Triumph of the Spirit

(1989)

Triumful spiritului

Poster Triumph of the Spirit Postere Triumph of the Spirit

Sinopsis Triumph of the Spirit

Mai mult

Bazat pe povestea unui fost boxer grec dar cu sange evreiesc, medaliat la Olimpiada si care a fost luat prizonier in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, actiunea filmului este plasata in tragicul decor al lagarului de la Auschwitz.

Aici, curajosului boxer Salamo (Willem Dafoe), ii este permis sa supravietuiasca atat timp cat lupta pentru amuzamentul ofiterilor germani.
Insa, in afara de propria piele, Salamo mai are de salvat inca doua: batranul sau tata (Robert Loggia) si…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.8
Vezi pe Hbo Max

Caseta tehnică

Produs de

Nova International Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Egmont Film

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Vegetarian pe 22 Septembrie 2012 00:19
in Germania inca mai exista ura fata de straini si actiunile de intimidare a emigrantilor , a turcilor nascuti in Germania etc , sunt destul de tolerate de legislatia germana si judecatorii germani . Daca poporul german a strans ura fata de evrei si un conducator al lor in loc sai izgoneasca iau ucis , probabil in viitor acest popor va proceda la fel cu strainii din Germania sau cu germanii proveniti din parinti tigani , turci , romani etc .. care nu sunt blonzi cu oki albastri etc !?

Este un film potrivit si pt lista : Case , apartamente - Probleme , solutii = Dupa venirea lui Hitler la putere , casele si apartamentele iau facut pe oameni sa nu renunte la obiectele adunate , proprietarii sau kiriasii au tot amanat sa plece din Germania nazista pana cand au fost bagati in ghetouri , apoi in lagare , kinuiti la munca bruta si apoi ucisi .. Kiar daca nu aveau prea multi bani… citeşte

1 0
CANTALUP pe 9 octombrie 2012 20:13
De obicei astfel de filme sunt intelese si apreciate mai mult de catre cei care au trait ceva asemanator . Din pacate cei care nu se numara printre aceia care au patit asa ceva , sau nu cunosc macar pe cineva care a patit asa ceva , deobicei nu vor sa asculte de sfaturile nimanui , si ajung sa invate pe propria socoteala ! Se numeste taxa pe prostie . Cine nu primeste sfat , nu merita sa fie ajutat ! Intotdeauna a fost mai ieftin sa previ decat repari .
margott pe 08 Noiembrie 2011 16:24
Chiar daca nu e la fel de cunoscut precum alte filme despre holocaust, Triumph Of The Spirit reuseste sa impresioneze prin interpretarea convingatoare a actorilor.
1 2
alex_il_fenomeno pe 25 Iunie 2011 19:32
un film extraordinar , ce impresioneaza prin dramatismul preponderent in el ! un alt film remarcabil pe tema evreilor persecutati ! iar Willem Dafoe este imperial , facand unul dintre cele mai bune roluri ale sale !
1 4
mesersmith pe 21 Ianuarie 2013 01:27
Tulburator...
Nici nu stiu ce sa scriu.
De fapt, nu e nimic de scris. Oamenii nu ar trebui sa poata face astfel de lucruri...si totusi pot.
Mereu ma intreb unde o fi fost Dzeu atunci, in perioada aia...
Probabil era in concediu.
Speranta moare ultima...dar totusi...moare...

0 0
dido pe 06 Ianuarie 2012 11:31
Oroare numele tau e om...
Ce poate fi mai terifiant decat o gara in miez de iarna,plina cu evrei abia coborati din trenurile de marfa inghetate si care asteapta sa fie triati,nici ei nu stiu de ce,cu copii in brate si parintii batrani dupa ei...si coada la ,,dus" intr-o cladire cu intrare dar fara iesire...Filmele despre ororile din lagarele de concentrare din cel de-al doilea razboi mondial ma epuizeaza si ma fac sa-mi fie rusine pentru rasa omeneasca...daca aveti puterea uitati-va la acest film...
0 1

Spune-ţi părerea despre Triumph of the Spirit

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells