Una mujer fantástica

(2017)

O femeie fantastică

Poster Una mujer fantástica Postere Una mujer fantástica

Sinopsis Una mujer fantástica

Mai mult
Una mujer fantástica RO

Marina este o tânără chelneriţă şi cântăreaţă aspirantă. E îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu două decenii mai în vârstă. Orlando moare pe neaşteptate şi, în loc să-şi plângă iubitul, Marina trebuie să înfrunte suspiciuni. Familia lui nu are încredere în ea. O poliţistă investighează dacă nu cumva a fost implicată în moartea lui Orlando. Fosta lui soţie îi interzice să vină la înmormântare. Marina este o femeie transexuală şi pentru rudele lui Orlando identitatea ei sexuală este o…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Un premiu Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 3 premii şi o nominalizare Berlin
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • A Fantastic Woman

Produs de

Participant Media

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Box office Una mujer fantástica

Weekend premieră (04.12.2017)
  • Loc 15
  • Spectatori 1.298
  • Încasări (RON) 12.761,00
Total
  • Spectatori 2.118
  • Încasări (RON) 22.235,45
  • Încasări (USD) 5.668,17

Părerea criticului

Gloria pe 10 Decembrie 2017 11:34
Lupta pentru dreptul de a fi tu însuți
Filmul Una mujer fantástica, în premieră pe marile noastre ecrane, este o poveste despre demnitate şi despre sfidare şi un studiu complex asupra nuanţelor identităţii.

Marina (Daniela Vega), chelneriţă şi cântăreaţă de cabaret, trăieşte în Santiago de Chile şi pare să aibă viaţa perfectă alături de iubitul ei, Orlando (Francisco Reyes). Orlando este cu 20 de ani mai în vârstă, şi este proprietarul unei tipografii. Mai târziu, viaţa zilnică - şi convenţiile la care ea şi iubitul ei aderă - vor fi întrerupte de momente de fantezii şi de suprarealism.

După ce Marina şi iubitul ei sărbătoresc ziua ei de naştere, Orlando se îmbolnăveşte grav. Deşi e dus de urgenţă la spital, bărbatul moare la scurt timp. În loc să îşi poată jeli iubitul, Marina este tratată ca un suspect. Atât medicii, cât şi familia… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 11 Iunie 2017 08:48
X
Dupa filmul Gloria (2013), plin de optimism si scene cu energie debordanta, regizorul Sebastian Lelio se intoarce la TIFF cu al sau film intitulat O femeie Fantastica(A fantastic Woman/Una mujer fantastica), o pelicula plina de emotie si intr-o nota mai grava decat precedenta,in care sarbatoreste din nou spiritul feminin, chiar si in ipostaza unei persoane transsexuale.
In aceasta pelicula in care se inspira din Almodovar si John Cassavetes regizorul a gasit echilibrul perfect intre simbolismul puternic si realismul subtil, intr-o explorare intima a sexualitatii, umilintei si a laturii umane.
Filmul incepe puternic din punct de vedere vizual, cu secventa cea mai frumoasa vazuta de mine la TIFF si anume maiestuoasa cascada Iguazu, sugerand metaforic faptul ca frumusetea naturala se ascunde uneori mai mult in vartejuri tulburatoare decat in armonia statica, asemeni… citeşte

8 3
borisvultur pe 08 Decembrie 2017 23:52
Vântul
Un flm bun, într-un fel tezist, despre umilința unei minorități, cu o actriță de excepție, empatică, asaltată de răutatea umană, sintetizată într-o uluitoare metaforă imagistică : vântul pe care trebuie să-l înfrunte, poziția ei înclinată, geamuri oarbe care-și trimit perdelele spre ea în mod agresiv...La fel, secvențele onirice și puterea ei - a personajului - de a ieși din marasmul învinuirilor.
3 0
into_the_labyrinth pe 08 Iulie 2017 20:51
A fantastic woman (în original ”Una mujer fantastica”) începe ca o poveste de dragoste clasică, cu cântece, mese romantice şi călătorii planificate. Apoi, un acces brusc de boală al bărbatului de 57 de ani, pe nume Orlando, urmat de decesul său, complică lucrurile. Apare o urmă de mister, fiindcă iubita sa, Marina, deşi nu pare a fi vinovată de ceva, se comportă cu o detaşare relativ suspectă faţă de evenimente, parcă preocupându-se mai mult să nu fie învinuită. Întrevederea cu fosta soţie a lui Orlando este una mai mult formală, dar şi cu unele ”asperităţi”, fără însă a explica mare lucru – totul este în nota scenelor precedente. Există totuşi un element-surpriză pe la jumătatea filmului, pe care nu îl dezvălui pentru a nu crea spoilere. Din anumite motive, Marina este tratată brutal, ca şi cum nu ar avea niciun drept de ”a sta la… citeşte
2 1
Kul pe 20 decembrie 2017 19:29
cronicile/comentariile in care se poveste plotul... whywhywhywhywhywhy?
into_the_labyrinth pe 21 decembrie 2017 19:43
După cum ai văzut, am ţinut cont şi de posibilitatea de a crea spoilere prea mari, mărginindu-mă să detaliez doar începutul. Recunosc că scopul unei cronici sau al unui comentariu nu este de a povesti filmul, dar la acest film, deşi nu este unul slab, nu se putea comenta prea mult nici despre subtilităţi, nici despre alte lucruri neobişnuite care mai intră între ingredientele unei pelicule. Cât despre folosirea în exces a cuvântului ”why”, nu credeam că te-am enervat atât de tare.
Iulidesprefilme pe 21 Mai 2019 19:20
Problematică puternică, impresionantă...Oscar la categoria Cel mai bun film străin...
0 0
lili22 pe 08 Martie 2018 18:45
Un film bun ,daca iti dai seama de la inceput privind gambele Marinei, care nu si-a schimbat cartea de identitate...nu spun ceva in plus, sa nu va stric surpriza.
0 1

Spune-ţi părerea despre Una mujer fantástica

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Una mujer fantástica
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells