PDA

View Full Version : Five fingers

alina anamaria
28 Jan 2007, 11:32
Vineri, 26.01.2007, la Pro TV a fost "Five fingers", un film cu Ryna Phillippe si Laurence Fishburn, despre un olandez care, in dorinta sa de-a ajuta populatia Africii de Sud care suferea de pe urma foametei, este rapit si torturat de un grup de extremisti.
Filmul are substanta deoarece, in loc sa ne prezinte teroristi cu fetele mascate care nu stiu de cit sa apese pe tragaci, ne arata o lata fata a unei lumi pe care noi, occidentalii, nu o vom intelege niciodata pe deplin. Este si nu prea un film politic, cit mai mult un joc de sah, bine tradus, de altfel in romana prin "Jocul de-a soarecele si pisica".
Acesta film, ca si multe altele de acest gen, care nu sunt promovate cum trebuie nicaieri in lume, ne fac sa realizam ca adevarul are multe fete, iar ca noi, manipulati de Mass-Media, nu reusim sa vedem decit perspectiva care convine din punctul de vedere dominant, fie el politic sau comercial.

Narcot1c
28 Jan 2007, 11:38
este un film destul de reusit , am vazut si eu ceva in mare parte .... zic in mare parte deoarece nu prea ma uit la TV ... oricum a iesit bine si si actorii precum Laurence Fishbourne "Morpheus" bine cunoscut dupa seria matrix , cat si colm maeney din "Caved in"