PDA

View Full Version : la multi ani România (tragi-comedie în 2 acte ?i un epilog)

silver_boy
01 Dec 2006, 01:48
actul I

...Nu uit nostalgia unui amic, student la istorie: "bã... aº vrea ºi io sã mã simt, fie ºi pentru o zi, un...englez. Nu se referea, evident, la statutul de cetãþean or something...ci la faptul ãla simplu (ºi de neînþeles pentru naþiile de mâna a doua ) de a aparþine structural unui popor care a fãcut "Istoria."
Chiar, cum o fi... sã fi englez?
.........................
La mulþi ani România!

actul II
astã varã (Doamne ce mai trece timpu...) într-un Irish Pub, cu un amic din Danemarka...am bãut un "scoch" cu nume de fundaº central de la Arsenal...am spãlat varzã... de una, de alta ....la un moment dat s-a amestecat în discuþie ºi un englezoi cu nas de croncobaur..where are u from? Where are u from ? ei au spus nume de þãri...io am zis România..ºi la un moment dat, englezu: "Noi am cucerit lumea"...ºi Danezu: "...fugi domle de-aici, dumneata ai auzit vreodatã de vikingi?"
ºi io... ce sã zic ??? " hai mã gata cu trãncãneala, ia spuneþi, vreþi o fatã?"
n-au prins subtilitatea, cereau detalii...
avem umor
La mulþi ani România!

epilog
Mircea Eliade ( tot despre EA) într-o scrisoare cãtre Anton Galopenþia
..." o þarã micã, fãrã noroc!"
...................
La mulþi ani România!

ulrich
01 Dec 2006, 09:59
pai(pe langa fetitze)avea altceva de oferit?tzuica si sarmalutze,nu?

Neuptolem
01 Dec 2006, 11:21
Actul 3 - post epilog: Si apare Becali cu Sabia Luminii. :)

Da, da...
Si America e simbolul pãcii deoarece a fost descoperitãa de Columb... (columb = porumbel, mesager al pãcii)
Ete fleoºc! Hai sa spunem glume subtile...
Ooh! Myyy....God!!!

La multi ani Romania!!!
Si sa nu ne faci de ras in Uniunea Europeana! :P

qwerty
01 Dec 2006, 19:11
La multi ani Romania.

Cazeemeer
02 Dec 2006, 18:48
De ce ar putea parea interesanta conexiunea cu Dracula inteleg (chiar daca nu mi se pare efectiv interesanta). Dar legatura cu Frankenstein nu reusesc nicicum sa o vad.