PDA

View Full Version : Inland Empire

Windom
17 Jan 2007, 07:29
Stie cineva daca si cind va fi lansat si pe ecranele noastre Inland Empire?
Daca l-a vazut cineva, i-as fi recunoscator daca mi-ar da unele indicii. Sint tare curios. Merci :)

StefanDo
17 Jan 2007, 09:33
Se pare ca filmul va fi adus de Independenta Film la inceputul lunii august, dar data nu e deloc sigura... :)

Ca fapt divers, felul cum a ales David Lynch titlul filmului: In timp ce vorbea cu Laura Dern, actrita din rolul principal, aceasta a precizat ca sotul ei este dintr-un loc numit Inland Empire (o zona din apropierea orasului Los Angeles). Se pare ca Lynch a incetat brusc sa mai auda ce zicea Dern pentru ca i-a placut foarte mult cum sunau cuvintele "Inland Empire". A decis ca acesta sa fie titlul filmului pentru ca, dupa cum a declarat: "I like the word inland. And I like the word empire"

Nice... :)

capitain
12 Feb 2007, 22:58
am vazut.
mi s-a parut cel mai ametitor film facut de lynch vreodata.
are umor...chiar si sens, daca iti dai silinta sa il intelegi, desi multe secvente nu sunt usor de citit
mi s-a parut interesanta combinatia dintre mediile de transpunere - a filmat si in hd si pe pelicula. am crezut ca stilul de filmare in sine poate delimita visul si realitatea, insa sunt atat de amestecate incat trebuie sa te bazezi mai mult pe instinct pentru a gasi indiciile in film.
laura dern joaca excelent, mai ales avand in vedere cate personalitati diferite trebuie sa interpreteze, in cadrul aceluiasi film.
imaginea nu este "corecta" dar o gasesc interesanta, avand in vedere ca in momentele in care lumina "arde" pur si simplu, am simtit si eu, fizic, arsurile. de asemenea miscarile de camera sau efectele vizuale dau senzatii fizice foarte clare. prin urmare, stilul de filmare ajuta dramaturgia foarte mult.
iar montajul e ametitor :)
si iepurii m-au spart!
so, enjoy!