View Full Version : Cele mai bune inceputuri de filme
Hello, hello.
Ce ati zice de un top al celor mai buna inceputuri de filme. Acele prime 5-10 minute deosebite care v-au facut sa doriti sa vedeti filmul pana la capat...
In ceea ce ma priveste, intr-o ordine cu totul intamplatoare as trece, fara prea multe comentarii:
- Matrix + Matrix: Reloaded;
- Ghost Ship;
- Charlie's Angels 1 & 2;
- Femme Fatale;
- Amelie;
- Die another day;
- The One;
- Big Fish;
- Memento;
- Ice Age;
- Lord of the rings 1;
- The Emperor's New Groove;
- xXx
Cam atat deocamdata, daca o sa-mi aduc aminte si de altele, voi reveni cu un post...
Pana atunci astept parerile voastre si va urez "Paste Fericit"!!!
Toate cele bune...
Hello, hello.
Pa. Neinspirat topic.
Denis_stelistu
30 Apr 2005, 16:56
Hello, hello.
Pa. Neinspirat topic.
Eu zic ca topicul asta ar trebui blocat.
Teoretic nu e off-topic. Probabil n-o sa mai scrie nimeni aici, dar n-am nici un motiv sa-l inchid.
Nu prea inteleg ce e in capul luiu Neo...
Adica, deschideri in sensul de o scena specifica cu care se deschide filmul sau primele minute a unui film sau prolog? Ideea nu e rea dar pacat ca a gasit-o unul nu-prea destept.
Si ca sa fiu ON-topic:
Deschiderea de la The Player, scena celebra de nu stiu cate minute, foarte misto si bine facuta.
Longshot
30 Apr 2005, 22:18
sunset blvd. 'nough said.
"The Good, The Bad and The Ugly"
europe_east
01 May 2005, 00:33
The Godfather
Longshot
01 May 2005, 21:35
dap. godfather. si dap si la the player.
si mai luati si 8 1/2.
Pitbull
02 May 2005, 00:52
Ce-aveti, mä, nu vi-i bine?
Subiectul e bun - interesant si relevant. Nu e putin lucru sä dai bine drumul unui film. Ba chiar, uneori, se lasä cu päcäleli: început bun, film împrägesit.
Uite, câteva exemple de openinguri pä felie:
"Iacob", de Daneliuc
In principiu, pregenericele James Bond-urilor (pe care le-am rememorat cu drag nostalgic, miercuri la bere, cu Gorzo). Favoritele mele:
"Goldfinger"
"Octopussy"
"Goldeneye"
Inevitabil, Kubrick:
"A Clockwork Orange" (l-a adus fi-miu pe CD, am zis sä bag un ochi sä verific calitatea - si nu m-am mai dezlipit de el pânä la Wilhelm Tell - chit cä-l vedeam pentru a nu stiu câta oarä).
"2001" - evident, pânä la valsul navelor spatiale (inclusiv sau exclusiv, în functie de baremul de timp acordat).
"A saptea pecete", Bergman.
"Fragii sälbatici" - tot marele Ingmar.
(Evident, în ton cu Fellini, "Otto e mezzo" - vezi mai sus.)
"City Lights", Chaplin.
Si sigur au sä-mi mai vinä-n minte, si mai adaug.
GhitzaCartitza
02 May 2005, 11:16
Taxi 2 - Este superamuzant inceputul cand o masina de raliu este intrecuta de un taxi in care se afla o femeie gata sa nasca, impreuna cu sotul ei (mai ales cand soferul taxiului le explica pasagerilor ca masina de raliu nu e decat o masina cu niste turisti care vor sa faca impresie).
Bad Boys - Discutia dintre Marcus Burnett si Mike Lowrey in timp ce se duceau spre servici si sunt opritii de niste indivizi care vor sa le fure masina. Mi-a placut faptul ca personajele sunt foarte rapid prezentate. Prin replicile lor rezulta temperamentul fiecaruia.
Alex Leo Serban
02 May 2005, 11:25
un anume 'citizen kane', anyone??
keyzer soze
02 May 2005, 11:28
da. 'Birth'. Si 'la dolce vita', cu jesus-ul spanzurat de elicopter.
