View Full Version : FILME CU LUMI SUBTERANE
distroe
11 Mar 2007, 18:15
Buna, ma intereseaza pentru o lucrare in ce filme ( SF-uri sau genul cu istorie alternativa) apare civilizatia retrasa in subteran? Ma refer la lumea "normala" ,cu toate chestiile obisnuite ( deci, nu civilizatii extraterestre ) insa obligata sa traiasca in orase subterane.
si undergroundul din 'Delicatessen' de marc caro & jeunet face parte din circuit.
herbert
11 Mar 2007, 20:43
pai, subteran e tot cinemaul romanesc. cu exceptiile care confirma acest adevar...
Carmine Galante
11 Mar 2007, 21:03
@herbert
Auzi, fara misto, da-mi si mie 5 (cinci) titluri de filme realizate in Republica Moldova, care sa insemne cat de cat ceva (sau nu), fara sa aiba ptalamaua URSS pe generic. Aici nu ma refer la filmele lui Loteanu. Astept cu interes raspunsul.
Alex Leo Serban
11 Mar 2007, 22:18
herbert, nu-i da!
lui oricum nu-i place decit 'ghitza' cu cleo stratan :lol:
herbert
11 Mar 2007, 22:27
@herbert
Auzi, fara misto, da-mi si mie 5 (cinci) titluri de filme realizate in Republica Moldova, care sa insemne cat de cat ceva (sau nu), fara sa aiba ptalamaua URSS pe generic. Aici nu ma refer la filmele lui Loteanu. Astept cu interes raspunsul.
wow, ai avut vreodata impresia ca as putea sa discut serios cu tine dspr soarta/palmaresul filmului basarabean? e o impresie gresita...
daca filmul romanesc orbecaie in subteran, atunci filmul basarabean vietuieste in subsubteran. Poate ca rolurile /locurile s-ar fi schimbat, daca Pintilie ramanea in Basarabia...
nu stiu ce se intampla in Rep. Moldova in materie de film (de fapt, nu se intampla nimic), pentru ca nu locuiesc acolo...
Carmine Galante
11 Mar 2007, 22:34
daca filmul romanesc orbecaie in subteran, atunci filmul basarabean vietuieste in subsubteran.
Da ...
Poate ca rolurile /locurile s-ar fi schimbat, daca Pintilie ramanea in Basarabia...
Nu pot sa te contrazic, dar greu de crezut ca Pintilie ar fi ramas in rametzia.
nu stiu ce se intampla in Rep. Moldova in materie de film (de fapt, nu se intampla nimic), pentru ca nu locuiesc acolo...
Mersi de raspuns, complet.
distroe
11 Mar 2007, 23:02
Wow, oameni buni..e aici deja povestea cinemaului underground.
E frumos ce vad pe aici, si totusi m-ar interesa ceva specific - filmele gen atmosfera e toxica,iar oamenii stau in spatii inchise sau in pamant. Cred ca si in cateva episoade din Razboiul Stelelor a fost treaba asta.
Dar nu in mod special genul Undergroundului lui Kusturica, cu aia de stau izolati in pivnita. Ci cu toata civilizatia, cu cladiri,totul,sub pamant.
Leonard
12 Mar 2007, 00:05
Pan's Labyrinth
Matrix
bellhop
12 Mar 2007, 06:03
here's one for all your subterranian needs...
Moscow Zero (http://www.imdb.com/title/tt0488164/) (2006)
sau go back to Jules Verne. :happy:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.