Păreri The Adjustment Bureau

(2011)

Gardienii destinului

Ordonează după
Pitbull pe 09 Martie 2011 00:20
Philip K. Dick nu se dezminte
"The Adjustment Bureau" - Simplu şi onest
Philip K. Dick nu se dezminte

Deşi a fost unul dintre cei mai mari scriitori SF, nici chiar Philip K. Dick nu poate prezenta garanţii totale pentru calitatea unui film. Pe lângă excelentele "Blade Runner" (Ridley Scott, 1982) şi "Total Recall" (Paul Verhoeven, 1990), urmate la o distanţă acceptabilă de "Minority Report" (Steven Spielberg, 2002), tot de la el ni s-a tras şi "Next" (Lee Tamahori, 2007 - vulgarizare ieftină a unei premise extrem de generoase), plus alte nimicuri. Din fericire, "The Adjustment Bureau" reuşeşte să se plaseze la un onest nivel mediu, oferind un divertisment science-fiction inteligent şi corect lucrat, care chiar dacă nu iese cu nimic din comun, cel puţin nu dezamăgeşte.
Una dintre trăsăturile caracteristice ale lui Dick, prezentă în multe din prozele sale cele mai… citeşte

22 11
arbatel pe 19 mai 2011 15:09
Te felicit pentru comentariul tau la obiect, insa te rog ca pe viitor sa fii ceva mai clar in ideile transmise, mai ales ca nu toti cititorii cunosc jargonul englezesc, care a devenit o moda la fel de stupida ca franceza pe vremea lui Alexandri sau Caragiale ! Si e pacat sa se piarda claritatea, numai pentru fasonul efemer al limbilor impleticite !
Domolul pe 30 octombrie 2016 18:18
Am recitit doar putinele comentariile de mai jos si comentariile la comentul tau. As fi citit mai mult de data asta, chiar si acest lung comentariu. Imi pare rau, dupa ce s-a intamplat, n-am mai putut.
wildinthecountry pe 14 Martie 2011 16:21
x
mi-a placut filmul si ideea lui
matt damon e un actor din ce in ce mai bun
iar emily blunt f carismatica
insa nu prea s-a explicat in film cine sunt acest gardieni ai destinului?de unde vin?sunt ceva extraterestrii?cine sunt ei ?si ce varsta au?milenii?

19 3
Domolul pe 19 aprilie 2011 07:51
Da, asta nu mi-a placut nici mie, nu prea au dat detalii in ce-i priveste, eu cred ca sunt de fapt bufnitele din Legend of the Guardians cu piele de om :). Au si un negru, deci nu sunt rasisti, dar de ce nu au femei ? deci cum se inmultesc, nu ne-au spus.
pancadede pe 11 septembrie 2012 02:21
pentru ca filmu nu e despre ei , ci e despre David si Elise.
aayana pe 12 Martie 2011 20:44
Ajustare de planuri
Hmm, Matt Damon și Emily Blunt împreună. Bine gândit, bine jucat. Cei doi nu se dezmint: el este potrivit pentru rolurile de acțiune, ea fură ochii, este jucăușă, seducătoare. Povestea e frumoasă, devine și mai interesantă când încep să se deschidă ușile și cărțile dictate de nu știu ce înțelept. Finalul mi s-a părut pueril dar reușește să te lase binedispus. Nu ridică așa multe întrebări pe cât credeam când am văzut trailer-ul dar merită atenția.
11 3
sabinalin pe 28 martie 2011 17:48
L-am vazut recent pe Damon in "True grit", omul le incearca pe toate si e credibil cam peste tot,e unul dintre actorii importanti ai generatiei sale.
ionutt- pe 15 iunie 2011 00:26
in true grit a jucat prost
Lalolica pe 06 Martie 2011 14:25
Previzibil!!
am fost aseara la avanpremierea acestui film!!.....pot spune k mi a placut destul de mult!!...insa in trailer iti este prezentata toata povestea,in afara de sfarsitul filmului care este destul de sec si previzibil!!...nota 9 pt Matt Damon si 7 pt. Povestea filmului,facand media as putea spune ca filmul este de nota 8!!
11 3
VampiresOnly pe 5 august 2011 20:45
Interesant, nu am mai vazut o poveste asa....Insa aduce un pic cu Inception/
razsax pe 19 Martie 2011 08:01
Aici nu e Cage un inger!
O poveste de dragoste pusa altfel in scena! Si nu rau!
Nu stiu ce-i apuca pe unii sa spuna ca e un SF. Unde e premisa stiintifica din filmul asta?
E un film de fictiune si atat!

10 3
lolozilla pe 7 iulie 2013 22:56
Cat timp nu se explica, putem presupune ca ea poate exista. Desi misterul si absurditatea (nu in sens rau) par sa-l faca mai mult fantasy decat SF. Pare ca a copiat totusi foarte fidel ideea observatorilor din Fringe, iar acolo pana la urma e vorba de SF.
razsax pe 10 iulie 2013 12:36
Asta am spus si eu! Lipseste Science....
nyuszi pe 13 Martie 2011 09:36
L-am vazut ieri seara si mi-a placut. Nu e fantastic ca si film, dar are niste idei interesante. Nu neaparat originale, dar interesante.

Cel mai mult mi-a placut discursul despre lipsa liberului arbitru. Cred ca in ciuda faptului ca filmul se termina pe o nota pozitiva (oarecum) si iti da impresia ca de fapt ai avea liber arbitru, in realitate nu e chiar asa. Actiunile noastre sunt controlate si influentate de cei din jur, de situatia noastra sociala, de cea economica (mai cu seama asta!), de cartile care le citim, de mass-media (in cazul asta e mai mult "spalare pe creier" decat "influenta", dar ma rog). Liberul arbitru e, la urma urmei, o iluzie frumoasa, de aceea ne si agatam de ea. Daca n-ar fi o iluzie, probabil am trai intr-o meritocratie, nu intr-o corporatocratie, asa cum este de fapt cazul. :)

In orice caz, n-a fost rau, iar Matt Damon si Emily Blunt… citeşte

10 3
nicoux pe 18 iunie 2011 21:20
Ai dreptate este o iluzie si probabil ca asa ar fi dar uiti partea cea mai importanta: politicul - actiunea sau inactiunea lui genereaza situatia economica si in cele din urma situatia noastra sociala.
nyuszi pe 19 iunie 2011 08:49
Dar, din pacate, politicul este influentat de economic, si nu de populatie. Asta, direct, sau indirect. Deci, si daca ar fi sa credem (ceea ce eu personal, nu cred) ca alegerile sunt corecte, si ca cei alesi imi reprezinta intr-adevar interesele (altceva ce eu nu cred) si ca le pasa de mine (asta nici atat), eu, ca si alegator, sunt influentata de campania politica, care la randul ei este intretinuta de bani care vin mai cu seama din sectorul economic. :) Eu nu aleg pe cine ma reprezinta, ci aleg dintr-un "pool" de candidati care au avut suficienti bani ca sa se faca cunoscuti unei tari intregi. :)
SuspekT pe 10 Iunie 2011 21:47
Un Film excelent dupa parerea mea , povestea e originala , si nu merita nota 7.1 pe imdb , cel mai bun film pe care l-am vazut in 2011 pana acum :)
9 2
Beastmaster pe 12 august 2013 07:46
intr-adevar n-am mai vazut un film pe aceasta idee (decit vreo 20), a unei echipe care face salturi din viitor sa modifice mici "erori" din trecut ...
White.Lily pe 17 Martie 2011 09:26
Demult nu m-a mai prins un film atat de mult cum m-a prins acest film.
Exceptand partea fantastica, The Adjusrment Bureau mi s-a parut un film foarte frumos realizat, simplu, nu este nimic fortat, totul vine foarte natural. Replicile sunt foarte revigorante si amuzante.
Distributia foarte bine facuta. Emily Blunt incepe sa fie din ce in ce mai promitatoare iar John Slattery a fost extrem de simpatic si expresiv.
The Adjustment Bureau, un debut foarte mult, din partea lui George Nolfi.

9 4
Mysterious pe 08 Martie 2011 21:37
The Adjustment Bureau
super frumos filmul......nu-l ratati!ca e mare pacat!
9 8
fenomeno pe 29 februarie 2012 01:32
nu e super film deloc!!1:)))..sunt filme mult mai bune decat asta cu tema romantic...asta e prafff pe langa kites...
dido pe 24 Martie 2011 17:53
Delectare!
O adevarata delectare pentru mine,un film cu tenta SF,simplu si cursiv,nu tu dureri de cap sa pricepi ceva,sa te prinzi sau ba,ci te uiti pur si simplu si iti place!Interesanta chestia cu liberul arbitru,ar fi bine sa avem curaj toti sa pornim impotriva destinului,dar ce te faci daca acesti ,,gardieni" nu sunt prin preajma si o dai in bara rau de tot?!Si mi-a placut faptul ca nu au explicat clar ce sunt ,,gardienii" (,,am fost numiti si ingeri printre altele"),lasa libera fantezia fiecaruia sa brodeze...
7 1
GabrielaSirbu pe 26 Martie 2011 15:55
Beneficiile vizionarii acestui film? Paaaai, poate binedispune o persoana oricat ar fi ea de ciufuta ; te poate face sa speri ca iubirea aia unica - de care nu prea are parte multa lume - exista totusi iar daca ai marele noroc sa o gasesti trebuie sa nu o lasi sa dispara; te poate face sa te gandesti putin mai atent la conceptul de "liber arbitru" si de ce nu, cu zambetul pe buze, sa crezi ca ingerii au grija....
7 4
isyy pe 16 Martie 2011 19:27
prostia anului 2011
mergeti la un film bun si serios - asta chiar si pt. copii mici este penibil!!!
7 28
Morphy pe 17 martie 2011 09:40
Cred ca mai degraba tu esti vreun copil penibil care se simte frustrat ca nu intelege filmele de la cinematograf... Ai incarcat pagina asta cu un comentariu inutil.
serban_ionescu pe 16 mai 2017 12:19
Folosind un mijloc de exprimare fantastic si nicidecum SF., acest film reprezinta de facto un elogiu si o demonstratie a faptului ca dragostea, iubirea, atunci cand are o maxima, totala profunzime, invinge totdeauna orice obstacol oricat de mare, chiar si de natura aparent oculta pus in calea ei. Totodata filmul, antameaza idei mult mai profunde de dezbatere, pe de o parte in sensul ca personalitatile politice conducatoare ale statelor lumii ar putea fi sub influenta unor organizatii secrete cu caracter ocult, partizane ale ideei ca orice personalitate politica conducatoare pentru a-si indeplini cu maxim succes menirea ei politica si a da deci un perfect randament profesional, ar fi absolut necesar sa nu aiba absolut deloc nicio viata paralela proprie profund sentimentala, iar pe de alta parte tocmai ideea inversa, ca tocmai atunci cand profesionistul respectiv, de orice natura ar fi el (politician, dansatoare,etc...) este perfect implinit si satisfacut si din punct de vedere sentimental, intim-psihologic, sufleteste, spiritual, numai atunci poate cu adevarat sa obtina performante maxime si pe plan profesional. Tocmai aceasta ultima idee este aceea care are in mod firesc castig de cauza atat in realitate cat si in acest film foarte bun, care imbina intr-un mod fericit fantasticul, actiunea, genul thriller, si nicidecum in ultimul rand dragostea, iubirea profunda si romantismul ! Ca urmare a acestor argumente, filmul merita din plin califiaticativul de foarte bun si implicit 8 stele.
Pedinafara pe 10 Martie 2011 22:38
Am fost , mi-a placut mult , previzibil finalul intr-adevar insa destul de ok.
Tipa este foarte sexy.

6 3
Iulian_Paul pe 01 Aprilie 2011 10:30
matrix
Copiaza matrix reloaded la greu. Numai acolo era cu astfel de usi, care te duceau dintr-o parte in alta. Si mai are si o inspiratie mare din Dark City.
6 9
Pedinafara pe 3 iunie 2011 18:08
Exact , copie dupa Matrix , gen reloaded , nu altul pentru ca alelalte erau altfel , wow . Ce bine ca putem comenta pe Cinemagia caci altfel nu prea eram in stare sa facem 6x4 .
serban_ionescu pe 16 mai 2017 12:19
Folosind un mijloc de exprimare fantastic si nicidecum SF., acest film reprezinta de facto un elogiu si o demonstratie a faptului ca dragostea, iubirea, atunci cand are o maxima, totala profunzime, invinge totdeauna orice obstacol oricat de mare, chiar si de natura aparent oculta pus in calea ei. Totodata filmul, antameaza idei mult mai profunde de dezbatere, pe de o parte in sensul ca personalitatile politice conducatoare ale statelor lumii ar putea fi sub influenta unor organizatii secrete cu caracter ocult, partizane ale ideei ca orice personalitate politica conducatoare pentru a-si indeplini cu maxim succes menirea ei politica si a da deci un perfect randament profesional, ar fi absolut necesar sa nu aiba absolut deloc nicio viata paralela proprie profund sentimentala, iar pe de alta parte tocmai ideea inversa, ca tocmai atunci cand profesionistul respectiv, de orice natura ar fi el (politician, dansatoare,etc...) este perfect implinit si satisfacut si din punct de vedere sentimental, intim-psihologic, sufleteste, spiritual, numai atunci poate cu adevarat sa obtina performante maxime si pe plan profesional. Tocmai aceasta ultima idee este aceea care are in mod firesc castig de cauza atat in realitate cat si in acest film foarte bun, care imbina intr-un mod fericit fantasticul, actiunea, genul thriller, si nicidecum in ultimul rand dragostea, iubirea profunda si romantismul ! Ca urmare a acestor argumente, filmul merita din plin califiaticativul de foarte bun si implicit 8 stele.
Andreim93 pe 13 Mai 2010 19:03
Se anunta sa fie un film bun.Sper sa fie pe masura trailer.
6 17
girlprinceton pe 6 martie 2011 18:23
De ce ai dat nota daca nu ai vazut filmu?Aici se noteaza trailer-ul cumva?
Andreim93 pe 27 mai 2011 19:32
Ghnion pt tine deorece mai este un cretin pe forum.
luigiaplusgabi pe 23 Martie 2011 23:20
In seara asta l-am vazut si pot sa zic ca mi-a placut.o idee interesanta!Matt Damon si Emily Blunt, 2 actori foarte buni.
3 1
zeno.marin pe 15 August 2011 21:59
Für Elise
Da, da, da. Chiar daca suntem paranoici, asta nu inseamna ca nu suntem urmariti nu? Asa se face ca suntem controlati de o organizatie nevazuta, foarte subterana, care ne pastoreste de cand ne-am nascut si de cand a inceput civilizatia. Acest film ne mai invata ca orice rabin, politist sau controlor de bilete poate fi "unul de-al lor"(nu c-ar conta prea mult cine sunt "ei", mama lor de masoni nenorociti!). Important e ca au palarie si iPad deghizat in caiet studentesc, pe care evolueaza niste punctulete sclipitoare, intr-un labirint asemanator circuitelor electronice. Sau sa fi fost harta animata a canalizarii New York-ului?

