View Full Version : Le Clezio merita Nobelul ???
Pauline Kael
11 Oct 2008, 11:53
N-am auzit de el.
Aia care merita Premiul Nobel nu-l iau.Pen'ca nu se inscriu la el.
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 12:38
Nu ºtiam cã trebuie sã te înscrii pentru Premiul Nobel?! :D De unde le tot scoþi, soro?! :x
cât despre Coelho, am sã fac un pic pe bunul samaritean, asta unde am luat-o o datã peste botic (pe aceeaºi temã) , deci nenea cu erecþia te rog citeºte-i omului toatã opera, mai citeºte ºi vreo câteva cãrþi despre buddhism, mediteazã vreun an ºi dupã aia vino de-mi povesteºte, abia atunci am sã-þi apreciez pãrerea pentru cã vei ºti ce ºi despre ce vorbeºti.
Pauline Kael
11 Oct 2008, 13:35
Hai nu fiti amatoristi.Nu ma intereeseaza subiectul ,scriitorii ratati,brandurile literare si parerile exclusiviste,antipatismele,fitele,aerele.Presupun ca si la Nobel ca la Oscar trebuie sa te inscrii cumva,nu aleg aia din capul lor.
@Erectia-eunucului,despre alt scriitor nu puteai deschide topic? :)
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 15:03
@ erecþia - spre ruºinea mea iar o sã-mi afirm incultura, încã nu auzisem de tipul ãsta ºi bat siteurile marilor edituri româneºti de 11 ani. nu ºtiu de ce nu o fi promovat în România, tocmai ce citii cã este unul dintre cei mai importanþi scriitori contemporani de limbã francezã.
din pãcate nici pe scribid nu gãsii nimic. oricum, acum or sã se înghesuie toate edutirile sã-l publice, aºa le mai creºte ºi lor cota de vânzãri.
@ pauline - mã aºteptam sã-mi dai un link de pe site-ul cu Nobel-urile, între noi fie vb, e la mintea cocoºului cã cei aleºi depind strict de preferinþele Academiei suedeze, încearcã sã þi-o imaginezi pe Maica Tereza alergând sã se înscrie în competiþie, sau pe marii savanþi ai lumii care numai de asta nu au timp etc.
Alfred Nobel este unul dintre oamenii pe care-i admir cel mai mult, dintre extrem de rarii care ºi-au recunoscut ºi-au încercat sã-ºi corijeze greºelile.
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 15:42
În 79 nu eram încã la ºcoalã, iar prin 82 mã luptam acerb cu ortografia ºi gramatica Limbii Române. oricum l-am trecut pe M. G. Le Clezio pe lunga listã de pãcate ale maicã-mii! :P
PS: fii mai atent la link-uri, ai copiat greºit :D
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 17:20
http://www.cp-b.ro/2008/10/09/le-clezio-in-romana/
Pitbull
11 Oct 2008, 18:10
N-o lua în seamä, si pe vremea când era legalä aici, era la fel de cäscatä, si inventa acuzatii. Ghinion de weekend - pânä luni, n-are cine s-o banneze. Läsati-o-n pace si discutati on-topic.
Vezi ca iara iti sare in cap Pauline :lol:
Pitbull
11 Oct 2008, 18:17
Mi-au särit în cap si altii, mult mai räi. O iert anticipat si astept sä-i treacä.
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 18:59
Linkurile mele merg perfect. Dai click pe ele si hopa Pavel Corut sau Le Clezio .
no, hai cã m-ai întristat! postarea legatã de link-ul greºit era o banalã ironie, dacã anumite pãrþi ale fiinþei tele/ voastre ar fi mers la fel de bine negreºit ai / aþi fi sesizat-o! :D
Unde constat cã mi-s foarte ermeticã mã întorc postãrile de clasa întâi.
Deci:
1. ce legãturã are Pavel Corþ cu ceea ce discutãm aici?
2. ce-ai vrut sã-mi demonstrezi cu link-ul ãla de pe un anticariat online, care conþie 2 cãrþi ºi alea nedisponibile?! Eu m-am referit acolo la editurile online pe care le frecventez de 11 ani.
3. Prin penultimul meu link þi-am demonstrat cã nu ºtii sã foloseºti Google. (sunt încã convinsã cã poþi învãþa).
Ce viata goala trebuie sa ai daca de 11 ani stai numai pe internet...
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 19:08
când mã uit la cei cu care vorbesc pe acest topic înclin sã-þi dau dreptate!
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 19:24
@moºul offtopic: îþi rãspund doar pentru cã aºa prevãd manualele de bune maniere.
mã bucur cã þi-ai gãsit ºi tu, ce-i drept aproape la finalul veþii, raþiunea de-a trãi, ºi anumea aceea de-a distruge ceea ce fac, în cazul nostru scriu alþii. între noi fie spus, nobilã îndeletnicire! :-)
sunt mândrã cã am devenit obiectul eternei tale zbateri internetice, mã rog la D-zeu ºã mi te þinã în viaþã mult ºi bine, pentru cã la cum trãiesc eu o sã tot ai de ºters, recenzii, poezii, linkuri muzicale etc.
totuºi, ia-o mai încet, cã doar ai vãzut ce-a pãþit regretatul "agitat" Pruteanu! N-aº vrea sã ºtiu ce se întâmplã cu muzele când rãmân fãrã "poet"! :((
Pauline Kael
11 Oct 2008, 20:09
Mi-au särit în cap si altii, mult mai räi. O iert anticipat si astept sä-i treacä.
Imi trece numai daca cel care ma iarta anticipat vorbeste cu mine.Daca nu,n-am ce face,trebuie sa ma retrag .
Si lasati-o pe Dulce de Leche,iar ati provocat-o.Ce ,e doar un forum si toti suntem crestini.
Ma amuza ca Pitbull o lauda pe Dulcemara cand nu e aici(cand nu poate sa fie) si cand vine, o cearta.Ba da,o lauda , a zis ca fata de Olive are discernamant la filme,ca le are si cu poezia..
Nu inteleg nimic din forumul asta.
Pauline Kael
11 Oct 2008, 20:10
Mesajul meu de incheiere este :HAI TRICOLORII (Benzema ,Mutu,Chivu ,etc. ) !!!!!!Ma duc la meci, la pizza si la bere(fara alcool).
Vive la Roumanie!
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 21:00
..hai cã mi-a pierit ºi somnul (ºi mã chinui de-o sãptãmânã sã adorm). :D
prefer sã mã critice un om sincer, decât sã mã laude un ipocrit.
ia uite ce citii în "ºi restul e tãcere" a lui Huxley: "cinismul nu-i decât idealismul eroic întors cu cãptuºeala pe faþã, dupã cum ironia este un fel de negativ fotografic al romantismului eroic". :P ºi cu autoironia cum rãmâne?!
Dragomara vezi ca te facu Pauline proasta ... si tu nici macar nu vorbeai despre ea :lol: si se evapora si mesajul ei intr`un mod miraculos.
Pauline Kael
11 Oct 2008, 21:21
Tzatza esti.Esti o rusine ,nu barbat.
da,am crezut ca ma facea ipocrita.
Tu in schimb esti bolnav de prostie.
Stai la colt si chitai ca un sobolan terciuit in timpul orgasmului: cine se cearta,ce mai zic fetele..
femeie ce esti(peiorativ).
Du-te ma si culca-te neintzarcatule.
Hahah ... vezi sa nu dai pe dinafara balonash.
Pauline Kael
11 Oct 2008, 21:24
Stai ma linistit.
Ai demonstrat cat esti de nevolnic.Pe bune,esti dizgratios.Asa,din citite,ai caracter cat aia de furnica.
Buona notte.
Parca te laudai ca te duci sa manci o pizza si bere(fara alcool).Sau zisasi doar asa de ochii lumii ? :lol:
Pauline Kael
11 Oct 2008, 21:26
Parca te laudai ca te duci sa manci o pizza si bere(fara alcool).Sau zisasi doar asa de ochii lumii ? :lol:
blablablablabla. :huh: :sad:
Imi cer scuze fata de e.e. (initiatorul acestui topic) ca mi`am batut joc si nu am scris nimic care sa aiba legatura cu ce a vrut el sa discute.Are permisiunea mea sa isi bata joc de viitoarele mele postari oricand simte nevoia :)
Dulce de Leche
11 Oct 2008, 23:15
toate ca toate, da' cu furnica ce-avuserãþi?! :P
or fi ele mici, dar sunt atât de tenace ºi atât de dârze! unde mai pui cã viitorul gastronomic sunã... furnicos! :) :)
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.