View Full Version : Alexander the Great Movies
lestatika_29
09 Feb 2006, 09:01
Sunt curioaasa si eu cam ce crede majoritatea despre Alexandru cel Mare si cum l-au perceput din filmele pe care le-au vazut despre el.
Unele filme l-au prezentat destul d bine (varianta din 56 cu Burton) dar altele l-au cam terfelit. Acum vreau si eu sa stiu ce credeti si voi si cum vi s-a parut ca si personaj.
sa vad pareri pls.
apropo, dak se incepe iar cu jignirile, mai bine o lasati moarta!
Alexandru era un labagiu afemeiat dar din ultima ecranizare rezulta ca era de fapt homosexual si ca ii placea sa o dea dar si sa o ia.
O sa deschid si eu un topic despre Stefan cel Mare care nu era chiar asa de mare.
lestatika_29
09 Feb 2006, 11:18
lol, qwerty, ai luat-o tu de la el sa stii?
no offence, chiar nu vreau sa te jignesc, dar esti cam rautacios degeaba, probabil k ala a avut mai multe femei decat o sa ai u vreodata, ce naiba era rege, putea sa aiba orice femeie vroia. si in plus homosexualitatea nu era perceputa la fel pe vremea aia.
eu ma refeream la el in general nu la orientarea lui.
dinspre partea mea poti sa faci un topic si despre mustele din gunoaie, k tot nu ma intere.
Am spus ca era afemeiat de aici rezulta ca a avut multe femei.Eu am inteles din film ca era fetita.
Despre ce vrei sa vb aici despre cat de viteaz era Alexander si despre cum a cucerit el Mesopotania?Ce tigari fuma si ce alifie folosea?
Mai bine vorbim despre Burebista,nu crezi ca ar fi mai interesant?
nush cine zicea despre richard strauss:"daca e sa fie richard,il prefer pe wagner,daca e sa fie strauss,il iau pe johann".asa si eu:daca e sa fie alexander,il prefer pe nevski :D
lestatika_29
09 Feb 2006, 13:44
nu, nu vreau sa vorbesc cum a cucerit el PERSIA (heloooo!! care mesopotamia?!? nu-i mai zicea asa km d mult) ci despre cum a fost perceput el de catre diferitii regizori si scenaristi, cum fiecare a facut cu totul altceva despre el, de park n-ar fi acelasi personaj.
really, titlul topicului era "Alexander the great movies"
si dak vrei sa vb despre Burebista, poti sa faci si u un topic despre filme romanesti, sau poti sa intri p ala kre deja exista, k sa mai vb si despre Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, sau cine vrei u. (chiar si despre palaria comisarului Moldovan, dak t ajuta cu ceva).
p.s :my choose is Ulrich von Liechstenstein.
Si despre Alexander mai e un topic dute si tu si scrie acolo.Si inca nu stiu care-i parerea da despre personajul Alexander pus in scena de diversi regizori ca nu ne-ai spus.Tu cate filme cu Alexadru ai vazut?Poate ai vazut ceva cu Papadopol.
lestatika_29
09 Feb 2006, 14:37
nu-i asa k esti amuzant?
parerea mea, dupa ale voastre, si in plus eu nu ma bag pe topicurile altora ca sa-i jignesc, cum fac altii
E foarte interesant. :lol: Sorry dar nu m-am putut abtine si nu caut sa jignesc pe nimeni.
lestatika_29
09 Feb 2006, 15:30
sugerez pentru lipsa puterii de abtinere (spune-i abstinenta daca te ajuta mai mult) o saptamana la o manastire (da' nu de maici!!!!) :lol: .
intrebare: daca nu vrei sa jignesti pe nimeni de ce continui sa o faci? dupa cum am zis, mi se parea ca esti destul de cult, iar oamenii culti nu se jignesc.
sper sa terminam cu "cearta' asta, si sa ne vdm de topicurile noastre, e ok asa?
Ar fi bine daca poti sa vii si tu la manastire am putea vorbi acolo linistiti despre Alexandru.(cel mare,papadopol care vrei tu).
N-am rabdare sa va citesc mesajele asa ca probabil o sa le sterg pe toate pentru ca ma enervati.
Floydman
14 Feb 2006, 21:18
Alexandru?
Un geniu militar. A condus o oaste mica pentru vremea respectiva si nu a fost niciodata infrant pe campul de bataie.
Un lider inascut, cu o putere fantastica asupra soldatilor sai.
Un explorator remarcabil, altora pe-atunci le-ar fi ramas oasele pe unde s-a plimbat el.
Un semi-vizionar. Simtea ca lumea e condusa dupa reguli universale si ca Oamenii ar trebui sa traiasca toti "as one" intr-un soi de armonie unificatoare . Greseala lui era una fireasca pt el si timpul sau. Era rege. Regii stapanesc. El voia sa faca "the quest to end all quests and to conquest to end all conquests". Deci lui i s-a parut firesc ca lumea si oamenii sa fie una, dar sub sceptrul sau. Nu uitati ca vorbim de era pre-crestina.
Si ce daca era homosexual? Din cate stiu eu majoritatea grecilor de vaza erau. La ei homosexualitatea era ceva acceptat social. Chiar recomandat de cultura greaca insasi, pe anumite principiii pe care nu are rost sa insist, pt ca nu imi sunt foarte dragi, ca nici unuia din ...majoritatea celor de aici.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.