View Full Version : Filme documentare
zarathustra
30 Jan 2007, 09:08
Asa incat nu am gasit nimic in forum despre acest gen de filme m-am gandit de ce sa nu deschid un subiect de discutii despre documentarele :)
Pareri, critici, laude despre documentare vazute mai recent sau mai demult ......
Incep eu ..... :P
(vizionat aseara :) ) - "The elegent universe" - pentru cei pasionati de fizica si nu numai - o infatisare a unificatiei teoriilor fizicii secolelor XIX - XX (part I) si prezentarea si dezbaterea a " String theory" (part II and III)
Durata celor trei parti ~3h :)
PoliFanAthic
31 Jan 2007, 02:42
Documentarul anului pare a fi "An Inconvenient Truth", mai ales ca Al Gore si-a gasit o tema cat se poate de actuala - si filmul nu a ramas fara reactie in guvern.
Gore are sarm, singurul motiv pentru care nu a ajuns presedinte a fost stim noi care, si este un om inteligent, care recunoaste adevaratele prioritati, prioritati care nu ne vor afecta doar pe noi in prezent, ci omenirea si felul ei de a exista pentru viitor. Nu mai ne permitem sa luam jumatati de masura in ceea ce priveste mediul, emisiile de noxe, etc pentru ca am ajuns sa avem niste proportii care implica faptul ca orice decizie va fi fundamentala in efectele ce le va avea.
Cine a vazut "The root of all evil"?
Abia l-am descarcat, intentionez sa-l vad.
Am vazut de curand un documentar care mi s-a parut interesant. Se numeste Rivers And Tides (2001) si este despre sculptorul Andy Goldsworthy. El creeaza sculpturi efemere din elemente ale naturii, pe care apoi le fotografiaza.
Din punctul de vedere al unei persoane necunoscatoare in ale sculpturii, ( :P ) lucrarile sale mi s-au parut atat frumoase cat si originale.
Este interesanta de asemenea atitudinea pe care o are fatza de o lucrare de-a sa atunci cand aceasta se topeste sau o ia apa :D, si anume ca nu o priveste ca fiind distrusa, ci mai mult ca fiind reintoarsa in natura.
:happy:
atyclb_87
18 Feb 2007, 13:33
Un film-documentar care imi vine in minte mereu este cel vazut la TIFF, Megacities, din 98. Interesant de vazut, un film despre ce inseamna sa supravietuiesti.
Pe Cultural a fost documentarul lui Michael Moore, Bowling for Columbine, am vazut 10 minute, un interviu cu M Manson si o chestie animata, scurta istorie a Americii. Tare de tot.
PoliFanAthic
19 Feb 2007, 02:32
Documentarul eu favorit este "Grizzly Man", al lui Herzog. Mi se pare ca este unul din putinele documentare care depasesc limitele genre-ului. Imi pare rau ca nu am vazut inca "Touching the Void", despre care am auzit ca ar fi ceva deosebit.
simona_t
05 Mar 2007, 13:22
adica documentarul lui chiar merita sa fie vazut... ce pacat ca la noi politicienii sunt prea ocupati sa faca circ :hmm: Cred ca un asemenea subiect, foarte de actualitate si foarte "adaptat" realitatilor mioritice nu i-ar lasa nu reci, ci de-a dreptul inghetati... Cand padurile noastre sunt defrisate intr-un total tembelism autohton ce zice politicianul roman :"vine unu, cum ii yice, ba, parca Gore, nu... vine asta cu prostiile lui sa ne dea noua lectii... da cine se crede asta..." etc.etc.etc. pana aici m-a adus imaginatia in limbajul academic al politicienilor mioritici.Mai departe completati voi etc-urile...
simona_t
06 Mar 2007, 11:41
Eu sunt intr-o contiunua cautare de carti :D De data asta caut volumul "Filmul documentar. Despre documentar... încã ceva în plus" al lui Laurentiu Damian, aparut in 2003 la Editura Tehnica. Bineinteles ca pe situl editurii se specifica faptul ca volumul este epuizat.
E vorba despre volumul care si-a imprumutat numele emisiunii realizate de acelasi neobosit Laurentiu Damian pe canalul Tvr Cultural. Pentru cei care vreti sa va puneti la punct cunostintele in ceea ce priveste filmul documentar romanesc si pionierii acestuia emisiunea e mai mult decat binevenita. In plus are formatul unui serial, ceea ce o face foarte placuta...
Revenind la problema mea, a auzit cineva de cartea asta?
Flopcaru
17 Mar 2007, 08:57
Ala cu Hitler e supertare. "Ultimele zile ale lui Hitler" sau cam asa ceva. Nu stiu cum e in engleza. Am citit o carte f documentata despre el inainte sa vad filmul, asa ca va pot spune ca filmul este f fidel realitatii.
Ala cu Hitler e supertare. "Ultimele zile ale lui Hitler" sau cam asa ceva. Nu stiu cum e in engleza. Am citit o carte f documentata despre el inainte sa vad filmul, asa ca va pot spune ca filmul este f fidel realitatii.
Da, l-am vazut si eu. Spunea si de femeile din viata lui, eu nu inteleg cum de-l iubea femeia aia asa de tare...(a ajuns pana la urma sotia lui, imi scapa numele ei acum)
a ajuns pana la urma sotia lui, imi scapa numele ei acum
Eva Braun.
N-am vazut documentarul, dar stiu ca s-au casatorit inainte cu putin timp sa moara(adica sa se sinucida).
Pitbull
17 Mar 2007, 18:52
eu nu inteleg cum de-l iubea femeia aia asa de tare...(a ajuns pana la urma sotia lui, imi scapa numele ei acum)
Eu înteleg. :happy:
Prefer sa cred ce scrie la numarul 6 (http://www.cassavafilms.com/list9_2002/list9_021102.html). :D
acum inteleg si eu :)
Da` stiu ca i-a trebuit mult pana a acceptat-o, era genul pe care o dadea afara pe usa si intra pe geam.
Oricum, am citit despre ea in "100 de femei celebre a tuturor timpurilor" si acolo apareau si Joana D`Arc, Madonna, George Sand s.m.a. (adica inca 96 :P )
The power of nightnares:the rise of the politics of fear.
Super documentar care arata cum terorismul a ajuns sa fie asa la moda.
Merita vazut de oricine.
rpme:power and glory e interesanta,dar na strica sa faca si romanii cv documentare
pardon rome:power and glory :oops:
Pitbull
22 Apr 2007, 14:40
Ai functia "Edit" ca sä te corectezi.
illotempore2002
24 Apr 2007, 12:37
Baraka?
Ehe, despre Baraka cel mai bine vorbesc imaginile.
Un documentar care mi-a placut, este Maradona de Kusturica si n-are nici o legatura cu faptul ca nu ma uit la fotbal. Filmul nu este atat sportiv, cat politic. Interesant de vazut. ;)
Pitbull
04 Feb 2009, 19:22
Uite-i topicul;
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=17335
wow! Frumoasa analiza! Am sa citesc.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.