View Full Version : "I'll be back"! (Bäsescu)
Bagheera
11 May 2007, 08:14
Doar 508 000 de buletine de vot pentru romanii din strainatate !
Pitbull
11 May 2007, 08:26
Normal. Astia furä PE FATA. Täriceanu e puradelu' pe care bulibasa Patriciu îl trimite la buzunärit trecätorii, în timp ce el se-ndoapä cu bere si mici în bodegä (chiar dacä el le zice "Black Label" si "caviar", tot bere si mici sunt).
Putinii ani cât a domnit i-au dovedit vitejia, täria de caracter, demnitatea, patriotismul devotat pânä la sacrificiu de sine. Infrunta neclintit o furtunä care avea sä-l mäture, temporar, de pe scena istoriei.
eu zic sa terminam cu toata tevatura pseudo democratica (de votat nu stim sa votam, o demonstreaza discrepanta presedentie-parlament care a iesit) si s aducem print strain... ;) :lol:
Pe bune! Brätianu nu era prost - tocmai de-ASTA l-a adus pe Carol, fiindcä în urma detronärii lui Cuza, luptele interne pentru putere deveniserä de-a dreptul dezastruoase.
Sä fim seriosi, NU SUNTEM O TARA DEMOCRATICA. Nu mor eu dupä democratie, e o variantä de guvernare cu merite certe, dar nici pe departe universal-valabilä. Merge perfect în anumite natiuni, în anumite contexte istorice. In altele, e de-a dreptul catastrofalä. Iar la noi, nici mäcar nu a EXISTAT vreodatä. Incepuse doar sä se construiascä, treptat, cu räbdare, cum era si cazul, sub Carol întâi si Ferdinand - dar apoi au venit conjuncturile secolului XX, dictatura carlistä, dictatura antonescianä, sirul dictaturilor comuniste... si, în sfârsit, mafiocratia securist-rusofilä postdecembristä.
Acum mai mult decât oricând, e valabil sloganul:
MONARHIA SALVEAZA ROMANIA!
Second best: un presedinte perfect. Unde-i? Arätati-mi-l, cä nu-l väd.
Third best: un presedinte imperfect. Uite-l: Marinarul.
Fourth best e deja cam prea mult, cä nici bestu' ästa nu suportä jdemii de trepte. De-aici în jos suntem deja în zona bad... worse... worst.
Deci, e clar, nu?
Carmine Galante
11 May 2007, 09:20
Ceva sa-l bucure pe PITBULL
http://www.basescu.ro/index.php?o=digital_guerilla&page=1&img=8#poza
Pitbull
11 May 2007, 10:04
Nice. :)
Mersi, dragä, esti un scump. E simplut montajul, da' ce, realitatea e mai complexä? E simplä ca bunä ziua: VOTATI NU!
Oricum, avem de unde-alege, uite aici toatä galeria:
http://www.basescu.ro/index.php?o=digital_guerilla&page=1
Intre timp, sä revenim la îndeletnicirile noastre poetice:
Apropo, mai tineti minte (äia care-ati prins armata obligatorie), cântecaciul ästa?
Doar (...) luni au mai rämas...
Mor apevistii de necaz...
Futu-i în guuu-räää...!
L-am cunoscut anul trecut,
Era un blond cu pärul scurt,
Futu-l în maaa-määä...!
Mergea în pas încetisor,
Si comanda alergätor,
De pano-raaa-määä...!
Armata nu se mai face, dar arta merge înainte:
Doar zece zile-au mai rämas...
Mor pesedistii de necaz...
Futu-i în guuu-räää...!
Doar nouä zile-au mai rämas...
Mor peremistii de necaz...
Futu-i în guuu-räää...!
Numai opt zile-au mai rämas...
Mor securistii de necaz...
Futu-i în guuu-räää...!
L-au pus premier acu' trei ani,
Zicea cä cicä-i Täricean...
Futu-l în maaa-määä...!
Se mai dädea si liberal,
Si era doar un papagal...
De pano-raaa-määä...!
Neuptolem
11 May 2007, 10:43
Apropo:
Se intorc:
http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=4780
special pentru:
http://www.basescu.ro/index.php?o=digital_guerilla&page=1&img=3#poza
Lupta abia acum incepe!
Leonard
11 May 2007, 14:23
.eu nu ma duc la vot.
same here.
pitbulle, vezi cã bãsescu a omorît cîini, iar vadim e apãrãtorul cîinilor. eu zic sã te mai gîndeºti ce votezi.
Pitbull
11 May 2007, 14:59
Leonarde, nu l-am iertat nici acum pe Bäsescu pentru câinii pe care i-a omorât. Si nici n-am sä-l iert vreodatä.
Iar Vadim, n-are decât sä iubeascä si sä apere toti câinii din lume - asta-i doar o bilä albä, pe lângä tot ciorchinele de boabe negre ale paranoiei lui de filosecurist xenofob si psihopat.
Asa cä pe Vadim îl bag în pizdele mä-sii (dar nu pentru câinii pe care-i apärä), iar pe Bäsescu îl sustin presedinte (dar nu pentru câinii pe care i-a omorât).
Vezi ce simplu ne putem întelege? :) Nu e nevoie sä gândim cu kuriu'!
cosmin.neopedia
11 May 2007, 17:24
Hai Basescu!
Eu votez DA!
Pitbull
11 May 2007, 17:52
'Oprea! Uite si securistu'! :D
Bä, pulifrici, vezi c-aici nu-i casa de copii retardati, sä ne ametesti tu cu DA! Asa i-a zis mä-ta lu' tac-tu, pe centurä, când a-ntrebat-o: "Am la mine doar un pol, ajunge-atât?"
StefanDo
11 May 2007, 18:44
Pit, vrei avertisment? asa se vorbeste cu nou-venitii? :x
@pitbull. ai indoieli privind discernamantul alegatorilor domnului traian basescu?
Pitbull
11 May 2007, 19:04
Fiti seriosi.
E diversiune toatä ziua. Voi n-aveti ochi sä vedeti?
Sau n-ati aflat cä Patrulaterul Negru umblä cu cioara vopsitä, îndemând cicä "Votati DA pro Bäsescu"?
Mai utiati-vä si la structura nick-ului (statistic tipicä pentru spammeri si trolli), si la ce face: se înregistreazä, vine DIRECT aici, în topicul ästa, îsi lasä mizeria si dispare. E ästa "user legitim" pe forum, cum sunt eu Felix în tutu de balerinä!
Pe bune, nu e de glumä - e serios si grav!
Proletar
12 May 2007, 00:29
Citez dintr-un manifest raspandit pe strazile Iasului si care mi-a produs o anume senzatie de greata:
"Ca sa nu-l poti VEDEA, i-au interzis accesul la TVR, televiziunea platita de tine, prin abonament.
Ca sa nu=l poti AUZI, i=au interzis accesul la Radio Romanie, postul de radio platit de tine, prin abonament.
BASESCU vine la Iasi!!!
Duminica, 13 mai, la ora 17.00, poti sa=l VEZI, poti sa-l AUZI, poti sa-l ATINGI.
Daca esti de partea lui, nu sta acasa, ca nu-l ajuti! Vino in Piata Unirii, Basescu vine la Iasi pentru TINE!"
Ia mai da-l in ma-sa!
Bagheera
12 May 2007, 13:47
Da, dar fata de : " Sustineti-l pe basescu. Votati DA " ??? Si PSD a zis ca i se pare foarte ok sa faca zeci de mii de exemplare cu asta ca cica e "pervers". Keepwalking, e clar ca nu e in regula !!!
Proletar
12 May 2007, 14:24
Da, dar fata de : " Sustineti-l pe basescu. Votati DA " ??? Si PSD a zis ca i se pare foarte ok sa faca zeci de mii de exemplare cu asta ca cica e "pervers". Keepwalking, e clar ca nu e in regula !!!
Ok, aia e altceva. E o tehnica de manipulare.
Dar chestia asta, cu "poti sa-l VEZI,,poti sa-l ATINGI" mi se pare aiurea de tot!
Da-o incolo de treaba, dar cine e Basescu de pot sa-l ATING???
E Iisus?? E Maica Tereza? Sfintele moaste ale Paraschivei??
Pitbull
12 May 2007, 15:11
Ete, scârtz!
Astea sunt elemente de psihologiei populiste, proprii propagandei electorale. Ce vrei acum, sä facem campanie mizând pe ratiunea elevatä a poporului? Un referendum se câstigä cu VOTURI (multe!), nu cu complimentele câtorva analisti: "Vaaai, ce inteligente si rezonabile erau argumentele voastre în campanie! Ceasornic mergeau, Monser! La fel a spus si dom profesor, si doamna doctor, si vreo doi conferentiari, si... si cam atât. Bravo, succes! Aveti voturile noastre - CINCI la numär!"
* * *
Am mai spus, într-o paginä anterioarä. Fiti intelectuali la birou, în cabinetul de studiu, la catedrä, în amfiteatru, la bibliotecä, în salon, în cafenea, în sala de conferinte - NU IN CASA CARE ARDE! Pânä stati voi sä deslusiti sexul îngerilor si dacä Bäsescu e Maica Tereza sau nu, vä cade tavanu-n cap!
Proletar
12 May 2007, 15:30
Da, dar pana una, alta, Basescu e cel care a dat foc la casa.
Neuptolem
12 May 2007, 15:32
Da, dar pana una, alta, Basescu e cel care a dat foc la casa.
O fi dat el foc din greseala dar Mr.322 a pus acolo combustibil. :lol:
Pitbull
12 May 2007, 15:50
Prost.
Casa arde de mult. Unora le convine, cä se-ncälzesc bine la focul ästa - desi, de ochii lumii, tot zic, de saptespe ani încoace, ba cä nu arde chiar asa de räu, ba cä ei, säracii, muncesc de se spetesc s♪2 stingä focu', si da da, nici o problemä, acusica-l stingem! (In timp ce, pe furis, tot pun lemne uscate!). Bäsescu a fost primul care a pus mâna pe topor si extinctor, si a început sä stingä - drept pentru care, ei: "Vaaai, säriiiti, ne därâmä casaaa!!!" Iar în ultimele trei säptämâni, de la lovitura de stat încoace, au devenit chiar sinceri: "Da, dom'le, arde casa, ei si? Asa e democratic! Nouä ne e cald, numai asta conteazä - si voi, ciocu' mic, cä n-oti muri din asta! Sau, dacä muriti, muriti în mod democratic - cä NOI hotärâm ce-i aia democratie, nu voi, 'vä rasa-n cur de mujici!"
Bagheera
12 May 2007, 16:52
va rog, priviti, amintiti-va si cutremurati-va.... asta e trecutul nostru. va rog, doar 7 minute priviti acest documentar ! http://www.youtube.com/watch?v=b-zD-fUsXa8
plange sufletul in mine, mai ! va rog sa nu va fie frica niciodata sa mergeti pana la capat.
Proletar
12 May 2007, 18:18
va rog, priviti, amintiti-va si cutremurati-va.... asta e trecutul nostru. va rog, doar 7 minute priviti acest documentar ! http://www.youtube.com/watch?v=b-zD-fUsXa8
plange sufletul in mine, mai ! va rog sa nu va fie frica niciodata sa mergeti pana la capat.
Nu cumva Basescu era ministrul transporturilor atunci?
Pitbull
12 May 2007, 20:01
Pânä nu däm noi cu mucii-n fasole, nu se poate, nu?
Era director general al Inspectoratului de Stat pentru Navigatia Civilä.
Din câte tin eu mine, majoritatea minerilor au venit cu trenurile. Cu vapoarele, elicopterele, navetele spatiale si teleportoarele, au venit mai putini.
Ministru al Transporturilor a devenit abia în 1991, mai întâi în Guvernul Roman, apoi în Guvernul Stolojan.
In 1992, când F.S.N.-ul s-a rupt în douä, a mers cu fractiunea reformistä, care a evoluat asa: F.S.N. -> P.N.D. -> P.D.
Vedeti ce simplu e sä ne facem temele? Avem si memorie, avem si Google... împreunä, merg zeiss!
A, si încä ceva.
DACA ar fi fost implicat în vreun fel sau altul în mineriade... Atunci, acum problema se punea asa - a alege între:
- fesenisti de linie durä, iliescieni, inncorijibili (P.S.D.) + acolitii lor
- fosti fesenisti reformati (P.D.)
Deci, e clar, da? Cu äia de sus ar vota doar trei categorii de oameni: banditii, masochistii si picatii din lunä.
Cu a doua categorie, restul.
Carmine Galante
12 May 2007, 22:07
Pânä nu däm noi cu mucii-n fasole, nu se poate, nu?
Era director general al Inspectoratului de Stat pentru Navigatia Civilä.
Draga Pitbull, esti constient ca flota noastra (numeric a 3-a din lume) si cam singura care avea autorizatii sa pescuiasca in toate apele teritoriale ale lumii :w00t: s-a dus pe pula si datorita lui Basescu. Ramura asta facea enorm de multi bani si stiu asta de la un neam de-al meu care a lucrat vreo 20 de ani la Navrom. NICI O MASA FARA PESTE OCEANIC !
Proletar
12 May 2007, 22:11
Mie mi se pare jalnic daca am ajuns sa-l vedem pe basescu drept un fel de razboinici al luminii luptand cu fortele intunerciului oligarhist.
Da, basescu lupta singur, toti isi dau demisia de prin jurul lui, incepand cu Plesu si terminand cu claudia saftoiu.
O mare gogoasa, acest basescu.
Daca el e simbolul luptei contra coruptiei, emblema corectitudinii si sinceritatii, atunci asta e, ne meritam soarta.
Neuptolem
12 May 2007, 23:36
Basescu e scorpion!
Astia vor ceda cand 'or deveni gemenii fixisti sau cand leii vor ajunge mielusei. :P
Basescu e un Achilles; Jijii e doar Vlad Tepes. :)
Basescu e scorpion!
Astia vor ceda cand 'or deveni gemenii fixisti sau cand leii vor ajunge mielusei. :P
Basescu e un Achilles; Jijii e doar Vlad Tepes. :)
pai daca Basescu e Achilles, sa mor io, dar" saracu' ", n-o va sfarsi prea bine :lol: , conform lui Homer via Petersen , cu adaugiri de la Pitt.
jiji Vlad Tepes, hm... maybe , maybe not, ca daca Vlad e si vampir, aici avem de-a face cu o prapastie in constructia ideologica si spirituala a lui Jiji. Omu' se fereste de Necuratu' :lol:
Neuptolem
13 May 2007, 00:44
Pai n-o va sfarsi prea bine trust-me, insa va ramane in istorie, cat despre Jijii putin imi pasa ce Alchimist-Stefano-Big-Tepes-Razboinic s-o crede atata timp cat Steaua pierde cu Dinamo. :)
Pitbull
13 May 2007, 01:08
Mie mi se pare jalnic daca am ajuns sa-l vedem pe basescu drept un fel de razboinici al luminii luptand cu fortele intunerciului oligarhist.
Da, basescu lupta singur, toti isi dau demisia de prin jurul lui, incepand cu Plesu si terminand cu claudia saftoiu.
O mare gogoasa, acest basescu.
Daca el e simbolul luptei contra coruptiei, emblema corectitudinii si sinceritatii, atunci asta e, ne meritam soarta.
Gäseste tu unul mai bun, si dacä nu l-oi vota, ai dreptul sä mä-MPUSTI, uite, îti dau în scris de pe-acum.
Sunteti de-a dreptul inconstienti. Au sä vä lase ästia-n curu' gol, ceva ce nu se poate, si voi tot mândri veti fi cä vai, noi estem evelati, noi nu ne-am läsat amägiti de-un biet marinar, noi l-am lins în cur pe Bonbonel, care are tablouri în Zambaccian, si pe Ilici, care-i în sânge pân-la gât, si pe Vadim, care taie la unguri si stie sä rimeze, si pe Väcä, care-a halit flota (de fapt!), si pe Felix, care bäga lumea-n puscärie când era securist - cine mai e ca noi!
Proletar
13 May 2007, 10:02
Un miting pro-Basescu si unul impotriva presedintelui suspendat vor avea loc simultan, duminica, 13 mai la Iasi. Cele doua manifestatii se vor desfasura la o distanta mai mica de un kilometru.
Hai ca o sa fie misto :D
Va tin la curent, cu o corespondenta de la Iasi.
cica vor capsunarii sa le plateasca statul roman deplasarile pana la sectiile de votare. mi se pare o tampenie. atunci sa-mi dea si mie bani de benzina, sa dea lumii bani de bilete de ratb si cartele de metrou.
Proletar
13 May 2007, 10:13
cica vor capsunarii sa le plateasca statul roman deplasarile pana la sectiile de votare. mi se pare o tampenie. atunci sa-mi dea si mie bani de benzina, sa dea lumii bani de bilete de ratb si cartele de metrou.
Apropo de chestiile astea...
stiti ca se tot invoca salariile mari pentru vamesi, procurori, judecatori, diversi functionari publici, ca mod de a-i face pe acestia sa nu se lase corupti.
"Vreau salariu mare ca sa nu pot fi corupt", striga acestia.
Si m-am gandit asa.
De ce sa nu cer si eu 2000 de euro pe luna ca sa nu dau in cap la unul pe strada?
"Da, dom'le, exista pericolul ca eu sa ii trag un pumn unuia pe strada. Rog statul roman sa preintampine acest lucru, salarizandu-ma la un nivel care sa ma faca sa nu mai simt aceasta nevoie!!"
rationament complet aiurea. tu nu esti intr-o pozitie in care spaga sa te impiedice sa-ti faci treaba fata de stat ca lumea. asa, ii rupi muia, suferi consecintele, dar statul nu sufera direct de pe urma ta.
gandeste-te de doua ori inainte sa postezi ceva.
Pitbull
13 May 2007, 11:11
Inexact.
"Statul român" (în spetä, Ministerul de Externe din Guvernul T-2 - Terminatorul brumei de democratie care începuse sä încolteascä la noi) stie cä, asa cum s-a întâmplat PERMANENT din 1990 încoace, românii din vest vor vota ANTI-ILIESCU (adicä anti-FSN, anti-PSD, anti-Patrulaterul Negru - cum e cazul...; deci, acum, PRO-BASESCU). Evident, ca un guvern corupt si antidemocratic ce e, va frauda referendumul cu ambele mâini, în speranta de a desävârsi lovitura de stat din 19 aprilie - si, ca atare, va limita drastic posibilitätile de vot ale românilor din diaspora. Cum bine stiti (si vä faceti cä nu vedeti, unii dintre voi), una dintre cäi este limitarea sectiilor de votare - numericä, si în raport cu suprafata - pentru a îngreuna la maximum posibilitatea cetätenilor sä voteze. LA ASTA se refereau cei pe care voi îi numiti "cäpsunari", era o contra-replicä demonstrativä: "Nu ne faceti sectii de votare în zonä? Atunci, plätiti-ne drumul pânä la alea existente!"
Sä nu uitäm cä în 2003, la votarea noii constitutii, NICI VORBA DE ASEMENEA PROBLEME! Atunci s-a putut - atunci au fost si bani, si timp, si mijloace! De ce? Cä de constitutia nouä aveau nevoie pentru integrarea în U.E. - biletul lor la alegerile din 2004 - iar acel referendum nu le punea cu nimic în pericol nici scäunelele, nici libertatea. Nu-i mânca puscäria, ca acum.
Proletar
13 May 2007, 11:16
Hopa! Chiar vrei sa ma enervezi? :x
Proletar
13 May 2007, 11:24
Uite, exact asta e genul de destepti care inflameaza atmosfera pe un forum! Astia care, dupa ce au spus ce-or fi avut de spus, bun, rau, se apuca sa faca aprecieri personale asupra celui care a postat un anumit lucru, ba chiar se apuca sa-i dea sfaturi ca acela din citatul de mai sus.
Si acum, dilema: sa ma tin de el tot forumul si sa-l fut la fiecare postare, ca revansa, sau sa-l ignor?
Uite, exact asta e genul de destepti care inflameaza atmosfera pe un forum! Astia care, dupa ce au spus ce-or fi avut de spus, bun, rau, se apuca sa faca aprecieri personale asupra celui care a postat un anumit lucru, ba chiar se apuca sa-i dea sfaturi ca acela din citatul de mai sus.
Si acum, dilema: sa ma tin de el tot forumul si sa-l f** la fiecare postare, ca revansa, sau sa-l ignor?
stai calm, dac-ai intreba pe oricine ai stii ca nu ma bag in flame-uri pe forum. in aprox. 3 ani nu tin minte sa ma fi luat in gura cu cineva de p-aici.
iti spusesem doar ca afirmatia ta este gresita, ai gandit totul extrem de simplist.
Proletar
13 May 2007, 12:55
Si acum, dilema: sa ma tin de el tot forumul si sa-l f** la fiecare postare, ca revansa, sau sa-l ignor?
stai calm, dac-ai intreba pe oricine ai stii ca nu ma bag in flame-uri pe forum. in aprox. 3 ani nu tin minte sa ma fi luat in gura cu cineva de p-aici.
iti spusesem doar ca afirmatia ta este gresita, ai gandit totul extrem de simplist.
Nu era o afirmatie, era o simpla parere, cu iz ironic.
In fine...
Pitbull
13 May 2007, 14:44
Deci, azi, pe panoul de afisaj electoral din colt de la Gorjului, afise albastre: fotografie cu Bäsescu surprins într-o ipostazä schimonositä (greu e, Doamne, sä alegi fotograme dintr-un film!), si text: "S-a schimbat! E însetat de putere! Voteazä Da!" Cum afisele erau complet ilegale (legea electroalä interzice folosirea neautorizatä a imaginii cuiva în campanie - ce sä mai zicem de a adversarului!), n-am stat pe gânduri. In doi timpi si trei miscäri (cä papagalii le lipiserä cu benzi lungi de scotch, nu cu clei! :lol: ) le-am smuls pe toate, si ce frumos au apärut de dedesubt afisele noastre legale si decente, cu "Ei vor sä nu vorbesc / Ei vor sä nu aud..." etc.! Tocmai venea un mäturätor, si i-am spus: "Fii bun, strânge si gunoaiele astea."
Nu termin vorba, si aud niste rägete. Un ochelarist cu päru' alb, muträ tipicä de colonel sau politruc, cu mobilul deja la ureche, zbiera: "Te bag în puscärie, nenorocitule! Asta-i distrugere de bunuri!" Numai cä Diva nu era de aceeasi pärere, asa cä i-a arätat un pic dantura, întRRRRRRebându-l dacä-i place. Imediat täntäläul a bägat în marsarier, continuând sä vocifereze, drept pentru care l-am asigurat cä pe EI îi paste ocna, nu pe noi, si chiar mai curând decât crede. Am sunat la sediul lui Bäsi si i-am pus în temä. Stiau de acele afise (asa-zisii liberali le fac), si au retinut, ca sä inspecteze mai atent si Militariul.
* * *
Disearä am bilete la Gloria Gaynor. Dacä väd acolo, prin foyer, vreun Ponta, vreun Täricean, sau altul de-alde ei, mä duc la el si-i recit Scrisoarea III.
Bagheera
13 May 2007, 14:56
Mai, apropo de mitingurile de la IASI. Cu Psd-ul a venit si PRM-ul !!! Eu cred ca o sa iasa cu scandal. Amintiti-va ce mama ma-sii s-a intamplat cand s-a citit "condamnarea comunismului" ! Vadim voia sa il bata pe Plesu. Se plimba vadim cu un cearceaf pe el pe care era desenat Base dupa gratii. Mi-e tare teama, pe bune, ca se lasa cu bataie !
Geoana a zis exact acum: Domnule Basescu, esti la 800 de metri de mine. Daca Iliescu este un oligarh, tu esti capul mafiei din Romania!!!"
Keepwalking, de ce vor frate sa il demita? De ce? Ce o facut? Nu e important cum e Basescu. Important e ca niciun presedinte, fie el si Iliescu, nu poate fi demis daca se face o majoritate parlamentara POLITICA, adica nu o majoritate construita in jurul unor dovezi. Da-o in ma-sa, UNDE SUNT FRATE DOVEZILE ?! Unde?!
Ai zis de mineriada! L-ai auzit pe Iliescu ?! Cum poti sa sustii in clipa asta orice tabara in care se afla acest om? Stii ca am plans cand am vazut documentarul asta?! Nu e posibil ca in tara noastra sa mai moara oameni doar pentru ca personajul asta nu a fost pana acum nici macar o zi trimis in fata unui judecator.
[/i]
Pitbull
13 May 2007, 15:30
Geoana a zis exact acum: Domnule Basescu, esti la 800 de metri de mine. Daca Iliescu este un oligarh, tu esti capul mafiei din Romania!!!"
A deraiat complet...
Nu, mea culpa.
Nu "complet".
Are dreptate într-o singurä privintä.
Iliescu nu e un oligarh.
Oligarhi sunt Patriciu, D.I.P., Felix, Hrebe...
Iliescu e un criminal.
Scurt.
Vinovat de crime contra umanitätii, genocid, subminarea economiei nationale, etc. Un criminal a cärui funie începe, în fine, sä se apropie de par.
DE-ASTA vor sä-l demitä pe Bäsi al nostru.
ASTA e ironia, LUMEA PE DOS, pe care "intelectualii" nostri de-aici n-o väd, neam.
Bäsi are destule bube-n cap si greseli la activ - dar NU PENTRU ALEA vor sä-l lichideze, ci pentru TOATE CALITATILE SI ACTIUNILE LUI BUNE.
Supastar
13 May 2007, 17:51
Am sunat la sediul lui Bäsi si i-am pus în temä. Stiau de acele afise (asa-zisii liberali le fac), si au retinut, ca sä inspecteze mai atent si Militariul.
eu voi vota NU, dar nu m agit atat de tare k tine.
asa k eu iti dau un tip si n-ai decat s suni tu la PD: Timisoara este impanzita de afise din alea cu "s-a schimbat" mai ales in panourile publicitare din statiile de tramvai si in alte asemenea locuri!
(legea electroalä interzice folosirea neautorizatä a imaginii cuiva în campanie - ce sä mai zicem de a adversarului!)
stii sigur kestia asta? imi poti da o dovada?
Pitbull
13 May 2007, 17:58
O stiu sigur - am citit-o în säptämânile trecute, undeva într-un ziar. Cautä Legea Electoralä pe net, si vei gäsi prevederea exactä. Sau roagä un jurist, ei se miscä mai dezinvolt pe teritoriul ästa.
OK, le dau un S.M.S. apropo de Timisoara, da' nu-mi fac griji - cä doarä, tät Bänatu-i fruncea! Oameni elevati, inteligenti, responsabili, cu gândire sänätoasä.
Proletar
13 May 2007, 19:18
Fost-am la mitingul lui basescu.
la ala a lui geoana n-am avut timp sa ajung, din motive de somn de dupa-amiaza.
in primul rand, un patrunzator miros de transpiratie se revarsa din cei 20.000 de oameni prezenti in piata unirii.
statusera in soare cel putin 2-3 ore.
cred ca pe strazile laturalnice erau in jur de 100 de autobuze, tulcea, neamt, suceava, hunedoara, bucuresti.
naspa a fost ca nici o crasma din apropiere nu a avut voie sa vanda bauturi alcoolice, lucru care mi-a cam taiat din entuziasm.
basescu nu a reusit nici acum sa ma impresioneze cu discursul sau.
ne-a explicat, pe intelesul nostru, al celor nedusi la scoala, ce inseamna oligarhia, dupa dex.
ne-a mai zis ca daca ar fi calcat constitutia, ar fi iesit in fata poporului sa-si ceara imediat iertare...mda...probabil ca acest lucru l-ar fi facut tot in 5 minute.
pe scurt: lume multa, caldura mare, glande sudoripare manifestand din plin, atmosfera calma, pana la limita plictisului, "super base" "base cool" "322, jos ciocoi" si alte inscriptii...
cersetorii de la mitropolie au sperat sa-si tripleze incasarile, insa unul dintre ei mi-a zis ca n-a fost deloc mare branza.
asa e lupta asta pentru putere, nemiloasa.
cam atat.
Proletar
13 May 2007, 19:45
una peste alta, trebuie sa recunosc ca e mai bine cu basescu decat cu "ceilalti".
nu stiu, asta e "feelingul" general...
categoric, basescu va iesi invingator la referendum.
de aceea, eu cred ca e bine sa ne intrebam ce se va intampla dupa 19 mai.
daca va incepe epoca razbunarii impotriva celor 322, n-am facut nimic.
una peste alta, trebuie sa recunosc ca e mai bine cu basescu decat cu "ceilalti".
nu stiu, asta e "feelingul" general...
categoric, basescu va iesi invingator la referendum.
de aceea, eu cred ca e bine sa ne intrebam ce se va intampla dupa 19 mai.
daca va incepe epoca razbunarii impotriva celor 322, n-am facut nimic.
pai asta e sigur, razbunarea va veni cu siguranta. Nu ma innebunesc dupa scenarii politice dar, tariceanu nu prinde toaman ain functie de prim ministru, se lasa cu alegeri, dosare de securitate...the show must go on... din nefericire.
crissis
13 May 2007, 22:28
nu e mai bine cu base. nici mai rau. it's the same fuckin' shit. din fericire romania reala [cea in care se fac si se impart banii, intre altele] nu mai are a face cu cafturile politice
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10730&art=28646&cHash=9a15915da8
"natiunea unita" :sick: :sick:
nu credeam c-o sa mai vad cuvintele astea doua juxtapuse plastic si senin, o noua cintare a romaniei, exaltari colective, bloc monolit in jurul comandantului suprem, omul providential, numele tatalui garant al dreptului inalienabil la supunere al romanilor. dar se pare ca in campania asta infecta orice e posibil, jargonul national comunist este scos din rezerva si reciclat cu un incontestabil succes.
la 19 mai ar fi de ales intre romania mediocra de azi (reprezentata de tariceanu si pnl) si o cadere in timp, regresie tembela si infantila la sloganurile si manevrele anilor 80-90. sau, daca basescu este mai mult decit atit, de ce nu e in stare sa recurga la alte mijloace, europene de exemplu, pentru a convinge cetatenii de indispensabilitatea persoanei sale?
Pitbull
13 May 2007, 22:49
Ai perfectä dreptate, dä-mi voie doar sä te corectez pe ici, pe colo, în punctele esentiale:
la 19 mai ar fi de ales intre romania mediocra de azi (reprezentata de tariceanu si pnl) si o cadere in timp, regresie tembela si infantila la sloganurile si manevrele anilor 80-90.
Corect:
la 19 mai ar fi de ales intre romania degenerata de azi (reprezentata de tariceanu si pnl) si mäcar un pas înainte in timp, o desprindere responsabilä si maturä de sloganurile si manevrele anilor 80-90.
Gata, acum e bine. :)
Când mai ai vreo nelämurire, întreabä-mä, si-ti explic - preferabil dinainte, prin m.p., ca sä nu te mai faci de cacao ca acum, :oops: cä uite, nu-i frumos. Si, oricum, nu säptämâna asta, cä nu-mi mai väd capul de treburi. Da' de duminica viitoare, îti stau la dispozitie. Ai si tu putinticä räbdare, si dupä aia poti sä postezi.
Bagheera
14 May 2007, 01:22
Propun urmatoarea lectura a "scenariului politic" de la noi:
In 2004 alianta PD-PNL a emanat un prezidentiabil: T. Basescu, un marinar care a reusit sa navigheze si sa nu naufragieze in politica romaneasca de pana in 2004.
alianta PD-PNL nu a reusit sa castige in fata PSD-PC, dar a castigat Basescu, prezidentiabilul lor, in fata lui Nastase, celalalt prezidentiabil.
presedintele capata mandat de 5 ani, parlamentarii(partidele) de doar 4 ani. Presedintele devine astfel un tip care nu mai trage dupa el un partid, in forma. In fapt insa, vezi Franta, presedintele isi cara ca o locomotiva partidul dupa el. Francezii sunt boi, occidentalii sunt boi, romanii sunt destepti. Ei ii cer presedintelui sa nu mai fie locomotiva unui partid, ci cetatean independent. Romanii sunt cu adevarat destepti: ei cer asta si reusesc sa o si impuna ( vezi faza cu ceteanul independent Basescu care nu are timp TV pentru a se explica decat timpul pe care l-as avea eu, pitbull, keepwalking si nu impreuna, ci fiecare in parte)
Basescu putea sa propuna premierul si...a facut-o! A comis-o! L-a numit pe Tariceanu. Misiunea lui tariceanu era stiuta deja, o spuneau in egala masura PD-isti si PNL-isti: acceptarea lui de catre Parlamentul majoritar "contra" ca apoi sa ii "faca" pe parlamentari si sa isi dea demisia, sa forteze intrarea in zona anticipatelor; primul pas pe care Tariceanu a anuntat solemn ca il va face. Apoi... bingo, a anuntat la fel de solemn, ca nu mai poate sa il faca: ar fi prea greu si inoportun pentru Romania sa reajungem in alegeri.
Basescu - Tariceanu au devenit cum? Cum puteau sa devina daca unul ii zice: bre, te fac pe tine ministru mancati-as si mata te dai lovit dupa ca sa putem forta alegeri care sa aduca majoritate PD-PNL si in Parlament, nu doar la Presedentie.
tariceanu s-a rupt de basescu! a inceput victimizarea lui Tariceanu! Basescu ar fi putut fi in scaun cu rotile, dar presa urla ca Presedintele se duce in tari straine sa se trateze. Tariceanu isi rupe un crac, presa ii admira curajul de motociclist, gata mai degraba sa sparga o masina si sa omoare un om, decat sa ia un copac inc ur.
PNL-istii incep sa ii atraga atentia lui tariceanu ca o ia pe aratura la propiru si la figurat. tariceanu ii zboara. Mona Musca e primul caz. S-a luat in bete cu Tariceanu....ii apare dosarul de "DANA". I-a aparut dosarul?!..... eiiii.... pai PNL-istii nu vor oameni manjiti. Asa ca o zboara pe madame de la ei.
La fel a fost cu Stolnici. scria seniorul despre o politica PNL dizgratioasa prin lipirea de politica PSD....tzop ii apare si lui dosarul. Pnl e inca in expecativa; il vor zbura pe maestru dupa, cand vor putea sa isi canalizeze iar energia aspra curateniei din propirul partid.
Alte voci incep sa spuna ca nu e foarte ok ce se intampla in PNL. Zboara si ei. Pentru ca partidul si politica lui justa o cere, pretinde si culmea ...le iese.
Crin Antonescu incearca niste critici la adresa lui Tariceanu. Ii trece repede si pe veci !
Patriciu, sef pe la PNL, este prins in offside, mai exact sponsorizand campania PSD din 2004 desi era membru PNL si sef la PNL. Presa este....scandalizata? Nu mai mult decat PNL-istii care reusesc sa il faca pe Patriciu sa nu mai fie sef, ci doar membru de partid LIBERAL care incepe sa devina din ce in ce mai mult libertin decat liberal.
basescu sare cu deschiderea dosarelor...doar vreun milion cinci sute de mii de dosare... Probabilitatea matematica si bunul simt imi spun ca nu le-o citit pe toate. Parlamentarii urla ca Basescu are deci controlul la dosare, control pe care il exercita de-a boulea.
basescu zice...hai sa ii lasam pe apolitici, Tismaneanu &comp., sa vada in ce au constat crimele comunismului la romani. Presa urla: cum sa ii lasi pe altii? ele se stiu! trebuie condamnate la modul general, fara particularizari si exemple; condamnati ideologia, dom'le.
Basescu nu se lasa si vine cu raportul in care apar si nume, nu doar ideologii care trebuiesc condamnate. Raportul nu condamna ideologia de stanga, nu condamna comunismul in general, nu il baga pe marx, lenin, stalin, la inchisoare! raportul condamna comunismul din Romania cu EXEMPLE. Nu e gargara, e pe bune!
Vadim face spume la gura, Iliescu zbiara ca la mineriade. Patapievici e gata sa si-o ia in freza. E mai subtirel decat Plesu, asa ca scapa mai usor. Plesu risca sa nu poata fugi iute din parlamentul unde Vadim se plimba cu un cearceaf pe el , cearceaf pe care Basescu era desenat dupa niste gratii. Plesu are gabarit. Presa spune sau lasa sa se inteleaga ca Plesu, dincolo de convingeri politice, tre' sa treaca la dieta ca sa fie faza, faza de care parlamentul incepe sa se ocupe pe FATZA.
Basescu vorbeste in Parlament. Parlamentul ii da pas. Presa incearca un ton "echidistant": "oare nu au avut si Ilici si Vadim dreptate?" Le iese. Opinia publica are dileme. Dileme care o pun pe ganduri si cum nimeni nu gandeste in "scandal"...se instaleaza linistea.
Fiind liniste, parlamentarii voteaza frumoasa si romaneasca lege prin care orice parlamentar roman de dupa 89 primeste pensie de parlamentar chiar daca are ca madame Sandru 40 de ani (hihihi): daca o avut doar un mandat primeste in jur de 15 milioane, daca a avut doua primeste spre 25 de milioane de lei si daca o avut trei mandate ( e plin parlamentul de astfel de muncitori asidui ai democratiei) primeste pe la 34 de milioane lei. Basescu le bate obrazul si retrimite legea in Parlament. Parlamentul ii aratac urul si voteaza legea. Basescu nu poate decat sa mulge si promulge. MUUUUEEEE BASEEEE. Ti-ai luat-o la sugiuc. Legea devine valabila retrocativ asa ca toti care or dormiot orin paerlament au la ora asta o pensie. Bunica mea are o pensie mult mai mare : DEMNItaTEA DE BUNICA ( hahhahahha) Aceasta demnitate se traduce in lei: 1000000 lei si in Ron=100. Parlamentarii reusesc, BUNICA TRIUMFA, tara isi continua in liniste drumul.
Singurul scandalagiu care reuseste sa ii exaspereze pe L. Orban, Norica Nicolai, C. Antonescu ( cautatorul echilibrului indiferent in PNL) si chiar si pe ...TARICEANU ( papionagiul mereu demn de papionul lui, singurul lucru de care mai poate fi demn), e....e...... e......eeeeeee....aleihap...esteeeee....marele.... unicull...dictatorull.... divul...
SUSPENDAT! DIVA SUSPENDATA BASESCU!
ce se intampla intre acte, in culise? Presa murmura intr-un singur ziar ( ziarele "probasescu" fac si ele cu schimbul: stirea asta o zicem noi, urmatoarea o dati voi) deci, ce zic aceste ziare in doua randuri linistite care nu tulbura apele: ILIESCU ESTE CHEMAT MAINE PENTRU EXPERTIZA PSIHIATRICA IN DOSARUL MINERIADELOR, DOSAR CARE MAI ARE PUTIN SI E TRIMIS IN JUSTITIE. Iliescu este acuzat in acest dosar deeeee......turumturum...bam-bam-bam...............fleosc-pleosc-trosc-rahatul bici....deeeeeee.....................CRIME IMPOTRIVA UMANITATII !!!
Suspecta tacere de presa; nici azi nu stim daca nu cumva ILIESCU o fo' declarat nebun( presa nu a mai zis nimic! nici macar nu l-au deranjat pe Iliescu cu intrebarea: altfel bine, sanatos????)
Asteptam cu totii deznodamantul: daca Base' pica, Iliescu o fo' sanatos la cap si un bun roman!
daca Base' nu pica....oooo..... ii f.... un poloniu rusesc peste bot (urla un PRM-ist deghizat in Kondiakov), dar PNL-istul destept cu papion stie ce e de facut: trantim o ordonanta de urgenta prin care Basescu pica si daca nu pica ( folosim limba engleza pentru aceasta ordonanata; nu o intelege ncii Stroe aici de fata, domnul Kondiakov). Ne ajuta si CC al PSD ( adica Curtea Constitutionala) asa ca dam ordonanta de urgenta pe o lege numai buna de promulgat in Parlament si anume: Parlamentul va decide daca CC declara nevalid referendumul ( ambiguu rau, nu-i asa?).
Iata un mic exemplu de ce CC ar putea sa declare invalid referendumul: pentru ca s-a organizat intr-o zi e sambata! Prin lege, baietii erau obligati sa il faca intr-o DUMINICA sa poate vota si evreul si adventistul si muncitorul de sase zile pe saptamana. Cum referendumul e organizat sambata.....el este deja neconstitutional. Pai si atunci, cum de a fost aprobat??? Pai, simplu: referendumul pentru voatrea Constitutiei Romaniei o fo' pus tot intr-o sambata! Exista precedent, juridic vorbind! In sambata aia constitutionala nu s-au adunat voturi cat sa devina valid referendumul si atunci , "revolutia" s-a prelungit cu o zi, adica a durat si DUMNINICA referendumul.
Baietii au mers cu urna mobila peste tot unde se gaseau romani ( nu si in strainatate unde Ministrul actual si liberal de Interne (David -fost Troaca- numara doar 508 000 de romani si asta cu marja de 10% buletine de vot surplus ). Asta au facut la votarea Constitutiei noastre. A fost Constitutional, va fi si acum, ca doar nu s-a schimbat constitutia intre timp si nici Curtea Constitutionala.
Basescu continua sa se dea jucator ! Are consilieri PROSTI ! Orice CONSILIER DESTEPT i-ar fi zis ca arbitru are mai multa putere decat orice jucator; are puterea de a fluiera si da cartonase rosii. Doar ca BAsescu stie ca nu are cum sa dea cartonas rosu Parlamentului ( desi il merita cu prisosinta), asa ca Basescu se PREFACE, SE DA LOVIT IN ARIPA SI ISI ANUNTA DEMISIA.
Parlamentul (si guvernul) musca ca un caine turbat din demisie ca din mana stapanului ( lui Base' de fapt ii intrase mana buna). Il suspenda ! II dau MU>>>IEEEEE lu' Basescu 5 minute. Atat ii dau ei mu.ie de fapt lui Basescu: cinci minute. Clepsidra adusa de ei in Parlament adusa de un mare umorist, PONTA, nu facea altceva decat sa numere timpul de mu.ie pe care Base le-o dadea sau o primea...asta o s-o hotarasca ISTORIA !
In tot acest timp, POPULISTUL BASE ( bashinosul cum i se spune pe forumul de la GANDUL)castiga popor, electorat, tampiti, oi, turme, cacatzi ca mine si ca inca unu, doi cel mult in Romania, nu-i asa???)castiga voturi de cacao cu ideea : LASATI JUSTITIA SA FIE LIBERA! Populistul asta mergea la intalnirile magistratilor si le spunea: Baieti, nu fiti nici prosti, nici destepti: FITI LIBERI.
Sa moara Bibi Udrea daca libertatea nu e mai buna decat inteligenta, 'telectualismul, religia etc. Fiti liberi, FITI VOI ASA CUM MAGISTRATII SUNT IN ORICE STAT CU TRADITIE DEMOCRATICA.
Cine era Base' care facea asta??? Pai....ne zice presa: VREA SA II CONTROLEZE PE MAGISTRATI ! VREA SA II AIBA LA MANA PE OAMENII POLITICI, recte; parlamentarii. Vrea sa le fabrice dosare acestor baieti SARACI SI CINSTITI care nu au bani, nu au vandut FLOTA, nu au o casa in Mihaileanu ( au opt case ca soacra lui Geoana in Prahova.... dar presa spune in "doar alte doua randuri" despre asta), are termopane marinaru' de te asfalteaza in termopane gagiu', nu ca Nastase care are si el cateva termopane cat sa nu distruga lumina soarelui tablourile scumpe si in acelasi timp sa nu duca la putrefactia matusii Tamara.
Si peste toate...o venit conflictul dintre madame ministru de justitie si parlament! pai, cum, tipa asta cu coada de cal, iapa asta a lu' Basescu, chiar daca nu e in niciun partid, ci emanata de societatea civila, pai macovei asta, curva, iapa, vaca, proasta, daca zice ce zice si Basescu ( fiti liberi) pai se cheama ca e "securista, pupincurista, fan basescu si antidemocratica, da-o in ma-sa cu lgea ei ANI cu tot ( a ei si a lui UE.) asa ca de nenumarate ori au strigat baietii in parlament: UEEEEEEE.......UE! BASEEEEEE......M.....UEEEEEEEEEE!
Dar dupa ce Base o fo suspendat....ce liniste, fratii mei, dragi romani cu papion sau fara! Ce liniste! Mai ales pentru cei care au dat credite ilegale si au falimentat banci. Au trecut baietii din parlament o lege prin care nu mai sunt "ILEGALE" creditele ILEGALE date de banci, fiema, entitati PRIVATE. Au si explicat: coruptia se gaseste la nivelul statului; in rest nu se poate vorbi de coruptie, ci de legi interne de functionare! URAAAAAA. Bancile falimentatae in perioada lui VACAROIU ( ajuns si pres. interimar) nu mai raspund in fata legii. Legea a stabilit ca nu e ilegal ci legal sa dai bani chioar daca stii din start ca ii pierzi. AMERICANII AU FACUT SI UN FILM: VICTIME COLATERALE. Legea tradusa pentru toti suna cam asa; statul roman poate fi corupt, particularul poate fi doar cel mult indus in eroare si atunci e chestie de intalnire nefericita cu destinul lui de patron.
Romania merge inainte. Vacaroiu pare absent. Nu suficient de absent incat sa il mai lase pe Nagy in functie. NU, in cazul asta redevine foarte prezent si, desi acest ministru e trimis in fata instantei, el, Presedintele Tuturor Linistitilor...NU IL SUSPENDA PE NAGY. Linistea, mai ales in momente de criza, ESTE FOARTE IMPORTANTA.
Va mai amintiti cum se asculta Europa Libera pe vremea unui mult prea repede plecat dintre noi si dintre ei, Ceausescu? SE ASCULTA IN LINISTE!
PE 16, 17 decembrie, toata lumea tacea, nu facea nciiun zgomot, pastra o liniste de se auze si musca, dar mai ale EUROPA LIBERA; era liniste pentru ca SE NASTEA O REVOLUTIE.
Stiu deja ca Basescu nu o sa castige. Eu am aflat-o abia acum cateva zile. Cei 322 o stiu de mult!
Orice asemanare cu faptele reale este pura ! La fel si scarba mea !
Bagheera
14 May 2007, 02:54
Si acum pe scurt iata scenariul politic pe care il propun cei 322 si stie orice roman cu bun simt ca e adevarat: orice tabara , coalitie politica care ii cuprinde pe ILIESCU, VOICULESCU, DAN IOAN POPESCU, NASTASE, VADIM TUDOR, VERESTOY, RELU FENECHIU...are DREPTATE! Atat dreptate cat si ADEVAR pentru ca li s-au alaturat lor si singurii oameni constienti din fosta ALIANTA DREPtATE ADEVAR( D.A.) si anume PNL-ul ! Nu tot PNL-ul, pentru ca mai sunt inca cativa inconstienti, popocuristi si basenpupisti care nu au inteles inca nici cine imparte dreptatea si mai ales cine imparte ADEVARUL IN ROMANIA: EI !!!
Toti ceilalti sunt minoritari si deci nedemocratici chiar daca sondajele de opinie arata ca cei care pupa poala popii lui Basescu sunt mai multi.
PS. ministrull de interne a spus ca romanii cu drept de vot sunt cam 18 900 000. Asta dupa ce luna trecuta , aceiasi romani cu drept de vot, erau DOAR 17 800 000.
Intr-o luna de zile, noi romanii din tara ( pentru ca romanii de peste hotare au scazut brusc la doar 500 000 -cinci sute de mii ca sa nu credeti ca e greseala de typo) noi romanii din tara ne-am inmultit spectaculos precum furnica PSD-ista ( probabil ca nu degeaba si-au ales PSD-istii taman acum acest simbol si sloganul: HAI SA NE INMULTIM !)
In afara de faptul ca sunt sigura ca VADIM SI ILIESCU VOR CASTIGA, am o singura minora dilema; cu cine vor vota dom'le acesti aproape 900 000 de romani care, intr-o luna, au primit brusc drept de vot ?! Sa voteze ei gresit?! Vor vota foarte bine, stati fara grija, IlIESCU merita si trebuie sa ramana la presedintie chiar si numai din umbra! VACAROIU SA TRAIASCA, TARA MEA SA INFLOREASCA, SA INMUGUREASCA, TANARA RAZA SI SPERANTA IN VARFUL P>>>>>ULIIII.
Basescu a fost sfatuit foarte inocent azi de catre GEOANA: BASESCU NU UITA, CONGO ESTE TARA TA! A uitat sa precizeze care Congo, ca is doua !
De fapt, nici nu mai conteaza acum.
Stiu ca suna a brucanism, dar va veni o zi, nu peste 20 de ani, in care cei care azi stau "artistic" deoparte ca sa nu ii atinga glodul politicii, se vor ruga cum se ruga maica-mea in copilaria mea: Da Doamne sanatate copiilor mei, familieii mele si Doamne, fa ceva !
Daca nu o sa ne luam singuri in maini destinul, ca veti vrea sau nu, in cativa ani, doar Dumnezeu, va veti da seama, va mai putea face ceva si in acea zi , eu nu as paria pe Dumnezeu.
19 mai la greco- catolici este Sf. Patricu si insotitorii sai, la ortodocsi este Sf Patriche al Rusiei , RUSIE unde jurnalistii mor cu un glont in frunte pentru ca au curajul sa comenteze ceva contra puterii de la Kremlin. Nu un jurnalist... MAI MULTI ! Nu va faceti ca nu stiti ce se intampla..."la doar 800 de metri de noi" ca sa incerc o parafrazare a citatului din Geoana.
Natiunea noastra e ca un copil abuzat, f....t in c..r de toti. Nu mai are puterea si nici nu stie ce e aia sa iti privesti in ochi calaul. Natiunea noastra e o victima, dar in acelasi timp, doar de natiunea noastra depinde sa avem curajul sa ne privim in ochi destinul ! DA, suntem de rahat ca natie, nu avem catedrale imense, avem tradari, avem asasinate, avem monarhii strangulate dupa nici cativa ani, avem doar MARIOARA SI VASILACHE si nu il avem pe SHAKESPEARE, avem un moft de Eminescu, AVEM UN TRECUT MINOR si NU AVEM VIITOR NICI MACARATAT DE MINOR CA TRECUTUL.
Natiunea asta de-a-n p...u...lea trebuie sa inteleaga intr-o zi ca forta unei natiuni nu e data de conducatorii ei, ci de forta pe care natiunea O DA CONDUCATORILOR EI.
Moldova, nu e a mea, nici a urmasilor mei. E a urmasilor urmasilor mei!
Natiunea asta nu si-a pierdut demnitatea printre afacerile caldute care le asigura mersul ba pe la un festival in afara, ba un profitut cat sa mearga prin strainatatzurile dragi spiritului cosmopoplit al romanului.
Daca acum o sa stati ca momaile 'telectuale, despicand firul in patru si dand la pace, negociind, o sa ratati ceea ce Franta nu a ratat in '89.... in 1789 !!!
F.u.to-n gat de democratie, ca doar nu o fi vreo lectie asa de grea ca noi romanii sa nu o putem invata!
Refuz sa mi se spuna ca is oaie, refuz sa mi se spuna ca nu pot schimba nimic pentru ca SUNT DOAR O OAIE. Mi s-a facut de turma. 8)
E adevarat ca stiu cum se termina povestea indiferent de cat behai eu sau altii. Si de vei vedea maicutza batrana cu braul de lana....zi-i sa mearga-n p....la !
Nici macar nu va mai fortazti sa mergeti la vot. Am inteles ca zarurile au fost aruncate. 2,1 atat ne-o iesit noua la zaruri, Stati acasa, faceti bani, mergeti pe la festivaluri, dati-va intelectuali in fata vecinilor de palier, acumulati intelepciune romaneasca si lasati capul acolo unde ii sta bine sa fie: spre prohabul celorlati sau cel propriu. Capul plecat, sabia nu il taie.
Gasiti argumente, asta e cel mai important ! Dati-va moderati si gasiti argumente care sa "argumenteze" de ce faceti bine ce faceti; bagati-o p-aia cu flota, cu securistii, cu destinul, cu fatalismul mioritic, cu lovitura de stat 89, cu a fost sau nu a fost, cu Udrea.
Decizia voastra nu e a voastra, e urmasilor vostri si cu asta am terminat de scris pe acest subiect.
Mi-e scarba nu de romani, ci de neputinta care pare ca ne-a prostit pe toti. Mi-e scarba de falsele pusee intelectuale ale celor care nu se recunosc in apelul intelectualilor, pusee care explica in alte cuvinte de ce natia asta e o turma si de ce turma asta e de c a c a t indiferent ce va vota, de ce nu conteaza ca 51% e mai mare decat 49% si de ce Romania trebuie sa ramana tara unde 51% nu e niciodata sigur ca e mai mare decat 49%.
Mi-e rusine de oricine care incearca cochetarii cu limba romana spunand ca liberal si libertin sunt de luat in considerare ca diferente ( de stil) si ca oligarh si oligofren sunt semantic haioase, ca viata noastra ESTE O ILUZIE PE CARE MERITAM SA O TRAIM.
Bagheera
14 May 2007, 04:29
Si inca o chestie si apoi chiar nu mai intru sa discut despre asta: Ministerul de Interne a zis ca suntem cam 18 700 000 de romani votanti ( nu mai discut ca au parut 900 000 in plus), dar ganditi-va ca toti acesti "romani votanti" nu se regasesc si in strainatate, strainatate unde tot "ei" au hotarat ca se afla doar 508 000 de romani votanti!
Asta inseamna, ca desi in strainatate se stie ca sunt pe putin 3,4 milioane de romani, acolo vor merge doar 500 000 de buletine de vot ! Restul buletinelor de vot, pana la 18 700 000, VOR RAMANE in tara ! Ca sa voteze cine? Stiti cine "va vota" pe restul buletinelor !
Rusine! Si daca nici acum nu va e frica, nu stiu ce sa spun. Basescu pica cu siguranta. Sunteti ok cu aceasta solutie "democratica"? In clipa asta, in Romania vor fi 18.200 000 de buletine de vot , DESI NU SUNTEM ATATIA IN TARA! Suntem cam cu 3-4 milioane mai putin de votanti in Romania pentru restul sunt afara.
Cata placere pentru liberali trebuie sa ai incat constiinta ta sa nu vibreze la acest "stil de a face democratie"?!
Nenorocitul de Nistorescu vorbeste ca nu conteaza nici daca ies 25 de milioane pentru Basescu pentru ca acuzele pe care i le-a adus parlamentul (lui Basescu) nu pot fi spalate nici macar de cele 25 de milioane de oameni din strada. Sa va mai amintesc ca CC a spus ca "acuzele" nu au fundament?!
Pitbull
14 May 2007, 10:34
Mäi, Baggy, mäi... :?
Ai fost într-un hal färä de hal azi-noapte, dupä cum väd... înnebunitä, disperatä, ca sä nu spun mai räu... Da' tot ce-ai scris tu acolo, sus, e adevärul adevärat... Stii care-i problema cu tine, fata mea? Esti sau mai desteaptä decât onestä, sau viceversa...
Iar problema cu restul lumii e cä este atât de previzibilä! PARCA VAD DEJA cum, în cursul zilei de azi, iar vor scoate capul pe-aici cele douä categorii de la care ni se tot trage: mâncätorii de cäcat, si spälatii pe creier.
In fine... om mai vedea ce-o mai fi...
herbert
14 May 2007, 12:19
Bagheera, please, nu fa pledoarii and demonstratii lungi...
lumea se impotmoleste in suspiciuni... i se reteaza elanul, crede - eronat -ca jocurile sunt facute... s. cl.
mesajul trebuie sa fie scurt: votati "NU"
Supastar
14 May 2007, 14:06
teoria conspiratiei nu mai e cool de mult!
herbert are dreptate!
Pitbull
14 May 2007, 14:57
Mä Supicä, tu erai bäiat destept, da' väd cä ti-a trecut!
Dä-mi voie sä-ti explic ceva:
Dacä pe mine mä opresc în holul blocului Gicä Mocanu de la IX, si Vasile Stänicä de la scara III, dau cu mine de perete si-mi iau banii ca sä se ducä ei sä se-mbete, iar eu merg la politie si POVESTESC CUM A FOST, nu fac nici o teorie a conspiratiei - pur si simplu expun faptele. Stiu cä-i cam greu de înteles, da' am încredere-n tine si nu disper.
Neuptolem
14 May 2007, 15:07
Bagheera, please, nu fa pledoarii and demonstratii lungi...
lumea se impotmoleste in suspiciuni... i se reteaza elanul, crede - eronat -ca jocurile sunt facute... s. cl.
mesajul trebuie sa fie scurt: votati "NU"
Persuasiunea creste exponential cu scaderea exponentiala a numarului de cuvinte folosite in argumentatie.
Votati: NU!
Pitbull
14 May 2007, 18:32
Am gäsit în cartea pe care-o traduc acum ("The Search", de John Battelle, un studiu despre Google) un citat care-mi merge la suflet. Se aplicä în enorm de multe privinte - dar mai ales acum si aici se potriveste la fix!
"Din toate formele de rezistentä, cea care întârzie cel mai mult mersul omului înainte e ignoranta."
- Nikola Tesla
Carmine Galante
14 May 2007, 19:13
Mi-e scarba de rahatii de la primarie care au venit azi cu postere cat malu' cu Basescu ca sa le pun in geam la firma. Am zis NU.
Pitbull
14 May 2007, 19:22
Multmesc pentru exemplificare! ;) Da' nu-i nimic, nobody's perfect. Esti tu bäiat bun, suntem prieteni, da' cu politica... asa, mai paralel. Nici o problemä, si eu sunt la fel cu destule - probabil unui bolnav de burtä i-as pune picioru-n gips, si unui cäzut în cap de la etaj i-as da furazolidon - vezi, de-aia nu mä bag când e vorba de medicinä!
* * *
Apropo, stiti de ce e justitia româneascä cea mai tare din lume?
Peste tot, justitia e oarbä, numai la noi e Chiuoarä.
Carmine Galante
14 May 2007, 21:02
Esti tu bäiat bun, suntem prieteni, da' cu politica... asa, mai paralel.
Ce sa faci, nu e nimeni perfect. Sau poate unii se cred. ;) Nu e vorba de Basescu aici, e vorba de lingai cu limbi umede & catifelate. Probabil ca si pesedistii fac idem, da p-aici nu au venit inca. Oricum si tu te agiti cam mult, tot basescu o sa iasa, numa' ca o sa fie un basescu cumintit. Personal as dori sa NU iasa, vreau liniste. In rest nu ma intereseaza deloc. Si iti garantez ca si cu basescu la carma o sa-ti mearga la fel de bine sau prost, destinul ti-l faci singur, celor de la conducere nu le pasa de tine. Si cand zic "tine" ma refer la cetateanul de rand.
Supastar
14 May 2007, 21:02
Mä Supicä, tu erai bäiat destept, da' väd cä ti-a trecut!
incet, incet ramai si fara sare si fara piper dc tot iei lumea peste picior permanent si uiti sa ai haz!
nu e suficient s fiti voi pro-basescu,ci trebuie s explicati si celorlalti de ce e mai bine asa. iar ceea ce vroiam eu s sugerez este k expunerea bagherei in 3 posturi scrise toata noaptea ii face pe cei indecisi sau pe cei anti-basescu s considere k sustinatorii sunt niste paranoici si nu-l pot sustine decat cu argumente aberante (ex: ideea k suspendarea de catre parlament este ilegala sau neconstitutionala, insistarea indobitocitor de lunga pe ideea de oligarhie si alte asemenea exemple!).
asadar, e mai benefica pentru cauza expunerea unei minti limpezi gen gionloc sau herbert.
gionloc
14 May 2007, 21:44
asadar, e mai benefica pentru cauza expunerea unei minti limpezi gen gionloc sau herbert.
:)
acum e voiculescu felix pe realitatea tv... sincer sa fiu, e greu sa iti pastrezi echilibrul in fata unor asemenea crocodili umani...
herbert
14 May 2007, 22:40
da, acest felix-voiculescu e un crocohumanoid...
cum isi mai bate joc natura de verucosii astia securistici!
nu vreau sa dau in naivitati precum "stat condus de intelectuali", dar ideal ar fi ca presedintele sa nu aiba culoare politica. si as vrea ca presedintele sa fie aproape absent, ca napoletano, un italian de 82 de ani de care n-au auzit prea multi. in fine, asta e un socialist, dar intelegeti ce vreau sa spun.
iar pentru functia de prim-ministru valabili sunt doar o mana de antreprenori de top, din care eu il mentionez pe favorit, tiriac. dar nu lasa el miliardul pe mana juniorului.
Alex Leo Serban
15 May 2007, 07:11
pt jeleu
deci tu vrei o democratie parlamentara
same here (desi as prefara monarhie constituionala...)
dar c facem cu parlamentu!? k in actuala formula e d kkt!
asha k ar trebui rpd vot uninominal
buuun...
dar cine sa-l voteze, acest vot uninominal? (vezi mai sus d c nu...)
si-apoi, uninominal sau nu, cine sa intre in parlament?
nu TOT AIA??
d unde luam parlamentari ok - din elvetia!?
oamenii ok (tu zici tiriac, eu mai stiu citiva...) nu s baga in politik, k pute...
si atunci?
asta e tzara, astia sint oamenii!
exista si voiculesti, si vangheli, si gushi...
adik vreau sa spun k ar trebui skimbat poporu :lol:
Pitbull
15 May 2007, 12:08
Eeee, mi-am gäsit putin timp si am trimis mass-email la parlamentari. :D
Subject: "Cine-a tras în noi? 322!!!!!"
Text: "322 de räzgândaci, trädätori si banditi!"
Adresele e-mail sunt corecte. ;)
La vreo 20-30, am primit "failure" ("exceeded storage quota"), etc.
La patru, räspunsuri:
Ovidiu Rädoi, PLD - Politicos, mi-a precizat cä pe listä sunt si câtiva dintre cei 108 (non-322). I-am multumit, subliniind cä mesajul era destinat celor 322, nu legislatorilor cu constiinta curatä, si l-am asigurat de sprijinul nostru.
Valeriu Zgonea, PSD, secretarul camerei deputatilor - Räspuns criptic: "k m a". O fi vreo înjuräturä acronimatä. I-am dat patru versuri din Eminescu (alea cu "Prea v-ati arätat arama...") si i-am fäcut niticä moralä.
Ioan Ghise, PNL - Mi-a trimis texte de propagandä anti-Bäsescu. L-am urecheat putin.
Mircea Sätmäreanu - Personaj bizar, nu apare nici la deputati, nici la senatori. Mi-a räspuns cu "TE CARACTERIZEAZA!!!" I-am multumit, precizând cä da, mä caracterizeazä verticalitatea, responsabilitatea, patriotismul, blabla - si l-am întrebat cum a ajuns email-ul lui pe lista aia.
Buuun... O iau pe Arella si mä duc la inspectat panouri de afisaj electoral.
Mai vorbim pe dup-amiazi.
* * *
Later edit: h:15:59
Am inspectat. Iar erau mizerii d-alea albastre. Am scris pe ele cu markerul negru "AFISAJ ILEGAL" iar pe "da" l-am înlocuit cu "NU".
Da' asta-i nimic. Ceea ce se întâmplä de-atunci încoace e INCREDIBIL!
Valeriu Stefan ZGONEA, deputat P.S.D., Secretarul CAMEREI DEPUTATILOR, în PUII MEI... se ceartä cu mine prin E-MAIL!!!
Nici nu stie cine sunt... A si recunoscut cä serverele lor sunt invadate de asemenea spamuri... Deci, pentru el, eu sunt un neica-nimeni, un spammer, un zero... SI-MI RASPUNDE CU SCRISORI LUNGI, logoreice, cu lectii de "politologie" de douä parale, fäcând pe sarcasticul! Când se terminä bâlciul, vi le reproduc aici pe toate!
Poftim, uite de ce primeste toväräselu' Zgonea ditamai salariul de pulamentar, plus toate alea, privilegii si nu-s-ce - ca sä-mi scrie mie e-mail-uri!
NU NOAPTEA! NU-N WEEKEND! Marti, la prânz! Si legile tärii zac prin dulapuri!
Bagheera
15 May 2007, 15:29
Sa incepem cu inceputul: nu am scris toata noaptea la cele 3 mesaje; am lucrat o ora, drept dovada stau chiar greselile de typo.
Mesajele, primele doua, sunt adresate nu celor care stiu deja ce vor vota: DA sau NU ! Ele sunt adresate clar celor care se autoflateaza numindu-se "apolitici". Exista si doua paragrafe care se adreseaza celor care voteaza DA, dar la cat is de mari paragrafele, ele devin minore.
Oamenii care vor vota NU stiu deja, ceilalti care nu stiu inca daca vor merge sau nu la vot sunt oameni pe care nu ii mai intereseaza constitutionalitatea suspendarii care , DA, A FOST ILEGALA !!! Si NU, NU MAI VREAU ILEGALITATE PE FATA IN ROMANIA !!! ( vreau pe piept, hihihihi , ceea ce nu e de fapt ilegal, este poate imoral, dar cu toate nuantarile despre moralitate as spune ca e "bine"Wink )
Pentru supastar exclusiv: tu ai citit art. 95 din Constitutie???
dupa ce il citesti, te rog treci si citeste si articolul 80 din Constitutie !!! Dar eu sunt sigura ca nu o sa intelegi din asta de ce Constitutia este facuta pentru Iliescu, presedinte care nu putea fi suspendat nici daca existau fapte de incalcare grava a prevederilor Constitutiei.
Dar daca o sa citesti art. 96 vei intelege de fapt care sunt singurele fapte pentru care Presedintele Romaniei poate fi demis!!
Supastar (mai, sper ca am scris bine nick-ul ca nu am stat sa il verific :? ) pe bune acum, daca ai dubii de ce este neconstitutional gestul de suspendare a Presedintelui Romaniei, lasa-ma sa iti explic clar.
Intrebrea este de ce Basescu nu a facut tam-tam in jurul chestiei asteia ! :? 8) De ce a lasat ca evenimentele sa ajunga pana in acest punct ?! 8) ;)
Neuptolem
15 May 2007, 15:40
SI-MI RASPUNDE CU SCRISORI LUNGI, logoreice, cu lectii de "politologie" de douä parale, fäcând pe sarcasticul! .............................Poftim, uite de ce primeste toväräselu' Zgonea ditamai salariul de pulamentar, plus toate alea, privilegii si nu-s-ce - ca sä-mi scrie mie e-mail-uri!
NU NOAPTEA! NU-N WEEKEND! Marti, la prânz! Si legile tärii zac prin dulapuri!
:lol:
Când se terminä bâlciul, vi le reproduc aici pe toate!
Asteptam, astept! :) Eu unul nu sunt asa de stresat cu politica, zicea bine Carmine referitor la:
Si iti garantez ca si cu basescu la carma o sa-ti mearga la fel de bine sau prost, destinul ti-l faci singur, celor de la conducere nu le pasa de tine. Si cand zic "tine" ma refer la cetateanul de rand.Destinul ti-l faci singur, am simtit pe pielea mea asta iar Doamna Macovei zicea candva la Miezul Problemei de chestia asta si ii dau dreptate.
Bagheera
15 May 2007, 16:08
Pentru cei care mai au dubii in legatura cu neconstitutionalitatea suspendarii presedintelui romaniei.
ARTICOLUL 95
(1) În cazul sãvârºirii unor fapte grave prin care încalcã prevederile Constituþiei, Preºedintele României poate fi suspendat din funcþie de Camera Deputaþilor ºi de Senat, în ºedinþã comunã, cu votul majoritãþii deputaþilor ºi senatorilor, dupã consultarea Curþii Constituþionale. Preºedintele poate da Parlamentului explicaþii cu privire la faptele ce i se imputã.
(2) Propunerea de suspendare din funcþie poate fi iniþiatã de cel puþin o treime din numãrul deputaþilor ºi senatorilor ºi se aduce, neîntârziat, la cunoºtinþã Preºedintelui.
(3) Dacã propunerea de suspendare din funcþie este aprobatã, în cel mult 30 de zile se organizeazã un referendum pentru demiterea Preºedintelui.
Oricat veti citi articolul asta, veti intelege urmatorul lucru, scris negru pe alb: CC este chemata sa dea aviz consultativ asupra PROCEDURII de suspendare !!! Mai simplu, avizul CC este cerut in momentul in care se discuta suspendarea Presedintelui.
Aceasta suspendare POATE FI DiSCUTATA DOAR DACA EXISTA CONTEXTUL. contextul in care art.95 are valabilitate este cel descris pana la prima virgula: "
ARTICOLUL 95
(1) În cazul sãvârºirii unor fapte grave prin care încalcã prevederile Constituþiei, ....."
abia din acest moment poate incepe o procedura sau nu de suspendare !
Si acum trebuie sa ne intrebam de ce Constitutia nu stabileste CINE HOTARASTE CADRUL CONSTITUTIONAL pentru art.95 !!! CINE?
Constitutia nu spune. Nu spune clar, dar spune IMPLICIT ! Iata ce spune ART. 80
ARTICOLUL 80
(1) Preºedintele României reprezintã statul român ºi este garantul independenþei naþionale, al unitãþii ºi al integritãþii teritoriale a þãrii.
(2) Preºedintele României vegheazã la respectarea Constituþiei ºi la buna funcþionare a autoritãþilor publice. În acest scop, Preºedintele exercitã funcþia de mediere între puterile statului, precum ºi între stat ºi societate.
Cititi alineatul 2, alineat citat pe jumatate de catre coalitia 322. Ce scrie acolo: Presedintele vegheaza la respectarea Constitutiei !!!!
Presedintele este de fapt cel care poate spune cand Constitutia este incalcata ! Oricat ati citi Constitutia, cititi si art despre ce face Parlamentul, si cel care vorbeste despre ce hotaraste CC, oricat ati citi, veti vedea ca nu exista o contradictie: parlament+CC pot incepe proceduri ( de formare a unei majoritati sau de dat Aviz consultativ) abia dupa ce Presedintele a OBSERVAT CA EXISTA NERESPECTAREA CONSTITUTIEI !!!
Din aceasta cauza Parlamentul a format o comisie de anchetare a faptelor lui Basescu, comisie condusa de Voiculescu. Dar...aceasta comisie desi este legala la nivel de procedura ( parlamentul poate sa faca comisii de anchetare in general), este lipsita de orice putere legala in privinta suspendarii, CONSTITUTIA EXCLUDE JUDECAREA SI VERDICTUL ASUPRA GRAVITATII FAPTELOR PRESEDINTELUI DE CATRE PARLAMENT.
Parlamentul poate sa inceapa suspendarea unui Presedinte DOAR dACA A FOST DEMOSTRATA INCALCAREA PREVEDERILOR DIN CONSTITUTIE ! DOAR SI NUMAI ATUNCI. Abia atunci CC este chemat sa dea aviz consultativ pentru INCEPEREA SUSPENDARII Presedintelui.
Asta inseamna ca de fapt art. 95 este un articol care protejeaza presedintele Romaniei chiar daca acesta a incalcat grav Constitutia!!! DE CE?! Pentru ca, chiar daca exista acel context de incalcare grava a Constitutiei, doar Parlamentul poate sa hotarasca inceperea procedurii de suspendare. Iar daca presedintele are o majoritate confortabila in Parlament, atunci aceasta procedura nu va incepe niciodata !
Iliescu urma sa treaca printr-o astfel de procedura de suspendare si.... NU A MAI PUTUT FI SUSPENDAT ! nici macar nu a juns in Parlament ca dezbatere pentru ca trebuia sa treaca de Presedintele Romaniei aceasta cerere, presedinte care era chiar...ILIESCU.
Presedintele Romaniei poate fi doar DEMIS de fapt! DEMIS DUPA CE CURTEA INALTA DE CASATIE SI JUSTITIE DA VERDICTUL DE : A COMIS FAPTE DE INALTA TRADARE" ART. 96 din Constitutie
ARTICOLUL 96
(1) Camera Deputaþilor ºi Senatul, în ºedinþã comunã, cu votul a cel puþin douã treimi din numãrul deputaþilor ºi senatorilor, pot hotãrî punerea sub acuzare a Preºedintelui României pentru înaltã trãdare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniþiatã de majoritatea deputaþilor ºi senatorilor ºi se aduce, neîntârziat, la cunoºtinþã Preºedintelui României pentru a putea da explicaþii cu privire la faptele ce i se imputã.
(3) De la data punerii sub acuzare ºi pânã la data demiterii Preºedintele este suspendat de drept.
(4) Competenþa de judecatã aparþine Înaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie. Preºedintele este demis de drept la data rãmânerii definitive a hotãrârii de condamnare.
Iata si singurul loc unde se afirma clar cine hotaraste daca au existat fapte de inalta tradare si.... CE E CEL MAI IMPORTANT: PArlamentul se sesizeaza si sesizeaza Curtii de inalta Casatie si Justitie prezumtia de inalta tradare a Presedintelui !
Pitbull, am fost cum in aceasta postare?! Inteligenta, onesta sau... JUSTA?!
:?
Supastar
15 May 2007, 17:51
ARTICOLUL 95
(1) În cazul sãvârºirii unor fapte grave prin care încalcã prevederile Constituþiei, Preºedintele României poate fi suspendat din funcþie de Camera Deputaþilor ºi de Senat, în ºedinþã comunã, cu votul majoritãþii deputaþilor ºi senatorilor, dupã consultarea Curþii Constituþionale. Preºedintele poate da Parlamentului explicaþii cu privire la faptele ce i se imputã.
cat timp nu este mentionat CINE constata daca presedintele a savarsit fapte grave prin care încalcã prevederile Constituþiei, parlamentul are OBLIGATIA DE A CONSULTA curtea constitutionala , dar si LIBERTATEA de a considera cum crede de cuviinta (k a incalcat sau nu constitutia).
asta se intelege din constitutie.
Pitbull
15 May 2007, 20:17
Pitbull, am fost cum in aceasta postare?! Inteligenta, onesta sau... JUSTA?! :?
Päi dacä primele douä sunt valabile, cea de-a treia e de la sine înteleasä.
Si este.
* * *
Stiri:
Dialogul cu Zgonea a continuat în aceeasi notä ridicolä.
In paralel, s-a legat si un dialog cu Ioan Ghise (liberal 322-ist, dar care mi-a replicat cu un admirabil bun-simt: asta zic si eu controversä civilizatä!)
Când constat cä s-au oprit, le voi reproduce aici.
Airlight
15 May 2007, 21:31
DA, A FOST ILEGALA !!! Si NU, NU MAI VREAU ILEGALITATE PE FATA IN ROMANIA !!! ( vreau pe piept, hihihihi , ceea ce nu e de fapt ilegal, este poate imoral, dar cu toate nuantarile despre moralitate as spune ca e "bine"Wink )
uahahahaha.
cool girl ;)
gionloc
15 May 2007, 21:38
intre Mihaiu, Turcescu si Pavelescu, pe tvr1, Geoana a fost suficient de incoerent ca sa para penibil. a incercat hiena Roscã-Stãneascã sã îi ridice unele mingi la fileu psdistului, dar s-a impiedicat in cuvintele bravului Turcesc'. in seara asta a fost bun Turcescu.
emisiunea intre bine si rau a inceput cu supremul rau: ion iliescu a avut un drept a replica... in care, asa mecanic precum il stiti, ca intors cu cheia, a etalat niste lemne verbale prin care voia sa spuie ca insasi fiinta democratiei este amenintata de Basescu. bine ca el a aparat-o cu minerii de n ori, cu 13-15 iunie, cu forte de ordine intrind in studenti de fiecare data cind era nevoie, cu intoarcerea regelui Mihai de pe aeroport prin 95.....
asa sa ii ajute istoria.
iar acum e pe realitatea... si picura otrava...
Proletar
15 May 2007, 21:48
eu m-am saturat de toate discutiile astea despre basescu.
Bagheera
15 May 2007, 22:24
keepwalking, ma bucur ca te-ai saturat de discutiile astea despre Basescu! In sfarsit putem incepe sa vorbim si despre Constitutie ! Nu a lu' Base', a Romaniei! E vorba de Legea Fundamentala a unui Stat ! Lege care are articole si alineate si doar cateva pagini.
Draga Supastar, sorry, dar chiar daca ai parcurs cu privirea art.95, nu ai citit si art.80 !
Vrei tu sa imi citezi din art.80, alin.2! E simplu: Presedintele vegheaza la respectarea Constitutiei !
Pe tine te astept cu citate din Constitutie care demonstreaza altceva! Pe cat punem ca nu mai raspunzi pe subiectul asta? :?
Eu ma intreb asa: te-au convins baietii lui Iliescu, Vadim, Bella, voiculescu, ca ei au dreptate LEGAL? Nu de alta, dar sa stii ca aceiasi baieti ar trebui sa se chinuie si in Justitie ca ei au fost legali !
Dar ei nu se chinuie ! Se chinuie Seres (PC), Nagy (ministru UDMR), Voiculescu (PC) care au deja dosare pe rol...Bai...de la PRM nu e anchetat nimeni?? !!!
Astia au dreptate! Legalitatea pentru care se bate Buruiana e justa ! Mai ales...daca...cand...fara...cu...intotdeauna cu ...
Tareeee ! Iliescu tocmai a spus ca Romania nu are nevoie de o democratie PARLAMENTARA!
Daca taticul democratiei originale in Romania zice ca... ALEX, fa chapeau in fata lui ILIESCU!!!
Supastar, sa vorbim si despre ce inseamna oo....oooooligarhie?!! Ca poate ne scapa tuturor sensul si o astfel de discutie va fi ultra-bine,bine, binevenita.
ARTICOLUL 80
(2) Preºedintele României vegheazã la respectarea Constituþiei ºi la buna funcþionare a autoritãþilor publice. În acest scop, Preºedintele exercitã funcþia de mediere între puterile statului, precum ºi între stat ºi societate.
ARTICOLUL 84
(1) În timpul mandatului, Preºedintele României nu poate fi membru al unui partid ºi nu poate îndeplini nici o altã funcþie publicã sau privatã.
intre cine si cine mediaza un nene care apare imbracat in portocaliu si danseaza ciuleandra la mitingurile unui singur partid politic(celelalte-parlamentare sau nu-fiind ptr. el complet dispensabile)?
Proletar
15 May 2007, 22:55
ARTICOLUL 80 În acest scop, Preºedintele exercitã funcþia de mediere între puterile statului, precum ºi între stat ºi societate.
Ce mediere...:)
Basescu a inceput scandalul imediat dupa ce s-a format guvernul tariceanu.
O secunda n-a stat linistit.
L-a mancat in fund tot timpul.
Pitbull
15 May 2007, 23:16
Da, asa e.
Täriceanu voia sä se linisteascä, sä dea stop la reforme, (cä la anticipate däduse deja, desi stabiliserä clar, împreunä, cä le vor initia cât mai repede, ca sä elimine tot dezechilibrul parlamentar cauzat de fraudele P.S.D. în alegeri - atât cât s-a putut, cu autobuzele, etc.). Da' Bäsescu, al dracu' nu, el nu voia sä se linisteascä! Pe el îl mânca-n fund tot timpul sä facä reforme!
Mai bine sä ne mänânce IN fund, decât sä mâncäm DIN fund... produsu' äla spre care se-ndeasä unii cu polonicu'! :sick:
Proletar
15 May 2007, 23:19
ce dezechilibru era eliminat prin anticipate?!!
oricum ai fi dat-o, tot nu s-ar fi realizat o majoritate stabila in parlament.
Proletar
15 May 2007, 23:25
basescu nu mai e dorit la cotroceni nu pentru ca ar fi deranjat mafia.
el pur si simplu nu-i respecta pe oamenii de afaceri.
pe toti ii baga in aceeasi oala, a coruptilor.
nu-i place capitalismul.
ii plac militaria, pozitia de drepti, hahaiala, teatrul ieftin.
cum naiba sa cred intr-un om care plange ingrozitor de fals pe umarul lui stolojan??!
"draga stolo..."
pfiu!!
Pitbull
15 May 2007, 23:35
Adevärat, cu câteva precizäri:
S-ar fi realizat o majoritate stabilä în Parlament, foarte usor: se elimina tocmai marja pe care a speculat-o Solutia Imoralä a lui Felix, si zona de incertitudine pe care se bazau atâtea alte jonglerii cu voturi.
De fapt, au dat lovitura de stat pentru cä deranja mafia. Cu oamenii de afaceri cinstiti n-avea nimic. Chestia cu "nu-i plac oamenii de afaceri" e scoasä din burtä. Si dacä nu-i plac, ce? E dreptul lui. Atâta vreme cât pe äia cinstiti îi lasä-n pace, care-i problema?
Chestia cu armata si pozitia drepti sunä spectaculos, dar e propagandä ieftinä. In genere, e recomandabil ca minciunile de campanie sä fie cât de cât credibile, nu cusute cu atä albä.
Da, e foarte normal sä mazilim un presedinte pentru cä a fost cabotin în campanie. Pe principiul ästa, putem s-o punem la Cotroceni pe Tamara Buciuceanu, cä-i o actritä excelentä. Sau pe Birlic, dacä nu murea acu' vreo 37 de ani. Sau pe Aristizza Romanescu.
Proletar
15 May 2007, 23:38
ei na...
se pare ca basescu e "fals" cand trebuie si "natural" tot cand trebuie.
poate c-o fi prins la telenoveliste acele lacrimi cabotine, dar pentru un om cu capul pe umeri aveau efectul unei insulte.
sa ne hotaram odata!
ori jucam teatru, ori tratam serios aceasta tara.
herbert
15 May 2007, 23:38
dar de unde stii ca "L-a mancat in fund"?
ca intelectual marin si Blitz, poate ca Basescu s-a scarpinat la ceafa, ori poate si-a smuls nervos suvita rebela...
Proletar
15 May 2007, 23:41
dar de unde stii ca "L-a mancat in fund"?
ca intelectual marin si Blitz, poate ca Basescu s-a scarpinat la ceafa, ori poate si-a smuls nervos suvita rebela...
stiam ca o sa-l manance in fund imediat ce a declarat ca va fi un presedinte-jucator.
jucator in echipa cui? a pd-ului? si atunci unde e lipsa de culoare politica a presedintelui pe care o cere constitutia?
Pitbull
15 May 2007, 23:41
Lasä, Herbie, astea-s nimicuri.
Mai bine vezi pe pagina cealaltä, incredibilele dueluri e-mail-istice dintre Pitbull si parlmentari!
Mâine, facsimiluri cu copy-paste, aici! :D
herbert
15 May 2007, 23:55
da Pitbull, ai rascolit cuibul. bine ca ti-au raspuns, ca de obicei dorm pe ei, adica in sinea lor...
nu mai scriu pe acest forum pana cand carmine nu este banat.
.pur-si-simplu l-au banat sau pur-si-simplu nu ai cuvant?
Bagheera
16 May 2007, 01:19
Art.80. Ce inseamna pentru voi mediere?Intre stat si societate mi se pare ca a exercitat aceasta putere cand le-a trimis parlamentarilor legea prin care acesti....nu doar ca isi mareau salariile, dar ISI TRAGEAU SI PENSII! RETROACTIV ( aplicarea legii INCEPAND CU '90) . MEDIA STATUL SI SOCIETATEA . Gresit? Tot mediere intre INSTITUTIILE STATULUI ESTE SA SPUI LASATI JUSTITIA SA FIE INDEPENDENTA ( pentru cei care nu stiu Justitia e a treia putere in stat (judiciarul). Acum, cam cum ar fi trebuit sa "medieze" Basescu? Sa spuna" mai lasati si voi la Justitie, mai lasati si voi la Parlament?
Asa au functionat institutiile statului bine mersi 18 ani.
Eu tot nu inteleg cum de va convine voua un astfel de sistem?
Nu inteleg care e problema cu art. 84? E Basescu membru al vreunui partid? Dupa cate stiu, portocaliu o fost culoarea cu care s-au improscat si PNL in 2004. Nu se balaceau in portocaliu pe Ciuleandra ci pe Romania Trezeste-te a lui Morometzii. Portocalul a ramas, Basescu a ramas, PD-ul a ramas, Morometzii au ramas !!! PNL-ul LIPSESTE !
Basescu este...si asta poate sa i se reproseze intr-o romanie vadit rosie, este portocaliu. Deranjeaza? Poate! Dar nu este membru de partid sau si mai clar, art.84 vorbeste despre Presedintele Romaniei, nu despre cel suspendat !
Ai uitat sau vrei sa ma faci din vorbe ca Tariceanu a dat ordonanta de urgenta prin care Base' a devenit cetatean independent pe parcursul a 30 de zile?
astept un raspuns pentru ce intelegeti prin mediere, o data. Si inca un raspuns prin ce intelegeti prin ARBITRU!
Un arbitru NU E O TUSA! Un arbitru e ala de fluiera ( face scandal din fluier ) si, mai mult : DA CARTONASE GALBENE si ...ROSII.
Arbitru insa in politica romaneasca e ala de tace linistit ca Iliescu. Daca arbitru nu zice nimic, inseamna ca se joaca corect, NU?!
Noutatea "arbitrului" propusa de Basescu era: chiar ma implic in joc, nu sunt tusa ! Alerg dupa aia pe teren, vad, ma concentrez, fluier, transpir si va dau cartonase galbene cand faultati justitia ( par example).
Nasol, nu? Pentru Voiculescu, DA! Pentru Marko, DA! Pentru Iliescu, DAAA!
herbert
16 May 2007, 02:07
esti cam atemporal si foarte offtopic. vei fi fiind prm-ist sau psd-ist si vrei sa diminuezi pledoariile pro Basescu ale lui Pitbull si ale Bagheerei...
totusi, te lamuresc.
carmine a fost banat si capu' i s-a taiat (vezi cererile cinefililor/cinefagilor de la subsolul acestui forum).
cel care scrie aici cu numele sau e de fapt fantoma lui Carmine...
nu crede nimic din ce scrie el.
atat. mai mult n-am voie sa spun.
sper sa pui o bere la TIFF cand ne vedem.
Carmine Galante
16 May 2007, 06:46
Te lamuresc eu, n-are cuvant ! Si nu e prima data cand zice ca ne lasa, a mai facut-o de cel putin 10 ori. Ca si stapanu' lui. ;)
Proletar
16 May 2007, 09:02
Nu inteleg care e problema cu art. 84? E Basescu membru al vreunui partid?
Noutatea "arbitrului" propusa de Basescu era: chiar ma implic in joc, nu sunt tusa ! Alerg dupa aia pe teren, vad, ma concentrez, fluier, transpir si va dau cartonase galbene cand faultati justitia ( par example).
Nasol, nu? Pentru Voiculescu, DA! Pentru Marko, DA! Pentru Iliescu, DAAA!
oficial, basescu nu mai este membru pd, desigur.
dar ar fi o naivitate sa ne inchipuim ca nu el conduce pd-ul.
nu e treaba presedintelui despre ce se intampla in justitie! pai ce, trebuie basescu sa ia dosarele la filat, sa hotarasca pe cine beleste si pe cine nu?
exista o separatie a puterilor in stat, executiva, judecatoreasca si legislativa.
daca le amestecam, ajungem chiar ca un stat bananier.
Pitbull
16 May 2007, 12:05
Ai dreptate - din nou!
Da, asta era scuza de care s-au folosit räzgândacii (si gândacii) ca sä reducä rolul Presedintelui la o prezentä pur decorativä. Chiar si dupä ce Curtea Constitutionalä (care-i întesatä de adversari ai lui!) si-a dat seama cä ar fi fost prea periculos sä acrediteze aberatiile astea, 322-ii tot nu s-au läsat. Tremurä vizibil de frica Presedintelui-Jucätor!
Dar a sosit momentul sä vä ofer regalul promis...!
In ordinea spectaculosului:
* * *
Cap. 1 - Ovidiu Rädoi, senator P.L.D.
Radoi Ovidiu <
[email protected]> wrote:
Din lista senatorilor carora le-ati trimis mesajul Dvs. sunt si 3 care fac parte din cei 108. Mircea Cinteza, Viorel Arion si subsemnatul.
Cu stima,
Ovidiu Radoi, senator PLD
Mihnea Columbeanu <
Vä multumesc mult!
Si... mä bucur cä astfel aveti si dumneavoasträ parte de mesajul meu! E limpede cä nu vä vizeazä - ci numai pe cei 322 - aceastä "ciumä-n lume, aceste creaturi" reîncarnate din Scrisoarea III! Dragi legislatori cu constiinta curatä, vedeti dar cä vä sustinem! Suntem aläturi de dumneavoasträ, si vä multumim! Cu respect,
Mihnea aka Pitbull
* * *
Cap. 2: Costel Ovidenie, deputat P.R.M.
Mi-a räspuns doar cu un email färä text, în care era atasat un document anti-Bäsescu: "Anatomia unui spectru".
I-am replicat:
Mihnea Columbeanu <
Salut!
Multumesc pentru text, dar e vechi, îl stiu de mult. Iar azi mi l-au mai trimis vreo sapte-opt "alesi ai neamului", ca räspuns la e-mail-ul meu.
Stilistic, e scris acceptabil, destul de coerent si corect gramatical. Marea hibä e continutul: MULT PREA OSTENTATIV. Autorul ar trebui sä îmbine mai echilibrat jumätätile de adevär si minciunile. Asa, chiar si fiu-meu si-a dat seama cä-i o fäcäturä, încä de la prima paginä. Pânä si vomele lui Vadim sunt uneori mai credibile.
Bun, deci ne vedem sâmbätä, la referendum. Ne luäm tara înapoi de la cei 322 de (...scuze, nici hârtia n-ar suporta, nici chiar suportul digital nu poate), si începem sä facem curätenie. In tara asta va domni LEGEA, nu mafia, si vom avea, în sfârsit, PARLAMENTARI, nu banditi.
S-auzim numai de bine!
Mihnea aka Pitbull
* * *
Cap. 3: Serban Strätilä, senator P.N.L. (deci, Räzgândac!)
Mihnea Columbeanu <
322 de RAZGANDACI!
TRADATORI SI BANDITI!
Stratila Serban <
Pe acesta cale va atrag atentia ca adresa mea de e-mail este publica pentru a putea primi diverse sesizari de la cetateni. Mesajul d-vs intruneste elementele infractiunii de ultraj si va precizez ca voi sesiza autoritatile competente.
Serban Stratila
Mihnea Columbeanu <
Nu, mult stimate, elementele de ultraj NU SUNT CONSTITUITE! Mesajul meu ESTE O SEZISARE CETATENEASCA LEGITIMA, cu privire la lovitura de stat din 19 aprilie 2007, si pericolul national reprezentat de aceasta, comisä de 322 de alesi care si-au uitat si trädat menirea. O sezisare exprimatä eficient, laconic, succint, prin cuvinte putine si expresive - mijloacele percutante si täioase ale pamfletului. ABIA ASTEPT ca "autoritätile competente" sä-mi cearä socotealä pentru cä-mi iubesc tara si sunt îngrijorat de soarta ei!
Apropo: folosirea neautorizatä a imaginii unei persoane în campanie electoralä ESTE ilegalä.
Mihnea aka Pitbull
* * *
Cap. 4: Ioan Ghise, deputat P.N.L. (din nou "Räz...")
Mihnea Columbeanu <
322 de RAZGANDACI!
TRADATORI SI BANDITI!
Ioan Ghise <
Lecturi recomandate simpatizantilor unui presedinte CORUPT:
1- Articol Senzational - Dezvaluiri, pg. 5 dn ziarul Jurnalul national din 10 mai 2007 cu titlul: " Banii lui Casuneanu in contul lui Basescu";
2- Articol din ziarul Click din 9 mai 2007, pg. 4, cu titlul: " Ioana Basescu inca o casa";
3- Articol din ziarul " Ziua" din 15 mai 2007, pg. 11- Anchete, cu titlul: "Ciuvica spune ca s-a gasit dosarul lui Basescu".
Mihnea Columbeanu <
Ce surprizä!
Un trädätor si un räzgândac mä dezonoreazä cu un e-mail!
Ioane, Ioane... V-a luat Dumnezeu mintile...! Voi chiar nu sunteti constienti cä VETI DA SOCOTEALA PANA LA URMA? In fata tärii, a istoriei si a lui Dumnezeu!
Abjectul PCR/FSN/FDSN/PDSR/PSD a reusit sä distrugä, în sfârsit, si ultimul partid istoric românesc. Dupä PNTCD spulberat si PSDR-Cunescu absorbit, PNL s-a vândut pe un blid de linte.
Mi-e milä de voi.
Mihnea aka Pitbull
Ioan Ghise <
Mihnea, tinere,
bag sama la tine conteaza doar cliseele mediatice si vorbele demoagogice si populiste pe care ti le-ai insusit din mass-media, preponderent TV.
Legea, respectarea ei si a Constitutiei, vad ca pentru tine conteaza prea putin si sunt optionale daca este vorba de presedintele tarii tale, un fel de baiat de cartier.
Daca inca nu esti membru PD sau PLD iti recmand sa incerci cit mai repede ca sa cunosti " democratii" din interior. Eu ii cunosc de vreo 16 ani, " ca aliati". Tie iti doresc sa ai parte de ceea ce gandesti si doresti dupa cum votezi. Iti respect opinia chiar daca gandesc diferit. Americanii spun: " Sa fim de acord ca putem sa nu fim de acord cu conditia sa ne respectam". Probabil ca esti " un bun cetatean " si atunci simti nevoia sa fii condus de unul care e tare la gura dar si viclean la fapte.
Chiar nu ti se par cam ilegale unele din faptele mentionate pe care le-a comis simpatia ta politica?
Va multumesc!
Cu stima! - prof. Ioan Ghise, deputat liberal de Brasov.
Mihnea Columbeanu <
Multumesc pentru acest räspuns de bun-simt - care nu se comparä cu logoreile ridicole pe care mi le trimite de azi-dimineatä, spre deliciul meu, al fiului meu si al câtorva prieteni, Valeriu Zgonea.
Toate argumentele de mai jos îmi sunt foarte familiare (si fiindcä am multi prieteni liberali); partial le dau dreptate; dar concluzia finalä rämâne: NU!
PNTCD-ul meu a decedat, stim în ce conditii.
PSDR-ul a räposat si el.
...si nici PNL-ul nu se simte mai bine.
Mä rog la Dumnezeu sä curete cât mai rapid acest ultim partid de dreapta de Täriceni si Patrici, Crini si Norici, si sä-l resusciteze - altfel, ne-am nenorocit!
Cu respect,
Mihnea aka Pitbull
(P.S. Un Google ar putea rezerva surprize... ;) )
Ioan Ghise <
Stimate domn Mihnea Columbeanu,
ma bucur ca venim la un dialog mai respectuos.
Daca:
1- sunteti un fost taranist asa cum erau cu adevarat taranistii onesti cu care la Brasov, in anii 1991 am inceput politica si daca,
2- ati citit cu atentie toate materialele care vi le-am trimis atunci este destul de dubios cum ati gasit ca si solutie democratica sustinerea unui presedinte care ca ministru al transporturilor a contribuit deplin la ingroparea guvernului Ciorbea si care presedinte, Basescu, a incalcat Constitutie si legi cu raspunderi penale de parca acestea nici nu ar exista.
Oricum, vom avea ceea ce vom vota !
Va doresc sanatate si un viitor mai bun !
Va multumesc!
Cu stima! - prof. Ioan Ghise, deputat liberal de Brasov.
Mihnea Columbeanu <
Stimate Domnule Ioan Ghise,
Era firesc ca räspunsul dumneavoasträ rezonabil si politicos sä determine transferul de la tonul meu de frondä politicä virulentä la cel de fatä. In aceste conditii, nu mai e deloc grav cä, pe moment, pozitiile noastre politice sunt aproape diametral opuse. In orice caz, e evident cä nici unul dintre noi nu-l va putea convinge pe celälalt de "dreptatea lui", în cele patru zile rämase pânä la referendum. Asa cä astept un prilej viitor (peste câteva luni... poate ani...) când soarta ne va aduce iar fatä în fatä - si vom putea finaliza acest dialog deocamdatä nevoit sä rämânä deschis.
Am încredere cä, ATUNCI, Timpul va fi legitimat retroactiv votul meu "NU" la acest referendum. Totusi, dacä acelasi Timp va fi dovedit contrariul, mä
voi înclina (nu ar fi prima datä...).
Presimt, însä, cä si de data asta adevärul e undeva la mijloc.
Al dvs.,
Mihnea aka Pitbull
* * *
Cap. 5: Ioan Mircea Pascu, deputat P.S.D.
Mihnea Columbeanu <
322 de RAZGANDACI!
TRADATORI SI BANDITI!
Mircea Satmareanu <
Te caracterizeaza ...
Mihnea Columbeanu <
Ai dreptate, si-ti multumesc!
Da, MA CARACTERIZEAZA verticalitatea, cinstea si patriotismul. Da, MA CARACTERIZEAZA virulenta, vehementa, intoleranta la adresa "acestei ciume-n lume, acestor creaturi" reîncarnate din Scrisoarea III. Da, MA CARACTERIZEAZA responsabilitatea, constiinta si luciditatea politicä!
Apropo, cum de mä cunosti asa de bine? Mi-ai citit articolele? Mi-ai urmärit activitatea prin forumuri?
Dar ce ironie! SINGURUL de pe listä care a avut bunul-simt sä-mi räspundä NU ESTE PARLAMENTAR! Nici un "Sätmäreanu" printre senatori si deputati. Cum s-o fi strecurat email-ul täu acolo, Mircea?
Oricum, îti multumesc pentru räspuns. (Dupä cum vezi, ti l-am interpretat corect, nu m-am gândit nici o clipä sä-l iau cu sensul de "Cine zice, äla e",
"Ba tu", sau "Ba p-a mä-tii".)
S-auzim numai de bine!
Mihnea aka Pitbull
Mircea Satmareanu <
Draga Mihnea,
Supriza mea este si mai mare. Si, asta, de doua ori: prima oara ca putem discuta si fara insulte, a doua oara ca nu ai vrut sa sesizezi ironia (noteaza, nu am spus ca nu ai putut, ci ca nu ai vrut, deci, sensul este pozitiv). Iar in ce ma priveste, sa stii ca sunt parlamentar, iar numele de mail este ales dupa judetul in care m-am nascut. Sa vedem daca ghicesti ...
In rest, lupta-te pentru opiniile tale, dar, daca vrei sa-ti fie respectate, respecta-le si tu pe ale altora. Le poti combate si vorbind civilizat. Cu siguranta, vei avea mult mai mult de castigat ...
Succes!
Mircea Satmareanu
Mihnea Columbeanu <
Ia te uitä!
Ioan Mircea Pascu, cumva...? Este singurul Mircea de la Satu-Mare.
In orice caz, faptul cä putem discuta si färä insulte n-ar avea de ce sä fie un motiv de surprindere. Limbajul, în sensul säu cel mai larg, e un instrument versatil, iar o deschidere initial violentä nu exclude replierea imediatä pe coordonate superioare, o datä ce se identificä anumiti numitori comuni.
Nu stiu dacä dialogul nostru va mai continua, dar cred cä pozitia mea e limpede: voi lupta în continuare, cu armele mele (adicä: ideile, argumentele, cuvintele - chiar si folosite brutal, în contexte "fierbinti"), pentru ca în tara asta sä domneascä, atât cât e omeneste posibil, legea si constitutionalitatea.
Traian Bäsescu nu e nici pe departe întruchiparea lor (am muuulte sä-i reprosez!) - dar, ACUM, în contextul celor câtiva ani pe care-i parcurgem, e vectorul îndreptat cel mai aproape de acea directie. Deocamdatä, e pornit sä spulbere structurile mafiote care s-au fortificat din 1990 încoace. Vrea sä si le instaleze pe ale lui în loc? Foarte räu - nu va reusi! N-o sä-l läsäm! N-ar avea în veci resursele si conditiile construirii unei mafiocratii la fel de puternice, sau unei dictaturi personale - pentru cä ACUM si AICI istoria merge spre consolidäri democratice.
Asa cä acum, sâmbätä, îl aducem înapoi, sä-si facä treaba. Dupä ce va curäta scena politicä, economicä si socialä de Patrici si D.I.P.i, de Hrebenciuci si Felicsi Voiculesti, de Iliesti si Vadimi, de Rodici si Norici, de Nästasi si Olteni, de Crini si Ponti si de alte Poante ale creatiunii, si asa mai departe... abia ATUNCI vom trage de închizätoarele armelor. Si dacä încearcä sä facä ceva asemänätor din Blonda sau Boagiu sau mai stiu eu cine... FOC! Atunci, nu mai devreme! Cä altfel, în VECI n-o sä scäpäm de banditii ästia!
Inchei cu un citat care, de aproape treizeci de ani, mä cäläuzeste:
"Atunci, iesi în închisoarea CEALALTA! Si din aceea-n CEALALTA, si de acolo-n CEALALTA! Adevärul te asteaptä în toate, nu în nemiscare!" (Antonio Buero Vallejo, "Fundatia").
Cu prietenie,
Mihnea aka Pitbull
Mircea Satmareanu <
Mihnea, eu iti doresc succes. Vezi numai sa nu confundati omul si actiunea lui cu introducerea elefantului in magazinul de portelanuri ... Ca, daca se va dovedi asa, nu mai ramane nimic intreg in urma sa si, atunci, va impune camarile sa, motivand tocmai ca nu a mai ramas nimic si trebuie sa fie cineva pe locurile ramase vacante ... Iar a lupta abia de atunci incolo, s-ar putea sa fie o greaseala ireparabila...
Cele bune,
IMP
* * *
Cap. 6: Valeriu Stefan Zgonea, deputat P.S.D., secretar al Camerei Deputatilor
Mihnea Columbeanu <
322 de RAZGANDACI!
TRADATORI SI BANDITI!
Valeriu Stefan Zgonea <
k m a
Mihnea Columbeanu <
Dragä Valeriu,
Mä bucur cä ai învätat deja trei litere, desi "k, m, a" nu sunt primele ale alfabetului. Incearcä sä le iei în ordine.
Dar, înainte de alfabetizare, o lectie mai importantä:
Dumnezeu, viata, istoria, judecä întotdeauna - pânä la sfârsit! ULTIMA RATIO! Nu vä amägiti! Mai devreme sau mai târziu, veti da socotealä!
Prea v-ati arätat arama, sfâsiind aceastä tarä,
Prea fäcuräti neamul nostru de rusine si ocarä,
Prea v-ati bätut joc de limbä, de sträbuni si obicei,
Ca sä nu se-arate-odatä ce sunteti: NISTE MISEI!
Din apartamentul meu cu trei camere în Militari, dintre datoriile mele la întretinere, dintre golurile danturii mele pentru cä n-am bani de dentist - mi-e milä de voi, Valeriule! N-as schimba locul cu voi, nici sä mä-mpusti!
A bon entendeur, salut!
Mihnea aka Pitbull
Valeriu Stefan Zgonea <
Excelenta,
Din pacate nu sunt eu cel ce am scris acele randuri.Cred ca stiu mai multe litere decat crezi tu si toti cei ce-ti seamana. Poate ca voi ati uitat pentru ce unii ( :) ) au iesit in decembrie 1989 in strada. Probabil ca aveai ceva mai bun de facut.
In rest , atitudinea ta de mahalagist , tocator de vorbe fara noima, ma lasa indiferent . Populismul este cel care , alaturi de oameni ca tine, au adus indivizi la putere care au schimbat destine : Hitler, Stalin, Franco, etc.
Smecheriile tale iefine ma lasa rece.Apropo , serverul camerei deputatilor este plin de spy in fiecare zi. Aceasta este o casuta postala cunoscuta de toata lumea, este free of ... Unde e casuta dlui Basescu??? Poate o gasesti tu. Dumnezeu ne judeca pe toti.Dar nici Basescu si nici tu ( cu scuzele de rigoare am observat ca asa vorbesti cu mine si , cf cutumei , comunica la fel cu tine ) nu ai acest drept.
Ia-ti o oglinda.Sa vezi cum arata fatarnicia !
Iti urez, distinse concetatean, toate cele bune
Stefan Valeriu ZGONEA, M.P.
Mihnea Columbeanu <
Scumpe Val,
Regret, dar logoreea ta nu face decât sä-mi confirme un lucru pe care-l stiam deja. Nu esti numai un personaj eminescian (din partea a doua a "Scrisorii III"), ci si caragialesc. Catavencu, Farfuridi si Dandanache, toti trei la un loc! Demagogia, neghobia si poltroneria! Nu stiu unde erai tu în 21 decembrie 1989, dupä-amiaza, sau în 22, din zori si pânä-n noapte, dar stiu unde eram EU, asa cä sunt cu constiinta curatä! Nu-mi însira platitudini de istorie si politologie, la nivel de gimnaziu, cä-ti räcesti keyboard-ul de pomanä. Dacä-i vorba de asa ceva, îti recomand cu condescendentä: fii mai prudent. (Intreabä-l pe Varujan Vosganian; cândva, când era un intelectual curat, am fost prieteni...)
Slavä Domnului, zilele voastre sunt numarate. IN 19 MAI, NE VOM LUA TARA INAPOI! Curând, va domni LEGEA si CONSTITUTIONALITATEA în tara asta, nu mafiocratia unor ciocoi degenerati care se amägesc acum cä vremelnic, au furat pârghiile puterii! Degeaba ati trecut la volanul masinii, mäi copii - nu veti reusi decât s-o înfigeti într-un stâlp, dupä care veti ajunge acolo unde vä e lociul - la scoala de corectie! Chiar credeti cä abuzurile, nelegiuirile, furturile, nemernicia si ticälosiile voastre vor dura o vesnicie? CHIAR CREDETI ASTA?
Päi, scumpe Val (ce e Val... ca VALUL TRECE, nu? ;) ), sunt nevoit sä recurg tot la Nenea Iancu (da... invocä din nou "mahalagismul", la fel ca dupä ce ti-am citat din Eminescu): "Mai prost ca Farfuridi si mai canalie decât Catavencu." Si mai pot cita si din Negruzzi, cu micile parafraze de rigoare (ce interesant, TOATE CELE PATRU MOTTOURI se potrivesc):
"Dacä voi nu-l vreti (pe Bäsi), el vä vrea!"
"O sä dati samä (...)!"
"Capul lui (Tätuka, Felix, Vadim, Trädäceanu, Prostänacu... alegeti voi, cä-s... hihi, prosti dar multi!) vrem!"
"(...) pre multi o sä popim noi!"
Hai s-auzim numai de bine!
Mihnea aka Pitbull
Valeriu Stefan Zgonea <
Poasta crestere si nesimtirea te caracterizeaza, din pacate.
Cunosc limbajul, am si pus pariu cu un coleg si cativa colaboratori ca nu o sa treaca mult timp pana cand o sa de dezlantui.Poate ar fi trebuit sa-l citesti pe Sadoveanu si Ispirescu si apoi sa-ti utilizezi neuronul la chestiuni care te depasesc.Internetul ti-a dat posiblitatea sa faci pe intelectualul dar, te rog ,citeste cartile, nu copia citate.Opera lui Caragiale cred ca vi se potriveste voua Basescienior.Oamenilor k voi le-a dedicat el intreaga viata.Voi ia-ti ales , voi ii laudati.
Pe Val-ul meu e greu sa ajungi.Poate mai greu decat crezi.Diferenta intre mine si tine o fac km de carti si nopti nedormite pentru a le studia si a le intelege.Cat despre colegul meu pe care-l dai exemplu, nu sunt interesat de prieteniile tale.Cand nu te poti lauda cu ce ai , faci apel la cunostiinte care sa te sustina ( citat din memorie, cred ca stii despre cine e vorba ).
Somn usor.
Stefan Valeriu ZGONEA, M.P.
Mihnea Columbeanu <
Lolozaur!!!
Scripta manent, mon cher! ITI MULTUMESC DIN SUFLET pentru aceste e-mail-uri! Vor face deliciul tuturor celor ce le vor citi!
Pentru cä mä provoci, sunt nevoit sä te linistesc; cu referire STRICT la cei doi autori invocati de tine, aflä darä cu plecäciune cä volumul vechi, cu zeci de titluri de Ispirescu, mostenit de la tatäl meu, mi-a dominat cu iubire si întelepciune copiläria - ba chiar l-am re-publicat, ca initiator si redactor, într-o editie nouä, axatä pe povestile semi-uitate în negura timpului, ca sä fie recuperate pentru copiii din zilele noastre. Cât despre Sadoveanu, eu nu ti-as dori vreodatä sä ajungi sä cunosti lista titlurilor lui ce mi se însirä pe rafturi, nici anii de aplecare asupra lor - fie si din pretuire pentru prietenia lui cu Ionel Pop, unchiul meu si nepotul lui Maniu.
Vezi, Val dragä? Vezi? Si ti-am RECOMANDAT sä fii prudent, puiule!
Apropo de "dezläntuiri", poti sä le spui colegilor cä au câstigat pariul: când e vorba de culturä, inteligentä, bun-simt, cinste, probitate - da, mä dezläntui plenar! Mä rog, pe Sadoveanu sau Ispirescu i-ai scos din burtä, cä n-aveau nimic cu comentariul politic (spre deosebire de Eminescu si Caragiale, care väd cä vä streseazä îngrozitor). Iar Negruzzi, puiule, doar indirect, prin rapel istoric...
DAR ce ne facem cu Soljenitîn, cronicarul sistemului pe care voi, pesedistii, l-ati perpetuat într-o mafiocratie omniprezentä, în paralel cu evolutia din Rusia? Ce ne facem cu Koestler, dintr-ale cärui "Darkness at Noon" si "The Yogy and the Comissioner" se pot desprinde ATATEA lectii privind miseliile voastre? Dar cu Charles Plisnier - vä potriviti de minune, si cu realitätile din "Mariages", si mai ales cu finalul din "Faux Passports". Si, o, cu BULGAKOV, iubite! Misha Berlioz, Varionuha, Latunski, Poplavski si... sä mai continuu? ASTIA sunteti voi! Ce n-as da sä-i väd putin pe Woland, Koroviev, Behemoth, Azazello si Hella invitându-vä la un bambilici pe culoarele Casei Boborului! :D
Dar poate vei räspunde cä toate astea sunt fictiuni? Cum rämâne, bäietas, cu literatura DOCUMENTARA SI ESEISTICA atunci - cu Alvin Toffler, cu Huntington, cu Bergson, cu Fukuyama, Hannah Arendt, Francisc Hayek, Paul Levinson, Joseph Rothschild, Vladimir Volkoff, Booker, North, Duke, Jaber, Collins si Lapierre - si toti ceilalti care-au trecut prin mâinile si mintea mea, ca tälmaci si redactor, ca sä se lumineze putin la minte poporul ästa, si SA NU SE MAI LASE IMBOROBODIT de toate manipulärile voastre spälätoare pe creier?
"Cunosti limbajul" - dar nu cunosti FONDUL problemei, Valericä! Da un Google si vezi cine-i Mihnea Columbeanu. Du-te pe Liternet, pe Cinemagia... Du-te la Bibilioteca Academiei... Nu de alta (persoana mea nu conteazä, am sä dispar cum am träit, modest, si färä ambitii de a ajunge pe "valul" nimänui - cä dacä le-aveam, se împlineau de-acum! Puteam si eu sä fiu curvä, în '90, când amicul Victor Opaschi ajunsese consilierul lui Ilici... da' stii, o viatä avem, si-i mai bine s-o träim curat) dar ca sä-ti calibrezi discursul mai bine, data viitoare.
Apropo, poanta cu "neuronul" e modestä. Mai lucreazä hai cä poti, îti garantez eu!
"Ia-ti" a fost doar un mistyping, nu-i asa? ;) Stiam eu.
Cu Varujan, iubite, nu mä laud. Dimpotrivä, nu-mi mai face cinste cä am fost prieteni. L-ati cumpärat si pe el. Drept e, cä oricine are pretul lui! Am fäcut trimiterea numai pentru cä e unul dintre oamenii care stiu cä nu mä las intimidat în veci de fanfaronada voasträ subredä.
Cum spuneam - o sä ne luäm tara înapoi, si NIMIC nu va mai fi ca înainte! O sä se termine cu seria nedrept de lungä de "Parlamente ale rusinii", de privilegii desäntate, de arogantä, de complicitate cu hotii, de legi menite sä slujeascä nelegiuirea, de chiul neobräzat, de insulte la microfon, de dizgratie nationalä! Veti ajunge acolo unde vä e locul - care prin puscärii, care la o muncä CINSTITA, dupä faptä si räsplatä!
De asta vä e cel mai fricä, asa-i? ;)
DE-ASTA v-ati isterizat în halul ästa, nu? :P
Nice o grije (eventual: "Nietzsche o grije"): de ce ti-e scris, nu scapi!
Mai vorbim noi, curând-curând! Intr-o tarä unde va domni L E G E A !!!
Je te pouppe!
Mihnea aka Pitbull
herbert
16 May 2007, 12:46
OMG! You make my day!
Pitbull, te-ai dezlantuit! Esti infatigabil...
Mushca, mushca!!!
silver_boy
16 May 2007, 15:01
hahah tare-tare
Pitbull, acest... Che Guevara balcanic, luptind cu indarjire si PD-gree impotriva majoritatii (parlamentare) sicofante...
Pitbull
16 May 2007, 15:01
Uneori, câte o reactie a cuiva mä face sä simt din nou cä nu m-am näscut degeaba. :) :love:
(Later edit: auleo, "Che Guevara"! :sick: Când mä bucuram si eu... :(( )
* * *
Avem noi site... :sleep:
http://www.vzgonea.ro/
(Mergeti si votati la poll: PRO sau CONTRA demiterii lui Bäsi. Si pe urmä, sä vedeti rezultätili! :D )
(Later edit: OMG, se poate vota de câte ori vrei! :w00t: :lol: Deja i-am dat zece boabe CONTRA, si-i mai dau: si el, de fiecare datä: "Thank you for your vote!" Asta-i fazä de Billy Wilder!)
gionloc
16 May 2007, 15:31
:D
fabuloase marturii! :w00t:
gionloc
16 May 2007, 15:38
(Mergeti si votati la poll: PRO sau CONTRA demiterii lui Bäsi. Si pe urmä, sä vedeti rezultätili! :D )
(Later edit: OMG, se poate vota de câte ori vrei! :w00t: :lol: Deja i-am dat zece boabe CONTRA, si-i mai dau: si el, de fiecare datä: "Thank you for your vote!" Asta-i fazä de Billy Wilder!)
am votat inainte sa re-editezi postarea... ce incintare - ma si gindeam ca Iliescu fierbe! nici macar el, cind inca se putea, nu a strins procentul care acum e contra-politicii lor parlamentare!
oricum... are la ce medita domnu' parlamentar...
Pitbull
16 May 2007, 15:41
Aa, deci TU erai???
Vedeam eu cä-mi cresteau voturile din douä-n douä! :D
gionloc
16 May 2007, 15:52
Aa, deci TU erai???
sigur... am votat... apoi am scris mesajul de mai sus... apoi, din nou, am votat si,.. surpriza, mie mi-au aparut inca vreo 17 stampile contra :D deci nu e de ºuguialã! 8)
Supastar
16 May 2007, 16:47
hai k am bagat si eu pana la 401 (89.1%)!
pitbull, delicioase textele! au depasit in ochii mei toate latraturile tale din ultima vreme, care,recunosc, nu prea mi-au placut.
habar n-am dc ai voie sa faci publice raspunsurile lor. cert e k merita amuzamentul! :D
Pitbull
16 May 2007, 17:26
Dom'le, dacä as fi mereu egal cu mine însumi, as deveni liniar si previzibil, nu? Asa, uneori latru, alteori mârâi, uneori musc, alteori cânt (numai nu ca lebäda, încä - mai avem pân-atunci, oricât s-ar amägi unii care n-au nici jumate vârsta si deja-s expirati). Chestia e cä lupta e prea strânsä, nu-i timp de stat pe gânduri - "Vai, o fi bine-asa, sau e cazu' s-o mai iau la pritocit...?" Suntem într-o fazä de shoot first, ask later.
Dacä n-aveam voie sä le public scrisorile, mi se rupe. Sä mä dea-n judecatä (cum papagalul äla de Strätilä vrea deja) ce-o sä-mi ia? Boii de la bicicletä? Incaltea, dacä ajung în puscärie, o sä am timp sä scriu! ;)
Da' mä tem cä unii dintre ei or s-ajungä acolo mai devreme - si ce päcat, cäcärtile cu "la-ti" si "cunostiinte" si "mahalagist" nu se prea publicä...
Dar cum în topicul ästa nu e vorba de mine, ci de NOI, iatä si oarece linkuri interesante de-ale NOASTRE:
http://lista322.yeahost.com/index.php
(Intrati pe el, iar pe prima paginä mai e o sectiune cu sase linkuri; luati de-acolo.)
silver_boy
17 May 2007, 00:28
Costi Rogozanu, perfect on-topic. Bravo domnule...excelent articol!
Pentru cei care NU se duc la vot. ªi pentru ãia care DAU locuri de muncã
16 Mai, 2007 (14:46) | comentarii media | de Costi Rogozanu
NU
Alte discuþii de o insuportabilã uºurãtate a consistenþei despre de ce trebuie sau nu sã te duci la vot. Aºa cã tre’ sã contribui cu ceva vorbe goale la tsunamiul oratoric generat de referendum, nu? Luaþi de aici :).
Cred ca orice om inteligent realizeazã cumva futilitatea votului, un soi de concesie acordata cetateanului de catre stat la intervale mai mult sau mai putin regulate. Mai ales in Romania, unde abuzul institutional e incã la apogeu, votul e resimtit ca un cadou ipocrit.
Primim dreptul la vot ca pe un cadou pentru cã am fost obisnuiti cu un stat care ia fãrã sã dea nimic în schimb. Votul nu e nici mãcar un drept, e un prilej de iniþiativã. Unii îl simt ca pe un nou abuz sau mãcar ca pe o pãcãlealã care dã senzaþia de iniþiativã.
Pentru cei care îmi spun “eu nu mã duc la vot” am, de fapt, un singur rãspuns: “bine”. Cînd încerc sa conving pe cineva cã mai bine s-ar duce, o fac mai mult de dragul dezbaterii. de fapt, cine nu vrea nu se duce. Votul e o ciudãþenie socialã, e locþiitor de responsabilitate, e un surogat de acþiune dupã o pauzã civicã îndelungatã, ºi pentru politicieni, ºi pentru electorat. E o alegere intimã. Mai intimã decît opþiunea politicã propriu-zisã. E mai greu sã alegi sã ieºi din casã decît sã alegi politic cînd te trezeºti în faþa urnei.
Eu mã duc la vot, cred, tocmai pentru cã m-am sãturat de texte precum “sînt toþi niºte idioþi”, “m-au dezamãgit toþi”, ” nu mai merg”. Trebuie sã alegi. Altfel intri în zodia marilor aforisme ale vieþii, gen ecleziast, toate sînt o apã ºi un pãmînt, toþi sînt proºti etc. Aºa e, dar faptul cã sînt toþi proºti nu trebuie sã mã deprime pe mine, ci pe ei :).
Refuzul votãrii e o modalitate arogantã de a spune ceva mult mai sincer: mi-e lene, frate, de mor, n-am chef nici mãcar sã mã gîndesc la asta. Cel care îmi va spune asta îmi va cîºtiga respectul.
Mesaj pentru ãia care ne dau locuri de muncã
ªtiþi ce-a zis Pãunescu atunci cînd s-a discutat interventia CNA care acuza interventiile necontrolate ale lui Voiculescu pe propriul post de televiziune? A zis cã nu e normal sã ne luãm de omul care a dat pîine la atîþia ziariºti. A dat pîine!
E atîta umilinþã în mediul angajaþilor din România. Ãsta e argumentul suprem, într-un fel, ºi la Patriciu - ne bate la cap cu impozitele pe care le plãteºte el. Pãi ºi ce? Nu e normal sã plãteºti impozite pe ce cîºtigi? Trebuie sã cad pe spate cã tu te-ai îndurat sã respecþi legea?
Nu va mai merge mult genul ãsta de argument. Sã-i dai o slujbã cuiva nu înseamnã sã dai pomanã. La noi seamãnã cu o pomanã pentru cã sîntem la pãmînt cu drepturile angajatului. Sînt prea mulþi care acceptã manipularea penibilã din gama “îmi eºti veºnic îndatorat”. Spune NU
Pitbull
17 May 2007, 15:08
Aa, deci TU erai???
sigur... am votat... apoi am scris mesajul de mai sus... apoi, din nou, am votat si,.. surpriza, mie mi-au aparut inca vreo 17 stampile contra :D deci nu e de ºuguialã! 8)
Zgonea si-a sters (partial) pollul! :D
Teoretic, e tot acolo - da' când votezi, îti apare scris: "There are no results for this poll" :lol:
1) L-a fäcut prost (cu posibilitatea de a vota oricine pe bandä rulantä).
2) A backfireizat big time (91% NU suspendärii, 8% da, 1% misirupi)
3) Si l-a sters singur, da' nu de tot!
Deputatu' lu' peste! :P (Si mai e si "secretar al Camerei" - hyper-lol!)
gionloc
17 May 2007, 21:12
3) Si l-a sters singur, da' nu de tot!
Deputatu' lu' peste! :P (Si mai e si "secretar al Camerei" - hyper-lol!)
:D
azi il blocheaza partial, miine il sterge, poimiine il sterge de tot, raspoimiine nu va mai fi deputat, iar saptamina viitoare politica il va fi uitat definitiv!
caci in istorie nu va avea vreodata loc, nici macar la coada... la cafea!
silver_boy
17 May 2007, 22:32
primita pe mess:
Pentru a evita aglomeratia la sectiile de votare, cei care vor sa voteze "DA" sunt asteptati la urne duminica !
ps: vazut secvente de la mitingul DA psd-prm-pc = pcr( Cu decrepitu vadim montat nevoie mare...facand istoria etimologicã a cuvantului nãzdrãvan, cu Mircicã pe post de maimuþã electrocutatã, lãlãind versete anti-bãse ºi ( cum altfel?) cu cappi del tutti cappi, marele-roºu: bulion Iliescu, dînd cu limbajul lui de lemn în urechile sustinatorilor...niºte unii apatici, cu feþe prelungi de CAPiºti
toate astea pe fondul folclo-sonor al Irinuþei...rujata si proasta, comme dhabitude...mãi lume mãi...
Carmine Galante
17 May 2007, 22:38
azi il blocheaza partial, miine il sterge, poimiine il sterge de tot, raspoimiine nu va mai fi deputat, iar saptamina viitoare politica il va fi uitat definitiv!
caci in istorie nu va avea vreodata loc, nici macar la coada... la cafea!
Mda, si peste fix o saptamana si o zi va fi prefect de "x" judet sau director la o Regie de stat ... hmmm... sa zicem Regia Nationala a Padurilor - ROMSILVA. Suna bine, nu? Pentru el sigur da.
herbert
18 May 2007, 21:44
e amuzant and relevant.
dati cautare pentru "prostanacul" si primul rezultat e blogul lui Geoana...
Proletar
18 May 2007, 22:01
e amuzant and revelator.
dati cautare pentru "prostanacul" si primul rezultat e blogul lui Geoana...
asa e, herbert, am dat cautare dupa prostanacu si am dat de geoana.
nu am treaba cu el, daca si-a facut un brand din epitet e treaba lui.
dar ma uit si la basescu.
e grotesc si rudimentar.
ce sa prefer? un pampalau ca geoana sau un elefant intr-un magazin de portelanuri ca basescu.
ma gandesc la tarisoara mea,,,vorba lui catavencu...
si ma uit la bulgaria, unde se impusca oamenii de afaceri pe capete.
150 de asasinate in 10 ani.
acolo oligarhie, tata!
si ma uit din nou la romania, unde nu exista asa ceva.
si imi spun ca inca e bine, cu iliescu, basescu, constantinescu, etc.
basescu face din tantar, armasar.
la noi, mafie?
priviti in rusia, bulgaria, ucraina.
Carmine Galante
18 May 2007, 22:27
Mda, da la bulgari stai 5 nopti in hotel de 4 stele cu all inclus in 270 de e doua persoane. Nu stiu cum dracu' se face ca bulgarii astia se pisha pe noi cam la toate.
Proletar
18 May 2007, 22:32
[quote="Carmine Galante"]Mda, da la bulgari stai 5 nopti in hotel de 4 stele cu all inclus in 270 de e doua persoane. Nu stiu cum dracu' se face ca bulgarii astia se pisha pe noi cam la toate.[/quote
Mda, faimosul all inclusive inventat de turci si implantat peste noapte la bulgari.
in afara de momeala asta care nu va tine mult, nu prea=i vad pe bulgari sclipitori la alte capitole.
E suficient sa ma gandesc la stoicikov si sa mi se aplece :huh:
crissis
19 May 2007, 17:31
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10875&art=29004&cHash=e9af0383bo
:lol:
Pitbull
19 May 2007, 19:29
75% NU !!!
INSOMAR si CURS : Basescu ramane presedinte cu peste 75% din voturi
Electoratul a respins cererea parlamentului de demitere a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei cu 75 la suta din voturile alegatorilor prezenti astazi la urne in cadrul unui referendum. Basescu a obtinut victoria in conditiile unei participari scazute la urne.Aceasta este rezultatul unui exit-poll Insomar (sondaj la iesirea de la urne) dat publicitatii la ora 20, la inchiderea urnelor. Un alt sondaj, dat publicitatii de CURS, are un rezultat apropiat indicand ca Basescu a fost reconfirmat in functie cu votul a peste 78%...
I-AM SPAAART!!!
care e procentul de participare?
Pitbull
19 May 2007, 19:38
Slab. Vreo 30-40% Afläm noi, curând.
Neuptolem
19 May 2007, 19:50
Chiar in clipa asta spune Cristian Tudor Popescu pe tvr1, prezenta slaba la vot nu inseamna nimic, cei ce au "ramas acasa" sunt dezgustati de lovitura celor 322 de TRADATORI, printre ei puteam fi si eu! insa m-am numarat la ora 18:00 (azi) in cei grabiti sa execute o sarcina zilnica...am dat un NU de zile mari intr-o vreme neinsemnata din politica romaneasca, cred, pe acei RAZGANDACI i-a batut soarele in cap cam mult prin statiunile balneoclimaterico-tropicale din Turcia sau Bulgaria. Nu e bun soarele...stratul de ozon s-a subtiat, sa le interzica naiba sa mai faca dracovenii de-astea, sa le mai slabeasca salariul, vorba lui Badea : "in alte tari politicienii nu sunt magnati ca la noi, sunt oameni normali, isi platesc rata de leasing, etc....". :hmm:
Pitbull
19 May 2007, 20:12
Apropo, pentru cine pofteste: se-adunä lumea la Universitate. :)
Eu, unul, nu mä mai duc, am fost acu' o lunä când era de luptä, de fäcut treabä. Acu', la bairam, nu mai e nevoie. Ne-am fäcut datoria, putem sä ne bucuräm si acasä.
herbert
19 May 2007, 21:55
vesti triste din tabara PSD:
Geoana (prostanacu) va fi debarcat; Iliescu abandoneaza politica...
grupul de la Cluj vrea sange si schimbari in partid...
Neuptolem
19 May 2007, 22:13
vesti triste din tabara PSD:
Geoana (prostanacu) va fi debarcat; Iliescu abandoneaza politica...
grupul de la Cluj vrea sange si schimbari in partid...
Nu vad care e problema.
Proletar
19 May 2007, 23:27
ce vrajeala!!!
ce pierdere de vreme!
si-a facut damblaua basescu si ne-a demontrat ce??
ca o poate lua de la capat cu sicanele si idioteniile??
mere smecherie, mare victorie!!
da, avem din nou un presedinte rudimentar si tampit de puterea pe care o are.
pregatiti-va pentru razbunarea neamului prost.
Airlight
19 May 2007, 23:37
eu zic sa te linistesti cu invectivele inutile. nivelul discursului tau te poate defini.
daca ai ceva concret de acuzat, si nu de pe o pozitie partinitoare, te-am putea asculta.
nu cred ca intelegi ce se intampla de fapt.
oricum topicul asta ar trebui inchis.
Proletar
19 May 2007, 23:55
eu zic sa te linistesti cu invectivele inutile. nivelul discursului tau te poate defini.
daca ai ceva concret de acuzat, si nu de pe o pozitie partinitoare, te-am putea asculta.
nu cred ca intelegi ce se intampla de fapt.
oricum topicul asta ar trebui inchis.
cred ca iti dai seama ca numai de pe o pozitie partinitoare ma pot exprima!
nu cred ca inteleg ce se intampla de fapt?
sunt convins ca nici voi nu intelegeti ce se intampla.
Proletar
19 May 2007, 23:57
dar va las cu joaca voastra de-a partizanatul politic.
ma intorc si ascult U2.
e infinit mai util.
pentru suflet.
ceea ce si conteaza in esenta.
Airlight
20 May 2007, 00:13
sa decodam.
cred ca iti dai seama ca numai de pe o pozitie partinitoare ma pot exprima!
Look at me. I fuсk.
nu cred ca inteleg ce se intampla de fapt?
sunt convins ca nici voi nu intelegeti ce se intampla.
me shit? no nigga, you shit!
dar va las cu joaca voastra de-a partizanatul politic.
ma intorc si ascult U2.
I rule. I am so above you. all of you. I will now leave.
e infinit mai util.
pentru suflet.
ceea ce si conteaza in esenta.
'coz I know thingz.
Proletar
20 May 2007, 00:24
http://www.youtube.com/watch?v=Olp8ApUvwe0&mode=related&search=
Proletar
20 May 2007, 01:01
inca una si noapte buna! :happy:
http://www.youtube.com/watch?v=gq08ouOwiqQ&mode=related&search=
Bagheera
20 May 2007, 03:10
Keepwalking, iarta-ma, dar daca "75%x40% x18 milioanesi " iti spun ca esti depasit de fapte pe care nu le intelegi, nu e asa ca ar trebui sa...?
....sau in niciun caz, doar suntem in Romanica, tara care tre' musai sa devina bananiera.
ROMANIA - CONGO = 2 - 0
Proletar
20 May 2007, 10:09
Keepwalking, iarta-ma, dar daca "75%x40% x18 milioanesi " iti spun ca esti depasit de fapte pe care nu le intelegi, nu e asa ca ar trebui sa...?
:D Frumoasa logica, bagheera.
Felicitari!
Chiar nu comentez acest "rationament".
herbert
20 May 2007, 13:14
nu inteleg referenul asta postEveniment al lui keepwalking..., de fapt, o maraiala enervanta...
poate esti vreun PSD-ist ceva?
atunci ar trebui sa suferi si mai cumplit, pt ca la Iasi - fieful PSD - Basescu a castigat muuuuult!
Alex Leo Serban
20 May 2007, 14:03
sorry herbert, dar logik asta maniheista kiar nu t prinde & nu t reprezinta: poti sa nu fii DELOC psd-ist (si nici prm-ist, pc-ist sau udmr-ist - cazu meu) & totusi sa NU iti plak basescu!
in orice caz, eu sint multumit k - (si) din motive obiective - nu am votat...
dar cei kre ati votat - mark my words: nu va trece mult & O SA VA PARA RAU! ;)
pentru ca n-ai avut unde :)
ASA E :P
Pitbull
20 May 2007, 14:35
cei kre ati votat - mark my words: nu va trece mult & O SA VA PARA RAU! ;)
Nope!
Cä fin'cä:
1) Nu am încredere în spiritul täu vizionar. Ai tu calitätile tale, da' profet nu esti (nici mäcar prin deductie), iar în materie de politicä esti la fel de tufä, cum sunt eu în materie de matematicä, fizicä, chimie si stiinte economice.
2) DACA la un moment dat se va produce cu adevärat acea schimbare spre räu pe care o acuza ipocrit patrulaterul negru, noi vom gândi asa: NE PARE BINE cä l-am votat pe Bäsi atunci, la referendum! It was the wise thing to do! Päcat cä s-a schimbat; acum - abia acum! - e momentul sä-l däm jos si sä punem altul mai bun. (Si vom gândi asa cinstit si sincer, nu demagogic si tzâtzâindu-ne curu' cä ne mazileste el tätucii si patricii si-i bagä-n pârnaie, de ne lasä-n budigäi.)
herbert
20 May 2007, 15:26
sorry herbert, dar logik asta maniheista kiar nu t prinde & nu t reprezinta: poti sa nu fii DELOC psd-ist (si nici prm-ist, pc-ist sau udmr-ist - cazu meu) & totusi sa NU iti plak basescu!
sigur ca nu ma prinde, pt ca am facut-o la misto...
am mai spus pe coclaurile acestui forum ca Base nu ma incanta deloc...
mi-e rusine, sufer si tot tacamul unui intelectual care nu suporta asemenea specimene... BUT
IN MOMENTUL ACESTA NU EXISTA O ALTA SOLUTIE...
crissis
20 May 2007, 15:44
mda, zi plina pentru basescu. cumpara la supermarket, tilhareste o ziarista, le multumeste lui talpes & becali, se imbaiaza in multime etc :sick:
Pitbull
20 May 2007, 16:00
...si le ridicä la fileu pesedistilor emoticoanele verzi.
(Geoanä, Ilici, Felix, Vadim si Trädiceanu erau si ei la fel de verzi asearä, uite-asa arätau: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: , parc-ar fi fost niste gogonele stricate.)
Proletar
20 May 2007, 16:15
de fapt, ce am spus eu in cele mai recente postari?
- ca toata tarasenia cu referendumul a fost o pierdere de vreme.
- ca basescu e un individ rudimentar, imbatat de putere (imaginati-va ce vis de glorie poate trai un plutonier daca ar avea sansa sa faca smotru si glume de neam prost nu cu o mana de oameni, ci cu 22 de milioane).
- ca basescu abia asteapta sa inceapa rafuielile personale cu adversarii
- ca mai bine ascult U2, acest lucru fiind mai util pentru suflet decat politica.
si ce mi se raspunde?
- ca daca un anumit procent din populatia Romaniei are o alta parere decat mine, automat trebuie sa-mi pun semne de intrebare in privinta capacitatii mele de discernamant.
Spun deschis aici ca acest mod de a vedea lucrurile mi se pare unul de o prostie crasa. Incercand sa ma amuz (desi ce a spus bagheera nu e deloc amuzant), mi-am adus aminte de Oblio, baietelul cu cap tuguiat care traia intr-o lume de capete rotunde. Da, sunt Oblio care nu se supune dictaturii majoritatii, na! :)
- ca "n-oi fi oare vreun pesedist?". Genul ala de intrebare securisto-iscoditoare: "Da' cine esti dumneata, tovarase X-ulescu?"
si inca ceva...
mi-am incheiat postarile de ieri seara cu doua trimiteri spre cantecele celor de la U2 si o urare de noapte buna.
se pare ca total insuficient pentru a-mi demonstra caracterul pasnic.... :)
in fine...
crissis
20 May 2007, 16:19
@ pitbull
treaba lor. sunt niste prosti
problema ta daca ai fost sedus de farmecul dubios al lui basescu
kestie de gust
Pitbull
20 May 2007, 16:28
Bäsescu m-a "sedus" atât de mult, încât nici acum nu-i iert o droaie de chestii, din perioada când era primar.
Atâta doar cä eu folosesc si ratiunea când judec, nu numai instinctele, sentimentele si pläcerile personale.
...A, si dacä în locul lui era un gentleman rafinat, elevat, idealist, sentimental, eventual si cu vreo 12,8% sânge albastru, 91% onest si 89% democratic... cred cä ceream azi politic în Olanda. Ne-a fost de-ajuns un Emil Constantinescu, mersi frumos.
Da' e clar cä unii cred una din trei:
- Cä e bine sä ne jupoaie pe toti mafiile politice.
- Cä nu, nu e bine, dar asteptäm sä le beleascä un tip "cool".
- Cä nici nu ezistä mafii, domle!
Somn usor, natiune, si pe restul vietii.
Leonard
20 May 2007, 23:33
mi-e jenã cã m-am nãscut într-o de þarã care susþine un astfel de personaj ca preºedinte.
mi-e milã ºi silã de cei obtuzi în gîndire care judecã imediat cã cine e împotriva lui bãsescu e de partea celorlalþi. pur ºi simplu nu mai meritã osteneala sã le argumentezi ceva. mare boalã fixaþiile astea prezente ºi la oameni de valoare, din pãcate.
mã bucur cã mã aflu în majoritatea care nu s-a prezentat la vot. mã bucur ºi cã rudele mele apropiate au avut aceeaºi atitudine.
mai subscriu încã o datã la unul din puþinii lucizi rãmaºi (cu toate cã în multe alte situaþii nu sunt de acord cu el):
mda. (http://www.youtube.com/watch?v=d7sCMxmKvXw)
crissis
20 May 2007, 23:43
q.e.d.
herbert
21 May 2007, 01:54
OMG!
cat de delicat a fost la inceput Base. a spus de vreo 5 ori "multumesc, la revedere, o zi buna!..." :D cand colo, si-a facut dreptate marinareste...
ce sa facem? tre' sa ni-l asumam. defilam cu ce avem.
e secretia emblematica a poporului roman in acest moment...
dar, in general, e foarte trist.
Airlight
21 May 2007, 08:26
Moshule, trebuie sa te hotarasti. Ori ii apreciezi pe baietii aia vanjosi in gat, care dau cu verbul de masa la ocazii, si atunci tratamente instantanee de tip 'flit', 'jet' etc se justifica prin aplaudarea organului dur cu care se opereaza, ori te dai dupa tipii aia eleganti si ascutiti care exercita toleranta lejera precum lorzii in camera comunelor.
Sesizezi dubla masura ?
Oricum discutia, adevarata discutie, nu e despre X-man basescu ci, asa cum intuia patapievici, despre posibilitatea instalarii unei noi republici, prima normala, in care chestii de bun simt curente ailleurs ar deveni valabile si la noi.
Si daca asta e reusita de un tip care-si depaseste conditia, cu atat mai mare respectul pentru el.
later edit: am vazut si eu inregistrarea video pana la capat. sa ne-ntelegem: omul nu a jignit-o cand a vorbit cu ea, s-a descarcat in private, adica sotiei. nu stiu ce credibilitate de jurnalist are ala care publica o conversatie privata si nu stiu cati din voi cati ati fi imaculati verbal in spatiul vostru intim.
Moshule, trebuie sa te hotarasti. Ori ii apreciezi pe baietii aia vanjosi in gat, care dau cu verbul de masa la ocazii, si atunci tratamente instantanee de tip 'flit', 'jet' etc se justifica prin aplaudarea organului dur cu care se opereaza, ori te dai dupa tipii aia eleganti si ascutiti care exercita toleranta lejera precum lorzii in camera comunelor.
Sesizezi dubla masura ?
nu vad care este problema. am dreptul de a critica pe oricine mi se pare ca intrece masura. iar simpla folosirea a "jet" nu ma plaseaza intr-o categorie sau alta.
Airlight
21 May 2007, 11:07
'ai c-ai inteles ce am vrut sa spun :)
Neuptolem
21 May 2007, 11:12
Dar tziganka chiar era o imputzita! Nu vad care ar fi problema...eu i-as extermina pe totzi romii astia! asta merita!
Leonard
21 May 2007, 11:15
nu stiu ce credibilitate de jurnalist are ala care publica o conversatie privata si nu stiu cati din voi cati ati fi imaculati verbal in spatiul vostru intim.
de aia nu suntem preºedinþi. preºedintele e o persoanã publicã, nu privatã. vreau un preºedinte care sã fie un model greu de atins, nu un maidanez de cartier. mie mi se pare absolut descalificant atît limbajul preºedintelui cît ºi gestul de furt. oricum nu mã mirã comportamentul sãu. vorba lui Cristoiu 'mã surprinde cã nu i-a dat un cap în gurã'. ce lecþie sã ia oamenii de rînd (cei cu mai puþin de 10 clase, adicã majoritatea dintre cei care s-au prezentat la vot) din gesturile preºedintelui:
1. ai voie sã furi
2. ai voie sã calomniezi
3. ai voie sã conduci beat la volan
4. (ceva ce þine de moralitate ºi de bãrbãþie) cuvîntul dat nu are nicio valoare (celebrele 5 minute în care-ºi va da demisia)
ce credibilitate sã mai aibã justiþia sau poliþia care nu sancþioneazã gafele primului om în stat, care se petrec în vãzul tuturor? se pare cã ne depãrtãm tot mai mult de Europa ºi tindem spre Congo.
mã declar împotriva ideii de imunitate a demnitarilor!
silver_boy
21 May 2007, 11:18
silã mi-e ºi de þaþele-astea "jurnaliste", perverse, care sub mãºti serafice ºi întrebãri naiv-tendenþioase abia aºteaptã, în fond, "sã fie jignite"...
pentru ca ºtiu, daca asta se intampla , nu prostia lor genuina va fi vizatã, ci insãºi libertatea presei, conditia jurnalistului... si din vaci mediatice, anodine si anonime ce sunt, vor deveni victime (re)cunoscute, eroi-deontologi, bla-bla-bla
Neuptolem
21 May 2007, 11:20
aºteaptã, în fond, "sã fie jignite"...
Multe fetiscane asteapta in fond...muuuuuult mai multe!... :hmm:
Airlight
21 May 2007, 11:38
Longshot: si Clinton a fost neplacut surprins, ca sa zic asa :), la fel Berlusconi sau Blair, in fine, asta e rolul presei de scandal, sa demitizeze icon-urile publice, problema e ca la ei asta e stire tabloida, la noi devine motiv de alegere politica.
Always keep your eyes on the ball, gentlemen.
Proletar
21 May 2007, 12:34
Pot parafraza:
Always keep your eyes on the balls, ladies?
8)
Pitbull
21 May 2007, 15:45
1) Tipa nu era ziaristä. "Cam multe [cumpäräturi]..." O întrebare ca asta e numai cireasa de pe tortul care o discrediteazä profesional de facto, indiferent de legitimatiile ei si de faptul cä semneazä niste texte sau ceva. Eu, unul, i-as fi dat capu' äla-n gurä despre care s-a amintit mai sus. Da', mä rog, eu nu sunt presedinte...
2) Bäsi ESTE presedinte, asa cä nu i-a dar un cap în gurä; i-a sechestrat public (si abuziv - da, de ce sä nu recunosc?) instrumentul cu care-l härtuia, dupä care i l-a trimis înapoi. Cine a scris "furt" deasupra, e bätut cu leuca-n cap. A fost UN GEST DE PROTEST ABUZIV.
3) Si-a prezentat public scuzele, ieri.
Apropo:
Iliescu nu si-a prezentat scuzele nici pentru "Mäi animalule" cu unghia-n gâtu' ziaristului din Constanta, nici pentru Mineriade - nu mai departe de säptämâna trecutä, le-a declarat din nou "acte de înaltä constiintä civicä". Nu c-ar avea vreo legäturä cu Bäsescu, dar valoarea comparativä e relevantä.
Deci, solutia: Iliescu-n pârnaie, împreunä cu cine mai inträ sub incidenta aceleiasi legi, pentru mineriade, "teroristi", etc.
Imediat dupä aia, l-am fi judecat pe Bäsescu dacä "fura" telefonul si dacä nu-si prezenta scuzele pentru insultä.
Case closed.
silver_boy
22 May 2007, 05:42
...ºi totuºi... duma nr. 1 data pe goarna de el presidente, e asta:
http://www.youtube.com/watch?v=eH5EAwllBac
....marinareasca and full of passion, plus ca musteºte de spirit european -: )
ps. m-au distrat copios reprezentatii rromilor care s-au dus in fata controceniului cu sampon si sapun sã-si spele (chipurile) onoarea pãt(r)atã
Carmine Galante
22 May 2007, 20:45
Basescu = Gigi Becali. Jalnic personaj (cica presedinte), jalnica tara & popor.
Leonard
23 May 2007, 00:18
ºi-aº mai completa: bãsescu=becali=vadim=iliescu=ceauºescu=saddam=hi tler=stalin etc. din pãcate, primii 4 încã sunt în viaþã. doar fragila demoraþie ºi chestia cu uniunea europeanã îl mai împiedicã pe primul (potenþial ºi pe urmãtorii 2) sã devinã ceea ce au fost ultimii 3.
herbert
23 May 2007, 00:41
ºi-aº mai completa: bãsescu=becali=vadim=iliescu=ceauºescu=saddam=hi tler=stalin etc. din pãcate, primii 4 încã sunt în viaþã. doar fragila demoraþie ºi chestia cu uniunea europeanã îl mai împiedicã pe primul (potenþial ºi pe urmãtorii 2) sã devinã ceea ce au fost ultimii 3.
Leonard, cred ca exagerezi...
"tiranul" Basescu se topeste la o bere...
ce tiran mai poate da Romania in epoca manelelor?
Carmine Galante
23 May 2007, 09:51
Intr-o tara civilizata & europeana (nu bananiera ca RO.) Basescu si-ar fi dat demisia imediat dupa difuzarea fazei cu "tiganca imputita". Sa va amintesc cazul ala cu ministrul suedez care nu si-a platit cablul si cand a fost prins si-a dat demisia?
http://www.suedia.se/index.php?c=391
Alex Leo Serban
23 May 2007, 11:15
ink o data spun: i am baffled k acestui individ NU ii place d base & becali - e in ac 'liga' cu ei, nu?! (dk mai e nevoie sa 'explic': limbaj d mahala, violenta, incapacitatea d a argumenta cva, aberatiile logice - vzi exemplul cu ministrul suedez, cu kre 'cazul base' nu este nici p departe comparabil... ah, base (totusi) are cva in plus: stie sa-si ceara scuze! 8) )
ps k veni vorba: acu k individu a revenit, nu ar trebui maturat forumu one more time, with gusto?! :P
gloria, stefando - c asteptati? :o
europe_east
28 May 2007, 12:00
Acu' la spartul targului am citit si eu cate ceva de pe aici. O reverenta adanca pentru Bagheera.
Pitbull
28 May 2007, 14:13
Si pentru mine nu??? C-am cumbätut umär la umär, cot la cot, sold la sold, genunchi la genunchi, gleznä la gleznä! Vezi cä când mai vii nu mai vin la bere!
europe_east
30 May 2007, 16:56
ba cum sa nu. :) (n-am citit chiar tot ce-i pe-aici, iar mesajele lui Bagheera m-au frapat prin cantitatea mare de suflet pusa in ele, si curaj & all those good things ;) de care romanii cam duceau lipsa, am zis sa-i spun un salut mai special.)
oricum, salutari la toata lumea, scuze ca n-am mai dat de mult pe-aici, dar m-am luat cu treaba... mai vin in ro, si poate va mai vad la o bere! apropo, m-au felicitat prieteni de pe aici si aiurea de reusita de la Cannes... de parca eu as fi avut ceva de-a face... vedeti, bey, ca e o mare reusita pentru toata natiunea? :D am saltat si noi capul un pic mai sus... ma rog, in sfarsit sa traiasca!
scuzati de offtopic.
Carmine Galante
29 Sep 2007, 19:50
Jenant basescu la intalnirea lui de doi lei la care a catadicsit sa vina dupa nu stiu cate luni. Cica a fost si-n vara acolo da' era canicula si nu era nimeni. :lol: Jenant si Emil Tzache Constantinescu, care incearca sa-si insuseasca conceptul de Piata a Universitatii. A uitat probabil ca este cel mai slab presedinte pe care l-a avut tara asta amarata ever. :sick:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.