View Full Version : Filme de razboi
Cine a vazut urmatoarele filme vreau sa isi lase parerea despre ele si sa imi spuna daca merita vazute.
All Quiet On The Western Front
Patton
The Thin Red Line
A Bridge Too Far
Merci :)
Pitbull
05 Feb 2008, 16:25
"All Quiet On The Western Front"
- Primul, de Lewis Milestone, 1930: o capodoperä
- Remake-ul din 1979: chiar cä nimic nou...!
"Patton"
- Bun. Meritä. Biografia generalului Patton, de Schaffner. Un George C. Scott excelent.
"A Bridge Too Far"
- Bunicel. Meritä. Superproductie de Sir Richard Attenborough, despre bätälia de la Arnhem.
Coshava
05 Feb 2008, 16:38
Patton
Bunicel, dar nu exceptional. Nici nu prea respecta 100% adevarul istoric si nici nu cred ca e propriu-zis un film de razboi cit mai degraba unul biografic despre un militar=> are si faze de razboi. :)
The Thin Red Line
Mie nu mi-a placut mai deloc desi a fost foooarte laudat la vremea lui. :?
Niste insertii voit "psihologice" ale soldatului aflat sub focul inamic - dar care mie unul mi s-au parut ca pica precum nuca-n perete ... :(
De vazut daca nu ai altceva mai bun - dar, ca exemplu, "Scrisorile de la Iwo Jima" mi s-a parut incomparabil mai bun si se refera la acelasi ( teatru ) de razboi ... din perspectiva inversa insa. ;)
Planmaker
05 Feb 2008, 19:38
All Quiet on the Western Front - Unul dintre cele ma bune filme de razboi EVER. A luat premiul Oscar pentru cel mai bun film in 1930 (la 2 ani de la infiintarea ceremoniei). Jocul actorilor si regia filmului sunt exceptionale pentru perioada in care a fost facut, mai ales ca sunetul nu aparuse in film decat de 3 ani.
Patton - Merita vazut doar pentru prestatia lui George C. Scott. Dar chiar si fara asta, filmul este o biografie foarte reusita a marelui general (chiar daca nu 100% corecta din punct de vedere istoric). Plus ca scenele de lupta sunt foarte bine realizate (in special superba secventa a bataliei de la Kasserine filmata din perspectiva generalului).
The Thin Red Line - Aparut in acelasi an ca si Saving Private Ryan, dar mult superior acestuia dupa parerea mea. Este un film unic, prin felul in care prezinta gandurile si starile soldatilor aflati in razboi. Este mai degraba un eseu cinematografic decat un film de razboi propriu-zis. De aceea, cu toate ca filmul are ca pretext batalia de la Guadalcanal , se poate aplica oricarui razboi, sau oricarui om prins fara voia lui intr-o asemenea situatie.
A Bridge Too Far - Daca esti pasionat de filmele de razboi, merita incercat, insa nu te astepta la mare lucru din partea lui. Nu este decat o relatare cronologica, destul de amanuntita si ingrozitor de lunga a primelor zile din Operatiunea Market Garden. Pe deasupra filmul o da destul de mult si in monotonie. Eu unul m-am plictisit ingrozitor dupa cam o ora de vizionare (din 3 si jumatate).
Daca vrei sa vezi o superproductie de razboi realizata cam in aceeasi perioada, ti-as recomanda The Longest Day (ce prezinta ziua debarcarii aliatior in Normandia). Este mult mai captivant si mai bine realizat decat A Brige Too Far.
Personal filmele de razboi mi se par o porcarie facuta doar pentru a glorifica greselile unei anumite tari sau pentru a face poporul sa iubeasca armata si sa urasca dusmanii .. mai ales daca este vorba despre America.Singurul motiv pentru care le`as vedea sunt actorii din ele mai ales ca in Thin Red Line si Bridge Too Far sunt o gramada de actori buni.
Planmaker
05 Feb 2008, 22:49
:) Hmmm.. sa zici despre TOATE filmele de razboi ca sunt facute pentru propaganda si glorificare a vreunui conflict e cam aiurea.
Majoritatea filmelor BUNE de razboi sunt chiar impotriva acestui lucru (din cele de mai sus vezi "The Thin Red Line" si "Nothing New On the Western Front"). Pana si "Patton" poate fi privit mai degraba drept povestea unui om ambitios decat a vreunui asa numit "erou national" si etc.
Piotr Buendia
05 Feb 2008, 22:50
@redmen
nu generaliza! uite un exemplu deja dat: Letters from Iwo Jima. nu glorifica nimic, ba chiar este o scena in care americanii nu sunt prezentati in cea mai frumoasa pozitie si anume executia unor ostatici. pe de alta parte sunt multiple exemple in care chiar daca soldatul lupta intr-o directie si, hai sa luam si exemplul asta, filmul se afla intr-o oarecare pozitie de propaganda, nu e totul pierdut si nu trebuie dat la o parte. doua din capodoperele lui Eisenstein se potrivesc cu ce am spus inainte. anume Crucisatorul Potemkin si Alexander Nevsky, al doilea fiind chiar film de razboi (medieval ce-i drept).
Nu vorbesc neaparat din punctul meu de vedere .. ci vorbesc pentru ca am vazut americani discutand despre anumite filme de genul celor 4 care le`am spus eu .. si in mod subit ajungandu`se la subiectu` cat de tari suntem noi americanii si ca ne doare in cur de restu` lumii .. si ca Patton ar fi curat Iraq intr`o luna.Hollywood a fost si va fi si un nucleu de propaganda pentru America pe langa filmele bune care le mai scoate din cand in cand.
Personal filmele de razboi mi se par o porcarie facuta doar pentru a glorifica greselile unei anumite tari sau pentru a face poporul sa iubeasca armata si sa urasca dusmanii .. mai ales daca este vorba despre America.
he,he :D did you see "full metal jacket"?
Sunt convins ca peste 5 10 15 ani vom scapa de filmele despre Vietnam si vom avea filme despre Iraq si Osama si alti dusmani ai Americii.Si americanii vor fi intotdeaua cei buni si vom fi tristi ca sunt omorati.La asta ma refer cand zic ca glorifica anumite fapte .. pentru ca oamenii de rand sa ramana cu impresia ca lucrurile chiar asa s`au intamplat ca in filme.
Proletar
05 Feb 2008, 23:26
Personal filmele de razboi mi se par o porcarie facuta doar pentru a glorifica greselile unei anumite tari sau pentru a face poporul sa iubeasca armata si sa urasca dusmanii .. mai ales daca este vorba despre America.
he,he :D did you see "full metal jacket"?
sau "dirty dozen".
bine, e altceva decat "full metal jacket"...
Pitbull
05 Feb 2008, 23:29
Sau "Paths of Glory"... ;)
(Chit cä era vorba de francezi - da' tot "äia bunii", "ai nostri", erau.)
Cazeemeer
06 Feb 2008, 08:16
Sunt convins ca peste 5 10 15 ani vom scapa de filmele despre Vietnam si vom avea filme despre Iraq si Osama si alti dusmani ai Americii.Si americanii vor fi intotdeaua cei buni si vom fi tristi ca sunt omorati.La asta ma refer cand zic ca glorifica anumite fapte .. pentru ca oamenii de rand sa ramana cu impresia ca lucrurile chiar asa s`au intamplat ca in filme.
Avem deja filme despre Irak si nu au toate mesaje patriotice ("Jarhead").
Cat despre Vietnam, nici n-au fost prea optimiste vreodata filmele desxpre subiectul asta, din simplul motiv ca a fost un razboi perceput ca fiind purtat degeaba si pierdut de americani. Si sunt o gramada de filme care arata ori cat de rau era in Vietnam, ori cat de mari au fost traumele celor intorsi de acolo ("Apocalypse Now", "The Deer Hunter").
Sau "Paths of Glory"... ;)
(Chit cä era vorba de francezi - da' tot "äia bunii", "ai nostri", erau.)
In "Paths of Glory", si "aia buni", si "aia rai" sunt de aceeasi parte. Nici macar nu tin minte sa ii fi vazut pe nemti in film.
alexinho
07 Feb 2008, 16:15
Nu vorbesc neaparat din punctul meu de vedere .. ci vorbesc pentru ca am vazut americani discutand despre anumite filme de genul celor 4 care le`am spus eu .. si in mod subit ajungandu`se la subiectu` cat de tari suntem noi americanii si ca ne doare in cur de restu` lumii .. si ca Patton ar fi curat Iraq intr`o luna.Hollywood a fost si va fi si un nucleu de propaganda pentru America pe langa filmele bune care le mai scoate din cand in cand.
adevarat :)
va recomand sa vedeti stalingrad. E un film german foarte bun deci este facut din punctul de vedere al soldatului german. superb film
si iarasi tot un film bun mai cunoscut "der undertag" (ultimile zile ale lui hitler), arata o lume impacata cu moartea.
Da ... vroiam sa mentionez The Deer Hunter si Jacob`s Ladder ca filme care prezinta viata dupa ce te intorci dintr`un razboi.Mult mai pe gustul meu de pacifist ;-)
seven7seven
07 Feb 2008, 20:01
Lord of War, cu Nic Cage.
Despre razboi ca si concept, si felul in care influenteaza razboiul modern politica globala, si comentul cu arme.
Planmaker
07 Feb 2008, 20:41
Pai daca tot s-a ajuns la trecerea in revista a celor mai bune filme de razboi, atunci tre' sa moentionez si eu Das Boot, care, cu toate ca are actiunea plasata doar in interiorul unui submarin, este foarte captivant si alert.
Bun Lord of War desi este mai mult despre viata unui traficant de arme .. care profita de razboiurile dintre diferite tari.Das Boot inca nu am reusit sa il vad dar este deasupra multor filme din cate am inteles.
Pitbull
08 Feb 2008, 01:15
razboiurile
Un räzbou
Doi räzboi
Räzboii
One räzboy
Two räzboys
The räzboys
razboaili .. mai bine asa ? :)
Piotr Buendia
08 Feb 2008, 10:25
de razboaiele ce zici?
alexinho
08 Feb 2008, 10:49
asta e saitul academiei romane?
adevarat :)
va recomand sa vedeti stalingrad. E un film german foarte bun deci este facut din punctul de vedere al soldatului german. superb film
si iarasi tot un film bun mai cunoscut "der undertag" (ultimile zile ale lui hitler), arata o lume impacata cu moartea.
Recomand STALINGRAD - MERITA :w00t: :w00t: :w00t:
Filmul meu preferat de razboi est probabil The thin red line(fabuloase monologuri interioare :D si cum se descrie razboiul din mintea soldatior), apoi ar Saving Private Ryan. Am mai vazut Full Metal Jacket , dar spre rusinea mea nu am inteles mare lucru din el (mi-a placut f mult prima parte si mai ales de actorul care intepreta acel instructor); acelasi lucru spun si despre Apocalypse Now. Alt film de razboi care mi-a placut a fost Platoon (stiu ca mi-a placut, dar nu imi mai amintesc mare lucru din ele - trebuie revazut ).
A mai fost un film destul de dragut cu Jude Law si Rachel Weisz , Enemy at the gates.
Nu am facut comentarii la ele ci doar le-am enumerat in mare...poate altadata :D
M-am referit la filme care doar descriu razboiul si au si scene specifice acestui crud obicei al oamenilor . Filme ca Schindler's List sau Pianistul le-am considerat ca fiind biografice , mai ales in cazul primului. Si am observat ca dintre filmele enumarate acl sunt doar despre Cel de-al doilea razboi roman si cel din Vietnam. Daca e sa mai fie si altfel de razboi , cum ar fi cel civil din America de Nord , atunci preferatul meu este de departe The Patriot. Din nou las cele istorice(Troia de exemplu, unde si acl este un razboi).
Intr-un cuvant filme de razboi sunt multe , dar razboiul este cu siguranta cel mai crud , hidos si diabolic lucru facut de omenire de-a lungul timpului. Ce am invatat din aceste filme este ca razboiul scoate ce e mai rau din om. Si nu e bine. Totusi un lucru pozitiv (daca se poate spune astfel) este ca omul isi testeaza limitele sale .
ulianov
20 Feb 2008, 22:08
the Iron Cross - tot al doilea razboi mondial si niste filme sovietice, semi-propagandiste (da, nemtii au facut prapad cind au intrat in teriroriul sovietic, mai ales ca oamenii i-au primit ca pe eliberatori, dar s-au prins repede ca nu ai ce alege intre Stalin si Hitler. Ucraina era doar la citiva ani dupa marea foamete)
dar au francezii citeva tone de filme despre macelul din primul razboi mondial: Capitaine Conan (aici mindria romaneasca ar fi un pic alinata, ca sint multe scene filmate la Bucuresti - actiunea filmului se petrece aici - plus actori romani), La Chambre des Officiers, La vie et rien d'autre (un Philippe Noiret magistral), Les Ames grises, Joyeux Noel (poate cam prea siropos, dar de razboi totusi)...am vazut acum un secol un film cu Johnathan Price, medic psihiatru intr-o casa de "recuperare" pentru soldatii de pe front: unii doar obositi de lupte si bombardamente, altii irecuperabili (si am vazut intr-un documentar ca nu era deloc de gluma cu traumele psihice ale oamenilor din transee, dupa luni de bombardament neincetat + gazare + "minunatele" strategii de a-i arunca pe oameni afara din transee in plina rafala de mitraliera)
ulianov
20 Feb 2008, 23:17
mi-am recitit mesajul si am o intrebare: trauma psihica e pleonasm? ma ingrozesc automatismele de exprimare, ale mele sau ale altora, dar intii ale mele.
in alta ordine de idei, se pare ca exista teme de abordare a razboaielor. Remarcase cineva pe un alt forum ca personajele celui de-al doilea razboi mondial sint de regula oameni integri, soldati fara frica si care se intorc acasa cu capul pe umeri si traiesc fericiti pina la adinci batrineti, in timp ce veteranii din Vietnam sint adesea dezaxati, traume peste traume, psihoze si nebunii, iar tema primului razboi este tocmai macelul de pe frontul de vest: Verdun, Sommes, nonsensul a milioane de morti: pentru ce? francezii mai ales privesc din unghiul dezastrului uman: raniti, mari mutilati, minti ratacite (spitale de campanie) sau ofiteri care se opun unor ordine aberante.
Astept mult mai multe filme pe subiectul asta. Primul razboi mondial este inceputul dezastrului in sec. XX.
Pitbull
20 Feb 2008, 23:31
mi-am recitit mesajul si am o intrebare: trauma psihica e pleonasm?
Când îti cade-o cärämidä-n cap, sau îti strivesti degetul c-un ciocan, sau te sodomizeazä unu', violent, färä asentimentul täu, dar nu înnebunesti (de soc, durere, fricä, rusine, etc.), suferi o traumä fizicä.
Deci, nu e pleonasm.
"razboiul este tatal tuturor lucrurilor",zice grecul...(razboi=polemos,in greaca)
Coshava
21 Feb 2008, 10:20
Intr-un cuvant filme de razboi sunt multe , dar razboiul este cu siguranta cel mai crud , hidos si diabolic lucru facut de omenire de-a lungul timpului. Ce am invatat din aceste filme este ca razboiul scoate ce e mai rau din om.
Depinde - exista si filme care aprofundeaza definitia lui Clausewitz precum ca "Razboiul este continuarea politicii cu alte mijloace". De fapt cam toate au in substrat aceasta idee - de-aia consider eu ca filmele despre Al Doilea Razboi Mondial tind sa prezinte veterani mai "optimisti" ( ce naiba, doar nu ai cum sa fi nefericit asa ... la modul structural dupa ce ai infrint nazismul/pe japonezi - nu ? :P ) pe cind cele despre Razboiul din Vietnam tind sa fie psihedelice ( ca sa arate ce iespoatator era dom'le guvernul american de atunci care in vreme ce invada Vietnamul caftea si pe negri in ghetorui, baga lideri de opinie disidenti la bulau s.a.m.d. ). ;)
Eva Braun
15 Mar 2008, 13:25
ich liebe deutsche Filme mit der deutschen Geschichte, gleichmässt ich bin Jüdisch. Ich denke, dass ich deutsche Geschichte studieren muβ.
Io cred ca userul asta e facut de cineva la misto.
ich liebe deutsche Filme mit der deutschen Geschichte, gleichmässt ich bin Jüdisch. Ich denke, dass ich deutsche Geschichte studieren muβ.
din cate am inteles eu ii plac filmele nemtzesti cu povesti nemtesti.
mai mult nu prea am inteles:)
oricum am observat ca toti ati vorbit de fillme legate de razboaiele mondiale.
ma asteptam sa vad si ceva filme cu razboaie medievale. ma sacaie sa vad atatea tunuri si tancuri...
niste topoare, arcuri, sulite.....sau macar niste pistoale vechi...
intelegeti ce vreau sa zic...
Ghostface
31 Mar 2008, 11:04
Cross of iron, regia Sam Peckinpah - 1975
- James Coburn, Maximilian Schell, James Mason
Un film cu mesaj anti-razboi. Am inteles ca a fost realizat cu un buget redus, fapt care nu se observa deloc.
cinefill
02 Aug 2008, 19:39
Nu ma omor dupa filmele de razboi asa ca aleg unul care e putin neobisnuit pentru acest gen si le surclaseaza pe toate: Deer Hunter.
mafalda
11 Aug 2008, 10:39
Unul dintre cele mai bune filme despre razboi care l-am vazut, e unul rusesc "Pace noului venit", facut prin anii "60. Cine vrea sa vada un film de razboi bine facut, il gaseste la Arhiva Nationala de Filme.
Cine vrea sa vada si altfel de filme de razboi, sa le vada pe cele ale lui Sergiu Nicolaescu unde soldatii mor pe front cu cateva secunde inaite sa explodeze grenadele :lol:
psihologu
21 Jan 2011, 13:13
All Quiet On The Western Front
- Realizare cinematografica de exceptie a romanului cu acelasai nume al lui Erich Maria Remarque.,Drama razboiului este extraordinar realizata de regizor care a reusit sa pastreze linia romanului. Il recomand cu placere...
Patton
- Scott reuseste performanta de a patrunde in intimitatea personajului Patton atat de bine, incat poti jura ca-i chiar o clona intruchipata a lui. Un film de nota 10...
The Thin Red Line
- Un film excelent cu 7 nominalizări la Oscar (inclusiv cel mai bun film, regizor, scenariu) pe care-l recomand tuturor.
A Bridge Too Far
- Sean Connery, Michael Caine, Anthony Hopkins, Robert Redford, Gene Hackman sunt pusi laolalta, in plina tinerete a vietii lor, sa interpreteze intr-un film ce prezinta sistematic si initial lipsit de orice incarcatura afectiva...de vazut
Nu cred ca l-am vazut la cineva pe aceast thread, sper sa nu gresesc, dar nimeni nu a zis de Band of Brothers, productia marca Tom Hanks si Steven Spielberg, castigatoare a Golden Globes. Probabil este privit ca TV-Series intai, dar prima oara cand le-am vazut fara rasuflare, in continu. Desigur, cealalta serie cu Pacific, nu a mai avut succesul de prima oara, dar ramane o productie completa, istoric mai ales. Ceea ce Pacific nu are gasim in Band of Brothers, si anume chiar daca esti doar un specatator, simti emotiile transeelor, frigului, obuzelor, victoriei, prieteniei dintre soldati.
Other Favourite War Movies, from various times, fantastic or not:
Full Metal Jacket
Apocalypse Now
Saving Private Ryan
The Great Escape
Lawrence of Arabia
The African Queen
Letters From Iwo Jima
Das Boot
Platoon
The Guns of Navarone
Inglourious Basterds
Braveheart
Gladiator
Star Wars
The Bridge On the River Kwai
andreyuzzu
22 Jan 2011, 12:18
My top 5:
-Apocalypse Now
-Full Metal Jacket
-The Thin Red Line
-Paths Of Glory
-Platoon
KrissKringle
22 Jan 2011, 14:54
Ma mir ca n-a pomenit nimeni de Der Untergang(Downfall).Un film extraordinar in care sunt prezentate ultimele zile ale lui Hitler(jucat de Bruno Ganz impecabil) de catre secretara sa,Traudl Junge.
princess_peach
22 Jan 2011, 23:19
Mda...filmul despre viata lui Hitler este unul bun, in mare parte datorita actorului care, cum a spus si KrissKringle, joaca extraordinar.
andreiu7z
22 Jan 2011, 23:33
Dacă tot ați pomenit de filme din perioda lui nea' Hitler:
Rise of Evil (http://www.imdb.com/title/tt0346293/),
Escape from Sobbibor (http://www.imdb.com/title/tt0092978/),
The diary of Anne Frank (http://www.imdb.com/title/tt0052738/)
andreyuzzu
27 Jan 2011, 14:36
Der Untergang nu il consider un film de razboi pt ca nu este reprezentat razboiul in sine , ci ultimele zile din viata lui Hitler. In categoria asta mai intra Schindler's List , The Pianist , The Great Escape.
KrissKringle
28 Jan 2011, 00:41
Der Untergang nu il consider un film de razboi pt ca nu este reprezentat razboiul in sine , ci ultimele zile din viata lui Hitler. In categoria asta mai intra Schindler's List , The Pianist , The Great Escape.
Intra si in categoria razboi toate cele 4 filme chiar daca categoriile principale sunt drama,istoria sau biografia deoarece intamplarile s-au petrecut in perioada razboiului si au una sau mai multe legaturi directe/indirecte cu acesta.
Dupa parerea mea cele mai bune seriale cu razboi sunt The Pacific si Band of Brothers care mi-au placut la nebunie :). Pearl Harbor de care stiti prea bine ca este un film de exceptie :); ar mai fi The Bridge To Nowhere, Schindler' List si The Pianist dar mai sunt desigur o multime de filme cu razboi pe masura celor enumerate de mine.
"Gone with the Wind" si "Casablanca" s-a zis?...
...ca le putem incadra si pe ele in "Filme de Razboi", pentru ca desi conflictele personajelor nu se desfasoara pe frontul bataliilor, starile lor de spirit sunt puternic afectete de razboi.
Si ca tot ma dusei, poate prin porumbi, cred ca ar trebui mentionate majoritatea noir-urilor americane din anii martori razboiului, inclusiv "caterinca" lui Wilder, "A Forreign Affair", din 1948
daca tot ai pomenit de razboiul de secesiune,recomand un film deosebit din '89, pe care l-am vazut anul trecut:"Glory" cu Denzel Washington si Morgan Freeman.
"Pe frontul de vest,nimic nou", un film care "emana" razboi de la cap la coada...
"Glory" nu cred ca am vazut, desi se poate... nu mai stiu!
Cat despre filmul lui Milestone, de care cred ca s-a pomenit, e unul anti-razboi (propria-i istorie ii sta drept dovada), asa ca, dupa cum vedem (si reconsideram), receptarea "Filmului de Razboi" poate fi pe atat de diversa, pe cat de discutabila. Nu?
Asadar, insusi genul - sa-i zic - e interpretabil, poate chiar compromis - si nu ma refer doar la viziunile regizorilor ce s-au incumetat in mizanscene ale acestui "gen"/"tip".
receptarea "Filmului de Razboi" poate fi pe atat de diversa, pe cat de discutabila.
viziunile regizorilor ce s-au incumetat in mizanscene ale acestui "gen"/"tip".
da,corect.
razboaiele prin definitie sunt dramatice.la fel si filmele inspirate din povesti sau intamplari de pe front.intotdeauna exista victime si suferintele lor au fost un subiect inepuizabil pentru cineasti
unii au preferat sa fie in centrul atentiei insasi lupta sau luptele,accentuand scenele de pe campul cu pricina,iar altii au preferat sa aduca in prim plan drame,trairi,sentimente,ale unor victime colaterale, folosind ca fundal scene de razboi..
oricum ar fi,combinand istoria cu o poveste de dragoste, ceva eroism si actiune(de spionaj),multi au gasit reteta ideala pentru realizarea unor filme bune,unele chiar memorabile,
care se pot categorisi ca "filme de razboi".
FlorinMovieFreak
22 Mar 2011, 10:36
Filmele de razboi facute dupa PRM si Al doilea RM au avut in prim-plan doua subiecte ... si anume Vietnamul si Irak .. n-o sa mai scriu operele lui Kubrick sau Stone .. caci sunt legende .. in schimb vreau sa punctez doua mici amanunte .. ati observat ca in majoritatea din ele .. nu exista aceasi aroma .. daca nu e razboi pe timp de iarna ? :) da un + de dramatism .. astea mai recente il au in rol de Sergent pe Tom Sizemore .. bai deci e genial omu' .. de la Saving Private Ryan .. la Black Hawk Down (Doamne ce sunet si imagine are, mi se zbarleste pielea) pana la Pearl Harbor nu se concepe un film de razboi fara el .. ma mir cum de nu l-au pus in distributie pentru The Hurt Locker :)
Mentiuni:
Force 10 from Navarone (1978)
Enemy at the Gates (2001)
Behind Enemy Lines (2001)
Flags of Our Fathers (2006)
Letters from Iwo Jima (2006)
Defiance (2008)
NightChild
22 Mar 2011, 11:09
Platoon - singurul care imi vine acum in minte si singurul care mi-a placut.
