PDA

View Full Version : Filme noi necunoscute

Moise
03 Apr 2007, 13:51
Vreau sa stiu si eu de ce nu apare nicaieri pe acest site filmul "Ostrovul" a lui Lunghin. Este deja suuuuper cunoscut. S-a scris si in rev. "Lumea Credintei" despre el. Este cunoscut pana si in mediile manastiresti a fi mai retinute in a comunica cu lumea inconjuratoare. Insa la Cinemagia - nimic. Nu exista! Am primit deja telefoane din toate colturile tarii daca am vazut filmul. Ei bine, l-am vazut! Dar eu sunt un simplu amator. Aici, unde bolboreseste filmomania, nimic! Eu am aflat despre film la o conferinta pentru ca stateam in fata reprezentantilor presei si ei comentau in spatele meu: 'Uita tot ce ai vazut pana acum si vezi Ostrovul'. Dragii mei!! Ce se intampla? De ce nu apare nicaieri pe site-ul tuturor filmelor???

Proletar
03 Apr 2007, 13:56
Am vazut Ostrovul si nu mi s-a parut mare chestie...
Cert este ca nu-i un film care sa te faca sa-l uiti pe Andrei Rubliov, de pilda.

Moise
03 Apr 2007, 13:59
Sunt absolut de acord! Dar nu este un motiv sa nu il bagi in seama.

gionloc
04 Apr 2007, 17:44
Vreau sa stiu si eu de ce nu apare nicaieri pe acest site filmul "Ostrovul" a lui Lunghin. Este deja suuuuper cunoscut. S-a scris si in rev. "Lumea Credintei" despre el. Este cunoscut pana si in mediile manastiresti a fi mai retinute in a comunica cu lumea inconjuratoare. Insa la Cinemagia - nimic. Nu exista! Am primit deja telefoane din toate colturile tarii daca am vazut filmul

pai daca e cunoscut in manastiri si daca s-a scris si in Lumea Credintei :w00t: despre el.. deja e exact acolo unde trebuie, in casa Domnului!

totusi, ar trebui introdus si in baza de date a cinemagiei, ca la cite telefoane primeste Moise.. e posibil sa dea cu toiagu-n forum si sa-l rupa-n doua pentru a face loc cortegiului care-l duce in spate pe calugarul Anatolie.

am un prieten absolvent de teologie si a tot staruit ca trebuie sa vad si eu filmul asta. am acceptat, cam cu indoiala si cu gura sptrepezita.. dar, no, uneori faci si sacrificii pentru prieteni!

faza e ca decum a inceput povestea, cu un nene balmajind iertare catre Dumnezeu, am vrut sa opresc filmul.
in gura parintelui Serghi (nuvela omonima a lui Tolstoi), in gura lui Zosima, vorbele alea suna bine.. findca in lectura le dai tu glas.. mintea ta le da forma... dar sa le vezi pe ecran...sa le accepti de-a gata... sa iti inunde intimitatea... hmm.

filmul sta bine ca pilda, dar pentru un pravoslavnic - un tip e prins, intr-un fel de depozit de carbuni la malul apei, de niste soldati ss prin 1942; ca sa scape tre sa isi impuste superiorul... ceea ce, mai din greseala, mai din dorinta, chiar face. nemtii lasa o bomba in depozit, pina se tot tinguie tipul asta bomba explodeaza, el e recuperat de niste calugari din apropiere. cumva el primeste o a doua sansa, asa ca isi dedica viata Domnului... constructia sa ca personaj e e un amestec intre scrierile lui Tolstoi de dupa 1880, cele in care figurile si motivele religioase abunda, si figura lui Raskolnikov din a doua parte romanului Crima si Pedeapsa (redemptiunea). tipu e un fel de sfint, face minuni, e vizionar, scoade ghiavolu din femeie, moare cind are chef - evident, intr-un final a la Ivan Ilici, abia dupa ce isi afla impacarea sufleteasca (de fapt superiorul lui nu murise!!)... un frate calugar il priveste cu pizma, staretu e patruns de intelepciunea sa... bla bla ...tot tacimu'! evident, dupa 15 minute deja intuit in detaliu.

ceva imagini frumoase, dar pentru cineva care a trecut prin romancierii amintiti mai sus filmul ar garanta doo ore de plictiseala.

eu prefer pilda din Funny Games : pai nu e normal ca Paul&Peter sa-i chinuie pe burghejii austrieci? 8)
doar nu stiau nicio rugaciune! :x

:lol:

aayana
07 Apr 2007, 00:42
Care-i denumirea originala a filmului? Incerc sa-l gasesc pe IMDB :?

aayana
07 Apr 2007, 00:44
Cred ca l-am gasit!
http://imdb.com/title/tt0851577/