Cel mai importanta invatatura a acestui film este ca daca esti un candidat la alegeri foarte tanar, ai toate sansele sa intalnesti in buda o balerina singura care se va indragosti lulea de tine. In fine, mai aflam ca anumite usi se deschid doar in sens… citeşte

3 2
ArjenRobben pe 10 Iunie 2011 02:52
Mie mi-a placut foarte mult filmul.Totusi cred ca ar fi trebuit sa se spuna mai multe despre acesti gardieni ai destinului,prea putine detali despre ei.Atat Matt Damon cat si Emily au jucat foarte bine.Un film original ce vine cu o idee noua .
3 2
danymury pe 09 Iunie 2011 17:28
un film superb...mi-a placut la nebunie..idea originala, plus actorii super ce mai, un film bine realizat
3 2
Andreeaea pe 17 Mai 2011 16:54
Interesantă poveste, interesant modul în care a fost transpusă în film. Este exact genul de film care, după ce ai terminat să-l vizionezi, te lasă cu muuulte întrebări. Nu legate de film, legate de tine. Căci nu cred ca sunt oameni care nu se întreabă care este scopul si "harta" lor :)
3 2
brigitte_k22 pe 26 Martie 2011 10:56
Un film foarte frumos, cu o idee destul de interesanta si originala, iar celor doi le sta foarte bine impreuna.
3 2
ciobotaru pe 12 Martie 2011 15:16
.......................................................................................
3 8
Da-Luck pe 02 Februarie 2011 12:26
pare interesant dar cred k undele idei sunt luate din inception
3 11
Gallagher pe 21 martie 2011 01:19
WoooW chiar ti-ai dat seama ca unele idei sunt "luate" din Inception? Sun curios cum le-au "luat" cu mana sau cu creierul? Daca seamana cu Inception inseamna ca atunci cand Philip K. Dick a scris povestea, Christopher Nolan era langa el si a furat idei :) Bravo.
margott pe 04 Iunie 2011 00:17
Concept nu prea original. Mie insa mi-au placut premiza si dialogurile dintre personaje despre cum fiecare isi poate influenta destinul, despre liberul arbitru. Cred ca nu e om pe lumea asta care sa nu se fi intrebat daca avem o soarta a noastra sau fiecare dintre noi ne scriem singuri destinul. Actingul la inaltime, in schimb, filmul ca si actiune nu exceleaza. Plus ca trebuiau totusi sa gaseasca ceva mai credibil decat un tip care timp de 3 ani se gandeste la o fata pe care a cunoscut-o intamplator.
2 1
GeorgeFriends pe 12 Mai 2011 21:03
O idee interesanta
Ca si Inception acest film are un pic de adevar, ce se intmapla daca ajungeam acolo?... poate as fi intalnit persoana potrivita?...dar din pacate detalile sunt aproape inexistente, tot filmul e bazat pe desfasurarea actiunii iar finalul lasa de dorit dar care este salvat putin de monologul lui David Norris care te pune pe ganduri...............
2 1
EugenLaurentiu pe 10 Iunie 2011 22:47
Primu lucru pe care l`am facut cand am terminat de vizionat filmu` a fost sa incerc si eu "smecheria" la usa si ca sa vezi ... nu a mers ! Oricum Bun filmu`
2 2
Beastmaster pe 12 august 2013 07:26
pai e logic, ca n-ai palarie :)
julia84 pe 21 Aprilie 2011 22:52
Nu e rau.
Ideea e interesanta dar se putea si mai bine. .. ...............
2 2
crissa007 pe 21 Martie 2011 09:33
Am vazut filmul. O idee interesanta si totodata infricosatoare...Sa stii ca cineva iti controleaza destinul.Oricum foarte dragutz. Astept si Chain Letter care are si el o poveste care poate fi reala. Iar promotia cu ipad-uri e binevenita :))
2 2
lolozilla pe 7 iulie 2013 22:58
Pai cam asa e si religia.
Sergiu.Lobont pe 30 Iunie 2011 23:38
„Căci El a sfărâmat porţi de aramă, şi a rupt zăvoarele de fier” …Psalmii, 107
În cazul de faţă „El” este „Inception” iar „zăvoarele de fier” nu sunt altceva decât imaginaţia limitată de numărul mare de abordări ale subiectelor pe care cinematografia pare să le fi epuizat. Au apărut şabloane cu personaje modificate, sequeluri, prequeluri şi reecranizări după alte reecranizări. În 2010 a apărut „Inception” şi a dat peste cap credinţa celor care considerau că majoritatea subiectelor deja au fost epuizate. Există atâta libertate de exprimare iar majoritatea regizorilor au folosit o singură dimensiune pentru a se exprima. Nolan a folosit cinci. Ideea e simplă… nu găseşti soluţii în această dimensiune? Mai creează una, şi încă una până ce filmul începe să capete sens.

Uneori este nevoie doar de un imbold ca Jihadul să se dezlănţuie, iar filmul lui Nolan chiar a fost acel imbold care a demonstrat… citeşte

2 3
tibijuve pe 01 Februarie 2011 19:31
Nu stiu daca ideea filmului e originala, dar cu siguranta este foarte interesanta. Din trailer inteleg ca e vorba despre lupta pentru schimbarea destinului implacabil prezentata intr-o alta perspectiva, abstracta.
2 3
LcK pe 21 Martie 2011 22:19
The Adjustment Bureau - Aşa şi-aşa
Bun. Am fost si eu in aceasta seara la The Light Cinema sa vad The Adjustment Bureau si surpriza cum nu mi sa mai intamplat vreodata la cinema. AM ADORMIT. Asa de misto e filmul. :))
2 6
serban_ionescu pe 16 mai 2017 12:18
Folosind un mijloc de exprimare fantastic si nicidecum SF., acest film reprezinta de facto un elogiu si o demonstratie a faptului ca dragostea, iubirea, atunci cand are o maxima, totala profunzime, invinge totdeauna orice obstacol oricat de mare, chiar si de natura aparent oculta pus in calea ei. Totodata filmul, antameaza idei mult mai profunde de dezbatere, pe de o parte in sensul ca personalitatile politice conducatoare ale statelor lumii ar putea fi sub influenta unor organizatii secrete cu caracter ocult, partizane ale ideei ca orice personalitate politica conducatoare pentru a-si indeplini cu maxim succes menirea ei politica si a da deci un perfect randament profesional, ar fi absolut necesar sa nu aiba absolut deloc nicio viata paralela proprie profund sentimentala, iar pe de alta parte tocmai ideea inversa, ca tocmai atunci cand profesionistul respectiv, de orice natura ar fi el (politician, dansatoare,etc...) este perfect implinit si satisfacut si din punct de vedere sentimental, intim-psihologic, sufleteste, spiritual, numai atunci poate cu adevarat sa obtina performante maxime si pe plan profesional. Tocmai aceasta ultima idee este aceea care are in mod firesc castig de cauza atat in realitate cat si in acest film foarte bun, care imbina intr-un mod fericit fantasticul, actiunea, genul thriller, si nicidecum in ultimul rand dragostea, iubirea profunda si romantismul ! Ca urmare a acestor argumente, filmul merita din plin califiaticativul de foarte bun si implicit 8 stele.
legolas05 pe 05 Martie 2011 21:42
cam slabut filmul....nu mi'a prea placut.......nota 6
2 8
Aishor pe 30 Mai 2020 21:47
Mi-a placut filmul pentru ca mi-au placut actorii. Doar atat!
1 0
AlexandruDragosStegaru pe 24 Ianuarie 2016 19:14
The Adjustment Bureau
Nu sunt în măsură să îi acord o notă, pentru că nu sunt un critic, ci doar categorisesc filmele și serialele pe care le urmăresc în plăcut/neplăcut. Fiecare film/serial are povestea sa și nu le poți compara, pentru că au diferite teme. Pe acesta îl încadrez la plăcut. Cele 10 stele pe care le acord sunt pentru că îmi place, la cele care nu-mi plac acordând o stea.
1 0
Domolul pe 30 octombrie 2016 18:50
Wow! E uimitor cum faci tu :) 10 la cele care iti plac si 1 la cele care nu. Cumva la cele care „ asa si asa ” le dai 5? Te rog nu te supara pe mine :) ai fost simpatic !
ing3ras pe 01 August 2011 20:50
foarte frumos filmul merita vazut :) adica are o tenta de SF cu aceei gardieni in rest e un pic previzibil
1 0
FlorinMovieFreak pe 04 Iulie 2011 15:40
Este un film bun dar nu-i original .. sunt prezente cateva asemanari din miniserialul The Lost Room (2006) ..
1 0
Octaz pe 29 Iunie 2011 23:17
Bunicel ce sa spun ... o idee noua , nemaintalnita cel putin de mine.Cred ca mesajul pe care au vrut sa il transmita e ca dragostea e cea mai puternica si invinge mereu... hmm recomand fetelor filmul :)
1 0
darkangel_4U pe 25 Iunie 2011 07:34
asa si asa
cam fantastic adica prea fantastic:),bate spre iluminati care cica ne conduc din spate;)
1 0
serban_ionescu pe 16 mai 2017 12:18
Folosind un mijloc de exprimare fantastic si nicidecum SF., acest film reprezinta de facto un elogiu si o demonstratie a faptului ca dragostea, iubirea, atunci cand are o maxima, totala profunzime, invinge totdeauna orice obstacol oricat de mare, chiar si de natura aparent oculta pus in calea ei. Totodata filmul, antameaza idei mult mai profunde de dezbatere, pe de o parte in sensul ca personalitatile politice conducatoare ale statelor lumii ar putea fi sub influenta unor organizatii secrete cu caracter ocult, partizane ale ideei ca orice personalitate politica conducatoare pentru a-si indeplini cu maxim succes menirea ei politica si a da deci un perfect randament profesional, ar fi absolut necesar sa nu aiba absolut deloc nicio viata paralela proprie profund sentimentala, iar pe de alta parte tocmai ideea inversa, ca tocmai atunci cand profesionistul respectiv, de orice natura ar fi el (politician, dansatoare,etc...) este perfect implinit si satisfacut si din punct de vedere sentimental, intim-psihologic, sufleteste, spiritual, numai atunci poate cu adevarat sa obtina performante maxime si pe plan profesional. Tocmai aceasta ultima idee este aceea care are in mod firesc castig de cauza atat in realitate cat si in acest film foarte bun, care imbina intr-un mod fericit fantasticul, actiunea, genul thriller, si nicidecum in ultimul rand dragostea, iubirea profunda si romantismul ! Ca urmare a acestor argumente, filmul merita din plin califiaticativul de foarte bun si implicit 8 stele.
