The Nun

(2018)

Călugărița: Misterul de la mănăstire

Poster The Nun Postere The Nun

Sinopsis The Nun

Mai mult
The Nun SUB

După ce o tânără călugăriță își ia viața în condiții misterioase la o mănăstire izolată din România, înalții prelați de la Vatican hotărăsc să cerceteze incidentul. Astfel, în ciuda trecutului său destul de obscur, părintele Burke este trimis la mănăstirea Cârța împreună cu o tânără novice, chiar înainte ca aceasta să își depună jurământul final. Reușind să descopere taina blestemată pe care o ascune mănăstirea, cei doi ajung să își riște nu doar viața,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
Taissa Farmiga Taissa Farmiga sora Irene Charlotte Hope Charlotte Hope sora Victoria Demián Bichir Demián Bichir părintele Burke
Vera Farmiga Vera Farmiga Lorraine Warren Patrick Wilson Patrick Wilson Ed Warren Maria Obretin Maria Obretin sora Abigail
Lili Taylor Lili Taylor Carolyn Perron Dana Voicu Dana Voicu Ingrid Bisu Ingrid Bisu sora Oana
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Valak
  • Monahinja

Produs de

New Line Cinema

Distribuitorul international

Warner Bros.

Distribuit in Romania de

Vertical Entertainment

Țara

SUA

Box office The Nun

Weekend premieră (03.09.2018)
  • Loc 1
  • Spectatori 91.233
  • Încasări (RON) 1.811.798,53
Total
  • Spectatori 303.262
  • Încasări (RON) 6.078.556,53
  • Încasări (USD) 1.523.893,76

Părerea criticului

StefanDo pe 05 Septembrie 2018 13:12
Unul dintre cele mai promiţătoare horror-uri ale anului şi spin-off al filmelor The Conjuring şi Annabelle, The Nun are în centrul atenţiei cel mai înspăimântător personaj negativ al francizei, demonul Valak. Faptul că el este prizonier într-o mănăstire din România face horror-ul cu atât mai interesant pentru publicul de la noi. Iată mai jos ce ţi-ar putea plăcea la acest film care se lansează vineri în cinematografele din ţară.

Acţiunea are loc în anul 1952, când sinuciderea unei călugăriţe la mănăstirea Santa Carta din munţii României pune pe jar Vaticanul. Părintele Anthony Burke (Demián Bichir), un specialist în manifestări religioase suspecte, este trimis să investigheze ce s-a întâmplat. Îl însoţeşte soră Irene (Taissa Farmiga), o tânără care se pregăteşte să devină călugăriţă. Investigaţia începe cu Frenchie… citeşte

11 8

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
andrei_oarga pe 07 Septembrie 2018 21:39
In ciuda parerilor negative,mie mi-a placut acest film,atmosfera a fost una intunecata si apasatoare,actorii au jucat bine iar efectele au fost foarte bine realizate,merita vazut de fanii horror in special!
19 6
sapilah pe 13 octombrie 2018 00:41
Am găsit un site de vizionat filme de bună calitate și mereu pus la dispoziție zi în orice moment cu o bună calitate. »» »» FILMSONLINE7.BLOGSPOT.COM
DarkCat pe 09 Septembrie 2018 18:30
James Wan a facut treaba buna si de data asta,daca iti place The Conjuring si Annabelle trebuie sa vezi si The Nun..mister,suspans si bineinteles aparitii infioratoare...Mi-a placut sa vad Castelul Corvinilor in film,poate acum turistii straini vor veni sa-l vada in cautarea lui Valak :))
15 5
mihnea_aspru95 pe 9 septembrie 2018 23:57
au facut o publicitate extraordinara la Castelul Corvinilor din Hunedoara, gen, asta va fi noul Castel Bran :)
Tank..T34 pe 07 Septembrie 2018 21:23
Frumos film
Sonorizare ff buna
Suspans..
Nota...9/10

11 8
preda_diana pe 05 Septembrie 2018 22:44
Am mers la avanpremiera de astăzi, fără a avea prea multe așteptări. Un trailer, deși bun, poate păcăli și nu de puține ori am luat plasă. Acum, chiar nu am luat plasă...pur și simplu m-am îndrăgostit de acest film și sincer, cred că este mai bun chiar decât seria Conjuring. Am avut inima în gât de la început până la sfârșit mai ales că l-am văzut în 4DX. Cu siguranță merită văzut și îl recomand cu căldură.
10 7
George.M pe 5 septembrie 2018 23:37
cred ca glumesti...daca asta e mai bun ca seria Conjuring inseamnca ca dormit la ele...a fost o pierdere de timp acest The Nun !!!!
monallyssia pe 24 ianuarie 2020 06:48
Intenționez să văd filmul, fiind un fan al filmelor horror deși îmi plac foarte puține, le număr pe degete. Dar ...încercarea moarte n-are, poate fi un film bun, așa cum a fost și impresia ta, Diana. P.S. De ce trebuie să se producă mai mereu pe Cinemagia la comentarii, atacuri la persoane, jigniri frontale, pentru părerile care nu ne convin? NU există părerea absolută sau perfectă despre un film, impresiile sunt extrem de diferite și subiective! De ce simt mulți nevoia să „corecteze” impresiile altora? Fiecare are dreptul să-și exprime opinia și mai ales să nu fie contrazis personal. Ce vină am eu, de exemplu, că mi-a plăcut Undeva, cândva, care altuia i se poate părea o dulcegărie? Poate că primul impuls gândit ar fi: „Băi prostule, nu înțelegi trăirile înalte” :) Dar nu voi da niciodată replica asta cuiva pentru că nu aș face decât să jignesc degeaba. Se poate anula oare o impresie deja cimentată în structura preferințelor unor persoane? În niciun caz. Poți să spui că nu ți-a plăcut filmul, să vii cu argumente contra fără referiri directe.
crisalisa pe 06 Septembrie 2018 00:49
e foarte bun, nu e gore, dar e horror, are mister de la inceput, are suspans. Doar sa-l vez il la cinema, nu pe varianta cam,sau astepti pana apare o buna varianta pe net. Bafta.
9 4
user-5b93a42295d59 pe 09 Septembrie 2018 19:43
Cel mai bun horror vizionat de mine in ultimul timp!!!
9 10
Floryn06 pe 07 Septembrie 2018 23:24
Pentru mine a fost un film reușit pe care l-am urmărit cu mult suspans și entuziasm. Am trecut cu vederea toate minusurile, pentru că e plăcut să iți imaginezi cum un asemenea film va fi văzut de o mulțime de străini , în contextul în care este filmat în România , iar numele țării noastre se aude de cel puțin 7 ori.
9 10
Lveb pe 18 octombrie 2018 14:56
Inteleg ca ti-a placut, dar cum naiba sa-i dai zece? La ce filme te uiti de obicei, pe bune? Daca asta e 10, The Conjuring sau Conjuring 2, care au fost net superioare? Si inca ceva, cica numele tarii noastre e aude de cel putin 7 ori :)))) Da, intr-un film mediocru. Daca esti patriot, uita-te la Civil War, acolo apare Romania foarte putin, dar intr-un film foarte bun.
Floryn06 pe 15 martie 2019 12:34
Faza cu Romania era pentru a accentua faptul că totuși s-a filmat in Romania:)). Pentru mine inseamnă mult acest lucru, mai ales că am vizitat cam toate locațiile in care s-a filmat. Pe urmă mai e și Taisa Farmiga, practic ea ma determinat sa dau aceasta notă( foarte subiectivă). Faptul că Vera Farmiga e actrița mea preferată(ever) mă face să mă bucur că ai considerat apariția ei singurul moment de calitate al filmului. :D
alexandru23a pe 08 Septembrie 2018 23:23
Un film foarte bun, pe masura asteptarilor mele, o poveste interesanta.
Cand am aflat ca, defapt nu era nicio calugarita la manastire, si totul a fost o inscenare de-a lui Valak, m-au luat serios fiorii pe sira spinarii :))
Valak e un personaj foarte inspaimantator, mi a placut foarte mult inca din filmul Conjuring.
Cum am spus, o poveste foarte bine facuta si interesanta !

8 3
mihnea_aspru95 pe 27 septembrie 2018 20:07
ai dat un mic spoiler în al doilea paragraf, dar în rest e okey.
user-5b92dfdba511a pe 08 Septembrie 2018 23:05
foarte bine gandit filmu,are tot ce-i trebuie pt un horror de calitate,nu trebuie ratat.
7 3
demmonika pe 17 Septembrie 2018 10:06
De vazut pentru cei care adora filmele horror
Un film horror care merita vazut,te tine in suspans,sunetul din film la cinema il face sa para si mai horror la fel si efectele speciale.Faptul ca e filmat in Romania e un lucru foarte bun deoarece imaginile cu dealurile cu( castelul)si manastirea sunt reale si arata perfect pentru acest film.Nu am dormit toata noaptea dupa ce l-am vazut :)).Povestea filmului e interesanta si il consider un film reusit.Cateva aspecte nu mi-au placut in sensul ca in 1952 toate maicutele stiau engleza,in afara de faptul ca e vorba despre romania,nu se aude decat o singura data o propozitie in romana din ce imi aduc aminte cand francezul intreaba un copil ceva.Mi-ar fi placut sa vorbeasca mai mult in romana fiind vorba de Romania, dar in rest per total a meritat vizionarea in cinema.Si ar mai fi ceva...e vorba doar de calugarite catolice aici..despre ortodoxism nimic,avand in vedere ca Romania este o… citeşte
7 4
Dacianus pe 19 septembrie 2018 22:05
Nu cred ca e cazul sa ne asteptam sa invatam istorie dintr-un film horror, dar asa ca fapt divers: in Transilvania, imediat dupa razboi, catolicii români au fost obligati sa treaca la ortodixism. Toti cei patru bunici ai mei erau catolici, din Biserica Româna Unita cu Roma. Daca ramaneam asa, probabil in Ardeal românii ar fi fost majoritar catolici. :)
grzflorin pe 12 februarie 2019 22:51
N-au fost obligati ci desfintati de partidul comunist si alipiti ordtodoxiei.Tovarasul a spus si s-a facut. Nu te-a intrebat nimeni ce vrei tu ca om sau ca biserica, iar termenul corect e de "uniti" (o combinatie intre catolicism si ortodoxie cu aparteneta fata de Roma) si nu de catolici .
user-5a57c81b2a9f1 pe 07 Septembrie 2018 15:07
Filmul a fost super, cei care au griji sa le lase acasa, nu vorbim de un film artistic ci de un film care te tine in priza tot timpul cu o poveste draguta.Nota 8 de la mine!
7 4
vipvalentin_braila pe 07 Septembrie 2018 19:47
L-am vazut 4dx si mi-a placut ! Sonorizarea in special.
7 5
1900toamna pe 11 septembrie 2018 19:33
Am venit la comentarii deoarece eram curioasa dacă zice cineva ceva de 4dx, mâine merg sa îl vad și eu, sper sa merite.
marin_sandor pe 26 Septembrie 2018 21:43
Bun
Merită văzut.
Scenariul e putin cam tras de coadă, unele lucruri nu prea au logică în șirul acțiunii. Oricum, această categorie de filme nu se remarcă prin scenarii extradordinare.
Pe de altă parte, partea horror mi s-a părut foarte bună; efectele, sunetul, mai ales în cinema, mi-au făcut puțin pielea de găină.

6 1
AeroX pe 06 Septembrie 2018 11:06
Cel mai impunator si infricosator aspect al seriilor Conjuring / Annabelle era indubitabil reprezentat de acest demon calugarita, care acum primeste un film dedicat, unul pe care il si merita, mai ales intr-un cadru romanesc - ceva pozitiv, facandu-ne reclama.

Partea nasoala ar fi ca personajele sunt prea neconvingatoare (mai ales cele trei principale), iar in unele momente prea tensionate se starneste un umor involuntar si deloc util.
Dar tot ce tine de demon e cum trebuie si pe mine doar asta ma interesa, oricum in filmele astea horror actorii joaca fad / nememorabil, dar in acest film parca prea neconvingator.
La modul general din filmele de genul asta ramai cu niste stari de spaima ca amintiri, nu cum facea glume obraznice acel Frenchie Canadian guy. Zic si eu. Mai ales ca filmul te tine in priza constant si eu, unul, ma rugam sa tina cat mai mult suspansul.

4 3
mihnea_aspru95 pe 6 septembrie 2018 13:54
Aha, da! M-au distrus "acting-urile de calitate" la francez și la Sora Oana (Ingrid, românca noastră adorata de WAN), ăla prea comic, iar ea cringe as f*ck, bunch of amateurs :)). Oricum, bine că au fost fazele alea mai întunecate cu NUN (au salvat filmul, oarecum). Dacă ăsta o să aibă un succes, gen să treacă de $230 milioane, vor face și un NUN 2 mai mult ca sigur (și, poate va fi ca în cazul lui Annabelle, continuarea să fie mai bună decât prima). Deci tot Annabelle 2: Creation, rămâne cel mai bun spin-off din universul Conjuring, cel puțin pentru mine.
cavallioty pe 8 septembrie 2018 17:51
incasari are deci un The Nun 2 este inevitabil dar macar sa urmeze reteta Annabelle si urmatorul sa fie mult superior
bianca_garoiu pe 10 Septembrie 2018 22:27
Daca merinla film cu asteptari marca Conjuring si Anabelle, cel mai probabil vei fi dezamagit.
Scenariul este unul care lasa de dorit, sunt multe momente repetitive si previzibile. Sunetul este bine realizat si acesta este singurul motiv pentru care mai tresari ocazional. Per total, am vazut filme mult mai bune, care te faceau sa te uiti peste umar cand ieseai seara din cinema (Conjuring, Anabelle, Insidious). Dezamagitor.

4 4
mihnea_aspru95 pe 28 septembrie 2018 11:29
Totuși, nu e mai dezamăgitor decât prostia crasă Annabelle 2014 (acela a fost și încă este cel mai slab capitol din universul Conjuring). Annabelle 2, însă, a fost bun... și un pic mai scary decât Conjuring 2. Iar cel mai scary dintre scary e Conjuring 2013, așa ceva n-o să mai vedem în acest deceniu *at least*

Spune-ţi părerea despre The Nun

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Nun
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells