Tierra

(1996)

Tierra

Poster Tierra Postere Tierra

Sinopsis Tierra

Undeva, în oceanul negru care este cosmosul, Angel soseste într-o zona cu culturi de vita de vie, une avea menirea de a eradica o insecta care face ca gustul recoltei sa se schimbe. În comunicarea pe care o are cu oamenii locului, Angel gaseste solutia pentru a-si rezolva dedublarea de personalitate alegând între doua femei: Ángela, casatorita ti blonda si timida si Mari, o tânâra roscata, îndrazneata si usor perversa.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Sociedad General de Televisi

Distribuitorul international

Asociace Cesk

Țara

Spania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 10 Decembrie 2014 00:47
x
"Moartea nu inseamna nimic, dar daca-ai fi complet mort nu m-ai auzi..
Deci esti aici , Angel, in mijlocul celui mai mare si mai necunoscut ocean ce ti-l poti imagina .Existenta e insotita de un inevitabil sunet de fundal numit suferinta, pe care-l putem ingropa doar pe jumatate.Dar nu dispera..Traiesti in singura lumina cunoscuta in univers.O micuta insula care iti este la nivelul ochilor,dar ciuruita cu gauri de mister..."
Cat de poetic poate fi Julio Medem in filmele sale...
Dupa vizionarea acestei pelicule sunt de parere ce aceasta este capodopera sa, un film profund, psihologic, spiritual, incarcat de simbolism la tot pasul.
Filmul vorbeste despre un OM cautand un balans, un echilibru intre sinele interior si realitatea exterioara....
De la primele cadre ale acestuia iti dai seama ca urmeaza sa experimentezi ceva deosebit.
Tierra incepe cu o… citeşte

6 1
bitter_moon pe 13 Decembrie 2014 13:14
„Nemurirea în timp trebuie căutată în deșeu, în excrement și nicăieri în altă parte… Și fiindcă cea mai înaltă misiune a omului pe pământ este aceea de a spiritualiza totul, excrementul este, în mod deosebit, elementul care are cel mai mult nevoie de așa ceva.”
Salvador Dali - Jurnalul unui geniu

Am pornit de la acest citat găsind o similitudine ȋntre logica după care marele pictor și-a construit opera și cea a lui Julio Medem, care cu același curaj specific suprarealismului creează un film care pe mine m-a cucerit total de la primele cadre. Chiar și ȋn lipsa monologului personajului principal care face introducerea ȋn subiect, imaginile ar fi fost preambulul perfect la tema asupra căreia regizorul reflectează ȋntr-un mod pitoresc, pasional, plastic, intens cromatic, original…

Cerul este prea sus, ȋngerii mor,… citeşte

3 1
wildinthecountry pe 13 decembrie 2014 19:10
filmul e incredibil baby cum se oglindeste totul in elementele naturii..totul se poate reflecta in comportamentul uman,de la gandaceii de vin pana la traznetul care reflecta imaginatia debordanta a lui Angel sau hiperactivitatea sexuala a lui Miri
bitter_moon pe 13 decembrie 2014 19:37
Pentru mine a fost un adevărat răsfăţ la nivel de vizual. Frumuseţe ca cea a cadrelor din acest film, rar am văzut de-a lungul timpului! De mai multe ori am dat pauză pentru a mă putea bucura ȋn tihnă de imaginile ce nu conteneau să mă surprindă prin culoare, inedit, ȋndrăzneală. Am trăit emoţii similare celor avute ȋn marile muzee, ca urmare a contemplării unor tablouri create de pictori celebri.
cosmin742000 pe 20 Decembrie 2014 10:02
O alta capodopera a regizorului Julio Medem , un film plin de simboluri.Ca si in celelelate filme ale sale Medem incepe cu o poveste cam incoerenta , pentru ca odata cu vizionarea sa ma atraga total.
1 2
wildinthecountry pe 20 decembrie 2014 10:13
Ma bucur ca ti-a placut Stiam ca o sa iti placa

Spune-ţi părerea despre Tierra

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells