PDA

View Full Version : De ce mergem la film(e)?

emanuel
29 Nov 2004, 14:32
Pentru ca mai multi prieteni mi-au spus ca ar fi interesant un astfel de subiect, iata ca l-am facut.
Parerea mea ati citit-o intr-un editorial din revista.
As vrea sa aflu mai multe despre "mersul la film" si din partea voastra...
Ce va scoate din casa pe ploaie, pe vant, pe zapada sau pe soare si va face sa va instalati comod in fotoliul de la cinema?

keyzer soze
29 Nov 2004, 14:40
ce te face sa crezi ca ne asezam comod in fotoliul de cinema? :shock:
conditiile la cinematografele din iasi sunt direct proportionale cu calitatea artistica a filmelor prezentate (prin asta intelegand ca am fost de 5 ori la cinema anul asta)

pusy cat
29 Nov 2004, 14:53
“Hai sa vedem de ce anume suntem determinati in selectarea unui film: sunt atat factorii externi (de exemplu, eu am ales filmu’ “Taking Lives” din cauza posterului), cat si factorii interni, partea intrinseca – (mi-am dat seama prin mesajul plastic, cel iconic si lingvistic al posterului, ca subiectul va fi inedit, captivant si imprevizibil – asa a si fost … conform expectatiilor mele …).

Eu cred ca dependenta de film se formeaza si creste atunci cand avem parte de placerea mult asteptata… survenita la finalul filmului (pt ca ni se confirma faptul ca am reusit sa decodificam imaginile, ca am reusit sa intuim gandurile personajelor (aici ale agentului FBI si ale criminalului) implicit actiunile, chiar daca totul e invaluit in mister… sau chiar daca regizorul nu vrea sa :D dea nici un semn/indiciu privind cursul actiunii).

Cu cat avem parte de placere at the end of movies, cu atat devenim/”ne transformam in movie hunters” pt ca ajungem sa consideram filmul o sursa inepuizata de placere, relaxare si distractie.”

nume
29 Nov 2004, 15:03
De 5 ori ? Da ai fost nu gluma.
Eu n-am mai fost de anul trecut cand am vazut Anger management , BLEAHH.
Prefer "fotoliul comod" de acasa. Chiar daca sunt si cinematografe modernizate si aduse la niste standarde , nu suport "fauna" care le populeaza.

keyzer soze
29 Nov 2004, 15:03
conform expectatiilor mele …

sa-ti recomand un expectorant, pisicuto?

pusy cat
29 Nov 2004, 15:15
conform expectatiilor mele …

sa-ti recomand un expectorant, pisicuto?

nu sufar cu nimic, doar am nevoie de cineva care sa ma dea gata cu argumete... solide... ca sa stiu ca nu pierd vremea...

keyzer soze
29 Nov 2004, 15:30
Vrei un argument mai solid decat al meu? 8)
In alta ordine de idei, bine ai venit pe forum...

emanuel
29 Nov 2004, 15:35
Intersanta privire a subiectului pusy cat.
Trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit sa analizez mersul la cinema si din punct de vedere psihologic.
Interesant ce ai scris. Si bun venit si din partea mea pe forum!
Sunt curios ce alte idei mai au si altii, inceputul vad ca e bun, si in plus ne-a adus si un nou membru pe forum... care are ceva de spus!

nume
29 Nov 2004, 15:35
"Eu cred ca dependenta de film se formeaza si creste atunci cand avem parte de placerea mult asteptata… survenita la finalul filmului (pt ca ni se confirma faptul ca am reusit sa decodificam imaginile, ca am reusit sa intuim gandurile personajelor (aici ale agentului FBI si ale criminalului) "

Huhaaaa, "aceste cuvinte ne doare", credeam ca placerea aia o avem in alte situatii, mai ales finalitate.
Descrii vizionarea unui film ca pe o experienta erotica...cred ca exagerezi.
Da , bine ai venit !

keyzer soze
29 Nov 2004, 15:39
aceste cuvinte ne-o mangaie...

Nae
29 Nov 2004, 15:42
da... welcome!

ii dau dreptate lu' nume... dece mergem la film? poate ca este legat si de psihologia fiecaruia... unii merg la film ca sa se distreze, adica sa vada ceva nou. altii se duc la filme ca sa analizeze, si apoi altii se duc simplu' din dorinta de a vedea ceva nou, sau mai bine, ceva care sa le satisfaca dorinta de voyeurism.
fiecar vede un film altfel, si asa cred ca nu putem incerca sa gasim un raspuns 'correct'. fiecar isi zice opinia personala, dar o discutie constructiva nu are cum sa iasa din tema asta... sau asa cred eu.

eu deci ma duc la filme ca sa imi gasesc situatia mea personala in personajele fictive de pe ecran. mai mult nu. si cred ca la cei mai mult, asta-i cazul. ca mai si analizez ceea ce vad, asta-i alta intrebare.

Jay
29 Nov 2004, 15:43
pussy cat.

sa nu-i gresim numele.... nu? :)
pusy not pussy as pusi for pusssy

Mala Portugal
29 Nov 2004, 16:11
Ma duc la film fiindca asa , mare si in toata splendoarea lui, nu vine el la mine.

emanuel
29 Nov 2004, 16:13
Sorry, sorry... din graba.
Am corectat.

Lady_Skar
29 Nov 2004, 16:19
nu stiu altii cum sunt... dar cand ma duc la cinema si-mi dau toti banii pe bilet tind sa uit pentru doua ore ca sunt prea grasa, ca nu am prieten, ca nu o sa trec examenele din sesiunea de iarna, ca nu am mp3 player desi il vreau foarte, foarte, foarte mult... and the list goes on.
:)
Si sa nu uitam ca barbatii sunt mult mai handsome si mai mareti ca-n viata de zi cu zi. :D

europe_east
29 Nov 2004, 16:25
Lady, you're so sweet&funny cu ce ai scris... Daca as fi barbat ti-as cere un date pe mp... ;) Altminteri, sunt de acord cu motivul dat de tine.

Mala Portugal
29 Nov 2004, 16:27
Si sa nu uitam ca barbatii sunt mult mai handsome si mai mareti ca-n viata de zi cu zi. :D
Da, da...asa ziceam si eu - mare si in toata splendoarea lui :oops:

pusy cat
29 Nov 2004, 16:34
aveti dreptate, fiecare e motivat, vede si simte diferit un film - nu neg asta. multumesc pt reply-urile voastre. da' vroiam sa ma contrariati cu argumente tot psihologice, pt ca trebuie sa ajungem dincolo de ce e la suprafata. si cu ocazia asta, reusim sa ne dam seama in ce fel percepem un film, ce efect are asupra noastra, cum reusim sa decodificam un film. va propun sa fim constienti de felul in care comunica un regizor. de tehnicile pe foloseste in transmiterea mesajului...

Jay
29 Nov 2004, 16:48
Ma duc la film fiindca asa , mare si in toata splendoarea lui, nu vine el la mine.

funny as hell
:D :) :w00t:

nume
29 Nov 2004, 16:50
nu stiu altii cum sunt... dar cand ma duc la cinema si-mi dau toti banii pe bilet tind sa uit pentru doua ore ca sunt prea grasa, ca nu am prieten, ca nu o sa trec examenele din sesiunea de iarna, ca nu am mp3 player desi il vreau foarte, foarte, foarte mult... and the list goes on.

Nasol moment...

emanuel
29 Nov 2004, 16:53
ca nu am prieten

Ce s-a intamplat cu nunta? Noi asteptam invitatiile.... :)

nume
29 Nov 2004, 17:02
Hai ca deja o dati in asl pls.
Va rog....

Nightwane
29 Nov 2004, 17:23
Ce s-a intamplat cu nunta? Noi asteptam invitatiile.... :)

uhm... :oops: :oops: :oops:

Lady_Skar
29 Nov 2004, 21:27
No comment. :D

Anyway... da, nume... nasol moment. Si dupa cum am spus filmul nu numai ca ma face sa uit acest nasol moment dar imi aduce aminte ca nu e chiar asa de nasol pentru ca viata mea nu ar trebui sa fie ca in filme, cu silueta perfecta, iubitul perfect si cantitatea optima de bani. Chestiile astea tin de filme, totusi. Viata nu se deruleaza, ea se traieste.

WHOOAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Must be the coca-cola talking!

PS :
@europe_east: Aw, shucks. :oops:

BeNnY
29 Nov 2004, 22:32
Omg Lady S! Cum adica coca-cola??? PEPSI vrei sa spui!~

silver_boy
30 Nov 2004, 00:41
de ce mergem la fim(e) ???
Din plictiseala , din pasiune, din putoism , din lipsa de "trairism ", pentru ca ne place cum ne picura imaginea pe orbita, ca sa aburim femeile , ca sa ne indentificam cu "eroii", pentru ca nu stim cum sa dam "alt sens unei dupa-amiezi,ca sa implinim paradoxul de a trai "de mai multe ori ,ca sa rontaim pop-corn, ca sa avem subiecte de conversatie , ca sa despicam firu in patru dupa proiectie , ca sa povestim filmul celor care nu l-au vazut , ca sa vedem dosul unor femei pe care n-o sa le pipaim niciodata , ca sa "facem cultura" , ca sa scriem recenzii ,ca sa ascultam coloane sonore, ca sa ne umplem de admiratie , ca sa ne umplem de sictir , ca sa ne eliberam de stress, ca sa acumulam stress, ca sa vedem minunile tehnologiei , ca sa uitam un pic de noi insine , ca sa ne comparam felul de a tusi cu al celorlalti , ca sa radem in grup, ca sa vedem cum arata o mecla dintrun unghi si la o dimensiune pe care n-o vom intalni niciodata in realitate , ca sa traim un destin intr-o ora si jumatate , ca sa folosim bude mai curate , ca sa vedem cum arata o strada fara gropi , ca sa vedem cine-am fost si cine vom fi, si cine n-am fost si cine nu vom fi....etc etc etc
PS: Initial ma gandisem sa dau un raspuns mai complex si sa zic :...D'aia....dar am preferat varianta scurta!

Gaandalf
30 Nov 2004, 09:32
"We have no Great War. No Great Depression. Our Great War's a spiritual war... our Great Depression is our lives. We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off."

De ce mergem la cinema ? Pentru ca ne place sa ne detasham de vietzile kre deja devin rutina. Ne place sa ne regasim in acele situatzii in kre plangem, radem, ne bucuam sau ne intristam, adrenalina pompeaza sau ne speriem. Cinematograful este un fel de U TURN de la viatza de zi cu zi, o autostrada kre este parcursa in 10 minute, 30 de minute ... 1h30' sau chiar 3 ore... scurt-metraje, documentare, filme ...

raptor
30 Nov 2004, 10:22
.pentru ca e frumos acolo,cu multe imagini colore. :)
.daca ma cheama careva.
.daca ma enervez pe cineva si tre' sa ma linistesc.
.daca mai am si eu citeodat'vreodat' o prima-intalnire-motiv bun ca sa merg la film.
.daca am cu cine.

jackpot
30 Nov 2004, 11:26
Pai cred ca mergem la film si din alte motive; sa scapam de viata cotidiana; sa vezi ca se poate trai si altfel - prin mesajul pe care ti-l inspira filmul; mergi pt. ca vrei sa vezi neaparat ce o fi cu filmul asta pt. ca reclama m-a incitat foarte tare(iar dupa ce-l vezi iti dai cu parerea daca a fost sau nu pe asteptarile tale); iar cateodata mergi pt. ca iti spui ca maine e luni si trebuie s-o iau de la capat (fir-ar sa fie iar ma duc maine la lucru)... etc, etc, iar pana la urma cred ca mergem din placere, mie cel putin nu mi-a parut niciodata rau ca am dat o anumita suma pt. un anumit film, oricum ar fi fost el.

MinRep
30 Nov 2004, 12:00
De ce merg eu la cinematograf:

1. Pentru ca am preferat intotdeauna sa vad un film decat sa merg la un concert, la o bere sau aproape orice altceva.

2. Pentru ca filmele se traiesc mai intesc in sala de cinematograf decat la televizor, in fata ecranului de calculator sau - mai nou - la celular... din toate punctele de vedere.

3. Cum a zis ... cineva ... : te uiti in sus, oamenii sunt mai mari si spun povestile lor, nu ale noastre.

4. Pentru ca e popcorn.

De ce imi plac filmele? Asta-i alta treaba! ;)

nume
30 Nov 2004, 14:16
Cred ca intrebarea mai potrivita era de ce va uitati la film(e)?
-Pt. ca vreau sa fac si eu, cineva spunea ca cea mai buna scoala e cinemateca si nu teoriile obositoare tinute de niste profesori acri ,retrasi in pedagogie, frustrati ca n-au fost in stare sa faca si ei ceva.
-Pt. ca asa se" fura" meseria.
-Pt. ca uit de facturi.
-Pt. ca NU VREAU sa ma regasesc in ele.

TLD
30 Nov 2004, 14:44
Pt ca-s conditii mult mai bune in cinema decat acasa, la prieteni. Pt vreau sa vad filme noi, bune cat mai repede cum apar la noi[bineinteles conteaza si factorul calitate video, factorul "film important, <interesant>", pt ca altfel exista si alte mijloace de a vedea filmul repede]. Pt ca imi place sa consum popcorn si sucuri si pt ca acasa mi-e lene sa-mi fac... Si bineinteles pt ca vreau sa acumulez puncte pe cardul ala albastru si cu sigla nescafe pe el... :lol: Bineinteles am vb de Multiplex, pt ca restul cinematografelor de la noi sunt "putin" cam in urma din mai multe puncte de vedere, pe care nuam stau sa le enumar... E bine insa ca incep sa apara cinematografe cu standarde inalte (gen Plazza Mall Multiplex, Multiplexul din oradea, in viitor alte planuri de deschidere a mallurilor...). Incepe sa devina chiar confortabil sa mergi la film, bineinteles mai putin confortabil pt buzunar! :)

Bogie
30 Nov 2004, 15:24
Din cate am citit eu, multi se uita la filme pentru:
- a se regasi in personaje
- a evada din cotidian
- a uita de necazuri

Eu nu privesc filmele ca un mod de a fenta realitatea timp de 2 ore, nici nu caut tot felul de raspunsuri existentiale...le privesc ca pe o forma de arta si incerc sa ma bucur de ele, sa le degust...ne uitam la filme din aceleasi motive pentru care citim sau ascultam muzica: emotia in fata frumosului.

Cealalta intrebare, de ce mergem la cinema. Unii se duc pentru a manca popcorn (pe ei ii urasc), majoritatea pentru motivele expuse de MinRep (mai putin ultimul): savurezi altfel un film la cinema.
Nu-i dau dreptate lui Keyser, se pot vedea filme si la cinematografele din Iasi...eu am fost numai de vreo 10 ori in ultimul an, dar asta deoarece nu prea vin filme bune.

Bulumulu
30 Nov 2004, 18:13
subscriu la ceea ce scrie mai sus. mai ales la "emotia in fata frumosului".
dar a merge la film/cinematograf nu este numai atat. exista un spectru destul de larg intre viata sociala si interese personale k motive pr mersul la film. un punct forte este curiozitatea. ce se ascunde "in" cinematograf, in camera semi-obscura? cred ca aici se intalnesc cele doua poluri mentionate anterior. luati de pilda filmul from its roots: filmul si cinematograful se prezinta lumii ca culmea miracolelor tehnice (audiovizuale). asa ceva nu s-a vazut pana atunci. consecinta logica: curiozitatea. si (parerea mea) asa a ramas si pana acum. a pierdut sigur din importanta (factorul curiozitate) dar inca mana oameni in cinematografe. impreuna cu cele rezumate mai sus de bogie.

nightsorrow
30 Nov 2004, 18:15
.daca ma cheama careva.
.daca mai am si eu citeodat'vreodat' o prima-intalnire-motiv bun ca sa merg la film.
.daca am cu cine.
Hai la fim ! Nu avem ce vedea, dar ... Zi tu unu' ! Poate aduc pe unu' de pe aici de pe forum ... luam si o tura de afise...

nume
01 Dec 2004, 05:11
Baieti , baieti , love is in the air again ? :love:
:lol:

Nightwane
01 Dec 2004, 07:47
Baieti , baieti , love is in the air again ? :love:
:lol:

mating season... hoo-hah! grab your lassos and you six-shooters...and mount them cattle!

Jay
01 Dec 2004, 07:55
Invidiosilor...

keyzer soze
01 Dec 2004, 13:50
@silver boy: bravos
@bogie: cele mai multe filme le-am vazut la asa-zisa cinemateca de la casa studentilor (nu cred ca mai trebuie sa detaliez aspectele tehnice), la victoria tre sa stau cu manusi si fular, iar la republica nu-mi incape curu-n scaun :D
Pentium killed the cinema star!

nume
01 Dec 2004, 13:57
Pentium killed the cinema star!

Cam asa e ...

raptor
01 Dec 2004, 20:22
.daca ma cheama careva.
.daca am cu cine.
Hai la fim ! Nu avem ce vedea, dar ... Zi tu unu' ! Poate aduc pe unu' de pe aici de pe forum ... luam si o tura de afise...

intotdeauna e cite ceva de vazut-si daca stai sa te gindesti un pic "ceea ce nu e interzis e obligatoriu". vineri e dodgeball la republica.8? :)...si daca nu e bun filmu' e oricum interesant sa discuti cu un coleg`colega de breasla`eventual chiar facultate.

KORBEN
01 Dec 2004, 21:06
pentru ca se intampla sa ma anturez aiurea prin o gramada de locuri care de care maiu ciudat....JK
de fapt...pentru ca nu sunt vreun negru american care repaie dsp masinile lui, hainele lui, femeile lui, bijuteriile lui si prin urmare nu am bani de un mini-cinema in casa proprietate personala...
trist....

#bonecrusher#
02 Dec 2004, 08:08
Pentru ca se FURA

MinRep
02 Dec 2004, 08:16
Pentru ca se FURA

-Pt. ca asa se" fura" meseria.

Pai, bine, mai baieti... Ce vreti sa furati voi doi, ma? :P

jackpot
02 Dec 2004, 11:23
Eu as adauga: de ce se uita romanul la TV.
Si as raspunde : daca nu ar avea televizor si nu ar exista filme; si si-ar da seama de situatia in care se afla ... ar innebuni.

nume
02 Dec 2004, 11:45
@MinRep Nu recunosc decat in fata Marii Adunari Nationale ! :oops: (nici o legatura cu individul).
Ce tare ar fi sa dea astia o lege prin care sa se interzica difuzarea de filme la tv. Cred ca am devenia RomIndia 2. :lol: