PDA

View Full Version : Au scos din anonimat

Liou
14 Jan 2007, 15:23
M-am gandit ca putem dezvolta un subiect despre regizorii care au scos din anonimat actori sau care i-au distribuit in primul lor film. Putem extinde discutiile si la persoanele care au scos din anonimat sau au ajutat regizorii sa devina regizori. Deci aici pot intra toti acei care, la un moment dat, au reusit sa influenteze destine.
Incep eu cu doua exemple:
- regizorul Geoffrey Wright il scoate din anonimat pe Russell Crowe, distribuindu-l in filmul Romper Stomper (1992)
- Salvador Dali il scoate din anonimat pe Luis Bunuel, colaborand cu el la filmul An chien Andalou (1929)..cel putin asa stiu eu

Luke_Dorian
14 Jan 2007, 18:34
pe russell crowe nu l-a scos din anonimat Sharon Stone cand l-a vrut neaparat in filmul the quick and the dead?bine asta a fost mai tarziu...prin 1995

Liou
14 Jan 2007, 20:28
Primul l-a scos din anonimatul australian, al doilea, din cel american. Oricum, daca nu era "Romper Stomper" nu era nici "The quick and the Dead"... acuma fiecare dupa cum considera :-) oare ce zic criticii de film?

Mala Portugal
14 Jan 2007, 20:44
Almodovar pe Banderas

Leonard
14 Jan 2007, 23:04
Lars von Trier pe Emily Watson
Sergio Leone pe Jennifer Connely
David Lynch pe Naomi Watts (mai apãruse într-o serie de filme dar eu unul n-auzisem de ea pînã la MD)
Hal Hartley pe Martin Donovan
Shunji Iwai pe Tadanobu Asano
Zhang Yimou pe Gong Li (intrã ºi la muzã pentru cã i-a devenit nevastã)
Joel Coen pe Frances MacDormand (idem)

Luke_Dorian
15 Jan 2007, 12:25
stiam (sau am observat) ca Joel(sau fratii Coen) has (have) a thing about John Turturro

Liou
15 Jan 2007, 12:48
Alejandro Gonzalez Inarritu pe Gael Garcia Bernal (Amores Perros)
Jean-Pierre Jeunet pe Audrey Tatou (Le Fabuleux destin d'Amelie Poulain)
Tom Tykwer pe Franka Potente (Lola Rennt)

Faber
05 Aug 2007, 11:53
Jim Jarmusch pe Roberto Benigni ('Down by Law' :love: si primul 'Coffee and Cigarettes' - ambele din '86).

seven7seven
15 Aug 2007, 09:42
David Lynch pe Naomi Watts (mai apãruse într-o serie de filme dar eu unul n-auzisem de ea pînã la MD)

Lynch a descoperit mai mulþi actori.
Primul, ºi poate cel cu parcursul cel mai lung, este Jack Nance, necunoscut pânã la Eraserhead, deºi mai fãcuse un film înainte.

Jack va fi distribuit în fiecare din filmele lui Lynch, în afarã de The Elephant Man.

razvan-gabriel
15 Aug 2007, 18:13
Harvey Keitel (mai bine zis sotia lui) il descopera pe Q. Tarantino iar, la randul lui, Tarantino il scoate din anonimat pe M. Madsen cu fiecare film...

oxlock
16 Aug 2007, 20:38
Paul Verhoeven - pe Sharon Stone

cat ballou
20 Aug 2007, 01:04
Jim Jarmusch pe Roberto Benigni ('Down by Law' :love: si primul 'Coffee and Cigarettes' - ambele din '86).

da, dupe ce l-au mai descoperit Bertolucci, Costa-Gavras, Marco Ferreri, nemaivorbind de cuplul consacrat pe care l-a facut cu Massimo Troisi (in scris, regizat si jucat).

seven7seven
20 Aug 2007, 09:53
Dacã îmi permiþi sã mã extind pânã la actori care au consacrat actori..

Nic Cage pe Johnny Depp. Dupã ce Cage îl încurajeazã, Wes Craven profitã ºi il distribuie în A Nightmare on Elm Street.

Piotr Buendia
20 Aug 2007, 10:01
oricum, in lumea mare a filmului Depp a fost "consacrat" de Burton

seven7seven
20 Aug 2007, 10:18
oricum, in lumea mare a filmului Depp a fost "consacrat" de Burton

True. Celor doi amintiþi le revine doar meritul primului film în care a fost distribuit.

paska
27 Jan 2008, 09:01
Hitchcock pe Tippi Hedren (s-au placut impreuna in Pasarile si s-au dezamagit, tot impreuna, in Marnie) - mama lui Melanie Griffith.
Personal mie mi-a placut Marnie, nu mi s-a parut intr-atat de dezamagitor, bine, nu se ridica la inaltimea pasarilor, insa nu as putea spune ca am pierdut timpul uitandu-ma la el.

morphego
27 Jan 2008, 11:31
Tony Scott atat pe Tom Cruise si Val Kilmer (cu "Top Gun"), cat si pe Nicole Kidman (alaturi de Tom Cruise in "Days of Thunder")...se poate spune ca a si creat cuplul Cruise-Kidman :?

alexinho
01 Feb 2008, 15:38
"primal fear" l-a scos in evidenta pe edward norton

hellsteed
01 Feb 2008, 19:32
Ingmar Bergman pe Liv Ullmann,desi aparuse inainte in alte filme s-a consacrat in ale lui Bergman

Cazeemeer
01 Feb 2008, 23:22
Bergman i-a scos de fapt din anonimat pe toti actorii cu care colabora constant, si cred ca cel mai reprezentativ exemplu nu e Liv Ullmann, ci Max Von Sydow (care a avut o cariera extrem de consistenta si in afara colaborarii cu Bergman).
Si in categoria asta cred ca poate intra si Sven Nykvist, avand in vedere ca si lui cariera i-a inceput cu Bergman, ca apoi sa ajunga sa lucreze cu diversi alti regizori importanti.

VaVaVuum
03 Feb 2008, 11:40
Pai, sper sa se incadreze in fir, eu spun ca David Slade a scos-o din anonimat pe Ellen Page in Hard Candy. Besson pe Natalie Portman.