Z

(1969)

Z

Poster Z Poster Z

Sinopsis Z

”Z este un film direct, clar, ce urmareste impactul cel mai imediat asupra spectatorului. Un lider al opozitiei este ucis intr-un accident de circulatie. Ancheta lent realizata, dezvaluie la lumina adevarul si implicatiile politice ale afacerii. Dupa cum spunea Costa-Gavras, este vorba de anatomia unui asasinat politic intr-o tara al carui regim este aproape fascinant.” - Guy Braucourt - 1969 (Cinema ’69)
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.2
2 premii şi 3 nominalizări Oscar, un premiu Globul de Aur, un premiu şi 4 nominalizări BAFTA, 2 premii şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Yves Montand Yves Montand Deputatul Irene Papas Irene Papas Helene Jean-Louis Trintignant Jean-Louis Trintignant The Examining Magistrate
Jacques Perrin Jacques Perrin Photojournalist Bernard Fresson Bernard Fresson Matt Renato Salvatori Renato Salvatori Yago
Julien Guiomar Julien Guiomar The Colonel François Périer François Périer Public Prosecutor Marcel Bozzuffi Marcel Bozzuffi Vago
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Țara

Algeria

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Tweeknax pe 09 Mai 2011 22:33
De vazut
“Orice asemanare cu fapte reale si cu persoane vii sau care au fost omorate, nu este intamplatoare. Este intentionata”
2 0
mihaelatb pe 06 Octombrie 2010 00:25
unul dintre cele mai bune filme politice.Dictatura descrisa explicit.Nedreptatea in exemple .Si modelul s-a repetat cu mici variatiuni in varii zone ale globului.
Montand intr-un recital de zile mari !

2 0
Iulidesprefilme pe 04 Noiembrie 2012 14:28
Pelicula reconstituie dosarul asasinării deputatului liberal Lambrakis în 1963. Un film politic curajos. Oscar pentru cel mai bun film străin în 1969.
2 2
lili22 pe 23 Octombrie 2012 22:31
un film extraordinar
Asemanarea cu Grecia este frapanta, chiar daca nu se spune niciodata numele tarii.In mijlocul haosului creat de asasinarea unui lider de stinga un judecator isi face exemplar datoria.Generalii sunt pusi sub acuzare. Acesta a fost inceputul unei dictaturi militare care interzice pina si litera "Z".
Exceptional a fost Jean Louis Trintignant in rolul judecatorului.

1 0
cosmin_kedii pe 08 Octombrie 2013 09:28
performanța actorilor este pur și simplu uimitoare . În opinia mea , Yves Montand cel mai bun actor în rol secundar în 69 , Jean - Louis Trintinyan a jucat unul dintre cele mai bune co ​​- star in 69 ( și , în același timp , cel mai bun rol din cariera sa ) . Oh , și filmul este cel mai bun film din '69
1 2
White1 pe 15 Octombrie 2011 22:31
Il Est Mort
O democratie bolnava in care actiunea unui "element sanatos" (judecatorul care nu se lasa intimidat si isi face datoria) nu o insanatoseste ci ii grabeste caderea in dictatura militara. Un film excelent, bine regizat si foarte bine jucat cu un final halucinant (din care sunt sigur ca s-a inspirat si The French Conection).
1 2
user-5c9f8c2e87074 pe 07 Noiembrie 2021 03:08
Un thriller politic minuțios realizat foarte direct și la obiect cu actori mari bine jucat. Oare cu cine seamănă trupele de asalt ce sprijină guvernul despotic militar? Care se proclama apărătorul celei mai pure democratii? Cu ce formațiune de la noi?
0 0
CDumi pe 01 Noiembrie 2021 19:38
Un film ff bun. L-am văzut in adolescenţă de citeva ori. Mi-a captat atenţia foarte mult subiectul, acţiunea. Pt mine ca tinăr elev de aproximativ 17 ani era ceva ff nou și interesant.
0 0
Cretzulynne pe 08 Iunie 2019 23:22
Prima propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea Algeriei.
Câștigător.

0 0
defav pe 30 Mai 2017 20:02
Foarte bun daca ne gandim cand s-a facut , atunci cred ca a avut mare impact . Acum , desi povestea e destul de captivanta , totusi naivitatea unor personaje si mijloacele tehnice rudimentare ii reduc din impact . In plus , subiectul s-a mai tocit de-atunci ...merita insa vazut cu siguranta !
0 1
MrJuVe pe 06 Aprilie 2013 21:21
Problema majora a lui Z pentru publicul actual este ca astfel de subiecte sunt tot mai dese in cinematografie. Cotextul difera, dar ce vor regizorii sa evidentieze se aseamana de multe ori. Astfel, in prezent filme precum Z nu mai au impactul pe care l-a avut in 1969. Din acest punct de vedere, sunt filme care dainuie, pentru ca nu tin cont de epoca, si filme care fac valuri in momentul aparitiei lor. Nu contest calitatea acestui film, insa trebuie sa evidentiez faptul ca nu mai este de actualitate, din pacate. Prin urmare, este greu de notat si mai degraba ar trebui privit ca un documentar foarte bine facut, chiar daca numele personajelor nu sunt reale.
0 2

Spune-ţi părerea despre Z

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Z
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells