View Full Version : FILME CELEBRE (NE)VIZIONATE- INCA
silver_boy
11 Dec 2005, 09:50
Ma intrebam deunazi... or exista oare in panopliile cinefililor filme "mari" (vechi,recente) pe care dintr-un motiv sau altul le-au ratat ?
Mi-aduc aminte bunaoara de celebra ecranizare a romanului scris de Ken Kesey "Zbor deasupra unui cuib de cuci" pe care m-am chinuit ani de zile sa-l vad, ratandu-l mereu, din varii motive.
L-am vazut in cele din urma intr-o conjunctura absolut neverosimila: pe-un TV suspendat in autocarul Atlasibului pe cand ma intorceam din Germania pus de-un sofer cu maini butucanoase si mustati de caldarar. Mereu cand imi aduc aminte de chestia asta nu-mi vine sa cred. Filmele rulau pe video iar dupa asta a urmat alt restitutio: Forrest Gump al lui Zemeckis. Oricum, sa ai doua filme absolut respectabile drept protocol pentru un public format din 70% smecheri care se intorc in the Country sa-si faca iesirea de viza si 30% faiantari si bucatari pe landurile Germaniei mi se pare o performanta. E drept, driverul si-a dat pana la urma in petec si-au urmat consecutiv alte 7 filme din care tot ce-mi amintesc e ca aveau acelasi final: la sfarsit, bubuia un hambar!
In fine! N-am vazut de pilda Ben Hur. L-am tot intalnit pomenit in cronici, in topuri, in recenzii...N-am vazut nici... Citizen Kane :shock:
dintre cele relativ recente: Passion of Christ, Troy and much more...
Dar cum stau cinefilii avizati, criticii chiar ?
Nu se poate sa fi vazut chiar tot ...sau se poate?
Airlight
11 Dec 2005, 09:56
coane,
scrie pe ceva secventa aia din autocar. mie mi se pare un pretext genial pentru un inceput de road movie :)
Gaandalf
11 Dec 2005, 11:22
coane,
haha
alte 7 filme din care tot ce-mi amintesc e ca aveau acelasi final: la sfarsit, bubuia un hambar!
Western-uri cu John Wayne? :P
Cred ca sunt sute (daca nu chiar mii) de filme celebre pe care nu le-am vazut... As mentiona "Lawrence of Arabia" (ma rog, o jumatate din el), "The Shawshank Redemption", "Alien"-urile, "The Killing" and so on and so forth...
katalyna
13 Dec 2005, 16:12
Eu m-am chinuit ani la rand sa vad Nasul . Chiar ma gandeam ca sunt singura persoana din lumea asta care nua vazut Nasul . Intr-un final l-au dat la tv , cred ca pre procinema. Dar , din pacate am pierdut partea a treia , si sfarsitul partii a doua. Si acum , il am acasa , si cred ca l-am vazut de nu stiu cate ori , m-am saturat deja de el. Acum , pot sa zic si eu ca am vazut Nasul . Si nici eu nu am vazut Zbor deasupra unui cuib de cuci. Si vreau sa spun ca nici acum nu am reusit sa-l vad. In fiecare saptamana am pandit , m-am gandit ca poate il dau macar pe TCM. Nimic. Am renuntat la speranta. Oricum , pana la urma am citit cartea , esi chiar as fi vrut sa-l vad pe Jack Nicholson in el. Asta e! Ideea e ca , eu personal , am ratat o gramada de filme , din cele pe care am vrut sale vad. Pentru ca eu nu sunt genul de persoana care sa se uite la orice prostie nou aparuta. Oricum , sper sa vad si eu intr-un final toate filmele pe care le-am pierdut. O sa-mi iau o vacanta de vreun an si o sa stau acasa de dimineata pana seara si o sa ma uit la filme.:)
silver_boy
14 Dec 2005, 07:59
@Airlight
lol. Yup, un Road-Mouvie...cu o scenã de final în care autocarul se rãstoarnã într-o prãpastie (apropo de serpentinele de care vorbea erectia_eunucului) si-n care toate personajele sucombã, in care soferul cu mustati de cãldãrar moare îmbrãþiºând covrigul volanului, cu botu zdrobit si cu-n firicel de sânge bãltind lângã el, cu ochelarii de soare încã pe nas ca "Bossul" din Cool Hand Luke...
Evident, cu o secvenþã genericã ( puþin morbidã, dar ce sã-i faci: vizualã) în care toþi cãlãtorii zac împrãºtiaþi everywhere cu mecle pline de stupoare ...so on so on
Toate astea pe fondul televizoarelor care, printr-un miracol (nu-i aºa!?) continuã sã meargã difuzând obsesiv aceeaºi imagine dintr-un desen animat ( Jerry fugarit de Tom?)
Parca si vad într-un montaj de cadre: chipul unui tigan cu ochii beliti în sus ( astia când mor nu le vine sa creada) apoi zoom pe monitorul Tv-ului cu Tom altoindu-l pe Jerry... ºi tot aºa :lol:
Seriously talking, cred cã ar fi fain încu-n road-mouvie neaoº after Marfa ºi Banii.
"Lawrence of Arabia" l-am vãzut, "The Shawshank Redemption" nope, Moarte le Veneþia nope, iar Nasul (integral ) abia cu vreo doi ani în urmã. Pânã la urmã ce s-ar întâmpla dacã am vedea toate filmele, am citii toate cãrþile ºi-am pupa toate femeile?
Nu ne-ar rãmâne decât sã...ne rãsturnãm cu autocarul.
O casa de post-productie new-york-eza a lansat un concurs prin care se cerea recrearea trailerelor unor filme celebre. A iesit un "Shining" nici mai mult nici mai putin decat comedie romantica. Nici cele de pe locul II si III nu stau mai rau.
Ca sa nu le pierdeti nici pe astea, poftim de-aici un link (http://blog.timeoutbucuresti.ro)!
Leonard
13 Jan 2006, 03:06
Desperado, Ace Ventura, Spiderman, If..., Harry Potter
Inca nu am reusit sa vad Hanibal.Ce parere aveti?Merita ?Sa ma grabesc sa-l vad?Am auzit ca e bun.Il am in camara de cativa ani buni dar inca nu am reusit sa ajung la el.Sper ca nu se oxideaza de la borcanele de castraveti.
S-ar putea sa merite....conteaza gusturile fiecaruia pt filme.
Bine omule iti promit ca imi fac timp in weekend si ma uit la el.O sa-ti spun pe urma ce parere am.
P.S. Sper sa mai mearga cd-ul.
Apropo de Hannibal, pe care nici eu nu-l vazusem pan de curand, ca nu ma dau in vant dupa sadisme. L-am luat cu revista Movie, era impreuna cu De buna voie si nesilita de nimeni, pentru care am cumparat de fapt revista. Si daca tot l-am luat, l-am si vazut. Tacerea mieilor mi s-a parut mai buna. Asta atat de mult se vrea psihologic, ca sare calul cateva zeci e metri buni. Mai ales la sfarsit.
Mala Portugal
01 Feb 2006, 22:11
Desperado
Cand a aparut , am fost in fiecare zi la cinema cu un amic, . El pentru Selma, eu pentru Panteras. El s-a linistit, eu inca mai merg :)
Nightwane
02 Feb 2006, 09:34
I :love: u Mala.
Alex Leo Serban
02 Feb 2006, 19:41
n-ai decit; oricum n-ai nici o sansa :lol:
Nightwane
02 Feb 2006, 19:55
n-ai decit; oricum n-ai nici o sansa :lol:
fata, spre deosebire de tine, eu imi permit sa iubesc pur si non-sexual.
(asa grait-a parintele Arsenie Papacioc)
ti-a smintit mana mintea?
Alex Leo Serban
03 Feb 2006, 10:44
zgubilici, don't flatter yrself: tu n-ai putea iubi 'pur & non-sexual' nici dac-ai fi ieshit ieri din peezda maicii domnului, cu lacramioare-n loc de muci si flori de crin in chip de bale...
Nightwane
03 Feb 2006, 15:11
zgubilici, don't flatter yrself: tu n-ai putea iubi 'pur & non-sexual' nici dac-ai fi ieshit ieri din peezda maicii domnului, cu lacramioare-n loc de muci si flori de crin in chip de bale...
sa te indoaie maica precista de cur in jos.
Bulumulu
03 Feb 2006, 17:15
Blood Sisters Of Lesbian Sin
si
Killer Nun
mmh.. nu stiu de unde, dar le-ooi gasi io
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.