View Full Version : Filme pe Cinemagia!
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8025
Povestea incepe bine .. e filmat frumos ... dar totul s`a stricat dupa ce a plecat fata si a inceput el sa o ia razna cu cascatu` .. cu turma ... cu romania de cacat si toate cele.As fi preferat ca povestea sa se fi rezumat doar la ei doi .. nu la viziunea lui asupra romaniei si oamenilor din romania.As fi preferat si alt actor de altfel :) penala a fost faza cand s`a oprit aia sa se traga in poza cu el .. trebuia sa se planga si de asta .. ca nu putem filma ca te opresc romanii prosti sa se traga in poza cu tine.
Ma bucur ca ai deschis acest topic; ai fost mai rapid decat mine; da, aici vom vorbi despre filmele pe care le vom posta pe Cinemagia.
La "Despartire" mie mi-a placut textul: "cascatul" despre care se tot vorbeste, e o idee care m- a prins; m-a deranjat insa ca fata nu e un personaj; si de aceea parca nici drama baiatului nu m-a prins; e fain filmat, flashbackurile care rememoreaza motivele pentru care merita sa pleci, sunetul super ok. Si taximetristul e un "suport" pentru monologul tanarului Bordeianu, dar parca parca e mai conturat ca personaj prin raport cu fata.
Da .. fata nici nu`si avea rostul acolo ... mai bine arata un autocar plecand .. lasandu`ne sa credem ca e ea in el.Nici nu a schitat vreo chestie nimica tot timpul.M`a enervat la culme :)
E.Floares
20 Mar 2008, 13:16
Monologul baiatului face tot scurt-metrajul simpatic. Restul...e tacere :D
Pitbull
20 Mar 2008, 16:05
Dar de ce de ce?
se vede de la o posta cat de prost e..nici nu merita a fi comentat.
pfiuu ....mi-am facut cont aici special sa-i raspund istetzului...........dar pana a venit mailu de confirmare mi-a trecut inspiratzia :lol:
Suspect de bizar
20 Mar 2008, 20:59
am si eu o intrebare:se vor posta doar scurtmetraje romanesti sau si straine?
legardere
21 Mar 2008, 09:23
In viziunea mea nu cred ca se poate numi altceva decat un monolog, sau dialog cu figuratie intre un om care vorbeste si doi care tace.
Flashback-urile respective sunt bagate doar pentru a iesii din monotonie, altfel un "film" slabut,
De interpretare nu zic absolut nimic. Este chiar un domeniu in care nu VREAU sa ma bag.
giorgino
21 Mar 2008, 10:44
... mi-am facut cont special pt. a va raspunde.
Observ ca mai toate comentariile sunt lipsite de substanta.
Se pare ca cei care privesc pe acest site, nu sunt in stare sa-si exprime parerea vis-a-vis de acest scurt mertaj si nu numai.
Cred ca filmuletul vrea sa reflecte o stare de spirit pe care multi dintre noi o traim. Chiar daca intuim, banuim si probabil stim ce personajul vrea sa comunice, acest film, cred ca nu vrea decat ca noi sa constientizam aceasta stare generala in care ne aflam. Este mai mult un manifest.
Mi-ar placea sa citesc pareri fondate si de ce nu, argumentate. Dar se pare ca nu suntem in stare.
V-a apucat cascatul ?
daca asta e manifest, atunci declar ca ma pish pe el. :P
Dragomara
21 Mar 2008, 11:09
Pãcat de text (monolog), personal cred cã cel care stricã totul e Dan Bordeianu, cel care aci e de-a dreptul incalificabil.
legardere
21 Mar 2008, 11:23
Hai sa nu fim atat de radicali, poate nu avem noi toti oamenii de pe acest forum inteligenta necesara sa intelegem acest ......
manifest parca ii spusese omu. Drept e ca este si scurt, si monoloagele nu prind daca nu sunt bine interpretare, din pacate aici este marele handicap al actorului in general, crede ca daca un monolog este bine scris va si captiva publicul, din pacate actorul este pregatit sa ii dea o forma acestui monolog, la fel ca oricarui rol, sa redam din memorie niste cuvinte putem toti cei care avem de la mama natura abilitatea de a vorbi (inteligibil) si de a citi/memora un text, adica marea majoritate a oamenilor care populeaza aceasta planeta.
Se vor argumente si aici sunt de acord, dar nimeni nu a adus astfel de elemente in discutie INCEPAND CU FILMUL, deci cauzatorul acestei discutii nu a venit cu asa ceva, noi la ce am putea aduce argumente.
Si ca o nota personala, de la jumatate in colo ma tot uitam la bara aia care indica cat mai am de vazut din film, si parca nu se mai epuiza :x
:w00t: si la un moment i-a dat ala in sfarsit pumnul, care era atat de clar ca va veni intr-un punct :huh: Sa terminat :D
giorgino
21 Mar 2008, 11:24
uite... asta imi place. Un comentariu clar si argumentat.
EgoN, de ce naiba nu te invita astia la cinemateca sa comentezi, sa povestesti si sa introduci publicul intr-o stare, inainte de a incepe filmul !? Ca vad ca te pricepi.
EgoN, de ce naiba nu te invita astia la cinemateca sa comentezi, sa povestesti si sa introduci publicul intr-o stare, inainte de a incepe filmul !? Ca vad ca te pricepi.
nu vad de ce aduci in discutie cinemateca. daca ai vreo legatura cu 'despartire' atunci cu siguranta cinemateca e un loc nefrecventat de tine.
ce argumente vrei la asa o mizerie de film? inteleg ca ai orgoliu, dar daca imi arati o cana de cafea filmata smeker si un actor de telenovela jucandu-si propriul rol, putina autoironie nu strica. e un scenariul prost, interpretare praf si totul e ambalat cu fundite frumoase roz. e un kitsch.
Dragomara
21 Mar 2008, 11:36
Ba io zic cã scenariul e bunicel, interpretarea ºi restul sunt varzã. Un regizor bun cu o echipã de actori pe mãsurã pot pune într-o luminã favorabilã un scenariu mai slãbuþ, pãrerea mea.
Dar ai vro legatura directa cu acest "manifest" de ti`ai facut cont special sa raspunzi la lume ? Isi mai facuse careva dar i`a trecut inspiratia intre timp :lol:
Dragomara
21 Mar 2008, 11:39
Acum mã întreb ºi eu în ce registrul al culturii poate fi încadratã postarea de mai sus, cã tot veni vorba despre etichete?! :D
legardere
21 Mar 2008, 11:44
Ba io zic cã scenariul e bunicel, interpretarea ºi restul sunt varzã. Un regizor bun cu o echipã de actori pe mãsurã pot pune într-o luminã favorabilã un scenariu mai slãbuþ, pãrerea mea.
Chiar daca ma repet, la monolog iti trebuie in primul rand un actor pe masura textului, este poate cea mai grea componenta din activitatea unui actor, motivul: ai cateva minute in care trebuie sa tii macar publicul, aici e si mai nasol ca nu ai pe nimeni care sa il prinda deci trebuie sa il "furi" tot tu. Regizorul te poate ajuta, la fel ca si tot restul echipei, dar nu te poate suplini.
Si legat de interpretare ( :? a existat asa ceva :shock: ) cred ca daca iau unu de pe o banca si ii bag textu sub nas, sa il invete in 10 minute, ii explic ce si cum cu interpretarea (accente, treceri, trairi etc.) am sanse 70% sa obtin o interpretare mai buna.
Dragomara
21 Mar 2008, 11:47
Dar ai vro legatura directa cu acest "manifest" de ti`ai facut cont special sa raspunzi la lume ? Isi mai facuse careva dar i`a trecut inspiratia intre timp :lol:
Sincerã sã fiu nu ºtiu ce mã dezgustã mai mult aci: filmele proaste ridicate-n slãvi, desfiinþarea celor de calitate, sau postãrile ABSOLUT tembele, ai cãror autori par a avea câte un orgasm ori de câte ori atacã altã persoanã! Mi-e greu sã cred cã într-adevãr au existat perioade în istoria omenirii în care s-a combãtut IDEEA, ci nu omul!
Oricum, scuze, iar am greºit planeta. :(( :((
Dragomara
21 Mar 2008, 11:53
LOL! Eu îþi garantez cã în 10 minute nu pot pricepe ºi reþine ce-a studiat Bordeianu în 4-5 ani de actorie, cã lui nu i-a ieºit aºa cum ar fi trebuit (din punctul nostru de vedere) e cu totul altã poveste, mai trebuie ºi ceva talent pe lângã foarte mult exerciþiu. :P
legardere
21 Mar 2008, 12:05
Nici nu-ti va cere nimeni asta, trebuie sa intelegi ce e cu rolul si anumit elinii de interpretare, apoi este libera sa il faci cum il vezi tu, si obtin ceva foarte important NATURALETE, care este extrem de greu sa fie simulata, de aia si exista actori care fac toata viata un anumit tip de rol, nu sunt in stare sa scoata naturaletea, si joaca roluri care le ies cel mai aproape de naturalete. Cei care reusesc lucrul asta pe roluri din 2 sau mai multe registre sunt actorii cel putini buni.
Si talentul sa stii ca trebuie "slefuit" si nu sunt necesari numai 4-5 ani de scoala (apropo baiatu a si repetat un an? :D , actoria era de 4 ani si acu a ramas la 3), de aia se spune ca e 99% transpiratie. E drept ca nu compenseaza cei 1% ramasi, dar au fost si astfel de cazuri.
E.Floares
21 Mar 2008, 12:58
Acum sa ne legam si de scenariu...nu numai de actor :)
Am observat cu totii cum acel taximetrist este pe cale sa-i "impinga" un pumn lui Dan. Cred ca ar fi fost cu mult mai reusit tot scenariul daca totul se termina atunci cand taximetristul era pe cale sa-l loveasca dar sa nu o faca.
Scuze de numarul de modificari...de fapt...incercam culorile textului...raman pe alb :D
giorgino
21 Mar 2008, 12:58
Egon, n-ai inteles nimic si nici macar nu sunt surprins de asta.
weekend frumos, cinemagie placuta.
nu vad de ce aduci in discutie cinemateca. daca ai vreo legatura cu 'despartire' atunci cu siguranta cinemateca e un loc nefrecventat de tine.
ce argumente vrei la asa o mizerie de film? inteleg ca ai orgoliu, dar daca imi arati o cana de cafea filmata smeker si un actor de telenovela jucandu-si propriul rol, putina autoironie nu strica. e un scenariul prost, interpretare praf si totul e ambalat cu fundite frumoase roz. e un kitsch.
legardere
21 Mar 2008, 13:28
Am observat cu totii cum acel taximetrist este pe cale sa-i "impinga" un pumn lui Dan. Cred ca ar fi fost cu mult mai reusit tot scenariul daca totul se termina atunci cand taximetristul era pe cale sa-l loveasca dar sa nu o faca.
