Log in

View Full Version : Seriale TV

Pages : 1 2 [3] 4

Windom
10 Jun 2010, 10:22
In fine. Am trecut la un alt show, Big Love. L-a vazut cineva? E despre o familie de mormoni, un sot si trei neveste, dar familia e una moderna, middle class, ce incearca sa se tina departe de clanul si dogmele mormonilor. E amuzant, inedit, si ciudat.
Am prins primele episoade pe HBO, mi-au placut. Tot in perioada aia am vazut si Lie to Me (http://www.imdb.com/title/tt1235099/), mi s-a parut foarte misto.

danonino
10 Jun 2010, 10:25
Ba pe Catherine n-au facut-o deloc curva, ci exact cum ai spus, o copila de 17 ani maritata cu un mos prea batran pentru a tine pasul cu ea. Nu inteleg de unde ai dedus curvistina. Daca ne-a aratat ceva serialul asta, e ca multe fapte de "dreptate" din acea perioada erau de fapt capriciile regelui, care nu era nici drept, nici nu-i pasa de poporul sau, nici de credinta, nici de neveste, nici de copiii sai, nici de nimic. Era egoist, orgolios, narcisist, un zeu intre oameni, asa cum e orice om ce se naste cu putere absoluta asupra celor din jur. Nici una din nevestele sale nu merita sa moara, cred ca asta a fost destul de clar in show.
Asta cu acuratetea istorica, cred ca e valabila pana la un punct. Cred ca mai importante sunt dramatismul si emotia, decat sa redai exact nu stiu ce detaliu ca nu stiu care personaj secundar s-a insurat cu nu stiu cine, sau ca nu stiu ce batalie, a fost castigata prin flancuri, nu prin nu stiu ce alta tactica. Nu e o lectie de istorie, decat pana la un punct. Important e sa se prezinte informatiile generale corect, ceea ce e de retinut pentru cultura generala. In rest, orice film istoric e desfiintat cand e analizat de un istoric adevarat. Si apoi un alt istoric adevarat desfiinteaza tot ce a spus acel istoric adevarat despre filmul respectiv. Si tot asa. Ca nu tot timpul oamenii de stiinta sunt in consens.

In fine. Am trecut la un alt show, Big Love. L-a vazut cineva? E despre o familie de mormoni, un sot si trei neveste, dar familia e una moderna, middle class, ce incearca sa se tina departe de clanul si dogmele mormonilor. E amuzant, inedit, si ciudat.

sub Rome.

Ai niste placeri deviate.

marius_em
10 Jun 2010, 10:28
Wow, Tim Roth? I got to check it out. Multumesc, Windom.

Si merci, danonino. Chiar imi faceam griji ca ma plafonez. Placerile deviate sunt scopul meu in viata.

Chambord
10 Jun 2010, 10:42
"Big Love" e foarte tare, Bill Paxton cu nevestele lui sunt conturati bine si credibil. Am vazut doar primul sezon, pe HBO, acum vreo cativa ani, si m-a impresionat. O privire interesanta intr-o cultura atat de diferita de a noastra si totusi cu atatea puncte comune (am cunoscut pater familas ortodocsi care seamana uimitor de bine cu Bill and i mean it as a compliment, sunt coduri comune cu orice familie cat de cat believers, din orice religie). Ar fi fost extrem de usor ca serialul sa cada in schematism dar nici vorba. E complex si makes u reconsider your view on certain ppl.

miercuri
11 Jun 2010, 00:55
M-am uitat la un episod din Friday Night Lights pentru ca eram curioasa sa vad cum e un serial cu si despre fotbal american pe a carui coloana sonora se aud Explosions in the Sky. In ciuda scepticismului meu, e chiar plin de feeling. Si din reviewurile pe care le-am citit, se pare ca there's more to it than just American football. Ramane sa mai rumeg cateva episoade. Totusi nu pot decat sa ma minunez de cat de tembel pare sa fie fotbalul american ca joc, in comparatie cu fotbalul nostru.

miercuri
13 Jun 2010, 09:32
Am urmarit cu mare bucurie primul sezonul din FNL. E practic un teenage drama sports soap care reuseste sa prezinte o paleta destul de larga de social issues din America. Pe langa asta, are personaje excelent construite and it is both intoxicating and heart-warming. So yay! Din pacate, judecand dupa primul episod din sezonul 2, se cam strica totul.

Windom
13 Jun 2010, 13:44
Revin un pic la The Tudors pentru ca tocmai am inceput sezonul 3 si mi-am amintit de o chestie pe care i-o reprosasem in trecut: părtinirea făţişă cu biserica catolică. A mai remarcat careva chestia asta?

CoCo_XPS
14 Jun 2010, 12:45
ce parere aveti despre serialul "Gladiator" de pe HBO ? :>

miercuri
14 Jun 2010, 19:53
A reinceput True Blood, parca nu mai are zvacul primelor doua serii, but it's still True Blood!

danonino
16 Jun 2010, 07:50
Revin un pic la The Tudors pentru ca tocmai am inceput sezonul 3 si mi-am amintit de o chestie pe care i-o reprosasem in trecut: părtinirea făţişă cu biserica catolică. A mai remarcat careva chestia asta?

Nu mi se pare o partinire.

A fi adeptul religiei catolice era un punct de referinta pentru ceea ce insemna a fi "normal". Trebuie sa recunosti ca biserica anglicana a aparut dintr-un capriciu corect dpdv moral.
Marea masa este, ca si acum, proasta. Adepti prosti si de o parte si de cealalta, dar sustin ca biserica anglicana a fost necesara pentru a intrerupe influenta papalitatii. Biserica creata de Henry are un caracter mai laic fata de catolicism.
Multe, multe tampenii, omoruri si razboaie s-au intamplat din cauza religiilor. Putearea a alternat de la o religie la alta in cursul timpului. Aici s-a intamplat o trecere.
Traditiile si batranii iti inspira mila si, uneori, simpatie, din cauza asta probabil a aparut aceea perceptie.

O paralela buna:
In "Ultimul Samurai". Majoritatatii lumii i-a parut rau de esecul samurailor si ar fi vrut ca acestia sa castige, dar din orice alt punct de vedere, in afara de mila si traditie, victoria "noii Japonii" a fost extrem de importanta si necesara.

Windom
16 Jun 2010, 08:38
Sint de acord, aceea era realitatea. Ea putea fi insa prezentata intr-un mod mult mai obiectiv. The Tudors e foarte subiectiv din punctul asta de vedere. Catolicii sint the good guys, se vede lucrul asta inclusiv din selectarea actorilor care reprezinta tabara respectiva. Ceilalti sint conspiratori, fatarnici, in frunte cu Cromwell (James Frain are "bad guy" written all over him).
Daca analizam personajele feminine - cele din tabara catolica sint portretizate ca intruchipari ale pioseniei si moralitatii, in vreme ce restul sint niste curve uneltitoare. E o atitudine ce strabate serialul de la un capat la altul (cel putin pina unde am vazut eu - inceputul sezonului 3, unde, din nou, avem acea armata de "cruciati", oameni vrednici si de nadejde, cu dirzenia intiparita pe chip, gata sa moara pentru cauza crucii). Asadar, putina obiectivitate nu strica, pentru ca, in rest, serialul e relativ ok...

marius_em
16 Jun 2010, 09:24
In sezonul 4 se arata evolutia printesei Maria catre fanatism, promitandu-si ca va arde oricat de multi venetici e nevoie pentru a reinstaura catolicismul. Ceea ce si face cand ajunge pe tron. Nu cred ca show-ul e partinitor cu o religie sau alta, dar arata ca de fiecare parte exista oameni care cred cu tarie in principiile religiei proprie, iar la nivel inalt, rege, nobili, chiar si clerici, etc, religia e doar un instrument politic. Henry e clar infatuat de acel titlu de reprezentat al lui D-zeu, dar nu are nici un principiu, tot ce face, de la adopta ideiele reformiste, de a le impune cu forta populatiei catolice, pana la a persecuta apoi reformistii, de la aliante politice ba cu Spania, ba cu Franta, nu are nici o continuitate, nici o onoare, dar el chiar crede ca are dreptate absoluta. Sunt amuzante acele momente in care el se plange ca toti sunt rai, ca el a fost drept, si milos, dar nu e ascultat de ceilalti, care sunt bineinteles, corupti. Desprinderea de Roma a fost cu siguranta un act determinant in istoria Angliei, dar ea a fost cauzata de un capriciu egoist al regelui, nu de o idee de reformare. Reformarea pentru el a insemnat doar sa nu mai dea socoteala Papei, in rest, totul s-a pastrat la fel, doar nobilii si clericii aveau voie sa citeasca Biblia, aceleasi cutume religioase, aceleasi dogme.

miercuri
16 Jun 2010, 14:50
Capriciul regeleui a fost doar un context faborabil pentru infaptuirea Reformarii in Anglia, miscarea era dorita de o parte din nobilime, in frunte cu Thomas Cromwell si Thomas Morus. Iar Reformarea pentru Henry si Anglia nu a insemnat numai sa nu mai dea socoteala Papei, ci si dobandirea suveranitatii nationale. Biserica, inainte, detinea puterea legislativa, iar Reformarea a pus capat suprematiei bisericii.

marius_em
16 Jun 2010, 15:55
Capriciul regeleui a fost doar un context faborabil pentru infaptuirea Reformarii in Anglia, miscarea era dorita de o parte din nobilime, in frunte cu Thomas Cromwell si Thomas Morus. Iar Reformarea pentru Henry si Anglia nu a insemnat numai sa nu mai dea socoteala Papei, ci si dobandirea suveranitatii nationale. Biserica, inainte, detinea puterea legislativa, iar Reformarea a pus capat suprematiei bisericii.

Eu vorbeam de reforma din perspectiva regelui, in special a lui Henry din serial. Ea nu a insemnat decat posibilitatea de a divorta dupa pofta inimii. Daca Thomas Morus e Thomas More, asta a fost un adept al pastrarii catolicismului, a ars reformanti. Thomas Cromwell a fost un adept al lutheranismului, ceea ce ar fi insemnat o reforma profunda, o reforma pentru prostime, nu doar pentru rege, dar nu a fost lasat decat pana a pus regele in fruntea bisericii, atat. Reforma nu a mai continuat. In orice caz ambii au fost decapitati dupa ce si-au indeplinit rolul (parca, nu mai tin minte exact ce a patit More). Ca urmare, o data cu sacii in caruta, Henry a persecutat reformantii ce doreau biblia in engleza pentru a putea fi citita de tot iobagul. Ideea e ca au murit oameni, s-au ars astia unii pe altii, crezand de fiecare data ca au sustinere regelui. In final, regele s-a intins cat i-a convenit, si i-a lasat pe reformanti cu ochii in soare.
Cu siguranta, asta nu devalorizeaza cu nimic rolul curentului reformist autentic din Anglia de la acea vreme. Dar Henry a fost doar tangential cu acesta, a creat ceva cu care nu ar fi fost de acord in timpul vietii. Dupa moartea sa, reforma a continuat, asta dupa perioada de revansa catolica a celei ce a ramas apoi cunoscuta drept Bloody Mary pentru fanatismul ei catolic, si determinarea ei de a arde toti veneticii.

miercuri
16 Jun 2010, 19:42
M-am incurcat in Thomasi, ai dreptate, Morus a fost impotriva Reformarii. Voiam sa ma refer la Thomas Cranmer (http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cranmer), nu mai stiu daca apare ca personaj in Tudors sau nu.
Inainte de Bloody Mary a mai fost totusi si Edward VI, in timpul cariua au fost mai multe reforme religioase importante si a aparut The Book of Common Prayer.
Btw, toamna trecuta a castigat Bookerul romanul Wolf Hall de Hilary Mantel, descrie fix perioada de tranzitie de la curtea lui HVIII din perspectiva lui Cromwell, sunt tare curioasa sa-l citesc.

edit: and on a completely different note, tre sa vedeti trailerul asta la Boardwalk Empire (http://www.youtube.com/watch?v=StkrCTZPS-c) - Steve Buscemi :x

redmen
16 Jun 2010, 20:05
Ma bucur pentru Steve Buscemi ca o sa ne arate cat de bun e la ceea ce face.Sunt sigur ca nu ne va dezamagi.De`abia astept sa pun mainele pe serialul asta.

miercuri
16 Jun 2010, 20:31
Da, se anunta foarte bun Boardwalk Empire, colaborare HBO/Scorsese cu Buscemi in rolul principal @-)

Windom
17 Jun 2010, 08:15
Carnivale anyone? Am prins primul sezon pe HBO, am vazut apoi si sezonul 2, pe DVD. Mi s-a parut unul dintre cele mai originale seriale de la Twin Peaks incoace. Nici nu-mi pot da seama daca-i bine sau nu ca nu a fost continuat.:-? Uneori e mai bine sa pui capacul dupa 2-3 sezoane, sa nu se rasufle.
Tin minte cazul 24. I was hooked. Primele 2 sezoane le-am urmarit cu sufletul la gura. Sezonul 3 a fost ok, dar se observa deja o anumita delasare. Apoi s-a dus dracului cu totul iar pe la jumatatea sezonului 5 am renuntat. A devenit plin de clisee si propagandistic pina dincolo. Gregory Itzin a facut oricum un rol bestial, probabil cel mai bun din intreg serialul. Parca-l vedeam pe Nixon...

danonino
17 Jun 2010, 09:10

Eu vorbeam de reforma din perspectiva regelui, in special a lui Henry din serial. Ea nu a insemnat decat posibilitatea de a divorta dupa pofta inimii. Daca Thomas Morus e Thomas More, asta a fost un adept al pastrarii catolicismului, a ars reformanti. Thomas Cromwell a fost un adept al lutheranismului, ceea ce ar fi insemnat o reforma profunda, o reforma pentru prostime, nu doar pentru rege, dar nu a fost lasat decat pana a pus regele in fruntea bisericii, atat. Reforma nu a mai continuat. In orice caz ambii au fost decapitati dupa ce si-au indeplinit rolul (parca, nu mai tin minte exact ce a patit More). Ca urmare, o data cu sacii in caruta, Henry a persecutat reformantii ce doreau biblia in engleza pentru a putea fi citita de tot iobagul. Ideea e ca au murit oameni, s-au ars astia unii pe altii, crezand de fiecare data ca au sustinere regelui. In final, regele s-a intins cat i-a convenit, si i-a lasat pe reformanti cu ochii in soare.
Cu siguranta, asta nu devalorizeaza cu nimic rolul curentului reformist autentic din Anglia de la acea vreme. Dar Henry a fost doar tangential cu acesta, a creat ceva cu care nu ar fi fost de acord in timpul vietii. Dupa moartea sa, reforma a continuat, asta dupa perioada de revansa catolica a celei ce a ramas apoi cunoscuta drept Bloody Mary pentru fanatismul ei catolic, si determinarea ei de a arde toti veneticii.

Nu domneste mult. Va ramane fara cap.

marius_em
17 Jun 2010, 10:53
Cine?

miercuri
17 Jun 2010, 19:32

Bloody Mary moare cu capul pe umeri, se presupune ca a avut o tumoare.

danonino
18 Jun 2010, 10:03
Bloody Mary moare cu capul pe umeri, se presupune ca a avut o tumoare.

Stiu ca Maria Stuart din Scotia sau Maria asta moare decapitata, exista chiar si o masca dupa chipul decedatei, oricare ar fi ea.

Posibil sa le fi confun.dat

marius_em
18 Jun 2010, 10:06
E aia din Scotia. A decapitat-o Elisabeta, venita pe tron dupa moartea sor-sii.

sweetamber
20 Jun 2010, 00:43
Dar de "tanar si nelinistit", stie cineva cand se termina? Sau nu se termina niciodata?

paul_aramis
20 Jun 2010, 00:59
that's an never ending story!

MariaMona
22 Jun 2010, 09:49
Am inceput sa urmaresc pe site-ul ala cu seriale online seria The Vampire Diaries, destul de dragut, funny cum fac misto in film de seria Twilight :) Am vazut un pic si din True Blood, pare mai bun ca Jurnalele, dar ala a fost primul la care am inceput sa ma uit... Sa vedem cat ma tine. Pentru cei prinsi de microbul vampirilor, mai este un serial Blood Ties, ceva mai slabut insa si merge al naibii de greu.

Oricum site-ul cu pricina e grozav, le-am pus si fetelor mele Tom si Jerry si The Penguins of Madagascar (sau cum se cheama) fiindca mi s-a stricat dvd writerul si inca nu mi-am luat altul, toate desenele fiind pe dvd-uri...:( Mersi si ma inclin, omuldindulap! Mai pun si eu o data linkul ca merita http://www.vplay.ro/serials/

L.E. Da, deci azi am descoperit ca orice minune tine doar 3 zile... Site-ul cu seriale, dupa ce m-a innebunit cateva zile, astazi nu ma lasa sa vad doar un episod la 30 de minute. Adica daca vreau sa ma uit non-stop, trebuie sa platesc...

danonino
22 Jun 2010, 19:38
Dar de "tanar si nelinistit", stie cineva cand se termina? Sau nu se termina niciodata?

Ceea ce se difuzeaza la noi e vechi. Am inteles ca noi suntem in urma cu vreo 3 ani.

Windom
23 Jun 2010, 17:56
Aseara am terminat Six Feet Under. Un final absolut DEMENTIAL.:-O L-ati mai vazut careva pina la sfirsit?

marius_em
23 Jun 2010, 18:15
Eu am vazut ultimul episod din The Tudors. E un final corect, o concluzie asa, poetica, dar, meh... nu e cine stie ce.
In fine, din serialul asta am inteles ca Henry a fost un bulangiu, dupa standardele moderne. Si am mai inteles ca bulangii fac istorie, pentru ca prin egoismul lor, ei angreneaza pe ceilalti pe calea progresului, mai fortat, mai prin decapitari, mai prin razboaie inutile. Grozav show, fara menajamente.

Windom
23 Jun 2010, 18:28
The Tudors e ok, sint la sezonul 3 acum. Grozav, n-as zice, putea sa fie un serial bun, daca era obiectiv. Nu pot inghiti nici cum partinirea aia de care vorbeam. In fine...
A urmarit careva Satisfaction (http://www.imdb.com/title/tt1129029/)? E ceva de capul lui?

rvn
23 Jun 2010, 22:01
"White Collar" dac-ati auzit de el.Am urmarit primele 5 episoade acum vreo trei luni si dupa aceea l-am lasat balta. Nu e plictisitor, actiune cat de cat si idee interesanta.
Mi se pare ca n-a ajuns la sezonul 2. A mai vazut careva, ceva episoade din el?

foxyroxy
25 Jun 2010, 19:45
Imi place True Blood.Ideea ca un vampir se indragosteste de o domnisoara nu e noua,dar imi place mult mai mult despre partea amuzanta ce o arata serialul. Despre ideea existarii bunei intelegeri intre oameni si vampiri.Parerea mea este ca este unul din seriale care merita macar incercat de vizionat.

paul_aramis
25 Jun 2010, 20:38
"White Collar" dac-ati auzit de el.Am urmarit primele 5 episoade acum vreo trei luni si dupa aceea l-am lasat balta. Nu e plictisitor, actiune cat de cat si idee interesanta.
Mi se pare ca n-a ajuns la sezonul 2. A mai vazut careva, ceva episoade din el?
normal, a debutat deja sezonul 2.

da' totuşi pe unii scenarişti parcă îi dă imaginaţia afară din casă, că prea le înfloresc ...

Windom
06 Jul 2010, 10:21
Mi-a stirnit curiozitatea, pare asemanator cu Berlin Alexanderplatz. Pe unde l-as putea vedea?

Judex
06 Jul 2010, 10:30
Nu te prea uiti pe Cultural:
http://www.cinemagia.ro/forum/showpost.php?p=1506165&postcount=113
;)

LE
Acum e difuzata partea a doua - Zweite Heimat - pe care, daca moderatorimea permite, o poti lua de aici:
http://thepiratebay.org/torrent/3331631/Heimat_-_2

Windom
06 Jul 2010, 10:43
Nu ma uit la teveu aproape deloc, d'aia intreb din cind in cind, sa mai aflu de asemenea chestii pizdoase. Pacat ca a ajuns deja la partea a doua. Multam de link, il poti sterge daca nu se permite...:D

Judex
06 Jul 2010, 10:49
Lasa ca-l sterg ei daca e vreo problema.

Sunt trei serii in total, destul de aiurea de urmarit la TV. Cel mai bine e sa le... colectionezi :D

Windom
09 Jul 2010, 12:39
Urmareste careva Breaking Bad. Any opinions? Pare interesant si vreau sa ma apuc de el dupa ce termin The Wire...

paul1ca
10 Jul 2010, 10:32
Urmaresc eu Breaking Bad.Pot sa spun ca este cea mai buna drama in acest moment alaturi de Mad Men :).

moltisanti88
10 Jul 2010, 18:18
Si eu am auzit numai lucruri bune despre Breaking Bad si o sa il urmaresc dupa ce termin cu Six Feet Under.

ricutza
16 Jul 2010, 12:29
Flash-Forward anyone?

alextreme93
16 Jul 2010, 14:35
Sa nu ziceti ca sunt demodat,dar Star Trek TNG careva?

shadowofnight
17 Jul 2010, 12:12
Flash-Forward anyone?
Yeah.

ricutza
18 Jul 2010, 16:44
Flash-Forward anyone?
Yeah.
si? cum ti se pare?
am auzit pareri ca in comparatie cu Lost e super slabutz. dar pentru mine (care n-am vazut lost) e ok. nu pot spune ca sunt super super entuziasmata, dar mi se pare interesant.

shadowofnight
18 Jul 2010, 21:57
Mi-a placut.
Episoadele 11-22 sunt mult mai bune decat primele 10 si da, in comparatie cu LOST e slabut.
E bine ca nu esti super entuziasmata. Ai auzit ca nu vor mai face sezonul 2, nu?:P

ricutza
19 Jul 2010, 10:03
Mi-a placut.
Episoadele 11-22 sunt mult mai bune decat primele 10 si da, in comparatie cu LOST e slabut.
E bine ca nu esti super entuziasmata. Ai auzit ca nu vor mai face sezonul 2, nu?:P
nu stiam...n-am ajuns inca la sfarsit cu vizionarea dar sper sa nu se termine super super in pom.

marius_em
19 Jul 2010, 11:39
Doctor Who. Am vazut primul sezon, asta now, din 2005. Incep sa inteleg fascinatia fata de personajul asta, si mai ales, de ce Doctorul e considerat un milestone in SF-ul de televiziune.

rvn
19 Jul 2010, 21:52
fiindca a inceput o discutie in topicul lui "spartacus" legata de clasic, voi ce parere aveti? serialele englezesti ale anilor 70 mai sunt vizionate? va mai aduceti aminte de "Linia maritima Onedin',
de "Familia Palliser" si celelalte... va mai inspira ceva?

daca aveti cateva minute rabdare,ascultati:

http://www.youtube.com/watch?v=Vx7RWW36wes

ei? cum a fost?
dedic aceasta melodie autorilor de "perle" din topicul lui Pit.
le-as pune genericul asta inainte de a viziona "Eclipse" ...

Windom
23 Jul 2010, 15:34
A urmarit cineva Bleak House, miniseria produsa de BBC? Carey Mulligan, intr-unul din primele sale roluri, Gillian Anderson, intr-o aparitie total diferita de rolul care a consacrat-o... De altfel, intreaga distributie straluceste.
Cu BBC ori HBO you can't go wrong...

danyx493
03 Aug 2010, 19:06
Lider cu adevarat in seriale este HBO....miniseriile Band of Brothers si The Pacific spun totul:|

Rapture
04 Aug 2010, 20:49
In urma cu 3 luni am terminat Six Feet Under, care consider ca este absolut genial. De altfel, recent am terminat "Lost" si am inceput sa urmaresc "Spartacus", dar la care am incetat vizionarea dupa 4 episoade.

In prezent sunt la zi cu "True Blood" si astept noile sezoane din "House", "Big Love", "Weeds", "Californication" si "Desperate Housewives". :-? De asemenea urmaresc "Heroes" - s1 si am de gand sa vizionez "Entourage", "Doctor Who" si "Mad Men" :D.

crin3l
11 Aug 2010, 08:50
Primul serial care am inceput sa il urmaresc a fost LOST (care este si preferatul meu). Apoi Prison Break , care pe final m-a dezamagit cumplit (si pe multi altii) , Heroes (oprindu-ma la sezonul 4) si Grey's Anatomy (care inca il urmaresc cu cea mai mare placere).
Desi preferatul meu este si probabil va ramane LOST, cred ca cele mai calitative seriale care le-am vazut sunt Six Feet Under, Battlestar Galactica, Dexter si acum ma chinui sa ajung la zi cu Mad Men (un serial foarte bun, dar nu chiar pe placul meu)
Imi place mult si True Blood, datorita actiunii, momentelor socante si umorului negru de calitate (doar este realizat de Alan Ball cel care a scris Six Feet Under si American Beauty)

danonino
11 Aug 2010, 09:16
In urma cu 3 luni am terminat Six Feet Under, care consider ca este absolut genial. De altfel, recent am terminat "Lost" si am inceput sa urmaresc "Spartacus", dar la care am incetat vizionarea dupa 4 episoade.

In prezent sunt la zi cu "True Blood" si astept noile sezoane din "House", "Big Love", "Weeds", "Californication" si "Desperate Housewives". :-? De asemenea urmaresc "Heroes" - s1 si am de gand sa vizionez "Entourage", "Doctor Who" si "Mad Men" :D.

cand vor aparea noi episoade?
S-a ternminat sezonul de ceva timp.

alextreme93
11 Aug 2010, 09:45
@danonino
Episoade noi din Cali vor aparea in 2011.

alextreme93
11 Aug 2010, 15:31
Eu am o teorie legata de data aparitiei asa de tarzii a sezonului 4.Poate dubleaza nr.de episoade sezonul viitor(24 de ep)sau poate lasa tot 12 episoade(dar cu durata de 1h)

omudindulap
25 Aug 2010, 13:54
Am vazut astazi primul episod din Lie to Me (http://www.cinemagia.ro/filme/lie-to-me-42329/) si mi se pare unul dintre cele mai bune aparute recent.
Pe langa faptul ca este bine realizat si ca Tim Roth joaca foarte bine rolul expertului in citirea limbajului corpului, este si educativ.
Asadar, cei dintre voi interesati de descifrarea limbajului corpului, incercati-l.

Liviu-
25 Aug 2010, 14:38
Mai bine spus depinde de situatie. De asta in serial iti si spune ca de cele mai multe ori au o baza de la care pornesc, observa comportamentul in conditii normale mai intai si apoi interpreteaza limbajul corpului. Plus ca aici limbajul corpului e in cea mai mare parte doar limbajul fetei, iar despre lucrul asta chiar s-ar putea spune ca e o stiinta.

PS: http://www.community.fox.com/drpaulekman/blog/page/1

PS2: Am vazut si eu serialul, sunt la zi cu el, dar nu mi se pare extraordinar. Sezonul doi e mult mai slab...

omudindulap
25 Aug 2010, 15:05
Nici nu am pretentia sa fie 100 % veridic. Nu este un film care sa constituie obiect de studiu pentru un student la psihologie sau pentru cineva care vrea sa aprofundeze aceasta stiinta a limbajului corpului sau a expresiei faciale, dar pentru unul ca mine e bun.
It's entertaining.

Doar nu credeti ca un student la medicina se uita la Anatomia lui Grey, dupa care se duce a doua zi la spital si aplica anumite proceduri doar pe baza ultimului episod vizionat.

miercuri
25 Aug 2010, 19:02
Eu as vrea sa-l vad doar pentru Tim Roth, dar chestia asta cu limbajul corpului nu ma da pe spate, dupa ce am suferit un sezon din The Mentalist, care ajunsese sa fie groaznic de enervant.

Windom
30 Aug 2010, 20:08
Pentru cei interesati: ΒΕRLΙΝ ΑLΕΧΑΝDΕRΡLΑΤΖ (http://www.youtube.com/watch?v=dFII968XkdU)

psihologu
17 Sep 2010, 15:42
Colombo , un serial pentru generatiile anterioare

MariaMona
17 Sep 2010, 17:18
Cine a vazut si stie cum se numeste un serial vechi britanic, difuzat prin anii 90 la sarbi (la noi nu stiu daca s-a dat) cu un sat din Franta in timpul celui de-al doilea razboi mondial in care majoritatea faceau parte din rezistenta si era unul dintre ei, un tip cu mustata care mereu se deghiza, toti il recunosteau, dar el nu realiza si incerca sa se deconspire cu un accent frantuzesc spunand "It iz I, Leclerc!"? Il stie cineva?

paul_aramis
17 Sep 2010, 23:19
Allo 'Allo! (1982) http://www.imdb.com/title/tt0086659/

MariaMona
18 Sep 2010, 17:49
Mersi, Paul! Eram innebunita dupa serialul asta, la fel ca dupa The Black Adder.

omudindulap
22 Sep 2010, 00:19
Primul episod din Boardwalk Empire. (http://www.vplay.ro/serials/browse.do?sid=997)

MariaMona
22 Sep 2010, 08:17
Se uita cineva dintre voi la Hung? Cum vi se pare?

miercuri
22 Sep 2010, 11:19
Primul episod din Boardwalk Empire. (http://www.vplay.ro/serials/browse.do?sid=997)
Nu m-a dat pe spate asa cum m-as fi asteptat, dar se anunta un show numa bun de urmarit. The opening credits chiar nu mi-au placut deloc, ma asteptam la ceva mai atipic.

omudindulap
22 Sep 2010, 14:22
Eu nu am avut niciun fel de asteptare de la el. Prin urmare, imi placu foarte mult. Nu e spectaculos, insa are un subiect care pe mine m-a atras de mic. Adauga la asta si o distributie care ii cuprinde, printre altii, pe Steve Buscemi, Michael Pitt si Michael Shannon, plus experienta lui Marty, si iese un produs care pe mine ma satisface pe deplin. Cel putin pana acum.

Redmen, l-ai vazut ??

Only two days after the drama’s debut, HBO announced that it has renewed Boardwalk Empire. The series’ Sept. 19 start averaged 4.8 million viewers – HBO’s largest premiere of any program in more than six years (since the March 21, 2004 introduction of Deadwood).

redmen
22 Sep 2010, 17:18
Fiind primul episod banuiesc ca nu a avut ce anume sa fie prea spectaculos ... mai ales ca actiunea incepe cu interzicerea alcoolului probabil.Nu l`am vazut inca,o sa astept sa se termine prima serie sa vad toate episoadele unul dupa altul ca sa intru mai bine in actiune.Nu vreau sa stau o saptamana intreaga sa ma gandesc cum va fi urmatorul episod.

miercuri
22 Sep 2010, 17:56
Distribuita e intr-adevar foarte buna. Pentru prima oara l-am descoperit pe Michael Pitt intr-un rol in care nu ma enerveaza! Chiar ma bucur! Buscemi se potriveste ca o manusa, de asta nu m-as fi indoit oricum. M-am bucurat s-o vad de asemenea si pe Kelly Macdonald, probabil nu se vor contura mai bine alte personaje feminine pe parcurs.
Judecand dupa trailere (toate au fost atat de bine montate), ma asteptam sa fiu cumva in extaz dupa ce aveam sa-l vad. Dar sunt convinsa ca o sa devina din ce in ce mai savuros.

redmen
24 Sep 2010, 19:35
http://www.hbo.com/boardwalk-empire/episodes/01/02-the-ivory-tower/video/ep-2-preview.html?autoplay=true&cmpid=ABC461

costyn162
25 Sep 2010, 18:09
Eu urmaresc in prezent saptamanal "Gossip Girl", "90210" si "The vampire diaries", ultimul exceptional......vreau sa ma apuc de Supernatural....

torance
25 Sep 2010, 21:30
Si uite ce serial ar putea detrona Boardwalk Empire in 2011.

http://www.hbo.com/game-of-thrones

AMR 6 luni...:)

carcel_claudiu
25 Sep 2010, 23:22
Ghost WHisperer (mesaje de dincolo) :D
Pretty Little Liars :D
The Secret Life of The American teenager :D
The Vampire Diaries :D
True Blood:D
Gossip Girl:D
Glee:D
Criminal Minds:D
CSI: New York:D
Supernatural:D
Harper's Island:D
Survivor:D
One Tree Hill:D
Life Unexpected:D
Two and A half Men:D
Chuck:D

Blondie
06 Oct 2010, 15:39
Am vazut Star Trek: The Next Generation, Battlestar Galactica, Farscape, Stargate SG-1, Stargate: Atlantis, Firefly. Stie careva ce seriale de genu (daca sunt) mai sunt pe "acolo"? Adica SF uri cu nave spatiale ma intereseaza:D

alextreme93
06 Oct 2010, 19:17
Zici c-ai terminat Star Trek TNG.
Nu iei la purecat si celelalte seriale Star Trek?

Blondie
07 Oct 2010, 08:47
Zici c-ai terminat Star Trek TNG.
Nu iei la purecat si celelalte seriale Star Trek?

Nu sunt chiar asa fan Star Trek, TNG l-am vazut acuma ceva vreme din lipsa de altceva.....doar asa cat sa-mi fac injectia necesara de SF:D dar pana la urma cred ca o sa ma apuc si de celelalte seriale Star Trek. Am mai urmarit si "V" dar din pacate s-au oprit la doar un sezon, nu era chiar in genu celor de mai sus dar barem era SF.

Chambord
13 Oct 2010, 14:58
Boardwalk Empire - pilot

Putin prea explicat, prea pentru toate categoriile de public, colorat prea strident (si nu ma refer doar la imagine) pentru o perioada pe care ne-o amintim in nuante de alb-negru. E ca o carte din copilarie pe care o regasim peste ani in podul bunicilor. Ne bine dispune dar nu mai are aceeasi putere.

victor
13 Oct 2010, 21:41

E adevarat HBO exceleaza la acest capitol. Sex and the city, Rome, Tudors, Deadwood, Six feet under, Carnivalle, The Sopranos, Angels in Ameica sunt seriale de top si tot ce vor scoate astia de la HBO merita atentie.

Insa......am putea discuta astea la topicul "Un serial bun" iar la acesta numai ce s-a dat sau e in curs la TV la noi evident nu aiurea pt ca serialele pot fi vazute numai la TV nu si la cinematograf.

dany2294
23 Oct 2010, 19:33
Seriale terminate:
-FlashForward
-Lost
-PrisonBreak
-Heroes
Seriale pe care le urmaresc:
-True Blood(pauza pana la anul :( )
-TheVampireDiaries
-Chuck
-Supernatural
-Merlin
-Dexter
-House M.D

danonino
08 Nov 2010, 11:25
M-am uitat pe imdb, sezonul 4 din Californication va incepe in ianuarie.

dragonfly_drk
08 Nov 2010, 11:28
In sfarsit o veste buna... Danonino, stiu ca suna ciudat, dar mi-ai luminat ziua... \m/

Medicate
10 Nov 2010, 20:45
Inca sunt in dubii , din foarte multe parti am auzit ca se va lansa o continuare la Heroes , as dori sa va intreb daca stiti ceva legat de subiectul respectiv ?

WildR0se
11 Nov 2010, 14:32

Si eu il astept cu nerabdare... Am citit 2 din cele 4 carti din seria "Cantec de gheata si foc" aparute pana acum la noi, iar daca filmul se ridica macar pe jumatate la nivelul cartii va fi unul foarte bun.

bremen1980
12 Nov 2010, 11:53
Asear am prins citeva minute din Minti Criminale pe Axn.Era vorba de niste tigani romani care kilareau familiile dar lasau in viata doar un copil pe care-l integrau in gasca lor.Erau acolo toate cliseele despre tigani :nomadism, furt ,crima ,ritualuri ,furtul copiilor (' fugi ca te baga tiganu' in sac '' ) .
E clar ca imaginea tiganilor e praf(chiar si in serialele americane ).Daca mai sunt si romani imaginea este si mai neagra.

paul_aramis
12 Nov 2010, 12:27
una din două: ori e vreun idiot de american la holivud care atâta ştie, ori e vreun idiot de român ajuns la holivud care tot atâta ştie. chestiile astea la ei se pare că nu au importanţă cât de bine sunt documentate. nici L&O nu scapă de aşa ceva, la ei românii au nume ruseşti (Oksana) şi vorbesc engleza cu accent rusesc...
partea simpatică e că anu' ăsta federali au găjbit o famelie de populaţie înlocuitoare care juliseră un copil acu' vreo câţiva ani.

ricutza
12 Nov 2010, 13:32
stiu episodul din Criminal Minds, dar pe mine nu m-a deranjat ca e plin de clisee. Adica nu e ca si cum serialul asta ar fi vreun documentar ceva. In majoritatea episoadelor personajele negative sunt americani dezaxati, si nu presupune nimeni ca toti americanii sunt asa, sau ca personajele alea chiar ar exista in realitate. Asa ca nu vad o problema atat de grava ca intr-un episod raufacatorii sunt niste americani cu oaresce sange rrom prin vene

paul_aramis
12 Nov 2010, 13:55
păi nu e problema că sunt ţigani, problema e că nu sunt în stare să îi prezinte "pe bune"...

ricutza
12 Nov 2010, 16:33
Adica tie ce ti s-a parut exagerat la episodul ala? Ca sunt niste dezaxati care omoara familii si fura fetitele pentru a le trasnforma ulterior in nevestele baietilor lor?
La cati nebuni sunt pe lumea asta chiar te-ar surpinde ca niste oameni sa porneasca de la un obicei tiganesc -de a casatori copiii de tineri si a "lua" fetita in grija -( nu stiu daca asta e forma originala a obiceiului, dar tin minte ca pana acum cativa ani tot vedeam in media tot felul de stiri cu fetite rrome de 12-13 ani care erau date sa se marite) - si apoi sa degenereze in a rapi fetitele si a le omori parintii?

Mie nu mi s-a parut o chestie neplauzibila.

danonino
19 Nov 2010, 13:39
The Wire, e ceva de capul lui?

Windom
19 Nov 2010, 14:16
The Wire e pentru cop shows ceea ce e Seinfeld pentru sitcom, un etalon. Alaturi de Six Feet Under, e singurul serial care nu numai se tine tare pe parcursul a 5 sezoane, dar devine tot mai bun. E extrem de complex, iar daca ai pierdut un episod, risti sa pierzi firul evenimentelor. Nu cred sa existe cineva care sa-l fi abandonat inainte de finish. E mult prea catchy.
Cum ar zice Chamb:
10/10 (esential)

andu7zu
20 Nov 2010, 09:55
de obicei eu nu prea urmaresc multe seriale....nu imi place serialele lungi care sar peste 5-6 sezoane cu 20-30 ep pe sezon pt ca deja devin previzibile.....
dar ador seriile si mini seriile HBO....a da si ma uit si la Dexter chiar daca e lung:D....dar cred ca o sa ma plictisesc odata si o data de el

alextreme93
21 Nov 2010, 17:59
@danonino,trebuie sa vezi The Wire.E serialul suprem.Nu degeaba-i serialul preferat al criticilor(si al lu' Obama:P) si are o nota extraordinar de mare pe imdb(9,7 depaseste si The Sopranos cu nota asta).Eu miercuri am terminat de vizionat serialul(in 2 sapt.am vazut cele 60 de ep.)si nu regret nicio secunda din el.

Liviu-
21 Nov 2010, 18:16
Subscriu. Si eu l-am vazut rapid, desi nu e genul de serial care sa aiba un ritm dinamic gen Prison Break, e construit usor si bine si e, pana acum, cel mai complex serial pe care l-am vazut, desi n-am vazut prea multe.

Am inceput si Breaking Bad dupa laudele primite pe aici, arata bine, acelasi stil, lent si bine construit. Actorul principal pare sa faca un rol exceptional, de altfel am observat ca a si castigat la Emmy in ultimii 3 ani. Singura problema (personala) e ca ritmul de vizionare o sa fie si el mai lent avand in vedere faptul ca nu mai sunt in vacanta acum.

klaudya_e
21 Nov 2010, 19:13
Eu prefer mini serialele. Am vazut de curand Angels in America (2003)

Am vazut postat pe pagina unui utilizator un site asemanator vplay-ului
http://www.990.ro/ :)

dooma
22 Nov 2010, 14:36
serialele mele preferate sunt urmatoarele:

Lost

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/7/7a/Lost_title_card.jpg/250px-Lost_title_card.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0411008/
http://en.wikipedia.org/wiki/Lost_%28TV_series%29
http://www.cinemagia.ro/filme/lost-lost-naufragiatii-11597/

Ghost Whisperer

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/16/Ghost_Whisperer.jpg/250px-Ghost_Whisperer.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0460644/
http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_whisperer
http://www.cinemagia.ro/filme/ghost-whisperer-mesaje-de-dincolo-16345/

Desperate Housewives

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/3a/Desperate_Housewives_Logo.svg/250px-Desperate_Housewives_Logo.svg.png

http://www.imdb.com/title/tt0410975/
http://en.wikipedia.org/wiki/Desperate_housewives
http://www.cinemagia.ro/filme/desperate-housewives-neveste-disperate-13081/

Californication

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/85/Californication_Title_Ep2.jpg/250px-Californication_Title_Ep2.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0904208/
http://en.wikipedia.org/wiki/Californication_%28TV_series%29
http://www.cinemagia.ro/filme/californication-20113/

am vazut insa multe show-uri, fiind un mare fan al serialelor, insa acestea 4 sunt in top la mine. desigur, apreciez calitatea, ideile, acting-ul, si din multe alte serii, fie artistice, fie animatie, indiferent de gen.

MariaMona
25 Nov 2010, 08:31
Ce parere aveti de Mad Men? Eu pur si simplu l-am devorat. Mi se pare foarte bun. Abia astept sezonul urmator.

miercuri
25 Nov 2010, 13:00
Ce parere aveti de Mad Men? Eu pur si simplu l-am devorat. Mi se pare foarte bun. Abia astept sezonul urmator.
Da, si eu in luna septembrie am facut un maraton. Tot si tot mai bun de la un sezon la altul!

StefanDo
25 Nov 2010, 15:14
mie-mi place tot mai mult Modern Family

Sihaya
25 Nov 2010, 18:30
Lie To Me m.a prins de cand l.am vazut. Pentru relaxare, urmaresc Glee. Iar pentru doza de romance La Femme Nikita, in varianta veche.

Rapture
25 Nov 2010, 20:50

A devenit unul din serialele mele preferate. Sunt de acord, e foarte bun. Sezonul 4 mi-a placut cel mai mult.

Ah, recent m-am apucat de "In Treatment", acum sunt la jumatatea sezonului 2. Imi place, e un serial destul de bun. Iar Gabriel Byrne e..:">.

miercuri
25 Nov 2010, 22:04
Am vazut primele 5 episoade, e primul sitcom de 'generatie noua' ca sa zic asa, care m-a facut intr-adevar sa rad.

omudindulap
25 Nov 2010, 22:56
What about The Big Bang Theory?
Eu am ras...Bazinga!

Quentin
25 Nov 2010, 23:04
@danonino,trebuie sa vezi The Wire.E serialul suprem.Nu degeaba-i serialul preferat al criticilor(si al lu' Obama:P) si are o nota extraordinar de mare pe imdb(9,7 depaseste si The Sopranos cu nota asta).Eu miercuri am terminat de vizionat serialul(in 2 sapt.am vazut cele 60 de ep.)si nu regret nicio secunda din el.
Daca as fi remarcat thread-ul asta as fi scris intai aici. :"> Am 3 seriale favorite: The Sopranos, The Wire si O.Z. Eu le-as pune pe toate trei ca fiind seriale supreme :P.
====================================
Sincer, LOST mi s-a parut o tampenie. A inceput bine insa in afara de prima serie restul le-am vazut cu degetul pe tasta de FFW. Eram doar curios cum o sa se termine. Atata au tot lungit-o cu fanteziile ca pana la urma nu mai stiau pe unde sa scoata camasa. Cred ca si de asta a si fost (daca nu ma-nsel) pe site-ul oficial un concurs pentru fani, in care li se cerea sa spuna cum ar dori sa se termine serialul. Da' poate ca nu-s eu tocmai new wave...:|

miercuri
26 Nov 2010, 02:55
Eu am ras...Bazinga!
Pana acum n-am vazut niciun episod, desi tot intentionez. Am asteptari, dar nu ma pronunt.

Windom
27 Nov 2010, 12:04
Am vazut primele 5 episoade, e primul sitcom de 'generatie noua' ca sa zic asa, care m-a facut intr-adevar sa rad.
Weeds ai incercat? Nu e sitcom, dar risul e cu lacrimi.;)

dooma
27 Nov 2010, 13:14
weeds rupe norma intr-adevar. ideea in sine e super funny, iar mary louise parker a fost nascuta sa faca rolul asta :D

Moody
01 Dec 2010, 16:08
Dexter, House M.D., Lie to me, The Big Bang Theory, True Blood.
Astea sunt cele mai bune pe care le-am vizionat in ultimul timp. Astept sa apara sezoane noi la ele. O sa incerc The Wire, m-ati facut curios.

gigea
02 Dec 2010, 16:11
Eu am ras...Bazinga!

You're in my spot !

Intr-adevar, un serial care a primit multe laude in ultimul timp.. nu a fost de la inceput foarte apreciat. Am devorat 3 sezoane in maxim 5 zile lucratoare ( <30 min/episod) .. nu-i vreun record, sau ceva, vroiam sa evidentiez ca mi-a placut foarte mult. Si acum, astept cu nerabdare fiecare episod.
Are ceva unic .. care ma atrage.. poate ca scoate "geek-ul" din mine...
..

victor
15 Dec 2010, 18:15
Am dat sarci si nu apare pe forum. Va recomand un serial intitulat Rubicon, despre o agentie formata din analisti care storc informatiile pentru a depista teroristi, acte teroriste sau ce mai e nevoie. Nu e o capodopera dar merita o vizioanre.

http://www.imdb.com/title/tt1389371/

klaudya_e
16 Dec 2010, 17:48
am vazut primul ep din Rubicon dar nu m-a determinat sa continuu vizionarea:)

victor
20 Dec 2010, 12:36
Dupa ce m-am autoflagelat cu Kidnapped doar ca sa vad ce solutie tampita au ales pentru finalul seriei am dat de Brotherhood. Am vazut primul episod si promite. L-a vazut careva?

victor
27 Dec 2010, 09:41
am vazut duminica pe hbo comedy doua episoade din smack the pony. mi-a placut foarte mult, tipele sunt delicioase si umorul de calitate. va recomand

danonino
11 Jan 2011, 15:50
Futai cu Mia in Californication, din nou.

Rapture
11 Jan 2011, 22:46
Ca tot veni vorba de Californication, mi-a placut sfarsitul epsidoului 2 (s4).

danonino
15 Jan 2011, 21:56
Am inceput sa vizionez Lost. Ba chiar am terminat si primul sezon.
Wow. Super tare serialul, imi place mult. E misterios, are rasturnari de situatie. Regia si efectele sonore lucreaza la unison.Unii actori mi se pari slabi, la fel si unele personaje. Este un serial in genul lui Prison Break (primele 2 sezoane PB), dar Lost e cu putin mai slab, unele dialoguri nu sunt reusite, iar jocul unor actori lasa de dorit.

Irakianul, Locke, Doctorul, Sawyer si baietasu' din Coreea mi se par a fi cele mai interesante personaje.

Mi se par penibile tentativele serialului de a o arata pe Evangeline Lilly (Kate) ca fiind aceasta femeie fatala. Tipa e average, cam uratica. In schimb, Blonda (negestanta) si Asiatica sunt "bunute".

Windom
16 Jan 2011, 07:37
Te sfatuiesc sa ramii la primul sezon. It's all down from there.

danonino
16 Jan 2011, 12:39
Vorbesc de serialul Lost.

Maaama! Deci as bate-o pe negresa cu ranga. I-as rupe oasele pe rand. Fara mila, fara compasiune, fara regret.
Ma refer la mama lui Walt, Susan, cu care moartea a fost blanda.
Ea era la facultate cand a ramas gravida. Asa ca, Mike a renuntat la cariera lui, la visele lui, s-a dus sa munceasca pe santier ca un salahor numai ca sa o intretina pe Susan in facultate. Pe langa faptul ca muncea, el mai statea si cu copilul.
Tipa termina facultate, isi gaseste un loc de munca bun aproape de casa. La scurt timp, i se ofera un post peste ocean, ea il accepta, fara sa discute cu Mike. Ajunge acasa, ii spune lui Mike ca pleaca la Amsterdam si ca ia si copilul cu ea, pe el nu il ia, ca altfel nu putea sa se f**a in voie cu seful ei.
Ca sa fie sigura de treaba, il pune pe Mike sa renunte la drepturile paternale, bagandu-l pe copil la inaintare, drept motiv, ca va primi playstation2 cand va fi mare.

Negrul ala, Mike, e prost. Daca as fi fost in locul lui, as fi luat-o pe aia la bataie. O dadeam cu capul de fiecare centimetru patrat al casei, as fi batut-o cu lantul. As fi schilodit-o bine-bine, dadeam cu masina peste ea, ca sa fiu sigur bagam si marsarier, fara a avea nici cea mai mica urma de ezitare.
Toate astea nu sunt pentru ca l-ar fi parasit pe bou, ca ar fi luat copilul cu ea. Ci pentru ca a cerut caderea din drepturile parentale, folosind ca pretext viitorul copilului, cand ea se gandea doar la p**da ei.

Nu cred ca am mai urat atat de mult un personaj dintr-un film.

danonino
16 Jan 2011, 23:15
@ Windom

Deci ai avut dreptate... din pacate.
Am vazut primele 5 episoade din sezonul 2. Nu imi place, iar directia, pe care serialul o urmeaza, imi displace mult. Nu mai e mister, cel putin nu unul bine realizat.

Primul sezon a fost foarte bun. Avion prabusit, ursi polari pe o insula tropicala, mesajul SOS vechi de 16 ani, Ethan baiatul junglei, hubloul. Toate elementele astea au fost bine realizate, bine construite. Totul de un bizar ce te obliga sa iti pui anumite intrebari. "Da' de ce?/ Cum?". Era un bizar, un mister tangibil, sustinut de cateva legaturi ancorate intr-o posibilitate reala. Totul era posbil, uneori chiar probabil.

Acum, in sezonul 2, imposibilul e la putere. Nu are nici o umbra de sens, nici o noima.

danonino
17 Jan 2011, 15:18
Gata, am renuntat la serial.

Ana-Lucia e complet enervanta, imi provoaca repulsie. Ea este aceasta fata dura, extraordinar. Vorbeste ragusit, nervoasa tot timpul... Oribil personaj, mai interesant mi s-a parut grasul. Probabil ca personajul arata bine pe hartie, dar actrita lasa de dorit, e slaba rau. E penibila tentativa ei de a parea periculoasa. O mai omoara si pe tipa buna din serial.

Primul sezon a fost misto. Mister, enigme. Personajele au fost bune.

crin3l
17 Jan 2011, 21:13
Iti recomand sa nu renunti. Sezonul 2 e considerat de majoritatea cel mai slab, la mare competitie cu ultimul sezon care si el a fost sub asteptari, dar ai sezoanele 3, 4 si 5 care sunt cel putin la fel de bune ca primul.

MariaMona
17 Jan 2011, 21:48
Oricum, daca te hotaresti sa nu renunti, urmareste-le acum fiindca daca astepti 2 ani, cum am facut eu, nu mai intelegi nimic... Un serial mai incurcat ca asta n-am vazut neam...

Eu ma uit acum la Oz. Intr-adevar... de exceptie. Dur, dar foarte fain. Merita vazut.

Rapture
17 Jan 2011, 23:11
O colega mi-a recomandat Misfits. L-a vazut cineva? E bun? :-?

miercuri
18 Jan 2011, 00:16
Go ahead, e bun. Se strica oarecum pe la sezonul 2, dar the fun factor e foarte mare, iar serialul e mult mai fresh decat ceea ce vezi in mod normal pe la americani avand acelas subiect.

Chambord
18 Jan 2011, 13:52
Eu ma uit acum la Oz. Intr-adevar... de exceptie. Dur, dar foarte fain. Merita vazut.

Oz este motivul principal (sunt si altele) pentru care A prophet nu apare in Top10-ul meu de la topicul cu sondajul. Dupa ce ai vazut Oz orice film cu tema asta pare mic. Mai mic decat ar merita.

psihologu
27 Jan 2011, 13:36
American Idol

Rapture
27 Jan 2011, 23:20
Go ahead, e bun. Se strica oarecum pe la sezonul 2, dar the fun factor e foarte mare, iar serialul e mult mai fresh decat ceea ce vezi in mod normal pe la americani avand acelas subiect.

Gata, vazut. Ai avut dreptate in ceea ce priveste sezonul 2, insa mi-a placut oricum.

Acum sunt la episodul 5 din Boardwalk Empire . Inceputul nu ma impresionase, insa acum incepe sa-mi placa tot mai mult.

kene
28 Jan 2011, 07:21

Oz este motivul principal (sunt si altele) pentru care A prophet nu apare in Top10-ul meu de la topicul cu sondajul. Dupa ce ai vazut Oz orice film cu tema asta pare mic. Mai mic decat ar merita.

Ai dreptate, dar aici depinde un pic, actiunea in A prophet se petrece in Franta, iar cea din Oz in America. Trebuie sa te gandesti ca sunt prea multe diferente intre sistemele din puscarie. De exemplu, in Oz blocul de celule unde era filmat mi se parea un fel de hotel de 5 stele :), iar in A prophet stateau in mizerie... si tot asa :)

danonino
01 Feb 2011, 23:04
Gata, am renuntat la Lost. Am vazut 4 sezoane. Dialogul e slab in majoritatea cazurilor, unii actori sunt slabi, sunt cateva personaje mult uzitate. Misterul si suspansul sta la baza serialului, de mentionat ca tre' sa ii ingadui depasirea limitei posibilului cu putin.

O sa incerc serialul The Wire.

De Entourage ati mai auzit ceva? Ma refer la sezonul 8.
Californication imi da senzatia ca se repeta, luand-o de la capat cu "Hai sa ne combinam cu Karen"

House e din ce in ce mai slab, usor-usor devine un sitcom. Personajele de acum sunt niste caricaturi daca le compari cu cele din primele 3 sezoane sau chiar primele 5.
Episodul cu scriitoarea mi s-a parut a fi un episod tipic House, ciudat, obsedat, interesat de caz, viclean, cinic, sarcastic in discutiile cu si despre pacient. Ma gandesc sa reiau serialul de la inceput.

JohnnyAddams
05 Feb 2011, 09:25
^ John Locke si Sawyer nu pot fi personaje slabe. Al doilea are cele mai tari replici. Eu am ajuns la sezonul 3 si voi continua sa-l vad. The Wire mi l-a recomandat si mie cineva, e considerat foarte bun.

danonino
05 Feb 2011, 09:51
Actor care il interpreteaza pe Sawyer e slab.

JohnnyAddams
05 Feb 2011, 12:27
O fi slab in alte roluri, nu stiu, nu l-am vazut, insa in Lost e foarte bun. Terry O'Quinn e cel mai bun din Lost, personajul sau are si o poveste foarte interesanta. Serialul are la baza o teorie pe care am intalnit-o si in Donnie Darko.

dynuc
06 Mar 2011, 15:15
Recomand Breaking Bad insa va avertizez ca scara voastra valorica privind serialele se cam duce dracu ! E un spectacol superb si complex ! BREAKING BAD & DLZ (http://www.youtube.com/watch?v=j8x-uQ_wNR0)http://www.gif-jpg-png.com/free-image-hosting/images/602.jpg

miercuri
16 Apr 2011, 05:01
M-am uitat la cele trei episoade din The Borgias de pana acum. Exploateaza foarte fain ideea de clan mafiot renascentist. Sper sa nu ajunga tot la fel de dezlanat ca The Tudors, altfel productia se aseamana destul de mult. Pronuntia numelor italienesti si a frazelor ocazionale in latina ma cam zgarie pe urechi, dar se poate trece cu vederea.
Neil Jordan e producatorul. Si Jeremy Irons e in rolul principal.

theoreme
20 Apr 2011, 13:02
Eu sunt in perioada "Curb your enthusiasm". Un serial foarte fain cu Larry David in propriul rol, scris de mintea lui geniala. Apar chiar si Seinfelzii, intr-un episod, in care se turneaza un nou episod Seinfield :)

theoreme
20 Apr 2011, 13:08
Si de 3 zile ma mai uit la Stingray Sam, de la regizorul lui American Astronaut, cu el in rol de regizor, producator, actor, scenarist, o minte geniala in orice caz. Serialul s-ar potrivi bine si la sectiunea Iconoclast, este opusul serialelor de tip HBO, trateaza cu sictir ideea de umor clasic, personajele fac lucruri aberante iar ca limbaj cinematografic sunt folosite foarte mult colajele (atunci cand trebuie relatata o poveste prea complicata si prea lunga de exemplu) si fotografia. oricum, ideea principala e ca este cu totul anticanon, e un serial inovator100% si simti cum ti se relaxeaza creierul pt ca serialul apasa pe o zona nesolicitata pana acum a lui. Nota 11 din 10.

theoreme
21 Apr 2011, 11:26
http://www.youtube.com/watch?v=d5s0Qk93MQY&feature=related

O mostra din Stingray Sam :)
Anyone?

andu7zu
29 Apr 2011, 17:51
pare interesant dar sincer nu-mi place(:|

SoX
25 May 2011, 01:23
Urmareste cineva Camelot (http://www.imdb.com/title/tt1672189/)? As dori sa aflu ceva pareri inainte de a ma apuca de el.

valydx
31 May 2011, 09:36
mi-e imi place serialele romanesti de pe acasa:)

rvn
31 May 2011, 12:49

Si eu care credeam ca iti place gramatica.
ii place,ii place....nu vezi c-o mananca pe paine?si asta cu siguranta in timp ce se uita la tv.
apropos de dublaje:cand se vor dubla telenovelele,sunt curioasa cum va suna plansul actritelor dublat...

dragonfly_drk
31 May 2011, 12:51
ai pus "a" la titlu pentru ca stii de unde incepe alfabetul?

si vezi ca ai gresit. alea nu is seriale. is telenovele.;)
pfff... rar mai vezi barbati sa se uite la telenovele:-S ... aaa... pardon, baieti.(:|

dragonfly_drk
31 May 2011, 14:16
Yo soy el Alfa y Omega, principio y el fin.
(sper ca am scris bine. nu de alta dar in viata mea nu am invatat o boaba de spaniola. Google translate ruuulz, la faza asta.>:) )

rvn
31 May 2011, 14:21
Callate mujer! Quien eres tu para critcar las opciones de otros?
otrosii astia sunt consumatori de productii plangacioase,siropoase si penibile din punct de vedere al dialogului in 90% din cazuri.
singura chestie misto la ele,este ca mai vezi cate o gagica buna sau vreun tipes mai sexos,asta pentru cine prefera latino.
dar,uneori,vulgaritatea hainelor purtate de ei(ele) si machiajul strident,iti taie cheful.si de telenovele si de...orice!

Cristina_
31 May 2011, 14:27
O fi slab in alte roluri, nu stiu, nu l-am vazut, insa in Lost e foarte bun. Terry O'Quinn e cel mai bun din Lost, personajul sau are si o poveste foarte interesanta. Serialul are la baza o teorie pe care am intalnit-o si in Donnie Darko.

Lost este un serial foarte bun mai ales primele 2 sezoane, pe urma s-au mai lungit cam inutil, povestea s-a mai diluat.Intr-o saptamana m-am uitat la 3 sezoane si nu a am simtit plictiseala deloc.

Windom
15 Jun 2011, 13:54
The Killing (http://www.imdb.com/title/tt1637727/) anyone?

miercuri
15 Jun 2011, 19:53
The Killing (http://www.imdb.com/title/tt1637727/) anyone?
Incepe foarte bine, dar pe la mijloc schioapata urat. Apoi isi revine un pic si pe urma indeasa un final penibil. Cel putin mie asa mi s-a parut. :p

Windom
15 Jun 2011, 20:03
Eu sint doar pe la "incepe bine", de-asta am si bagat pilula...

paul_aramis
17 Jul 2011, 06:43
p-acasă au începur să dea Necessary roughness , Suits şi Franklin&Bash?

PoliFanAthic
21 Jul 2011, 23:35
De mult n-am mai avut asa o faza de dependenta cu un serial ca si cu Veronica Mars. Din ala cu vizionat 60 de episoade intr-o saptamana de lucru.

Primele doua sezoane chiar reusite, mai ales primul, in timp ce sezonul trei nu prea stie ce vrea. Dar o experienta faina, cat mai pot empatiza cu fenomenul liceal si postliceal.

Si am mai concluzionat ca Kristen Bell a facut si altceva in afara de alde Couples Retreat, When in Rome sau You Again. Aparatiile ei la The Late Late Show sunt amuzante de urmarit.

Federico
23 Oct 2011, 21:01
am inceput azi in sfarsit "through the wormhole" (il aman de cel putin doua luni)

adia chestia asta, daca nu il stie toate lumea http://www.imdb.com/title/tt1513168/

un documentar stiintific despre rahaturile alea de enigme tip "cine darcu suntem, de unde venim si quo vadis"...

e misto, e interesant, desi montajul ultra-comercializat insotit tot felul de triluri banale si inutilei ca sa nu se plictiseasca idiotii iti cam da vertijuri...
morgan freeman e dat in pibipzda ma-sii cu talentul sau de narator, l-ai asculta in nestire

primul episod s-a numit "is there a creator?", si enumera rapid ipotezele prin care se screm savantii sa explice existenta unui univers capabil sa sustina viata si alte bla bla-uri de-astea..

insa e chiar interesant, recomand

victor
29 Oct 2011, 17:06
Carl Segan reloded. Ca emisiune nu ca profesie. Cred ca singura concluzie posibila la sfarsitul celor doua serii este ca in doua decenii altcineva va face o noua serie cu noi teorii, probabil in 3Dsi cu efecte pe care azi nu ni le imaginam. A...si evidentul de fapt nu stim nimic, facem scenarii.

Se uita cineva la Bored to death ? Sunt la al treilea episod si incepe sa ma prinda.

Windom
20 Nov 2011, 08:19
American Horror Story (http://www.youtube.com/watch?v=rISwfU4DmE8) anyone? This show kicks ass, man!

SimonAdebisi
24 Nov 2011, 16:15
American Horror Story (http://www.youtube.com/watch?v=rISwfU4DmE8) anyone? This show kicks ass, man!

OZ,Sopranos,Game Of Thrones(pacat ca nu o sa mai fie Sean Bean)The Wire,Luther(2010),cele mai tari seriale posibile care le-am vazut.
Seriale foarte frumoase,unele in derulare,unele merg in spre bine,unele mai in in spre rau....Dexter,Breaking Bad,Supernatural,The Walking Dead,Fringe,Bordwalk Empire,The Borgias,Grey Anatomy,The Tudors,Rome,Deadwood,Entourage si nu in ultimul rand American Horrror Story.

Rapture
24 Nov 2011, 21:22
Tocmai ce-am inceput sa vizionez Twin Peaks acu' cateva zile. Dumnezeule, e absolut! cum de nu l-am vizionat pana acum?!

Pur si simplu am inceput sa ma hranesc cu arta lui Lynch, nu-mi mai trebuie altceva.

Chambord
25 Nov 2011, 10:07
^Dap. Twin Pixu e MO-ul lui, imo. Daca e sa-l rezum pe Lynch intr-o scena, aia ar fi finalul primului sezon din TP.

Federico
27 Nov 2011, 21:37
Tocmai ce-am inceput sa vizionez Twin Peaks acu' cateva zile. Dumnezeule, e absolut! cum de nu l-am vizionat pana acum?!

Pur si simplu am inceput sa ma hranesc cu arta lui Lynch, nu-mi mai trebuie altceva.

da? ce anume iti place? concret vorbind

^Dap. Twin Pixu e MO-ul lui, imo. Daca e sa-l rezum pe Lynch intr-o scena, aia ar fi finalul primului sezon din TP.

da, asta, visul, si peregrinarile prin the balck lodge din ultimul episod (si the very ending tot din ultimul episod, faza cu oglinda) mie se par unele din putinele (daca nu singurele) rabufniri cu adevarat lyncheene ale "filmului". in rest (cre'c-am mai zis-o) un soap opera patetic cu dpresiuni ce frizeaza imbecilitatea pe alocuri

Windom
28 Nov 2011, 07:17
da, asta, visul, si peregrinarile prin the balck lodge din ultimul episod (si the very ending tot din ultimul episod, faza cu oglinda) mie se par unele din putinele (daca nu singurele) rabufniri cu adevarat lyncheene ale "filmului". in rest (cre'c-am mai zis-o) un soap opera patetic cu dpresiuni ce frizeaza imbecilitatea pe alocuri
Jesus.:| =(( :|

Chambord
28 Nov 2011, 14:09
Recap:

Charlie Kaufman - geniu
Bresson - retardat
Lynch - imbecil
... va urma

=))

Nu ca-i total baiatu asta, Federico ?

Cum credeti ca il considera Federico pe Tarkovski ?
a. tampit
b. batut in cap
c. idiot
d. dus cu pluta

Dati SMS la 1234

...
Seriously dude, tre sa-ti faci un check-up la sistem. Nu de alta dar arata ca pomul de Craciun (plin de luminite rosii. Sub care scrie "Critical alarm")

anaemona
28 Nov 2011, 16:42
Dudes, Federico are idei proprii si le exprima fara perdea, fara sa se teama ca distruge mituri si provoaca rani, so what? Voua chiar va bate inima la unison cu toate capodoperele declarate de critici? Eu recunosc spasit ca n-am ajuns la nivelul asta de intelegere si multe capodopere ma lasa undeva intre perplex si nepenetrabil de-asta mi-e si frica sa vad filmele lui Ray, Eisenstein, Camus si altii, pentru ca n-as vrea sa le pun stampile necorespunzatoare dar nici sa ma entuziasmez de ceva ce nu inteleg. City of women, al lui Fellini mi s-a parut o mare prostie si sper sa-l revad intr-o buna zi, poate cu alti ochi si alta intelegere, asta inseamna ca-n viziunea mea Fellini e prost, timpit, idiot, samd?

Liviu-
28 Nov 2011, 16:51
Voi trebuie sa va duceti la terapie de cuplu :P

Si de Tarkovsky n-are cum sa se ia. Tarkovsky is God :D

anaemona
28 Nov 2011, 16:55
Voi trebuie sa va duceti la terapie de cuplu :P

Si de Tarkovsky n-are cum sa se ia. Tarkovsky is God :D

Sper ca te-ai referit la Chamb si Federico, ei au probleme :))

Normal ca nimeni nu se poate atinge de Tarkovsky.

Rapture
28 Nov 2011, 18:26

da? ce anume iti place? concret vorbind

Ce-i drept, cand am vazut primul episod mi-am pus semne de intrebare legate de premiza in sine, de felul in care se intampla totul. Dar nu dupa mult timp, am inceput sa ma indragostesc de personajele usor persiflate, de anumite situatii dramatizate sau neverosimile, de coloana sonora fara de care serialul nu ar fi avut acelasi farmec, si, fireste, de scenele in care si-a pus foarte limpede Lynch amprenta.
Imi pare perfecta combinatia dintre acele "depresiuni ce frizeaza imbecilitatea", care, in opinia mea realizeaza un comic de situatie deliberat, frumos construit, si misterul Lynchean.

bremen1980
28 Nov 2011, 18:35
Normal ca nimeni nu se poate atinge de Tarkovsky.
S-a atins Stanislaw Lem care l-a bestelit pe Tarkovski pentru Solaris.

anaemona
28 Nov 2011, 18:53
E foarte simpatic, se ia de Tarkovsky pentru ca nu i-a urmat viziunea lui. Bremen ai tu alte link-uri?

I have fundamental reservations to this adaptation. First of all I would have liked to see the planet Solaris which the director unfortunately denied me as the film was to be a cinematically subdued work. And secondly — as I told Tarkovsky during one of our quarrels — he didn't make Solaris at all, he made Crime and Punishment. What we get in the film is only how this abominable Kelvin has driven poor Harey to suicide and then he has pangs of conscience which are amplified by her appearance; a strange and incomprehensible appearance. [...]

The whole sphere of cognitive and epistemological considerations was extremely important in my book and it was tightly coupled to the solaristic literature and to the essence of solaristics as such. Unfortunately, the film has been robbed of those qualities rather thoroughly. [...]

My Kelvin decides to stay on the planet without any hope whatsoever while Tarkovsky created an image where some kind of an island appears, and on that island a hut. And when I hear about the hut and the island I'm beside myself with irritation... This is just some emotional sauce into which Tarkovsky has submerged his heroes, not to mention that he has completely amputated the scientific landscape and in its place introduced so much of the weirdness I cannot stand. [...]

I have to make it clear, however, that I haven't seen the whole film except for 20 minutes of the second part although I know the screenplay very well because Russians have a custom of making an extra copy for the author.

Tarkovsky reminds me of a sergeant from the time of Turgenev — he is very pleasant and extremely prepossessing and at the same time visionary and elusive. One cannot "catch" him anywhere because he is always at a slightly different place already. This is simply the type of person he is. When I understood that I stopped bothering. This director cannot be reshaped anymore, and first of all one cannot convince him of anything as he is going to recast everything in his "own way" no matter what.

Daca e un topic adecvat subiectului asta eu zic sa mutati acolo ce-i de mutat.

Federico
28 Nov 2011, 21:52
Recap:

Charlie Kaufman - geniu
Bresson - retardat
Lynch - imbecil
... va urma

i-ai uitat pe chaplin si hitchcock. ;)

dar inainte de toate da-l jos pe lynch de-acolo (daca nu vrei sa paralelizezi realitatea) fiindca eu respect absolut tot ce am vazut din ce a facut omul asta (si am vazut aproape tot).
n-am spus ca e imbecil. am spus ca serialul are momente cand tinde spre imbecilitate. e o diferenta. plus ca (si asat e un plus baban nu gluma) implicarea lui in realizarea filmului e aia care e. adica l-am cam durut in pbibula de el, :) regizand cu mana lui doar o fractiune din episoade (si doar acolo respira filmul) si nescriind mai nimic, ramanand responsabil doar de conceptia bazala a proiectului. restul lasandu-l curva pe mana a vreo 7-8 neaveniti (printre care a avut probabil privilegiul sa se-nnumere si ingrijitorul de platou B-) ). also, merita sa amintita chiar si reactia "autorului" insusi fata de un anumit tronson al lucrarii: dezamagire, oficial; sictir, pt. cunoscatori. B-)

punctele alea "mai putin forte" - ca sa fim politicosi - la care ma refeream sunt de genul: ideii de a o baga in hora pe verisoara Laurei sub interpretarea aceleiasi actrite si deghizate patetic (curat telenovelistic. inca se practica cu sarg motivul asta pe acasa tv :x ), sau mergand mai in detaliu, scena in care gordon se amorezeaza de chelnerita si stau asezati pe o canapea din resturant si se pregatesc sa se mozoleasca si chiar in momentul ala navaleste inauntru concubinul oficial al muierii cerandu-le socoteala iar replica lui gordon din clasa celor care te duc cu gandul la faptul ca viata nu merita traita si ca nu mai e nicio speranta in umanitate. zi si tu acuma! eu, unul, asa am vazut chestiile aste and that's a fact, n-am de ce sa-l ascund.

Jesus.:| =(( :|

I know, m-a batut gandul sa las un disclaimer la adresa ta dar credeam ca erai deja la curent cu opinia mea fata de film pe care-o lasasem in urma timp pe topicul lui lynch de la inconoclasti.

Tarkovsky is God :D

in sensul ca nu mai da nimeni doi bani pe el in ziua de azi? nu stiu ce sa zic, nu cred ca sunt de acord...

Sper ca te-ai referit la Chamb si Federico, ei au probleme :))

nu, eu n-am nicio problema cu el si n-am avut niciodata. dimpotriva.
insa, din pacate, se pare ca el are o problema cu mine si a avut intotdeuna mitraliindu-ma cu atacuri la persoana fara ca eu sa-l fi atacat vreodata =((

Ce-i drept, cand am vazut primul episod mi-am pus semne de intrebare legate de premiza in sine, de felul in care se intampla totul. Dar nu dupa mult timp, am inceput sa ma indragostesc de personajele usor persiflate, de anumite situatii dramatizate sau neverosimile, de coloana sonora fara de care serialul nu ar fi avut acelasi farmec, si, fireste, de scenele in care si-a pus foarte limpede Lynch amprenta.
Imi pare perfecta combinatia dintre acele "depresiuni ce frizeaza imbecilitatea", care, in opinia mea realizeaza un comic de situatie deliberat, frumos construit, si misterul Lynchean.

aha, deci se vad "depresiunile" si din dreptul tau, inteleg...
apropo de "amprenta" lui lynch, vezi mai sus: el n-a regizat decat vreo 5 episoade din toata sandramua asa ca ai grija la efectul placebo ;)

bine c-ai amintit de muzica - da, muzica e de exceptie, e una din reusitele filmului. aici sunt de acord

Rapture
28 Nov 2011, 22:30
apropo de "amprenta" lui lynch, vezi mai sus: el n-a regizat decat vreo 5 episoade din toata sandramua asa ca ai grija la efectul placebo ;)

Da, si s-a vazut clar care au fost ale lui..de fapt, s-a simtit, mai mult. Asta nu schimba cu nimic ce am zis vis-a-vis de scenele in care si-a pus amprenta.
De restul n-am sa ma mai leg...

Windom
29 Nov 2011, 07:38
Feddy, est foarte nedrept in cazul de fata. TP a fost un proiect de suflet pentru Lynch si n-a fost nici un moment in care sa-si fi ”luat mina de pe el”, nu in totalitate, cel putin. Si nicidecum, „sa-l doara la pitbula de el”. Primul sezon l-a supravegheat indeaproape, inlusiv episoadele pe care nu le-a regizat. Apoi a intervenit Wild at Heart si, intr-adevar, a lasat-o putin mai moale, dar in nici un moment nu s-a dezis de serial (chiar sint curios sa aflu unde ai citit tu chestia asta). Legat de „imbecilitate”, hai sa ne domolim un pic si sa ii facem dreptate, numind-o o „naivitate asumata”. De care avem parte si in Blue Velvet (vezi visul lui Dern cu pasaralele), si in MD (vezi intreaga atitudine a lui Watts din prima parte) etc. Singurul element de soap-opera, daca ar fi sa aleg unul, e triunghiul amoros Andy-Lucy-Dick, care, intr-adevar, pare un pic nelalocul lui...
Iar amprenta Lynch nu e prezentă doar in draperiile de la final, ea te insoteste de la primul cadru si pina la ultimul leatz care apare in cadru.;)

Federico
29 Nov 2011, 22:20
Feddy, est foarte nedrept in cazul de fata. TP a fost un proiect de suflet pentru Lynch si n-a fost nici un moment in care sa-si fi ”luat mina de pe el”, nu in totalitate, cel putin. Si nicidecum, „sa-l doara la pitbula de el”. Primul sezon l-a supravegheat indeaproape, inlusiv episoadele pe care nu le-a regizat. Apoi a intervenit Wild at Heart si, intr-adevar, a lasat-o putin mai moale, dar in nici un moment nu s-a dezis de serial (chiar sint curios sa aflu unde ai citit tu chestia asta).

a fost de suflet in comparatie cu ce? cu lungmetrajele? nici vorba. in bv ai vazut, merge pana la munca de jos si pune mana pe baros! aici lasa o halca dolofana din sarcinile regizorale pe mana altora, el avand - deducand logic, nu? - altceva mai bun de facut. ce fel de atasament e asta?
in ce priveste presupusa apostazie a lui L., poate e cam durul cuvantul pe care l-am folosit eu ("sictir" - dar nah, ce sa-i ceri unui coleric?!) insa ma refeream la faza cu gasca. o stii sigur. e pe toate gardurile webului. cica L. a zis ca dupa ce si-au bagat coada the big shots with the money impunandu-i sa dezvaluie identitatea ucigasului atat de devreme, el a zis ca a fost ca si cum ar fi omarat gasca care facea oua de aur. stii? adica de l-a momentul ala, subinteleg, ca domnul L. recunoaste ca edificiul colapseaza.
Legat de „imbecilitate”, hai sa ne domolim un pic si sa ii facem dreptate, numind-o o „naivitate asumata”. De care avem parte si in Blue Velvet (vezi visul lui Dern cu pasaralele), si in MD (vezi intreaga atitudine a lui Watts din prima parte) etc. Singurul element de soap-opera, daca ar fi sa aleg unul, e triunghiul amoros Andy-Lucy-Dick, care, intr-adevar, pare un pic nelalocul lui...

nu stiu ce sa zic. in BV si MD, fatetele astea oleaginoase sunt justificate dramaturgic. in primul L. foloseste momentele alea hiperidilizate de la inceput ca sa introduca brutal problema raului. in celalalt suntem, first of all, de cealalta parte a realitaii in cea mai mare parte a filmului, plus ca, iarasi era necesar contrastul pt. ca revenirea la realitate sa fie din nou brutala si sa spulbere clisee iluzioniste care viseaza la cai verzi pe pereti. in TP, insa, mie nici macar nu mi se pare de multe ori ca e vorba de siroposenie asumata ci ca filmul se ia in serios, iar daca e sa privesc lucrurile cum sugerezi tu iarasi ma impiedic - aici parodia nu e necesara pt. a trimite catre ceva mai presus de ea (sau nu vad eu, cel putin) ci isi contine propria valoare, parodie de dragul parodiei. iar asta pe mine nu ma excita. daca era niste tongue-in-cheek presarate ici colo mai mergea, dar sa ineci totul chestia asta mie mi se pare ceva obositor. in scena de dupa inmormantrea - SPOILER, RAPTURE! - lui Leland Palmer, cand barbatii orasului se reunesc si-l discuta pe BOB pe un ton atat patetic si de serios chiar nu mai imi pasa daca ideea e asumata sau nu. totul e ratat either way.
oricum, eu ceva ceva naivitate am creditat deja in afara de astea - daca ar fi sa-l iau in serios pe cooper prea de tot ar incepe sa scartaie si pe latura asta filmul. ideea visului, revelatia gigantului, momentele alea minuscule absolut cu iz de supra-natural de o subtilitate delicioasa (cand cooper sta cu harry in birou in momentul sosirii lui albert, si sunt pe cale de a fi anuntati de lucy prin telefon, si cooper o intrerupe ca sa ghiceasca; alta: soseste gordon si il asteapta pe cooper in cafenea langa intrare iar cand acesta intra, se opreste fara sa priveasca in lateral, intinde mana, pocneste din deget si ii striga numele)... astea-s nise minunatii draglase pe care, daca n-as lasa de la mine putin, nu le-as putea savura.

ps: insa imi place Fire Walk With Me! ma mai scot? :D imi place super mult. l-am vazut de trei ori. de doua ori inaintea serialului. la premiera cand am facut cunostinta prima oara cu BOB am fost aproape sa fac infarct de frica. are tota gravitatea care-i lipseste serialului si cred ca e cel mai sumbru op al lui Lynch.

Windom
30 Nov 2011, 07:43
Fiind vorba de un serial, nu cred ca putem pretinde din partea lui Lynch o implicare asemanatoare cu aceea din cazul lung-metrajelor. O „delegare a responsabilitatilor” a fost, prin urmare, inevitabilă. Da, mahării și-au băgat coada și în cazul de față, însă nu avem aici de-a face cu un al doilea Dune, din punctul ăsta de vedere. Dimpotrivă, TP „și-a permis” anumite libertăți nemaiîntîlnite pînă atunci într-un serial de televiziune (violence & all) - de altfel, din cîte știu, „mîna liberă” a fost condiția esențială pe care Lynch a pus-o înainte de a se apuca de proiect.

Legat de FWWM, total de acord cu tine, avem de-a face cu cel mai nedreptațit film al lui Lynch și, în același timp, unul dintre cele mai reprezentative pentru stilul sau.

Chambord
30 Nov 2011, 11:14
insa, din pacate, se pare ca el are o problema cu mine si a avut intotdeuna mitraliindu-ma cu atacuri la persoana fara ca eu sa-l fi atacat vreodata

Sper ca glumesti. Daca nu, se pare ca esti mai fragil ca un portelan. Si atunci mai bine evit sa mai indrept vreun cuvintzel in directia ta, ca sa nu te spargi.

Federico
30 Nov 2011, 18:06
...spuse bula de sapun, cel mai suparacios membru de forum din istoria internetului

da, coaie, sunt de portelan. adevarul e ca nici alba-ca-zapada nu ar fi vazut un ad hominem in constructii de tip "obtuza trista si paranoica".

ha! ha! ha! ha!

daca ti-as fi livrat eu asemenea bijuterii mi-ai fi luat la pula tot arborele genealogic de la adam si eva incoace.

pe cand reactia mea care a fost? nimic. intotdeauna m-au lasat rece atacurile tale si n-am dat niciodata semne ca m-ar fi lezat cumva, nici macar acum. insa ce nu intelegi tu e ca faptul ca atacul nu-si atinge tinta nu face atacul mai putin atac.

nici acum nu m-ai enervat si nu vreau sa te atac, dar daca tot dai impresia ca posezi o maduva din fibra de carbon am zis ca o sa adori sa-ti vorbesc ceva mai abrupt.

hai noroc!

Windom
01 Dec 2011, 12:28
If any of you cun...gentlemen doesn't behave himself...
1648

Chambord
01 Dec 2011, 14:36
@Federico: =D> Asa da, dom'le.

sabinalin
02 Mar 2012, 05:27
O surpriza placuta pare a fi, la Pro TV, serialul "Las fierbinti". Primul episod mi-a lasat o buna impresie, sa mai vedem.

Federico
03 Mar 2012, 17:40
serialele tv sunt toate niste cabipcaturi penale pe care-i pacat sa-ti irosesti viata. m-am mai uitat in ultimul timp la cateva din cele mai - gretos de - bine cotate titluri de imdb ca sa mai intru si io in rand cu lumea ca prea oblivios eram fata de 'cultura' tv; de unde, acelasi overratedness apocaliptic pe care-l anticipam; no thanks, orice film de nota 6,5 de pe imdb will do ten times better.

le: (kinda) trolling

Kriss_Kringle
03 Mar 2012, 18:11
Pai zi-ne care-s serialele alea gretos de bine cotate care le-ai vazut,nu mai fii si tu asa de secretos.:-?

sergiuseling
04 Mar 2012, 17:22
Eu sunt de acord cu Federico în ce privește cultura TV, că e departe de cea a lungmetrajelor.

Dar din punct de vedere strict al entertainmentului serialele au destule avantaje. După o zi de lucru când vrei doar să te relaxezi, un episod două cu personajele favorite, cu glume/situații familiare care nu-ți pun mintea prea mult la contribuție sunt cum nu se poate de mai bine venite. Și, părerea mea e că (serialele mele favortite) sunt chiar mai bune decât comediile sau filmele de acțiune de la cinema fie ele și de nota 7-8 pe imdb.

În schimb dacă ai mai mult de 2 ore la dispoziție și nu ești obosit serialele sunt categoric pierdere de vreme, lungmetrajele sunt mai bune cam tot timpul.

Kriss_Kringle
04 Mar 2012, 18:02
Depinde si de subiectul serialului,daca e vorba de vreun sitcom si ai timp la dispozitie atunci da,un film ar fi mai indicat,dar conteaza si starea de spirit ca nu tot timpul ai chef de lungmetraje.Daca vorbim de seriale ca Breaking bad,The wire,Sopranos,OZ,Freaks and geeks etc,atunci poti sa vii tu cu cele mai puse la punct cronici negative ca nu poti sa ma convingi ca sunt slabe,overrated sau nu se ridica la nivelul unor lungmetraje bine cotate.

Federico
05 Mar 2012, 08:56
Pai zi-ne care-s serialele alea gretos de bine cotate care le-ai vazut,nu mai fii si tu asa de secretos.:-?
Breaking Bad (l-am vazut pe tot)
Arrested Development (tot)
Homeland (doua episoade)
Game of Thrones (10 minute)

Liviu-
05 Mar 2012, 15:36

Doar atat? De ce? :P

Federico
05 Mar 2012, 22:00
Ma plictisea.

Eu sunt de acord [...] în ce privește cultura TV, că e departe de cea a lungmetrajelor.

Apropo, nu suntem singurii. Am dat peste asta dupa ce mi-am zis c-am terminat-o definitv cu serialele (s-ar putea totusi sa mai incerc si "Six Feet Under" candva anul asta) dar uite ce zicea recent si Steve McQueene: I think cinema has a responsibility. You’ve got HBO and AMC doing whatever they’re doing, but cinema has another way of doing things, which can actually be closer to how we live today than any nine-part series on television

http://www.salon.com/topic/shame/

danonino
08 Mar 2012, 18:08
Breaking Bad (l-am vazut pe tot)
Arrested Development (tot)
Homeland (doua episoade)

huh? Ce-s astea?

Daca tot vrei sa te uiti la seriale, macar incearca si tu unele mai adevarate. Uite-te si tu la Prison Break, la House MD.

ps. + familia bundy

Kriss_Kringle
08 Mar 2012, 18:12
Prison break de la sezonul 2 incolo o ia pe cai nebanuite.Conspiratii,mai multe evadari,invieri si alte plot device-uri de 2 lei.

danonino
08 Mar 2012, 18:19
N-as spune. Si sezonul 2 e foarte bun, aproape la fel de bun ca primul. Nu mi se pare nimic imposibil in plot, in toata conspiratia de-acolo.
De la sezonul 3 incolo, serialul devine mai slab. Primele doua serii raman absolut minunate si creeaza o dependenta comparabila cu heroina luata intravenos in creier.

Federico
09 Mar 2012, 08:21
huh? Ce-s astea?

Daca tot vrei sa te uiti la seriale, macar incearca si tu unele mai adevarate. Uite-te si tu la Prison Break, la House MD.

ps. + familia bundy

Doar unele dintre cele mai bine cotate seriale de pe IMDb. Cum trebuia sa-mi dau seama care sunt alea adevarate?

ps: not sure if serious... dar eu la familia bundy nu m-as uita nici batut. Am vazut la un moment dat cateva fractiuni de secunda accidental si abia am scapat cu viata de acolo.

Pepper
09 Mar 2012, 08:43
Ai incercat The Wire sau Band of Brothers?:-? mie astea mi s-au parut adevarate, nu m-au lasat sa ma plictisesc de ele ca netrebnicul de House...

Federico
09 Mar 2012, 08:55
Band of Brothers e primul serial/mini-serie pe care l-am incercat dupa ani buni de la Lost si Desperate Housewives pe care le-am urmarit cand eram mic si cretin, si eram inca scutit de prejudecati negative fata de seriale. A fost un dezastru. Nu in sine. In sine a fost doar o mediocritate, dar socul impresiei de suprareputare aproape m-a rapus.

The Wire - am vrut sa-l incerc in perioada asta recenta de care am pomenit dar dupa experienta cu cele 4 sus-mentionate mi-am pierdut aproape definitiv speranta in potentialul - scuzati cuvantul -aprioric al serialelor. Am vazut vreo 3 minute din el, totusi. Cred ca a fost cam mult sa-i cer sa ma convinga asa rapid, nu? Dar nu mai aveam rabdare.

MariaMona
09 Mar 2012, 08:59
Sau Oz sau The Sopranos - best of the best - parerea mea. Dintre cele scrise de tine - merita Six Feet Under - cu totul altceva; similar poate fi si True Blood de acelasi producator, dar nu cred ca l-ar gusta oricine fiindca exista acum curentul anti-vampir... a, sau Boardwalk Empire.

Pepper
09 Mar 2012, 09:12
The Wire m-a prins d'abia dupa al 6lea episod, practic sunt mai rezistenta decat tine, Fed. Cat despre BoB...it's all heart, man :(( suprareputare, auzi 8-| ai atins cumva nirvana in materie de seriale si toate ti se pare junk acum?tztztztz

Federico
09 Mar 2012, 09:20
ai atins cumva nirvana in materie de seriale si toate ti se pare junk acum?tztztztz
Nu in materie de seriale, nu in comparatie cu alte seriale, eu la seriale nu ma pricep. Eu l-am raportat la ce gasesc eu in cinema.

Sau Oz sau The Sopranos - best of the best - parerea mea. Dintre cele scrise de tine - merita Six Feet Under - cu totul altceva; similar poate fi si True Blood de acelasi producator, dar nu cred ca l-ar gusta oricine fiindca exista acum curentul anti-vampir... a, sau Boardwalk Empire.

The Sopranos a avut aceeasi soarta cu The Wire. La fel, auzisem de el, si luasem cateva episoade sa testez terenul. Dar efectiv mi-am pierdut toata rabdarea dupa Breaking Bad. (si celelalte, dar intr-o masura mai mica).

LE: Yay, 900 de mesaje. Tre sa fac o pauza sa savurez momentul.

LE1: Have you considered ADHD?

What the fuck is that shit?

LE2: Have you considered ADHD?

Fuck shit fuck shit, please spune-mi ca-i un titlul de film, si nu ce cred eu acum.

Namaste
09 Mar 2012, 09:22
Have you considered ADHD?

Liviu-
09 Mar 2012, 13:44
Nu cred ca-i un titlu de film :))

PS: The Wire is the shit. Stiu ca altii nu-s de acord, dar pentru mine e cu o clasa peste toate celelalte seriale pe care le-am vazut, printre care Oz, Sopranos(nu le-am terminat, dar am trecut de jumatate), Breaking Bad (am vazut aproape 2 sezoane), Game of Thrones (care mi s-a parut chiar foarte captivant si abia astept sa inceapa sez 2). Nu mai zic de-alde House sau Prison Break. House poate fi misto, dar nici in cel mai misto moment nu se ridica la nivelul altor seriale de pe aici. Prison Break e extraordinar de captivant in primul sezon, ramane misto in al doilea, dar pica groaznic in al treilea. Al patrulea nici nu l-am vazut pana la sfarsit... era pur si simplu mult prea slab.

Dar ar trebui sa stii cum merge treaba cu serialele. In filme actiunea e mult mai concentrata, dar pana si acolo trebuie sa astepti ceva uneori ca sa aiba vreo relevanta povestea. Asa e si la seriale, doar ca e posibil sa mergi si mai mult ca sa vezi in ce directie vrea sa mearga.

Namaste
09 Mar 2012, 13:47
LE1: Have you considered ADHD?

What the fuck is that shit?

LE2: Have you considered ADHD?

Fuck shit fuck shit, please spune-mi ca-i un titlul de film, si nu ce cred eu acum.

Q.e.d.? :P

Kriss_Kringle
09 Mar 2012, 14:11
La sezonul 4 din Prison Break am vazut doar primul episod si o dadeau mult prea tare pe conspiratii si cutia Pandorei dupa care am renuntat.
House n-am vazut decat pe la tv cate juma' de episod din cand in cand.
Federico,prea repede renunti omule la un serial,3 minute,1 episod,3 episoade,ce-s astea?Daca n-ai rabdare sa te uiti la mai multe episoade n-o sa prinzi niciodata ce-i bun din el si mai bine renunti la ideea asta pentru ca te autosabotezi daca judeci dupa doar cateva minute sau un episod.Esti ca aia care vin la cinema si intra la filmul care are cel mai misto poster.
Apropo,nu mai compara serialele cu filmele,pentru ca nu stai 2 ore in fata ecranului in care ti se baga informatie pe gat cu polonicul,se face treptat totul,deci trebuie rabdare.Unele incep mai greu,altele din primul episod.
Din ce ai spus pana acum pari sa nu ai rabdare pentru seriale asa ca mai bine te lasi sau incerci miniserii.In cazul in care o vei face atunci iti recomand Luther (http://www.imdb.com/title/tt1474684/)

Pepper
09 Mar 2012, 18:04
Kriss, mersi ca mi-ai amintit de Luther :| mai am ultimele 4 episoade de vazut; am uitat complet de el dupa primul minisezon. And 'fcourse il recomand si eu! is curioasa cate secunde va rezista Fed la asta :))

Kriss_Kringle
09 Mar 2012, 20:12
Cu placere.:D
Apropo,s-a confirmat ca o sa apara si sezonul 3 care va fi alcatuit din 4 episoade de cate 1 ora fiecare.
Idris Elba is the shit and Ruth Wilson is a twisted adorable redhead.:x
Ar trebui sa incepem cu pariurile sa vedem cat rezista Federico la el.Place your bets!:))

Federico
09 Mar 2012, 21:32
PS: The Wire is the shit. Stiu ca altii nu-s de acord

Cine nu-i de acord? Eu am vazut cam pe toate gardurile pe The Wire pus in fruntea topurilor.
La BrBa te-ai oprit dupa doua sezoane, sau inca-l mai frecventezi?

Dar ar trebui sa stii cum merge treaba cu serialele. In filme actiunea e mult mai concentrata, dar pana si acolo trebuie sa astepti ceva uneori ca sa aiba vreo relevanta povestea. Asa e si la seriale, doar ca e posibil sa mergi si mai mult ca sa vezi in ce directie vrea sa mearga.
Nu stiu daca nu-i pe dos treaba cu concentratia. Serialul chiar daca, in ansamblu, se lalaie pe 50 de ore el e impartit in episoade care abia fac cat juma' de film obisnuit. Si fiecare episod chiar daca are un puternic rol de treapta, za, dinspre ceva catre altceva, el tot tre sa fie intr-o minima masura inchis in sine. Oricum, pe mine nu ce si cat se-ntampla ma deranjeaza (imi plac le nabunie minimalistii romani de ex) ci mai mult cum. In principiu totul se reduce la problema realismului. Personajele mi se par subtire construite psihologic (si jucate) si nu ma conving. Desi Heisenberg si Hank din BrBa au cateva momente admirabile, chiar demne de un film bun.

Federico,prea repede renunti omule la un serial,3 minute,1 episod,3 episoade,ce-s astea?Daca n-ai rabdare sa te uiti la mai multe episoade n-o sa prinzi niciodata ce-i bun din el si mai bine renunti la ideea asta pentru ca te autosabotezi daca judeci dupa doar cateva minute sau un episod.Esti ca aia care vin la cinema si intra la filmul care are cel mai misto poster.
Apropo,nu mai compara serialele cu filmele,pentru ca nu stai 2 ore in fata ecranului in care ti se baga informatie pe gat cu polonicul,se face treptat totul,deci trebuie rabdare.Unele incep mai greu,altele din primul episod.
Din ce ai spus pana acum pari sa nu ai rabdare pentru seriale asa ca mai bine te lasi sau incerci miniserii.In cazul in care o vei face atunci iti recomand Luther (http://www.imdb.com/title/tt1474684/)
3 minute? Am precizat deja ca pe BrBa l-am vazut pan la capat, nu? Si pe Arrested Development. (Plus ca am mai vazut acum vreun an si ceva Twin Peaks si Band of Brothers tot integral chiar daca nu-mi placeau mai deloc. ) Aici e baza deciziei mele privitoare la seriale, nu in alea 3 minute. Cand am trecut la Homeland si GOT si restul zarurile erau deja aruncate, oricum n-aveam de gand sa continui decat daca avea loc o minune.
Serialele se pot compara cu filmele (ale in care NU ti se baga informatie pe gat cu polonicul lol, filmele sunt de 100 de ori mai "asezate", mai tardigrade - de-aia serialele sunt 100 de ori mai accesibile si poate casca gura la ele orice filistin sau cocalar. No offense, nu vreau sa spun ca toti fanii serialelor apartin acestei multimi, sa fie clar). Apelul la rabdare e complet nelalocul lui daca vorbesti din perspectiva ritmului si a debitului de informatie explicita, dat fiind faptul ca Haneke e unul din cineastii mei favoriti, sau Elephant unul din filmele favorite, sau ca am vazut filme minimaliste de 3-4-5 ore in one sitting.

Q.e.d.? :P

Namaste, don't fuck with me, son.
Ca te pun sa intri cu mine la un film extrem-minimalist de 5-6 ore si vedem care cedeaza primul...

Federico
12 Mar 2012, 03:03
.
La BrBa te-ai oprit dupa doua sezoane, sau inca-l mai frecventezi?

Hellooo???

The fuck?!...

Liviu-
12 Mar 2012, 08:13
Sorry, ma tot iau cu alte lucruri... nu-l mai frecventez. Am patit acelasi lucru ca si cu Oz &The Sopranos, seriale cu care am intrat in sesiune si dupa ce s-a terminat sesiunea mi-am gasit alte lucruri de facut. Toate mi-au placut, poate mai mult Oz si Sopranos, dar pur si simplu nu le-am mai reluat. Si sincer mai degraba as revedea The Wire, ceea ce probabil o sa fac, dar in vacanta de vara ca sa ma pot uita linistit.

Kriss_Kringle
12 Mar 2012, 12:21
Eu nu vad cum ajungi sa compari un film de 3-4-5 ore cu un serial care tine 3-4-5 sezoane,daca tot vorbim de rabdare.Care dintre ele crezi ca iti cere mai multa rabdare intr-un final?La filmul minimalist intradevar trebuie nervi de otel daca nu esti un fan al genului,dar chiar si daca e o vizionare grea tot esti constient ca dupa alea 3-5 ore ai terminat cu el.In schimb la seriale e alta treaba pentru ca episoadele tin in medie intre 45 de minute si o ora iar cand ai de-a face cu mai multe sezoane si ajungi sa le vezi,deabia atunci poti spune ca esti rabdator.
Deci ai vazut Breaking bad,Band of brothers,Twin Peaks si Arrested Development.Bun!
Si acum te rog sa-mi spui de ce le-ai vazut pe toate la capat,daca nu ti-au placut?
Cand e vorba de un film,hai ca mai merge sa-l termini chiar daca nu iti place cum decurge,dar sa vezi 4 sezoane dintr-un serial care nu-ti place?Miroase a trolling grav dupa parerea mea.:-?
Practic tu,dupa astea 4 ti-ai format deja parerea despre toate serialele,iar cand ai hotarat sa vezi altul,n-avea nici o sansa din start pentru ca ideea ca o sa fie prost era deja implantata in mintea ta.
Daca tot te plangi de realism,atunci chiar trebuie sa vezi The wire,dar daca nici ala nu iti place chiar nu vad rostul sa mai te uiti la seriale.Eventual sa revii peste o perioada cand esti mai relaxat si nu stai sa despici firul in 4 la fiecare amanunt.:P

MariaMona
12 Mar 2012, 17:41
Si macar la un Seinfeld merge sa te uiti din cand in cand. :D Pe mine ma binedispune oricand.

Federico
13 Mar 2012, 07:48
Sorry, ma tot iau cu alte lucruri... nu-l mai frecventez. Am patit acelasi lucru ca si cu Oz &The Sopranos, seriale cu care am intrat in sesiune si dupa ce s-a terminat sesiunea mi-am gasit alte lucruri de facut. Toate mi-au placut, poate mai mult Oz si Sopranos, dar pur si simplu nu le-am mai reluat. Si sincer mai degraba as revedea The Wire, ceea ce probabil o sa fac, dar in vacanta de vara ca sa ma pot uita linistit.
Funny, ce s-o mai dam dupa visin... de facto, tu dai mai putini banuti pe BrBa si tot eu sunt the bad guy.
Si zici c-o sa re-vezi The Wire, ah? Creepy...

Eu nu vad cum ajungi sa compari un film de 3-4-5 ore cu un serial care tine 3-4-5 sezoane,daca tot vorbim de rabdare.Care dintre ele crezi ca iti cere mai multa rabdare intr-un final?La filmul minimalist intradevar trebuie nervi de otel daca nu esti un fan al genului,dar chiar si daca e o vizionare grea tot esti constient ca dupa alea 3-5 ore ai terminat cu el.In schimb la seriale e alta treaba pentru ca episoadele tin in medie intre 45 de minute si o ora iar cand ai de-a face cu mai multe sezoane si ajungi sa le vezi,deabia atunci poti spune ca esti rabdator.

S-ar putea sa fie doua tipuri diferite de rabdari, daca stam sa facem teoria chibritului, dar din experienta mea personala orice idiot al secolului XXI care se respecta are cel putin 20 de seriale la activ, dar daca-l intrebi dac-a vazut vreun film mai lung de 3h1/2 in afara de Titanic si The Godfather II...
Deci ai vazut Breaking bad,Band of brothers,Twin Peaks si Arrested Development.Bun!
Si acum te rog sa-mi spui de ce le-ai vazut pe toate la capat,daca nu ti-au placut?
Cand e vorba de un film,hai ca mai merge sa-l termini chiar daca nu iti place cum decurge,dar sa vezi 4 sezoane dintr-un serial care nu-ti place?Miroase a trolling grav dupa parerea mea.:-?
Nu, trolling era cand am folosit expresia "cabipcaturi penale" cand, de fapt, impresia mea e de mediocritate caldicica umflata cu pompa nucleara de filistinimea average-joe-ista"; acuzatia ta nu ar mai tine de trolling ci de umor imbecil. Motivul pentru care am ramas in cursa pan la finish tine de o ampla coroboratie factoriala care in mare arata asa: a) n-am spus, de fapt, ca nu mi-au placut; am zis ca sunt mai mult sau mai putin niste porcarii, dar si shaormele si alt fast-food-isme sunt nist aberatii gastronomice insa tot imi plac; tine de fenomenologia placerilor vinovate b) exista o placere apriobiprica la mine in zgaitul la filme; indiferent de calitatea produsului analizat exista mereu o minima satisfactie in simplul proces al analizei unui produs filmic c) incapatanare - urasc sa las neterminata o treaba odata ce m-am apucat de ea (de multe ori in ciuda consecintelor pernicioase d) la niciunul din cele patru enumerate motivul principal pentru care m-am angajat in parcurgerea lor nu a fost unul hedonist (poate doar la TP,initial, ca a fost primul si era si vorba de Lynch, dar nu mai tin minte) - la TP am continuat cu el desi mai mult ma frustra decat sa ma rasfete (desi seria ascunde si niste componente CAPODOPERIALE pentru care, singure, merita trecut prin toata bostana) fiindca, for fuck sake, era vorba de Lynch - ma simteam si dator moral intr-un fel dar era si important sa stiu de TP ca sa-l cunosc mai bine pe Lynch. La celelalte m-am uitat, in primul rand, ca sa-mi confirm o data pentru totdeauna preconceptiile fata de ideea de serial tv;
Dar, repet, per ansamblu au fost destul de entertaining chestiile din cand in cand degajand si cateva licariri estetice de inalt nivel (trecerea de la sezonul 3 la al 4-lea in Brba - Half-Measure, Full Measure, Box Cutter + Salud... iar Arrested Development e istet foc cel putin de 2-3 ori pe episod, insa problema e totul e inecat pana-n gat in colesterol estetic).
Daca tot te plangi de realism,atunci chiar trebuie sa vezi The wire,dar daca nici ala nu iti place chiar nu vad rostul sa mai te uiti la seriale.
Nu-i exclus, insa doar pe Six Feet Under il mai iau in considerare anul asta (nu stiu de ce, am o presimtire buna fata de el)
Eventual sa revii peste o perioada cand esti mai relaxat si nu stai sa despici firul in 4 la fiecare amanunt.:P
Se cheama gandire critica. Somn usor. *limba*
Si macar la un Seinfeld merge sa te uiti din cand in cand. :D Pe mine ma binedispune oricand.
Mi-a placut Seinfeld de multe ori, dar nu m-am mai uitat la el de mult timp. As mai avea rabdare cu el acuma doar daca e sa n-am absolut nimic de facut, cred...

Kriss_Kringle
13 Mar 2012, 12:16
S-ar putea sa fie doua tipuri diferite de rabdari, daca stam sa facem teoria chibritului, dar din experienta mea personala orice idiot al secolului XXI care se respecta are cel putin 20 de seriale la activ, dar daca-l intrebi dac-a vazut vreun film mai lung de 3h1/2 in afara de Titanic si The Godfather II...
Gresit in privinta filmelor mai lungi de 3 ore,multi o sa zica LOTR extended version.;)

Nu, trolling era cand am folosit expresia "cabipcaturi penale" cand, de fapt, impresia mea e de mediocritate caldicica umflata cu pompa nucleara de filistinimea average-joe-ista"; acuzatia ta nu ar mai tine de trolling ci de umor imbecil. Motivul pentru care am ramas in cursa pan la finish tine de o ampla coroboratie factoriala care in mare arata asa: a) n-am spus, de fapt, ca nu mi-au placut; am zis ca sunt mai mult sau mai putin niste porcarii, dar si shaormele si alt fast-food-isme sunt nist aberatii gastronomice insa tot imi plac; tine de fenomenologia placerilor vinovate b) exista o placere apriobiprica la mine in zgaitul la filme; indiferent de calitatea produsului analizat exista mereu o minima satisfactie in simplul proces al analizei unui produs filmic c) incapatanare - urasc sa las neterminata o treaba odata ce m-am apucat de ea (de multe ori in ciuda consecintelor pernicioase d) la niciunul din cele patru enumerate motivul principal pentru care m-am angajat in parcurgerea lor nu a fost unul hedonist (poate doar la TP,initial, ca a fost primul si era si vorba de Lynch, dar nu mai tin minte) - la TP am continuat cu el desi mai mult ma frustra decat sa ma rasfete (desi seria ascunde si niste componente CAPODOPERIALE pentru care, singure, merita trecut prin toata bostana) fiindca, for fuck sake, era vorba de Lynch - ma simteam si dator moral intr-un fel dar era si important sa stiu de TP ca sa-l cunosc mai bine pe Lynch. La celelalte m-am uitat, in primul rand, ca sa-mi confirm o data pentru totdeauna preconceptiile fata de ideea de serial tv;
Dar, repet, per ansamblu au fost destul de entertaining chestiile din cand in cand degajand si cateva licariri estetice de inalt nivel (trecerea de la sezonul 3 la al 4-lea in Brba - Half-Measure, Full Measure, Box Cutter + Salud... iar Arrested Development e istet foc cel putin de 2-3 ori pe episod, insa problema e totul e inecat pana-n gat in colesterol estetic).

Impresia ta cam te face sa pari cam snob si superior,nu zic ca esti dar cam asta reiese din citat.
De asemenea acuzatiile tale au asa un aer de revolta impotriva serialelor ca si ar fi blasfemie sa te uiti la ele.Ori ai avut asteptarile prea mari cand ai inceput sa te uiti la ele,ori le-ai comparat cu cine stie ce capodopere si rezultatul a fost substandard,habar n-am.Tot ce conteaza acum e sa te convertim!=)) "joke"

Se cheama gandire critica. Somn usor. *limba*

O solutie ar fi sa dezactivezi gandirea critica in timpul serialelor si sa bagi limba in gura.:D

Mi-a placut Seinfeld de multe ori, dar nu m-am mai uitat la el de mult timp. As mai avea rabdare cu el acuma doar daca e sa n-am absolut nimic de facut, cred...

In cazul in care ti-a placut Seinfeld iti recomand It's always sunny in Philadelphia.Descrierea sitcomului este "Seinfeld on crack" deci iti poti imagina cam la ce sa te astepti.
Cum am spus,nu toate sunt extraordinare dar multe sunt distractive si daca le ai la indemana atunci cand n-ai chef de filme,nu poate fi decat un lucru bun.
Sunt multe seriale si miniserii care pot multumi si spectatorii mai pretentiosi si cei mai casual dar in unele,character development-ul este mai superior fata de filme,cum e si logic datorita duratei.Evident ca ele nu se ridica la nivelul filmelor,dar cateva cred ca fac fata cu brio.Unele subiecte n-ar functiona ca filme dar ar excela ca seriale,de aceea raman o deviatie binevenita.Intr-un final,serialele raman o sabie cu 2 taisuri,trebuie doar sa vezi care taie mai bine.

Manusa
13 Mar 2012, 14:53
Ai incercat The Wire sau Band of Brothers?:-? mie astea mi s-au parut adevarate, nu m-au lasat sa ma plictisesc de ele ca netrebnicul de House...

Band of Brothers este o miniseria care m-a incantat si il recomand. O miniserie asemanatoare este The Pacific.

Pepper
13 Mar 2012, 15:20
Si Pacificul e fain, dar a avut nenorocul sa succeada Banda de camarazi din Europa si i s-a pus stampila de "mai slab", desi e la fel de bine realizat; plus ca accentul s-a pus pe experienta psihologica individuala si mai putin pe mentalitatea de grup ca in BoB. Daca ar fi fost lansat primul cred ca ar mai fi urcat o treapta in vizorul critic al spectatorilor si n-ar fi ramas intr-un con de umbra ca in prezent.

Federico
13 Mar 2012, 16:21
Impresia ta cam te face sa pari cam snob si superior,nu zic ca esti dar cam asta reiese din citat.
De asemenea acuzatiile tale au asa un aer de revolta impotriva serialelor ca si ar fi blasfemie sa te uiti la ele.Ori ai avut asteptarile prea mari cand ai inceput sa te uiti la ele,ori le-ai comparat cu cine stie ce capodopere si rezultatul a fost substandard,habar n-am.Tot ce conteaza acum e sa te convertim!=)) "joke"

Superior, desi nu mi-ar displacea, nu pot sa bag mana-n foc, dar de snobism pot sa confirm linistit ca sunt si mandru de. Ha!
Pai, ti-am spus ca asteptarile au fost problema. Stiu ca-i vorba de imdb, dar pubipla mea, Punch-Drunk Love are in jur de 7.2 iar AD are 9.5 (daca nu .7 parca). Ce asteptari voiai sa am? Sau pe partea de thrillere - Michael Clayton are 7.4 si BrBa are cu dou puncte intregi mari si late mai mult. Pe scara mea de valori daca primul e de 7 celalalt e de 2.8, max 3.

Kriss_Kringle
13 Mar 2012, 16:32
Atunci tu esti de vina,cumetre.Eu doar vag ma iau dupa imdb cand vine vorba de seriale.Cel mai mult ma uit pe metacritic ca sa-mi fac o idee despre ele si nu fac greseala de a le compara cu filme.B-)

Federico
13 Mar 2012, 16:34
Pai, si io tot vag m-am luat.

Federico
13 Mar 2012, 16:45
nu fac greseala de a le compara cu filme.B-)

Ce-i gresit in a compara calitatea acting-ului dintr-un serial cu cea dintr-un lungmetraj?
Sau realismul, in general? Acolo unde obiectul se vrea a fi realist.

Kriss_Kringle
13 Mar 2012, 18:30
Daca te referi la acting,unde-i problema la Breaking Bad?Vrei sa-mi spui ca Bryan Cranston,Aaron Paul sau Giancarlo Esposito nu se ridica la nivelul unui Clooney,Pitt sau oricare alt actor din A list-ul Hollywood-ului?
In Band of brothers n-ai realism?Poate ca e cam sappy pe alocuri dar de realism nu cred ca se pune problema.Arrested development si Twin Peaks n-am vazut dar acolo ma indoiesc ca se vrea realism,cel putin nu 100%.
Compara serialele intre ele,dar nu ai vazut destule ca sa poti face asta.Si ca sa nu fie de ajuns le pui langa filme care au facut istorie,deci evident ca o sa te dezamageasca.
Ti se pare corect daca compari un scurt metraj de 20 de minute cu un lung metraj de 2 ore?Si filmul ala sa mai fie si un Raging bull,Blade runner,Godfather,Dr.Strangelove etc?

Federico
14 Mar 2012, 08:11
Daca te referi la acting,unde-i problema la Breaking Bad?Vrei sa-mi spui ca Bryan Cranston,Aaron Paul sau Giancarlo Esposito nu se ridica la nivelul unui Clooney,Pitt sau oricare alt actor din A list-ul Hollywood-ului?

Clooney si Pitt nu-s cele mai exigente optiuni posibilie la care sa te raportezi, dar chiar si-asa... in zilele lor bune, sunt intangibili pentru serialisti. IUMO, daca serialistii erau la fel de buni ca feature-istii, atunci nu mai erau serialisti. Nu-mi spune ca ei prefera mediul tv in detrimentul cinema-ului din convingeri (estetice, morale, financiare or whatever). Majoritatea actorilor tv raman in tv. Uite, Cranston, daca era chiar atat de bun pe cum zici tu si altii, dupa patru ani de zile de demonstratii si parade actoricesti, de ce mai mult decat rolul extrem de secundar din Drive n-a putut sa prinda? Care rol, daca tot veni vorba, oricat ar fi de zgarcit substantialmente, tot reuseste sa fie mai interesant decat tot cortegiul de episoade (redundante) din BrBa. Probabil nu conteaza cat te labartezi pe orizontala timpului atat cat conteaza profunzimea de sfredelire emotionalo-spirituala. M. Brando in Rolul sau, de ex, n-are foarte mult spatiu de manevra, insa e unul dintre cele mai complexe, bogate si amplu "schitate" personaje ever. Nu serios, eu chiar ma simt mai atasat de, si simt ca-l cunosc mai bine pe, Cranston-ul din Drive decat de/pe cel de dincolo. Revenind, e greu de pus degetul cu exactitate la o incercare de diagnosticare a jocului din BrBa, dar intuitiv nemultumiri exista destule. Sa dau in partea slaba a filmului (Tuco, Gemenii, Saul, prietenii lui Jesse) nu ar fi prea fair-play din partea mea, dar sunt probleme si la stalpii de sustinere. Aaron Paul e absolut atroce. Nu ma simt in stare sa zic de ce, dar e singurul personaj care nu doar ca nu s-a_ridicat_la_standardele_mele, dar m-a iritat de-a dreptul. M-am rugat pentru moartea lui in fiecare sezon. Ha! Ha! Iarasi, n-o argumentez ci o s-arunc doar niste vorbe-n vant, dar Cranston e intr-adevar bun (nu doar pt un tv show) insa e departe de a impresiona, IOM. Cel mai mult mi-a placut de Hank din primul sezon si ceva. Dupa ce au inceput sa bage placa cu partea sensibila din umbra a lui Frank, declicul emotional in urma incidentelor de serviciu, a-nceput sa ma lase rece usor usor...

In Band of brothers n-ai realism?Poate ca e cam sappy pe alocuri dar de realism nu cred ca se pune problema.
Mh, realismul asta supericial ce tinte de logistica, de tehnica, de recuzita si de cum zboara gloantele "nu-i rau" (wink) dar, nu stiu, ar mai trebui sa fie si un realism inefabil, ala care intuitiv te face sa zici "l-am crezut"; in ce-l priveste, detectorul meu n-a avut prea mult de furca in BoB.
Compara serialele intre ele,dar nu ai vazut destule ca sa poti face asta.Si ca sa nu fie de ajuns le pui langa filme care au facut istorie,deci evident ca o sa te dezamageasca.
Ti se pare corect daca compari un scurt metraj de 20 de minute cu un lung metraj de 2 ore?Si filmul ala sa mai fie si un Raging bull,Blade runner,Godfather,Dr.Strangelove etc?
Pai, da.
Compar varfurile.
Daca paralelele sun legitime at all, normal c-asa se face; partea tare cu partea tare si aia slaba cu aia slaba.

Kriss_Kringle
14 Mar 2012, 14:01
Clooney si Pitt nu-s cele mai exigente optiuni posibilie la care sa te raportezi, dar chiar si-asa... in zilele lor bune, sunt intangibili pentru serialisti. IUMO, daca serialistii erau la fel de buni ca feature-istii, atunci nu mai erau serialisti. Nu-mi spune ca ei prefera mediul tv in detrimentul cinema-ului din convingeri (estetice, morale, financiare or whatever). Majoritatea actorilor tv raman in tv. Uite, Cranston, daca era chiar atat de bun pe cum zici tu si altii, dupa patru ani de zile de demonstratii si parade actoricesti, de ce mai mult decat rolul extrem de secundar din Drive n-a putut sa prinda? Care rol, daca tot veni vorba, oricat ar fi de zgarcit substantialmente, tot reuseste sa fie mai interesant decat tot cortegiul de episoade (redundante) din BrBa. Probabil nu conteaza cat te labartezi pe orizontala timpului atat cat conteaza profunzimea de sfredelire emotionalo-spirituala. M. Brando in Rolul sau, de ex, n-are foarte mult spatiu de manevra, insa e unul dintre cele mai complexe, bogate si amplu "schitate" personaje ever. Nu serios, eu chiar ma simt mai atasat de, si simt ca-l cunosc mai bine pe, Cranston-ul din Drive decat de/pe cel de dincolo. Revenind, e greu de pus degetul cu exactitate la o incercare de diagnosticare a jocului din BrBa, dar intuitiv nemultumiri exista destule. Sa dau in partea slaba a filmului (Tuco, Gemenii, Saul, prietenii lui Jesse) nu ar fi prea fair-play din partea mea, dar sunt probleme si la stalpii de sustinere. Aaron Paul e absolut atroce. Nu ma simt in stare sa zic de ce, dar e singurul personaj care nu doar ca nu s-a_ridicat_la_standardele_mele, dar m-a iritat de-a dreptul. M-am rugat pentru moartea lui in fiecare sezon. Ha! Ha! Iarasi, n-o argumentez ci o s-arunc doar niste vorbe-n vant, dar Cranston e intr-adevar bun (nu doar pt un tv show) insa e departe de a impresiona, IOM. Cel mai mult mi-a placut de Hank din primul sezon si ceva. Dupa ce au inceput sa bage placa cu partea sensibila din umbra a lui Frank, declicul emotional in urma incidentelor de serviciu, a-nceput sa ma lase rece usor usor...

Tu crezi ca toti au norocul sa-si faca o cariera in film din prima?Multi pornesc de la seriale si ajung la filme,cel mai bun exemplu e chiar Clooney care a devenit cunoscut dupa ce-a jucat in E.R.
Cranston s-a remarcat la o varsta inaintata,motiv pentru care nu primeste destule roluri dar totusi,fata de ce primea inainte eu zic ca e un progres pentru el.Rolurile viitoare pe care le va interpreta nu zic ca sunt extraordinare,poate doar cel din Argo,regizat de Ben Affleck ar putea fi.
Asta cu rolul din Drive fiind mai interesant decat cel din Breaking Bad probabil e cel mai inconstient si ridicol lucru pe care l-am auzit vreodata din partea ta(nu mi-o lua in nume de rau).=))
Facem si un poll pe tema asta daca vrei sa vedem inspre care rol inclina lumea.Sa spui asa ceva e de-a dreptul copilaresc,mai ales tu care tot te plangi de realism si profunzimea personajelor dai drept exemplu rolul sau din Drive care cel mult e insipid,nu ca ar fi vina sa,e vina scenaristului pentru ca nu l-a dezvoltat mai mult.
Acum despre Aaron Paul,nu mi s-a parut atroce absolut deloc.E un drogat,ce te asteptai sa fie un model pentru restul lumii?E normal sa te enerveze si sa vrei sa moara.Tocmai din cauza asta cred ca a jucat atat de bine pentru ca treci printr-o stare "love-hate" cu el in continuu.
Eu cred ca ar trebui sa ne oprim aici ca nu ajungem nicaieri,la fel cum nu ajungeam nici cu Drive.

Liviu-
14 Mar 2012, 14:46
Si zici c-o sa re-vezi The Wire, ah? Creepy...

Pai am zis eu ca esti the bad guy? :P Eu eram curios sa stiu de ce nu-ti plac serialele. Si nu e vorba ca dau mai putini bani pe ele, ci ca pur si simplu le-am inceput in niste momente nepotrivite... sau au intalnit niste momente nepotrivite. Iar dupa o luna de sesiune ca lumea uiti de tot ce era inainte. Macar la The Wire am avut inspiratia sa-l incep in vacanta de vara. Probabil o sa le reiau candva, dar acum nu vrea sa ma apuc de niciun serial care nu e on-going. Prefer sa mai vad cate un lungmetraj sau sa mai citesc ceva. (aici iti dau dreptate, in general mi se pare ca filmele depasesc usor serialele)

anaemona
14 Mar 2012, 15:34
Eu sint in general paralela cu serialele si nici macar nu stiu daca voi ati considera seriale, cele citeva care-mi plac mie.

Federico, daca vrei actori de feature films care sa interpreteze pe masura iti recomand Cracker, in caz ca nu l-ai vazut http://www.imdb.com/title/tt0105977/ Poate ultimele 2 episoade sa fie putin mai slabe, dar inceputul e fara cusur pentru un film de actiune, politist, psihologic, cu un scenariu excelent, in plus o sa revezi multe nume consacrate mai tirziu in filme de lung metraj, cum ar fi Robert Carlyle, care e la inceputul carierei lui aici. Tot serial englezesc, Extras, faci abstractie de cum interpreteaza Ricky Gervais, te gindesti ca e baiat destept ca a putut sa scrie asa scenariu si te uiti detasat la el; nu e un serial care sa-ti puna neaparat mintea la lucru, dar nu se poate sa nu-ti placa felul in care ridiculizeaza prostia, incultura si tot felul de norme sociale si chiar politice. Bineinteles ca prima serie e mult mai buna decit a doua.

Alt favorit de-al meu, The Guardian, http://www.imdb.com/title/tt0285370/ dar aici probabil ca intra mult subiectivism, pentru ca nu pot sa spun daca serialul sau Simon Baker imi place mai mult. Oricum sint constienta ca-i scade calitatea cu sezonul 2 si practic la sezonul 3 ar fi putut sa renunte de tot, dar eu tot m-am uitat cuminte :)) zi de zi la el pina am terminat toate episoadele si apoi am plins si am plins, pentru ca s-a terminat, evident.

Federico
15 Mar 2012, 08:24
Arrested development [...] n-am vazut
Nu?
Ti-l recomand.
]The Wire
Un ultim apropo fata de asta - mi-am amintit ca am auzit de la surse profane dar de incredere ca metaforele la care se deda uneori sunt thick. Una din cauzele care mi-au retezat cel mai eficient sperantele si rabdarea.
Extras
Prins cateva episoade cand se difuza pe 1 acum 13.8 miliarde de ani. Laser!

danonino
15 Mar 2012, 14:47
Nu stiu daca nu-i pe dos treaba cu concentratia. Serialul chiar daca, in ansamblu, se lalaie pe 50 de ore el e impartit in episoade care abia fac cat juma' de film obisnuit. Si fiecare episod chiar daca are un puternic rol de treapta, za, dinspre ceva catre altceva, el tot tre sa fie intr-o minima masura inchis in sine. Oricum, pe mine nu ce si cat se-ntampla ma deranjeaza (imi plac le nabunie minimalistii romani de ex) ci mai mult cum. In principiu totul se reduce la problema realismului. Personajele mi se par subtire construite psihologic (si jucate) si nu ma conving. Desi Heisenberg si Hank din BrBa au cateva momente admirabile, chiar demne de un film bun.

Serialele se pot compara cu filmele (ale in care NU ti se baga informatie pe gat cu polonicul lol, filmele sunt de 100 de ori mai "asezate", mai tardigrade - de-aia serialele sunt 100 de ori mai accesibile si poate casca gura la ele orice filistin sau cocalar. No offense, nu vreau sa spun ca toti fanii serialelor apartin acestei multimi, sa fie clar). Apelul la rabdare e complet nelalocul lui daca vorbesti din perspectiva ritmului si a debitului de informatie explicita, dat fiind faptul ca Haneke e unul din cineastii mei favoriti, sau Elephant unul din filmele favorite, sau ca am vazut filme minimaliste de 3-4-5 ore in one sitting.

Tu incerci sa convingi lumea ca serialele sunt naspa? Intr-un forum, intr-un topic dedicat persoanelor care urmaresc seriale tv?

Eu abia astept sa vad next level, ala in care tu te duci intr-o biserica si incerci sa convingi lumea de inexistenta lui Dumnezeu.
It's always a logical place to start

sergiuseling
15 Mar 2012, 16:31
Şi cine ştie poate trece şi la următorul pas. Să meargă pe un topic despre transformers şi să spună şi acolo că ăla e prost.

Apropo, nu suntem singurii. Am dat peste asta dupa ce mi-am zis c-am terminat-o definitv cu serialele (s-ar putea totusi sa mai incerc si "Six Feet Under" candva anul asta) dar uite ce zicea recent si Steve McQueene: I think cinema has a responsibility. You’ve got HBO and AMC doing whatever they’re doing, but cinema has another way of doing things, which can actually be closer to how we live today than any nine-part series on television

Mi-am amintit de o întrebare de-a ta mai veche, de ce privim filmele recente când sunt atâtea capodopere vechi. Asta cu „be closer to how we live today” e un argument destul de puternic și valabil dpmdv.

Serialele oricât de bune ar fi nu prea reușesc să mă atingă în același mod. În plus am mai văzut recent câteva filme în care-și manifestau regizorii dragostea față de filme. Față de seriale n-am prea văzut.

Asta nu înseamnă că nu le urmăresc. De fapt văd 1-2 episoade zilnic și cred că de-a lungul anilor am văzut și peste 100 de seriale. Și din ăstea sunt destule care-mi plac foarte mult și dacă e vorba doar de entertainment chiar cred că sunt comparabile cu filmele.
Dar parcă joacă mai toate la sigur, în mare parte știi la ce să te aștepți când le vizionezi.

Federico
15 Mar 2012, 18:52
Tu incerci sa convingi lumea

Epic fail. RIP.

Mi-am amintit de o întrebare de-a ta mai veche, de ce privim filmele recente când sunt atâtea capodopere vechi. Asta cu „be closer to how we live today” e un argument destul de puternic și valabil dpmdv.

Zeitgeist-ul, da. S-a discutat un pic de el si atunci. Insa asta e si unul din motivele puternice pentru care am vrut sa incerc si serialele astea noi. Credeam ca prin formula asta a lor de-a studia mai de-aproape si mai rabdator decat lungmetrajele viata de zi cu zi ar avea mai mult succes in lasa sa transpara chestia aia. O laie.
Serialele oricât de bune ar fi nu prea reușesc să mă atingă în același mod. În plus am mai văzut recent câteva filme în care-și manifestau regizorii dragostea față de filme. Față de seriale n-am prea văzut.
Una din marile mele nemultumiri fata tv e a-stilisticitatea regiei, sau platitudinea ei, impersonalitatea. De-aia exista si expresia peiorativa referitoare la un film normal "regie de tv". Ultima oara am auzit-o in comparatia lui TGWTDT-ul Fincher cu cel original. (Cred ca e limpede la care se referea.)

mircearadu
23 Mar 2012, 13:58
foarte bune recomandarile, ms ms

Federico
30 Mar 2012, 11:35
Am inceput "Six Feet Under".
Primul episod si doar jumate din al doilea, ca mi-era somn.
Imi place, in mare. Imi plac si puseele de indrazneala comica din timpul halucinatiilor/imaginatiilor/pararealitatilor, desi presimt ca asta o sa-l si... ingroape (pun intended). O sa sara rechinul. Reactia mamei la primirea vestii funeste in legatura cu barbaxu, e de o originalitatea considerabila. Cliseul asta al feedback-ului instantaneu al unui individ in fata genului astuia de vesti e ceva care mi-a sarit intotdeauna in ochi, la filme, in general. Si mereu mi se parea c-o duce foarte prost. Rar vezi gestionare inspirata a problemei. Ei bine, what-ul ala abrupt si tipat al femeii de-aici mi-a piscat corzile afective bine de tot. Si restul paradei a fost interesant dar exsita o fractura de nivel intre tipat (hai, si aruncatul telefonului) si devastarea isterica a recuzitei culinare subsecvente. Imi place ca-s generosi si cu fuck-urile. Spre deosebire de Breaking Bad (care paruse ca nu se da in laturi initial, dar s-a culcat pe o ureche in timp).
Cinismul prologului episodului secund care se incheie sec e minunat.
Pan-acum cei mai interesanti imi par prietena lui Nate si David.

Federico
08 Apr 2012, 16:27
10 episoade si ceva si si-a cam pierdut deja orizontul, si pamantul de sub picioare.
La sfarsitul sezonului I think I'll call it a show.

Windom
08 Apr 2012, 16:55
Daca nu te-a prins The Wire, Sopranos, BB, SFU, what can I say, man, you're pretty hopeless in this matter. Mai încearcă, eventual, un Deadwood. The dialogues sure are catchy and Mr. Swearengen is a tresure to behold!

http://www.youtube.com/watch?v=z2Q7YRDL90E

Federico
08 Apr 2012, 17:05
The Wire si The Sopranos nici macar nu au capatat o sansa umana de la mine ca sa ma prinda, deci sanse matematice ar mai fi. Dar intrebarea mea e: bai, cata vreme poti sa pierzi pe o chestie la care au lucrat 20-30 de maini in compartimentele de scenariu si regie? Cum ar putea sa iasa de-aici alceva decat o mediocritate mai pura decat metamfetamina lui Heisenberg?

Windom
08 Apr 2012, 17:23
Problema ta e ca ai aceleasi asteptari de la un serial pe care le ai de la un film. Sînt lucruri complet diferite, cu structură, bucătărie internă, mod de realizare și receptare diferite. Un serial funcționează diferit pentru tine, ca spectator. Îți intră treptat în sînge și-și face efectul, de multe ori, „cu întîrziere”, să zic așa. Nu poți să desființezi un serial după două-trei episoade. Și aici nu vorbim de orice labă tristă gen Dexter ori Spartacus ori mai știu eu ce. This is the big league - The Wire, Sopranos, SFU sînt repere de excelență în televiziune. TELEVIZIUNE, nu CINEMA. Apples and oranges...

Federico
08 Apr 2012, 17:38
Da, asta s-ar putea sa fie problema. Am aceleasi astepari. Si, am mai spus-o, nu vad de ce nu, atat timp cat nu exista o deosebire structurala radicala intre cele doua medii. Vreau ca actorii sa joace bine, vreau personaje bune, complexe, si fidele legilor naturale, vreau expresivitate si inteligenta in ambele. De ca sa scutesc televiziunea de asta? Daca o fac, atunci de ce m-as mai utia cand sunt mii de filme car-mi ofera acelasi lucru, in principiu, dar la o calitate mult mai ridicata?

Windom
08 Apr 2012, 17:46
Vreau ca actorii sa joace bine, vreau personaje bune, complexe, si fidele legilor naturale, vreau expresivitate si inteligenta in ambele.
Si nu ai gasit asa ceva in The Wire, SFU, The Sopranos? După două-trei episoade mi se pare normal. Un personaj devine cu adevărat „complex” într-un serial cam pe la sfîrșitul primului sezon. Echivalentul primelor 30 min. dintr-un film.

charles
08 Apr 2012, 17:57
eu nu inteleg de ce tu ceri ce ai deja! evident ca exista o structura, nu radicala, dar totusi foarte diferita intre TV & Cinema, la fel ca intre Teatru & C. (+ ca scopul, targetul, etc difera in fiecare caz).
Eu, sincer, ma uit la seriale ca sa-mi vina somnul. Asta sau The Money Channel.

Federico
08 Apr 2012, 18:01
Windom, tu nu esti bine curentat cu istoricul relatiilor mele cu serialele, The Wire si The Sopranos n-am vazut decat cateva minute, la misto. Dar in cele pe care le-am vazut (Breaking Bad, Twin Peaks --oh, the irony --, SFU, si care au mai fost) , da, am avut probleme cu asta.
două-trei episoade mi se pare normal
Well, dupa doua trei episoade mi-au placut multisor de Brenda si Dave, de ex, in SFU, dar tocmai cu timpul parca o iau la vale. La fel si cu BrBa - Hank chiar ma uimea in prima jumatate a primului sezon. Cu timpul insa mi-a scazut in ochi grozanic de mult.
Dale Cooper care e un personaj intr-adevar exceptional, mi-a placut cel mai mult, la fel, in primele episoade, si spre sfarsit in anumite strafulgerari de inspiratie - care n-au treaba cu acumularea de experienta, substanta. Eu nu cred in asta, in factorul timp. Un personaj poate fi mai profund intr-o singura scena, daca e binecuvantat de inspiratie, decat in oricate alte zeci sau sute de minute. BOB e cel mai bun exemplu.
eu nu inteleg de ce tu ceri ce ai deja! evident ca exista o structura, nu radicala, dar totusi foarte diferita intre TV & Cinema, la fel ca intre Teatru & C. (+ ca scopul, targetul, etc difera in fiecare caz).
el.
Pai, eu credeam, dupa trambita lumii, ca serialele sunt o valoare aparte si de-asta am zis, sa vad si eu despre ce-i vorba, sa nu pierd cine stie ce, sa nu mor prost. Dar e bine, ca incep sa ma lamuresc cum sta treaba. O sa-mi iau mana de pe ele.
Eu, sincer, ma uit la seriale ca sa-mi vina somnul. Asta sau The Money Chann
Ha! Ha! Bravo, domnule, asa te vreau.

Windom
08 Apr 2012, 18:13
Cred ca in cazul asta e vorba mai mult de o plafonare a relatiei tale cu personajul decît de mediocritatea celui din urmă. Ai pretenția să ofere și altceva, să fie acel ghem de trăiri concentrat într-o oră și jumătate sau două de film. Hank ți s-a părut excepțional la primul contact. Apoi ce s-a întîmplat? Hank e tot Hank, actorul nu devine subit mediocru, jocul actoricesc e același. Intervine însă plafonarea din partea ta, mai ales dacă nu ești obișnuit cu mediul. Pentru unii funcționează, pentru alții nu...

Kriss_Kringle
08 Apr 2012, 18:18
Pai si daca un personaj e profund intr-o singura scena si in restul filmului e mai unidimensional ca o caramida cu ce te incalzeste pe tine?"Profunzimea" personajelor trebuie sa fie cat mai egal distribuita de-a lungul unui film,nu doar intr-o singura scena.
Ce spui tu cu timpul mi se pare aiurea pentru ca intr-un serial evenimentele si personajele sunt mai numeroase fata de film,drept urmare e nevoie de o anumita perioada pentru a se dezvolta totul, desi nu se aplica la orice serial regula.Daca nu esti dispus sa iti dedici timpul pentru asa ceva atunci nu o face si cu asta basta!
Chiar nu mai vad rostul acestor discutii din moment ce ai parerea deja facuta si faptul ca Sopranos si The wire inca mai au "sanse matematice" imi da impresia ca le tii pentru final ca sa mai poti face putin trolling pro bono(no offense).

Federico
08 Apr 2012, 18:28
Cred ca in cazul asta e vorba mai mult de o plafonare a relatiei tale cu personajul decît de mediocritatea celui din urmă. Ai pretenția să ofere și altceva, să fie acel ghem de trăiri concentrat într-o oră și jumătate sau două de film. Hank ți s-a părut excepțional la primul contact. Apoi ce s-a întîmplat? Hank e tot Hank, actorul nu devine subit mediocru, jocul actoricesc e același. Intervine însă plafonarea din partea ta, mai ales dacă nu ești obișnuit cu mediul. Pentru unii funcționează, pentru alții nu...
Da, e posibil. Dar pana la urma ce inseamna asta, ca personajul incepe sa se repete, ca devine gratuit. E destul de grav si asta. Sigur, poate e doar problema mea.
Hank? Nu stiu, nu cred ca jocul a fost problema, ci materialul de jucat. Dupa ce au inceput sa curga tribulatiile ale de sorginte profesionala nu l-am mai crezut. Nu stiu, sunt o sumedenie de factori, probabil si diminuarea aurei generale a show-ului. Eh...
Chiar nu mai vad rostul acestor discutii din moment
Dar usa e larg deschisa, draga Kringle. :x
Numai pentru tine, puiule. 8-> >:D< <:-P

Federico
11 Apr 2012, 00:38
Am terminat primul sezon. O sa-l incep si pe-al doilea totusi, pe principiul I'm fixin to do somethin dumbern hell but I'm goin anyways.

Una din neajunsurile serialelor e ca isi bazeaza expresivitatea intr-o proportie exagerat de ridicata pe dialog. In 90% din scene practic sunt doar doi trei insi care discuta. E ca o ciorba suprahidratata in care mai gasesti ratacite doar pe ici si pe colo cateva bucati de cartof si cateva boabe de orez. Astia n-au auzit ca talk is cheap?

Now I'm t*******.

bremen1980
24 Apr 2012, 18:38
Din lipsa de idei care bintuie lumea muzicala (a filmului ,a jocurilor ) vad ca mai apar si lucruri bune Au inviat astia de la MTV infamantul (atunci ) Beavis &Butt-Head . Am vazut si eu un episod zilele trecute si mi s-a parut ok . Mai casca altcineva gura la asa ceva ???

Iulya_Roman_Newfannny
03 May 2012, 00:00
Supernatural este serialul meu preferat de pe locul 1 .

Rapture
14 May 2012, 23:41
^ Super!

KarGo
25 May 2012, 17:46
Urzeala Tronurilor Si Seria Spartacus Cele Mai Bune Seriale ;) ;)

sabinalin
21 Jun 2012, 17:53
Am avut placerea de a vedea primele doua episoade din noua serie "Dallas". Ca unul care e vechi mare fan al serialului, am fost placut surprins. Cei noi sunt buni, scenariul e bine scris, suspansul e asigurat. Bobby si Sue Ellen au albit dar raman personaje la fel de interesante iar J.R ramane J.R si la varsta de 80 de ani...

Aeryn_Sun
29 Jun 2012, 11:13
Farscape, Firefly, Game of thrones, Suits, Burn Notice....Etc etc :) Aseara am vazut primul episod din The Wire, astazi voi continua :)

MariaMona
29 Jun 2012, 16:22
Din lipsa de idei care bintuie lumea muzicala (a filmului ,a jocurilor ) vad ca mai apar si lucruri bune Au inviat astia de la MTV infamantul (atunci ) Beavis &Butt-Head . Am vazut si eu un episod zilele trecute si mi s-a parut ok . Mai casca altcineva gura la asa ceva ???

Am vazut si eu un episod nou acum vreo saptamana si am ras in hohote - mi-a placut si pe vremuri, dar si asta era fain. Fetele mele nu stiau de ce rad si a trebuit sa le traduc un pic... noroc ca era doar o faza mai putin scarboasa ca eram pregatita altfel sa schimb canalul...

maur
15 Jul 2012, 09:22
ca in toate lucrurile, trebuie sa ai varsta adecvata...
ca si acum 15-20 ani serialul 'beavis si butt-head' face furori si in zilele noastre.cu certitudine se schimba tintele ironice ale celor doi dar mijloacele raman aceleasi.:))
insa nu are acelasi gust ca altadata.

maur
15 Jul 2012, 09:30
cat priveste seriale privite de la cap la coada:
'Boardwalk Empire'
'Nip & Tuck'

cosm.iN
17 Jul 2012, 17:11
Dexter e serialul meu preferat dar acum ca am vazut toate sezoanele ma uit la CSI: NY si CSI: Miami

c.ghevara
22 Jul 2012, 20:45
Monk :) şi recomand călduros State of Play, bineînţeles cel britanic.

Federico
09 Aug 2012, 14:18
Am vazut toate cele 5 sezoane ale SFU-lui pana la urma. La ultimele patru episoade am plans ca un caine. Nu literalmente bine'nteles (orice ar putea insemna expresia asta anyway) ci innabusit, sublimat... ahem, barbateste. Finalul finalului, ultima secventa din toata seria, ultimele 6 minute deja trec de nivelul sentimentelor, al emotiilor abstracte cu care se multumesc restul artisteriilor si lovesc - literalmente - in plin fiziologic si chiar fizic. Melancolia, nostalgia anticipata pe care o exsuda aceste momente se precipita intr-un fel de senzatie de greata benigna dar devastatoare prin, cum spuneam, depasirea creierului, maduvei, cordului and what have you, si cramponandu-se direct de carne. Ceva in genul leoaicei lui Nichita. Insa asta nu stiu daca e un lucru bun. Nu cred ca - er, scuzati termenul- arta are puterea asta. Cand pare sa o aiba, tebuie ca ceva vicios si pernicios si-a bagat coada pe undeva. Teoria mea e ca e vorba de egou. Desi, rational, rece, obiectiv, atitudinea mea fata de show a stagnat, plus minus ceva vicisitudini ocazionale, intr-o hiposatisfactie cinico-indolenta, atasamentul fata de lumea artefactului crestea. Rapid si sigur. Iar protestele procurorului rational se estompau proportional. Invers. Deci acest artefact (si altele de tipul lui - serialele adica) isi datoreaza, ghicesc eu, o mare parte din succes slabiciunii egoului de a se atasa indiscriminatoriu de multe chestii (daca nu de orice chestie) prin expunere prelungita. Acesta este izvodul, de altfel, si al incremenirii in proiect. De fapt de multe ori, nu numai la SFU ci si la alte seriale, pierdusem din constiinta cu totul motorul demersului meu contemplational, persistam doar din pura inertie.
Mai mult, proverbialul "epilog"a al show-ului este - imi pare acum, retrospectiv - de o corny-citate, de un patetism kitchos lenes ieftin si simplist cum rar a mai vazut ecranul (mic sau mare). Pe de-o parte. Pe celelalte, insa, cumva el reuseste sa aiba un impact nebun. Insa iar nu cred ca e o mare performanta nici asta. Desi, am zis, nu cred ca m-a mai tulburat emotional un produs audio-vizual in asa hal poate de la filmele cu Arnold si Cichician din copilarie, dupa vreo 3 zile (maxim) totul se diluase intr-o amnezie desavarsita. Imi trecuse damblaua. In mod curios, convers suspectez ca opereaza, ahem, varfurile_de_lance ale cinemaulu. De la Otto e mezzo, La Dolce Vita et al. n-am iesit iesit simtindu-mi "stomacul" stand sa explodeze de satietate emotionala. Ele in timp si la rece au inceput sa-mi asalteze constiinta. Cassavetes m-a tradat si frustrat de-a dreptul in timpul prestatiei live. Si totusi imagini din filmele lui imi revin intempestiv si subversiv in minte (ca miniaturile artificiale ale lui Tyler Durden in FC) - nu arareori si nu fara consecinte afective. La fel, Days of Being Wild a cunoscut un progres retroactiv ridicol. La luni de zile dupa ce-am trecut cvasi-plictisit prin obiectul propriu zis, cand imi navaleau in minte imaginile cu tipul ala mergand prin jungla in ralenti, filmat din spate, pe fundalul sonor al unor corzi elegiace, sau tot tipul dansan auto-admirativ in chiloti si maieu in fata oglinzii din apartamentul sau soios, sau cu tipa - dansatoarea sau prostituata, nu mai stiu ce era - etalandu-si curbele unduinde in fata tipului aluia cu care se intalneste pe niste scari... ma asalta un entuziasm atat de jubilatoriu incat mai ca nu ma si ameninta cu arma uda (lacrima). Divaghez, nu? Don't give a fuck unfortunately.
Back to S(hut the) F(uck) U(p), am zis la inceput ca e supermisto cum ne se jeneaza lumea sa improaste cu fuck-uri prin jurul lor. Well, au exagerat si abuzat pana la urma. Chestia asta a devenit unul dintre cele mai fals-rezonante si "irascitante" elemente ale show-ului. Nu te speli pe maini de responsabilitatea autenticitatii si realismului asa comod. [Apropo de realism, citisem mai demult o diseratie despre "film" - Comming out of the Coffin, chek it out, Win! (Win? Win?!!) - in care e citat Allan Ball spunand ca creatia lui e un soap-opera existential. Ha! Soap. Deci aveam dreptate. Problema este ca pentru mine soap-ul si melodrama sunt ceva apriori appalling si abominabil. Nu concep cum as putea sa-mi ajustez expectantele ca sa pot lua_obiectul_pentru_ce_se_vrea_el_a_fi si sa extrag partile bune din el.
In ce priveste bilantul caracterologic, Nate si Brenda mi s-au parut cel mai reusit injghebati. David incepe bine cu cinismul sau fata de fraxo dar il fac prea gay pana la urma, mai ales in relatia cu Keith; in sensul ca il efemineaza si emasculeaza enervant de radical. Not funny.
Ruth e un personaj complet ratat, fals de-a lungul si de-a latul, de la nadir pana la zenit. E thoroughly neserioasa (in sensul fals, malign) si deneluatinserios (in acelasi sens - adica ca personaj, nu ca persoana in cadrul realitatii filmului. Fiica-sa incepe ca fiind cea mai enervanta (fals-fitoasa, timbru pseudo-masculin fortat si inautentic) dar creste in enjoyability pe fondul maturizarii (episoadele finale cu ea in spatele biroului si rochia aia neagra si relatia cu avocatul ala matur o prind foarte bine). Ca scene, la un brainstorming superficial sosesc pe primele pozitii de obicei scena in care Nate constata ca are ca client un membrul al gastii sale intime din liceu si apoi iesind la un pahar cu un altul, venit sa-si insoteasca amicul pe drumul fara de intoarcere, acesta ii confeseaza lamentativ problema erotica pe care o are cu navala regretelor si nostalgiilor care revendica dreptul la fenomenologc al auto-eschivelor iluzorii si lase, al timpului irosit din tinerete. Mai e si scena in care David o repede pe ma-sa sfatuind-o afabil to mind her own fuckin buisness cand ea il agasa reprosativ cu povete maternalistice/paternalistice; tentativa lui Rico de iesi la lumina din subsolul si a se ocupa si de problemele diplomatice ale afacerii si vazandu-se coplesit de sarcina il intreaba pe Nate cum merge treaba ia acesta clatina din cap empatic, confuz si seren spunandu-i ca trebe doar to be there, to be present; desigur si - spoiler - moartea lui N istet programata inainte de previzibiul ultim episod, convalescenta fiind si ea la randul ei surprinzator gestionata (aparenta si convingatoare revenire ->flashback/vis/epifanie imemoriala, nostalgica si calda -> revenire la realitate dar nu si la viata. Not bad. Mai sunt destule altele dar.

Federico
09 Aug 2012, 14:35
Mi-am adus aminte si de Breaking Bad saptamana trecuta si am revenit la el nu fara entuziasm si impacienta. Tot aceeasi senzatie. Regie de tv. Uneori chiar de MTV. Vezi scena de inceput din ultimul episod difuzat: tatal si fiul sosind in fata casei cu bolizii proaspat achizitionati. Ridicol. Penibil. Rizibil. Dar si neglijabil ce-i drept. De ep.4 mi s-a parut si cel mai interesant din noul sezon. Se pune carne cu voluptate pe personajul lui Walt in cateva momente. As spune ca chiar are loc un declic. La faza cand se satura de fasoanele nevete-sii si pune piciorul in prag, renuntand la jocul de-a mata blanda, amenintator si violent fara precedent hands down, din cate tin eu minte. Si-n pubipla mea, nu e Tucko sau Gus - e nevas-sa.! Si scena din the very beginning cand zareste palaria, sufera probabil o revelatie anamnetica, si vinde viitoarea fosta masina a familiei pe 50 de dolari. E foarte savuroasa si graitoare privirea lui Walt acolo.Sigur mai sunt si momente bune in episoadele anterioare(cf. because I say so; sau we're done when I say we're done - foarte excitante si astea). All in all, imi pare rau ca nu pot sa nu mai pierd timpul cu el. Pentru ca e - dpmdv o pierdere de timp. Si chiar nu pot.

LE: Am incercat si The Wire. 2 episoade cu pauza mare intre ele. deocamdata sunt intr-o pauza si mai mare. Probabil definitiva. E necinematografic. E doar scenariu. Bleah.

MariaMona
10 Aug 2012, 11:26
Am vazut toate cele 5 sezoane ale SFU-lui pana la urma. La ultimele patru episoade am plans ca un caine. Nu literalmente bine'nteles (orice ar putea insemna expresia asta anyway) ci innabusit, sublimat... ahem, barbateste. Finalul finalului, ultima secventa din toata seria, ultimele 6 minute deja trec de nivelul sentimentelor, al emotiilor abstracte cu care se multumesc restul artisteriilor si lovesc - literalmente - in plin fiziologic si chiar fizic. Melancolia, nostalgia anticipata pe care o exsuda aceste momente se precipita intr-un fel de senzatie de greata benigna dar devastatoare prin, cum spuneam, depasirea creierului, maduvei, cordului and what have you, si cramponandu-se direct de carne. Ceva in genul leoaicei lui Nichita.
(...)
Mai mult, proverbialul "epilog"a al show-ului este - imi pare acum, retrospectiv - de o corny-citate, de un patetism kitchos lenes ieftin si simplist cum rar a mai vazut ecranul (mic sau mare). Pe de-o parte. Pe celelalte, insa, cumva el reuseste sa aiba un impact nebun. .....

Foarte bine zis. Exact asa am simtit si eu, mai putin faza cu plansul barbatesc. Eu chiar am hohotit in batista.

bremen1980
10 Aug 2012, 12:05
Dar de asta ce ziceti ??? :-?
http://www.youtube.com/watch?v=MVekrZ-H5Pc

Federico
10 Aug 2012, 19:42
Dar de asta ce ziceti ??? :-?
http://www.youtube.com/watch?v=MVekrZ-H5Pc
N-am auzit de el. E prea nou.

Btw, am uitat sa mentionez ca l-am incercat si pe Dexter. 5 sau 6 episoade. Cred ca as fi rezistat pana la finele primului sezon daca n-ar fi survenit niste defectiuni cu infrastructura video. Despre "film" in sine ce pot sa zic, constatarea voiceover-ului a mi-a upercutat ficatul de mi-a expediat farame din el pana in gura. Auzi tupeu, storytelling de tv + voiceover. Combinatia de non-intelectualitate suprema.

Geary
26 Aug 2012, 14:27
Stie cineva cum se numesc in cinematografie serialele in care un episod incepe exact de unde s-a terminat cel anterior, spre deosebire de majoritatea unde fiecare episod are cate un story independent. Un exemplu de acest tip de serial este Heroes.