Vorador pe 13 Iunie 2011 20:16
Fight for your fate
Filmul te tine activ pe tot parcursul sau in incercarea de a afla cat mai multe lucruri despre acei oameni misteriosi,dar nu este cea mai buna ecranizare a unui roman de a lui Philip K. Dick(nu am citit inca aceasta carte),cred ca este unul dintre cele mai slabe.Sper ca in viitor sa nu faca astia film si dupa Ubik.
1 1
psihologu pe 26 Ianuarie 2012 19:44
The Adjustment Bureau
N-am citit povestirea lui Phillip K. Dick (Adjusment Team) de la care a pornit filmul, dar am senzatia ca transpunerea ei cinematografica via George Nolfi (regizor la debut, dar scenarist cu experienta) a suferit ceva mutatii cu sens comercial. Centreaza mult pe romantic si lasa zona science fiction cumva neacoperita. El (Matt Damon) e in cautarea unei functii de senator care l-ar putea propulsa peste ani spre Biroul Oval, baiat bun de te lingi pe degete. Ea (Emily Blunt) e o balerina cu personalitate misto care aspira sa faca saltul catre coregrafia de prima mana. Intalnirea lor aparent accidentala, dar plina de scantei, din toaleta unui hotel de lux alerteaza insa un grup de cetateni cu aspect hilar (toti poarta palarii si se feresc de apa) care pornesc o cruciada de evenimente pentru a le "bloca" relatia. Vreme de ani de zile! De ce? Pentru ca asa zice Planul. Plan scris de...… citeşte
1 2
HarryCineastul3 pe 23 Iunie 2011 21:52
interesant! mi-a placut! te tine in suspans (50 de caractere???????)
1 2
bornStubborn pe 02 Iunie 2011 17:29
Nu e cine stie ce. Doar o dovada in plus ca umanitatea prefera credintei in Dumnezeu, altceva, extraterestri, zane, pestisori de aur, etc. Am ramas destul de dezamagit in urma vizionarii.
1 2
Beastmaster pe 12 august 2013 07:22
inteleg ca esti adeptul minciunii cu "liberul arbitru" doar ca daca calci pe alaturi fata de vointa divina vei fi "resetat" si adus la nivelul unei legume...
serban_ionescu pe 16 mai 2017 12:21
Folosind un mijloc de exprimare fantastic si nicidecum SF., acest film reprezinta de facto un elogiu si o demonstratie a faptului ca dragostea, iubirea, atunci cand are o maxima, totala profunzime, invinge totdeauna orice obstacol oricat de mare, chiar si de natura aparent oculta pus in calea ei. Totodata filmul, antameaza idei mult mai profunde de dezbatere, pe de o parte in sensul ca personalitatile politice conducatoare ale statelor lumii ar putea fi sub influenta unor organizatii secrete cu caracter ocult, partizane ale ideei ca orice personalitate politica conducatoare pentru a-si indeplini cu maxim succes menirea ei politica si a da deci un perfect randament profesional, ar fi absolut necesar sa nu aiba absolut deloc nicio viata paralela proprie profund sentimentala, iar pe de alta parte tocmai ideea inversa, ca tocmai atunci cand profesionistul respectiv, de orice natura ar fi el (politician, dansatoare,etc...) este perfect implinit si satisfacut si din punct de vedere sentimental, intim-psihologic, sufleteste, spiritual, numai atunci poate cu adevarat sa obtina performante maxime si pe plan profesional. Tocmai aceasta ultima idee este aceea care are in mod firesc castig de cauza atat in realitate cat si in acest film foarte bun, care imbina intr-un mod fericit fantasticul, actiunea, genul thriller, si nicidecum in ultimul rand dragostea, iubirea profunda si romantismul ! Ca urmare a acestor argumente, filmul merita din plin califiaticativul de foarte bun si implicit 8 stele.
Morphy pe 17 Martie 2011 10:27
putin SF nu face rau nimanui
Se ia un politician (viitor presedinte la Casa Alba), o dansatoare (nu e vorba de striptease, nu va ganditi la prostii) cu un viitor stralucit in arta coregrafiei, cativa barbati elegant imbracati, cu palarii pe cap, cateva elemente SF (usi care te duc in tot diverse locuri - asemanator Matrix) si se aduna toate acestea in The Adjustment Bureau. Un film despre decizii care sunt mai mult sau mai putin intamplatoare...
1 2
arbatel pe 19 Mai 2011 15:02
Intre indolenta si aspiratie
Ideea acestui text a pornit de la vizionarea filmului Gardienii destinului, al cărui titlu foarte inspirat în limba română redă mai plastic tematica tratată, decît Biroul de ajustări, cum arată originalul, care sună ca anexa unui atelier de metrologie.Filmul vorbeşte despre un bărbat căruia planul iniţial al destinului său nu-i permitea să formeze o relaţie de cuplu cu o anumită femeie, ci fiecare dintre ei trebuia să se realizeze în plan social şi profesional; el fiind destinat să devină senator şi chiar preşedinte de stat, iar ea mare dansatoare de balet.
Trec rapid peste vulgarizarea pe care scenaristul şi regizorul filmului o aduce rolului ierarhiilor angelice de veghetori ai tuturor destinelor umane, vulgarizare şi depreciere întreprinsă adeseori de vesticii masoni, care ajustează tot ce poate fi ajustat în conformitate cu interesele lor… citeşte

1 4
bornStubborn pe 2 iunie 2011 17:36
Nu te supara ca iti atrag atentia, dar am sa te rog ca pe viitor sa nu prezinti nimic din actiunea filmului in comentariile tale. Nu e respectuos pentru ceilalti useri care poate nu au vazut filmul si in loc sa afle parerea ta , afla actiunea cap coada. ;)
Domolul pe 30 octombrie 2016 19:55
Vreau sa va spun ca nu e frumos sa afirmati despre cunostinta dvs. cantareata de opera ca a refuzat cu o încăpăţinare taurină. Ne putem face deja o imagine. Prin ”Fuzionand amoros” ar trebui sa inteleg adică .... In rest va felicit ca ati avut rabdare sa scrieti atat. E de citit si recitit.E greu.Tare v-as mai contrazice la unele paragrafe .
user-6387d5620a878 pe 12 Ianuarie 2024 19:48
Il vad dupa 13 ani de la aparitie,pt ca in lista de filme 2023, 2024 nu gasesc mare lucru...si ce sa vezi ...asta m a captivat, de la inceput.Un film interesant,cu o idee si mai interesanta care putea fi mult mai mult exploatata(ador sf urile de genul)...dar per total filmul dragut,cu mesaj si muuult love
0 0
mircea.gindu pe 24 Martie 2023 11:22
Când imaginația o ia razna..
Filmul e salvat de frumoasa poveste de dragoste (cu happy end..) și de distribuție.
"Marțianul" și fermecătoarea Emily Blunt, fac iarăși bună impresie. Și cam atât.

/// Nu orice povestioară de adormit copiii este SF. Ar fi prea mult pentru un scenariu pueril și stângaci. Băieții cu pălărie sunt jalnici, iar ideea de bază e de-a dreptul paranoică. E din categoria legendelor cu CIP-ul biometric, sau cu rețelele 5G

/// Pe final, drege busuiocul explicând că Dom' Director e de fapt bunul Dumnezeu, cel etern și ubicuu. El îi trimite pe pălărioșii ăia, atunci când umanitatea e pe cale s-o facă de oaie.. Bine că nu ne-a trimis (încă..) vreun asteroid cât casa..
De acord că liberul arbitru e limitat, dar nu de cărticica aia cu hărți, ci de ADN-ul speciei umane.

0 0
forever_young_ pe 14 Iunie 2022 21:10
FOARTE BUN !
vazut , placut, revazut si iar placut ! ...nu e capodopera dar si alea au critici de la diversi "cunoscatori" :D :)))))
0 0
lavara_laiarna pe 26 Aprilie 2022 15:47
La vremea lui. . un SF cinstit, azi doar o confirmare că dragostea învinge.
0 0
gbanescu pe 17 Aprilie 2022 21:38
You don’t have free will. You have the aparence of free will.
Unul din gardienii destinului, Thompson aka „The Hammer” (jucat de Terence Stamp), ii spune lui David: „You don’t have free will. You have the aparence of free will”. Si continua: „Sigur, ai libertatea de a alege ce pasta de dinti sa iti cumperi sau ce marca de bere sa bei... Dar lucrurile importante nu le lasam pe mana unei omeniri imature.”
Dintotdeauna am cochetat cu ideea ca suntem niste pioni pe o imensa tabla de sah (sau niste puncte care parcurg diagrame prestabilite, precum cele din agendele gardienilor din film?), carora le este permisa o anumita libertate, doar atata cat sa induca impresia ca ar exista o proprie vointa.
Cred ca este exact cum spunea parintele Flynn in excelentul „Doubt” / „Indoiala”: “Fiecare are un vant din spate, care-l mana prin viata. Nu-l putem vedea, nu-l putem controla, nici macar nu-i stim scopul. Forta care ne… citeşte

0 0
mircea.gindu pe 24 martie 2023 12:06
..chiar și limitat, liberul arbitru e la îndemâna fiecăruia dintre noi. Ideea cu supravegherea individului, ca nu cumva să se abată de la traseul apriori stabilit, ține de paranoia omului conectat la tehnologia comunicației. /// Zi de zi, pe tot parcursul vieții, alegerile ne aparțin. Chiar dacă sunt influențate de context, de temperament, de hormoni, de ADN-ul speciei, decizia trece prin filtrul judecății noastre. /// Fricile adânc sădite în ADN, care au ajutat la supraviețuirea speciei, pot declanșa, la nivelul amigdalelor cerebrale, semnale de pericol iminent dacă intrăm (spre exepmplu) într-o încăpere întunecoasă. Aceste semnale instinctive sunt examinate de cortexul prefrontal, care decide comportamentul adecvat și logic. /// De acord, că avem un rost pe Pământ, care ne scapă. Posibil și că am fost înghiontiți de-a lungul istoriei, dar nu individual ci ca ecosistem planetar, cel mult ca rasă umană. /// Altfel, da, realitatea pe care o percepem pare a fi doar o iluzie regizată.. Au spus-o Democrit și Platon. O spun și neuroștiințele..
felicia_seceleanu pe 25 Martie 2017 22:20
L-am descoperit din intamplare. Matt face un rol foarte fain, povestea prinde și se contureaza frumos. Dialogurile intriga, dau de gandit. Mi-a placut foarte mult.
0 0
Go1 2 3

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells