Veronika Decides to Die

(2009)

Veronika se hotărăște să moară

Poster Veronika Decides to Die Postere Veronika Decides to Die

Sinopsis Veronika Decides to Die

Mai mult
Veronika Decides to Die HD

Ecranizarea după cartea omonimă a unuia dintre scriitorii de succes din prezent, Paulo Coelho, "Veronika se hotărăște să moară" este un film emoționant despre o tânără care, deși pare că le are pe toate, decide că viața ei în această lume trebuie să se sfârșească. Incapabilă de a se limita la regulile impuse de societatea în care trăiește, ea consideră că viața sa nu mai are niciun rost. După o primă tentativă de suicid, aceasta ajunge într-un spital de boli mintale.…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.3

Caseta tehnică

Produs de

Das Films

Tip Ecran

normal

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
kenya pe 23 Februarie 2010 21:40
film bun,o carte si mai buna.Un scriitor sensibil integrat in secolul acesta mutilat si mutilant de singuratate si goliciune.Calea catre viata este dinspre si inspre moarte,dimensiune infinita prin firele careia apare timid si pasager sclipirea ratiunii.De aceea valoarea unei vieti se"constientizeaza",ce ironic,doar atunci cand privesti cu ochii larg deschisi in abisul mortii.
Veronika se hotaraste de fapt sa traiasca,iar medicul acela scelerat o impinge cu brutalitate catre viata.Tristetea si durerea in acest roman sunt aproape inexistente,"boala"care ii macina pe acei oameni nu se justifica astfel,in schimb te sufoca inutilitatea existentei lor,lipsa lor din peisajul obisnuit al vietii,acolo intre peretii ospiciului,o alta lume isi petrece sumbra existenta,cu alte reguli care-i exclude din societate.Un alt film despre drama celor care nu se potrivesc puzzle-lui regulamentar in… citeşte

7 0
veronica210 pe 24 februarie 2010 23:01
de acod cu tine..
sayrre pe 2 octombrie 2010 21:40
Sunt de acord cu tine Kenya , nu mai are sens sa scriu ceva asemanator .
daiana00 pe 04 Februarie 2010 23:54
Capodopera
NU CITITI ACEST POST DACA NU ATI VAZUT FILMUL...
E PE RISCUL VOSTRU: VE-TI AFLA CE SE INTAMPLA

Nu pot sa descriu in cuvinte cat de usurata am fost cand am aflat ca defapt nu are probleme cu inima,pentru ca cuplul imi placea din ce in ce mai mult si desi in general (da,sunt ciudata) prefer sa se termine trist,adica as fi preferat sa moara (ce direct suna) acum chiar nu imi mai doream sa se intample asa ceva.
Dar nu inteleg atunci de ce dupa fiecare efort o durea inima? Era doar subconstientul ei?
Oricum mi-a placut ce a facut doctorul,intradevar daca nu ar fi crezut ca zilele ei sunt numarate poate nu ar mai fi vazut viata cu aceiasi placere si ar fi apelat iarasi la tentative de sinucidere.

Filmul mi-a placut...m-a impresionat. Nu pana la lacrimi,dar m-a impresionat.
Iar muzica a fost geniala. M-a tinut in suspans.

6 2
syler_hero pe 6 martie 2010 00:34
Poate ca ar trebui sa fii si tu internata putin pe acolo...un film previzibil ,plictisitor
daiana00 pe 21 martie 2010 09:23
Pai da, sunt de acord la fazele cu Veronika si Edward...adica putea ghici oricine de cand s-au intalnit prima data ca vor ajunge impreuna. Si nici ca vor fugi de-acolo nu era greu de spus... doar credeam ca o sa moara...adica daca la inceput mai aveam speranta,spre sfarsit nu:)
cl24 pe 25 Iunie 2010 16:11
Filmul ne arata cat de aproape este limite intre viata si moarte. Cat de usor poti fi de o parte sau alta a acestei limite.
3 0
Rihanna pe 08 Ianuarie 2010 00:27
Povestea se centreaza în jurul lui Veronika, o femeie tânără care le are pe toate: arată bine, are o slujbă perfectă şi un viitor nemaipomenit se anunţa la uşa ei. Fiind incapabilă de a se limita la regulile impuse de societatea normală, ea consideră că a trăit tot ceea ce avea de trăit, aşa că acum nu mai are motiv să rămână în viaţă. Aşa că decide să îşi pună capăt vieţii. Prima sa tentativă eşuează şi astfel se trezeşte într-un spital de boli mentale unde află că mai are doar 5 zile de trăit. Dar în spital ea întâlneşte oameni care sunt "anormali" şi "nebuni" doar pentru că nu se conformează cu regulile societăţii din afara spitalului. Aici ea ajunge să se împace cu sufletul său, constatând în cele din urmă ce înseamnă cu adevărat să trăieşti viaţa din plin.
Cartea lui Coelho, am citit-o acum multi ani, filmul abia… citeşte

3 2
danucu pe 22 ianuarie 2010 17:21
De ce ai simtit ca trebuie sa povestesti filmul?.... Ce rost are sa il mai urmarim daca stim ce se intampla? Esti o fata foarte desteapta ;) thanx
sfeklasfekla pe 9 ianuarie 2012 17:03
@danucu: a facut un rezumat fata, tu nu esti obligat sa-l citesti. si nici nu a bagat spoilere in comentariul ei ;)
AimeeLov pe 23 Iulie 2011 16:56
Superb
Un film extraordinar...Nu puteti spune ca acest film este previzibil .Nu este...Daca nu ai citit cartea nu ai de unde sa stii ca nu va muri.Oricum un film spectaculos.M-a impresionat,m-a emotionat.Merita vazut il recomand din tot sufletul:X
2 0
SorinC pe 10 Martie 2011 09:28
Un film pun care pune in evidenta cat de importanta e viata in fiecare secunda si ca propabil ar trebuii sa o apreciem mai mult !
1 0
luciivan pe 05 Februarie 2011 09:00
Am citit cartea, am vazut filmul, mi-au placut...filmul asta chiar trasmite ceva.
Cat despre actrita, eu cred ca si-a jucat rolul bine !

1 0
Dragomara pe 29 Iulie 2010 20:35
Paulo Coelho
I-am citit toate cărţile şi asta nu pentru că Paulo Coelho ar fi un scriitor extraordinar, ci pentru că, în România, într-o vreme, el a fost un trend "cultural".
În mai puţin de 20 de minute am să văd şi filmul, cum niciodată nu am aşteptat prea mult de la ecranizările după romane celebre, sunt pregătită şi de data asta să nu fiu impresionată. :P
Off-topic: totuşi preferata mea rămâne "11 minute".

1 0
enigmatic.encounter. pe 13 Februarie 2010 04:42
Inca nu am citit cartea...dar dupa ce am vazut acest film, cartea este urmatoarea pe lista.
O poveste emotionanta din care fiecare dintre noi ar trebui sa invatam..sa constientizam valorea vietii si a fiecarui moment pe care il traim. Nu se stie niciodata ce se poate intampla si numai daca ne-ar spune cineva cat mai avem de trait..abia atunci ne gandim sa incepem sa o facem..sa ne bucuram de lucrurile marunte si frumoase, sa pretuim ce avem..sa ne bucuram de fiecare rasarit de soare..:) Time is what you make it :)

1 0
Sylvester77 pe 04 Ianuarie 2012 11:54
FIECARE ZI E UN MIRACOL
In evenimentele surprinzatoare ale vietii, fiecare zi poate aduce noi incantari ce infrumuseteaza momentul care de multe ori pare contrar idealului nostru. De aceea viata e frumoasa si acolo unde orizontul se odihneste tainic la asfintit. Undeva, candva rasaritul va imbratisa pe toti cei ce au stiut sa-si pastreze vie speranta ! Se spune ca oamenii daca si-ar cunoaste viitorul nu ar mai putea trai. La fel, un trecut trist e rodul neatentiei din prezent... Doar clipa fiecarei zi o poti face sa straluceasca si astfel viitorul va fi asemeni cu miracolul ce l-ai lasat in viata frumos sa te surprinda.
1 2
andyy pe 25 Martie 2010 00:23
Un film greu cu o atmosfera apasatoare, despre moartea si renasterea sufletului.De multe ori uitam sa ne bucuram de viata si sa consideram ca nu avem pentru ce sa traim.Acest flim ne invata sa ne mai gandim o data, cand ne vine sa spunem asta si sa avem curaj sa visam si sa traim viata, pentru ca fiecare zi din ea, chiar poate fi o minune.Recunosc, am fost tentat sa renunt sa ma uit la acest film, tocmai din cauza apasarii pe care o simteam, dar ultimele 5 minute m-au luminat si mi-au dat acea speranta de care aveam nevoie.
1 2
razvanniculescu56_gmail_com pe 01 Septembrie 2017 20:16
"Numai iubirea doar iubirea"
Se pare ca filmul nu a fost inteles. Strategia doctorului a vizat in primul rand recuperarea lui Edward care era mult mai grav traumatizat decat fandosita de Vera. De altfel nici nu rezulta motivul pentru care s-a indopat cu pastile. Strategia a reusit dar cu o metoda neortodoxa - minciuna spusa coanei Vera. De aceea pleaca de la institut.
0 0
liviuneagu pe 27 Octombrie 2014 21:41
Veronika se hotărăşte să moară
Un film foarte bun, o dramă psihologică ce oglindește deznădejdea și speranța unui om aflat într-un pseudo-impas existențial. Merită urmărit...
0 0
cosmin742000 pe 17 Mai 2013 23:54
Un film bunicel , ecranizare a celei de-a 2 carti ca valoare a lui Coelho. Dupa mine ceamai buna e 11 minute
0 0
Madyss pe 17 Ianuarie 2012 04:31
Un film minunat,care m-a impresionat. Cu o lectie de viata,fiecare zi este un miracol:)
0 0

Spune-ţi părerea despre Veronika Decides to Die

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Veronika Decides to Die
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells