PDA

View Full Version : Psiho 1

Ilila
11 Apr 2004, 11:56
Complexul de superioritate (si complexul de inferioritate)... din ce cauza apare(apar)?
Ce filme stiti ca trateaza acest subiect?
PS. ...doar o parere sincera nu o discutie la nivel psihologic (sau patologic :D)

Ilila
12 Apr 2004, 15:36
Cel mai relevant film in acest sens ar fi "Amadeus" unde Salierri trece de la complexul de superioritate la cel de inferioritate... ultimul declansind agonia starii de imposibilitate a atingerii absolutului.

Se pare ca topicul asta nu are succes... probabil ca nu va mai fi nici o continuare Psiho 2.

WraIth
12 Apr 2004, 16:55
Cel mai relevant film in acest sens ar fi "Amadeus" unde Salierri trece de la complexul de superioritate la cel de inferioritate... ultimul declansind agonia starii de imposibilitate a atingerii absolutului.

Se pare ca topicul asta nu are succes... probabil ca nu va mai fi nici o continuare Psiho 2.
Poate ii prea filozofic pt prea multi,sau nush ce sa spuna,iti cam de de gandit........eu nu prea stiu astfel de filme.shi pe bune nu prea am inteles ce ai spus mai sus :(

BeNnY
12 Apr 2004, 19:42
Ce e atat de greu de inteles?

Nici eu nu prea stiu filme de acest gen...

WraIth
12 Apr 2004, 19:46
Ce e atat de greu de inteles?

Nici eu nu prea stiu filme de acest gen...
I knew u were gonna write here............ :wink:
aici tre' shi putina filozofie(presupun)

Lady_Skar
12 Apr 2004, 20:59
pai... ai pus o intrebare si tot tu ti-ai raspuns?

Eu propun seria filmelor Superman, si serialul Smallville eventual. (Tom Welling is such a hottie).
Vedeti voi, din cate am vazut eu, Clark Kent ESTE superior din punct de vedere fizic si moral oamenilor de rand. El nu VREA sa se simta superior, dar totusi se simte. De accea este un personaj retras, care nu se implica in relatii cu altcineva in afara de parintii sai care ii impart secretul.
Are un complex de inferioritate datorita complexului sau de superioritate.

God bless psychology. :lol:

Ilila
12 Apr 2004, 22:28
:D Dupa ce a trecut o zi, m-am complexat de cifra 0

Poate ii prea filozofic pt prea multi,sau nush ce sa spuna,iti cam de de gandit........eu nu prea stiu astfel de filme.shi pe bune nu prea am inteles ce ai spus mai sus
Doamne, cit de minunata poate fi sinceritatea...

WraIth
13 Apr 2004, 11:43
:D Dupa ce a trecut o zi, m-am complexat de cifra 0

Poate ii prea filozofic pt prea multi,sau nush ce sa spuna,iti cam de de gandit........eu nu prea stiu astfel de filme.shi pe bune nu prea am inteles ce ai spus mai sus
Doamne, cit de minunata poate fi sinceritatea...

Nu-i asha............. :D :wink:

Sm�agol-Gollum
13 Apr 2004, 11:54
shi deci ce ar trebui sa scriu aici??

WraIth
13 Apr 2004, 12:09
shi deci ce ar trebui sa scriu aici??
filme psihologice shi despre ele(cat de cat)
hai psihologia......... :lol:

Sm�agol-Gollum
13 Apr 2004, 12:28
memento a fost cumva un film psihologic?
daca nu sa stiti ca a fost un film fff incurcat :o

Ilila
13 Apr 2004, 13:24
Clark Kent... Are un complex de inferioritate datorita complexului sau de superioritate.
Superman... :) este doar modest ... poate ca intradevar are un complex de superioritate ... dar de inferioritate??? de ce?

WraIth
13 Apr 2004, 15:29
Clark Kent... Are un complex de inferioritate datorita complexului sau de superioritate.
Superman... :) este doar modest ... poate ca intradevar are un complex de superioritate ... dar de inferioritate??? de ce?
Poate (parerea mea) ,atunci cand ii Superman se simte superior celorlati oameni,dar in pielea lui Kent,ca nu stie lumea cine-i cu adevarat,in coparatia cu advarata sa identitate se simte mai "mic",mult mai mic,nereushind sa-shi arate adevarata fata,putere........
Dar cum am spus .......parerea mea
Incerc sa inteleg shi eu

Leonard
13 Apr 2004, 15:42
un sentiment de superioritate (nu stiu daca se poate numi complex) este cel al celor doi protagonisti (Mickey and Mallory) din Natural Born Killers. Superioritate asupra lumii intregi (a oamenilor de rand).

De asemenea, in Fight Club, se manifesta un raport de inferioritate-superioritate intre Tyler (Norton) si alter-ego-ul sau (Pitt).

La fel, in Crash, James si sotia lui au un complex de inferioritate evident fata de Vaughan.

Ilila
13 Apr 2004, 16:24
Complexul (psihic) desemneazã o stare psihicã determinatã de o idee sau mai multe idei, emoþii, fapte. (Si timiditatea este un exemplu de complex psihic).
Cred ca superioritatea (complexul) vine dintr-o falsa parere despre sine, ca ai avea putere asupra celorlalti sau pur si simplu iti imaginezi ca, cunosti mai multe... inferioritatea apare in raport cu superioritatea dar nu este o regula.
Am avut de multe ori senzatia de inferioritate citind unele articolele de pe forum :)