View Full Version : reabilitare/gratiere
dragi forumisti.
exista la un moment dat pe acest forum, und tanar domn, care a fost ban-uit (de ip, si nu de nick), pentru ca si-a spus parerea cu glas tare, si a lovit in puncte sensibile personalitati de pe aces forum. numele lui era nume.
desi si eu am avut probleme cu el, nu am putut spune ca nu era un baiat fara cultura cinematografica fondata, nici ca era incult, si nici ca nu stia cum sa se exprime.... folosea insa un limbaj vulgar, si nu era prea discret...
insa, acuma, dupa 5 luni de absenta in care a avut si probleme personale, si probleme penale, el s-a schimbat, ai s-a cumintit brusc...
l-am intalnit, si am stat de vorba cu el... si sincer, tare mi-e dor de el pe forum. stiu ca exista si alti forumisti care si-ar dorii ca el sa se intoarca... intradeva, de cand nume ne-a parasit, nu au mai fost 'meciuri' pe cinemagia, totul a fost o... ma rog... plictiseala continua, unde unii forumisti isi ziceau parerea, si altii... well, just followed (nu fac aluzii, nuuuuuu)
asa ca eu propun sa-i mai acordam o sansa lu nume, in speranta ca limbajul lui se va mai domolii, si ca noi putem profita mai mult pe urma cunostintelor lui cinematografice.... inafara de asta, se apropie o premiera a unui film romanesc, care stiu ca va reinvia thread-ul "cinematografia romaneasca", care insa fara nume pare pustie.
cei care sunt de aceiasi parere cu mine, sunt rugati sa subscrie.
(rog moderatorii sa nu stearga/inchida acest subiect, pentru ca nu cred ca incalc vreo lege cinemagica....)
Mda. Mi se pare c-ar fi inutila si tampita o "gratiere". Cinemagia e un forum destul de liber, trebuie sa te straduiesti destul de tare ca sa iei ban si el a fost banat si debanat de nu stiu cate ori. Cat despre probleme lui personale si penale, who gives a shit, asta e un forum, nu-ti versi nervii aici.
vezi ca ai doo cosuri pe frunte... you might wanna run to the mirror.
you didn't get the point. reciteste, pliz.
pentru ca si-a spus parerea cu glas tare, si a lovit in puncte sensibile personalitati de pe aces forum. numele lui era nume.
Sa fim seriosi. Desi e aberanta comparatia: e ca si cum ai spune ca Hitler era un pic suparat pe evrei.
stii cum e faza aia, cand stai la coada...
"NEXT!"
Aha. Da' adevaru' e ca ai dreptate, da, acum vad.
Leonard
26 Feb 2006, 00:50
eu n-am nimic împotrivã. sã se întoarcã. sã fie banat din nou dacã e cazul, dar banãri temporare, nu din astea 'pe viaþã', 'definitiv'.
cred cã ar fi mai cinstit sã votãm mai întîi schimbarea regulilor (în cazul de faþã a celei cu banatul definitiv ºi condiþiile în care se dã). dacã facem o excepþie de la o regulã pentru o singurã persoanã, se va crea un precedent ºi în felul ãsta orice reguli ar putea fi încãlcate ºi ar fi un haos. (mã rog, multe sunt deja încãlcate. de exemplu, avatarul tãu Nae - rule no.4: n-ai voie cu animaþii).
oricum, decizia e a proprietarilor forumului ce vor face. nu ºtiu cît conteazã aceastã petiþie.
Pitbull
26 Feb 2006, 01:43
PRO - evident!
Cinemania
26 Feb 2006, 02:20
PRO - evident!
Pitbull
26 Feb 2006, 02:37
Apropo, Nae, cu gând bun, a exagerat putin. Nume nu a avut "probleme personale si penale" propriu-zise - dar a trecut printr-o perioadä de maturizare, destul de grea, care a avut si un rol de dezmeticire si reflexie. Sufletul îl cheamä înapoi printre noi - s-a zbenguit pe multe alte forumuri, dar iubirea dintâi nu se uitä. Asa cum spunea si Nae, i-a pierit mult din teribilismul violent de odinioarä, acum e mai lucid si mai ponderat. De-aia sunt convins sä meritä sä-l reprimim.
Stiu cä principalii lui adversari, A.L.S. si Herbert, nu pot uita conflictele atât de violente care i-au opus. Dar am încredere cä-si vor gäsi destule resurse de maturitate ca sä adopte o atitudine de bun-simt si sä nu mai räscoleascä vechiul rahat. Eventual, o detasare rece, neuträ. Toatä lumea ar avea numai de câstigat.
herbert
26 Feb 2006, 02:43
exista niste indivizi care sunt sedusi de murdarie/vulgaritate... nu se jeneaza ca-i vedem si-i simtim ca trag intr-acolo, dar incearca sa ne explice ca plimbatul prin zoi e ca o tavalire prin roua... revenirea lui nume pe CineMagia inseamna deschiderea unui WC., aici...
tipul e penal. pt cate rele a facut si a scris merita sa fie alungat...
nu cred ca trebuie reabilitat. CineMagia nu trebuie - n-are voie! - sa se compromita...
il rog pe Emanuel sa stearga acest topic...
Pitbull
26 Feb 2006, 02:51
Iar eu îl rog pe Emanuel sä pästreze acest topic, cu urmätoarele argumente:
- E animat exclusiv de intentii pozitive (la adresa TUTUROR, nu numai a lui Nume);
- E decent si civilizat.
Si pe Herbert îl rog, pe baza tuturor lucrurilor pe care le stim amândoi unul despre celälalt, ca mod de a gândi si de a simti, sä dea curs naturii lui profunde (maturitate atât biologicä, precum si intelectualä; ratiune; sensibilitate), nu neînsemnatelor reactii negative si viscerale care-l dominä uneori (ca pe oricine dintre noi, de altfel - poate cä amintirea felului cum eu însumi mä confruntam cu A.L.S. la începuturi, urmatä de acel volte-face din perioada "Scandalului fotografiilor", si de evolutia ulterioarä a relatiilor noastre, ar fi la rândul ei un exemplu relevant).
Nu-mi vine sa cred ca e purtata discutia asta. Dupa cate rahaturi a facut asta ne facem ca, vai, de fapt era un individ care si-a spus parerea cu glas tare, si a lovit in puncte sensibile personalitati de pe aces forum. In unul din 2 mesaje injura ca un taran, imi amintesc cate tampenii trebuia sa-i sterg. Hai, ce dracu, i s-au dat sapte mii de sanse si a intrat la loc si injura in continuare, mi-ar placea sa cred ca forum-ul asta nu-i o tarfa.
Pitbull
26 Feb 2006, 04:11
Culmea! Chiar te luasem în serios, când ai spus cä ai recitit mesajul lui Nae si ai spus "da, ai dreptate".
Da' stii ceva? Dacä-mi pare räu cä am fost atât de naiv... nu pentru mine însumi îmi pare!
* * *
[Later edit - dupä ce am meditat si am încropit textul de mai jos]
Si totusi, am convingerea cä acest topic
NU VA FI STERS, SI NICI ÎNCUIAT,
din urmätoarele motive:
Nu contravine nici uneia dintre regulile forumului. Un user ca oricare altul (ba chiar, dincolo de aceasta, foarte respectabil), a propus un subiect de dezbatere, într-un spatiu adecvat: "Cafeneaua". Modul de a discuta e urban, decent, bazat pe argumente si contraargumente. Orice pozitie contrarä va fi exprimatä civilizat si sustinut, ea apartinând de drept emitentului - user, moderator sau administrator. Ca atare, orice mäsurä de fortä (delete sau lock) nu va avea la bazä o încälcare a regulilor forumului, ci o opinie (legitimä, dar personalä) a respectivului moderator sau administrator, devenind ca atare abuzivä. Nici Longshot si nici Emanuel nu au manifestat vreodatä asemenea tendinte dictatoriale, desi oameni sunt si ei, si pot ajunge uneori la capätul räbdärii - dar nu pentru mult timp.
Detasându-mä pentru moment de orice considerente personale, voi angaja o pledoarie de interes general:
Ceea ce se întâmplä aici este, în ultimä instantä, un EXERCITIU DE JUSTITIE. Orice forum viu, activ, complex, bine organizat si coordonat ca al nostru, este în fond un microcosm social. E inevitabil ca în activitatea lui sä se regäseascä multiple resorturi ale societätii - inclusiv, în spetä, cele legislative si juridice.
Prin urmare, o asemenea extrapolare este fireascä - si, mai mult decât atât, foarte UTILÄ. Prin intermediul ei, ne putem verifica pe noi însine: suntem îndeajuns de rationali, responsabili si obiectivi? Suntem capabili sä întelegem spiritul legii si sä judecäm drept, sau tindem spre zona unei anarhii viscerale?
Este, dacä vreti, un "joc de-a justitia" care poate deveni foarte interesant, incitant si relevant - pentru cei dispusi sä-l practice sau mäcar sä-l urmäreascä. Aceia care nu simt aceastä chemare, îl vor ignora, desigur.
Asadar: existä vreun motiv legitim, UNUL SINGUR, de a sustine cä un asemenea exercitiu nu are ce cäuta nici mäcar în "Cafeneaua" CineMagiei? Dacä da, vä rog sä-l expuneti, cu argumente clare si judicioase. Îl asigur de stima si pretuirea mea pe acela care va reusi sä-mi contrazicä argumentatia într-un mod convingätor.
În sfârsit, cu speranta cä am exprimat destul de limpede ideile de mai sus, sä trec la expunerea "cazului" (prezintä interes numai pentru cei care au acceptat principiile sustinute anterior; ceilalti o pot ignora).
Un individ este judecat penal pentru o infractiune, gäsit vinovat si condamnat la detentie pe viatä. Justitia si-a spus cuvântul. Dupä un timp, condamnatul înainteazä o cerere de gratiere, sau de comutare a sentintei. ESTE DREPTUL LUI CONSTITUTIONAL, conform cäruia oricine are acces la justitie. Potrivit legii, aceastä cerere va fi analizatä de o instantä care se va pronunta, în urma procesului, pentru aprobarea sau respingerea ei. Orice alt mod de a solutiona problema ar constitui o ilegalitate.
Analogia e limpede: Nume a ajuns în situatia unui infractor recidivist, care a comis un numär repetat de ilegalitäti, chiar si în urma sanctionärii acestora cu pedepse mai usoare. În cele din urmä, justitia l-a condamnat la echivalentul "închisorii pe viatä" (eventual, al "exilului definitiv"): ban permanent de I.P.
Dupä un interval de timp, Nume a depus o cerere de comutare a sentintei, solicitând ridicarea executärii cuantumului de pedeapsä rämas (citez: "sase luni de ban mi-a fost de-ajuns pentru tot ce-am fäcut"), si exprimându-si totodatä regretul faptelor sävârsite, si angajamentul ca pe viitor sä nu mai recidiveze.
În acest moment, calea legalä (în mäsura în care dorim sä regäsim în forumul nostru imaginea unei societäti de drept) este aceea de a analiza sine ira et studio doleanta petentului si de a decide.
(Întrucât în materie de drept eu sunt un profan, îl voi invita pe Floydman, ca avocat profesionist, sä participe la discutie; rolul lui nu va fi de apärätor al nimänui, nici de magistrat - ci de "consilier juridic".)
In sfârsit, dat fiind cä sunt un adept al exemplului personal, mentionez urmätoarele douä cazuri:
- Giulkiuz: acum un an, mä ataca permanent, nemotivat si vulgar; a încetat sä mai aparä pe forum cam din perioada când am devenit eu moderator.
- Coco: luna trecutä, a cälcat pe bec la "Cinematografia româneascä", cu un flooding gratuit, iar la avertismentul meu a räspuns cu o insultä. L-am rugat pe Emanuel sä-i dea un ban temporar. Dar, întrucât prezentele lui foarte rare pe forum ar fi fäcut irelevantä aceastä sanctiune, ca si pentru cä nu avusese niciodatä contributii cu adevärat utile, a primit ban definitiv.
Ei bine, dacä oricare dintre ei s-ar afla acum în situatia unui "recurs" ca al lui Nume, as accepta acest "joc de-a justitia" si în ceea ce-i priveste. Desigur, as lua pozitie (foarte ferm!) împotriva lor - dar în parametrii pe care i-am definit prin acest mesaj.
Acesta este exercitiul pe care vi-l propun. Insist în a vä ruga sä alegeti între una dintre urmätoarele trei optiuni:
- acceptarea "jocului" si continuarea lui cu seriozitate;
- respingerea lui cu argumente temeinice si obiective;
- ignorarea lui totalä.
Cred cä e rezonabil sä mä pronunt ferm împotriva urmätoarelor variante:
- combaterea acestei propuneri pe cäi nedemne (invective, injurii, egocentrisme, exacerbarea propriilor interese);
- anihilarea ei prin abuz de autoritate (lock sau delete).
Vä multumesc.
Alex Leo Serban
26 Feb 2006, 06:38
n-am nimic impotriva.
doar k, in ac. caz, va rog un lucru: pe mine sa nu (mai) contati.
europe_east
26 Feb 2006, 07:11
CONTRA. contra atmosferei tampite pe care o genera respectiva prezenta. si inchideti tampenia asta de topic. in loc sa vorbiti de filme, faceti petitii si picati in ridicole miorlaituri. n-aveti ce face. de altfel eu recunosc ca daca mai intru pe forum o fac ca sa citesc parerile lui ALS, asa ca daca el se cara, ma va interesa si mai putin.
Ambra Blu
26 Feb 2006, 07:34
Eu propun sa ii dam lui Nae niste linkuri cu reguli de limba romana, ca e agramat si analfabet. Nu stiam unde sa imi postez doleanta, so there. Pitbulle, sa nu te prind ca imi stergi interventia. Hai, bajetii, ciaoles.
Floydman
26 Feb 2006, 07:40
eu as judeca situatia in functie de urmatoarele coordonate:
1. Faptul ca forumul cinemagia este gazduit de un site care, din cate stiu este proprietatea privata a unei societati comerciale.
2. Supozitia ca exista o persoana desemnata de proprietar care se ocupa de site/forum iar din cate stiam eu ultima data aceasta persoana e Emanuel.
3. Faptul desi aceasta comunitate virtuala este circumscrisa unui site- proprietate privata, el este un spatiu public, aflandu-se pe internet, loc unde , ca in orice spatiu public, trebuie respectate drepturile omului consacrate de Constitutie. (In speta de fata, e vorba de respectarea TUTUROR drepturilor constitutionale, nu numai cele ale lui NUME)
4. Respectarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani e datoria expresa a oricarei persoane, fie ea fizica sau juridica romana sau ne-romana, pe teritoriul Romaniei.
5. Drepturile constitutionale si alte drepturi civile trebuie exercitate de cei care le invoca, cu buna credinta, nu ca abuzuri. Libertatea presupune sa nu daunezi drepturilor altora. Cei care comit abuzuri in sensul dreptului la libera exprimare si la asociere nu le pot invoca in mod absolut , de vreme ce aceste drepturi au fost folosite pentru insulta, calomnie , amenintare , santaj etc, care in sens penal sunt infractiuni.
6. Gratierea pe care o invocati ca model, este un drept de a dispune cu privire la iertarea unui condamnat, care de regula apartine unui lider/conducator ales de comunitatea (forumul) sau de regimul (proprietarul site-ului) pe care il/le reprezinta. In speta aici ar fi Emanuel. Desigur ca el poate in mod democratic supune decizia unui referendum, if so he decides.
7. drepturilor de libertate de exprimare si de asociere pe care le-ar putea invoca nume, le pot fi opuse drepturile la demnitate si onoare precum si dreptul la asociere (ma refer la dreptul de a decide si cu cine NU doresti sa te asoociezi) ale membrilor care s-au simtit lezati sau s-ar putea simti lezati.
In concluzie: Administratorul forumului (in calitate de reprezentant al firmei proprietare si/sau de mandatar al userilor de pe forum - depinde cum functioneaza pe aici sistemul) ar trebui sa decida tinand cont de principiile de mai sus.
cherryblossom
26 Feb 2006, 07:59
si eu zic sa-l lasam pe forum, why not? poate chiar s-a schimbat.
o incercare nu strica, numai sa nu plece ALS..
Pitbull
26 Feb 2006, 08:13
@Ambra
1) N-am cum sä-ti sterg interventia, nu sunt moderator aici.
2) Oricum nu ti-as sterge-o. Se aflä clar în limitele acceptabilului, desi e nedreaptä (Nae locuieste si studiazä de ani de zile la Praga, de aceea e "agramat" în românä, spre deosebire de cehä si germanä, pe care am dedus cä le stäpâneste chiar mai bine decât unii nativi; în plus, are o inteligentä, culturä si bun-simt incontestabile), si "tehnic off-topic" (propunerea lui poate fi judecatä în raport cu cele trei träsäturi pe care le-am mentionat, nu cu gramatica românä).
@A.L.S.
Iartä-mä, dar în argumentatia de mai sus am pledat, printre altele si pentru maturitate. Recunoaste si tu: o reactie gen "îmi iau jucäriile si plec" e infantilä. (N-o lua ca pe o ofensä; în fond, si despre mine a spus Herbert, foarte recent, cä am o laturä de copil perpetuä; si tu esti la fel. E minunat cä suntem asa, dar hai sä fim amândoi copii curati si jucäusi - nu mofturosi.)
Rugämintea mea: stai frumos aici si fä mai departe ce faci, cä e spre binele TUTUROR. Tu te simti bine, iar oamenii au mult de câstigat de la tine (vezi europe_east, mai sus - si multi altii). Acceptä urmätoarea solutie de bun-simt (care NU e un "compromis", pentru cä e DEMNA): evitarea oricärui schimb de replici incomod. Nume s-a angajat deja în acest sens.
@Floydman
EXACT acest gen de precizäri îl doream.
Sustin întru totul ideea drepturilor TUTUROR - inclusiv (si mai ales, în spetä) a dreptului la un climat elevat, decent, civilizat.
In acest sens, reiterez angajamentul lui Nume de a se conforma.
Airlight
26 Feb 2006, 08:25
woa, im missing all the fun.
un topic de 2 pagini crescut intr-o zi. tipul catalizeaza clar.
sa fim cinstiti: stigmatul virtual nu e cu nimic mai usor decat stigmatul social.
cand apare, iertarea e un act personal - iertarea unei comunitati nu exista.
eu cred ca, atat timp cat interventiile lui sunt valide, omul nostru are mai mult drept sa scrie aici decat clovnii inofensivi pe care-i citesc in ultimul timp. si ca atunci cand nu sunt valide ele trebuiesc fie auto-cenzurate, fie cenzurate.
problema e la nivel de procedura. nimeni nu l-a intrebat nimic pe baiatul asta pana acum. cel mai normal ar fi ca declaratia lui sa stea in capul listei de pareri pe care ni le dam cu totii.
my twopence.
cherryblossom
26 Feb 2006, 08:33
pai eu cred ca si-a exprimat deja dorinta.. sau se apropie ziua lui, iar Nae vrea sa-i faca un cadou :D
Ambra Blu
26 Feb 2006, 08:56
@Ambra
Se aflä clar în limitele acceptabilului, desi e nedreaptä (Nae locuieste si studiazä de ani de zile la Praga, de aceea e "agramat" în românä, spre deosebire de cehä si germanä, pe care am dedus cä le stäpâneste chiar mai bine decât unii nativi;
Nu prea ma intereseaza. Si herbert e moldovean (basarabean), dar se forteaza mai mult si compunerile lui in romana sint cursive (atunci cind nu sint impanate cu expresii de mos, greseli de ortografie sau chestii rusofone). Asta e forum romanesc, unde se vorbeste romaneste, nu germana, olandeza sau punjabi. Si ghilimelele puse de tine la agramat nu-si au locul acolo. Nae e chiar agramat.
nu am avut rabdare sa citesc dupa ce-am vazut despre ce e vorba.
daca e cu vot, votez "nu".
emanuel
26 Feb 2006, 09:22
Am citit toate mesajele, dar decizia noastra este tot NU.
Nu am sa inchid subiectul, dar nu mai are rost sa insisitati. Lui nume i s-au dat mai multe sanse de a reveni, si si-a batut joc de fiecare data. Un tip ca el nu se poate schimba, si asta este decizia noastra definitiva. Forumul e mai linistit fara el.
Pitbull
26 Feb 2006, 09:34
@Airlight
Subscriu - cä doar si tu ai subscris, nu? :D
Cherryblossom are dreptate: Nume si-a si expus pozitia, fatä de mine sau de Nae, iar noi am transmis-o. Practic, ar putea s-o facä chiar si direct (nu e greu sä spargi un forum, sau sä intri de pe alt computer, sau mäcar sä rogi pe cineva sä te copy-pasteze) - dar a luat o hotärâre: nu vrea sä se manifeste direct în nici un fel, färä aprobarea administratiei.
Ce vreti, lectia l-a usturat!
@Ambra
Mä bucur cä mi-ai räspuns punctual la o parte din ce-am spus. Sunt de acord cu tine în ceea ce priveste comparatia cu Herbert.
Mä întreb de ce nu mi-ai räspuns si la partea mai de fond - aia în care afirmam cä initiativa lui e firesc sä fie judecatä în raport cu continutul, nu cu forma.
Imi räspund singur cä poate n-ai avut timp sau stare sä räspunzi si la afirmatia aia - asa cä nu-mi rämâne decât sä mä întreb (iar): care AR FI FOST räspunsul?
Si mä mai întreb un lucru: de ce te pui tu aici Miticä-contra, când noi stim cä de fapt esti aläturi de noi? Doar ca sä pari cinic? (Degeaba, mai stim si cä nu esti!)
@Ogto
Dreptul täu, desigur. Dar...
Mä-ntreb (iar!!!): oare în lipsa unei lecturi atente (nu conteazä din ce motive; lipsä de chef, de timp, etc.), n-ar fi mai de bun-simt un vot neutru? O abtinere?
[post-edit]
@Emanuel
Iti multumesc.
Noi vom mai încerca.
Evident, decizia finalä va fi a ta, altfel cum?
Probabil ca au fost multi banati la viata lor pe acest forum. Doar pentru ca Nume cunostea destule despre filme nu mi se pare indeajuns pentru a trece cu vederea injuraturile sale. Acest forum trebuie sa fie impartial cu toata lumea caci este un forum public . Nume poate sa foloseasca proxy-ul si sa isi faca alt cont, nu il opreste nimeni.
Alex Leo Serban
26 Feb 2006, 10:10
pt pitbull
pai uite, decizia lui emi (& a cinemagiei) mi se pare o dovada de maturitate!
sincer, nu inteleg ce asteptai de la mine... 'iertare'? NO way: tipul m-a terfelit big time, kiar pe ac. forum, la modul obsesiv/patologic, asa incit o postare a mea de tipul 'yeah, why not?' ar fi fost pur ipocrita. sint multe lucruri, dar ipocrit - nu!
iar 'maturitatea' pe care o invoci implica si convingerea k, da, nume nu se va schimba - cum eu nu ma voi schimba. stiu k pozitia mea seamana cu aia de gradinitza, 'imi iau jucariile & plec' - dar poti intelege k nu as putea sa mai intru pe nici un topic vazind numele 'nume' acolo?! cum nu vroiam sa pun forumul in fata faptului implinit (daca nume ar fi revenit, eu m-as fi carat), mi-am precizat pozitia. consider k e fair asa.
Pitbull
26 Feb 2006, 10:37
@Lino
Asa cum am spus, evident cä poate intra prin diverse subterfugii - dar asta n-ar rezolva problema; dimpotrivä, ar agrava-o si mai mult, pentru cä acest forum e administrat, moderat si populat de OAMENI, nu de simple entitäti virtuale sau abstracte. Ceea ce am dori noi aici este lucrul cel mai de bun-simt: o revenire corectä, cinstitä, în conditii mult mai bune decât anul trecut.
@A.L.S.
Sigur cä ai procedat fair, nici n-am spus altceva.
Sunt nevoit sä recunosc cä-ti înteleg toate punctele de vedere, si cu multe dintre ele sunt de acord. Mai recunosc si cä, în sinea mea, as vrea sä-l poti ierta - mäcar la nivelul unui "armistitiu", dacä nu si în profunzime. Totodatä însä, te cunosc de-acum destul de bine ca sä stiu cât de greu e acest lucru (spun totusi numai "greu", nu "imposibil"; am eu motivele mele, si dacä sezi si cugeti, vei sti la ce mä refer).
Dupä cum vezi, suntem (noi, ästia din partida pro-nume) constienti cä situatia nu e deloc simplä. Nu ne asteptäm la o rezolvare cu una, cu douä, nici la o primire cu bratele deschise, si nici nu impunem cuiva nimic. Cäutäm doar solutii multumitoare pentru toatä lumea.
Si vom mai cäuta.
(BTW: plänuiam sä te sun, sä schimbäm si noi niste vorbe, asa cum am zis prin perioada Anului Nou; când mä vei auzi, nu te alarma: n-am sä te astenizez cu problema asta. Si, da, ar fi trebuit sä ti-o spun prin m.p., da' mi-e lene.)
Ambra Blu
26 Feb 2006, 10:44
@Ambra
Si mä mai întreb un lucru: de ce te pui tu aici Miticä-contra, când noi stim cä de fapt esti aläturi de noi? Doar ca sä pari cinic? (Degeaba, mai stim si cä nu esti!)
Sa se revina asupra unei decizii de banare? Te inseli amarnic. S-a dat un ban, asa sa ramina. Prietenia dintre mine si nume e alta chestie, care poate fi continuata in viata reala, si nu confirmata pe un forum. In fond, e vorba de principii: si asa lui emi ii tremura mina de douazeci de ori pina sa taie o data, ce rost mai are sa ii ceri acum sa coasa la loc?
Si ca tot veni vorba de banari, tu si cu emi ati gresit mult cu userul coco. Tipul are mult mai multa treaba cu regia decit multi de pe forum de aici. Si mi se pare aiurea sa dai afara un regizor de pe forum doar ca baga spam pe o sectiune unde iti reglezi tu - in absentia - conturile cu Nicolaescu.
Pitbull
26 Feb 2006, 10:56
Si ca tot veni vorba de banari, tu si cu emi ati gresit mult cu userul coco. Tipul are mult mai multa treaba cu regia decit multi de pe forum de aici. Si mi se pare aiurea sa dai afara un regizor de pe forum doar ca baga spam pe o sectiune unde iti reglezi tu - in absentia - conturile cu Nicolaescu.
Asa cum am spus, initial am propus un ban temporar; pânä la urmä, s-a dat permanent din motivele arätate mai sus.
Nu-l cunosc pe Coco, deci s-ar putea sä aibä într-adevär multä treabä cu regia. Da' dac-o are-n viatä - de ce n-o are si pe forum?
Iar dacä un moderator care munceste-n zadar câteva ore sä-i taie spamurile îi cere sä n-o mai facä, de ce räspunde SI sfidätor (repetând acelasi spam), SI obraznic?
(Iar spamul era pe TOATA sectiunea, nu doar pe topicul lui Nicolaescu. Vreo 20 de topicuri bramburite. Cred cä "Cinematografia româneascä" înseamnä mai mult decât doar acel topic.)
Si, în sfârsit: dacä tu-ti închipui cä-mi "reglez conturile" cu Nicolaescu acolo, înseamnä cä nu mä cunosti nici cât ar fi fost firesc dupä un an de forum. N-am ce conturi regla cu el, nici el cu mine, si chiar dac-am avea, nici unul dintre noi nu-l poate atinge cu ceva pe celälalt. Pur si simplu spun niste realitäti despre el (pentru cä m-au întrebat niste oameni), ba chiar îl tratez mult mai îngäduitor decât un mare numär de useri, care nu-i recunosc nici cea mai märuntä calitate.
@Ambra
Sa se revina asupra unei decizii de banare? Te inseli amarnic. S-a dat un ban, asa sa ramina. Prietenia dintre mine si nume e alta chestie, care poate fi continuata in viata reala, si nu confirmata pe un forum. In fond, e vorba de principii: si asa lui emi ii tremura mina de douazeci de ori pina sa taie o data, ce rost mai are sa ii ceri acum sa coasa la loc?
Nu are nici o importanta cat de multe stie sau nu stie un forumist. Suntem simpli "cetateni" pe acest forum , nu e nimeni platit sa vina sa discute aici si deci nici o persoana nu este indispensabila . In momentul in care te-ai inscris pe un forum , trebuie sa te supui unor anumite reguli impuse pe acel forum, indiferent cine esti . Exact ca si in viata de zi cu zi. Daca eu sunt, spre exemplu, pilot de raliu tot nu am dreptul sa incalc regulile circulatiei. Ce-ar fi sa zica politia: " Pe tine te las sa circuli fara permis, sa depasesti viteza legala, ca doar esti pilot de raliu si stii mai bine decat restul sa sofezi".
Ambra Blu
26 Feb 2006, 11:28
Asta este un forum de film, asa ca un cineast trebuie sa aiba antecedent asupra unui cinefil.
Alex Leo Serban
26 Feb 2006, 11:31
be more specific: un cineast prost asupra unui cinefil bun?
Pitbull
26 Feb 2006, 11:38
Da' stati dom'le, ce facem aici, alegem între Iisus si Baraba? :D
Asta este un forum de film, asa ca un cineast trebuie sa aiba antecedent asupra unui cinefil.
Aham , deci unii sunt mai egali ca altii aici sa inteleg.Unii trebuie sa respecte regulile , iar altii sa faca ce vor. Tipic romaneste. .Si cine este acel mesia care judeca cine are dreptul sa stea si cine nu are ? Eu unul nu am citit nicaieri vreo regula care sa stipuleze acest lucru si in acest caz mie mi se pare ca este un forum deschis oricarei persoane atata timp cat respecta regulile. Ce-ar fi sa propui tu sa isi poata face cont doar anumite persoane iar restul sa ramanem sa postam ca simpli vizitatori.
Cinemania
26 Feb 2006, 13:40
Am citit toate mesajele, dar decizia noastra este tot NU.
Nu am sa inchid subiectul, dar nu mai are rost sa insisitati. Lui nume i s-au dat mai multe sanse de a reveni, si si-a batut joc de fiecare data. Un tip ca el nu se poate schimba, si asta este decizia noastra definitiva. Forumul e mai linistit fara el.
dreptul proprietarului a fost exercitat
acuma...
sa nu ne apucam sa-i judecam pe administratorii paginii pentru ca nu vor sa-l mai accepte pe Nume pe forum...eu le dau dreptate si lor...oricum, pana la urma, e vorba de respingerea/acceptarea unui IP resp. identitati de forum
so, Nume nu trebuie decat sa se faca cu un nou IP si un nou nickname si sa reapara pe forum, astfel va avea libertate deplina sa-si exprime parerile...treaba lui daca va decide sa aiba aceeasi atitudine care a determinat banarea lui definitiva, la fel e treaba lui daca va decide sa aiba o atitudine "demna" de forumul Cinemagia
DAR...
nici ALS sau Nae nu sunt niste sfinti mereu...stiti la ce ma refer daca ati urmarit galceava lor din threadul dedicat Berlinalei...pastram proportiile desigur, dar und DAR tot ramane.
@Benny
stai mai calm ca si tu ai destule scapari jignitoare la adresa unor "inculti" care rasar pe forum
Alex Leo Serban
26 Feb 2006, 14:35
adica tu compari joaca mea nevinovata cu nae cu ce a facut nume pe ac. forum??
GhitzaCartitza
26 Feb 2006, 17:28
Nu au disparut de pe forum persoanele care folosesc cuvinte obscene si atacurile la persoana. La o privire rapida iti dai seama ca o groaza de posturi nu au nici cea mai mica legatura cu filmul. Cu toate acestea, exista un regulament de functionare, administratori si moderatori, un sistem care vegheaza ca lucrurile sa nu o ia razna. Si totusi vedem multe situatii in care nimeni nu ia nici o masura.
Daca pe CINEMAGIA, regulile erau aplicate cu strictete, eram impotriva ridicarii ban-uli de IP a lui Nume.
Astept ca acest ca aceste reguli sa fie aplicate drastic sau sa se intoarca Nume?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ;)
.o sa ma iertati-sau poate nu...adica si eu sunt forumist, si eu intru pe net ca sa citesc si sa ma dau de-a imaginatia, dar v-ati ticnit. cu totii.
:lol: si ce anume ar putea impiedica persoana de sex masculin cunoscuta in viata alternativa a cinemagiei drept "nume" sa revina pe forum? adica ce, nu ar putea sa revina sub o alta denumire? vorbiti de parca subiectul ar fi real, tangibil, si voi l-ati baga sau l-ati scoate din puscarie. si daca ar reveni sub un alt nick, ati avea dreptul sa il "banati"? si daca e deja pe forum? daca e de fapt "raptor" sau poate "ogto" sau "obvious" sau mai stiu eu cine?(o sa ma ierte cei carora le-am folosit numele fara copyright, inclusiv subsemnatul :P -sunt randomly chosen eggsamples)? CE PULA MEA O SA FACETI IN CAZUL ASTA? :lol: si nume de fapt ce vrea? personal redemption? sa il ierte cei carora le-a gresit? din nou, ambele tabere- keep in mind. this is not real life. this is fucking nothing.
.ma declar indiferent. mie nume nu mi-a fost nicodata antipatic ca personaj de forum, ba chiar din contra, desi omule, admit ca nu m-am uitat peste pozele pe care mi le-ai trimis.
:w00t: din nou. gizaS. si LOL :lol: :lol:
Airlight
26 Feb 2006, 19:38
io-te aici egzemplu de maturitate :)
Leonard
26 Feb 2006, 19:47
puteþi sã faceþi altceva: fiindcã unii îl vor pe nume, alþii pe ALS ºi cum nu pot exista simultan (din dorinþa exprimatã de al doilea), puteþi împãrþi anul în sezoane: sã zicem 6 luni în care nume e banat ºi ALS va scrie, 6 luni în care nume nu e banat iar ALS e cu jucãriile în altã parte. acum proporþia nu e neapãrat 50%-50%, poate fi decisã de un poll 'ALS [SAU exclusiv] nume). dacã cei doi nu vor mai interacþiona, posibil sã nu mai existe probleme.
Cinemania
26 Feb 2006, 19:52
:lol: si ce anume ar putea impiedica persoana de sex masculin cunoscuta in viata alternativa a cinemagiei drept "nume" sa revina pe forum? adica ce, nu ar putea sa revina sub o alta denumire?
ba da
Alex Leo Serban
26 Feb 2006, 20:08
nu-l cunoasteti pe nume: el vrea - are ambitia asta - de a reveni AS 'nume'! he won't settle for anything less...
in ce ma priveste, daca revine - totusi - sub alt... nume, i couldn't care less: as long as he doesn't indulge in his trademark lewdness, obsessiveness & vulgarity, he could just be... well, just 'anyone'!
Leonard
26 Feb 2006, 20:19
eu credeam cã nici nu se mai pune problema sã revinã cu userul 'nume', ci sã i se ia banul de pe IP. adicã pentru ce facem atîta caz? pt un rahat de username? credeam cã se discutã reacceptarea lui pe forum (evident cu un alt id. dar e irelevant oricum. importantã e persoana din spatele oricãrui id)
Cinemania
26 Feb 2006, 20:32
adica tu compari joaca mea nevinovata cu nae cu ce a facut nume pe ac. forum??
nu a fost tocmai joaca si nu a fost tocmai nevinovata...or was it just a show off? oricum am zis ca pastrez proportiile
n-ar fi mai de bun-simt un vot neutru? O abtinere?
nu. nu cred ca are nume ce cauta pe acest forum. nu are nici o contributie, e enervant, injura ca un dobitoc, iar daca voi vreti sa-i folositi pe post de bufon care sa agite apele pe aici, problema voastra.
herbert
26 Feb 2006, 23:53
nu mai vroiam sa intru pe topicul asta inutil, dar fictiunile lui Ambra, care tot incearca - fara succes - sa ma localizeze (il asigur ca greseste si de aceasta data!!!), ironia sa neputincioasa, ca si dorinta de a umili chiar si atunci cand – parca - aproba si el ceva, m-au facut sa mai adaug:
1. Nae nu e "un analfabet" (analfabetismul e altceva...), are uneori doar o nesiguranta a gustului (ca si Ambra, de altfel...) si o scriitura defectuoasa, dar acestea se pot depasi prin educatie, reflectie, exercitiu critic si scriptic... Oricum, evolutia lui Nae (vezi primele sale postari) e evidenta... In ochii mei (am un feeling care nu ma inseala) "tanarul studinte" Nae are potential... Depinde de el, de mediul pe care il va frecventa si de care se va lasa influentat. Faptul ca regreta – aici si acum - absenta zgomotos-vulgar-primitivului nume si-l deranjeaza linistea de pe acest forum imi spune ca aerul civilizat ceh e prea tare pt el...
2. ii doresc sincer, fara ironie si malitiozitate, lui Ambra sa aiba o cursivitate a scrisului care sa nu-i boicoteze talentul literar, atat cat isi imagineaza el ca-l are...
3. Pitbull, care incearca sa salveze un naufragiat fara nume, ar trebui in primul rand sa-si reproseze faptul ca a tolerat (incurajat, poate doar s-a amuzat?...) comportamentul lui nume. („mai numica, draga!”). Daca l-ar fi scuturat hotarat, explicandu-i (ca are, slava lui Teoctist, har pedagogic) ca sunt lucruri care nu se fac, poate ca astazi nume, cu stea sau fara, era printre noi. Intre altele, nume imi arata mare prietenie la inceput, iar cand i-am spus ca trebuie sa inceteze atacurile impotriva lui als, s-a repezit cu mascari si injurii in serial asupra mea... astfel nume nu mai exista pentru mine.
4. il felicit pe Emanuel pt fermitate si intelepciune.
Ambra Blu
27 Feb 2006, 00:17
nu mai vroiam sa intru pe topicul asta inutil, dar fictiunile lui Ambra, care tot incearca - fara succes - sa ma localizeze
Stai, bre, linistit, ca nu incerc sa te localizez, ca doar nu esti tumoare maligna. Am altele mai bune de facut. Pur si simplu ma uitam pe IPul de unde scrii tu vreo 500 de mesaje, si ala indica XXX. Asa ca ia-o mai usor, mai moale. Si ai scris cam multisor pentru un om care pretinde ca nu s-a atacat. Fii mai mindru, nu e o rusine asa de mare sa cunosti ruseste.
Eh, glumeam, nu e pe dracu'. Este.
herbert
27 Feb 2006, 00:41
Stai, bre, linistit, ca nu incerc sa te localizez (...) Am altele mai bune de facut.
sarmul tau, Ambra, rezida si in faptul ca te ocupi SI de lucruri mici, chiar rusinoase. hai recunoaste, de ce te sfiesti? nu e nimic rau in asta: un creator vede si simte monstruos... e bolnav de ubicuitate... chinuit de curiozitate...
te-as injura, dar pe topicul asta trebuie sa fim cuminti, ca am venit la "mormantul" lui nume...
@ALS: tristule... sorry... you whore! (a zis-o cu gurita lui)
@pit: ;)
@ambra: thx. aceste cuvinte ne doare. 8)
@raptor:
cea mai misto reactie pe tot forumu asta.
@Leonard: correct.
@cherryblossom: keep up your belief in good humans
@Airlight. gandesti frumos, as usual.
@herbert: mersi, i guess.
si emi... it's your choice... sigur, e frumos sa vedem care e cu cine, ce zice unu de altu, si cine nu-l suporta pe altu etc.... but really now, daca ai decis, inchide topicul asta, ca nu facem decat sa masturbam la comun.
mersi pentru participarea furtunoasa tuturor.
bellhop
27 Feb 2006, 05:07
Cat despre probleme lui personale si penale, who gives a shit, asta e un forum, nu-ti versi nervii aici.
ba, da' important e forumu asta al vostru, te pomenesti ca n-ai voie nici sa fluieri pe el; sau, privit din alt unghi, nu-i mai bine sa-si verse omul nervii pe forum decat pe vreun trecator nevinovat? :?
in alta ordine de idei, ideea asta de comunitate cu reguli si printzipuri (as opposed to a totally free medium), care pana la urma devine bisericutza si ajunge sa gaseasca cate o oaie neagra...asa mi se face greatza; voi, cei ramasi, sunteti niste penali, nu cel "exclus" si ala o fi fraier ca va mai reveni vreodata printre voi, mare filosofie sa ignori un troll, sectarismul bazat pe afinitati elective e tot atat de reprehensibil ca orice sectarism;
personal nu ma consider facand parte din comunitatea voastra, drept care nu pot sa ma pronunt; userului nume, pe care nu-l cunosc si nu-l pot judeca dupa replicile dintr-un mediu virtual, ii doresc toate cele bune; ca si lui keyser soze, un alt personaj remarcabil care se pare ca a cam disparut;
cat despre voi, go back to Lord of the Flies :hmm:
Ambra Blu
27 Feb 2006, 09:12
Uite pesti abisali scosi la suprafata de tsunami
http://www.b20vtec.com/forums/showthread.php?p=47293
Si un Damen tango promotional, pentru fiecare, caci acest film in cur ma doare.
Cinemania
27 Feb 2006, 10:24
so they live them ancient fishes :D
Alex Leo Serban
27 Feb 2006, 11:09
@ALS: tristule... sorry... you whore! (a zis-o cu gurita lui)
ce sa-ti spun, mi-e o mila de nume de nu mai pot...
he could kick the bucket for all i care! :P
daca topicul asta e despre pesti abisali
atunci da
foarte interesant
daca e cumva gen "let name back in"
atunci tot da!
pentru ca e de un milion de ori mai suportabil decat jegbert
si pentru ca daca e vorba despre cinemagia=platforma pt fandoselile lui als ei bine nu-s de acord
ii ajunge dilema, sa fie fara de protestatri acolo, aici sa fie un simplu user.
aku k am aflat de ce-a luat ban nume...
putea macar sa puna si el niste poze mai artzy fartzy
da asta nu skimba cu nimik datele problemei
u kunt-o-phobs!!!!!!!!!!
Leonard
27 Feb 2006, 15:34
pentru ca e de un milion de ori mai suportabil decat jegbert
si pentru ca daca e vorba despre cinemagia=platforma pt fandoselile lui als ei bine nu-s de acord
ii ajunge dilema, sa fie fara de protestatri acolo, aici sa fie un simplu user.
de acord parþial. ALS e bun pt festivalurile la care se duce (Cannes, Veneþia, Berlin...) ºi ne dã amãnunte 'la cald' de acolo. în rest, toate off-topicurile lui mã scîrbesc.
p.s. e adevãrat cã ºi offtopicurile lui nume mã cam scîrbeau, mai ales meciurile cu ALS care erau niºte discuþii care trebuiau purtate pe privat. nu mã interesau.
Bulumulu
27 Feb 2006, 17:18
surely PRO
Alex Leo Serban
27 Feb 2006, 17:28
VAI, all my enemies/enemas are pro-nume!!
why am i not surprised?
se trece la condicutza :P
PS korben, take a fart on the wild side...
Pitbull
28 Feb 2006, 02:36
We lost this round, but not the game. ;)
Maybe we'll lose the game too, but not the set. :P
OK, the set also, perhaps... but NEVER the match. :happy:
Hmm, the match too? Then, what about the championship? 8)
THE OLYMPICS WILL BE OURS!!! :D :D :D
Pitbull
28 Feb 2006, 02:54
Fruntea sus, Näicä! Ce credeai, c-avea sä se lase din prima cu brate deschise si pupat Piata Endependenti?
Cu cât e mai lungä si mai grea lupta (si mai fair play, desigur), cu atât mai dulce va fi victoria!
Cäci VA FI! Ascultä-mä pe mine! :)
mhm... numai ca pana atunci ma plictisteste alshilicu to death cu iconitele lui emotive in fiecare mesaj... but hey, that's 'trendy'... and the future is only 'thumbs up' sau 'thumbs down'... right alshi dear?
i think i'll quit.
or puke.
or eat tom cruise before ogto wakes up.
Alex Leo Serban
28 Feb 2006, 06:08
Fruntea sus, Näicä! Ce credeai, c-avea sä se lase din prima cu brate deschise si pupat Piata Endependenti?
Cu cât e mai lungä si mai grea lupta (si mai fair play, desigur), cu atât mai dulce va fi victoria!
Cäci VA FI! Ascultä-mä pe mine! :)
cf. john kennedy toole, 'a confederacy of dunces' :w00t:
mark my words, all ye, nume-lovers: only-over-my-dead-body!!
if u want to make it tough, i'll give u tough :x
nae, u can start puking... or better yet, quitting :D
Pitbull
28 Feb 2006, 07:08
Mamä, ce-o sä mai râdem :lol: - ok, cu toate dunces caps ale noastre cu tot :(( - când o sä ne uitäm si.... Ce-o sä vedem? O sä vedem cä body-ul äla nu-i mort, cä n-am trecut peste el, si nici n-am fäcut-o tough! :D
Si-atunci, cineva o sä zicä: io-te la ei, :? dunces cum mi-s, da' au stiut s-o întoarcä binisor, si le-a reusit figura - si, culmea! Nici nu-mi pare räu! Ia dati încoa' o cap d-aia ca ale voastre, fratilor! :oops:
Alex Leo Serban
28 Feb 2006, 08:30
nu ti se pare k te bucuri prea devreme? ;)
trust me - there's no reason to rejoice!
not now, not tomorrow, not the day after tomorrow...
u'r giving the poor bastard false hopes :lol:
Pitbull
28 Feb 2006, 08:35
Decât noi sä ne certäm,
Cântec vesel sä cântäm!
Cä de când m-ai provocat,
Prin hârtoage am cätat
Orä-ntreagä-am tot copiat
Sä postez cât mai îndat'
La Poetica Ars, colo,
Si n-as vrea sä vorbesc solo.
herbert
28 Feb 2006, 12:26
Ecorseu Cinefilia
Prietenului meu devotat si… obsedat Halal Kurben
Vai, ce lume derutata, amusinand miasme!
Vraci improvizati, lingand rani si-aplicand cataplasme
Se agita, urla toti, invoca forta divina
Sa se deschida-un WC-eu, adica Nume sa vina
Pentru ca el ne exprima, e partea noastra de umbra
Poarta ghioaga, e marlan si are privirea mai sumbra
Da, aici e film, uneori se spun povesti si istorii subtiri
Si noi chiar simtim, pe cinste, suntem artisti-heruvimi
Dar ne viziteaza, asa, dorinta sa facem o baie in zoaie
Sa ne incarcam, precum pamantu-n luna mai cu o ploaie
Pentru ca suntem naturali, adica ne respectam firea
Traim vesel in gunoi si contemplam nemarginirea
ma retrag temporar - sper - de pe forum. revin (din nou sper) odata cu "Codul lui da Vinci" (aduc si va arat Gralul :P ).
pana atunci, abstinenta cinemagistica.
noroc, intelepciune, pace!
Ambra Blu
28 Feb 2006, 12:29
Frate, ce poezie proasta. herberte, lasa-te in pace, nu te mai zgiltii.
Sincer.
herbert
28 Feb 2006, 12:48
cum te sesizezi imediat, Ambrozie... iti inteleg perfect mecanismul.
e o "poema" fortat rimata (in stilul popular Pitbull) si pe intelesul tau. poezia mea suna altfel... dar nu ai tu acces acolo.
hai pa, ca ma retin... sper sa te intalnesc la Cannes.
tailgunner
28 Feb 2006, 12:54
Herbert, ia zi-ne o poema de-a ta, sa vedem cum stam cu accesul. M-auzi de acolo de sus, din turnuletul de mucava?
Ambra Blu
28 Feb 2006, 13:15
e o "poema" fortat rimata (in stilul popular Pitbull) si pe intelesul tau. poezia mea suna altfel... dar nu ai tu acces acolo.
hai pa, ca ma retin... sper sa te intalnesc la Cannes.
N-ai talent, poetas. La Cannes tot cu dial-up-ul?
Bulumulu
01 Mar 2006, 15:36
speranta moare ultima...
John Wayne
16 Mar 2006, 11:19
Foarte PROASTA poezioara.
Da!
Haide mei , v-ati lasat pagubasi? Luptati incontinuare pentru nume!
cherryblossom
16 Mar 2006, 15:51
pentru fane porno? loool
Bulumulu
16 Mar 2006, 20:52
pentru libertatea de expresie :happy:
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.