Articole The Fountain

(2006)

Fântâna

Despre actori

Hugh Jackman (Tomas/Tommy/Tom Creo) a avut, odata cu X-Men, ocazia de a interpreta primul rol major pe ecranele americane. El a reluat acest rol in X-Men 2 si apoi in X-Men: The Last Stand - Ultima infruntare.

Succesul sau a continuat cu rolurile din: Someone Like You/Jocurile seductiei, Swordfish/Nume de cod: Swordfish si Kate and Leopold, pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur in 2002, Van Helsing, Scoop al lui Woody Allen, The Prestige in regia lui Christopher Nolan, The Boy From Oz, pentru care Jackman a fost distins cu Premiul Tony in 2004 pentru cel mai bun actor intr-un musical.

Din filmografia sa australiana amintim: Paperback Hero, Erskineville Kings si serialele de televiziune intitulate Corelli si Halifax f.p.

Lui Jackman i s-a conferit titlul de cel mai bun actor australian al anului 1999 la Australian Movie Connection (echivalentul australian al festivalului America’s Show West).

De asemenea, el a fost distins cu Premiul MO (echivalentul Premiului Tony) pentru performanta sa din piesa intitulata "Sunset Boulevard" si cu o nominalizare la Premiul MO pentru cel mai bun actor dintr-un musical pentru rolul Gaston din Beauty and the Beast.

Rachel Weisz (Isabel/Izzi Creo) a putut fi vazuta in filme ca: Runaway Jury/Juriul, The Mummy/Mumia, The Mummy Returns, in care l-a avut ca partener pe Brendan Fraser, Enemy at the Gates, in regia lui Jean-Jacques Arnaud, cu Jude Law si Joseph Fiennes, Beautiful Creatures, Land Girls, alaturi de Catherine McCormack, Swept From the Sea, cu Vincent Perez, Going All the Way, cu Jeremy Davies si Ben Affleck, Stealing Beauty, al lui Bernardo Bertolucci, cu Liv Tyler si Jeremy Irons, Chain Reaction/Reactie in lant, alaturi de Keanu Reeves si Morgan Freeman, About a Boy, in care l-a avut ca partener pe Hugh Grant, Confidence, cu Edward Burns si Dustin Hoffman, in regia lui James Foley si The Constant Gardener, pentru care a fost distinsa cu Premiul Oscar si cu Globul de Aur. De asemenea, ea a interpretat vocea Saphirei din filmul Eragon.

Ellen Burstyn (Dr. Lillian Guzetti) este singura actrita care a reusit performanta de a castiga un Premiu Tony si un Oscar in acelasi an. Intr-adevar, in 1975, Burstyn a fost distinsa cu Premiul Tony pentru performanta sa din productia lui Bernard Slade intitulata Same Time, Next Year, prezentata pe Broadway si cu Premiul Oscar pentru rolul principal din Alice Doesn’t Live Here Anymore al lui Martin Scorsese. Pentru acesta din urma, Burstyn a obtinut si Premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita. De asemenea, ea a fost nominalizata la Oscar si la Globul de Aur pentru rolurile din: The Last Picture Show, The Exorcist, Resurrection si Requiem for a Dream.

Din bogata sa filmografie mai amintim: Alex in Wonderland, The King of Marvin Gardens, Harry and Tonto, Providence, Dream of Passion, Silence of the North, Twice in a Lifetime, Dying Young, The Cemetery Club, Roommates, How To Make An American Quilt, The Babysitter’s Club, The Spitfire Grill, Playing By Heart, The Yards, Walking Across Egypt, The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood si The Wicker Man.

Despre realizatori Despre productie
jinglebells