View Full Version : Critic de film
bad_slick
07 Sep 2007, 20:38
am si eu o curiozitate mai veche: cum ajunge cineva critic de film? trebuie absolvite nishte cursuri sau cum? multumesc!
Pitbull
07 Sep 2007, 22:25
Cea mai ortodoxä cale: U.N.A.T.C, Facultatea de Film, specialitatea C.A.V. (Comunicare Audio-Vizualä): scoate scenaristi, teoreticieni de film, etc.
Cäi ocolitoare (sau, pentru unii, scurtäturi):
Sä înveti cätinel sä scrii cronici de film, sä fie bune, sä fie publicate, sä te impui prin ele. Nu stricä sä ai la bazä si oarece studii; dacä nu cele de specialitate de mai sus, mäcar unele adiacente: ziaristicä, filologie, istoria artei, etc., etc...
In orice caz:
Culturä cinematograficä beton, si ani de zile de practicä (väzut filme multe si semnificative, analizat, discutat, înteles, scris cronici, scris analize, scris critici, scris, scris, scris...
Cä tiuria ca tiuria, da' praffftica ne omoarä!
(Aporopo: viata pe forumul CineMagia e si ea un fel de scoalä alternativä a criticii de film - dacä ai aptitudini, desigur!)
thequietsurfer
07 Sep 2007, 22:39
Si eu voiam sa stiu de mult timp cum ajunge cineva critic "cu acte-n regula" da' ma orientam cam prost pe site-ul UNATC. Ma batea gandul intr-o vreme sa aprofundez studiul cinefil(adik sa fac si altceva in afara de a vedea filme si a spune dak mi-au placut sau nu) si cum anul asta am bacu' si nu-s decis inca unde sa dau(in Bucuresti sigur da' mai precis nu stiu) te rog sa-mi dai si ceva detalii tehnice: ce tre' sa stiu sau sa fac k sa intru(pe langa stradaniile de autodidact postate mai sus)?
Pitbull
07 Sep 2007, 22:48
Päi mäi dragä, din moment ce fi-miu tomnai a intratärä la C.A.V., ai bätut la usa a bunä. De la noi, vei putea afla destule.
Lectia nr. 1:
Pregäteste 2000 RON (20 milioane vechi), pentru începutul anului viitor, si naveta la Bucuresti în fiecare sâmbätä, la cursurile oficiale de pregätire ale U.N.A.T.C. Dacä ai într-adevär aptitudini, cursurile alea îti vor netezi aproape sigur drumul spre intrare, cäci concurenta-i micä. Anul ästa au fost 28 pe 17 locuri.
thequietsurfer
07 Sep 2007, 22:57
Merci pt. informatii. Eu am in cap o gramada de variante(unele mai s.f.-istice k altele) da' la asta cu filmu' chiar ma mai gandesc. In caz k ma decid(si o sa mai fiu pe cinemagia) o sa-ti dau un mp k sa aflu mai multe.
Pitbull
07 Sep 2007, 23:05
Asa sä faci!
hellsteed
09 Sep 2007, 14:24
Chiar asa mica concurenta ? Imi da de gandit chestia asta. Insa Bucurestiul e cam departe de mine si m-am gandit ca daca tot vrei sa faci ceva de-ale filmului si ai valoare nu prea are importanta unde o faci. Da asa e in Romania, chiar lucrul asta are importanta. 'utui.. Cine stie, pana la anu mai e mult.
Neuptolem
09 Sep 2007, 14:33
Ma gandesc la un curs de scenaristica sau regie in USA timp de un an sau 2 ani. In afara de Keep, nimeni de pe cinemagia nu m-a incurajat la faza asta. Patriotism! :D
Asta la modul: daca, chiar vrei sa faci ceva serios cu viata ta.
lady_mystyque
09 Sep 2007, 14:39
Ma gandesc la un curs de scenaristica sau regie in USA timp de un an sau 2 ani. In afara de Keep, nimeni de pe cinemagia nu m-a incurajat la faza asta. Patriotism! :D
Asta la modul: daca, chiar vrei sa faci ceva serios cu viata ta.
pai eu zic sa te duci uite... ce mai astepti... dak asta vrei... go get it....(and i'm not talking about juicy fruits! :lol: )
Neuptolem
09 Sep 2007, 14:51
pai eu zic sa te duci
Chiar am sa ma duc! Iar daca in 5 ani nu imi iese chestia asta, atunci nu am sa mai scot capul de rusine pe cinemagia.
Mergi cu mine?
Nu, nu e bine...Vino cu mine! :P
hellsteed
09 Sep 2007, 14:51
incerc sa intru pe unatc dar primesc raspuns... Server down.. unatc is recovering... mumiiile
Pitbull
09 Sep 2007, 14:58
De ce nu mä mir...? :? ;)
lady_mystyque
10 Sep 2007, 18:16
pai eu zic sa te duci
Chiar am sa ma duc! Iar daca in 5 ani nu imi iese chestia asta, atunci nu am sa mai scot capul de rusine pe cinemagia.
Mergi cu mine?
hmmm... dak ma iei cu tine eu vin... ar mai fi o prob mica(MARE) cu banii :((
lady_mystyque
10 Sep 2007, 18:17
pai eu zic sa te duci
Mergi cu mine?
hmmm. dak ma iei cu tine eu vin... dar ar mai fi o prob mica(MARE) cu banii :((
:lol: a si bacu de anu asta! si admiterea tot d anu asta!
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.