barbosu
02 Nov 2007, 15:18
Salut! Cine-mi poate spune,cum se specifica intr-un scenariu,ca urmeaza niste secvente (dialoguri sau descrieri)de la inceputul scenariului.Nu stiu daca m-am facut inteles.Sunt la finalul unui scenariu si doresc ca personajul meu sa-si reamintesca,(ca intr-un vis) fragmente de intimplari si dialoguri,ce au avut loc la inceputul scenariului.Cum fac asta?Ce specific?Va multumesc.
Pitbull
02 Nov 2007, 15:40
Päi ai douä variante:
Dacä flash-urile sunt efectiv RELUATE (exact aceeasi imagine, asa cum a fost filmatä, acum copiatä si aici), o rescrii sub codurile initiale (de ex.: 4. CABINET ION ILIESCU, Int/noapte.), dar evident nu cu toate detaliile (ar fi inutil, de vreme ce ele sunt specificate la locul lor, pentru filmare), ci doar atât cât sä fie clar despre care fragment e vorba: replicile (dacä sunt), si câteva repere de actiune. In capul de secventä, mentionezi: "secventä de montaj", ca sä se stie cä ea contine si imagini preluate din alte pärti.
Dacä flash-urile sunt ORIGINALE (de exemplu, unele aspecte ale acelei actiuni care nu s-au väzut atunci - ca în anumite filme politiste - sau aceeasi actiune väzutä din alt unghi, filmatä altfel, etc.), atunci ele constituie secvente de sine stätätoare, redactate în scenariu ca si cum s-ar succede cronologic. (Dar, în paragraful introductiv-descriptiv, mentionezi succint cä suntem din nou în cabinetul lui Iliescu, la începutul lui 1990, când plänuia mineriadele - ca sä nu încapä confuzii.)
In linii mari, cam asa se procedeazä. E destul de clar?
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.