View Full Version : War
Herzeleid
24 Apr 2005, 22:16
I primul rand vreau sa-mi cer scuze daca a mai fost asa un topic dar din cate am cautat n-am prea gasit (desi pare imposibil).
Deci care credeti ca sunt cele mai bune filme de razboi?
Ale mele ar fi:
1. Apocalypse Now
2. In lupta merg doar "vechii" (la 1mm de primul)
3. Copilaria lui Ivan
4. Devil's Arithmetic
5. Schindler's List
Daca tot vin alte pareri ar fi indicat sa identificati corect filmele. Underground, La vida e bella, Edges of The Lord si altele din familia asta NU sunt filme despre razboi.
Disclaimer: Full metall jacket e undeva la granita iar Saving prv ryan, Thin red line, Black hawk down, Grave of the fireflies, Pianistul samd sunt pur si simplu gay. Parerea mea.
GhitzaCartitza
24 Apr 2005, 22:19
1. Saving privat Ryan
2. Black Hawk Down
3. ...
4. ...
5. ...
Restul nu mai conteaza. Nimeni nu-si aminteste pierzatorii.
Denis_stelistu
24 Apr 2005, 22:21
Troy
Enemy at the Gates
Windtalkers
King Arthur.
Kingdom of heaven
Kwisatz
24 Apr 2005, 22:31
apocalipse now. si nu imi mai amintesc nici unu care sa ma fi impresionat placut.
Denis_stelistu
24 Apr 2005, 22:52
Troy
Enemy at the Gates
Windtalkers
King Arthur.
Kingdom of heaven
Empire of Sun
1. Salvati Soldatul Ryan
2. Lista lu Schindler
3. BLack Hawk Down
4. Enemy at the Gate
5. ...
Longshot
25 Apr 2005, 07:56
Kingdom of heaven
misto asta. si mie mi-a placut :?
Gaandalf
25 Apr 2005, 09:11
no. 1 Black Hawk Down
no. 2 Seria Band Of Brothers + Saving Private Ryan
no. 3 Full Metal Jacket
astept sa vad si Apocalypse Now Redux si mai discutam ...
obvious
25 Apr 2005, 10:20
1.Apocalypse Now. can't beat the classic
2.Army of the 12 Monkeys (ei bine, da)
3.Schindler's List
4.The Ogre
ne mai gandim.
Denis_stelistu
25 Apr 2005, 10:26
the thin red line
Braveheart
We were soldiers
The patriot
Vreo trei...
1. Paths Of Glory
2. Saving Private Ryan
3. Full Metal Jacket
...
...
Sunt si mai bune, dar nu le-am vazut sau le-am uitat...
Herzeleid
25 Apr 2005, 14:35
waw, chiar ca ar trebui sa revad saving ryan ca poate eram inca prea verde prima oara si totally missed the point. vad ca e ridicat de-a dracului in topuri.
btw: care vi se pare voua esenta unui film de razboi in sine. Adica dupa mine ele se impart in 2 mari categorii: cele care incearca sa bage cat mai mult gore si astfel sa-i sperie pe lil' kinder si alta care se axeaza pe efectul distructiv al razboiului asupra psihicului soldatilor. Ma rog, este inevitabil sa se intersecteze ambele aspecte intr-un film dar cred ca Apocalypse si Ivan sunt definitii clare (vorba aia: a trip into madness).
1. Apocalypse Now (de departe cel mai bun film de razboi. poate chiar si cel mai bun film...)
2. Full Metal Jacket
3. Das Boot
4. Ran (nu e vorba de razboaie din epoca moderna, dar se incadreaza f. bine in categoria de filme de razboi)
5. The Quiet American
6. Patton
7. Revolta de pe Caine
8. Tunurile din Navarone
9. Tora! Tora! Tora! (desi ultimele filme sunt toate cam in acelasi stil, asta nu le face mai putin valoroase).
10 The thin red line
cam atat deocandata. ar mai fi destule filme care sa merite, dar pe moment doar astea mi-au venit.
btw: la Saving Private Ryan, seria Band of Brothers... in afara de realizarea tehnica de exceptie si seturile f. realiste (aici ma refer la tancurile reconditonate & alte asemenea) voua ce v-a mai atras atentia? sunt f. curios...
@Longshot
acum ti-am vazut si eu avatar-ul. Casshern cumva? :D
Longshot
25 Apr 2005, 15:27
dude, pe avatar scrie "casshern". so, da. :D
sa mi le arunc si eu :
- apocalypse now redux (care blew me away cand l-am vazut pe ecran mare)
- full metal jacket
- bridge on the river kwai
as pune si platoon care nu e printre filmele mele preferate dar e un film bun de razboi.
+ nu e film per se ci o miniserie dar band of brothers rupe. e poate chiar mai tare decat saving private ryan.
poate mai sunt dar le-am uitat eu.
btw: la Saving Private Ryan, seria Band of Brothers... in afara de realizarea tehnica de exceptie si seturile f. realiste (aici ma refer la tancurile reconditonate & alte asemenea) voua ce v-a mai atras atentia? sunt f. curios...
mie unul nimic de aia nici n-am pus saving private ryan. dar band of brothers arata de vorbesti singur. are tot ce e mai bun in SPR dus la nivelul urmator.
Sm�agol-Gollum
25 Apr 2005, 21:13
Toate productiile Tom Hanks + Steve Spielberg
Schidler's list
Enemy at the gates
1 apocalypse now
2 the thin red line
3 platoon/between heaven&earth
4 prima juma de ora din soldatu ryan (restu e gunoi)
5 primele 20 min din enemy at the gates (vezi sus pt restu)
6 the deer hunter (aka draga vanatorule)
7 pianistul
8 deathwatch ( :P )
9 tigerland
10 indochina
11 the quiet amerriocan (cartea, in nici un caz filmu cu fraser)
6 the deer hunter (aka draga vanatorule)
Esti beat ? Aia e scrisa la misto acolo ... sper.
unii pur si simplul nu intelege
asta e, roll with it
unii pur si simplul nu intelege
Nu intelege. Asta e.
Terror_IST
25 Apr 2005, 22:41
Din categoria filmelor de razboi care pun accentul pe dezumanizarea individului, paranoia si psihoza instaurate odata cu contactul necenzurat cu moartea, transformarea omului intr-o masina instinctuala de ucis, deceptia idealistilor care considera razboiul un act de onoare, mi-au placut:
1. "Apocalypse Now"
2. "Platoon"
3. "Full Metal Jacket"
4. "Casualties of War"
5. "Tigerland"
Interesant de observat ca toate au actiunea in timpul razboiului din Vietnam, poate cel mai absurd razboi dintre toate.
Ca tot a fost adusa vorba de cateva dintre ele:
Ca relizare artistica mi-a placut "Saving Private Ryan" (scena debarcarii este extraordinara) dar cam la asta se rezuma filmul. Merge pe reteta de succes: actor bun/placut de public (Hanks), imagini si efecte profesionist lucrate si o doza de melodrama. "Black Hawk Down" impresioneaza prin calitatae superioara cu care este regizat, excelent filmat, cu o imagine foarte buna, primind si Oscarul pentru montaj. Un film de razboi din care, cu adevarat, nu merita sa vezi decat 20 de minute este "Pearl Harbour" (scena atacului), restul este pur si simplu plictisitor de inutil. "Enemy at the Gates" nu mi-a placut decat prin prezenta lui Ed Harris si datorita catorva imagini (traversarea pe apa). Pe langa feptul ca joaca Jude Law in el, este un film depre tabara rusa din cel de-al II-lea RM facut de un francez in limba engleza !? Misoginul din mine spune ca femeile nu au ce cauta in filmle serioase de razboi iar prezenta lui Rachel Weisz in acest film (cel putin rolul ei) m-a agasat. Filmele care se invartesc in jurul holocaustului folosesc razboiul mai mult ca pretext pentru a impune idealuri de pace si toleranta. "Schindler's List" este un film tulburator, Ralph Fiennes este demential iar dupa 3 ore de masacru apare si o urma fina de speranta. "Pianistul" prezinta distrugerea Varsoviei vazuta prin ochii unui artist. Actiunea este centrata pe incercarea disperata a acestuia de a ramane in viata si intr-adevar sunt cateva scene emotionante dar este mai mult o drama a carei actiune e plasata in timpul razboiului. Partea proasta a filmelor din acesat categorie e faptul ca accentueaza prea mult asupra ororilor comise de nazisti ("The Grey Zone" de exemplu). Da, intr-adevar, lucruri groaznice s-au intamplat dar asta nu insemna ca orice film legat de holocaust ar trebui sa aiba executii care mai de care mai sadice. Prea s-a accentuat pe acest aspect in ultima vreme (incercari de a sensibiliza publicul) Nu toti nemtii erau monstri, majoritatea erau oameni simpli nevoiti sa lupte. Cei care au citit Sven Hassel sunt familiarizati cu perspectiava germana asupra razboiului (pacat ca nu s-a realiat vreo ecranizare serioasa a vre-uneia dintre cartile sale).
Pe langa filmele de razboi cu tenta filozofica sau dramatica mai sunt si filmele de actiune. Printre acestea, preferatele mele sunt:
1. "Where Eagles Dare"
2. "The Dirty Dozen"
3. "The Great Escape"
4. "A Bridge Too Far"
5. "The Guns of Navarone"
Ar mai fi mentionate filmele epice japoneze gen "Kagemusha" in care razboiul este un cult.
Oricum aceasta tema a dat nastere la sute de productii care mai de care mai stupide, violente si lipsite de valoare.
-Kagemusha
-Path of Glory
-Apocalypse Now
-Full Metal Jacket
-Intollerance (my god, forum de iubitori de film... :oops: )
-Der Untergang
-Schindler's Liste
In primul rand, "Band of Brothers" e o realizare mult mai buna decat "Saving Private Ryan"... Dar este aceeasi "idee", lucrata un pic, intinsa pe perioada intregului razboi. Imaginile sunt mai frumoase (padurea aceea in zapada, de ex.), mai socante (lagarul), pana si actorii joaca mai bine (sau mi s-a parut :?) etc. Iar SVP iese si el din limitele unui film obisnuit de razboi. Este mai mult decat o desfasurare de forte cinematografice si o dovada de patriotism patetic. Ar ajunge si faptul ca departamente precum muzica, sunetul, imaginea, montajul sau scenografia sunt stapanite la perfectie, dar mai este regia lui Spielberg (dupa parerea mea, unul dintre cele mai bune filme ale lui), personajul lui Hanks, a lui Diesel, a lui Sizemore, a lui Pepper... Chiar daca nu prezinta dezumanizarea sau traumele psihologie precum FMJ si ApocNow, pune in discutie cateva probleme morale, din zona: onoare, datorie, hai si patriotism etc.
keyzer soze
26 Apr 2005, 08:50
Black Hawk Down
The Deer Hunter
Full Metal Jacket
Apocalypse Now
The thin red line
Copilaria lui Ivan
Vietnam-ul bate detasat. Aaaa, si Rambo! :love:
la filmele de razboi ale lui Spielberg imaginile sunt superb realizate. Totul este foarte realist si asta ii atrage pe multi. Din pacate, cam aici se opresc partile bune. pana acum nu mi s-a parut ca s-ar fi straduit prea tare sa construiasca personaje puternice, sau sa studieze reactii, atitudini... Bineinteles, s-a atins de aspectele astea, dar poate nu la fel de mult cat ar merita un film de razboi.
ca sa trecem si la altele, ar mai merita remarcata atmosfera din Enemy at the Gates. Asta e probabil cea mai reusita parte a filmului. toata fugareala printre ruinele stalingradului in timpul raidurilor aeriene si a barajelor de artilerie are un efect destul de puternic. Dar bineinteles, a fost nevoie si de o poveste care sa sustina filmul, si aici au inceput sa scartaie lucrurile. Trebuie apreciat totusi faptul ca filmul nu sta intr-o singura scena (asa cum s-a intamplat la Pearl Harbor)
Herzeleid
27 Apr 2005, 21:50
Da, intr-adevar, lucruri groaznice s-au intamplat dar asta nu insemna ca orice film legat de holocaust ar trebui sa aiba executii care mai de care mai sadice.
Oricat ai spune asta n-o sa aiba nici un effect in Hollywood: Spielberg este evreu - de aia filmele sale de razboi s-au axat exclusiv pe ww2, majoritatea criticilor americani sunt evrei. Nu vezi cum orice film de 2 bani gen Pianistul (cel mai inutil si boring film) ajung sa ia oscarul doar pentru ca prezinta suferintele acestei rase? Nu ca n-ar fi fost, dar deh. Toti arunca cu cifre, cu cei 6 mil evrei omorati, dar de cei 20 mil de rusi parca uita lumea.
Vietnam-ul bate detasat.
Aaaa, si Rambo! :love:
1. desi nu e cam offtopic - nu sunt prea de acord. ww2 este si va fi singurul razboi adevarat, cel mai mare al tuturor timpurilor :P .
ww1 - pt Pamant
ww2 - Razboi impotriva lui Dumnezeu
ww3 - pt Petrol
ww4 - pt Apa
2. Nu stiu cat de serios ai vb despre Rambo. Probabil e o gluma dar asta putin conteaza. Chiar ma pregateam sa pomenesc si de el cand am vazut ca ai zis si tu de el. Asta e the best thing that went bad din cauza continuarilor, celor mai penibile din istoria filmului, pana si Alien vs Predator e o capodopera in comparatie cu porcariile alea. Rambo e unul din cele mai complexe si bie realizate personaje ale temei razboiului. Norocul meu a fost ca am vazut r2 si r3 primele, si inca la varsta cand veneram asa filme, dupa cativa ani mi s-a acrit de toate astea si nici nu m-am obosit sa vad si primul. iar acu cativa ani cand l-au dat la TV am ramas pur si simplu cu gura cascata, nu mi-a venit sa cred ca e posibil asa ceva. Asta e unul din cele mai adevarate filme de razboi, unul din cele mai subtile yet pline de substrat.
Gaandalf
28 Apr 2005, 00:33
Era sa uit dar mister soze reminded me ...
in ordinea preferintelor:
Rambo 2
Rambo 1
Rambo 3
1. Full Metal Jacket
2. The Thin Red Line
3. Black Hawk Down
4. Saving Private Ryan
in rest... n-am vazut, nu ma bag :P
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.