PDA

View Full Version : Asia,mon amour!

Pauline Kael
03 Sep 2008, 21:18
Ca o parafraza la "Hiroshima ,mon amour",

http://www.imdb.com/title/tt0052893/

al lui Renais,incercam un topic despre filme asiatice de dragoste, sau romantice.

Cu rugamintea ca Leonard sa nu ma omoare in chinuri,ci repede si fara dureri:

http://www.hancinema.net/korean_movie_The_Art_of_Seduction.php

Ati vazut astfel de filme? Eu una vreau sa caut energia interioara si inefabilul sentimentelor in astfel de filme.

Pauline Kael
03 Sep 2008, 21:38
Nu le-am vazut ,dar as vrea sa stiu de la voi daca "Adio concubina mea" a lui Chen Kaige

http://www.imdb.com/title/tt0106332/
cu mirobolanta,voluptoasa Gong Li e de luat in seama.
Si tot cu ea:

http://www.imdb.com/title/tt0093206/

Leonard
05 Sep 2008, 14:34
mai bine pune mîna ºi vezi-le dacã vrei sã ºtii cum e, decît sã întrebi pe forum cum e cutare ºi cutare film.
de Zhang Yimou best of the best e Raise the Red Lantern. dar toate sunt must-see, în afarã de House of Flying Daggers care mi s-a pãrut extrem de slab.

Pauline Kael
05 Sep 2008, 14:39
Problema e ca se gasesc greu filmele astea.Si e chestie de gust,desi "Lanterna rosie" e mult mai profund si complex din toate punctele de vedere,pe mine m-a incantat si "Casa sabiilor"...e doar o poveste ,si atat.sa nu mai zic ca o prefer pe Gong Li la orice varsta lui Zhyi Zhang.
Trebuie sa va dau cartile.
A,si nu intreb lumea,incerc sa conversez.Sau aici e Orasul interzis? :P

Twinsen
07 Sep 2008, 22:11
Daca e vorba de coreeni, filmele lui Jin-ho Hur (http://www.imdb.com/name/nm0403297/) au o sensibilitate si un simt estetic deosebit. Christmas in August e considerat de multi drept o capodopera, dar daca vrei filme de dragoste propriu-zise atunci incearca One Fine Spring Day sau April Snow.

My Sassy Girl e deja atat de cunoscut incat sunt sanse sa-l fi vazut deja. De Kar Wai Wong nu mai vorbesc. La categoria hidden gems as pune Git si Art Museum by the Zoo.

Dintre japonezi, Shunji Iwai e regizorul meu preferat, are o creativitate extraordinara. Dintre filmele sale, Love Letter s-ar incadra cel mai bine in categoria pe care o cauti, urmat de Hana and Alice. Swallowtail e relativ greu de gasit, dar merita din plin, desi nu prea e film de dragoste.

Leonard
08 Sep 2008, 11:19
nu vrea filme de dragoste. a ºi scris pe un alt topic cã nu-i plac filmele asiatice "romanþioase".

sunt mult mai multe notabile la aceastã categorie.
din fericire, de Iwai le-am gãsit pe toate, inclusiv mediu-metrajele de debut (pe unul chiar l-am vãzut fãrã titrare). cred cã Love letter e ºi favoritul meu, alãturi de All about lily chou-chou.

Pauline Kael
08 Sep 2008, 11:36
nu vrea filme de dragoste. a ºi scris pe un alt topic cã nu-i plac filmele asiatice "romanþioase".

Nu,poate nu m-am exprimat prea clar: nu-mi plac filmele AMERICANE romantioase.Filmele asiatice sunt mult mai profunde,de aceea am deschis topicul asta sa aflu de la connaisseuri despre creme de la creme a filmelor asiatice si de suflet.Pt asta e forumul,sa afli lucruri inedite si utile ..

mafalda
08 Sep 2008, 12:00
Unul dintre cei mai buni cineasti asiatici la ora actuala, Wong Kar-wai s-a impus dupã doar ºase lung metraje:

Days of Beign Wild - a obtinut mai multe premii la Hong Kong Awards,

Ashes of time - cel de-al doilea film al sau a primit premiul pentru cea mai bunã imagine la Veneþia, pentru directorul de imagine Chris Doyle,

Chungking Express (1994), primul sau mare succes i-a adus lui Wong Kar-wai aprecierea de "Quentin Tarantino al Chinei", de cãtre presa anglo-saxonã.

Fallen Angels (1995) dupã o idee de sketch scrisã pentru Chungking Express ºi abandonatã în ultimul moment.

Happy Together - film îndrãzneþ despre un cuplu de homosexuali chinezi exilaþi în Argentina în timpul retrocedãrii Hong Kong-ului. Cu acest film Wong Kar-wai câºtigã premiul pentru regie la Cannes 1997.

In the Mood for Love - unul dintre cele mai bune filme de dragoste din intoria cinematografului!

In prezent lucreaza la un nou film 2046, un film SF

Leonard
08 Sep 2008, 15:32
de unde le scoþi? sau ai dat doar copy paste de undeva fãrã sã ai habar de ce scrii?
1. e terminat de 5 ani 2046. lucreazã la alte proiecte acum. a mai fãcut între timp un lungmetraj ºi 2 scurtmetraje
2. nu e SF

Leonard
08 Sep 2008, 15:35
Pauline, te-ai exprimat foarte clar:

@Leonard,am vrut sa spun ca nu-mi plac filmele romantzate si lacrimogene,mai ales ca regizorii asiatici stiu s-o dea cel mai bine in bara la capitolul asta.

romanþioase sau romanþate, tot pe acolo, dar era vorba de asiatici

mafalda
09 Sep 2008, 08:55
de unde le scoþi? sau ai dat doar copy paste de undeva fãrã sã ai habar de ce scrii?
1. e terminat de 5 ani 2046. lucreazã la alte proiecte acum. a mai fãcut între timp un lungmetraj ºi 2 scurtmetraje
2. nu e SF

Scuze! Aveam, prin hartiile mele, fisa de creatie a lui Wong Far Wai pe care am facut-o acum cativa ani. De atunci a terminat si filmul 2046!

Pauline Kael
09 Sep 2008, 21:15
Pauline, te-ai exprimat foarte clar:

@Leonard,am vrut sa spun ca nu-mi plac filmele romantzate si lacrimogene,mai ales ca regizorii asiatici stiu s-o dea cel mai bine in bara la capitolul asta.

romanþioase sau romanþate, tot pe acolo, dar era vorba de asiatici

Mea maxima culpa.

Totusi,mai departe ,cred ca am specificat ca regizorul in cauza ,Wong Kai War a "dat-o in bara" lucrand cu actori americani, insa cu actori asiatici,construiti pe calapodul sensibilitatii regizorului,si cu calitati empatice native ,filmele lui despre dragoste sunt reusite.