Winter's Bone

(2010)

Mâinile tatălui meu

Poster Winter's Bone Postere Winter's Bone

Sinopsis Winter's Bone

Winters Bone

Ree Dolly, o tânără de 17 ani, pornește într-o călătorie pentru a descoperi unde se află tatăl ei după ce acesta garantează cu locuința familiei pentru a ieși din închisoare pe cauțiune și apoi dispare fără urmă. Ca să nu-și piardă casa, Ree înfruntă codul tăcerii al clanului ei de infractori și-și riscă viața pentru a-i salva pe cei dragi. Din șirul de minciuni, eschivări și amenințări proferate de rude, fata trebuie să pună cap la cap ceea ce s-a întâmplat pentru a afla adevărul.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
Vezi pe Hbo Max
4 nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 2 premii Berlin, 2 premii Sundance
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Anonymous Content

Distribuitorul international

Roadside Attractions

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
El_KaPpa pe 01 Martie 2011 00:46
8,2/10
Genul de film care te face mai mult "sa-l traiesti" si nu sa-l urmaresti. Decorul si atmosfera apasatoare merg mana in mana cu desfasurarea lenta a actiunii si cu povestea emotionanta, simpla si realista.
Jennifer Lawrence excelenta in personajul Ree prin care transmite atat sentimente de compatimire -pentru traiul greu si plin de responsabilitati pe care il duce la numai 17 ani- cat si de apreciere -pentru modul in care se descurca si infrunta problemele-.

13 6
alali pe 31 octombrie 2017 12:28
Nu stiu ce sa zic El_KaPpa. Nu am gasit acele comentarii dezamagite ale consumatorilor de popcorn. Exceptand ultimul post, care e putin deplasat si se refera doar la o singura secventa anume, nimeni nu a criticat acest film neavand argumente. Doar nu vrei sa spui acum ca utilizatori cum sunt "Ammelie" sau "Octaz" s-au transformat instant in adolescenti plini de cosuri pentru simplul motiv ca nu au gustat acest film; sau mai rau, ca nu au fost in ton cu parerea ta, parere pe care eu unul o impartasesc. Filmul este unul foarte bun. Exista chiar si un comentariu al unui astfe de candidat ce corespunde referirilor tale, strict dpdv al varstei ma refer, care, ce sa vezi? e laudativ. Pustiul e corect (mai putin gramatical) si marturiseste ca varsta nu ii da circumstante pentru a emite judecati de valoare. Asa stand lucrurile reale, ar fi interesant un comentariu strict pe subiect care sa nu plece de la premisa ironica a "posibililor neintelegatori de arta" si cum ne invadeaza ei, agasandu-ne cu nemultumirile lor. Nu e cazul aici.
bovoro pe 01 Noiembrie 2010 23:46
Mi-a placut filmul, mi-a placut atmosfera lui populata de oameni duri, abrutizati de droguri si de viata grea dusa intr-o zona muntoasa si salbatica a Americii. Un film sincer, direct, fara artificii.
9 3
Ammelie pe 03 Noiembrie 2010 14:12
Winter's Bone (2010)
Meh. Genul de film care se vrea a fi mai mult decat este. Sau macar isi propune sa fie original si de impact, dar reuseste sa fie doar superifical si neconvingator. Intr-adevar, senzatia de realism este destul de pregnanta, dar dincolo de aceasta, n-am avut altceva ce aprecia. Personajele raman unidimensionale, chiar si atunci cand se sugereaza evolutia lor. Slab. 5/10
8 9
John9 pe 14 Ianuarie 2011 04:58
o drama destul de buna... un film direct,deschis, fara scene fara sens de umplutura ...
5 1
zgubi pe 27 Ianuarie 2011 14:57
isi merita premiile
o drama bine accentuata,asezonata cu personaje atent selectionate.Jennifer Lawrence mi se pare de departe cireasa de pe tort.
5 2
Ovidiu239 pe 27 Martie 2013 20:52
Aparentele inseala
"Winter's Bone" - o drama buna
De mult n-am mai vazut un poster mai aiurea decat asta de la noi de pe Cinemagia noastra; pe IMDB arata mult mai bine. Insa nu va lasati pacaliti de aparente pentru ca filmul nu-i rau deloc. De 4 ori nominalizat la Oscar, la poate cele mai importante sectiuni, si anume cei ma buni actori, scenariu si atentie cel mai bun film, Winter's Bone are un subiect interesant, deci un film bine scris, jucat si regizat.
Asta e poate filmul ce a lansat-o pe Jennifer Lawrence ca pe o actrita de viitor, si chiar ca nu-i putin lucru sa fi nominalizat la Oscar la o varsta atat de frageda. Putin thriller si putin mister in acest film, dar o drama destul de buna insa parca prea multa liniste in filmul asta, te poate lua somnul daca nu esti atent la subiect.

4 1
LedRogue pe 10 Aprilie 2011 06:48
Excelent!
Povestea aduce în prim-plan mitul orfanei dârze, mai bărbată decât toți bărbații din preajma ei. Ree Dolly este orfană de tată, fost traficant de droguri cu renume. Mamă-sa îi e dezechilibrată psihic, așa că fata e singurul sprijin al fraților mai mici – doi la număr. Ba mai mult, nici cu banii nu stă pe roze. Aruncată de timpuriu în ciorba aburindă de necazuri a vieții, lui Ree i se mai face o ”surpriză” – autoritățile locale vin să-o anunțe că taică-său ieșise mai demult din închisoare, pe cauțiune, punând casa drept gaj.
Drama de familie și zbuciumul eroinei se dezvoltă treptat, prin acumulări de reacții, gesturi și replici nefiresc de naturale pentru o actriță quasi-necunoscută, Jennifer Lawrence care e absolut genială. Ree devine un fel de Vitoria Lipan americanizată, în rol de fiică și cu vreo 20 de ani mai tânără. E… citeşte

4 3
JohnnyAddams pe 03 Ianuarie 2011 15:19
Doar o drama buna!
Filmul nu este o capodopera intre genuri, este o simpla drama cu un scenariu foarte bun, cateva momente de suspans destul de bun, tin sa spun ca in afara povestii, filmul are si un avantaj creat de regizor, stilul trage spre Indies, asta il face pentru mine mai realist. Povestea se bazeaza pe Ree Dolly (jucata excelent de Jennifer Lawrence), o adolescenta de 17 ani care isi creste singura cei doi frati mai mici, mama fiind labila psihic de ceva timp, iar tatal fiind un traficant de droguri inchis. Saracia e un alt element magnific, totul se schimba atunci cand seriful vine acasa si o informeaza pe Ree ca tatal sau a iesit pe cautiune punand casa lor "la bataie". Astfel Ree porneste singura intr-o aventura in cautarea tatalui sau. Jennifer Lawrence este favorita la Oscar, alaturi de Natalie Portman.
4 3
balika pe 07 Noiembrie 2010 20:49
Da, lipsea acel plus care sa te faca sa nu te intereseze daca ai suc/bere langa tine cand te uiti la film, ci sa te lege de scaun. Se putea mult mai bine, pentru ca actorii erau in stare. Scenariul sau regizarea a picat undeva, oferind momente uneori plictisiotoare, care ma faceau sa astept sa se termine scena respectiva si sa continue povestea. Pacat de filmul asta, cred ca nu a primit regizorul potrivit.
2 0
into_the_labyrinth pe 29 Ianuarie 2011 23:34
O excelentă dramă de familie, bine regizată şi bine interpretată. Ieşind din sfera atât de mediatizată a filmelor cu efecte speciale sau de acţiune, Winter's Bone este, înainte de toate drama impresionantă a unei alegeri. Jessup, tatăl lui Ree, în afară de faptul că era certat cu legea, făcând afaceri cu droguri, garantează cu casa în care locuiau Ree, fraţii ei şi mama lor, şi de aici începe totul. Fata trebuie să-l găsească pentru a se prezenta organelor în drept, altfel îşi pierd locuinţa. Tensiunea se acumulează treptat, violenţa oamenilor cu care tânăra trebuie să trateze este în primul rând dedusă, întrezărită, şi abia apoi explicită. Este un joc fără ieşire, fiindcă Ree nu are încotro - trebuie să-l găsească. Finalul şi evenimentele ce îl preced poate îi vor mulţumi pe unii, poate îi vor dezamăgi pe alţii, dar un lucru e… citeşte
2 1
flopozippo pe 31 Decembrie 2012 13:17
Pentru cei care mai cred in "visul american", le recomand acest film, o drama realizata cu personaje realiste si un decor sumbru.
1 0
Blu3sky pe 26 Ianuarie 2012 16:38
drama supravietuirii unei familii lasate in mana unei fete de 17 ani este de pus in scena.
povestea este de tipul Baltagului romanesc.
dar totusi lipseste esenta care te scoate din plictiseala, pentru ca tinde sa te plictiseasca la un moment dat.

1 3
Doar.Sucre pe 15 Iunie 2011 05:15
Osul ierni. (spoilere)
Da , nu stiu , find adolescent nu prea stiu ce sa spun , doar ca sunt foarte surprins de fieacare data cand vad o adolescent/a care interpreteaza roluri magnifice , este a 2 a oara cand vad iara o tanara domnita (Adevaratul Curaj) care interpreteaza superb.

Jennifer Lawrence - interpreteaza rolul unei fete curajoase (sarcasm) , si il interpreteaza foarte bine , pusa intr-o postura foarte delicata , face fata destul de bine , desi subiectul lam mai intalnit de cateva ori pot spune ca am fost foarte dar foarte suprins de asa zisa bataie pe care a primito de la doamnele acelea.

Filmul merita vazut , merita 2 ore cu siguranta , ma prins foarte mult pentru ca ma dus direct cu gandul la cazurile reale , adica , chiar sunt situatii de genu , copii care cresc copii , oricum , ia (personajul) chiar se zbate , nu pentru un trai mai bun , ci pentru a ramane la… citeşte

1 3
Octaz pe 02 Februarie 2011 20:33
Un film destul de obositor,ce are in prim plan drama unei sarmane dar frumoase fete care infrunta de una singura toate greutatile pe care i le'a pus la cale viata.Situatia e cu atat mai dramatica cu cat aceste greutati ajung la un anumit punct din care nu prea mai poti supravietui.Am ramas chiar surprins de vietile pe care le duceau acei oameni in acele asezamante,sincer nu as putea trai intr'o astfel de societate mai ales in acele zone ale Americii.Totusi la sfarsitul filmului,desi cu o mica durere de cap,ai satisfactia ca s'a facut dreptate,ca roata vietii se invarte si asemeni in "The Pursuit of Happiness" fericirea nu ezita sa apara intr'un final.Mi'a placut mult actrita,de multe ori mi'o imaginam imbracata frumos si o comparam cu ea imbracata in acele haine din film.Mare diferenta,totusi rafinamentul sau de actrita sensibila nu a putut fi mascat nici de scenaristi.Oficial sunt… citeşte
1 3
not.Who.you.think pe 21 Octombrie 2010 19:19
Usor dezamagit de Winter's Bone. Un film despre care s-a vorbit cu multi termeni de lauda si marele castigator Sundance 2010 nu se ridica la asteptari. Este o drama usor captivanta, insa lipsita de intriga. Realist, dramatic, o drama buna insa nu cred ca-si merita premiul.
1 3

Spune-ţi părerea despre Winter's Bone

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells