PDA

View Full Version : I need!...

Neuptolem
12 Oct 2008, 16:16
http://www.youtube.com/watch?v=H47QlGq3zQ4&feature=related

Vreau sa fac rost de:

Lista:

- scenariul filmului Elevator;
- scenariul filmului California Dreaming;
- scenariul filmului Examen;
- scenariul filmului Boogie;
- daca aveti scenarii f bune, reusite, de prefarat ale unor filme deja facute, de scurt-metraj, ma anuntati aici sau pe privat;
- cartea "Spre o poetica a scenariului cinematografic" de Dumitru Carabat, o caut de 2 ani de zile si inca e o enigma de neelucidat pentru mine, pe net de comanda nici atat, ma trimite la niste site-uri abandonate. Intentionez sa o cumpar, daca e cineva dispus din Bucuresti sa ma ajute facem in felul urmator: ma anuntati pe privat, eu imi aleg persoana ce doreste sa mi-o achizitioneze (ba inca i-ar face si placere sa ma ajute), pretul am inteles ca se invarte in jur de 20 roni, imi da un ID, imi trimite pe e-mail un cont, ii virez 10 roni (jumatate din valoarea cartii) ca avans, in contul respectiv, daca imi iau tzeapa, asta e, imi asum riscul..urmand ca restul de 10 roni sa-i virez la primirea cartii, dau o adresa unde sa primesc cartea, se va trimite prin colet cu Posta Romana, urmand a mai vira inca 5-10 roni la primirea cartii, pt ca a avut bunavointa sa ma ajute, daca vor fi 5 ori 10 roni, ma decid pe parcurs...asta va depinde f mult de persoana dispusa sa-mi sara in ajutor, daca va exista, desigur, vreo persoana, e destul de posibila si aceasta varianta sumbra..
Garantez ca voi vira si restul de 10 roni, asta e cuvantul meu si vreau sa fiu om de onoare.
PLAN B: Vin la Bucuresti special sa cumpar cartea asta, platesc 2 bilete de tren pt ea, deja mi s-a taiat sa astept de cativa ani buni sa pun mana pe ea..stiu deja in ce librarii o pot gasi, daca s-o mai gasi.
PLAN C: Nu strica un xerox dar nu ma bazez numai si doar pe asta. Asta ramane planul C.
PLAN D: Il caut pe Dumitru Carabat.

Fara glume, fara baze, vorbesc serios, nu iau in seama off-topic-urile.

Nota: Si cu glume, si cu baze, si cu off-topice, numai daca ma puneti macar pe o pista favorabila, un sfat ceva, o idee.

Va multumesc anticipat!

Proletar
12 Oct 2008, 23:24
esti culmea, mai!
ce-i cu "ii virez mai intai 10 ron, apoi 10 ron la primire..."...
daca ti-o cumpara omul, ti-o trimite prin ramburs postal si platesti 20 de ron la sosire, plus vreo cativa roni cheltuieli de transport.

eu am un exemplar, nu ti-l trimit, ca tin la cartile mele :)
daca o voi mai vedea-o in librarii, ti-o trimit.

hellsteed
13 Oct 2008, 20:44
eu am citit-o in biblioteca. In ceea ce priveste pretul cred ca e mai mult de 20 Ron

mafalda
15 Oct 2008, 14:32
http://www.youtube.com/watch?v=H47QlGq3zQ4&feature=related

Vreau sa fac rost de:

Lista:

- scenariul filmului Elevator;
- scenariul filmului California Dreaming;
- scenariul filmului Examen;
- scenariul filmului Boogie;
- daca aveti scenarii f bune, reusite, de prefarat ale unor filme deja facute, de scurt-metraj, ma anuntati aici sau pe privat;
- cartea "Spre o poetica a scenariului cinematografic" de Dumitru Carabat, o caut de 2 ani de zile si inca e o enigma de neelucidat pentru mine, pe net de comanda nici atat, ma trimite la niste site-uri abandonate. Intentionez sa o cumpar, daca e cineva dispus din Bucuresti sa ma ajute facem in felul urmator: ma anuntati pe privat, eu imi aleg persoana ce doreste sa mi-o achizitioneze (ba inca i-ar face si placere sa ma ajute), pretul am inteles ca se invarte in jur de 20 roni, imi da un ID, imi trimite pe e-mail un cont, ii virez 10 roni (jumatate din valoarea cartii) ca avans, in contul respectiv, daca imi iau tzeapa, asta e, imi asum riscul..urmand ca restul de 10 roni sa-i virez la primirea cartii, dau o adresa unde sa primesc cartea, se va trimite prin colet cu Posta Romana, urmand a mai vira inca 5-10 roni la primirea cartii, pt ca a avut bunavointa sa ma ajute, daca vor fi 5 ori 10 roni, ma decid pe parcurs...asta va depinde f mult de persoana dispusa sa-mi sara in ajutor, daca va exista, desigur, vreo persoana, e destul de posibila si aceasta varianta sumbra..
Garantez ca voi vira si restul de 10 roni, asta e cuvantul meu si vreau sa fiu om de onoare.
PLAN B: Vin la Bucuresti special sa cumpar cartea asta, platesc 2 bilete de tren pt ea, deja mi s-a taiat sa astept de cativa ani buni sa pun mana pe ea..stiu deja in ce librarii o pot gasi, daca s-o mai gasi.
PLAN C: Nu strica un xerox dar nu ma bazez numai si doar pe asta. Asta ramane planul C.
PLAN D: Il caut pe Dumitru Carabat.

Fara glume, fara baze, vorbesc serios, nu iau in seama off-topic-urile.

Nota: Si cu glume, si cu baze, si cu off-topice, numai daca ma puneti macar pe o pista favorabila, un sfat ceva, o idee.

Va multumesc anticipat!

Du-te la UNATC la biblioteca. Acolo gasesti lucrarea lui Carabat "Spre o poetica a scenariului cinematografic" si o alta lucrare a lui "Studii de tipologie filmica"
Tot acolo poti sa citesti, la sala de lectura, multe scenarii de film romanesti si straine!

Tot la UNATC poti sa te interesezi la secretarialut facultatii de film cum poti de de domnul profesor Carabat, eventual ei iti pot da numarul lui de telefon

StefanDo
15 Oct 2008, 15:03
slava Domnului, nu sta in bucuresti (Neuptolem, adica). Altfel, sigur ne intalneam pana acum... :)

Neuptolem
15 Oct 2008, 18:26
1. Nu poate sa-mi spuna nimeni daca SOPASC de Carabat mai exista pe piata? Si in ce librarii? As putea pune pe cineva din Bucuresti sa mi-o cumpere, am destui prieteni in Bucuresti..de exemplu, unul e cameraman la Realitatea...deci sunt, cat de cat, intrat in bransa, am un cameraman pe care il pot folosi si ca regizor...
Serios, cand s-a editat ultima data "Spre o poetica a scenariului cinematografic"? Sper ca nu in 1997 la editura Pro cum imi arata search-ul pe Google..

----

2. Am renuntat la a mai spera la acele scenarii, vad ca n-a zis nimeni nimic. Forumul asta pt ce e? Nu se pot face si chestii de genul asta? Nu asta inseamna ajutor? Sau doar vorbim si vorbim si tot vorbim...agatam fete, ce facem aici? Cine e interesat imi poate citi primul meu mesaj pe acest forum, inca de pe atunci incercam sa dezleg enigma lui Dumitru Carabat.

Well, legat de scenarii, nu exista in format PDF ori ca un script electronic California Dreaming? Ma rezum la California, e mai complet dpdv pedagogic decat LM-urile liternetului unde am sesizat numeroase lacune la scrierea actiunii, nu ma refer la dialog.

Pitbull
15 Oct 2008, 18:41
2. Am renuntat la a mai spera la acele scenarii, vad ca n-a zis nimeni nimic. Forumul asta pt ce e? Nu se pot face si chestii de genul asta? Nu asta inseamna ajutor? Sau doar vorbim si vorbim si tot vorbim...agatam fete, ce facem aici?
Poate cä-n ultimele trei zile topicul ästa n-a fost väzut de nici un posesor al oricäruia dintre acele scenarii... :?
Am "A.F.S.N.A.F.", îl vrei?
Scenariile de pe Liternet ti le-ai luat?
Sau pe ale Marei Nicolescu...?

Neuptolem
15 Oct 2008, 19:08
Marei Nicolescu...?
Da, m-ar interesa, in special Restul e tacere. Un acoperis deasupra capului nu exista in atelier? Il printez maine, ce-s mai!
Tache. E LM? Bun!
Italiencele. Vazut filmul, de cateva ori chiar. Mmm...o merge, din lipsa de optiuni.

A.F.S.N.A.F? nu il am, DAR, am incercat de cateva ori sa il citesc si e f schitat, la actiune ma refer, de dialog nu am nevoie, filmul e destul de clar, vazut, de vreo 3 ori, inteles.

Scenariile de pe Liternet ti le-ai luat?
Scenariile de pe liternet sunt excelente ca s amai ai o idee despre scenaristica, scurt-metraje, dialog si in special dialog. Eu caut acum cat mai multe despre scrierea actiunii, stii, cum spun americanii, tata Syd Field, etc. si la cum arata scenariile de pe imsdb realizam ca suntem departe, numai ca la imsdb-iste imi ia prea mult timp, stii la ce ma refer, caut ceva acum pe termen scurt, pe termen lung treaba va sta altfel. Scenariile de lung metraj de pe liternet sunt scrise, majoritatea, de niste amatori, totusi, nu au stilul ala de ASA CUM TREBUIE. Cu exceptiile respective: Filantropica are un stil prea literar, Caranfil te invata sa scrii, sa faci film, sa creezi povesti, personaje, dar nu te invata sa scrii scenarii..whatever, sa nu divagam.
AFSNF..practic e impodobit treatmentul cu replici si gata.
Cobai, cred ca ma rezum la asta, mi-a placut. Totusi, parca-parca..mai vrei sa vezi si altceva...
Caut ceva de/ca referinta.

Cand au fost premiile alea pe tvr in primavara si a luat California D. numeroase premii printre care si pt scenariu...a citit prezentatorul un fragment cand cade bomba in al doilea razboi mondial in scara blocului si m-a lasat asa, cu gura cascata...ERA ASA CUM TREBUIE. Probabil singurul din Romania, opinie.

redmen
15 Oct 2008, 19:22
...cand cade bomba in al doilea razboi mondial in scara blocului...

Minunata secventa din film cu bomba :)