Articole The Great Gatsby

(2013)

Marele Gatsby

Despre echipa de producție

BAZ LUHRMANN (Regizor, Producător, Scenarist) a uluit imaginația publicului și a criticilor din întreaga lume cu numeroase succese comerciale în film, operă, teatru, muzică și multi-media. Este fondatorul și directorul Bizmark Inq. și a companiilor subsidiare, Bazmark Live și Bazmark Music. Succesele sale comerciale denotă abilitatea instinctivă de a anticipa gusturile publicului și de a oglindi spiritul vremurilor.

Ultimul film al lui Luhrmann, Australia, a fost primul dintr-o trilogie de senzațională. Captivanta dramă istorică a obținut o nominalizare la Oscar pentru design de costume, realizat de soția și partenera sa, Catherine Martin, și a marcat a treia colaborare cu Nicole Kidman, care a jucat în filmul său anterior, Moulin Rouge!.

Moulin Rouge!, în care joacă și Ewan McGregor, a fost conceput, scris, produs și regizat de Luhrmann. Filmul a deschis Festivalul de Film de la Cannes în mai, 2001, și s-a clasat pe primul loc la încasări în Marea Britanie, Franța, Australia și Elveția. Filmul a încasat 170 de milioane de dolari în toată lumea și a fost distins cu numeroase premii prestigioase, printre care Globul de Aur pentru cel mai bun film, musical sau comedie, premiul Comitetului Național al Recenzorilor, premiul pentru filmul anului decernat de Breasla Producătorilor din America și două premii Oscar, pentru scenografie și design de costume realizate de Catherine Martin. Moulin Rouge! a mai obținut șase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. De asemenea, Luhrmann a fost nominalizat la premiile BAFTA la categoriile cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu și la Globul de Aur pentru regie. Regizorul a fost producătorul executiv al celor două albume ale coloanei sonore a filmului, care au obținut discul de platină și s-au vândut în peste șase milioane de exemplare în întreaga lume.

Luhrmann este renumit și pentru îndrăzneața ecranizare Romeo și Julieta, în care joacă Leonardo DiCaprio și Claire Danes. Luhrmann a contribuit la scenariu, a regizat și a produs hitul internațional. Filmul s-a clasat pe primul loc în săptămâna de deschidere, în Statele Unite, și a încasat peste 140 de milioane de dolari la nivel mondial. A obținut numeroase premii: patru premii BAFTA, inclusiv pentru regie și cel mai bun scenariu adaptat, două premii acordate la Festivalul de Film de la Berlin, unul pentru regie, Ursul de Aur pentru interpretarea lui Leonardo DiCaprio și Catherine Martin a fost nominalizată la Oscar pentru cel mai bun director de creație.
Albumele cu coloana sonoră, produse de Luhrmann au obținut trei discuri de platină în Statele Unite și s-au vândut în peste șapte milioane de exemplare în toată lumea.

Romeo și Julieta a fost următorul lui film după succesul internațional și debutul lui în cinematografie, Dansuri de Societate. Filmul din urmă a încasat peste 80 de milioane de dolari la box office, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde a câștigat premiul Prix de la Jeunesse și o mențiune la Camera d’Or. Apoi a câștigat numeroase premii internaționale, printre care trei premii BAFTA și opt premii AFI, acordate de Institutul de Film Australian.

Lungmetrajul Dansuri de Societate a fost conceput pe baza unei piese de teatru scrisă și regizată de Luhrmann în timp ce studia actoria la Institutul Național de Arte Dramatice din Sydney. Piesa de teatru a marcat începutul colaborării cu scenaristul Craig Pearce și a fost repusă în scenă de mai multe ori și cu mult succes, inclusiv de compania de teatru experimental Six Year Old, condusă de Luhrmann, înainte să devină un film apreciat și aclamat în 1992.

După ce a absolvit universitatea, între reprezentațiile piesei de teatru Dansuri de Societate, Luhrmann conducea altă trupă de teatru experimentală, Proiectul Ra, pentru opera australiană, unde a realizat aclamata operă „Lake Lost”, în colaborare cu compozitorul Felix Meagher. Această producție a marcat începutul colaborării sale cu Catherine Martin. După „Lake Lost” a urmat „Dance Hall”, un musical la scară mare pus în scenă de Luhrmann și Martin în Sydney. Au mai urmat câteva opere clasice și originale, printre care producția operei lui Puccini, „La Bohème”, pentru opera australiană, care a luat premiul MO pentru cea mai bună operă a anului. Producția a fost reluată în 2002 pe Broadway, unde a fost întâmpinată cu aplauze și urale. Aceasta a fost nominalizată la șapte premii Tony, printre care pentru cea mai bună reapariție și cel mai bun regizor și a câștigat premiul pentru distribuție excepțională, decor și iluminare. După două sute de reprezentații, în 2004 au plecat în turneu la teatrul Ahmanson din Los Angeles, unde opera a fost nominalizată la șapte premii Ovation, dintre care a câștigat premiile pentru distribuție, decor, iluminare și sunet.

Luhrmann a pus în scenă și interpretarea lui a versiunii lui Benjamin Britten a piesei de teatru „Visul Unei Nopți de Vară” pentru opera australiană. După ce a atins succesul în Sydney și Melbourne, producția a câștigat premiul criticilor la Festivalul de la Edinburgh. În același ani, Martin și Bill Marron au redactat o ediție specială a revistei Vogue Australia, cu Nicole Kidman și Kylie Minogue.

După ce a realizat filmul Romeo și Julieta, Luhrmann a înființat compania australiană Bazmark Inq. și a început să lucreze la albumul „Something for Everybody”. Melodia „Everybody’s Free to Wear Sunscreen” extrasă de pe album a urcat pe primul loc în topurile britanice și a luat discul de aur în Statele Unite și a răsunat din radouri în lumea întreagă.

Sub îndrumarea lui Catherine Martin, compania Bazmark a produs colecția toamnă-iarnă a australiencei Collette Dinnigan, designerul renumit, în 1998 la Louvre, în Paris. Apoi, echipa Bazmark Love a conceput și a realizat decorul unei zone a studioului Fox din Australia, care a făcut parte din spectacolul „Lights, Camera, Chaos”, scris și regizat de îndrăgitul regizor de teatru australian Barrie Kosky.
De curând, Luhrmann a conceput, a produs și a regizat campania de publicitate a parfumului Chanel N05, reprezentat de actrița din Moulin Rouge!, Nicole Kidman, și de starul brazilian Rodrigo Santoro. Campania a luat premiul Consiliului Cinematografic de Publicitate American pentru cea mai bună reclamă națională.

CRAIG PEARCE (Scenariu) a absolvit cea mai prestigioasă școală de teatru din Australia, Institutul Național de Arte Dramatice. În 1991, el și Baz Luhrmann au scris scenariul pentru filmul de mare succes, Dansuri de Societate, care a câștigat opt premii ale Institutului Australian de Film, inclusiv pentru cel mai bun scenariu, și a fost nominalizat la cinci premii BAFTA, inclusiv pentru scenariu. De asemenea, a câștigat Prix de la Jeunesse la Festivalul de Film de la Cannes și premiul Literar NSW pentru scenariu.

În 1994, Pearce și Luhrmann au adaptat pentru marele ecran piesa de teatru scrisă de William Shakespeare, Romeo și Julieta. Filmul, în care a jucat Leonardo DiCaprio, a doborât recordurile mondiale la box office în ce privește ecranizările operelor lui Shapespeare. Printre numeroase nominalizări și premii, filmul a câștigat premiul Alfred Baure, Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin și trei premii BAFTA, inclusiv pentru cea mai bună adaptare de scenariu. Pearce și Luhrmann au scris împreună și scenariul filmului Moulin Rouge!. Filmul a deschis Festivalul de Film de la Cannes și a participat în competiție. Filmul a luat numeroase distincții, printre care două premii ale Comitetului Național al Recenzorilor, unul pentru cel mai bun film, nouă premii Golden Satellite, la care a fost nominalizat și pentru scenariu, trei Globuri de Aur, inclusiv pentru cel mai lungmetraj, musical sau comedie, un premiu Grammy, cinci premii ale Institutului de Film Australian, două premii AFI FILM și multe alte distincții internaționale.
A fost nominalizat la 12 premii BAFTA, inclusiv pentru cel mai bun scenariu, la premiul Breslei Scenariștilor pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj și la opt premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

Recent, Pearce a scris scenariul dramei Charlie St. Cloud, regizată de Burr Steers, cu Zac Efron în rolul principal. În prezent, dezvoltă câteva proiecte, inclusiv The Power of the Great Crystal, în parteneriat cu Jim Henson Company și adaptează filmul Dansuri de Societate la scena de teatru.
Pearce lucrează și la serialul de televiziune The Maid, despre Ioana d’Arc și a creat și produce Will, un serial de televiziune despre tânărul Will Shakespeare, care va avea premiera în 2014, la Pivot TV.

CATHERINE MARTIN (Producător, Designer și Scenograf) lucrează de 20 de ani cu regizorul Baz Luhrmann la elementele vizuale ale producțiilor sale cinematografice și de teatru. Martin și Luhrmann sunt parteneri în compania Bazmark Inq, din care fac parte Bazmark Live și Bazmark Music, și este unul dintre cei mai inovativi producători de film, teatru și spectacole de divertisment.

Martin și-a început colaborarea cu Luhrmann în ultimul an de studiu la Institutul Național de Arte Dramatice, când a fost angajată de compania de teatru experimental a regizorului să realizeze decorul producție „Lake Lost”, pentru opera australiană. Martin și colegul ei, Angus Strathie, au luat premiul Victorian Green Room pentru cea mai bună scenografie.

De atunci, Martin a realizat decorul aproape tuturor producțiilor lui Luhrmann, inclusiv al piesei de teatru scrisă de Benjamin Britten, „Visul Unei Nopți de Vară”, pentru care designerul a luat premiul acordat de Cercul Criticilor de Teatru din Sydney pentru cel mai bun decor de operă. Apoi a creat decorul unei versiuni al operei lui Puccini, „La Bohéme”,în 1957. Aceasta a fost montată pe Broadway în 2002 în aplauzele criticilor și Martin a câștigat râvnitul premiu Tony pentru scenografie.
Martin a debutat în cinematografie în 1992 cu filmul de succes regizat de Luhrmann, Dansuri de Societate și a câștigat premiile pentru cel mai bun decor și design de costume acordate de BAFTA și AFI.
A avut același succes în 1996, cu filmul Romeo și Julieta, regizat tot de Luhrman. Martin a luat încă un premiu BAFTA pentru scenografie și a fost nominalizată din nou la premiul Oscar.

În 2001, Martin a câștigat două premii Oscar, pentru designer de costume și director de creație, pentru filmul Moulin Rouge!, două premii AFI pentru scenografie și design de costume și premiul Criticilor de Film din Los Angeles pentru cel mai bun decor, printre multe altele.
În 2008, Martin a realizat decorul și costumele senzaționalului film regizat de Baz Luhrmann, Australia, pentru care a fost nominalizată la Oscar. În film joacă Nicole Kidman și Hugh Jackman.
Martin și Luhrmann au redactat primul număr de ediție limitată al revistei Vogue Australia, ianuarie, 1994, și, în colaborare cu Karl Lagerfeld, au creat campania globală din 2004 Chanel N05: The Film, reprezentată de Nicole Kidman.

Catherine Martin are o afacere în parteneriat cu Designer Rugs și Mokum, companii care confecționează covoare și carpete. Prin aceste țesături, Martin își exprimă estetica și stilul personal. Câteva dintre creațiile ei pot fi văzute în Marele Gatsby și decorează hotelul Plaza din New York și numeroase magazine Tiffany&Co din toată lumea.
Martin așteaptă cu nerăbdare să colaboreze din nou cu Luhrmann la următoarea producție de teatru, Dansuri de Societate Live, care va fi pusă în scenă în 2014.
Martin călătorește între Sydney, New York, și Paris și are doi copii, Lillian, în vârstă de nouă ani, și William, șapte ani.

DOUGLAS WICK (Producător) este un producător premiat al căror filme au înregistrat încasări de peste 1, 5 miliarde de dolari la box office și a primit 20 de nominalizări și șapte premii Oscar.
Gladiatorul, produs de Wick, în regia lui Ridley Scott, a câștigat cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, și a avut încasări la nivel mondial de peste 450 de milioane de dolari. De asemenea, a luat patru premii BAFTA, premiul pentru filmul anului acordat de Breasla Producătorilor din America, premiul MTV Movie Award pentru cel mai bun film și premiul AFI pentru filmul anului.
Wick a fost nominalizat la câteva categorii la premiile Oscar și a luat Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie cu primul film pe care l-a produs singur, O Femeie Face Carieră, regizat de Mike Nichols.

În 2014 va fi lansat filmul produs de Wick, adaptarea romanului bestseller al Veronicăi Roth, „Divergent”, în regia lui Neil Burger, cu actorii Shailene Woodley și Kate Winslet. Printre filmele sale anterioare se numără Lupul, regizat tot de Mike Nichols, cu Jack Nicholson și Michelle Pfeiffer, Clubul Vrăjitoarelor, thrillerul de spionaj Spioni de Elită, cu legendarii Robert Redford și Brad Pitt, regizat de Tony Scott, și Omul Invizibil, în regia lui Paul Verhoeven. Pentru rolul din Tinerețe Furată, produs de Wick, Angelina Jolie a luat premiul Oscar și Globul de Aur.

În 2001, Wick a atras-o în funcția de co-președinte pe Lucy Fisher în compania sa de producție Red Wagon Entertainment, ea fiind fostul vice-președinte al consiliului la Sony Columbia Tri-Star Motion Picture Group. Primul film care a rezultat din parteneriatul lor a fost Stuart Little 2, continuarea blockbusterului produs de Wick, Șoricelul Familiei. Apoi Wick și Fisher au produs un număr mare de filme variate, printre care Pușcași Marini, Peter Pan și Memoriile Unei Gheișe. În Afara Legii, cu Jessica Chastain, Shia LaBeouf și Tom Hardy, a avut premiera anul trecut la Cannes.
După ce a absolvit universitatea Yale cu onoruri magna cum laude, Wick și-a început cariera lucrând ca asistentul de producție al regizorului Alan Pakula. A lucrat ca producător asociat pentru prima oară la filmul Starting Over.

Wick este co-fondatorul CuresNow, o organizație care promovează medicina regenerativă și cercetarea celulelor stem. În plus, este membru al comitetului Prop 71, centrul de cercetare de celule stem din California, care în prezent acordă trei miliarde de dolari pentru cercetare în statul California. De asemenea, a fost membrul comitetului Centrului pentru Educarea Copiilor din Los Angeles și al comitetului directorial al Breslei Producătorilor din America. I-a fost decernat premiul pentru producătorul anului NATO ShoWest, premiul pentru carieră David O. Selznick, premiul pentru producătorului anului acordat în cadrul Festivalului de Film de la Hollywood, premiul pentru producătorul anului decernat la Festivalul Internațional de Film de la Santa Barbara și de către Motion Picture Club, premiul Saturn, premiul Los Angeles Father of the Year și premiul pentru realizări în decursul vieții acordat de Friends of Cancer Research.

LUCY FISHER (Producător) este fostul vice-președinte al consiliului la Sony Columbia Tri-Star Motion Picture Group și o producătoare premiată. Alături de partenerul și soțul ei, Douglas Wick, este co-președintele Red Wagon Entertainment. În 2014 va fi lansat filmul produs de Wick, adaptarea romanului bestseller al Veronicăi Roth, „Divergent”, în regia lui Neil Burger, cu actorii Shailene Woodley și Kate Winslet. Filmul produs de Fisher și Wick În Afara Legii, cu Jessica Chastain, Shia LaBeouf și Tom Hardy, a avut premiera anul trecut la Cannes.
Cât timp a ocupat funcția de vice-președinte al consiliului la Sony, studioul a doborât recordul de încasări naționale și internaționale cu filmele supervizate de ea, printre care Bărbați în Negru, Iubitul Meu Se Însoară, Air Force One, Jerry Maguire, Mai Bine Nu se poate și Șoricelul Familiei.

După ce a renunțat la funcția directorială, Fisher a făcut echipă cu producătorul laureat al premiului Oscar, Douglas Wick. Împreună au produs un număr mare de filme îndrăgite de public și de critici, printre care Pușcași Marini, Peter Pan și Memoriile Unei Gheișe, care a fost nominalizat la șase premii Oscar, dintre care a câștigat trei.

Înainte să lucreze la Sony, Fisher a lucrat timp de 14 ani ca vice-președinte executiv al departamentului de producție internațională al Warner Bros., unde a dezvoltat și a supervizat numeroase filme, printre care Evadatul, Culoarea Purpurie, Gremlinii, Tâlharii, Malcolm X, Meciul Secolului, Imperiul Soarelui, Proscrișii și Vrăjitoarele din Eastwick. Anterior, Fisher a fost vice-președinte al producției la Twentieth Century Fox, apoi a preluat funcția de director al producției internaționale la studioul lui Francis Ford Coppola, Zoetrope Studios.

Pe lângă realizările în domeniul creației, Fisher e considerată o pionieră printre femei și mame cu carieră în industria divertismentului. Ea a inițiat și a implementat programul de creșă de la Warner Bros. Studios, folosit apoi și de alte studiouri și care până în prezent a avut în grijă peste două mii de copii ai angajaților studioului Warner Bros.

Dintre numeroasele premii câștigate de Fisher amintim de premiul David O. Selznick pentru realizări extraordinare în cinematografie acordat de Breasla Producătorilor din America, premiul pentru producătorul anului decernat la Festivalul de Film de la Hollywood, premiul Crystal pentru Femei în Cinematografie, premiul Icon acordat de revista Premiere și premiul pentru realizări în decursul vieții acordat de Friends of Cancer Research.
De asemenea, a fost în topul revistei Fortune al celor mai influente femei de afaceri din America.

După ce fiica lor cea mică a fost diagnosticată cu diabet, Fisher și Wick au înființat fundația CuresNow, o organizație care promovează medicina regenerativă și cercetarea celulelor stem. În plus, este membru al comitetului Prop 71, centrul de cercetare de celule stem din California, care în prezent acordă trei miliarde de dolari pentru cercetare în statul California.
Fisher a absolvit universitatea Harvard cu onoruri magna cum laude și vice-președintele comitetului Harvard și consilier al Biroului de Arte de la Harvard.

CATHERINE KNAPMAN (Producător) lucrează în industria cinematografică australiană din 1976 și cu Baz Luhrmann de peste 12 ani, de când a ocupat funcția de co-producător și manager de producție la filmul Moulin Rouge!, premiat cu două statuete, în care joacă Nicole Kidman. A produs următorul film al lui Luhrmann, impresionantul Australia, în care joacă tot Nicole Kidman.
Înainte de a colabora cu Luhrmann, a lucrat la câteva filme independente, ca supervizor de post-producție la Oscar și Lucinda, regizat de Gillian Armstrong și ca producător asociat și manager de producție la Blackrock.

BARRIE M. OSBORNE (Producător Executiv) este producătorul laureat al premiului Oscar al trilogiei Stăpânul Inelelor. Ultima parte a trilogiei, Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui, a luat Oscarul pentru cel mai bun film și Osborne a luat premiul Breslei Producătorilor. În plus, producătorul a fost nominalizat pentru primele două părți ale filmului, Frăția Inelelor și Cele Două Turnuri
În prezent, produce filmele Gloria!, despre viața cântăreței pop-rock Gloria Trevi, și Now Wait for Last Year, bazat pe romanul autorului Philip K. Dick.

Osborne a mai produs Față în Față, regizat de John Woo, Eu și Monstrul Meu, Destinul Unui Războinic, Luna de Porțelan și Syrup. A lucrat ca producător executiv la filmele Matrix, Cel Mai Rapid Motor din Lume, Ia-o de la Capăt!, Un Admirator Fanatic, Dick Tracy, Jucăria, Priviri Înflăcărate, Rapa Nui și Peggy Sue Se Mărită.

Timp de doi ani, cât a ocupat funcția de vice-președinte al departamentului de producție de lungmetraje a Walt Disney Pictures, Osborne a supervizat producții precum Noroc Criminal, Culoarea Banilor, Oameni de Tinichea, Trei Bărbați Și-Un Bebeluș, Băieți Duri, Outrageous Fortune, Cine Vrea Pielea lui Roger Rabbit? și Bună Dimineața, Vietnam.

Născut în New York, Osborne a obținut diploma în arte de la Colegiul Carleton din Minnesota și titlul de doctor la Academia de Artă din San Francisco. Înainte de a intra în industria cinematografică, în 1970, Osborne a fost locotenent în trupele de ingineri din armata americană. A fost admis în programul de pregătire al Breslei Regizorilor din America și a lucrat sub tutela unor regizori precum Francis Ford Coppola, Alan Pakula și Sydney Pollack la filmele Nașul II, Toți Oamenii Președintelui și Cele Trei Zile ale Condorului. Apoi a ocupat diferite funcții în producția filmelor Apocalipsa Acum, Marea Răceală, Regele Comediei, Cotton Club, Cutter și Bone, Fandango și Sindromul Chinezesc.

SHAWN „JAY-Z” CARTER (Producător Executiv) este laureat al 17 premii Grammy, care din 1996 a influențat major cultura populară. Deține numeroase afaceri și a primit multe premii și aprecieri pentru activitatea din industria muzicală. Jay-Z este întruchiparea visului american, în viziunea investitorilor mondiali precum Warren Buffet.
A înființat și este directorul Rocawear, este co-proprietarul echipei New Jersey Nets, e acționarul majoritar al cluburilor de sport 40/40, a investit în Translation Advertising și are un parteneriat cu Iconix Brand Group.

Jay-Z a fost președintele executiv al casei de discuri Def Jam Recordings, unde a lansat carierele artiștilor internațional Rihanna, Ne-Yo și Kanye West înainte de a lega un parteneriat cu Live Nation, astfel înființând compania de producție de divertisment Roc Nation. În 2009, albumul „Blueprint 3” a devenit al 11-lea din cariera sa care debutează pe primul loc în clasamente, doborând recordul la numărul albume de pe primul loc deținute de un artist solo. În 2011, albumul său în colaborare cu Kanye West, „Watch the Throne, a devenit al 12-lea album al său care debutează pe primul loc. În 2012, Jay-Z a fost gazda festivalului de două zile care are loc în Philadelphia, Made in America și a susținut opt concerte cu casa închisă la Barclays Center din Brooklyn.
Jay-Z a înființat fundațiile Shawn Carter de Burse de Merit și Water for Life.

BRUCE BERMAN (Producător Executiv) este directorul executiv al companiei Village Roadshow Pictures. Compania a legat un parteneriat de succes cu Warner Bros. Pictures în scopul de a produce o varietate mare de lungmetraje, distribuite în lume de Warner Bros. și în anumite teritorii de Village Roadshow Pictures.
Printre primele filme produse în acest parteneriat se numărăr hiturile Ce Vrăji Mai Fac Fetele, cu Sandra Bullock și Nicole Kidman, Cu Nașu’ la Psihiatru, în care joacă Robert De Niro și Billy Crystal, Matrix, cu Laurence Fishburne și Keanu Reeves, Regii Deșertului, cu George Clooney, Seniorii Spațiului, regizat de Clint Eastwood care interpretează un rol în film, și Miss Agent Secret, cu Sandra Bullock și Benjamin Bratt.

Sub egida Village Roadshow Pictures, Berman a fost producătorul executiv al filmelor de succes Zi de Instrucție, pentru care Denzel Washington a luat premiul Oscar, trilogia Ocean, Dragoste cu Preaviz, în care joacă Sandra Bullock și Hugh Grant, Misterele Fluviului, regizat de Clint Eastwood, cu Sean Penn și Tim Robins, care au luat premiul Oscar pentru interpretările lor, Matrix - Reîncărcat și Matrix - Revoluții, Charlie și Fabrica de Ciocolată, regizat de Tim Burton, cu Johnny Depp, blockbusterul Legenda Vie, cu Will Smith, drama aclamată Gran Torino, cu Clint Eastwood în rol de regizor și actor, și Sherlock Holmes și Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor, filmele de acțiune regizate de Guy Ritchie, în care joacă Robert Downey Jr. și Jude Law.
Printre filmele produse de el care urmează să fie lansate se numără Mad Max: Fury Road, animația The Lego Movie, thrillerul science-fiction All You Need is Kill, cu Tom Cruise, și science-fictionul de aventură Jupiter Ascending, regizat de frații Wachowski.

Berman a intrat în industria cinematografiei lucrând cu Jack Valenti în Asociația Cinematografică din America în timp ce studia la Universitatea de Drept Georgetown, în Washington D.C. După ce a obținut diploma în drept, a obținut o slujbă la Casablanca Films, în 1978. Apoi s-a mutat la Universal Pictures, iar în 1982 a ajuns în funcția de vice-președinte al departamentului de producție.

În 1984, Berman s-a alăturat Warner Bros., ocupând aceeași funcție, iar patru ani mai târziu a fost promovat în funcția de vice-președinte senior al departamentului de producție. În septembrie, 1989 a fost numit președinte al departamentului de producție de lungmetraje și în 1991 a ocupat funcția de președinte al departamentului de producții internaționale la care a renunțat în 1996.

Sub egida companiei lui Berman, Warner Bros. Pictures a produs și a distribuit filmele Presupus Nevinovat, Băieți Buni, Robin Hood, Prințul Hoților, Șoferul drei Daisy, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun film, Batman Forever, Sechestrați în Larg, Malcolm X, Bodyguard, JFK, Evadatul, Dave-Președinte Pentru O Zi, Hărțuire Sexuală, Dosarul Pelican, Alerta, Clientul, Vremea Răzbunării și Twister.
În mai, 1996, Berman a înființat Plan B Entertainment, o companie de producție de film independent în cadrul Warner Bros. Pictures. A fost numit directorul executiv al Village Roadshow Pictures în februarie, 1998.

SIMON DUGGAN (Director de Imagine) a filmat de curând mult anticipata continuare a filmului regizat de Zack Snyder, 300 - Eroii de la Termopile, 300: Ascensiunea Unui Imperiu, care va fi lansat anul acesta.
Duggan s-a născut în Wellington, Noua Zeelandă, și e unul dintre cei mai buni operatori din cinematografia mondială. A câștigat numeroase premii pentru munca sa, inclusiv premiul Trepiedul de Aur, premiul Gold Award, decernate de Societatea Australiană de Cinematografie și premiul Institutului de Film Australian și al Cercului Criticilor de Film din Australia pentru cea mai bună imagine.

Duggan și-a început cariera la studiourile Roos Wood Film din Sydney, Australia, realizând spoturi publicitare sub îndrumarea unor regizori precum Alex Proyas, David Denneen, James Holt, Kinka Usher și Bruce Hunt. În prezent, filmează campanii de publicitate internaționale cu regizori ca Noam Murro, Tim Godsall și Steve Rogers.

A început să lucreze în film înainte de a pleca în Statele Unite. A lucrat la filme precum Greu de Ucis 4, Lumea de Dincolo 2: Evoluția, cu Len Wiseman, Mumia: Mormântul Împăratului Dragon, cu Rob Cohen, Killer Elite: Înfruntarea, cu Gary McKendry, Numere Fatale, Eu, Robotul și la filmul independent Tineri și Anonimi, cu Gary Proyas.

MATT VILLA (Montaj) este un membru al comunității cinematografice australiene de 20 de ani. Înainte să se ocupe exclusiv de montaj, a fost asistent și editor de efecte speciale, lucrând la numeroase producții locale și internaționale. Datorită înțelegerii profunde ale aspectelor tehnice și ale complexității elementelor narative, Villa este neprețuit la proiecte de diverse genuri, stiluri și amploare.
Printre filmele la care a lucrat se numără Daybreakers, The Final Winter, Happy Feet 2: Mumble Dansează Din Nou și King Kong, în regia lui Peter Jackson. Marele Gatsby marchează a treia colaborare cu Baz Luhrmann, după Moulin Rouge! și Australia.

JASON BALLANTINE (Montaj) a câștigat premiul Cercului Criticilor de Film din Australia pentru montajul filmului Wish You Were Here și a fost nominalizat de către Institutul de Film Australian și Breasla Editorilor din Australia. A mai fost nominalizat la premiile AFI și Cercului Criticilor de Film din Australia pentru filmul Traseul Morții și la premiul Breslei Editorilor din Australia pentru filmele Crocodilul și Caterpillar Wish.
În prezent, Ballantine montează mult anticipatul film Mad Max: Fury Road, al patrulea din serie, regizat de George Miller. În filmul de aventură joacă Tom Hardy, în rolul principal, Charlize Theron și Nicholas Hoult.

În funcțiile de asistent de editor și editor de efecte speciale, Ballantine a lucrat cu mulți regizori și editori de renume de-a lungul a 20 de ani de carieră. Dintre filmele sale amintim de Babe, Babe: Noile Aventuri ale lui Babe în Oraș și Mumble, Cel Mai Tare Dansator, toate în regia lui George Miller, Moulin Rouge! și Australia, în regia lui Baz Luhrmann, Misiune: Imposibilă 2, Orașul Întunecat, Suflete Pierdute în Atlantida, Un American Liniștit, regizate de John Woo, și Războiul Stelelor: Atacul Clonelor și Războiul Stelelor: Răzbunarea Sith, în regia lui George Lucas.

JONATHAN REDMOND (Montaj) lucrează de 18 ani în post-producție de film și televiziune. În acest timp, a fost implicat în toate lungmetrajele produse de compania Bazmark, începând cu Moulin Rouge!, regizat de Baz Luhrmann, Australia și a lucrat și la campania de publicitate Chanel N05: The Film, cu Nicole Kidman, precum și la relansarea Trilogiei Cortinei Roșii a lui Luhrmann. De-a lungul carierei a ocupat mai multe funcții în procesul de montaj.
Redmond a montat numeroase filme documentare, videoclipuri muzicale și instalații video.

ANTON MONSTED (Supervizor Executiv Producție Muzicală, Co-producător) a mai lucrat la trei filme în regia lui Baz Luhrmann: Romeo și Julieta, Moulin Rouge! și Australia. După succesul filmului Rome și Julieta, Monsted a ocupat funcția de director în compania de producție de muzică a lui Luhrmann, Bazmark Music și în 1997 a colaborat cu Luhrmann a albumul de mare succes „Something for Everybody”, care conține hitul „Everybody’s Free to Wear Sunscreen”.
În continuare, Monsted a colaborat cu Luhrmann la Moulin Rouge!, ca supervizor al producției muzicale și producător executiv al coloanei sonore și al celor două albume cu coloana sonoră.
De asemenea, a fost producătorul executiv al campaniei globale Chanel N05: The Film, regizată de Luhrmann.

A supervizat producția muzicală a filmului și a coloanei sonore a lungmetrajului Australia, pentru care a fost nominalizat la premiul Satellite pentru cel mai bun cântec original, „By the Boab Tree”. Pe lângă asta, Monsted a produs înregistrările din culisele filmului, interviuri, reportaje pentru presă.

Între 2004 și 2006, Monsted a creat muzică pentru evenimente în direct, printre care zeci de prezentări de modă, lansări de produse, evenimente sportive, inaugurări și lansări de seriale de televiziune. Punctul culminant al acestei activități a fost în martie, 2007, la aniversarea a 75 de ani de la clădirea podului Harbour din Sydney, când peste un milion de trecători au ascultat muzica lui în timp ce treceau podul.

În 2012, Monsted a produs seria de opt scurtmetraje regizate de Baz Luhrmann pentru expoziția „Impossible Conversations: Prada and Schiaparelli” de la Institutul de Costume din cadrul Muzeului Metropolitan de Artă din New York.

CRAIG ARMSTRONG (Compozitor) a câștigat numeroase premii Grammy și Globul de Aur, lucrând la o mare varietate de filme, inaugurări și albume proprii. A compus melodii minunate și complexe pentru filme renumite, printre care Surorile de la Azilul Magdalene, Elizabeth: The Golden Age, Pur și Simplu Dragoste și Un American Liniștit. A colaborat cu regizori cu prestigiu, inclusiv cu laureatul al premiului Oscar Oliver Stone și Richard Curtis, nominalizat la premiul Oscar.

Printre distincțiile lui Armstrong se numără premiul Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră, pentru filmul biografic Ray, și premiul Ivor Novello pentru Un American Liniștit.
Armstrong a lucrat pentru prima oară cu regizorul Baz Luhrmann la filmul Romeo și Julieta, pentru care compozitorul a câștigat premiul Anthony Asquith, acordat de BAFTA, și premiul Ivor Novello.

Compozitorul și regizorul au lucrat împreună din nou la filmul premiat Moulin Rouge!, Armstrong câștigând premiile Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră, BAFTA, AFI, Golden Satellite și premiul World Soundtrack pentru descoperirea anului.
Recent, Armstrong a compus muzica filmelor În Timp, Neds, Wall Street: Banii Sunt Făcuți Să Circule și World Trade Center.
Și-a început cariera de compozitor la Teatrul Tron din Glasgow, astfel a compus opere cântate de Scottish Ensemble, London Sinfonietta, Orchestra de Cameră Scoțiană și Orchestra Regală Scoțiană.
A mai lucrat la producțiile de teatru „Furtuna” și „O Inimă Frântă”, regizate de Michael Boyd la Teatrul Regal Shakespeare.

Un pianist realizat, Armstrong a semnat un contract cu casa de discuri a formației Massive Attack, Melankolic, cu care a lucrat la albumul „Protection”. Armstrong a lansat două albume solo care conțin colaborări cu U2, Liz Fraser și David McAlmont. Printre albumele sale se numără „Piano Works”, de pe care a cântat la Carnagie Hall, în cadrul Festivalului de Film Sundance. În 2008, a lansat albumul „Memory Takes My Hand”, care conține compoziții de orchestră cântate de violonistul Clio Gould și Orchestra Simfonică BBC.
În 2010, a fost onorat cu Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuțiile sale în muzică.

Despre distribuție
jinglebells