View Full Version : capodopere si serii de filme care au facut ravagii
am deschis acest subiect pt a trata nu acele filme pe care le vezi o data dupa care ramane doar o amintire ci despre acele filme in urma carora se produc fan cluburi si adevarate manii .......va las sa comentatzi
Proletar
19 Apr 2007, 21:53
Imi vine in minte Vagabondul, cu Raj Kapoor :)
Romania anilor 50 era innebunita dupa el.
freackboy
20 Apr 2007, 13:48
Star wars Star war sStar wars Star wars Star wars Star wars.A fost printre primele filme sf care a facut ravagii mari in lume :D
Neuptolem
20 Apr 2007, 13:51
Seria Terminator: primul din serie a aratat ce inseamna actiunea completa si a pus o problema serioasa umanitatii.
Al doilea a deschis noi posibilitati in industria efectelor speciale si a depasit originalul.
Al treilea a fost o rusine...
hellsteed
20 Apr 2007, 14:03
the godfather... :))) si alea pt copii harry pokeristu si stapanul zalelor :))
glumesc
si alea pt copii harry pokeristu si stapanul zalelor
ce filme, ce filme, ba pardon serii de filme :P
mizerabilii ......nu lam vazut dar am auzit ca este sublim.............harry potter a fost shi este o serie care a facut ravagii dar intr-o destul de mare masura cu ajutorul cartilor shi a jocurilor shi faptul ca seria nu a avut acelashi regizor a afectat profund seria fiecare lasandu-si o alta "amprenta" pe film, in schimb deshi sunt super fan harry potter trebuie sa recunosc ca stapanul inelelor a fost o mare reushita
How high a apartu in 2001 si pentru mine e si va ramane cel mai tare :love: :love: :love: film de comedie :D :D
how high nu poate fi considerata capodopera,nici macar comedie
Isus din nazaret de Franco Zeffirelli ,Patimile lui Christos de Mel Gibson,app sh cineva dak vreaun fulm a luat mai multe oscaruri ca patimile lui cristos(12 oscaruri)
Daca how high nu e comedie atunci spune tu ce e ???? ca eu unu zic ca e comedie 100% :w00t:
Piotr Buendia
21 Apr 2007, 18:58
e genul de "tentativa"
Daca how high nu e comedie atunci spune tu ce e ???? ca eu unu zic ca e comedie 100% :w00t:
De Chaplin ai auzit? Sau de Dr. Strangelove? Pana si comedia lu Bean e de 100 de ori mai buna decat in How High...
Sa adaug si eu "Matrix", "Fight Club"...si atatea imi vin in minte.
is de acord cu M0n0 , shi ash dori sa adaug nashul
mosorvlad
22 Apr 2007, 14:12
Filmele care au facut ravagii, adevarati cinefili le stiu pe de rost!!
Primul ar fi Ben-Hur,Star Wars,Titanic,Saving Private Ryan,Gladiator,Lord of the Rings. Acuma ca sa aduc si argumente la alegerile mele nici nu cred ca mai trebuie. Eu dupa ce am vazut filmu Titanic din 1997 nu credeam ca o sa mai apara niciodata un film care sa il egaleze, dar m-am inselat odata cu aparitia filmului Gladiator si Lord of the rings. Care pur si simplu m-a fascinat povestea lor si felu cum a fost transpusa in film. Idei geniale si Niste Oameni care cu adevarat stiu sa faca filme si nu o sa ne dezamageasca niciodata cu filmele lor: Steven Spielberg, Peter Jackson, Riddley Scott, James Cameron, Ron Howard.
Pitbull
22 Apr 2007, 14:46
(...) dar m-am inselat odata cu aparitia filmului Gladiator si Lord of the rings. Care pur si simplu m-a fascinat povestea lor (...).
Dixit. :hmm:
are dreptate mosorvlad,dar mai sunt shi altele la fel de importante nu neaparat serii, cum ar fi King Kong, Patimile lui Hristos .... dar si serii cum ar fi Shogun Jurasic park etc.
cat ballou
22 Apr 2007, 21:47
da. neaparat alaturi de Sandokan si Planeta maimutelor.
illotempore2002
22 Apr 2007, 22:29
Care pur si simplu m-a fascinat povestea lor si felu cum a fost transpusa in film.
Asta e geniala, Morosvlad, nu ideile regizorilor....tu esti si mai genial ca ei
Care pur si simplu m-a fascinat povestea lor si felu cum a fost transpusa in film.
Asta e geniala, Morosvlad, nu ideile regizorilor....tu esti si mai genial ca ei
Morosvlad, nu scrii tu aici si niste cronici de filme? Poti sa incepi cu astea de care zici. Cred ca ar concura serios la audienta cronicile lui Pitbull, si nici nu s-ar supara :)
Proletar
23 Apr 2007, 08:32
"Taxi driver" care a facut ravagiile de la Virginia Tech.
Piotr Buendia
23 Apr 2007, 21:03
monty python
Daca tu spui ca how high nu e film atunci ce poate fi muzica :lol: :lol: :lol:
copilu intele ge ca how high ii unul dintre cele mai mari jeguri din lume
Mai de graba cred ca nu la vazut si zice si el ca sa se afle in treaba ;)
ma da prost mai eshti,mai vezi shi tu un film de Spielberg de Gibson de Columbus.....,nu incepe sa spui ca how high ii cea mai buna comedie
freackboy
28 Apr 2007, 15:07
E destul de naspa filmul how high dar are cateva faze tari. :D
dak are cateva faze tari ii de ajuns sal declari capodopera,cred ca reiko sa nascut in WC
neaparat trebuie adaugat piratii din caraibe
Vol-de-Mort
06 May 2007, 14:29
Pai unul dintre filmele foarte populare ar fi Harry Potter sau Stapanul Inelelor...desi Harry Potter 3 si 4 nu sunt foarte bine facute mai ales in Harry Potter 4 in care se petrec 2 sau chiar 3 actiuni din carte in acelasi timp...regizorul care a facut Harry Potter 4 este un novice (chiar imbecil) din punctul meu de vedere...
Vol-de-Mort
06 May 2007, 14:33
Totusi ar mai fi si Shrek si Piratii din Caraibe (abia astept sa apara ultimul film)...cica se va face Shrek 4 in 2010...
primele 2 harry potter o fost reushite dar urmatoarele 2,aceashi actori altzi regizori
devil_doll
06 May 2007, 14:59
am trait sa vad si o cearta in depth despre how high..ca sa nu fim cu totii atat de agresivi, how high este o comedie de gaguri ieftine, care se adreseaza unui anumit gen de public (in marea lor parte sub 15 ani si ascultatori de hip hop). Ar trebui sa vada respectivul fan si niste comedii a lui Mel Brooks, Space Balls de exemplu..gaguri dar de efect.. :lol: "My name is Yoghurt" :lol:
devil_doll
07 May 2007, 16:17
tocmai la ei ma refeream, nu neaparat la partea cu iqul dar la o anumita varsta la care nu prea stiu despre partea mai curata a acestui gen de muzica..
revenitzi la topic va rog
revenind la topic...imi sara asa in miez de noapte seria Highlander ( mai precis 1, Lambert & Connery si cu indulgenta 2, 3 pentru coloana sonora Bony Portmore aia in original a Lorenei Mckennit , 4 ca era filmat in romanica si era si Adrain paul pe acolo, facand cohorte de fatuci sa lesine pe la Florin Calinescu in Teatrul Giulesti, iar partea a5-a n-am apucat s-o vad, dar am gasit esentialul pe Youtube). Plus serialul , care a fost reluat in draci pe M6 si RTL2, iar la noi, n-ar fi rau sa mai apara( ca nu dau de el pe cai abscunse de nici o culoare). 8)
copilu0
13 May 2007, 00:42
A WALK TO REMEMBER e un film destul de dragut si de apreciat
devil_doll
13 May 2007, 11:08
:o :lol: vb aici de productia care o include pe pseudo actrita mandy moore?...chestia aia nu intra la categoria film..poate doar dak u squint ur eyes... ;)
:o :lol: vb aici de productia care o include pe pseudo actrita mandy moore?...chestia aia nu intra la categoria film..poate doar dak u squint ur eyes... ;)
:lol: aia e :lol: . ma rog e buna de o dupa amiaza Hallmark. Numai ca nu-mi dau seama cine a apreciat cu atata spor filmuletele asta?! :hmm:
pare un fel de "Love story" adus in Middle east-ul american, cu tatal pastor, colegi ori buni ori rai si binecunoscuta piesa de teatru de final de an scolar :happy:
devil_doll
13 May 2007, 11:14
:lol: aia e :lol: . ma rog e buna de o dupa amiaza Hallmark.
I beg to differ, nici Hallmarkul nu s-ar preta la asa ceva... :P
:lol: aia e :lol: . ma rog e buna de o dupa amiaza Hallmark.
I beg to differ, nici Hallmarkul nu s-ar preta la asa ceva... :P
;)
comentatzi shi la alte filme va rog......care merita shi mai multa atentzie
atemnot
19 May 2007, 14:13
o adevarata capodopera sunt filmele lui andrei tarkovski si nu cele spuse mai sus.
larinho80
19 May 2007, 17:12
Filmele sunt .....o capodopera????iti place tarkovski dar nu stii sa faci un acord??
atemnot
19 May 2007, 23:34
Filmele sunt .....o capodopera????iti place tarkovski dar nu stii sa faci un acord??
nu credeam ca ne aflam aici pt gramatica :hmm:
in fine; ca sa intelegi si tu, o sa`ti explic.
"o adevarata capodopera sunt filmele sale"
propozitie in care subiectul este "filmele"si nume predicativ este "o adevarata capodopera" fiindca verbul "a fi" in acest context nu are semnificatia de a se afla sau a exista
in concluzie , dupa cum am invatat eu in gimnaziu acordul se face la subiect, nu la numele predicativ
in plus, bunul simt ar trebui sa iti spuna ca nu e corecta propozitia "o adevarat capodopera este filmele sale "
data viitoare gandeste`te de 2 ori inainte de a face afirmatii gresite
p.s. "dar nu stii sa faci un acord"
in cazul de fatza "nu stii" se scrie cu un singur i si nu cu 2, fiind un imperativ la negativ
(imi cer scuze ca am ocupat atat spatiu cu ceea ce am scris aici)
Airlight
19 May 2007, 23:44
nu vreau decat sa apar gramatica :)
"filmele sunt niste capodopere", "nu stii" se scrie cu 2 i.
scuze. continuati.
airlight are dreptate.....filmele sunt nishte capodopere
herbert
20 May 2007, 13:20
uneori, de cele mai multe ori, filmele nu sunt nici macar "o capodopera"...
Pitbull
20 May 2007, 13:35
Filmul este o capodoperä
Filmul sunt o capodoperä
Filmul este capodopere
Filmul sunt capodopere
Filmele este o capodoperä
Filmele sunt o capodoperä
Filmele este capodopere
Filmele sunt capodopere
Filmele sunt capete de operä
Filmele sunt cap de opere
Filmele este cap de opere
Filmele este capete de opere
Filmele este capuri de operä
Filmele este capuri de opere
Filmele sunt capuri de operä
Filmele sunt capuri de opere
Gata, aveti aici tout �* l'égout.
Nu se mai supärä nimeni. :sleep:
Neuptolem
20 May 2007, 13:39
:lol: :lol: :lol:
---------------------------
OFF: Pitbull, unde-i catelushul ce mushca rau???
o adevarata capodopera sunt filmele lui andrei tarkovski si nu cele spuse mai sus.
Plecand de la definitia cuvantului CAPODÓPERÃ, capodopere, s.f. Operã artisticã de o valoare excepþionalã. – Din it. capo dópera.
` putem spune ca afirmatia din citatul de mai sus e acelasi lucru cu "o opera artistica este filmele" dar daca s-ar fi formulat ceva de genul "o adevarata capodopera este creatia lui Tarkovsky" atemnot ar fi scapat neatins, nevazut, necriticat, neciufulit 8)
Revenind la topic, pentru cei care au vazut filmul, din punctul meu de vedere Amadeus este un film de nota 10! ;) http://imdb.com/title/tt0086879/
Apoi, de ceva timp caut si nu gasesc pe nicaieri sa fac download Piesa neterminata pentru pian a lui Nikita Mikhalkov! Adica http://imdb.com/title/tt0076446/
Nu pot sa ma abtin dar trebuie sa scriu: nu stii se scrie cu doi de i:) forma negativa, persoana a II-a, singular
Neuptolem
24 May 2007, 23:30
apartin si unor momente diferite din evolutia efectelor speciale, a gândirii S.F. si a viziunii cinematografice. Ca atare, "Terminator" e un serial mult mai neomogen si neunitar decât "B.t.t.F." si "P.o.t.C.", si trebuie sä-l judecäm în parametri usor diferiti.
Mie exact treaba asta mi-a placut la seria Terminator, rezulta o serie mai eterogena ce incanta: efectele sunt diferite, proprii epocilor de evolutie, actorii sunt imbatraniti in timp (naspa pt T3, acolo Arnold S. nu ar mai fi trebuit sa joace). Ideal ar fio fost ca James Cameron sa nu si-o ia in cap cu Titanicul si sa regizeze el partea a treia, dar! in 1997-2000, cand povestea era inca "incinsa". Titanicul a distrus seria Terminator.
Distanta dintre T1 si T2 a fost perfecta, T3 a fost turnat cam tarziu (in 1999 trimiteam scrisori la TeleCablu sa-mi raspunda pt ca eram un fan obsedat si nu mai aveam rabdare iar netul inca nu exista in Romania pe atunci...ce vremuri!...dau in Ion Creanga :lol: )
De asemenea, "Terminator" nu are doza definitorie de umor (si chiar auto-ironie) din "B.t.t.F." si "P.o.t.C.". E un serial dramatic, care se ia în serios - noroc cä-i suficient de bine lucrat (mai ales 2-ul), încât sä-si poatä permite.
Pe mine niciodata nu m-a interesat umorul la seria aceasta. Ce umor cand filmul incepe in anul 2029 si afli ca a avut loc un razboi nuclear declansat de masini, roboti, ce apar dupa fierotenii tragand cu laserul ala mai real ca-n orice SF in umanitatea ce-si tara existenta in mizerie??? Atmosfera asta serioasa m-a cucerit! Din cauza asta am discreditat T3-ul notandu-l cu 6! In general filmele de actiune se desfasoara mai veridic fara umor, si mai ales, vad in succes: lipsa femeilor, doar daca exista o poveste de dragoste imperios necesara (vezi cel mai bun Terminator care-i T2 unde nu exista love story!) SAU exista o tipa ce are o contributie directa in rezolutie. Pe mine la Piratii din Caraibe 2 m-a enervat teribil Keyra...Nu-s misogin, dar ganditi-va ca maine incepe World War 3, cate femei ar sari cu baionetele zdrobind inamicii???
PS: Iar T continua cu inca o trilogie, in schimb! Sper sa nu mai regizeze Mostow!!!!....Trimite-ti careva e-mailuri la Hollywood, bombardati-i!!.. :lol:
Pitbull
24 May 2007, 23:59
Trimite-ti careva e-mailuri la Hollywood ...
As vrea eu sä-mi trimit e-mailuri la Hollywood - da' nu pot sä mi le trimit decât la Gorjului.
Acum vine vremea imperativului, in cele din urma: trimiteti! ... Hollywood-ului 8)
claudiu-daniel-lugoj
15 Mar 2010, 11:05
Terminator 2,Avatar,Titanic,Stapinul inelelor,Razboiul stelelor,Shrek,Ice age,The milion dolar baby,Alien si se pare ca si filmul Twilight.
deeaforever
15 Mar 2010, 11:40
Twilight saga!!!
http://concurs.citgrup.ro/index.php?vote=2ca1b148c4b7a3e780bb580846504a39
BLACK-SPIDER
15 Mar 2010, 13:49
Daca facem referire la seriile ce au avut succes si care au influentat evolutia filmului merita amintite : Die Hard (1 si 2 au fost cele mai bune din serie), Lethal Weapon ( intreaga serie a fost k, insa cum se intampla la majoritatea seriilor, primul film este cel mai bun, continuarile lasa de dorit), Mad Max (primele 2 din serie au fost super, al 3-lea film a fost naspa), Rush Hour (primul a fost super, al doilea k, ultima parte nu s-a mai ridicat la nivlul celor anterioare), Aliens (primul clar cel mai bun, 2 a fost k, celelalte au continuat fransiza dar se vede lipsa lui James Cameron), Rocky ( primul a fost genial, restul au profitat de succesul primului film si au continuat povestea), Kill Bill etc. mai sunt insa doar acestea imi vin acum in minte.
Cele mai longevive serii au fost insa , seriile Horror : Hallowen, Nightmare on Elm Street, Friday the 13-th, Saw, Texas Chainsaw massacre, seria filmelor cu zombie a lui George A. Romero etc...primele filme din serie sunt si raman ''bijuterii'' ale genului horror, continuarile lor din pacate si-au pierdut din substanta, multe din ele ajungand sa se lanseze direct pe video.
Remake-urile care se poarta in ultimul timp, nu au facut decat sa sporeasca valoare filmelor originale. Wes Craven, John Carpenter, George A. Romero etc sunt unici si parerea mea inegalabili.
O serie tare ar fi Alien,alta ar fi A nightmare on elm street,Halloween,Friday the 13th
si lista continua
Radu1711
03 Apr 2010, 12:11
filme care au facut ravagii sunt seriile Lord of The Rings, Harry Potter,Pirates of the Caribbean si altele
legolas05
15 Jan 2011, 20:28
triologia LORD OF THE RINGS
psihologu
21 Jan 2011, 11:49
pai nici nu stiu cu ce sa incep sau mai bine zis cu ce an...dar..:
Star Trek
The Godfather
Star Wars
The Onedin Line
Dallas
Twin Peaks
Man from Atlantis
etc...
carmen_angelus_romila
30 Oct 2018, 20:24
As aminti din genul stiintifico-fantastic si de anticipatie: "Star Wars", "Avatar"...
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.