View Full Version : "Dunarea albastra" si filmul
Cate filme stiti voi ca folosesc fragmente din celebrul vals Dunarea albastra al lui Johann Strauss II. Mie imi vin in minte la ora asta doar trei: 2001 - A Space Odyssey, Salaire de la peur si Inghitittorul de sabii ( - nu e o greseala, l-am vz. de putina vreme si stiu ce vb.: se aude pt. cateva min in timpul nr.-ului de acrobatie - abandonat - al personajului jucat de Stefan Iordache). Si imi mai amintesc si de acest minunat desen al lui Chuck Jones - High Note - http://youtube.com/watch?v=xqaedNnx2nE .
Ziceti si voi vreo doua acuma. :happy:
Pitbull
17 Jul 2007, 00:37
"I.T.B.", Mihnea Columbeanu, productie I.A.T.C. 1980.
Adicä primu' meu filmulet primu' - äl de ne deterä Krasnogorsku' pe mânä, cu cinci cutiute de peliculä, si ne zâserä: "Ia, sä vedem ce s'teti în stare."
M-am dus în depoul Militari si-am filmat autobuzele cum se fräsuiau p-acolo, cum le spälau, le lustruiau, le dichiseau, le reparau... Filmate si de sus în jos, si de jos în sus, si cum treceau pe sub mine, si cum veneau peste mine (nu vä repeziti sä vä bucurati, n-am pätit nimic, filmam din groapa aia din atelieru' de reparatii, aia de umbli sub burtä la autobuz)... Si toatä chestia asta am montat-o pe "Dunärea albasträ", cu trimiteri parodice clare (mai ales cadrul când un mecanic aducea de-a dura o roatä...)
lista e la fel de lunga ca si fluviul
Jezebel
Paths of glory
Zapezile din Kilimanjaro
lista e la fel de lunga ca si fluviul
sa stii ca mare dreptate ai...
'recolta' dupa vreo 20 min de cautari pe google:
Grand Hotel (Edmund Goulding, 1932)
Champagne Waltz (A. Edward Sutherland, 1937)
Oberst Redl [Colonel Redl] (István Szabó, 1985)
Jean de Florette (Claude Berri, 1986)
True Lies (James Cameron, 1994)
Marius et Jeannette (Robert Guédiguian, 1997)
Good Bye Lenin! (Wolfgang Becker, 2003)
:D
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.