PDA

View Full Version : "Str?inul" - 1963

claudiu.cristea
02 Feb 2006, 14:39
Buna ziua,

Poate cineva sã ma ajute? Am nevoie de filmul Strãinul din 1963. Este filmul de debut al lui ªtefan Iordache ºi Gheorghe Dinicã.

Caut de ceva vreme un DVD sau caseta cu filmul ºi nu îi dau nicicum de urmã.

Dacã ºtie cineva ceva il rog sã mã contacteze.

Mulþumesc mult!

Claudiu

Pitbull
02 Feb 2006, 19:24
Hmm-mdaa... De mirare sä fi interesat pe cineva îndeajuns ca sä-l transpunä în format digital. Era un film nesemnificativ si amorf, fäcut dupä romanul lui Titus Popovici - ca mai toate prozele lui, foarte bine scris, si îngrozitor de ipocrit si imoral politic si istoric; propagandä proletcultistä scârboasä.
Mä rog, sä speräm cä-l gäsesti, desi îndoi-m-as...

claudiu.cristea
02 Feb 2006, 20:04
Aºa este.

Interesul meu e "documentar". Locaþia (locaþiile) ºi unii dintre figuranþi mã intereseazã. Mã rog... e ºi un pic de nostalgie la mijloc :)

Pitbull
02 Feb 2006, 20:13
Aha, înteleg... Pare-mi-se cä s-a filmat la Arad, nu? Oricum, actiunea romanului acolo se desfäsura.
Oricu, baftä la gäsire!

claudiu.cristea
02 Feb 2006, 20:17
Arad, da.

O întrebare: Ce ma sfãtuieºti sã fac? Unde trebuie apelat? Pe ce buton trebuie "apãsat"? Il au pe la vreo televiziune? Etc...

Mulþumesc mult...

Claudiu

Pitbull
02 Feb 2006, 23:31
Cu sigurantä, copiile de difuzare ale filmului sunt în Arhiva Nationalä de Filme. Televiziunile nu le tin. Si e foarte improbabil ca vreuna sä-l cearä pentru difuzare. Pe cine ar mai interesa?
Dar de la arhivä nu poti obtine copie video sau DVD - numai autorii filmului au dreptul ästa. Prin urmare, oricum nu-l poti obtine decât printr-un "lant al släbiciunilor". Oare meritä efortul...?

Nae
03 Feb 2006, 00:37
incearca si la C.N.C.... acolo poti gasii mai toate filmele daca ceri frumos.
nu te astepta la DVD, sau CD, si nici la VHS... vezi ca s-a stricat si telecineu, asa ca... pu|a... nu-ti face nimeni transfer, nici daca ceri frumos. poate o vizionare daca ai contacte, vr-un pozitiv mucegait, proiectat de un proiectionist beat...
bafta.

p.s. la arhiva... putine sanse. nu dau decat cu aprobare "de sus".

mafalda
08 Sep 2008, 10:24
Stefan Iordache in "Strainul" de pe atunci se anunta un mare actor!

Imi amintesc de o zi de toamna cand stateam de vorba in curtea casei lui de la Gruiu: povestea ca un om simplu cum a facut el totul cu mana lui in casa aia ca un adevarat gospodar! Degaja o caldura umana si o mare delicatete. Nu a uitat niciodata de unde a plecat: de ulita copilariei din Rahova, de vecini si de prietenii din copilarie.
Sa-ti dea Dumnezeu viata lunga nea Fane si sanatate sa mai poti face inca multe alte roluri mari si in teatru si in film!