Păreri Vokzal dlya dvoikh

(1983)

Gară pentru doi

Ordonează după
cezarika21 pe 24 Februarie 2015 16:34
Speranţa dragostei
Într-o gară prin care oamenii trec purtându-şi grijile aşteaptă, fără a mai spera mare lucru de la viaţă, o femeie singură trecută de prima tinereţe. Martoră a întâlnirilor şi despărţirilor, ea s-a obişnuit să vadă cum bucuriile vieţii par să o ocolească. Oprirea întâmplătoare a unui pasager care a pierdut trenul reuşeşte să-i reaprindă focul stins al dragostei, oferindu-i speranţa că îşi poate relua viaţa de la capăt şi încă îşi mai poate găsi fericirea. Legătura dintre cei doi pare una imposibilă, dar poate exista ceva imposibil pentru doi oameni care se iubesc?

Povestea celor doi necunoscuţi care-şi intersectează destinele într-o gară este un amestec de tristeţe şi umor care nu poate lăsa indiferent pe niciun cinefil sensibil. Filmul este foarte emoţionant, mişcând şi sufletele împietrite, iar actorii Ludmila… citeşte

12 2
Marie_Antoinette pe 03 Noiembrie 2010 19:20
Lyudmila Gurchenko
pe mine acest film m-a facut sa scormonesc si dupa alte filme rusesti.
8 0
lili22 pe 17 Septembrie 2012 15:50
Film bun, tinind cont de epoca in care a fost facut.
Cind a fost proiectat acest film prima data in Bucuresti, la zilele filmului sovietic, coada a fost de 100 metri, se statea cinci ore, toata lumea stia ca e cel mai bun film.Cit socializau romanii la coada, o doamna rusoaica, stabilita in tara noastra le povestea celor din jur scena "hot" din tren.Vazuse filmul la ambasada rusa, erau proiectate pentru cetatenii rusi.A fost omor inainte de spectacol, incercau sa intre si cei fara bilet.
Pentru vremurile acelea era un film revolutionar, asemenea povesti erau interzise la noi, nu aveam nici o speranta.Era de neinteles cum se fac in Uniunea Sovietica.
Filmul a avut o cariera lunga, a fost vazut de milioane de oameni care au fost emotionati de romantica poveste de dragoste dintre o chelnerita si un pianist.
Actorii erau geniali.Ludmila Gurcenko a facut rolul vietii ei aici.
Cautati pe internet, citeodata mai pune… citeşte

5 3
Ilila pe 11 Aprilie 2010 18:20
O poveste de dragoste plina de sensibilitate si emotie.
3 0
Eleonor pe 26 Februarie 2013 11:14
Deosebit ! - romantismul de altadata -
Povestea dintre Vera si pianist este atat de frumos realizata evocand acea perioada prin prisma unei legaturi imposibile, filmul dovedind ca dragostea poate aparea si in cele mai bizare si dramatice contexte. Un artist inexplicabil ajuns infractor cunoaste o chelnerita nu mai putin incercata de viata, iar in cele cateva ore petrecute in gara intalnirilor si a despartirilor ei traiesc un sentiment de dragoste matura, curmat insa de restrictiile propriilor decizii.
In plan paralel se desfasoara o alta lupta intre datorie, supravietuire si trairi ce au loc in sufletul soldatului, ce ar ramane langa persoana iubita dar asta insemnand condamnarea lui ca dezertor, o alegere ingreunata de timpul ce trece mult prea repede.
Aceste evenimente sunt descrise expresiv, cum dealtfel ne-a si obisnuit Nikita Mikhalkov prin filmele sale, ”Fata fara zestre”, ”Rubedeniile”, dand inca… citeşte

