Log in

View Full Version : Traducere Titluri

hix_boty
29 Apr 2007, 00:35
Buna ziua! De mult timp ma macina o intrebare ...
Cine traduce titlurile filmelor?
Acest personaj misterios ce nu are nici o treaba cu viata si mai ales cu engleza imi zgarie creierul cu fiecare titlu nou.
Inteleg diferenta intre traducere si adaptare ... dar majoritatea filmelor au titluri simple, nu sunt formate din nici o expresie si nu necesita nici o modificare majora pt a fi intelese de publicul roman ... doar traducerea simpla ...
In cazul in care nimeni nu imi poate da un raspuns concret ... postez aici un mesaj cu speranta ca poate acea persoana "cinefila" (in modul sexual al cuvantului) ... acceseaza cinemagia.ro din cand in cand ...
Domnule "traducator", exista cursuri de engleza, iar pt marea dumneavoastra responsabilitate ... nivelul de incepator este mai mult decat de ajuns daca il terminati cu brio. Si pana atunci ... mai intrebati in stanga si in dreapta daca nu stiti ...
Recomandari calduroase :
http://www.dictionare.com
P.S. YOU SUCK

Pitbull
29 Apr 2007, 01:20
LOL :lol:
Nici o grijä, traducerile idioate de titluri (si de dialoguri) sunt al patrulea element care nu dispare niciodatä, la fel ca apa, aerul si fraierul.
Am votat cu "NU", evident (ca la referendumul din 19 mai!), dar ar fi mai bine ca topicul ästa sä-l mute cineva la "Film în general".