"o logodna foarte lunga."
clar,filmele de razboi au o reteta buna dupa care sunt realizate.combinatia ingredientelor te face sa stai neclintit in fata ecranului.
excelenta imaginea.
iar Audrey...fara cuvinte!
Gebeleizis
13 May 2011, 00:17
Pentru mine Black Hawk Down (2001) este cel mai bun film despre razboi.
Nimic nu-i place Hollywoodului mai mult decat un razboi zdravan. In nenumarate filme, de la Razboiul de Independenta la Razboiul Civil, regizorii americani s-au intrecut in iscusinta de a examina cat mai fidel trecutul tarii lor. Insa doar doua mari conflicte ale secolului au dat genului masiva popularitate, nu doar prin introducerea unor noi serii de teme, ci si prin folosirea efectelor speciale – ceea ce a sporit realismul in descrierea scenelor de lupta.
Un film de razboi tipic urmeaza un grup de soldati intr-o serie de batalii. Pe parcursul filmului, suntem adesea martori la expunerea unor personaje cu prea putine in comun, ce vor avea, in cele din urma, sa se transforme datorita experientelor acumulate, intr-o echipa loiala si indestructibila. Aceasta formula a fost deconstruita cinic de Robert Aldrich in The Dirty Dozen (1967), in care o hoarda de criminali sangerosi sint transformati in soldati prin prisma unei misiuni periculoase. Pe de alta parte, filme precum Casablanca (1942) si Gone with the Wind (1939), de asemenea, pot fi clasificate ca filme de razboi. Desi conflictele dintre personaje nu se desfasoara pe campul de batalie, starile lor de spirit sunt puternic afectate de razboi.
Desigur, nu toti regizorii sunt entuziasmati dupa filmele de razboi, astfel incat filmele anti-razboi descriu sensibilitatea si cruzimea razboaielor. Exemple faimoase includ Dr. Strangelove al lui Stanley Kubrick, Platoon (1986) al lui Oliver Stone, sau reperul All Quiet on the Western Front (1930), de Lewis Milestone. In fine, cand viata reala de pe front si-a solidificat pozitia, realismul a fost adesea sacrificat nevoilor propagandei. In general, filmele de razboi sunt subiecte intens dezbatute de cenzura indirecta, in special de armata, care furnizeaza realizatorilor echipamente si figuranti, cu conditia ca rezultatul final sa o puna intr-o lumina favorabila. De exemplu, lui Francis Ford Copolla i-a fost refuzat orice ajutor cerut, in facerea incisivului Apocalypse Now (1979), deoarece Ministerului Apararii al Statelor Unite nu i-a placut scenariul. Altminteri, armata nu a avut nicio problema cu glorificarea fortelor aeriene din Top Gun (1985 / 1986).
Joyeux Noel -2005 fapt real , pe frontul de vest, in primul razboi mondial, soldatii francezi , scotieni si germani , uita de razboi pentru o zi, acea zi fiind ziua de craciun!
Katyn 2007- fapt real , despre masacriul de la Katyn
The Misfit Brigade 1987 dupa cartea lui Sven Hassel
Sorin87
23 May 2011, 13:49
1. Inglourious Basterds (2009) ;)
2. The Hurt Locker (2008):D
3. Saving Private Ryan (1998):-S
4. Pearl Harbor (2001):-O
5. Black Hawk Down (2001):|
Gebeleizis
31 May 2011, 02:58
The Flag of Our Fathers (2006), de Clint Eastwood.
eu am vazut filmul The Mummy Tomb Of The Dragon Emperor si este foarte frumos
bremen1980
31 May 2011, 11:45
Circula unul cu razbel facut in 2010 de rusnaci .Poate-l vad si pe bunicul care a luptat la Stalingrad.The Brest Fortress ( atentie Brest nu Breast :P ).
http://www.youtube.com/watch?v=JJCUNZbQvjY
loud.rocks
31 May 2011, 12:39
The Brest Fortress il am si eu de ceva vreme in pc.. daca-l vezi sa lasi si pe-aici o parere. Am auzit ca nu-i prea stralucit.
Gebeleizis
31 May 2011, 16:11
eu am vazut filmul The Mummy Tomb Of The Dragon Emperor si este foarte frumos
The Mummy nu este un film de razboi.
Sunt multe filme bune avand ca tema "RAZBOIUL"
Sylver Cheetah 53
27 Sep 2013, 21:08
Nu mai face double-post! :-&
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.