View Full Version : Film comercial versus film de arta
peter jackson
12 May 2006, 20:40
Principalul motiv pentru care filmul comercial e mai bun este faptul ca il vad mult mai multi oameni.Comparati-l pe lars von trier cu Peter Jackson sau george Lucas.
lestatika_29
12 May 2006, 20:55
l-am comparat
si trier e mai bun k aia doi la un loc plus toti ailalti regizori d genu lor
aaaaaaaaah, btw, regizorul meu favorit e ang lee, care nu poate fi incadrat la nici o categorie a facut si de-alea si de-alea desi cu alea necomerciale i-a iesit mai bine. vezi brokeback in comparatie cu the hulk
peter jackson
12 May 2006, 21:04
Ang lee a regizat Brokeback Mountain. Ce porcarie.
peter jackson
12 May 2006, 21:12
Filmele de arta sunt facute de niste europeni frustrati.Subiectele filmelor sunt jalnice-famillii destramate,copii handicapati etc.Dupa o saptamana grea de munca spectatorul american doreste sa se relaxeze.Din acest motiv hollywoodul inseamna entertainment.
peter jackson
12 May 2006, 21:24
Filmele care imi plac mie sunt vazute de sute de milioane de oameni.Filmele care va plac voua sunt vazute de o mana de oameni
Alex Leo Serban
12 May 2006, 21:25
deci, alea vazute de mai putini sint mai bune.
e logic.
Nightwane
12 May 2006, 21:27
problema se complica atunci cand o persoana vede de mai multe ori un film. cum se calculeaza atunci? tot milioane sau doar sute de mii?
peter jackson
12 May 2006, 21:43
in liceu am auzit prima oara urmatoarea problem filozofica-daca intr-o padure un copac cade si nu il vede nimeni atunci putem considera ca el nu a cazut.filozofia materialista spune ca nu exista decat ceea ce putem observa. daca Star Wars are de 30 de ori mai multi spectatori decat Dogville al lui lars von trier inseamna ca star wars exista iar dogville nu
napoleon_dynamite
12 May 2006, 21:43
Fratzilor, nu putem sa comparam un film de arta cu un film comercial...sunt doua kestii complet diferite. Daca itzi place un film de arta, nu are cum sa itzi placa unul comercial, shi vice versa.
peter jackson
12 May 2006, 21:52
Pentru ca un fim sa poata fi considerat bun el trebuie sa ruleze si sa aiba succes in SUA.Aceasta e principala regula a cinematografiei de calitate
Alex Leo Serban
12 May 2006, 21:54
in liceu am auzit prima oara urmatoarea problem filozofica-daca intr-o padure un copac cade si nu il vede nimeni atunci putem considera ca el nu a cazut.filozofia materialista spune ca nu exista decat ceea ce putem observa. daca Star Wars are de 30 de ori mai multi spectatori decat Dogville al lui lars von trier inseamna ca star wars exista iar dogville nu
materialist vorbind (k eu nu cred & nu vreau sa fiu crestin), unii pur si simplu nu merita sa existe ;)
peter jackson
12 May 2006, 22:05
Cea mai mare dorinta a omului e nemurirea. credinta crestina iti poate oferi asta.Un om ca Alex Leo Serban care nu isi doreste asta are o mare problema Nici un om care iubeste viata si are sentimente fata de prieteni si familie nu poate accepta cu seninatate gandul mortii.ateii au aceste convingeri fie fie din teribilism fie din alte cauze cum ar fi homosexualitatea.
Leonard
12 May 2006, 22:52
acest 'peter jackson' e gigi becali. la pariu
GhitzaCartitza
12 May 2006, 22:58
Nu. E IMM varinta masculina comercialo-crestina.
peter jackson
12 May 2006, 23:00
In opinia mea gigi becali e un cioban analfabet.
Leonard
12 May 2006, 23:03
mda. e surprinzãtor cã nu prea face greºeli de ortografie. e o corciturã în orice caz
Airlight
12 May 2006, 23:05
io zic ca revedem un prieten vechi. coco reloaded or someth
peter jackson
12 May 2006, 23:10
Cred ca am citit mai multe carti decat 95 procente din romani iar profesia mea e de avocat
Airlight
12 May 2006, 23:11
el e
GhitzaCartitza
12 May 2006, 23:14
Atunci nu se explica de ce toate lucrurile care le spui nu vin insotite de argumente care sa le sustina.
Pitbull
12 May 2006, 23:19
Bäi, sä n-am ambitie, de la "Azucena" n-am mai râs asa de bine! Pe bune, mä uit în display, si râd în hohote!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mai zi, Petricä, mai zi!!! Hai, tataie, hai, hai...! :D
peter jackson
12 May 2006, 23:20
Principalul argument este acela ca filmul nu inseamna filozofie.oamenii au nevoie de relaxare dupa o zi de lucru si vor pentru 2 ore sa evadeze din real.Filmul comercial gen Star Wars le ofera asta iar filmul lui Cristi Puiu,Moartea domnului Lazarescu te intoarce in aceeasi realitate mizerabila.Daca ma ironizati nu inseamna ca aveti dreptate.
Pitbull
12 May 2006, 23:23
Bravooo, Petricä!!! Vezi cä poti? Vezi, vezi, vezi???
Hai, tine-o tot asa! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tot asa cä nu mä las
Cä sunt cu King Kong pe-un pas!
peter jackson
12 May 2006, 23:27
Pitbull ,daca te crezi un asa de mare intelectual .spune in ce crezi-esti ateu,budist,musulman,baiat de cartier.Lumineaza-ma cu intelepciunea ta
Pitbull
12 May 2006, 23:30
Scormoneste pe forum, Petricä, si vei afla! Iti promit!
(Tip - pe la Cafenea, p-acolo... Te-am mai trimis o datä, da' väz cä nu te-ai dus. Erai prea ocupat sä vânezi homosexuali cu plasa de prins fluturi, bag samä.)
peter jackson
12 May 2006, 23:37
Am citit carti scrise de mari ganditori si oamenii de stiinta cum ar fi Stephen Hawking si nici unul nu folosea limbajul tau ironic.Oare Immanuel Kant folosea acest gen de limbaj in lucrarile sale.sau poate tu te crezi un ganditor mai de seama decat ei
Pitbull
12 May 2006, 23:42
Vaaai, päpusel, dar tocmai DE-ASTA îmi permit sä fiu ironic! Cum sä mä compar eu cu Schopenhauer, cu Hegel, sau cu Marele Immanuel? "Cä doar i-am si spus, la dejun..."
(Ia sä vedem, de unde-am citat acum? Mm? ;) )
peter jackson
12 May 2006, 23:48
Aroganta ta este nelimitata si nejustificata.Spune-mi care este filmul tau favorit all time ca sa imi dau seama cu cine discut.Iar pittbullul este un simbol al violentei si nu al intelepciunii.Te definesti dupa pseudonim drept un tip obsedat de violenta.
Pitbull
12 May 2006, 23:54
Mult stimate si distinse, trecând peste faptul cä nu ai recunoscut citatul din Bulgakov, îti fac hatârul si-ti spun cä filmul meu favorit este "Stalker" (unul dintre cele mai profund crestine filme fäcute vreodatä - si nu numai atât). Iar pitbullul este un simbol al violentei doar în ochii unor ignoranti. Nu e "simbolul" întelepciunii, dar e cel mai întelept dintre câini - si mult mai întelept decât o sumedenie de oameni din jurul nostru. Cu umilintä recunosc: nu voi fi niciodatä în stare sä-l egalez - nu numai ca întelepciune, ci si în materie de iubire, loialitate, credintä nesträmutatä, moralitate, cinste, fermitate, vointä si... altele.
peter jackson
13 May 2006, 00:01
sunt sigur ca te simti mult superior majoritatii doar pentru ca ai citit cateva carti si ai vizionat cateva filme.am noutati pentru tine =nici cel mai inteligent si cultivat om de pe planeta nu are dreptul sa se simta superior celorlalti.daca ai intelege religia crestina ai intelege si acest lucru si nu ai mai crede ca imi esti superior.
peter jackson
13 May 2006, 00:05
Vad ca iti plac filmele sovietice regizate de Andrei Tarkovski.Probabil ca publicul american ar adormi in jumatate de ora la acest film.
Pitbull
13 May 2006, 00:08
Monsericul meu mic, scump si drag, iar ai dat-o barä. Nu numai cä mä plasez cu mult sub jumätatea scalei "superioritätii", dar nici nu cad în desertäciunea de a-mi face iluzii cä as fi mai sus... M-am vindecat de boala asta pe la vreo optispe ani - când, ca orice pusti care se respectä, eram nebun, iubeam si n-aveam bani... Cât despre cärtile pe care le-am citit... mult mai multe si mai importante sunt alea pe care NU le-am citit - din lipsä de timp, din lene, din deläsare, de una, de alta... inclusiv din cinematografie, sunt multe care mi-au scäpat - poate-acum, cu CD-urile, sä mai recuperez... Nici mäcar filmele pe care le-am fäcut n-au fost prea multe si prea grozave... Atâta despre "superioritate". Iar dacä nu întelegi valentele limbajului ironic, si-l mai si confunzi cu "violenta"... Stii ce spune-un vechi proverb malgas? Da' un vechi proverb etrusc? ;)
Pitbull
13 May 2006, 00:11
Probabil ca publicul american ar adormi in jumatate de ora la acest film.
Nu probabil, :D SIGUR!!!
peter jackson
13 May 2006, 00:15
deci tu cosideri ca publicul american e format din idioti care nu inteleg subiectul acestui film sovietic
Pitbull
13 May 2006, 00:18
Fals:
1) Publicul american e format din oameni inteligenti, dar dintr-o altä categorie culturalä.
2) Filmul este ANTISOVIETIC (printre altele) - realizat în perioada sovieticä.
peter jackson
13 May 2006, 00:22
Publicul de pretutindeni doreste sa se relaxeze in sala de cinema.de aceea George Lucas ii e superior lui Tarkovski.
Pitbull
13 May 2006, 00:23
Auleo, iar începem! :((
E clar: cum nu mai are replicä - hait! Inapoi la vechile idei - putine, da' fixe! :x
peter jackson
13 May 2006, 00:28
Spune-mi tu de ce majoritatea spectatorilor din toata lumea il prefera pe lucas in locul lui tarkovski.Acest lucru se intampla si in Rusia deci nu e vorba de diferentele culturale dintre americani si europeni
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.