In general, cam toate filmele bune au o deschidere antologica. Preferata mea este "Portocala mecanica", dar mai sunt sute de alte inceputuri care "m-au dat peste cap". Si daca ALS amintea de "Citizen Kane", eu nu pot sa nu amintesc prologul din "Procesul"... :)
[Modificat titlul] - Era foarte enervant.
Gaandalf
02 May 2005, 14:33
Full Metal Jacket
Kill Bill Vol. I
Return Of The Jedi
Goodfellas
Minority Report
Fallen Angels
notorious
03 May 2005, 14:44
'snake eyes' - dazeling, desi filmul, per total, e o basina.
'l'anne derniere a marienbad'
'europa' - e ca si cum ai intra in starea de hipnoza
'memento' (scena desfasurata cu rew)
'terminator 1 & 2'
'scream' - why not ? au fost cele mai alerte 15 minute pe care le-am vazut in vreun horror !
'2001 - a space oddysey' - the full 20 mns
Pitbull
03 May 2005, 21:15
Ati zis “Citizen Kane” si “La Dolce Vita” – m-ati complexat, stimabililor! Cum dracu’ nu mi le-am amintit din prima?
Cât despre “Procesul” lui Orson Welles, ästa meritä douä vorbulite aparte.
Povestirea “In fata legii” e o minusculä mare capodoperä. Mai alaltäieri mi-o recitam singur si-mi stergeam lacrimile. Splendide ideile lui Orson Welles: de a o plasa în prologul filmului, si de a o compune sub forma acelui slide-show de gravuri.
Hai sä,mai vedem:
“Reconstituirea” lui Pintilie – cum am mai spus cândva, începutul si finalul SUNT filmul.
“Pädurea spânzuratilor” – fie si numai genericul, cu soldatul care priveste în urmä. Dar, de ce nu, si toatä executia lui Svoboda.
(Sä nu râdeti, nici sä ziceti cä-s nebun: “Serenadä pentru etajul XII”, de Corfanta. Filmul e o zamä lungä si diletantä, ceva de nu se poate – dar începe cu un minut de comedie, la fix!)
Scena väjitoarelor, din “Macbeth”. (Pe ecran, mai degrabä la Kurosawa, decât la Orson Welles!)
Si dacä tot veni vorba de Kurosawa: “Dodes’ka Den”.
“Save Private Ryan”. Tot filmul nu face cât secventa debarcärii.
“Close Encounters of the Third Kind”. (Vä mai amintiti? Generic pe negru… crescendo muzical subtil… tensiune, tensiune, tensiune tot mai mare… astepti… tremuri… abia mai respiri… Si deodatä… ZDRANG! Se face ecranul galben. ;) )
Denis_stelistu
04 May 2005, 09:16
Hearts in Atlantis.
notorious
04 May 2005, 16:16
shining
the texas chain saw massacre
apartamentu104
04 May 2005, 20:41
forrest gump
Lady_Skar
06 May 2005, 07:23
X-men
Imi aduc aminte ca ma gandeam: "AU incurcat rolele, sau ce!?"
Si dup-aia cand widdle Magneto tipa dupa mama lui si portile de metal s-au miscat. Efectiv, mi s-a facut piele de gaina. Dintre toate inceputurile de film ever, ala mi-a placut cel mai mult.
Kwisatz
06 May 2005, 08:47
genericul de la gone in 60 seconds daca mai tineti minte... muzica exceptionala... simbolurile ... nici un cuvant... foarte misto facut.
Gaandalf
08 May 2005, 12:42
cel mai tare inceput ... Takashi Mike's Happiness of the Katakuris
se7en - nine inch nails, precursor
immortel
sin city
fantoma de la opera (restul filmuluie un jeg colosal, da inceputul e ok)
apocalypse now (this is the end..... si palmieri si napalm)
kill bill vol1
sunset boulevard
Nightwane
10 May 2005, 16:36
Cadrele cu Amazonul filmat din elicopter si pe fundal muzica lui Riz Ortolani. Di-vi-n :P
Revin.
Terror_IST
10 May 2005, 22:18
Pulp Fiction, Kill Bill, Dawn of the Dead, 28 Days Later, Trainspotting, The Matrix, Andrei Rublev, Lost Highway, Snatch
Iata si cateva filme care incep bine dar o cam iau pe ulei: Swordfish, Saw, Signs
notorious
11 May 2005, 22:00
oh, yeah, la swordfish explozia de la inceput filmata de jur imprejur in slowmotion ii bate si pe fratii wachowski ! :love:
Sterg mesajele care contin numai si numai titluri de filme. Intra-n categoria "am vazut 8mm - no comment".
Sterg mesajele care contin numai si numai titluri de filme. Intra-n categoria "am vazut 8mm - no comment".
cred ca se exagereaza......
Pitbull
12 May 2005, 02:58
Se exagereazä CLAR, dar sä-i întelegem pe bäieti, sunt si ei în primele lor säptämâni moderationiste... ;) O sä le treacä - dar-ar Domnu' cât mai repede.
Mäi puilor, de câte ori sä vä spun? Folositi DELETE numai când e NASPA. Si pe mine mä iritä listele de titluri însirate d-a-mboulea si färä nici un comentariu, da' nu-s decât TAMPITE, nu-s JIGNITOARE pentru nimeni, si nici off-topic nu-s. Atrageti-le oamenilor atentia, spuneti-le cä se cuvine sä si explice ce si cum, în douä vorbe, da' dacä unii-s mai prostuti si nu-i duce mintea, sau doar le e lene sä mai si comenteze, e dreptul lor... Mäcar încearcä si ei ce pot, de bunäcredintä.
notorious
12 May 2005, 11:22
pitbull se chinuie degeaba ! lasa, excesul de zel va trece odata si-o data... ;) benny mi-a sters pana si mie un mesaj in care ii ceream niste lamuriri lui denis vis-a-vis de subiectul 'vanilla sky - film psihologic'. :shock:
Bulumulu
12 May 2005, 13:10
the nine lives of tomas katz... - definetely one of my favorites... adica introducerea personajului obscur iesit dintr-o gura de canal si interactiunea sa sureala cu soferul de taxi
pitbull se chinuie degeaba ! lasa, excesul de zel va trece odata si-o data... ;) benny mi-a sters pana si mie un mesaj in care ii ceream niste lamuriri lui denis vis-a-vis de subiectul 'vanilla sky - film psihologic'. :shock:
Denis iti raspundea exact "Asa cred eu.". Altfel, te-am intrebat in mp daca vrei sa pun mesaju' la loc sau nu. Si cu topicurile astea sunt mai 'dur' pentru ca au fost doua zeci de mii de topicuri cu topuri si cu "cel mai..." si am spus sa nu se insire liste de cate doua sute de filme, mai bine doua dar sa se comenteze un pic.
Sm�agol-Gollum
31 May 2005, 20:36
Lemony Snicket's a series of unfortunate events - faina faza cand se opreste desenul si spune ca nu acesta e filmul pe care o sa-l vizionati si ca daca vreti sa vedeti desenul cu elful sa mergeti la cinematograful alaturat!! :lol:
KillHannah
03 Jun 2005, 10:52
fantoma de la opera (restul filmuluie un jeg colosal, da inceputul e ok)
Daca TIE nu ti-a placut, nu cataloga filmul ca "jeg colosal"!
On topic: The Phantom Of The Opera, Velvet Goldmine, Donnie Darko
touchpoet
04 Jun 2005, 00:50
1. Unul din cele mai bune inceputuri de film realizate vreodata, in special in ce priveste virtuozitatea cinematografica:
The Player - regizor: Robert Altman
2. un inceput liric:
Forrest Gump
3. Chaplin - City Lights, The Gold Rush
4. David Lynch - Blue Velvet
se7en - nine inch nails, precursor
Poate cel mai misto generic realizat vreodata!!
la se7en e genericul ala strivitor,da' eu ma gandesc la touch of evil(acu' nu ca ma dau mare si vin si eu cu ce e socotita cea mai tare secventa de deschidere,dar am revazut filmul la tv-chiar daca-l am si pe cd-si,dupa gustul meu,e cel mai bun film facut vreodata),la shining(muzica de berlioz si..kubrick)si,da,ca tot experienta vizuala e si asta :) ,la half-life(primul);nu cunosc nimic mai deprimant ca urcarea in vagonul ala puturos de metrou,care te duce dimineata-devreme la scoala/slujba,unde lucrurile incep sa degenereze :lol:
Nightwane
12 Jun 2005, 11:01
nu stiu daca a mai zis cineva ca n-am stat sa citesc ce ati scris ca mi-e groaznic de lene:
animatia plastilino-si-alte-alea de la inceputul lui Happiness Of The Katakuris.
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.