View Full Version : Dumnezeul negru si grizonat
Proletar
29 Jul 2007, 09:05
De ce Morgan Freeman joaca pentru a doua oara rolul lui Dumnezeu, in Evan Atotputernicul, dupa "Dumnezeu pentru o zi"?
Ce-i cu chestia asta...un negru cu par carunt sa fie imaginea hollywoodiana a lui Dumnezeu? :huh:
Pitbull
29 Jul 2007, 09:13
Foarte simplu: directivä politicä, rasism pe invers, discriminarea majoritätii.
Din acelasi motiv din care, în "Independence Day", salvatorii omenirii sunt... un negru si un evreu!
Si muuulte alte filme (si nu numai), unde, mai subtil sau mai ostentativ, se face propaganda minoritätilor rasiale, religioase (inclusiv atee - mai ales!), etc., în dauna majoritätii albe crestine.
(Nu glumesc. E serioasä treaba.)
Proletar
29 Jul 2007, 09:15
Foarte simplu: directivä politicä, rasism pe invers, discriminarea majoritätii.
Din acelasi motiv din care, în "Independence Day", salvatorii omenirii sunt... un negru si un evreu!
Si muuulte alte filme (si nu numai), unde, mai subtil sau mai ostentativ, se face propaganda minoritätilor rasiale, religioase (inclusiv atee - mai ales!), etc., în dauna majoritätii albe crestine.
(Nu glumesc. E serioasä treaba.)
Pit, cred ca ar fi foarte interesant un film pe tema asta...
Pitbull
29 Jul 2007, 09:39
Mie-mi spui! Iar dupä ce încerci vreo cinci ani la rând sä obtii finantarea, si nu-ntelegi de ce toti producätorii au brusc o jenä, te pomenesti cä ti se sugereazä prieteneste cä ce-ar fi sä faci un remake dupä "Romeo si Julieta", cä nu s-a mai fäcut de mult - piesä limpede, moralä, sänätoasä, educativä pentru tineret, acolo e totu' clar: stii cine-i Romeo, stii cine-i Julieta, stii cä toti sunt de treabä da' cam neatenti si de-aia se tot moare, si uite ce naspa sunt familiile traditionale de modä veche, ia sä se mai termine cu conservatorismele astea retrograde care moare teenagerimea din cauza lor, si uite cä si popa äla fundamentalistu' si bigotu' ce-a fost în stare sä facä, i-a cununat färä stirea pärintilor si pe urmä le-a mai dat si droguri! Nu mai bine dädeau ei jos icoanele din Verona, încä de la-nceput? Si puteau sä construiascä dracu', un zgârie-nori lângä catedrala äluia, si la primul cutremur se rezolva problema!
Supastar
29 Jul 2007, 11:23
De ce Morgan Freeman joaca pentru a doua oara rolul lui Dumnezeu, in Evan Atotputernicul, dupa "Dumnezeu pentru o zi"?
cuz it's a f.ucking SEQUEL !!! primul era bruce almighty, asta e evan almighty!
why don't you join noua dreapta or something?? :hmm:
Pitbull
29 Jul 2007, 11:39
Because Noua Dreaptä isn't nici o dreaptä, nici old, nici new, îs doar niste trogloditi tembeli si isterici, condusi de papagalul äla de Tudor Ionescu care mai e si escroc pe deasupra. Dä-i în pisici, ne fac de râs.
Cazeemeer
29 Jul 2007, 19:49
Dä-i în pisici, ne fac de râs.
Care "ne"? Pe cine fac de ras? Pe bigotii cumsecade care nu arunca cu pietre in prima minoritate de care dau? Pe acei conspiracy theorists care nu se lauda incontinuu cu teoriile lor?
Care "ne"?
pitbull e de dreapta.asta e.
Pitbull
30 Jul 2007, 00:35
Corect.
Si cred într-o dreaptä puternicä, fermä, serioasä - färä extremisme si istericale. Societatea are nevoie de ea (asa cum are nevoie si de contraponderea unei stângi responsabile si competente). Deci pe "noi", adeptii acestei drepte, ne fac de râs. Si pe "noi", reprezentantii unei societäti insuficient de mature încât sä fie susceptibilä într-o asemenea mäsurä deraierilor extreme (desi aici poate exagerez; ce societate n-are nebunii ei?).
Carmine Galante
30 Jul 2007, 14:03
Societatea are nevoie de ea
Societatea are nevoie de bani. ;)
Pitbull
30 Jul 2007, 14:27
Normal. Dreapta-i aia care produce banii, iar stânga, aia care-i împarte echitabil (cel putin la modul ideal).
m4lvolio
13 Aug 2007, 20:44
In rol de Dumnezeu ar fi ideal Marilyn Manson, adica o chestie bipeda, autosexuala, de culoare, sex si origine necunoscute. Ca sa nu mai mentionez fotogenic...
Proletar
13 Aug 2007, 20:56
In rol de Dumnezeu ar fi ideal Marilyn Manson, adica o chestie bipeda, autosexuala, de culoare, sex si origine necunoscute. Ca sa nu mai mentionez fotogenic...
Ce inseamna autosexuala?
m4lvolio
13 Aug 2007, 21:18
Pai, omu si-a scos doua coaste, si nu ca sa-si faca doua eve :D
Proletar
13 Aug 2007, 21:23
Pai, omu si-a scos doua coaste, si nu ca sa-si faca doua eve :D
aaa. am priceput.
si-o autosuge.
m4lvolio
13 Aug 2007, 21:36
Te-ai prins. Dumnezeu nu e nici inceput nici sfarsit. El e unul cu tot :D
scuze de off topic, dar ce vrea sa zica motto-ul tau? :shock:
m4lvolio
13 Aug 2007, 22:11
Dude...habar n-am :D
E din Ienache Vacarescu - Grammatica rumineasca, un fragment pus in numarul curect din Dilema veche.
Imi place cum suna.
seven7seven
13 Aug 2007, 22:22
Autosuge. :lol:
Revenind, aº mai adãuga ceva la cele spuse de voi.
În momentul în care l-am vãzut pe Freeman coborând scara respectivã, realizând pe cine interpreteazã, am avut o senzaþie asemãnãtoare cu cea a lui keepwalking. A big WTF. Asta era ºi intenþia.
Nu e o hollywoodianã, ci anti-hollywoodianã. Încearcã sã întrerupã o serie de cliºee (bãtrânelul alb cu barbã dalbã..), ºi reuºeºte. Hence the WTF. Hence the comic side of the story.
m4lvolio
13 Aug 2007, 22:26
Din ce am mai vazut eu, Dumnezeul "neconventional" e chiar u cliseu Hollywood-ian.
Deregula, dumnezeu e negru, femeie (Dogma), caine sau mai stiu eu ce... E felul lor de a spune ca toti suntem la fel or somth. Ce frumooos :love:
Pitbull
13 Aug 2007, 22:41
Sä nu uitäm si aparitia lui Dumnezeu din "Versetele satanice" de Rushdie: un tip de functionäras plinut si cam chel, pe la vreo cincizeci de ani, în costum maro, care apare asezat pe patul din dormitorul protagonistului (Gibreel Farishta) si se prezintä: "Päi, eu sunt tipu' de la etaj..." Privit mai atent, se observä cä-l înconjoarä o usoarä aurä irizatä - mai vizibilä în jurul fundului, pentru cä lumineazä cearsaful pe care stä asezat.
(Ulterior, în roman, apare o aluzie discretä cum cä s-ar fi putut sä fie de fapt Satana, deghizat - da' nimic mai mult...)
aha, merci. me, long time no ienachita ;)
parca, parca se mai dezcetoseaza ceva.
seven7seven
13 Aug 2007, 23:04
Totuºi, pentru americanii obiºnuiþi care vãd filmul (ºi din perspectiva cãrora ar trebui sã privim, cã filmele cu pricina sunt filme de casã, nu filme de competiþie), efectul este cel aºteptat. A fun WTF.
ªi apoi, mai degrabã, pe o abordare mai puþin ludicã, o discriminare pozitivã sau o nouã încercare (cum dealtfel, America face multe) de a aduce pe picior de egalitate negrii cu albii.
Sä nu uitäm si aparitia lui Dumnezeu din "Versetele satanice" de Rushdie: un tip de functionäras plinut si cam chel, pe la vreo cincizeci de ani, în costum maro, care apare asezat pe patul din dormitorul protagonistului (Gibreel Farishta) si se prezintä: "Päi, eu sunt tipu' de la etaj..." Privit mai atent, se observä cä-l înconjoarä o usoarä aurä irizatä - mai vizibilä în jurul fundului, pentru cä lumineazä cearsaful pe care stä asezat.
(Ulterior, în roman, apare o aluzie discretä cum cä s-ar fi putut sä fie de fapt Satana, deghizat - da' nimic mai mult...)
asta m-a facut sa ma gandesc la aparitia Satanei(fara dubii de data asta) in nuvela Bon-Bon a lui Edgar Allan Poe. tot asa "neconventionala": un tip foarte inalt imbracat intr-un costum negru intrat bine la apa, ii apare birtasului nostru Bon-Bon stand pe patul din hanul respectiv. nu mai stiu cum se prezinta, dar, in orice caz, sunt multe detalii relevante.
seven7seven
13 Aug 2007, 23:18
Poe are un fel ciudat de a întruchipa diavolul. Asemenea lui Asimov, în nuvelele fantastice.
But it is god we're discussing.. :)
Lucky Luciano
13 Aug 2007, 23:25
Pana la urma Yehova nu e nici african nici caucazian ci zeu evreiesc asa ca nu vad care-i baiu'.
Piotr Buendia
14 Aug 2007, 00:41
Poe are un fel ciudat de a întruchipa diavolul. Asemenea lui Asimov, în nuvelele fantastice.
But it is god we're discussing.. :)
sau intruchiparea lui basescu in om
seven7seven
14 Aug 2007, 10:31
sau intruchiparea lui basescu in om
:huh:
Pitbull
14 Aug 2007, 10:37
Ei, mai sunt si unii anti-bäsescieni printre noi. This will be a free country... ;)
seven7seven
14 Aug 2007, 10:40
Bine, bine, dar de unde îl ºtie Asimov pe Bãse?
Precizez cã nu mã intereseazã politica, absolut deloc, ºi sper sã rãmânã aºa, mãcar pânã dãm de altã dictaturã. Deci nu sunt nici pro, nici contra domnului preºedinte.
Pitbull
14 Aug 2007, 10:55
Bine, bine, dar de unde îl ºtie Asimov pe Bãse?
Cred cä sinapsa lui Piotr îl circumventiona pe The Good Doc.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.