PDA

View Full Version : Cele mai bune finaluri de filme

^Neo^
07 May 2005, 18:27
Salutare tuturor.

Vad ca pana la urma a prins "Cele mai bune inceputuri de filme". A inteles lumea la ce ma refer...

Acum sa va vad: ce finaluri de filme vi s-au parut interesante, deosebite, intrigante, neasteptate, neconventionale, enervante, etc. Cred ca ati prins ideea :P

In ceea ce ma priveste, intr-o ordine intamplatoare, fara comentarii:
- Usual Suspects;
- The 6th Sense;
- The Others;
- Devil's Advocate;
- Reservoir Dogs;
- The Shawshank Redemption;
- Fight Club;
- Memento;
- Titanic;
- Wild Things;
- L.A. Confidential;
- Irreversible;
- triogiile Matrix si Lord Of The Rings...

Cam atat, deocamdata...

Daca imi mai aduc aminte de ceva, voi reveni...

Pana atunci: la cat mai multe filme bune!!!

BeNnY
07 May 2005, 20:19
L-am deschis. Singura conditie e sa nu scrieti mesaje care contin doar titluri de filme. Ar fi tampit.

Pitbull
08 May 2005, 02:06
"Stalker" above all!!!

La fel ca la "cele mai bune începuturi": "Pädurea spânzuratilor" si "Reconstituirea".

"Devil's Advocate" - "Vanity... Definitely, my favorite sin! Eh-eh!"

"Citizen Kane", Orson Welles
"City Lights", Charles Chaplin (Fie si numai secventa finalä luatä aparte e o capodoperä cu cap si coadä).

"Siberiada", Andrei Mihalkov Koncealovski (lacrimi cu grämada, da-n sens bun)
"Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", Nikita Mihalkov (mä taie la ficati! TOT episodul final, de la confruntarea dintre Platonov si Voinitki)
"Sclava iubirii", Nikita Mihalkov

"The Hill", Sidney Lumet

"Psycho", Alfred Hitchcock (unul dintre cele mai interesante finaluri hitchcockiene)

"Les 400 Coups", François Truffaut (ce mult spune privirea lui Antoine Doinel acolo!)

"Cenusä si diamant", Andrzej Vajda (unul dintre cele mai mari finaluri filmate vreodatä)

"Zorba the Greek", Michael Cacoyannis (cel mai optimist final al tuturor timpurilor!)

"Balul pompierilor", Milos Forman (câtä OMENIE räzbate de-acolo!)
"One Flew Over the Cuckoo's Nest", Milos Forman (ucigätor - la propriu si la figurat!)

GhitzaCartitza
08 May 2005, 04:55
EDWARD SCISSORHANDS
Putini pot sa-si stapaneasca lacrilmile la sfarsitul acestui film.

M0n0
08 May 2005, 07:54
Finding Neverland - nu numai finalul, dar tot filmul a fost magic...

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - nu cred ca mai are nevoie de comentariu...

Spider-Man 2 - mi-a placut panza cea mare de pianjen de la sfarsit...

Fight Club - down fall the buildings, down

Snatch - ...

BeNnY
08 May 2005, 09:48
Metropolis - cel din 2001 - faza cand se prabuseste Ziggurat-ul pe "I Can't Stop Loving You"

Dark City - orasul ala plutea prin univers? - daca da, umple universul cu apa 8)

Gaandalf
08 May 2005, 13:06
one ending, one beauty:
lost in translation

Longshot
08 May 2005, 17:14
sunset blvd. (yeah, stiu ca sunt limitat :P )
godfather part. 1 si part. 2 (cina din flashback)
twin peaks : fwwm - coop si laura in red room/lodge
italian job (69) - "guys, i have a plan"
dr strangelove - "mein fuhrer, i can walk" + za bombs
wild bunch - rasul colectiv al personajelor
res dogs - larry, im a cop

altele... cand imi amintesc

Pitbull
08 May 2005, 18:07
Ce ciudat, Longie! Maicä-mea, Dumnezeu s-o ierte, näscutä în 1924, considera desuet finalul din "Sunset Boulevard" - în schimb, pe mine, cu 35 de ani mai tânär decât ea, m-a atins!
Oricum, Billy Wilder e un maestru al finalurilor! Sä ne gândim, numai:

"I'm a man!" / "Well, nobody's perfect!" - "Some Like It Hot"
(Dupä pärerea lui Nae Caranfil, un final de comedie genial.)

"Front Page": toatä secventa din garä, inclusiv pipita care apare ("Lindy, you can't leave us like this!") cu plozii ("Daddy, daddy, daddy!"), poanta finalä a lui Walter Matthau ("The sonovabith stole my watch") - si momentul meu favorit din tot filmul: EPILOGUL! (Lindy Johnson a ajuns redactor sef al ziarului "The Examiner", Walter Burns a predat cursuri de eticä a meseriei de jurnalist, Medicul vienez a scris "Pläcerile impotentei", etc., etc., etc... Murphy, Endiccott si McCue au murit cu nasul în hârtoage.)
Ästa mi-a inspirat mie, în 1983-1985, epilogul scenariului "Cruciada Inocentilor", care descria examenul de admitere la I.A.T.C.-ul de atunci. Chiar, bine cä mi-am amintit! Va merita sä ne amuzäm pe seama lui, la un moment dat...)

"Dr. Strangelove" - ba bine cä nu, Longie! Holocaustul nuclear (äla DA, holocaust, nu spanacul legendar pe care ne interzic ästia acum sä-l negäm, cu libertatea lor de expresie cu tot!) pe "We'll Meet Again In a Sunny Day".

"Young Frankenstein", Mel Brooks.

Alex Leo Serban
08 May 2005, 18:38
NOTHING BEATS finalul de la 'starea lucrurilor' (der stand der dinge, 1982) al lui wenders!!! :love:
va mai aduceti aminte?
cel care filmeaza este impuscat de mafioti, cade, cu aparat cu tot: ultimele imagini sint din perspectiva - rasturnata - a acestuia...

& un comentariu (malitios) la 'finalul' din 'irreversible': ok, f frumos - doar ca acela e, de fapt, inceputul (logic & cronologic) al povestii... ;)

PS did anyone mention 'some like it hot'? no? well - nobody's perfect! :P

keyzer soze
08 May 2005, 18:45
@leo: Ai talente de moderator. Un rand si ai schimbat subiectul. Care va fi de sfarsit - inceput si reciproc. Adica reversibil. Si ilustrat perfect cu 'Irreversible'. 8)

BeNnY
08 May 2005, 18:51
Yup, a zis Pitbull de Some Like It Hot si de Front Page de care nu stiu cum am putut sa uit.

Cidade de Deus - din momentul care e aratat si la inceputul filmului.

ogto
08 May 2005, 18:54
"Front Page":

Damn... De asta vroiam sa zic si eu :happy:

Nu inteleg cum de n-a zis nimeni de:

Star Wars: Emp. Strikes Back

Mai toate filmele lui Shyamalan.
The Player (un inceput SI un final genial)

more to come...

Longshot
08 May 2005, 18:55
Oricum, Billy Wilder e un maestru al finalurilor! Sä ne gândim, numai:
"I'm a man!" / "Well, nobody's perfect!" - "Some Like It Hot"
(Dupä pärerea lui Nae Caranfil, un final de comedie genial.)

i plead vinovat dar some like it hot nu m-a atins de nici o culoare. misto replica finala insa.
dintre wilder-e un alt final pe sufletul meu, a fost la the apartment cu lemmon si shirley :love: pe canapea. si luati si stalag 17 (william holden e actorul meu preferat din golden age-ul hollywood-ului), cu prizonierii pe pat intrebandu-se ce l-a determinat pe sefton sa il ajute pe dunbar sa evadeze si cookie fluierand "when johnny comes marching home"

BeNnY
08 May 2005, 19:00
Nu inteleg cum de n-a zis nimeni de:

Damn it, daca nu cititi mesajele de mai sus, bineinteles ca nu a zis nimeni de nimic.

MinRep
08 May 2005, 19:06
i plead vinovat dar some like it hot nu m-a atins de nici o culoare.
Just try again and again and again and again... You'lllove it in the end!

Cat despre mine, ar fi inutil sa ma gandesc la toate finalurile care mi-au placut sau care mi s-au parut extraordinare. Majoritatea din cele mentionate de voi sunt si pe lista mea. Totusi, preferatul meu este "City Lights", ignorand gafa de montaj, ce se intampla acolo e dinamita (:?), din punctul de vedere al actorilor, al montajului, al intelesurilor etc.

Ar mai fi si "Vertigo" (pentru ca nimic nu e mai descurajant decat Stewart privind in gol).

Sm�agol-Gollum
08 May 2005, 22:04
u forgot about saw...foarte neasteptat sfarsitul..

apartamentu104
09 May 2005, 01:23
ma mir ca nu s-a spus inca cel mai tare final "ever invented":
"De ce trag clopotele, Mitica?" cu replica de final "Lasa-i sa moara prosti"
;)

Mala Portugal
09 May 2005, 06:42
Cel mai tulburator final din cate-mi aminesc - No Man's Land

it.
09 May 2005, 14:27
un singur film ma mishkat pana la lacrimi la final. shi, doamne, c d lacrimi.
lotr1 (nu manjuratzi ca nu shtiu cum sa kemat episodul i, dar eu am crezut cannebunesc).

pretenii care lau vazut tot la mall shtiu de ce.

altul ar fi big kahuna, the.
din alt motiv, insa.

GAUDI
09 May 2005, 15:32
Cel mai tare final dintr-un film este SAW.
Mi sa parut bestial finalul; am ramas cu gura cascata vreo 5 minute :o

Herzeleid
09 May 2005, 21:21
Si eu la fel. Mie in plus imi si curgea din gura. Eh la naiba, nu te poti controla cand dormi.

Ambra Blu
09 May 2005, 22:32
Si eu la fel. Mie in plus imi si curgea din gura. Eh la naiba, nu te poti controla cand dormi.

Am ris, buna faza.

bellhop
09 May 2005, 23:06
filmele cu retribution :x ;

gionloc
10 May 2005, 08:23
unele dintre cele mai bune finaluri nementionate pana aci:

Dancer in the Dark - vazut la cinema, sala plina, muta minute in sir dupa caderea d-nei Selma Jezkova in marea noapte. unul dintre putinele filme unde, in sala, colegii de vizionare nu au rontzait altceva decat, poate, unghiile de la propriile maini.

apoi Breaking the Waves - totul este acceptabil pana cand clopotele incep sa bata in ceruri. acolo d-l Trier ne cam ia la pumni genu laMotta nervos in Raging Bull si, probabil, in realitate acu saizeci de ani.

Europa aceluiasi genial danez - dupa ce ai vazut noaptea germana, dupa ce ai cunoscut femeia germana, sentinta vocii (divine, interne, dupa caz :) ) nu poate fi decat moartea.

Lost Highway - aci inceputul si sfarsitul nu pera pot fi despartite :) - cum naiba de in acelasi timp si spatiu, aceeasi persoana potea fi si destinatarul si destinatorul unui mesaj!!! banda lui Moebius, ne zice d-l Lynch, geometriile neeuclidiene. si fara sa ajungem la cazuri matematice, avem un film deosebit!

2001 - A Space Odyssey - moarte, renastere, repetarea umana, valsul ciclic al universului, asistenta extraterestra... un film de-a dreptul fantastic.

Paris, Texas - in masura in care ultima jumatate de ora (discutia Travis - Jane din cutiile locatiei peep-show-bar) poate fi considerat final pe de-a'ntregul.

raptor
10 May 2005, 09:55
.fara indoaiala, aaltra. sfarsitul a fost genial--ma asteptam ca dupa o ora si ceva de fun sa o dea in bara pe final, dar incredibil! "vad ca imi cunaosteti munca"

amemo
10 May 2005, 14:39
mi-a placut der himmel uber berlin- wenders; f simplu. f rotund.

KORBEN
10 May 2005, 15:57
blair witch project
finalu e singura chestie ok din film
carrie....
dawn of the dead 2004
the doom generation
the rules of attraction
freeze frame
cabinetul dr caligari
satyricon
roma
once upon a time in mexico
fight club
american history x
jesus christ superstar
sweet charlotte
a streetcar named desire
what happened to baby jane?
itchi the killer
irreversible (belucci)
apocalypse now (redus sau nu)

Pitbull
10 May 2005, 19:51
Interesantä listä, Korbie (asa am voie?) Cu unele sunt de acord, cu altele mai putin. Ia sä vedem...

carrie....
Intr-adevär, unul dintre cele mai socante finaluri ever. Pre multi a speriat el. Nu e nici cine stie ce original (eternul truc cu visul, mä-ntelegi), n-are nici valente cinematografice grozave, dar e lucral meserias. Jos päläria!

cabinetul dr caligari
Da, un final care a fäcut scoalä... Multi s-au luat dupä el. Dar, pentru vremea lui, nimic de zis.

satyricon
Hmm, aici mä surprinzi! Satyricon NU ARE nici final, nici început. Täblitele respective din romanul lui Petronius s-au pierdut. Iar Fellini, intentionat, l-a fäcut la fel - începe si se terminä "rupt". Prin urmare... la CARE final te referi?

roma
Färä discutie! Cavalcada aia a motociclistilor - si ce caleidoscop panoramic al Cetätii Eterne, în goana farurilor!

jesus christ superstar
Just. Faptul cä toti pleacä, iar pe El îl lasä pe Golgotha - dar... nu mai e El, e numai crucea... Plus felul cum e construitä urcarea în autobuz, si detaliul dezechilibrärii lui Iuda pe scarä...

a streetcar named desire
Finalul PIESEI da, e tulburätor. Acea plecare a lui Blanche la bratul medicului... Iar felul cum Kazan a filmat ACELASI final al piesei îl valorificä splendid. Din päcate, a trebuit sä dea cu mucii-n fasole imediat pe urmä: Stella se dä pe brazdä si, ca ultimä reactie la rägetele lui Stanley, fuge la Eunice. Tezist de futu-i mä-sa.

what happened to baby jane?
Ce sä se-ntâmple cu ea? A-nnebunit putin si a început sä danseze pe plajä!
(Splendid, într-adevär! Si felul cum e filmat, si detaliul discret al gäsirii lui Blanche, cu sugestia cä a murit...)

Mala Portugal
10 May 2005, 21:38
+ doua finaluri half feministe/ half isterice , ambele facute cu mult nerv: Dogville & True Romance

notorious
11 May 2005, 22:09
fight club
memento
limbo
dr. strangelove
the texas chain saw massacre (pe bune, cel mai socat final ever ! - nu zic 'socant', ci socat)
the third man (atat de trist, dumnezeule !)
psycho (clasic, totusi !)
vertigo
frenzy ('why, mr rusk ! you're not wearing your tie !' :D )

BeNnY
11 May 2005, 22:18
Aceeasi problema. Am mai sters doua mesaje. Topicurile astea doua sunt la limita, deci scrieti cu cap, nu cu mana.

Leonard
12 May 2005, 10:36
american history x

mie din American History X tocmai finalu mi se pare de kkt.

notorious
12 May 2005, 11:36
subscriu in privinta lui AH X.

Nae
12 May 2005, 12:32
subscriu la Lost Highway, si la Memento...

dar in noaptea asta, cand eram sa adorm, mi-a mai venit in cap un sfarsit de film, care este genial, si care de fapt salveaza tot filmul ala, care este destul de slab in rest...
Zabriskie Point a lu' Michelangelo Antonioni. lucruri care explodeaza in slow-motinon, montate excelent pe o muzaica superba a lu' Pink Floyd, frumos psychadelic si excelent ca ideie pentru finalul filmului...

Nae
12 May 2005, 12:49
stai... n-a zis nimeni nimic de Big Fish a lu' Tim Burton? are un final incredibil, care pune punct unui film superb... unu' dintre cele mai frumoase si lacrimogene finaluri de film pe care le-am vazut vreo data.

Bulumulu
12 May 2005, 12:51
toate happyendingurile e bune si frumoase :sick: :P

Airlight
12 May 2005, 16:25
:) ce recomfortant e punctul tau de vedere, mosule...

Subscriu.

notorious
12 May 2005, 22:14
toate happyendingurile e bune si frumoase

e 'te na, acuma ! atunci pe jane austen am putea usor s-o aruncam la gunoi... :hmm: la fel si pe hitchcock !

Terror_IST
13 May 2005, 08:42
Cam aiurea ca numai mie mi-a fost sters mesajul atata timp cat si cele dinaintea mea nu faceau decat sa insire titluri de filme... Oricum nu eu sunt moderator dar e cam aiurea sa dai detalii in legatura cu finaluri de filme fara ca involuntar sa lansezi SPOILERE.

In alata ordine de idei:

FIGHT CLUB finalul in care Norton se trezeste la realitate, ultima scena cu cladirea prabusindu-se si Nrton & Carter tinandu-se de mana
LEON Moartea lui Leon in tunel, "This is for Matilda"
LOST THINGS Bucla de final, senzatia de deja-vu
WRONG TURN twistul de final, drum & intamplari ciudate=coma
APOCALYPSE NOW ultimele 20 de minute sunt halucinante: monologurile lui Kurtz, personajul lui Dennis Hopper, starea indusa de nebunie, de sfarsit al fiintei umane
28 DAYS LATER Intrebarea pe care Danny Boyle o pune: in unele circumstante, cine sunt adevaratii monstrii?
THE SILANCE OF THE LAMBS Evadarea lui Lecter, discutia la telefon dintre el si Clarice cu "Have the lambs stopped screaming?" si "I'm having an old friend for dinner"
THE SHINIG Kubrick nu respecta cartea lui King (Jack pare sarit de pe fix cam de la inceput si in final il omoara pe Halloran) scena in care Jack sparge usa de la baie si cu o privire de nebun pe fata exclama: "Here's Johnny!"
NAPOLEON DYNAMITE Faza cand danseaza Jamiroquai pentru Pedro la alegeri; oricum tot filmul e demential!
JACKIE BROWN Furul in sine al banilor si prinderea lui Ordell, scena in care Samuel L. Jackson il impusca pe DeNiro
ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST Petrecerea care se termina prost, distrugerea lui McMurphy
ANGELS IN AMERICA Moartea lui Roy, calatoria in rai a Profetului, replica cu "You should sue God"
THE DEVIL'S ADVOCATE "Vanity, definitely my favourite sin!"

BeNnY
13 May 2005, 13:24
Cam aiurea ca numai mie mi-a fost sters mesajul atata timp cat si cele dinaintea mea nu faceau decat sa insire titluri de filme... Oricum nu eu sunt moderator dar e cam aiurea sa dai detalii in legatura cu finaluri de filme fara ca involuntar sa lansezi SPOILERE.

Nu ti s-au sters numai tie. Incercati sa nu dati spoilere, sau daca dati, sa scrieti undeva ca e spoiler. Multumesc pentru intelegere.

notorious
13 May 2005, 16:52
THE SHINIG Kubrick nu respecta cartea lui King (Jack pare sarit de pe fix cam de la inceput si in final il omoara pe Halloran) scena in care Jack sparge usa de la baie si cu o privire de nebun pe fata exclama: "Here's Johnny!"

pai bine, mai, dar pana la final mai sunt vreo 20 de minute... :?

Terror_IST
17 May 2005, 20:39
Finalul inseamna neaparat ultimele 5 minute sau ultimele cadre? Eu vad finalul ca pe ultima parte a unui film (climax+deznodamant) asta cel putin in filmele care respecta reteta clasica (urmaresc momentele subiectului)!

notorious
18 May 2005, 16:18
pai, normal, prin final inteleg literalmente ultimele 5 (hai 10) minute de film. ca daca mergi pana la climax, orice film mai de doamne-ajuta o sa aiba o anumita tensiune dramatica bine dozata, nu ?

miana_75
30 May 2005, 14:34
Titanic
Gone with the wind
The devil's advocate
Conspiracy theory

Terror_IST
30 May 2005, 19:58
pai, normal, prin final inteleg literalmente ultimele 5 (hai 10) minute de film. ca daca mergi pana la climax, orice film mai de doamne-ajuta o sa aiba o anumita tensiune dramatica bine dozata, nu ?

OK, eu incercam sa privesc in ansamblu! :oops: Atunci "literalmente" ultimele scena din "The Shining" cu Jack inghetat in labirint (privirea demonica a lui Nicholson...), si fantoma lui alaturandu-se damnatilor din hotel!

Un final foarte interesant mi s-a parut ca a avut "The Passion of the Christ", chiar ultimele 30 de secunde cu mormantul gol si Iisus in picioare cu gaurile de la piroane in maini (revelatoare scena pentru ca e singura referire la firea divina a acestuia, la faptul ca intr-adevar a fost Mesia)

Lady_Skar
03 Jun 2005, 22:21
Blair Witch Project
Scena cu tipul care statea la colt era uber creepy.

Waking Life
He just floted away...

Sky captain and the world of tomorow
Cel mai bun lucru din tot filmul a fost finalul. PE de o parte ca anunta ca se termina filmul (YAY!) si pe de alta parte pentru ca I really didn't like Gwyneth in that movie.

touchpoet
04 Jun 2005, 00:38
1. Finalul cel mai puternic si inegalabil pe care l-am vazut pina acum:
Chaplin - City Lights
2. Finalul cel mai inteligent in subtilitatea lui:
Casablanca
3. Finalul cel mai obraznic:
Gone with the wind

In general regizorii si scenaristii din timpul perioadei marilor studiouri hollywoodiene cind filmele se faceau cu echipe de actori, regizori si scenaristi ce lucrau exclusiv pt anumite studiouri, aveau finaluri mult mai interesante si deci mai bine lucrate, mai studiate...

europe_east
04 Jun 2005, 00:52
+ doua finaluri half feministe/ half isterice , ambele facute cu mult nerv: Dogville & True Romance

how about thelma and louise?... fain finalul in orice caz.

Airlight
04 Jun 2005, 10:33
how about thelma and louise?... fain finalul in orice caz.

ºcoalã.

ricutza
06 Jun 2005, 19:15
Butterfly Effect a avut un final care a ridicat mult filmul, cel putin in ochii mei...poate un pic prea idealist "ce-ar fi fost"-ul, dar se cerea astfel ca sa justifice alegerea personajului..

franc
08 Jun 2005, 14:11
dogville..ca m-am apucat sa urlu de fericire in cinematograf
noi albinoi..ca mor toti

Flopcaru
20 Jun 2005, 23:56
My favourites: Ciudad de Deus (cand pustii aia de 13 preiau cartieru si devin exact ca predecesorii lor) si filmul ala cu Tom Hanks (intru in pamant ca nu ii stiu titlul)...... :hmm: Forest Gump!!!

corinka
23 Jun 2005, 10:22
"Lost in translation". N-a fost chiar scena finala, dar, din cate imi amintesc, a fost spre final. Bill Murray era in taxi, vede tipa pe strada, se da jos din masina si, fara nici un cuvant, o imbratiseaza, dupa care urca in taxi si pleaca mai departe. Impresionant!

Mala Portugal
23 Jun 2005, 10:57
fara nici un cuvant, o imbratiseaza, dupa care urca in taxi si pleaca mai departe. Impresionant!
Din cate imi amintesc scena nu e fara nici un cuvant . Tipul ii sopteste ceva la ureche doar ca noi n-avem idee ce:(

gionloc
23 Jun 2005, 11:56
Ciudad de Deus

nu e Ciudad e Cidade... mai nou, prins printre peretii scolii nu am chiar timpul dorit pentru a ma uita la filme, asa ca ma leg de toate tampeniile :oops:

Flopcaru
30 Jun 2005, 14:12
Sorry, ai dreptate. Oricum, e un film misto, merita vazut.

Gaandalf
01 Jul 2005, 13:04
Din cate imi amintesc scena nu e fara nici un cuvant . Tipul ii sopteste ceva la ureche doar ca noi n-avem idee ce:(
si daca ai fi auzit ce ii sopteste ai fi fost:)?

Cinemania
01 Jul 2005, 15:03
si daca ai fi auzit ce ii sopteste ai fi fost:)?

i-a propus o intalnire in the backstage :D

16mm
05 Jul 2005, 22:30
must i say: a2a parte de la colectia de scurtmetraje ten minutes older, ultimul scurt, ultima parte a scurtului dans le noir (godard): les dernieres minutes du cinema. singurul care merita din the cello.

daca exista pentru mine vreun moment care sa defineasca cinematograful, acesta e. si nu ma refer la chestii cum tocmai am auzit (daca nu-ti place bergman, nu esti cinefil). try it.

Gaandalf
07 Jul 2005, 06:38
final excelent: The Jacket - "How long do we have?"

Cinemania
07 Jul 2005, 10:49
Balanta...discutia dintre Nela si Mitica despre "viitorul" copil..."daca iese normal il omor cu mana mea", parca era...

Sm�agol-Gollum
08 Jul 2005, 20:07
Milionari de weekend: "-Am avut noroc
-Ba n-ai avut, futu-ti gatu ma-tii!"

Pitbull
09 Jul 2005, 02:25
Glumezi matale? :sick: :oops: :( :shock: :((
Ar fi putut fi punctul terminus al unui final bun. Dar cum finalul e de cäcat, devine doar motzu'!

silver_boy
09 Jul 2005, 05:27
American Beauty si imaginile-alea in sepia difuzand lent peste vocea linistita a lui Lester..

LESTER (V.O.)
I had always heard your entire life flashes in front of your eyes the second before you die...

First of all, that one second isn't a second at all, it stretches on forever, like an ocean of time...

...For me, it was lying on my back at Boy Scout camp, watching falling stars...
...And yellow leaves, from the maple trees, that lined my street...

...Or my grandmother's hands, and the way her skin seemed like paper...

...And the first time I saw my cousin Tony's brand new Firebird...

...And Janie...

..(with love)
And... Carolyn.

I guess I could be pretty pissed off about what happened to me... but it's hard to stay mad, when there's so much beauty in the world. Sometimes I feel like I'm seeing it all at once, and it's too much, my heart fills up like a balloon that's about to burst...
......and then I remember to relax, and stop trying to hold on to it, and then it flows through me like rain and I can't feel anything but gratitude for every single moment of my stupid little life...
(amused)
...You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry...

FADE TO BLACK.

LESTER (V.O.) (CONT'D)

You will someday.

Pitbull
09 Jul 2005, 06:02
(cu ochii umezi)
De unde-ai stiut cä-mi doream atât de mult textul ästa?
Iti multumesc, Silver_Boy

silver_boy
10 Jul 2005, 08:50
(cu ochii umezi)
De unde-ai stiut cä-mi doream atât de mult textul ästa?
Iti multumesc, Silver_Boy

American Beauty face parte, cred, dintr-o specie de filme (minunate)pe care insa celebritatea si mediatizarea excesiva a ajuns sa le deserveasca.
E in joc un mecanism complex si straniu in care intra deopotriva hermeneuticile criticilor cu tendinta lor de a livra "sensurile" filmului si orgoliul cinefilului care refuza sa opereze cu ele.
Am avut "norocul" sa vad filmul pana ca pelicula sa se "oscarizeze" iar cronicile despre el nu ajunsesera inca la apogeu.Dupa infuzii de block-bustere cu bugete exorbitante si intrigi incalcite in care mii de figuranti mor filmati din unghiuri care fac insasi geometria sa afle lucruri noi, venea povestea asta dezarmant de simpla... (dealtminteri cred ca e cel mai "ieftin" film care a luat vreodata oscarul, intrunind- printre altele- si paradoxul urmator: costurile de productie mai mici decat onorariile actorilor)
Imi amintesc si de o faza la cursul de Hermeneutica si Fenomenologie tinut de Gabriel Liiceanu (filmul devenise deja "pro-fashion") care ne-a spus ca a vazul si el filmu' ala...American Beauty ...si ca i s-a parut o "..idiotzenie de la un capat la altul."
Probabil ca, obisnuit cu travaliul intzelegerii pe care-l proclama Fenomenologia ... Profu' uitase sa mai "simta".
Me and u ...and many others i hope ...nope..
e un final touching indeed ;)

Pitbull
10 Jul 2005, 12:50
Imi amintesc si de o faza la cursul de Hermeneutica si Fenomenologie tinut de Gabriel Liiceanu (filmul devenise deja "pro-fashion") care ne-a spus ca a vazul si el filmu' ala...American Beauty ...si ca i s-a parut o "..idiotzenie de la un capat la altul."
Probabil ca, obisnuit cu travaliul intzelegerii pe care-l proclama Fenomenologia ... Profu' uitase sa mai "simta".

Da, accidente de-astea de perceptie se tot întâmplä, si pun si ele o tzârä se sare si piper în viatä... Am cunoscut vreo doi oameni de culturä si cu gusturi normale, pentru care "Forrest Gump" nu era decât "un film tâmpit despre un tâmpit". Eu nu pot sä-l înghit pe Buñuel... Pentru Nume, "Blowup" e "filmul äla cu elicea"... s.a.m.d.

wellington
15 Jul 2005, 20:16
azi, doua finaluri scorsese extrem de diferite:
1.Goodfellas, cu Henry (Ray Liotta) recunoscand ca a ajuns un fraier ce mananca doar taietzei cu ketchup. il simt regretand spaghetele pregatite de Paul Cicero (Paul Sorvino) in pushcarie. Va amintitzi cum taia cu minutzie, usturoiul, ca un bijutier? cu lama!
shi de-aici, spre finalul ratarii perfecte: mafiotul ajuns baiat bun, care nici la mancare cum se cade nu mai are acces.
2.The Age of Innocence , cu Archer (Daniel Day-Lewis) ostenit pe o banca, refuzand sa urce scarile ce-l duc spre iubirea pierduta, zambind senin, dar de parca shtie ca l-au distrus, ca i-au furat viatza, ca ar da tot, tot (familie, cariera) ca sa poata da timpul inapoi in momentul in care inca putea alege ramane cu EA.(Michelle Pfeiffer).
privirea aceea, lumina, banca, el plecand de un mod cä shi trotuarul imi pare trist... toate astea il fac pentru mine unul din cele mai de suflet finaluri.

c�*nd voi avea timp, voi posta finaluri in alt stil.

HyperX
02 Aug 2005, 21:13
Casa Sabiilor Zburatoare (sau pumnalelor... ma rog...) :)

alex2
02 Aug 2005, 22:15
shattered glass.

raptor
04 Aug 2005, 11:26
.toate filmele proaste au finaluri bune.logic.

Cinemania
04 Aug 2005, 12:11
.toate filmele proaste au finaluri bune.logic.

finaluri dintre cele mai potrivite :happy:

jediklaus
07 Aug 2005, 21:29
«Toate filmele proaste au finaluri bune» s-a scris aici. Finaluri bune, de ce? Cã se terminã, în sfârºit, un film prost sau, culmea, sunt filme proaste cu finaluri bune. Care din ele.
Clasamentul meu:
1. Pay it forward. Dom'le, la vârsta mea, nu credeam cã mai existã un film care sã mã facã sã dau apã la ºoareci.
2. The sixth sense: un final demn de romanele lui Rebreanu (de tip cerc), dar în stilul lui M. Night Shyamalan. Chiar cã bulversant, rãu de tot.
3. War of the worlds: m-a surprins (neplãcut, desigur!!) tot filmul, deºi am fost anunþaþi sã nu ne aºteptãm la acþiune, dar finalul a fost abrupt, fãrã happy-end. L-a salvat comentariul lui Wells din final: extratereºtrii crapã când ne beau sângele poluat. Na, bã, vampirilor!!!!
În rest, subiect bun, incitant, chiar!!!

Cinemania
07 Aug 2005, 23:20
@jediklaus

ai exemplul pentru un film prost cu final bun, adica potrivit: War of the worlds

"What a relief!", am zis cand s-a terminat. "Am scapat!" :lol:

the_10th_player
07 Aug 2005, 23:30
pt mine finalurile cele mai puternice <dovada faptul ca mi-au ramas in minte> sunt:
-.zorba,the greek si la vita e bella au cele mai optimiste finaluri din cate imi amintesc eu..si sunt cele mai optimiste filme,de altfel.. Nu inteleg d c nu a pomenit nimeni pana acum de La vita e bella ..mie chiar mi s-a parut foarte inspirat finalul si potrivit pt mesajul filmului<felul in care moare Guido si faptul ca after all, the boy gets his tank>

-.Saw, The Sixth Sense si The Blair Witch Project au fost cu adevarat imprevizibile...finalul cred ca a dat mare parte din farmecul lor<mai ales in cazul Saw si the sixth sense>

-.un final bun <si un film bun > pt categoria filmelor usoare si lacrimogene :City of angels

jediklaus
08 Aug 2005, 20:54
Uite, apropo de filmul «Blairwitch Project»: am citit cã deºi prima parte a acestui film a fost realizatã cu un buget jenant de mic (la vreo 38.000 de dolari), a avut un succes extraordinar pentru un film de categoria sa. Sincer sã fiu, am avut ocazia sã-l vãd de câteva ori, dar m-a reþinut tocmai povestea sa horror. Dar promit sã fac tot posibilul sã-l vãd. Bineînþeles, ziua, cã n-am chef sã fac o noapte albã ºi sã mã plimb ca somnambulii prin casã!!
Din ce am vãzut pânã acum, The Sixth Sense rãmâne filmul (strãin) cu cel mai bulversant ºi imprevizibil final. Chiar, micuþul Cole nu ºi-a dat seama decât la sfârºit cã doctorul nu era decât o fantomã din aia bunã?
Ar mai fi un film, Finding Forrester (În cãutarea lui Forrester), cu un Sean Connery fabulos prin pragmatismul rolului pe care îl joacã, cu un final ºi trist (Connery moare) ºi fericit (tânãrul negru primeºte moºtenire casa lui Connery ºi astfel se poate realiza).
Un subiect interesant, care mã pune pe cãutate. ªi, Doamne, sunt multe filme care se încadreazã la acest subiect. Salutare!! ;) ;)

st3fan
09 Aug 2005, 16:30
sunt multe filme care merita sa fie mentionate...ma voi limita doar la unul...finalul filmului "Psycho", m-a mai tinut pe scaun cateva minute dupa final...

ancutza*
09 Aug 2005, 20:15
finalul comediei "Mr. and Mrs. Smith" mi se pare foarte bun.merita sa vezi tot filmul numai pt. final ;)

ricutza
09 Aug 2005, 22:24
finalul comediei "Mr. and Mrs. Smith" mi se pare foarte bun.merita sa vezi tot filmul numai pt. final ;)

sincera sa fiu nu mi s-a parut finalul mai bun decat restul filmului, pe care oricum l-am gasit prost...mi s-a parut destul de previzibil...chiar nu stiu ce te-a incantat...replica din final?

16mm
09 Aug 2005, 23:03
hmm, presupun ca nu fac parte din oamenii care apreciaza un film dupa final. stupid, pueril, take it lor leave it. cu toate ca roma se termina excelent iar memento e un intreg film-sfarsit superb.

dar... mi-am adus aminte de un final ce salveaza... massive attack - safe from harm. must see! (baillie walsh)

apropo, sunt frapata de numarul mesajelor the usual suspects. finalul acelui fiml nu este nicidecum exploziv. am avut aceasi reactie blank face ca la cube. ceea ce e insa foarte bun la suspects e cum regizorul te manipuleaza in mod ametitor spre a te intreba "ok, stiu cine e?. stiu. sunt sigur. chiar sunt. dar poate? sa nu-mi zici... ok, bine, a glass of milk now." tensiunea respectiva a fost o experientea cinematografica unica. (pt un om nu tocmai versat, though)

raptor
10 Aug 2005, 21:56
«Toate filmele proaste au finaluri bune» s-a scris aici. Finaluri bune, de ce? Cã se terminã, în sfârºit, un film prost sau, culmea, sunt filme proaste cu finaluri bune. Care din ele.
Clasamentul meu:
1. Pay it forward. Dom'le, la vârsta mea, nu credeam cã mai existã un film care sã mã facã sã dau apã la ºoareci.
2. The sixth sense: un final demn de romanele lui Rebreanu (de tip cerc), dar în stilul lui M. Night Shyamalan. Chiar cã bulversant, rãu de tot.
3. War of the worlds: m-a surprins (neplãcut, desigur!!) tot filmul, deºi am fost anunþaþi sã nu ne aºteptãm la acþiune, dar finalul a fost abrupt, fãrã happy-end. L-a salvat comentariul lui Wells din final: extratereºtrii crapã când ne beau sângele poluat. Na, bã, vampirilor!!!!
În rest, subiect bun, incitant, chiar!!!

.e cristal-clear varianta a. un film prost da, are un final bun, pentru ca are un final.

crissy
11 Aug 2005, 11:36
Finalul filmuli Saw mi-a placut si de asemanea cine o vazut Psycho.
finalele astea de la filme m-au facut sa meditez:)

M0n0
11 Aug 2005, 15:35
Finalul multiplu din filmul Crash...super tari...

radu83
11 Aug 2005, 17:21

asta a fost concluzia la care ai putut sa ajungi dupa ce te-ai uitat la War of the Worlds?

dar pentru a nu ne departa de subiect, am remarcat recent sfarsitul filmului Dawn of the Dead. Dupa cliseul (sau imaginea poetica) cu barca ce pleaca spre rasarit vine unul din cele mai sadice si pesimiste finaluri de film horror pe care le-am vazut pana acum.

big thumbs up!

Liou
14 Aug 2005, 23:58
Zabriskie Point - cu exploziile din final;

Pe aripile vantului - cand Scarlet fuge dupa Red Buttler.."Tomorrow is..another day!" - cata forta intr-o femeie atat de vulnerabila! (as indrazni sa spun ca este varianta de optimism feminin fata de Zorba grecul);

Farenheit 451 - cand oamenii devin carti si razbuna o crima a umanitatii.. cu aproximatie spus "Aicea suntem in jur de 50, dar sunt multi altii risipiti.. o carte, decat s-o piarda au memorat-o...pe dinafara vagabonzi, pe dinauntru biblioteci"

L' Ultimo tango a Parigi - cand Maria Schneider e prea slaba sa-si asume relatia cu el si, dupa ce-l omoara, isi pregateste un scenariu de minciuni-"I don't who he is, I don't know his name" - ce lasa...;

In the mood for love - cand el isi sopteste secretele in scorbura unui copac, in templele "orasului disparut" (Angkor/Kambodgia?) si apoi o acopera cu iarba; cu aceste versuri scrise inainte de generic
"he remembers those vanished years,
as though looking through a dusty window pane,
the past is something he could see, but not touch
and everything he sees is blurred and indistinct"

Bineinteles finalul din Zorba grecul sau Zentropa(Europa).

Si de ce nu finalul din Gadjo Dilo - cand Stephane isi ingroapa casetele cu muzica tiganeasca (of Nora Luca-Nora Luca...), le stropeste cu vodka Sankt Petersburg si apoi danseaza in acel loc;

sau finalul din Morometii - cand Moromete ii spune lui Nicolae "Unde mergem noi ma' Nicolae ma'?" (sau cam asa ceva)

a, si finalul din Hable con ella..

trebuie sa ma opresc. am zis.

mad
25 Aug 2005, 21:17
sunt nou aici si nu am stat sa citesc tot... incerc sa nu repet ce au spus altii dar s-ar putea am citit prima si ultima pagina...
Scarface - say hello to my little friend si tot ce urmeaza mi-a placut asa ca efect de focuri de arme sange...(nu ma bag in cine stie ce filme clasice dastea mai populare asa)

intr-un fel ciudat Shining ca nu l-am inteles

twelve monkeys

si mai aveam doua da le-am uitat in timpul cat mi-a luat sa login asa ca poate revin cu alt mesaj

pier
04 Sep 2005, 09:34
Cel mai bun final de film mi s-a parut Saw, deshi nu este cel mai bun film, dar totushi este genial. Cel mai prost (shi cel mai surprinzator) final de film este cel de la The Grudge din care n-am inteles nimic (calatoreshte in trecut, se tuna cu fantome, iar cand is urmariti de un melc constipat stau intr-un colt la un metru de usha). Oricum, in incheiere shi Cradle 2 the grave, film de actiune, are un final fain shi comic.

Concluzie: finalurile iti creeaza o ultima impresie, dar nu neaparat de acelashi gen ca filmul.

:D bye

obvious
04 Sep 2005, 10:12
si stiu ca macar un om e de acord cu mine la asta:

finalul de la "man on the moon".perfect.

Nae
04 Sep 2005, 23:18
yup, i agree... finalul din "man on the Moon" chiar este genial, si se muleaza perfect cu tot restul filmului... deh, Forman.

upchuk_kamalu
08 Sep 2005, 19:06
how 'bout twelve monkeys?
faza de la aeroport... nu vreau sa ma apuc sa povestesc de ce, ca it's a huge spoiler...
m-a marcat cand l-am vazut la cinema

Terror_IST
08 Sep 2005, 22:18
Finalul de la "Carandiru" cu demolarea penitenciarului, finalul de la "Blow" cu George Jung chinuit de fantomele trecutului, neputincios si starnind mila, ultima scena din "Dark Blue" cu L.A.-ul in flacari, ultimele minute din "Donnie Darko" cu melodia lui Gary Jules si finalul din "The Good, The Bad and The Ugly" cu Tuco spanzurat cuprins de disperare si apoi "Hey, Blond! You know what you are? Just the greatest son-of-a-b-!" si tema lui Morricone (acestea fiind cateva filme vazute & revazute recent).

Liou
08 Sep 2005, 23:14
Finalul din Siberiada, cand Filka se intoarce in Yelon, dupa ce afla de moartea lui Alexei(Alyosha) si partidul cere distrugerea cimitirului din sat pentru a fora dupa petrol...momentul intalnirii (superb) cu toate amintirile adunate intr-o viata si ingropate acolo, intalnirea cu Ethernal Granddad, cu copiii ce-au fost(Kolia si Spiridon Solomin), cu Nastya, cu prietenul lui, Alexei...
Superba este trecerea de la sarutul (colorat) al regasirii lor (si, cred, al regasirii de sine) la miile de saruturi (alb-negre) ale regasirilor de dupa razboi.

bineinteles ca finalul nu ar avea nici o valoare fara tot filmul.

16mm
08 Sep 2005, 23:18
five obstructions. (lately)

Nae
09 Sep 2005, 00:02
inceputul/finalul The Million Dollar Hotel. genial.

finalul de la Easy Riders. nice

16mm
09 Sep 2005, 06:42
si pentru ca tot mi-am amintit... din seria oamenilor cu opinii incandescento-obsesive...

bande a parte!!!! final bun la un film foarte bun. croc-odiles.

(generally speaking, chill winston(s)! you don't need some usual suspects to admit you feel glad at the end.)

Pitbull
11 Sep 2005, 01:00
Finalul din Siberiada, cand Filka se intoarce in Yelon, dupa ce afla de moartea lui Alexei(Alyosha) si partidul cere distrugerea cimitirului din sat pentru a fora dupa petrol...momentul intalnirii (superb) cu toate amintirile adunate intr-o viata si ingropate acolo, intalnirea cu Ethernal Granddad, cu copiii ce-au fost(Kolia si Spiridon Solomin), cu Nastya, cu prietenul lui, Alexei...
Superba este trecerea de la sarutul (colorat) al regasirii lor (si, cred, al regasirii de sine) la miile de saruturi (alb-negre) ale regasirilor de dupa razboi.

Päi, da... Era prin 1980-82, când dädeam apä la soareci ori de câte ori vedeam finalul ästa - adicä, de vreo opt ori în total (si pe-atunci, "Siberiada" se vedea NUMAI la cinema...)
Da' de ce-i zici tu lui Mosul cel Vesnic "Ethernal Granddad"? De ce nu "Eternel Grand-père", bunäoarä?
Interesantä si justä descifrarea "regäsirii lor" ca "regäsire de sine"; dar în spiritul preciziei, sä nu uitäm: 1) alb-negru (sepia, de fapt), erau toate interludiile documentare dintre episoade; 2) scurtul epilog documentar sepia nu mai reprezintä momentul de dupä räzboi (äla fusese între episoadele "Taia" si "Alexei"), ci anii '60 (deceniul episoadelor "Alexei" si "Filip"); apare si Gagarin, la un moment dat.
Dar, în rest, un final pe care si-acum îl reträiesc în minte adesea, cadru cu cadru - în special momentele:
- ultima fugä-zbor a lui Alexei din fata portii;
- strigätele de "Aliosa! Aliosa!" ale lui Tofik Zakirevici Rustamov;
- citirea telegramei de cätre Filip;
- aparitia Anastasiei cu florile în brate;
- aparitia lui Alexei în cimitir;
- ultimul cadru cu Luceafärul.

Liou
11 Sep 2005, 19:31

Päi, da... Era prin 1980-82, când dädeam apä la soareci ori de câte ori vedeam finalul ästa - adicä, de vreo opt ori în total (si pe-atunci, "Siberiada" se vedea NUMAI la cinema...)
Da' de ce-i zici tu lui Mosul cel Vesnic "Ethernal Granddad"? De ce nu "Eternel Grand-père", bunäoarä?
Interesantä si justä descifrarea "regäsirii lor" ca "regäsire de sine"; dar în spiritul preciziei, sä nu uitäm: 1) alb-negru (sepia, de fapt), erau toate interludiile documentare dintre episoade; 2) scurtul epilog documentar sepia nu mai reprezintä momentul de dupä räzboi (äla fusese între episoadele "Taia" si "Alexei"), ci anii '60 (deceniul episoadelor "Alexei" si "Filip"); apare si Gagarin, la un moment dat.
Dar, în rest, un final pe care si-acum îl reträiesc în minte adesea, cadru cu cadru - în special momentele:
- ultima fugä-zbor a lui Alexei din fata portii;
- strigätele de "Aliosa! Aliosa!" ale lui Tofik Zakirevici Rustamov;
- citirea telegramei de cätre Filip;
- aparitia Anastasiei cu florile în brate;
- aparitia lui Alexei în cimitir;
- ultimul cadru cu Luceafärul.

8 ori?? impresionant...
Am vazut filmul in engleza si cred ca de aceea am folosit englezismele, adica Ethernal Granddad, Aliosha, Nastya. Intr-adevar, rusii folosesc i-urile, nu y-urile. scuze.
Se pare ca am o varianta de film aiurea, in sensul ca secventele-documentare eu le vad clar alb-negru (sepia n-are o tenta de maroniu?) in fine, cred ca e sepia.
Exprimarea mea cu "de dupa razboi" a fost total gresita, bineinteles. De fapt stiam ca filmul ramane fidel cronologiei si ca anii '40 "apartin" lui Taia si lui Alexei, iar anii '60(ai comunismului) lui Alexei si lui Filka, dar, am vrut sa scap repede, pentru ca sufar de mania textelor lungi si... :oops: am crezut ca nu observa nimeni...
Pe Gagarin nu-l reperasem (e tipul in uniforma, cu chipiu?)

Altfel, ma tot gandesc ce asemanare izbitoare este intre tema muzicala din final si inceputul piesei "Shine On You Crazy Diamont" a lui Pink Floyd.

Aghiutza
11 Sep 2005, 21:15
"Fight Club"
ªocant într-o oarecare mãsurã.

"Usual Suspects"
Perfect.

Acu' mã-ntorc la scãrpinatu-n neuroni pentru a-mi da seama de ce mama dracului "LOTR" are exact acelaºi final precum cartea :shock: ...

Buzu
19 Sep 2005, 15:43
:D minunat sfarsit a avut r zombie in the devils rejects...personajele principale shi negative.... scapa cu cateva zgarieturi:P.....

Nae
20 Sep 2005, 01:05
animatia de exceptie a lu' Jiri Trnka - The Hand (recomand, desi nu stiu daca se gaseste pe undeva)

Buzu
20 Sep 2005, 08:56
:D haha lham gasit

Cartman
22 Sep 2005, 02:44
Finaluri de film kickass mi se par cele care sunt construite pe o alegere facuta de un personaj. Le prefer oricand celor de suspans/thriller cu dezvaluiri la sfarsit.

Daca mesajul fimului e plasat in final, atunci aproape sigur avem un final reusit. Oricum, cateva finaluri remarcabile care imi vin in minte acum:

* Casablanca
* Oldboy
* Zbor deasupra unui cuib de cuci
* Memento
* The Others
* Truman Show

Gaandalf
22 Sep 2005, 07:27
Final Fantasy VII - Advent Children ... - FENOM enal!

alc
23 Sep 2005, 20:19
Man on fire si Ultimul samurai...greu iti stapanesti lacrimile :(( doua filme bune mai ales ultimul samurai

crissy
08 Oct 2005, 10:39
Doua finaluri bune de film mi s-au parut
Skeleton Key
the evil breed:legend os Samhain
sa vedeti finalurile ca va apuca rasul...macar nu ii happy end :lol:

16mm
10 Oct 2005, 11:01
reconsidered.
dear wendy und das Leben ist eine Baustelle.

obvious
10 Oct 2005, 13:39
dear wendy oricand, oricat. cu tot cu intreg restul filmului.cruzimea von trier la apogeu.

solidox
11 Oct 2005, 22:20
irreversible. O propozitie care motiveaza un film.

Dogville

anouk
08 Nov 2005, 22:25
aaltra... de fapt tot filmul e

VaVaVuum
09 Dec 2005, 20:32
Dintre ultimele vazute:

Finalu de la Dirty Little Things (nu chiar ultimele secunde, care sunt jucate foarte bine, scena e un pic manipulativa, dar fie) + melodia de dupa final

Fucking Amal (chiar ultima scena, cea cu laptele)

Un final care m-a dezamagit ar fi cel al lui The Dreamers pentru ca nimic nu se schimba in fond si asta mi se pare inacceptabil.

neanae
15 Dec 2005, 01:03
Dr. Strangelove... sublim

jediklaus
29 Dec 2005, 07:27
Spunea cineva aici despre finalurile din filmele lui M. Night Shyamalan si as aminti si eu cateva din filmele acestuia, care m-au impresionat: The Sixth Sense (un film de genul romanelor lui Rebreanu, de tip cerc, care se incheie cu continuarea fazei de inceput), apoi Unbreakable. Ambele filme au finaluri ravasitoare (mai ales The Sixth Sense). Ar mai fi si filmul Signs, cu Mel Gibson si Joaquinn Phoenix.
Mi-a placut si finalul de la Pay It Forward. Nici acum, desi am vazut filmul de vreo zece ori, nu inteleg de ce s-a ales varianta ca Trevor sa moara. Este ca un fel de Mesterul Manole: ca ceva sa-ti iasa bine, trebuie musai sa faci un sacrificiu (personal sau pe altcineva drag). Chestia asta cu sacrificiul personajului principal (sau a celui care da savoare filmului) nu mi se pare deloc «cool», deoarece trezeste sentimente confuze. Pe mine unul finalul de la acest film ma face sa plang. Om la 34 de ani, ce ziceti?!!!
Iar pe final (ca sa nu o mai lungesc), finalul de la Hide and Seek. Nu este deloc un happy-end si parca nu este ceea ce ma asteptam sa fie. Am auzit ca filmul pe DVD (in varianta SUA) are 4 ending-uri diferite de cel din original, iar varianta pe DVD in Romania are doar 2 ending-uri. Chiar ca vreau sa cumpar filmul original, sa ma conving. ;) ;)

bellhop
23 Jan 2006, 02:12
H (2002, korea)
scena finala pe plaja, asasinul hipnotic tocmai isi lichidase ultima victima, ajung cei doi detectivi la el, duce arma la tampla si vrea sa se sinucida; partnerul detectiv: "stai, don't do it we'll sort it out.."; asasinul lasa arma jos; partnera (Yum Jung-ah), no word: PAC-PAC! 8)

hollywud sux!

starkweather
30 Jan 2006, 16:13
"Lolita" (1962)

raptor
30 Jan 2006, 19:25
.#Trei negrii furau carbuni noaptea#. eu nu l-am vazut, ca am adormit pe la jua'mte, dar mi l-a povestit bunicu'

bill_the_butcher
07 Feb 2006, 12:25
shawshank redemption
oldboy
gangs of new york
forrest gump
man on fire (pt cantecul 'una palabra')
true romance

Alex Leo Serban
07 Feb 2006, 14:09
the usual suspects - anytime!
dar si
sunset boulevard (las ca nici inceputul nu e de lepadat...)
some like it hot
psycho
zabriskie point
ET
starea lucrurilor (wenders)
brazil
irreversible
vau e vem (ultimul monteiro, iesit post mortem; un ochi imens care priveste fix timp de cca 5 min...)

BeNnY
07 Feb 2006, 14:58
munich.