PDA

View Full Version : european films

atyclb_87
07 Nov 2006, 11:01
Salut,

Imi puteti spune, va rog, titlurile unor filme europene care au ca tema consumul de droguri sau egalitatea intre oameni. Multumesc!

Ursuletz
07 Nov 2006, 13:40
Europene zici. Pai probabil ca cele mai importante ar fi Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo si Trainspotting. Poti incerca si Nil by Mouth pt. cateva sedinte foarte bune de bagat in vena (pe langa alte lucruri).

atyclb_87
07 Nov 2006, 16:49
Ms, am notat. Hmm, am zis europene ptr ca ma duce cu gandul la film, nu la o productie comerciala.

Cazeemeer
07 Nov 2006, 17:29
Daca nu tii neaparat sa fie europene filmele, atunci o recomandare frecventa ar fi Requiem for a Dream, un film mega-overrated if you ask me, dar cu un mesaj destul de clar si (cica) eficient. Stiu oameni care au fost sincer impresionati de el, asa ca daca vrei recomandarile astea pentru vreun scop educativ (asta imi sugereaza asocierea temelor), atunci e ok.
Cat despre filme despre egalitate, ar fi util sa precizezi mai clar ce fel de film vrei - daca vrei filme care sunt despre ideea de egalitate exprimata metaforic sau mai subtil, sau daca vrei filme in care ai realmente situatii de discriminare (poate inspirate din momente istorice relevante) si un mesaj direct contra ei.

Gloria
07 Nov 2006, 17:30
Salut,

Imi puteti spune, va rog, titlurile unor filme europene care au ca tema consumul de droguri sau egalitatea intre oameni. Multumesc!

si

A Clockwork Orange, The Big Lebowski (UK/USA), Human Traffic, Drugstore Cowboy (desi american e cu Matt Dillon, nominalizatul la Oscar pt rolul din Crash) Love Liza, Spun etc

atyclb_87
08 Nov 2006, 14:43
Daca nu tii neaparat sa fie europene filmele, atunci o recomandare frecventa ar fi Requiem for a Dream, un film mega-overrated if you ask me, dar cu un mesaj destul de clar si (cica) eficient. Stiu oameni care au fost sincer impresionati de el, asa ca daca vrei recomandarile astea pentru vreun scop educativ (asta imi sugereaza asocierea temelor), atunci e ok.

Ai dreptate. L-am vazut anul trecut, nu m-a facut sa spun ca e un film foarte bun, insa nici nu m-a dezamagit.

Cat despre filme despre egalitate, ar fi util sa precizezi mai clar ce fel de film vrei - daca vrei filme care sunt despre ideea de egalitate exprimata metaforic sau mai subtil, sau daca vrei filme in care ai realmente situatii de discriminare (poate inspirate din momente istorice relevante) si un mesaj direct contra ei.

Filme care fac referire la egalitatea intre oameni, indiferent cat de subtil sau direct este mesajul.

Thanks Cazeemeer, thanks Gloria

Pitbull
08 Nov 2006, 16:14
Filme care fac referire la egalitatea intre oameni, indiferent cat de subtil sau direct este mesajul.

"The Defiant Ones" / "Lantul"
"Guess Who's Coming to Dinner" / "Ghici cine vine la cinä"
Si altele de Stanley Kramer.