2 0
White1 pe 26 februarie 2013 11:42
Ermm...Eldar Ryazanov a regizat filmul asta si "Fata fara zestre". Mikhalkov doar joaca in ele.
Eleonor pe 26 februarie 2013 11:53
Ai perfecta dreptate, cunosc ca Mikhalkov doar a dat viata acelor personaje, fara a regiza, greseala fiiind de exprimare voi reedita: ” cum dealtfel ne-a si obisnuit N. Mikhalkov prin filmele in care joaca,...”. Mea culpa.
Iulidesprefilme pe 09 Octombrie 2012 18:12
Ludmila Gurcenko este o mare actriţă aşa cum reiese din acest film bun şi din altele, printre care şi "Mama" de Elisabeta Bostan.
2 0
ChrisfloydOS2001 pe 19 Septembrie 2011 01:06
dragoste atat e filmul ...cat de frumoasa poate fi imaginea de final si ce mult cred ei unul in altul...si e simplu sa simti nu e nevoie decat sa te pierzi intr o gara!
2 0
Licurici75 pe 15 Februarie 2014 09:51
Un film cu subiect simplu si fara speculatii artistice. Un film in care actorii isi etaleaza la maxim talentele profesinale. E mai greu sa te interpui intr-un rol simplu de viata decat intr-un film spectaculos
2 2
Gestapo pe 24 Ianuarie 2011 13:49
Un film de exceptie. Nikita Mikhalkov nu se dezminte :))
2 2
dan.apostol pe 20 Martie 2014 21:01
expresia trupului
Am vazut filmul de multe ori si la varste diferite. Gurcenko este marea artista si ea trebuie sa fie prima in distributzie. Pacat ca nu mai este printre noi. Pentru mine secventza din film in care , filmata din spate, trece peste liniile de cale ferata, pe un pod, este extraordinara pentru ca, din spate, se vede, se simte, ca a luat hotararea de a merge dupa el in Siberia. Expresia trupului....extraordinar!
1 0
vasilecristofor pe 29 Octombrie 2011 08:40
cristofor
este un extraordinar film ,este dragoste pura si sacrificiu extrem,este viata adevarata,nu ca cea ce vezi azi in tabloide Doresc si eu sa cumpar acest DVD adresa : vasile_cristofor@yahoo.com
1 0
lili22 pe 17 septembrie 2012 16:04
Nu cred ca se gaseste la noi , va sfatuiesc pe toti cei care doriti sa vedeti filme rusesti sa cautati pe you tube.Cinefilii rusi sunt foarte generosi, pun seriale, filme, unele au subtitrare in limba engleza, altele nu.Asta pina isi da seama producatorul.Mosfilm a inchis canalele multora reclamind sus si tare ca detine drepturi de autor.Am auzit ca Mosfilm are un canal pe you tube, nu am verificat.
cetateanu pe 11 Septembrie 2010 19:25
O capodopera a cinematografiei rusesti singurul lucru bun pe vremea,, regretatului'' era ca aveam voie sa ne uitam la filmele rusesti.
1 0
spriamarierose18 pe 12 septembrie 2010 17:30
Avem voie si acum doar ca ATUNCI, filmele rusesti aveau multe de spus (vezi comentariul lui Ion stancu ) iar ACUM sunt ocolite de televiziuni de frica raitingului, dar si pentru ca nu mai au ce sa spuna....Ori au devenit comerciale, ori foarte putine mai merita vazute.
cetateanu pe 12 septembrie 2010 17:34
Am vrut sa spun ca atunci erau singurele filme la care aveam acces si care erau foarte valoroase .
piciu72 pe 27 August 2014 19:51
F bun
Un film minunatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
1 1
xerses pe 04 Mai 2012 20:07
Un film tare bun, care merita vazut.Te introduce intr-o atmosfera atat de romantica....
1 1
carmen_tasmira pe 16 Ianuarie 2010 21:23
carmen
sunt de curand membru- dar eu am crezut ca pot vedea filme pe acest site .
Ma lamureste si pe mine cineva??? Tare mult va rog!!!

1 2
fleurdelautomne pe 25 iunie 2010 20:18
acesta este un site pentru pasionatii de film, care isi exprima parerile si preferintele. nu se pot viziona decat trailer-ele filmelor
marin_nicolae pe 19 Decembrie 2018 12:20
Un film despre dragoste la o varsta la care nu te-ai mai astapta ca scanteia sa apara. "Nu e prea târziu să încerci iarăşi./Nu-ţi fie teamă să-ţi schimbi viaţa./(...)/Încearcă să-ţi refaci acum viaţa!/Să nu plângi şi să nu te laşi./Dacă nu ai un as în mânecă/Pentru că miza e chiar viaţa ta/Dacă nu pierzi, nu vei câştiga" pare a fi laimotivul filmului. Actorii joaca superb si reusesc niste partituri impresionate. Povestea de dragoste este de o simplitate dezarmanta, credibila dar savuroasa si interesanta. Povestea este despre nevoia de iubire...
0 0
palcau_mioara pe 13 Ianuarie 2018 22:55
film
Ce este viata fara iubire ? Asta este esenta filmului, iubirea care nu tine cont de nimic, ea exista si atat, restul vine de la sine,
0 0
victor_homescu pe 15 August 2017 10:04
film rusesc legendar
Gara pentru doi-aduce doua interpretari memorabile,din partea Ludmilei Gurcenko si a lui Oleg Basilasvili.Pelicula este o oda adusa iubirii fara de varsta si a rabdarii.Filmul,regizat de Eldar Riazanov,ii mai aduce pe ecran pe Nikita Mihalkov si Nonna Mordiukova.In afara de aprecierea publicului/s-au vandut peste 35,8 milioane de bilete/filmul s-a bucurat si de laudele criticilor,fiind nominalizat pentru un Palme d!Or,la Festivalul de film de la Cannes din 1983.
Film din cinematografia rusa,recunoscuta pentru complexitate,seriozitatea temelor si dramatismului jocului actoricesc.
De vazut/revazut,oricand.

0 0
balta67verde pe 10 Noiembrie 2016 22:16
Un film excelent. O poveste de dragoste interesanta . Mi-ar place sa-l revad.
0 0
mihaelatb pe 13 Octombrie 2010 20:30
oare ce poate fi mai minunat decat sa canti la acordeon spate in spate cu femeia vietii tale, la cateva sute de metrii de destinatie-chiar daca asta este un lagar-sa canti ca cei care au avut incredere in tine, sa stie ca nu i-ai tradat, ca te-ai intors
0 2
fleurdelautomne pe 25 Iunie 2010 20:15
intreaga melancolie a stepelor rusesti incape in cateva secvente-cheie. superb jocul actoricesc, mai ales al lyudmilei
0 2
ion stancu pe 26 Iunie 2008 12:54
o capodopera pe nedrept uitata si nu indeajuns asimilata ...pare o comedie dar priviti cu atentie cu cata maiestrie a ascuns regizorul controlul pe care il efectua statul sovietic asupra cetatenilor obisnuiti-filtrati cu atentie anunturile de la st. de amplificare a garii,anu nturi nu de putine ori neadecvate ori ciudate-asta fiind de fapt cheia filmului ,gara nefiind altceva decat tara unde totul este sub control...un film minunat!fac apel la dv ,caut dvd-ul pt a-l cumpara,am sanse?
0 2
Szabo Corina pe 22 Octombrie 2004 09:25
Un film de exceptie; din pacate nu mai apar astfel de creatii cinematografice, si, mai regretabil, nici nu se mai redifuzeaza in media.
Folosesc aceasta cale si solicit sjutorul oricui ar putea sa-mi dea o informatie cu privire la modul in care as putea achizitiona o caseta sau DVD cu acest film.
ponea_corina@yahoo.com

0 2
Marius1968 pe 27 Septembrie 2009 18:26
Extraordinar film. Merita vazut oricind, oricind e valabil.
0 3
ion stancu pe 26 Iunie 2008 13:19
de ce nu imi apare mesajul cu atat mai mult cu cat am facut un apel ca acest dvd il caut si eu sa-l cumpar
0 4

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells