View Full Version : Cele mai bune comedii din ultimii 30 de ani
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=7910
1. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
2. Coming To America
3. There's Something About Mary
4. Friday
5. Raising Arizona
Nu zic ca aceste filme nu sunt comedii bune .. dar totusi .. sa fie astea cele mai bune din ultimii 30 de ani ? Stau si ma gandesc cate filme de comedie au vazut cei care au alcatuit topul.
breaker 33
10 Mar 2008, 22:30
Cu siguranta sunt si altele mai bune, dar exista si mai multe genuri de comedie, si gusturi diferite de la om la om, nu stim dupa ce criterii a fost realizat topul. Ca sa faci un top pe gen trebuie sa vezi aproape toate filmele importante din categorie inainte, si zic eu ca este foarte important ca in alcatuirea topului sa fie luate in calcul parerile mai multor persoane.
Apropo, cine a realizat topul?
Planmaker
10 Mar 2008, 23:06
mda, cel mai idiot top pe care l-am vazut cred :hmm:
Anchorman in capul listei????!!! :shock:
Unbelievable!
Sigur in ultimii 30 de ani s-au facut si comedii mai bune
What about "As good as it gets"?? "Annie Hall"? "The Blues Brothers"??
Singurele juste de pe-acolo sunt "Mary" si "Raising Arizona"
Probabil varsta e de vina, comedii foarte bune se faceau pe vremuri. ultimii 30 de ani lasa de putin pe dinafara atat Annie Hall mentionat mai devreme(nu tocmai o comedie) dar si realele comedii ale lui Woody Allen ca:
Take the money and run
Bananas
Sleeper
Everything You Always Wanted to Know About Sex-But Were Afraid to Ask
Love and death
Mel Brooks-urile :
Blazzing saddles
Silent movie
High anxiety
Monty Python dar si multe altele.
As mentiona in ultimii 30 ani :
History of the world -1981
Life of Brian -1979
A Fish Called Wanda -1988
Naked gun -1988
Airplane -1980
1941 -1979
Top gun -1986
Big Lebowski -1998
si cea mai buna din ultimii 30 ani :
Lock, Stock and Two Smoking Barrels -1998
Iti recomand insa cea mai buna comedia din epoca post Chaplin(dupa parerea mea) :
Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb-1964
mafalda
14 Aug 2008, 09:53
De curand am revazut pe TCM "O lume nebuna, nebuna, nebuna" a lui Stanley Kramer, una din cele mai bune comedii burlesti din cate am vazut. Dar cred ca e facuta acum mai bine de 30 de ani! :lol:
The Gods Must Be Crazy ?mi se pare bunicel si s-a bucurat de un mare succes international!
Filmele lui Emir Kusturica si a lui Nae Carafil sunt foarte bune.
Proletar
30 Aug 2008, 21:37
@Victor
apreciez calitatea topului facut de tine, dar "dr. strangelove" nu mi se pare a fi cea mai buna comedie "post chaplin"...e un film bun, dar fara un umor prea pronuntat....chit ca joaca peter sellers.
e drept, aici e vorba de gusturi.
Proletar
30 Aug 2008, 21:41
cu intarziere, dar mai bine acum decat niciodata, am vazut Filantropica.
e singurul film autohton care merita a fi numit comedie, un titlu greu de obtinut tinand cont de dificultatea genului.
“Filantropica” lui Caranfil este cu adevarat o comedie savuroasa...adevarat ca nici de data asta romanii nu au reusit sa faca ceva extraordinar bun...la mine nu prea a prins ideea de Gangsta's paradise..pertotal un film ok:)...
Pitbull
30 Aug 2008, 21:56
"E pericoloso sporgersi" îl bate la fund pe "Filantropica" - si ca film în sine, si ca simplä comedie. La fund! :love: *
__________________________________________________ _
* - :love:-ul se dedicä lui "E pericoloso sporgersi", nu fundului! (n.Pb.)
@Pitbull==>Nu cred ca a comparat nimeni "e periculoso sporgesi" cu 'Filantropica'...daca era pe comparate ,Filantropica primea un glonte in fund mai precis....asa...sa devina incompetenta :D
Pitbull
30 Aug 2008, 22:33
E, asa mai vii de-acasä...!
Apropo, nu-s' cum dracu', da' din ultimii treij dä ani, nu reusesc sä pun nimic mai sus de comediile mele favorite:
"Hori, ma panenko! (Milos Forman, 1967)
"Young Frankenstein" (Mel Brooks, 1974)
"The General" (Buster Keaton, 1927)
"It's a Mad Mad Mad Mad Mad World" (Stanley Kramer, 1963)
"Some Like It Hot" (Billy Wilder, 1959)
"The Front Page" (Billy Wilder, 1974)
Cele mai bune cu Stan si Bran (1919-1951)
(Pe Chaplin nu-l pun, filmele lui fiind mult mai mult decât niste simple comedii.)
Deci, comedii de dupä '78...?
O sä mä gândesc.
mi-a placut mult si 'Sister Act'...Whoopi si-a facut rolul bine :D
'some like it hot' mi s-a parut ,mi se pare ,si mi se va parea EXTREM DE GENIAL..
alea cu stan si bran nu vor muri niciodata..parerea mea...
cat despre chaplin...RESPECT!
Proletar
30 Aug 2008, 23:31
la limita temporala, merge si "comedie muta '77", de mel brooks.
Pe langa cele enumerate de voi eu as include si Airplane! si Naked Gun.Sunt printre favoritele mele.
Am revazut aseara un film extraordinar,mi s-a parut o super comedie....
Actori consacrati,scene bine conturate...The Big Comedy of Nineteen-Sexty-Sex!
Boeing (707) Boeing (707)...genial :love:
Pitbull
31 Aug 2008, 16:03
Pe langa cele enumerate de voi eu as include si Airplane! si Naked Gun.Sunt printre favoritele mele.
Intr-adevär, "Airplane!"-urile sunt OK.
Oarecum, si Mel Brooks - desi nu se comparä cu el însusi cel mai vechi de treizeci de ani.
Leonard
31 Aug 2008, 22:20
e voie ºi comedii care nu sunt doar comedii pure, ci au o profunzime suplimentarã, fiind combinate cu alt/alte gen/uri cum ar fi drama, romance, mystery, crime, horror dar totuºi rîzi la peste 90% din durata filmului? fiindcã ºtiu cîteva zeci de exemple numai din ultimii 20 de ani.
pînã una alta:
Crazy Family (Sogo Ishii, 1984)
Noises Off (Peter Bogdanovich, 1992)
Hold Up Down (Hiroyuki Tanaka, 2005) - comedie totalã. e ºi un pic cu zombie spre final dar nu pot sã-l numesc horror
eu am o problemã fizicã cu comediile: de la prea mult rîs ajung la spasmofilie ºi îmi amorþeºte corpul ºi tre sã iau calciu ca sã-mi revin. mai grav e cînd se întîmplã în sala de cinema. deci e simplu: cele la care am ajuns în situaþia asta sunt comedii bune.
Proletar
31 Aug 2008, 23:00
eu am o problemã fizicã cu comediile: de la prea mult rîs ajung la spasmofilie ºi îmi amorþeºte corpul ºi tre sã iau calciu ca sã-mi revin. mai grav e cînd se întîmplã în sala de cinema. deci e simplu: cele la care am ajuns în situaþia asta sunt comedii bune.
la chestia asta contribuie si sunetul care uneori e atat de puternic si de violent, incat te cabrezi instinctiv.
ma refer la filmele astea noi, cu efecte speciale foarte zgomotoase.
ricutza
02 Sep 2008, 11:44
primele care-mi vin in minte sunt "As good as it gets", "The Full monty", "Notting Hill" si daca tot suntem la capitolul Julia Roberts de ce nu: "My best Friend's Wedding" si "Runaway Bride".
psihologu
21 Jan 2011, 13:05
The Party
1. Cuibul de viespi
2. Titanic Vals
3. Filantropica
4. Secretul lui Bachus
5. Asta seara dansam in familie
"oldies but goldies":
1. Petrecerea
2. Descult in parc
3. Floare de cactus
4. Marea cursa
5.Arsenic si dantela veche
Topicul se numeste cele mai bune si nu cele mai comice asa ca am sa numesc Forrest Gump. Ar mai fi The Hangover, Piratii din Caraibe (fara seria 3 care a avut cateva momente penibile) si desigur cele cu umor negru (Pulp Fiction, Fargo, Snatch).
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.