Păreri Upside Down

(2012)

Între două lumi

Ordonează după
Nika pe 15 Septembrie 2012 19:49
Am avut posibilitate să privesc filmul în cinematograf (evident că nu în România):)). Din trailer mi sa părut interesant, ideea originală, efectele, actorii frumoși,dar ceva i-a lipsit totuși..Nu sunt mega-specialistă, să analizez un film foarte profund..dar ca o simplă spectatoare, mi-a fost suficient să mă uit cât e ora de vreo citeva ori..ca să realizez ca filmul nu mi-a captat atentia..asa precum ma asteptam sa fie..Unii au ieșit dezamăgiți din cinematografe,alții indiferenți..iar.alții poate să-i acorde o notă maximă..totul depinde de dispoziție..Nu-i cel mai bun film pe care l-am văzut, dar nici rău nu-l pot numi:)
26 7
White.Lily pe 18 iulie 2013 22:31
Perfect de acord cu tine! Pacat de decorurile absolut superbe. Povestea nu e rea insa scenariul din pacate e tare slab. Daca actiunea ar fi ceva mai antrenanta, te-ai putea uita la acest film ca la un basm. Pacat! PS: Iar cireasa de pe tort. Personajul lui Kristen Dust ramane insarcinata, si desi inca nu i se vede inca burtica deja stie ce o sa aive! :))
IQfetish pe 19 decembrie 2013 11:14
Cam moale finalul.... In rest filmul este misto.
psihologu pe 03 Noiembrie 2012 07:28
Upside Down: un mar ce straluceste pe dinafara, dar cand il gusti iti lasa un gust amar.
Imediat dupa ce vezi trailerul, Upside Down iti captiveaza atentia si te intriga prin ideea originala: in univers exista doua lumi, situate una deasupra celeilalte. In cea de sus este o planeta a bogatiei si luxului, in timp ce cea de jos este dominata de saracie si peisaje dezolante. Din pacate, punctele forte ale filmului le-ati vazut deja in trailer, pentru ca in cinematograf descoperi o simpla poveste siropoasa de dragoste, plasata intr-un univers bizar.

Dupa ce anul trecut a jucat rolul unei depresive in Melancholia, un rol exceptional care i-a adus si premiul la Cannes pentru cea mai buna actrita, Kirsten Dunst pare sa fi simit nevoia de ceva mai usurel, asa ca a ales un rol de indragostita.

Adam (Jim Sturgess) este un tip aparent obisnuit, intr-un univers cu totul special. Are o existenta modesta, traind de pe o zi pe alta, dar firea sa romantica il face… citeşte

13 5
Allexander pe 02 Noiembrie 2012 21:47
E interesanta ideea. Nu exceleaza filmul dar nici nu pot spune ca am pierdut timpul in cinema. Kristen Dunst se face remarcata ca de fiecare data.
12 1
OptimusPrime pe 03 Noiembrie 2012 09:39
Parerea mea e ca filmul e concentrat mai mult pe povestea de dragoste decat pe ideea originala a celor 2 lumi. Ma asteptam la mai multe din partea lui, dar la final nu pot spune decat ca e ok.
10 2
Gizmogremlin pe 1 ianuarie 2014 19:53
Excelent film, nimic de reprosat legat de caracterul sau fantastic si nerealist, iar finalul cu happy-end desi putin cam "optimist' e OK.O lume de vis si o poveste superba de dragoste.
deedee93 pe 16 August 2012 11:55
superb
pare ft interesant.. de abea astept sa-l vad !! imi place ideea..
9 7
Vladut1994 pe 05 Noiembrie 2012 21:12
:d
E bun , mergeti la cinema .Merita .Eu am avut o retinere cand am vazut nota si parerile , dar filmul e super
7 4
girlprinceton pe 03 Ianuarie 2012 22:13
Sa stiti ca a aparut trailerul deja:). Oricum, pare a fi un film interesant.
7 7
Bayard pe 28 Decembrie 2012 18:52
E un film care arata extraordinar, tot timpul cele 2 lumi in oglinda, clar merita vazut. Din start era clar ca trebuie sa nu analizezi prea mult ideea de plecare, sa nu te intrebi ce e cu legile gravitatiei, ce se intampla pe restul suprafetei (pt ca pamantul e probabil tot rotund, deci punctul de contact e doar in orasele astea, in rest nu ar fi foarte diferite fata de planeta noastra) Sau pamantul este plat??? Oricum, nu trebuie sa analizam asta si chiar am incercat, insa pe tot parcursul filmului am avut senzatia ca multe lucruri nu au sens, nici macar conform propriilor reguli... Norocul filmului este ca povestea de dragoste in mare functioneaza....
6 1
BenyB pe 31 Decembrie 2012 12:06
Interesanta ideea, dar imposibila. Prea multe lucruri semanau cu cele de pe Pamant. Oricum a meritat sa pierd o ora jumate.
5 1
Jenny_pisica pe 04 Noiembrie 2012 21:08
Pentru copii !!!!!!!!!!!!!!
Ideia e forte originata si restul {locati, culori, efecte, pesonaje, scenariu, replici} e ok; dar poveste de dragoste este destul de rece (buna si pentru un film de copii) cu scene zemose dar nu fierbinti. Actiunea e scurta si simpla ca inrt-un basm [ miere magica 'roz', reteta bunici, povestirea de catre un narator ], dar lucrurilr se rezolva de la sine ceia ce face finalul plitisitor.
5 8
diana7 pe 30 Decembrie 2012 13:52
doua lumi diferite
filmul asta mi s-a parut gen "In Time" doua lumi diferite, dintrelumea bogatilor si lumea saracilor
4 1
dido pe 02 Ianuarie 2013 18:00
Minunat!
Nu ma intereseaza cat de bine e realizat filmul,cat convinge el sau scaparile scenariului...mie mi-a placut teribil,mi-am scaldat ochii cu niste imagini absolut superbe si inovatoare,am intors pe toate fetele ideea dementiala a celor doua lumi inventate de catre Solanas,am lasat muzica sa ma patrunda si am vazut un film absolut minunat!!!Recomand acest film visatorilor!
4 3
adyyd pe 04 Noiembrie 2012 17:07
super bestial filmul asta merita vazut love e demential cu tot cu efectele speciale din el chiar dati o sansa nu cred ca e asa rau deci uitativa la el pace
4 6
ancutzzu pe 06 Martie 2012 22:40
Am vazut trailerul, pare un film foarte interesant, ideea e deosebita . Stie cineva cand apare?
3 6
Faenor pe 13 Martie 2012 22:44
Pe 29 iunie 2012 se lanseaza in Romania...concept foarte bun si realizare pe masura; va fi altceva cu siguranta in peisajul blockbusterelor de vara
3 8
Get0dac pe 01 Februarie 2013 17:59
Pacat de idee, de efectele speciale, de peisajele superbe, pentru ca nu stiu de ce....filmul nu e stralucit. E unul din putinele filme caruia nu stiu ce ii lipseste....de fapt daca ma gandesc bine....nu transmite emotie, drama, nu te tine in suspans deloc chiar nici in momentele dramatice. Ii dau 6...pt idee.
2 0
KarGo pe 16 Martie 2013 17:55
Great !
deosebit şi fascinant, fimul prezintă o iubire imposibilă între două fiinţe care aparţin unor lumi antagonice şi care luptă frumos pentru iubirea lor. Romantismul din această peliculă nu este unul siropos ci unul duios şi "consumabil", "digerabil", până la ultimul cadru. Actorii îşi fac treaba de nota 10 fiind foarte credibili în interpretarea rolurilor distribuite. Recomand filmul celor care consumă genul romantic, fantastic şi sci-fi. De asemenea, merită urmarit şi pentru coloana sonoră deosebită şi foarte potrivită.
2 1
Nerwen pe 11 Februarie 2013 19:33
Ideea filmului e geniala! Imaginile sunt un vis. Vine cu ceva nou fata de majoritatea filmelor, iar asta imi place. Te scoate putin din lumea asta obisnuita, monotona si te face sa te gandesti: "oare cum ar fi daca chiar ar exista o asa lume?".Poate totusi exista..

Singurul lucru pe care nu l-am apreciat a fost faptul ca s-a terminat prea repede. La asa idee de film puteau adauga mai multe momente interesante.

In concluzie, "Upside down" e un film pe care nu trebuie sa-l ratezi!

2 1
cosmin_4_you pe 14 Ianuarie 2013 14:06
Momente bune, dar atat
Ideea de la care pleaca filmul este interesanta, dar povestea scartie si are multe carente in logica. Nu ma apuc sa le insir ca as face un comentariu lung, daca nu sunteti intr-o dispozitie romantica, mai bine nu-l vedeti.
2 2
MNarcis pe 03 Ianuarie 2013 02:23
Ma asteptam la altceva din partea acestui film, ideea\povestea filmului este inovatoare, buna, insa i-a lipsit intensitatea, nu m-am plictisit insa nici nu pot spune ca m-a captivat pe deplin (povestea de dragoste nu convinge, nu este atragatoare), un film cu un potential bun insa ratat din pacate.............nu l recomand!
2 2
lallll pe 27 Ianuarie 2013 19:20
Foarte prost..prost...prost....prost...Sunt o romantica incurabila si ma asteptam sa imi placa.....dar :|:|:| dezamagire:|
2 3
Railysse pe 18 Noiembrie 2012 00:44
Aşa şi-aşa
Ideea a fost cat de cat originala, daca nu cumva inspirata din Inception... mai exact dintr-o scena din Inception... S-au complicat prea mult cu povestea lor de dragoste, care nu a fost cine stie ce... Dupa parerea mea, acestui SF i s-ar potrivi o poveste complet diferita, dar cu aceeasi tema (respectiv 2 lumi)... Efectele speciale au fost spectaculoase dar evident, nu sunt cele mai reusite. Au fost folosite nuante de albastru in lumea de jos pentru a da o senzatie de frig... de pustiu, iar Sus au folosit nuante mai aprinse de galben, pentru a evidentia atmosfera calda de acolo... Au fost cateva detalii pe care le-au scapat... Cand stateau imbratisati, plutind... femeia avea parul desprins, si cu toate astea statea pe langa corpul ei, fara sa atarne... Sau, faza de la sfarsit cu copilul... Care este motivul pentru care a ramas in lumea de jos si nu in cealalta? Si de ce copilul a avut… citeşte
2 3
dido pe 2 ianuarie 2013 18:07
Prin faptul ca ne face sa ne punem un pic mintea la contributie filmul merita toate laudele!Am invatat ca atunci cand citesc sau vad SF sa nu ma agat de toate detaliile,ca doar e SF...,,Copilul" e de fapt gemeni si daca ai fost atenta la experimentele facute de prietenul din lumea de sus ai fi observat ca atunci cand combini in cantitatti egale substante din cele doua lumi obtii un soi de echilibru...Cat despre combustie...aveau o ora la dispozitie,iar timbrele probabil ca le-a pus imediat in frigider...sub raft...Sunt destule greseli de logica dar filmul e tare frumos!
nemotoujours pe 17 iunie 2013 21:38
DACA TOTUL AR FI FOST CONFORM LEGILOR FIZICII ORI CONFORM LEGILOR DE LA INCEPUTUL FILMULUI, NU AR MAI FI FOST FACUT ! CHESTIILE ASTEA "UITATE" SAU "LASATE LA O PARTE" SE NUMESC LICENTZE - LITERARE,STILISTICE,ARTISTICE - ADICA DE COMUN ACORD CU CITITORUL AVIZAT, CUNOSCATOR, DE DRAGUL POVESTII LASI LA O PARTE REALUL. AI SCRIS SI GANDIT FRUMOS,BRAVO!
legolas05 pe 05 Ianuarie 2012 17:07
foarte fain tralerul,pare un film promitator,stie cineva data cand apare?
2 4
DarkRazor pe 29 Mai 2012 00:07
Vai frate,flmul trebuia sa fie lansat in iunie in Romania si acum scrie ca va aparea pe marile ecrane tocmai prin noiembrie.Grozav,tipic romanilor!
2 5
danRapid pe 4 noiembrie 2012 08:57
dar poate omul nu stia de ce-l jignesti tu Intelijentule care esti.
DarkRazor pe 4 noiembrie 2012 13:10
nemira123 nu mai suferi degeaba,invata sa scrii si dupa mai vorbim
cezarika21 pe 19 Aprilie 2017 18:23
Adam tânjind la Eden
Interesantă alegerea numelor celor două personaje principale: Adam și Eden, cu trimitere la cartea Genezei și la despărțirea omului de minunile paradisului. În povestea biblică omului nu i-a mai ajuns paradisul și a vrut să știe, să cunoască, să experimenteze, deși aceasta i-ar aduce numai nefericire, Cu alte cuvinte, omul și-a creat propriul iad, închizându-și calea spre fericire către care tânjește o viață fără a o putea atinge.

”Upside Down” își aduce spectatorii într-o distopie de sorginte wellsiană în care există două clase sociale: cei privilegiați (eloii) și cei asupriți (morlocii), trăind în lumi cu susu-n jos adică cu o gravitație duală. Este greu de explicat fizic cum se manifestă această gravitație duală și cum se produce trecerea dintr-o lume în alta, așa că filmul descrie poetic această stare fără a insista… citeşte

1 0
dragomir_alina pe 09 Aprilie 2015 04:30
Bunicel
Nu a dat pe dinafara de extraordinar, Acceptabil ...
1 0
emi4bt pe 14 Ianuarie 2013 15:07
pacat de efectele speciale
idee originala, doi îndrăgostiţi din lumi paralele, dar sfarsitul e de kk
1 0
interconect_30 pe 11 Martie 2013 10:18
Povestea in sine este extraordinara , o noua poveste "Romeo si Julieta" petrecuta intr-un cadru mitic "doua lumi complet opuse" care se pot intanli doar prin ei si numai dragostea lor poate uni cele 2 lumi .O poveste extraordinara .
1 1
George130 pe 23 Ianuarie 2013 06:22
Upside Down
Foarte frumos filmul, unul dintre cele mai frumoase filme pe care le-am vazut.
1 1
Bakero4u pe 17 Ianuarie 2013 06:06
O idee uimitoare cat o utopie!
Nu pot spune ca e supercapodopera si ca e ceva de Oscar, nu... Insa, ideea in sine este nemaipomenita. E altceva. Si cum cinematografia in ultima perioada era in pana de idei consider ca acest film chiar iti incanta sanatos retina. O poveste de dragoste imposibila dar fascinanta, pe alocuri fortata. Chiar am ramas placut impresionat dupa vizionarea lui. Recomand! :)
1 1
xerses pe 30 Decembrie 2012 17:13
Interesanta ideea filmului.Mi-a placut cum a fost transpusa cinematografic aceasta poveste.
1 1
raluca_dediu pe 09 Noiembrie 2012 10:58
este un film interesant pentru cei carora le place SF-ul in combinatie cu putina drama si dragoste
1 1
Laura20 pe 09 Noiembrie 2012 00:08
Nu am vazut trailerul, nu citisem nimic despre el. Ieri l-am vazut in cinema si mi-a placut. Vi-l recomand!
1 1
victorniculae pe 09 Martie 2013 19:00
f.b
foarte misto si interesant + idee originala :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1 2
aygun pe 28 Noiembrie 2012 21:10
Film Excelent
[CONTINE SPOILER]
Filmul are un mesaj subtil. Indiferent de varsta dragostea cere sacrificii.
Sacrificiul demonstreaza puterea sentimentelor. Dincolo de decoruri , efecte speciale , etc , orice film transmite un mesaj . Cel care il vede ok , cel care nu nu pierde nimic.
Un univers Shakespearian transpus intr-o povestioara usor Fantasy cu o puternica amprenta SF .

In schimb finalul e genial . Carei lumi va apartine copilul ?

1 2
Elektro_Marian pe 16 decembrie 2012 21:31
bine ca ai spus ca exista si un copil..ai stricat un pic farmecu la film :P
sarge pe 07 Februarie 2013 23:26
De mult nu am mai vazut o idee atat de originala si de bine realizata pe tot parcusul filmului
1 3
claudiu-daniel-lugoj pe 08 Ianuarie 2013 21:00
claudiu-daniel-lugoj
Wow ce film superb,ce idee originala,ce efecte speciale.Totul este la superlativ la acest film.Este obligatoriu de vazut acest film,pe mine ma impresionat atit ideea dar si povestea de dragoste,super tare.Pentru mine acest film se apropie foarte mult de o capodopera a cinematografiei.Mergeti la cinema sa il vedeti si nu veti regreta.
1 3
Tamila25 pe 08 Ianuarie 2013 14:22
SUPERB
Nota 10, sincer! Foarte frumos filmul! Chiar merita vazut!!!
1 3
Sorin87 pe 27 Ianuarie 2013 13:04
Upside Down
Un film de nota 11, mi-a placut ideea filmului foarte mult si astept o continuare sau cel putin sa faca filme tot asa de interesante regizorul Juan Diego Solanas.
1 5
ciuscaciusca pe 02 Decembrie 2012 23:01
gunoi
cel mai prost film pe care l-am vazut vreodata.Si cel mai prost subiect.
1 8
emy_sinaia pe 28 martie 2013 23:49
Gunoi esti tu care n-ai inteles filmul, mai ciusca !
Iulidesprefilme pe 26 Aprilie 2022 15:54
În literatura noastră, tema acestui film este ilustrată de Mihai Eminescu (în Luceafărul), de Ion Barbu (în Riga Crypro și lapona Enigel)...
0 0
lavara_laiarna pe 02 Decembrie 2018 18:30
Pudra rozalie posibil să vigoreze atmosfera și nostalgia unora. .din sală.
0 0
omucuvaloare pe 20 Aprilie 2015 22:25
a fost altceva cu siguranta in peisajul blockbusterelor de vara
0 0
chiba_florin pe 13 Aprilie 2015 15:11
Hmmm
M-a "prins" însă puteau să îl lucreze şi mai bine. Oricum mi-a plăcut ideea filmului şi sper ca pe viitor să vedem idei şi mai trăznite ! Doar imaginaţia nu are limite :P !!!
0 0
vladimir84 pe 08 August 2013 21:58
Mi s-a parut un SF dragut care putea fi mult mai bun. Ideea, desi neverosimila este foarte interesanta si atractiva, iar povestea de dragoste din jurul ei captivanta.
0 0
LorenzoRS1 pe 07 Iulie 2013 17:16
E pe atat de bun la cat ma asteptam!
BUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
DaianaAdriana pe 04 Iulie 2013 00:50
INTERESANT,aceste este cel mai potrivit cuvant pentru a descrie filmul :)
0 0
Snow_White pe 19 Iunie 2013 21:06
filmul merita vazut cu siguranta ...romantic...un pic de suspans si un final fericit..pentru cei care iubesc filmele romantice e ideal
0 0
puffulette pe 15 Mai 2013 22:51
Un film dragut, nu sparge topurile dar nici slab nu este. Povestea, desi ar fi trebuit sa ma impresioneze cu originalitatea ei, nu a reusit acest lucru.. Insa per total filmul este bun.
0 0
bornfree pe 05 Mai 2013 22:47
And one by one the nights between our separated cities are joined to the night that unites us
0 0
Go1 2

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells