The Post

(2018)

The Post: Secretele Pentagonului

Poster The Post Postere The Post

Sinopsis The Post

Mai mult
The Post

Steven Spielberg revine pe marile ecrane alături de Meryl Streep şi Tom Hanks cu "The Post: Secretele Pentagonului", un film care aduce în prim plan subiectul controversat al unuia dintre cele mai mari scandaluri care au vizat vreodată Pentagonul.

În rol principal îl regăsim pe Tom Hanks, care îl interpretează pe editorul Ben Bradley, cel care alături de Katharine Graham (Meryl Streep), prima femeie editor al unui ziar american important, se aruncă într-o cursă contra-timp împotriva publicaţiei The New…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Vezi pe Netflix
2 nominalizări Oscar, 6 nominalizări Globul de Aur
Vezi toate premiile
Meryl Streep Meryl Streep Kay Graham Tom Hanks Tom Hanks Ben Bradlee Sarah Paulson Sarah Paulson Tony Bradlee
Bob Odenkirk Bob Odenkirk Ben Bagdikian Alison Brie Alison Brie Lally Graham Bruce Greenwood Bruce Greenwood Robert McNamara
David Cross David Cross Howard Simons Michael Stuhlbarg Michael Stuhlbarg Abe Rosenthal Matthew Rhys Matthew Rhys Daniel Ellsberg
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Papers

Produs de

DreamWorks

Distribuitorul international

Twentieth Century Fox

Distribuit in Romania de

Vertical Entertainment

Țara

SUA

Box office The Post

Weekend premieră (19.02.2018)
  • Loc 3
  • Spectatori 17.330
  • Încasări (RON) 370.297,91
Total
  • Spectatori 47.531
  • Încasări (RON) 986.249,61
  • Încasări (USD) 260.512,77

Părerea criticului

Gloria pe 28 Februarie 2018 10:57
despre o reusita istorica a presei
The Post, dublu nominalizat la Oscar, rulează pe marile noastre ecrane, cu o distribuție de calibru ce îi numără pe Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk. Subiectul filmului este unul politic şi de actualitate (inclusiv în contextul politic din România) fiind practic un precedent în care un preşedinte american a ajuns - în cele din urmă - să fie destituit după ce presa a descoperit diverse practici ilegale ale acestuia.

Începutul anilor 70, Statele Unite. În plin Război Rece, Richard Nixon este un preşedinte republican gata să capitalizeze pe marginea fricii americanilor faţă de comunism şi gata să îşi impună carisma proprie. Însă, în acelaşi timp, războiul din Vietnam e în derulare, şi tot mai mulţi tineri americani îşi pierd viaţa în timp ce victoria pare tot mai puţin probabilă. Generaţia Flower Power protestează pe… citeşte

3 7

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dmsteaua pe 16 Februarie 2018 02:51
Un film extrem de plictisitor,cu o pleiadă de actori care au avut un singur merit : au ieșit la numărătoare. La Oscar va candida la categoria ,, Cel mai anost film" ,iar spectatorul care va rezista până la final va merita cu prisosință o statuetă.
7 19
marius2000pop pe 22 mai 2018 04:47
nu inteleg cum sunt lasati oligofreni ca tine sa comenteze lucruri pe care nu le vor intelege niciodata!!
alali pe 15 Aprilie 2018 04:48
O noua piesa asezata de cinemaul american in imensul puzzle al istoriei unei natiuni.
The Post, mai exact The Washington Post, este filmul unei stiri ce a transformat ziarul local pe atunci intr-un ziar cu influenta nationala. Croit pe modelul American, chiar si in cazul in care nu ne plac Statele Unite, trebuie sa recunoastem exemplele oferite restului lumii in care libertatea de expresie, libertatea la informare sau alte drepturi fundamentale au triumfat in pofida unor conspiratii si presiuni guvernamentale, la cel mai inalt nivel. Este si motivul pentru care SUA inca mai este un bastion al democratiei in care cetateanul isi mai poate apara drepturile, atat de restranse cate mai sunt ele in zilele noastre.
Filmul este curat si bine construit. Cu o forta si un eveniment surprins de o anvergura mult mai puternica decat cel din Toti Oamenii Presedintelui (1973), film ce a intrat pe usa mare a istoriei, The Post reuseste sa spuna o poveste tehnica adevarata despre… citeşte

4 1
cristi684 pe 28 februarie 2023 20:25
Nota 7,28??? ????????????
alali pe 22 aprilie 2023 08:17
Da. Are o importanta istorica imposibil de negat, povestea din film. Doar ca cinemaul nu e nici gazeta si nici rechizitoriu unui procuror. (Atentie, procurori nu de la noi ca ai nostri chiar sunt inventivi in ceea ce priveste peezentarea "faptelor"). Cum spuneam, la fel ca in cazul "Toti oamenii presedintelui" eveniment marcant, fictiune pt produsul cinematogeafic - zero. Din pacate!
mihaelatb pe 04 Martie 2018 23:17
Da, inceputul este greoi, si uneori esti tentat sa nu mai continui. Dar lucrurile incep sa curga si esti din ce in ce mai prins de evenimente, si traiesti impreuna cu personajele filmului frenezia descoperirilor si traiesti impreuna cu Kay Graham greutatea luarii unei decizii, pretenii sau constiinta. Si te minunezi ce grozav regizor este Steven Spielberg. Sigur ii se va reprosa lipsa actiunii caci nu are nimic din Jaws sau Jurassic Park , dar jungla si falcile pe care le prezinta in acest film, nu sunt cu nimic mai blande ca cele prezentate in anii tineretii.
Cat despre cei doi actori principali... sunt grozavi!
Ma intreb cum poate Meryl sa aiba atatea fatete? Iar Tom la a patra colaborare cu regizorul, fiecare total diferita de celelalte, fara a stirbi cu nimic jocul magistral al actorului

4 4
sabinalin pe 22 Februarie 2018 14:47
Presa in vremurile in care cuvantul scris inca mai conta, mai exista inca preocupare pentru calitate, pentru informarea corecta a cititorilor. La noi a existat asa ceva prin anii 1990, acum s-a cam ales praful, nu mai exista independenta spirituala ci doar propaganda intr-o directie sau alta, adevarul e ultimul care conteaza, nici la ei nu mai e precum in anii 1970, e greu de crezut ca in zilele noastre un presedinte american ar proceda precum a facut-o Nixon in cazul Watergate. Lectie solida de istorie din partea lui Steven Spielberg, un film puternic regizat in maniera clasica, un scenariu bine condus plus doi actori in forma maxima, inca un rol important pentru "nemuritoarea" Merryl Streep, l-am revazut cu placere pe Tom Hanks, ar fi meritat din plin o nominalizare la Oscar in locul insipidului Daniel Kaaluya dar poate ca iar faceau afro-americanii scandal ca sunt prea putini pe… citeşte
4 8
cinefiul pe 06 Martie 2018 20:36
timp si bani pierduti
Adunam un regizor si freo zwei actori buni si speram sa iasa lucrarea. UIte ca nu se potriveste. Mai mult decat slab.
4 14
AdriAdrianna98 pe 08 Februarie 2018 14:50
O fi un film bun, dar sincer eu n-am rezistat sa ma uit la el. Nu am nimic cu filmele lente, dar de obicei compenseaza prin altceva: imagine frumoasa, muzica de calitate, o emotie, ceva. La filmul asta n-am regasit nimic din astea, doar o serie monotona de scene, extrem de greu de urmarit. N-o fi pe gustul meu, de aia nu i-am dat nici nota, dar n-am rezistat sa ma uit la el mai mult de 40 de minute.
4 16
xerses pe 05 Martie 2018 14:58
Foarte intens jocul actorilor, subiectul bine pus in valoare....
3 4
BogdanP. pe 08 Martie 2018 00:00
interesant
Un film despre un altfel de eroi , curaj si dorinta de a face dreptate si a schimba ceva in bine . Merita vazut . Un film asemanator mai nou e Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017) cu Liam Neeson , dar nu e la fel de bine regizat si e mai plictisitor . The Post nu-l consider un film plictisitor cum zic altii la comentarii.
2 0
user-5aad254ed043e pe 19 Martie 2018 11:58
Poate am sperat prea mult...subiectul promitea, actorii la fel, regizorul...si cand colo, la toate caregoriile "zmeura de aur"! Prost regizat in primul rand, dezlanat, plicticos, manierist, propaganda ieftina de tot! The darkest hour a fost la polul opus, perfect!
2 3
roby_shidoby pe 03 Martie 2018 18:36
Bun deoarece dezvăluie fapte reale ( ex. SUA în 1954 au falsificat alegerile din Vietnam)
Chiar dacă duce o lipsă completă de acțiune(bătăi) punctul forte e că dezvăluie secrete de stat ocrotite de LBJ, Kennedy, Eisenhover în legătură cu războiul din Vietnam pe care mulți nu le știu nici în ziua de azi.
2 6
buzoian pe 26 Decembrie 2020 10:51
Un film puțin mai greu, nu e pentru oricine. Dar pentru că lucrez in presa am ținut să-l văd. După 3-4 încercări nereușite, de Crăciun, anul asta, am mulțumit restul familiei cu Gone with the wind, iar apoi l-am văzut până la capăt. A devenit tot mai interesant (și de real) pe măsură ce treceau minutele. Au mai fost filme bune despre presă, dar acesta surprinde mai bine relația, într-un moment delicat, dintre patronat și redactorul sef. Finalul e cu happy-end, încurajator, atât pentru jurnaliști cât și pentru patronat de a cauta și publica adevărul.
1 0
andyy pe 11 Februarie 2019 01:23
O pagina de istorie a americii si a presei americane, despre adevar si lupta cu orice risc a unei prese puternice de a scoate la lumina adevaru.
1 0
Iulidesprefilme pe 26 August 2018 10:08
Despre un astfel de subiect mai e întotdeauna câte ceva de spus...
1 1
eddiesor pe 16 Iunie 2019 00:29
Un film despre felul în care trebuie făcută meseria de jurnalist: în ajutorul celor conduși, nu al conducătorilor!
0 0
Ghemot pe 01 Mai 2018 23:17
Un film bun marca Spielberg. Face parte din categoria filmelor „de oscar”, dar care merită doar nominalizări!
0 0

Spune-ţi părerea despre The Post

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Post
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells