Log in

View Full Version : Ce categorie ar trebui adaugata la Oscar-uri?

E.Floares
29 Sep 2008, 21:23
...

Proletar
29 Sep 2008, 21:26
cred ca a mai fost un topic similar.

as alege "cel mai bun trailer".

redmen
29 Sep 2008, 22:11
Si eu stiam ca a mai fost.

E.Floares
29 Sep 2008, 22:25
Da...probabil stiti de pe IMDb :)

Cazeemeer
29 Sep 2008, 23:24
Dintre astea din poll, genericul e singura chestie care chiar poate avea valoare artistica (iar atunci cand are, e pacat ca nu e recompensata). Daca ar fi existat dintotdeauna categoria asta, cred ca ii umpleau lui Saul Bass casa de Oscaruri, avand in vedere toate genericele memorabile pe care le-a facut, incepand cu ce a facut pentru Hitchcock si terminand cu filmele lui Scorsese (cel mai classy dintre astea din urma mi se pare cel de la The Age of Innocence, care reuseste simultan si sa se potriveasca cu pretiozitatile livresti ale filmului, si sa para surprinzator de modern, chiar si dupa 15 ani de supraincarcare cu credits-uri digitale). Pe de alta parte, o categorie de genul asta vine cumva contrar tendintei generale din prezent de a nu mai avea la inceput niciun generic, si de a lasa la sfarsit pana si titlul filmului (...iar credits-urile alea finale sa fie extrem de saracute vizual; singura exceptie recenta care imi vine in minte e Tropic Thunder, care are un generic final destul de spectaculos, chiar daca nu debordeaza de inventivitate).

In afara listei din poll, as introduce un Oscar pentru secvente izolate, astfel incat sa se recompenseze filmele care nu au reusit sa fie in ansamblu cele mai bune, dar care au avut sclipiri de geniu (si Oscarul asta l-ar fi luat anul asta, of all movies, Ratatouille, cel putin din punctul meu de vedere).
De asemenea, as sparge categoriile importante in cate doua - un premiu pentru comedie si altul pentru drama, ca la Globurile de Aur. Cat timp exista separatie intre adapted si original screenplay, mi s-ar parea firesc sa se creeze o distinctie intre filme sau actori care isi asuma obiective radical diferite, in special cand tendinta Academiei de a premia cu precadere drame e notorie.

films4all
30 Sep 2008, 09:39
Altul
Cel mai bun site about movie : Cinemagia :D

Proletar
30 Sep 2008, 09:44
@cazemeer

pe mine ma enerveaza moda asta cu lipsa genericului de inceput.
se intra direct in actiune.
poate ca producatorii s-au gandit ca spectatorul de film a devenit atat de grabit, incat nu mai are rabdare sa vada si minutul ala de prezentare.
genericul de final e un fas, nu se mai uita nimeni la el.