Pai atunci "pierdeam" mai bine de jumatate din film, deci...
Sincer sa fiu cred ca e o idee buna de luat totusi in considerare, nu mai pierdeau spectatorii 10 minute aiurea in tram-vai, de fapt nu mai pierdeau timpul DE LOC, ca nu mai exista filmul.
pt. giorgino:
frate, dar du-te la festivaluri gen Clermont-Ferrand cu manifestul asta al tau si impresioneaza-i pe aia, daca nu-ti convine spatiul asta. nimeni nu e obligat aici sa-ti faca pe plac si sa puna botul la susa asta.
Se vede treaba ca sunteti niste buni critici si voi....
Ati facut varza tot filmul. Majoritatea din voi pleaca de la premisa ca Bordeianu isi interpreteaza propria persoana si ca o face super prost. In realitate proiectul nu a vrut sa fie un manifest sau sa isi expuna omul o parere despre romania, ci sa exprime furia personajului ca l-a parasit iubita pentru. Si cum majoritatea facem ne varsam nervii pe altceva...si astfel el isi formeaza o imagine despre lucrurile pe care le-a lasat fata in asa fel incat sa nu fie el de vina.
Bun inteleg ca apare la un moment dat si fata aia care ii cere sa faca poze cu el dar asta nu e neaprat pentru ca el e Dan Bordeianu. Sa privim de exemplu exemplu "Amintiri din Copilarie" la cati ani v-ati dat seana ca Nica nu e Ion Creanga?
Cati din voi ati vazut emisiunea Happy Hour in care Dan Bordeianu vorbeste despreacest scurtmetraj?
Amintitiva ce a spus el acolo...ca eu nu mai tin minte...dar nu a spus nimic despre nici un manifest nimic...a spus ca e un proiect de al lui cu un prieten...proiect la care a lucrat.
Dragomara
21 Mar 2008, 19:37
LOL! Noroc cu tine, mi-ai fãcut fructul de mango mai digerabil! Din "nobilul" meu punct de vedere, adicãlea din cel al unei persoane care de ceva ani doar ºterge televizorul de praf, Bordeianu e un actor slab, o fi având omul alte calitãþi, dar pânã nu o sã-l vãd în ipostaze pozitive nu am am sã-l laud, sper sã nu fiu condamnatã la moarte pentru "crima" asta! Absolut tembelã comparaþia cu Creangã. :(
Parerea mea .. e ca lumea se tot oprea sa faca poze cu el .. ca asa e in romania nu poti lucra fara sa te opreasca astia ... si au improvizat pe final la partea cand ii zice taximetristului ca il stie nevasta`sa din telenovele.Asta ca sa salveze filmul .. sau sa nu fie nevoiti sa mai filmeze inca odata.Parerea mea .. e posibil sa nu fie asa totusi :)
[color=orange]Sincerã sã fiu nu ºtiu ce mã dezgustã mai mult aci: filmele proaste ridicate-n slãvi, desfiinþarea celor de calitate, sau postãrile ABSOLUT tembele, ai cãror autori par a avea câte un orgasm ori de câte ori atacã altã persoanã!
de aceeasi parere :)
Salutare,
Este primul meu post aici. Sper ca sa si invat mai multe despre arta filmului, pentru ca de obicei avem ce invata de la alti forumisti, indiferent de tipul forumului, dar, referitor la filme, si din scurt-metraje se pot invata lucruri interesante.
On-topic: La inceput, "Despartire" mi sa parut un pic "agitat" (de la filmarea cu camera in mana operatorului si mi-a starnit un sentiment de deja-vu). Dar montajul interesant, imaginea (mi-a placut ca in secventa din restaurant, nu prea a fost aratata fata, ci doar baiatul caruia aceasta nu i se adresa; de asemenea am observat si umbrele care le poate avea cineva intr-un pasaj subteran (nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu m-am dat jos din masina vreodata intr-un asemenea loc sa imi vad umbra :lol: ), actorul (care desi nu prea il sufar s-a mulat pe rol + plus faptul ca nu si-a schimbat identitatea complet, adica a fost recunoscut de tipele acelea din parc, de taximetrist, ca este actor din telenovele). Mi-a mai placut cum a fost filmat genericul de la inceput.
Deci, nu stiu cand au trecut cele 10 minute.
p.s.: N-am vorbit despre ideea care se desprinde din film pentru ca sunt sigur ca au apreciat-o/ criticat-o si altii inaintea mea (inca nu i-am citit).
Saltu, Mihai
hmm...mi-am recapatat inspiratzia.
Mi-a placut, a fost un interesant scurt metraj.......shi descrierea filmului a fost foarte buna shi necesara.........dar nu pricep ce cauta basketzii roz in minutu 10.25
._. cred ca personajul nostru fara putere e cam fustrat doar !! "Despartire"
antitrust
22 Mar 2008, 14:04
�*�*�*�*�*�*�*�*�*�*Baschetzii aia roz sunt ai tipei care se intoarce cand il vede pe saracul Dan pe jos lovit de taximetristul pe care l-a infuriat cu comentarii multe si in jurul subiectului.
�*�*�*�*�*�*�*�*�*�*In esenta scurtmetrajul mi s-a parut interesat. Cu actorul principal si singular dupa parerea mea (fata si taximetristul isi au rolul asemeni tuturor celor care "cascau") nu am nimic, nu ii cunosc talentul in actorie si n-o sa ma leg de acest scurtmetraj ca sa-l caracterizez...iar in telenovele nu l-am urmarit. Plus ca nu acela ar trebuii sa fie punctul de plecare in ati forma o opinie despre un actor in general. Imi amintesc ca mai demult am vazut o emisiune cu Florin Piersic Jr. in care omul spunea ca daca i s-ar oferii un rol intr-o telenovela ar accepta (desi consider ca este un actor bun si in nici un caz de nivelul unei telenovele) iar motivul principal ar fi banii si de ce nu si o ulterioara cunoastere si deschidere spre public.
�*�*�*�*�*�*�*�*�*�*Si acum ca am vorbit si eu pe langa subiect sa revin la topic...filmul in esenta e interesant prin ideea cascatului scoasa in evidenta de Dan,scenele ce se perinda in imagini, momente de timp peste care s-a trecut dar au marcat personajul intr-un fel sau altul...partea cu autograful mi s-a parut in plus, chiar penibila...iar finalul...fata se intoarce...daca nu am gresit eu in interpretare...de asteptat oarecum.
�*�*�*�*�*�*�*�*�*�*Pentru un prim scurtmetraj prezentat pe site mi-a trezit interesul si o sa mai urmaresc si pe viitor noile aparitii. (ar fi fain sa fie si straine si poate nu doar scurtmetraje...desi cred ca cer prea mult :))
�*�*�*�*�*�*�*�*�*�*Baschetzii aia roz sunt ai tipei care se intoarce cand il vede pe saracul Dan pe jos lovit de taximetristul pe care l-a infuriat cu comentarii multe si in jurul subiectului.
Se intoarce pentru ca nu poa` sa plece si sa il lase .. nu ca il vede lovit de taximetrist .. ca doar n`a stat ascunsa dupa colt sa vada ce face ala dupa ce iese din cafenea :)
�*partea cu autograful mi s-a parut in plus, chiar penibila...
Salut,
Partea asta se poate interpreta ca un lucru de care personajul s-a saturat si ii mareste mai mult dezgustul fata de tara si de cei ce "casca" in ea. Ai dreptate, se vede ca nu prea isi are locul in film, dar daca o privesti astfel, pana la urma nu e chiar atat de nasoala.
�*�*�*�*�*�*�*�*�*�*Pentru un prim scurtmetraj prezentat pe site mi-a trezit interesul si o sa mai urmaresc si pe viitor noile aparitii. (ar fi fain sa fie si straine si poate nu doar scurtmetraje...desi cred ca cer prea mult :))
La cat timp se schimba scurt-metrajele? Cele anterioare se vor pastra pe site? Multumesc.
Numa' bine
Salut; filmele vor ramane pe site, si vom incerca in fiecare saptamana sa aducem un scurtmetraj nou; cum sunt foarte putini regizori independenti in romania- ii poti numara pe degetele de la o mana - si cum pentru celelalte filme trebuie sa obtii o groaza de aprobari ca sa le urci online (de la CNC, de la producator), e mai usor sa aduci si pui filme independente straine; asta vom si incerca sa facem. Deci vor fi si romanesti si straine.
Daca aveti si voi filmulete facute, trimite-ti-ne; noi le vedem, le "evaluam" apoi decidem daca le dam publicului sa le vada sau nu. E o sansa oricum - daca faci film, sau cunosti pe cineva care se ocupa de asta - sa-ti arati scurtmetrajul atator persoane; in fond asa poti fi cunoscut, ajungi mai usor la potentiali finantatori.
Tehnic se pot pune si lungmetraje; sper eu sa avem cat de curand si filme mai lungi pe site.
Daca aveti si voi filmulete facute, trimite-ti-ne; noi le vedem, le "evaluam" apoi decidem daca le dam publicului sa le vada sau nu. E o sansa oricum - daca faci film, sau cunosti pe cineva care se ocupa de asta - sa-ti arati scurtmetrajul atator persoane; in fond asa poti fi cunoscut, ajungi mai usor la potentiali finantatori.
Pentru a atrage mai multe scurt-metraje romanesti, lasati la Unatc un anunt si studentii de la Regie sau de la Imagine sunt sigur ca vor trimite astfel de filme. Plus ca pentru unul ca mine ar fi foarte fain sa vad filme facute de cei de acolo nu doar o data pe an la festivalul "Cinemaiubit"
Monologul asta e prea asemanator cu cel din 25th Hour, nu vi se pare?
Ba, da' de unde ati mai iesit cu totii? :shock: filmul e imbecil.
tibzone
24 Mar 2008, 17:50
E buna ideea de a aurca filme aci pe cinemagia ;) mi`e unu imi place :D ,asa ca la mai multe.. :D
Supastar
24 Mar 2008, 19:42
e prost prost.
filmul e imbecil.
subscriu acestor 2 pareri ce constituie de altfel si 100% din parerile exprimate de useri vechi si grei! ;)
Neuptolem
24 Mar 2008, 21:49
Am citit aproape toate parerile, nu stiu daca s-a judecat corect initiativa realizatorilor, a intregii echipe ce s-a straduit sa-l faca.
Filmul e foarte bun (nu excelent, nu ideal, nu genial, se putea si mai bine) pentru inceperea unui drum in cinematografie dar e destul de slab (nu prost, nu imbecil) daca vrei sa impresionezi cu el producatorii, spectatorii, sa te afirmi cu asa ceva e chiar riscant. Mai trebuia lucrat la scenariu (inca atatea drafturi pe cat s-au scris) si feritiva de actori deja consacrati, mai ales in roluli cu care ei deja se identifica - telenovelistii.
Vorbesc de pe pozitia unui spectator destul de pretentios si al unui scenarist amator ce n-ar arunca scenariul spre turnarea filmului atat de usor atunci cand i s-ar oferi sansa de a se face cunoscut sau cand ar gasi chiar el posibilitatea producerii.
Octavian Branzei
26 Mar 2008, 15:55
1. În opinia mea este un film "studenþesc", "adolescentin", cu calitãþile ºi defectele implicite.
2. Nu rãu filmat, nu rãu montat, nu rãu jucat.
3. Finalul "telefonat" de la primul plan detaliu al pumnului taximetristului strîngînd cercul de cauciuc.
4. Subiectul se plimbã lejer, epidermic, pe deasupra lucrurilor, a esenþelor, a cauzelor, monologul este o adunãturã de banalitãþi, de cliºee, finalul nu aduce nimic, doar mie, ca spectator, întrebarea: "Ei, ºi?"
Subiectul fiind "subþire", fãrã trimiteri spre alte planuri, doar afirmînd ("Arta, fãcîdu-se cã afirmã, de fapt întreabã"), trage în jos ºi reduce la "fapt divers" efortul, meritoriu, al întregii echipe.
4. Cred însã cã sînt ºanse ca, în cîþiva ani, cu ceva mai multã experienþã, cu un subiect ºi un scenariu bun, sã mai auzim de Bogdan Tiberiu Dumitrescu.
Nu insist asupra interpretãrii, imaginii ºi montajului pentru cã principalul "vinovat" de reuºitele sau neîmplinirile la aceste capitole rãmîne, în opinia mea, tot regizorul.
Off topic:
Minima politeþe, minimul respect pentru cei ce te citesc ºi minimul bun simþ cer ca, înainte de a publica un text, sã îl reciteºti ºi sã îndrepþi greºelile de gramaticã, ortografie ºi punctuaþie. De aceea, cu siguranþã, existã ºi opþiunea "Previzualizeazã".
Pitbull
26 Mar 2008, 16:00
Look who's here! :)
Inregistrat din 2005, si te manifesti abia acum. Ce-ai asteptat, mon cher?
(Apropo, vezi cä nici tu nu te-ai autoprevizualizat perfect! ;) Te las sä-ti descoperi singur greseala - nu cä ne-am agäta noi pe-aici de chichite d-astea, da' dacä tot ai adus vorba...)
Vezi cä ti-am scris si pe privat.
Octavian Branzei
26 Mar 2008, 16:33
Maestre, nu gãsesc greºeala ºi pace! Fii mizericordios ºi lumineazã-mã, sã nu mai fac ºi altã datã!
Þi-am rãspuns ºi eu, tot pe privat.
Sã ºtii cã numãrul de telefon mobil e acelaºi, nu l-am schimbat.
:)
Pitbull
26 Mar 2008, 17:50
4. (...)
Subiectul fiind "subþire", fãrã trimiteri spre alte planuri, doar afirmînd ("Arta, fãcîdu-se cã afirmã, de fapt întreabã"), trage în jos ºi reduce la "fapt divers" efortul, meritoriu, al întregii echipe.
4. Cred însã cã sînt ºanse ca, (...)
Deci:
"fäcîdu-se"
Doi de 4.
Päi...? :oops:
Octavian Branzei
26 Mar 2008, 18:08
Inertare, maitre, fãcu-i umanul ºi stau prost cu matematica... :(
gionloc
26 Mar 2008, 18:33
Inertare, maitre, fãcu-i umanul ºi stau prost cu matematica... :(
:P
fanfirth
28 Mar 2008, 15:42
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8025
Povestea incepe bine .. e filmat frumos ... dar totul s`a stricat dupa ce a plecat fata si a inceput el sa o ia razna cu cascatu` .. cu turma ... cu romania de c**** si toate cele.As fi preferat ca povestea sa se fi rezumat doar la ei doi .. nu la viziunea lui asupra romaniei si oamenilor din romania.As fi preferat si alt actor de altfel :) penala a fost faza cand s`a oprit aia sa se traga in poza cu el .. trebuia sa se planga si de asta .. ca nu putem filma ca te opresc romanii prosti sa se traga in poza cu tine.
Aceiasi e si parerea mea.
Cu toate ca tipa putea fi doar sugerata ca si asa nu schita un gest ca sa ne dam seama ca saracu Bordeianu nu vorbea singur.
Monologul ma face sa ma gandesc la Mircea Badea si la lehamitea lui.
Astept si alte scurt metraje - noul meu gen preferat - dar sa incercam sa ne dam noi seama despre ce e filmul.Nu ni-l mai explicati voi.....
Online pe Cinemagia este acum filmul AFTERIMAGE, in regia lui Catalin Leescu.
O intamplare de viata este reconstituita in cele mai mici detalii prin insumarea imaginilor reflectate in obiecte.
Tot ceea ce s-a intamplat traieste intr-un prezent continuu datorita acestei proprietati a obiectelor de a capta realitatea insasi.
-imi place ca s-a reinterpretat o idee ce tine de mitologia locurilor "magice", care pastreaza un suflu a ceea ce a fost candva acolo, a toposurilor care poarta o anumita energie, gen campuri de lupta - unde persista o atmosfera apasatoare, sau locuri unde ordinea geografica a fost intrerupta si se crede sunt puncte de comunicare cu lumea "de dincolo": de exemplu rascrucile de drumuri, fantanile, varfurile de deal.
Este o idee veche reinterpretata intr-un mod cat se poate de inedit.
Pentru ideea asta poate nu as fi mers, eu personal, cu acea poveste.
Dar per total filmul arata foarte bine, are o idee foarte buna.
Voi ce ziceti?
Un film foarte interesant,avand la baza fenomenul "afterimage".Filmul prezinta o mica parte din viata unei fete,Madalina Ghitescu,reconstituita,50 de ani mai tarziu,cu ajutorul imaginilor captate de lucrurile din jur.Sincer sa fiu n`am inteles povestea din spatele filmului,dar ideea filmului in sine este foarte buna.Daca cineva a inteles mai mult sper sa ma lamureasca si pe mine.
Supastar
01 Apr 2008, 09:17
ce-i cu calitatea atat de proasta a imaginii? ma refer la rezolutie and s.hit.
n-aveti unde sa hostati un fisier mai voluminos?
acum se lucreaza din nou la compresie; intr-adevar aseara s-a pus un flv cam nemultumitor; intr-o ora maximum se rezolva.
gata, s-a rezolvat; acum se vede asa cum trebuie si cum tine si regizorul sa se vada.
fanfirth
01 Apr 2008, 16:44
Interesanta modalitate de a spune povestea. Stilul asta de a filma ma duce cu gandul la "emo style". Cu toate astea nu m-a incantat actiunea.
Nu am inteles cine e "iubita" careia i se adreseaza ... E tot imaginea ce continua sa existe in reflexiile din trecut? Si cine i se adreseaza? Calculatorul cu voce feminina? Ea de acum? Si cine moare pana la urma? Prea Ambigu.
Inca ceva : de la cafenea poti cere si flori ?
ambiguu, nimic clar si parca au cele mai lungi 10 min in fata pC-ului.
Pacat pare ca au cheltuit ceva bani
Neuptolem
01 Apr 2008, 18:31
Un film 200% de arta! ;)
vladvaidianu
02 Apr 2008, 01:57
after image/effects
intersant experiment. cam prea fx pt gustul meu (clipurile lui gondry ar fi linia mea de plutire) si prefer povestile mai consistente si mai ancorate in real. executia , in special in post, e meserie...
imi place.
mie chiar mi-a placut. foarte mult mi-a placut ideea si cum e filmat si mi-a placut mult inceputul, a reusit sa-mi capteze atentia din secunda 0. M-a pierdut putin la un moment dat, dar la sfarsit mi-a parut bine ca l-am urmarit. cred ca desi cam "incarcat", e un filmulet izbutit.
Ok, la Imagine nota 10 din 10 caci regizorul si directorul de fotografie s-au folosit excelent de "Afterimage". Dar mesajul care e? Adica de fapt, la ce s-a gandit regizorul cand a ales tema aceasta? Nu cred ca a vrut doar sa impresioneze printr-o imagine, repet, foarte buna, din punctul meu de vedere. Dar ideea care e? Poate ma lamureste cineva, ca din ce am citit pana acum, vad ca e tare... ambiguu :)
p.s.: Ce reprezenta ultimul cadru inainte de inceperea propriu-zisa a povestii? un obiect cu sange....
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8243
2 noi filme reunite sub denumirea Emotional restraint,tot in regia lui Catalin Leescu.Enjoy it!
Proletar
09 Apr 2008, 16:19
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8243
2 noi filme reunite sub denumirea Emotional restraint,tot in regia lui Catalin Leescu.Enjoy it!
Intr-adevar, astea doua mi-au placut foarte mult!
ah, afterimage.
2006, vremuri...
a fost o placere sa-mi "rup" spatele la filmari. :D
Proletar
09 Apr 2008, 16:26
am o nedumerire:
din moment ce Sundance e un festival al filmelor independente, de ce au participat acolo scurt metraje finantate de CNC?
la urma urmei, ce inseamna film independent?
sundance e indie pentru ca se pune contra marilor studiouri.
chiar si asa, de exemplu fox e oprezenta extrem de puternica la sundance, prin serachlight. aceeasi marie...
herr catalin, vad ca la dumneavoastra minutul are 90 secunde :P
Airlight
09 Apr 2008, 16:39
1. Certific prin prezenta ca numitul "jeleu" si-a dat cu succes ucenicia in asistenta de productie, alaturi de Nae, la filmarea exterioarelor de la Afterimage :)
2. Film independent e filmul facut nu de dragul succesului comercial, nu pentru ca asa a hotarat o comisie, ci pentru ca ai nevoie sa-l faci, pentru ca nu poti fara. In versiunile proaste, e foarte prost. In versiunile bune, e una dintre cele mai spectaculoase si solicitante preocupari known to man.
3. O singura casa de productie romaneasca a reusit sa intre la Sundance in ultimii in doi ani, plus doua participari cu premii de scenariu. Bravo ei, bravo lor - pentru un far far east, e foarte onorabil. La ambele filme, finantarea cnc declarata a fost sub 50%.
ECU are de pilda ca regula de inscriere minimum 70% finantare privata.
Airlight
09 Apr 2008, 16:40
herr catalin, vad ca la dumneavoastra minutul are 90 secunde :P
numeri tu incet bey :P
glumesc, asa e: e versiunea hors concours, un pic extinsa.
Pitbull
09 Apr 2008, 16:46
Eee, e cazu' sä-ti pregätesti vesta de kelvar... Mai groasä pe spate, pentru sigurantä, da' si pe fatä, nici o problemä... Si un obräzar impermeabil si aseptic.
Airlight
09 Apr 2008, 16:48
Pitbull, no offence: esti offtopic.
herbert
09 Apr 2008, 21:14
mai poate fi vizionat afterimage?
un link, va rog, ca nu-l gasesc in hardughia asta...
astea doua, mici cuplate, mi se par total irelevante... nici macar nu pot sa spun ca-s proaste...
silver_boy
09 Apr 2008, 23:53
mai poate fi vizionat afterimage?
un link, va rog, ca nu-l gasesc in hardughia asta...
astea doua, mici cuplate, mi se par total irelevante... nici macar nu pot sa spun ca-s proaste...
http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=17798
herbert
10 Apr 2008, 01:38
merci, silver_boy.
am vazut. nu m-a prins deloc.
hellsteed
10 Apr 2008, 13:57
e asta ultimu a fost mishto. Filme la minut. Cine-mi expliciteaza acuma menirea lor ca tocmai m-am trezit si-s tabula rasa
fanfirth
10 Apr 2008, 14:10
Frumos ! Simplu ! Povestea este subiectul si nu efectele .
Fiind asa scurte poti dezvolta pe cont propriu...
Am inteles povestea a doua dupa ce am citit ce era scris pe agenda...
Plictis si inspiratie, online pe Cinemagia!
Dragomara
22 Apr 2008, 11:47
Douã dintr-o loviturã!! :P
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8353
Un film foarte bun,personaje care merg mana`n mana cu rolurile si un final foarte amuzant.Cel mai simpatic film postat pana acuma.
Dragomara
24 Apr 2008, 11:23
Doamne, Redmene tu chiar mã înspãimânþi!! :D :D
Singura chestie bunã la fulmuleþul ãla a fost... durata micã!
La început am crezut cã ãia vorbesc ruseºte!! :P Oricum, subtitrarea-n englezã era mai uºor de înþeles decât moldoveneasca aia. Haiosã a fost faza cu Einstein, restul au fost glume absolut penibile. :((
Pitbull
24 Apr 2008, 13:57
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8353
Un film foarte bun,personaje care merg mana`n mana cu rolurile si un final foarte amuzant.Cel mai simpatic film postat pana acuma.
Firesc - Cobileanski e excelent. Intâmplätor, i-am väzut "Plictis (si inspiratie)" în grupajul de la I.C.R., luna trecutä. Toate erau excelente, dar ästa e filmul meu favorit, prin abisalul absurdului pe care-l atinge, si inteligenta compozitiei si, mai ales, originalitatea si finetea umorului - it's MY kind of a movie :D
nu reusesc sa-mi explic succesul filmelor lui cobileanski :(. dincolo de umorul local nu vad nimic. poate e vina mea..
Pitbull
24 Apr 2008, 15:30
Acelasi spirit umoristic (într-adevär, foarte prezent în planul vocal) se regäseste si în celelalte componente regisorale; de exemplu:
- In "Plictis (si inspiratie)", în mizanscenele care valorificä relatiile dintre cele trei personaje: solemne si scortoase, în contrast cu prostia lor abisalä.
- In "Grisa, Sasa si Ion", compozitiile plastice ale cadrului - atât de expresive, din nou contrastând cu derizoriul situatiei.
- In "Când se stinge lumina", diversele idei ingenioase de a descoperi mereu câte un alt personaj care si-a bägat becu-n gurä; încadraturile acestor prim-planuri grotesti; efectele comice obtinute prin sunetele scoase de personajele astfel amutite (deci, iatä - comic prin definitie non-verbal).
- In general, starea aia de tâmpenie în adâncime, încremenitä, apocalipticä, pe care o întâlnim atât de des în viatä - si nu numai... chiar aici, pe Cinemagia, si (mai ales) pe alte forumuri, avem numeroase cazuri de-a dreptul oripilante - si care nu e deloc usor de transpus artistic, färä a cädea în caricaturä ieftinä, sau în fäcäturä. Cobileanski reuseste sä evite aceste capcane - väzându-i filmele, simt aceeasi combinatie de panicä si râs isteric pe care mi-o inspirä, sä zicem, mesajele lui [nu spun cine, ca sä rämân obiectiv]. Cred cä într-o eventualä cronicä, îi voi atasa lui Cobileanski o apostilä gen: "Inefabilul cretinätätii".
de acord cu cele scrise de tine, e ok toata analiza ta. nu spun ca ar fi niste filme slabe, dar mi se par prea 'locale' pentru gustul meu. cred ca am eu o problema cu fratii mei de peste prut.
Astept/asteptam si celelalte filme marca cobileanski :D
Doamne, Redmene tu chiar mã înspãimânþi!!
Boo !
StefanDo
24 Apr 2008, 17:35
a, nu, ca poate se sperie si pleaca de pe forum :D
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8426
Interesant filmul pana la un moment dat dar nu pe placul meu.
Dragomara
01 May 2008, 21:03
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8426
Interesant filmul pana la un moment dat dar nu pe placul meu.
---
Oh... mamã, zãu dacã ºtiu unde le tot soateþi!! :D
Ultimul minut ºi jumãtate a fost partea credibilã (bine jucatã) a filmuleþului de mai sus.
Cât despre Cobileanski... câââh! :sick:
Planmaker
01 Aug 2008, 18:27
Poate sa puna cineva o lista cu toate scurt-metrajele care au fost pe site, pana acum? Ca-s foarte greu de gasit in multimea de trailere si alte-alea.
Numai moderatorii cred ca poa` sa te ajute...
Scurtmetrajele puse pana acum au fost:
Despartire (http://www.cinemagia.ro/movie.php/Despartire?movie_id=25693&wnd=_default&hist=1)
Afterimage (http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8152&wnd=_default&hist=1)
Emotional restraint (http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8243)
Crossing (http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=8294&wnd=_default&hist=1)
Plictis si inspiratie (http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=24765)
Nasterea unei capodopore (http://www.cinemagia.ro/movie.php/Nasterea_unei_capodopere?movie_id=26414&wnd=_default&hist=1)
Dubla personalitate (http://www.cinemagia.ro/movie.php/Dubla_personalitate?movie_id=26410&wnd=_default&hist=1)
Pickpocket (http://www.cinemagia.ro/movie.php/Pickpocket?movie_id=26419&wnd=_default&hist=1)
Sasa, Grisa si Ion
Can We Kiss? (http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=9268)
Contamination (http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=9416)
Monologul asta e prea asemanator cu cel din 25th Hour, nu vi se pare?
din pacate da. si o spune cu o mare dezamagire. ca scurt insight, undeva acum 3 ani am avut de ales intre 4 monoloage pentru o auditie: pacion devil's advocat, face off cage, libertinul depp si inca unu. am propus 25th hour, fiind un mare fan norton.
nu vreau sa ma arunc prea departe cu supozitiile, dar totusi:
25th hour - ultima zi din viata unui mafiot - despartire/tradare care naste conflict interior. dupa ce se racoreste caracterul in "fuck the world" monolog, se linisteste. si-a scuipat frustrarile.
despartire - tipul e parasit/tradat, se naste conflictul si isi varsa veninul intr-un "fuck the city".
cascatul? a trebuit sa inlocuiasca "fuck the, fuck the, fuck the" in plus, fiind in romana "sa-i fut pe" nu suna prea bine :)).
mai jos monologul un pic disecat:
NOTA* in 25th hour monologul apare dupa cateva ploturi separate (iubita lui, prietenul broker, prietenul profesor, tatal lui) in "Despartire" nu e timp de ploturi, asadar monologul are o scurta introducere in care "cascatul" este definit.
NOTA** monologul e scris din memorie cu typos si no spelling. n-am chef sa pierd prea mult timp pe asta :).
norton catre reflexie: fuck you
bordeianu: sunteti tristi... daca voi n-aveti sa n-aiba nimeni
norton: no no no, fuck you and everybody else in this city
bordeianu: nu vreau sa fiu asa, cascatul e la fel de nociv ca supermarketul, adidasii, etc
norton: fuck the panhandlers grabing for money and smiling at me behind my back
bordeianu: ca aia care claxoneaza la stop cand e rosu si oricum nu ai unde sa te duci
norton: fuck the squeege man dirting up the clean window of my car, get a fucking job (imagine e la stop)
bordeianu: ca idiotii care arunca gunoaie de la balcon
norton: fuck the sick and the pakistanese in their cabs, curry stinking out the door stinking up my day
bordeianu: ca soferii de taxi care nu te iau ca e cursa prea scurta...
mai succint, norton vs bordeianu:
fuck benson hedge italians with their baseball bats VS bodyguarzii rambo
korean grocers with their overpriced pyramids of tulip and roses vs vanzatoarele care te trimit la colt sa schimbi
upside river wives with their faces pulled and streched vs tarfe care fac muie pe bonuri de masa
gratarele de pe sosele: asta e originala. :). si ar mai fi, dar sa nu mearga prea departe cu fuck the priests, fuck the church, fuck the corupt cops, fuck the chelsea boy, the mobsters in brighton beach, osama bin laden, fuck naturelle riveira, fuck my father, fuck you, you dumb fuck...
asa incheie norton dupa o enumerare frumoasa, un concept beton, un feeling pe masura si un mesaj transmis cu succes in contextul respectiv.
bordeianu pastreaza conceptul si in loc sa se pedepseasca intelectual (fuck you, you dumb fuck, you had it all and throw it away) se pedepseste fizic provocand pe taximetrist. Este evident si previzibil inca de la casting: bordeianu are 150 cm si 50 de kile iar taximetristu are 190 cm si fata de parnaias.
Morala filmului romanesc?
daia nu ajungem nicaieri, pentru ca ciordim mereu. riscul ciordelii? furi un concept, o interpretare.. pe care nu o poti incheia, nu ai cum. Ala este ONE TIME FUCKING SHOW.
D'aia "Despartire" nu are o morala, d'aia avem filme despre revolutie scrise si regizate de indivizi la 30-35 de ani care in 89 aveau 10-14. filme pe banda rulanta cu avorturi si malpraxis - neavand concept au imagini beton, impresionante pentru saracii occidentali care nu-s obisnuiti cu aceste "cruzimi".
Se impart in doua cete...de misei - gordon geko michael douglas wannabe motherfuckers si de nebuni - in lipsa de inspiratie/concept/inteligenta vand imagini macabre fara niciun un sens in spate.
Astept nerabdare vremea unei noi generatii care sa nu fie nici de misei si nici de nebuni.
Apreciez si ma bucura Catalin Leescu care se pare ca se indreapta pe un drum bun.
LE: fuck the world /w Norton.
http://www.youtube.com/watch?v=dXw-OUV9oPg
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.