Il y a longtemps que je t'aime

(2008)

Te iubesc de mult

Poster Il y a longtemps que je t'aime Postere Il y a longtemps que je t'aime

Sinopsis Il y a longtemps que je t'aime

Il y a longtemps que je taime

După 15 ani petrecuți în închisoare - timp în care familia nu a vrut să aibă de-a face cu ea - Juliette este eliberată. După câteva întrevederi, sora ei mai mica, Lea, decide să o găzduiască.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări BAFTA, 2 premii şi o nominalizare Berlin, un premiu Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • I've Loved You So Long

Produs de

UGC YM

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

UGC Distribution

Distribuit in Romania de

New Films Romania

Țara

Franta, Germania

Box office Il y a longtemps que je t'aime

Weekend premieră (01.06.2009)
  • Loc 10
  • Spectatori 445
  • Încasări (RON) 7.872,00
Total
  • Spectatori 1.254
  • Încasări (RON) 17.299,00
  • Încasări (USD) 5.709,71

Părerea criticului

Gloria pe 05 Iunie 2009 10:16
Figura lui Kristin Scott Thomas deschizând filmul lui Philippe Claudel este un portret care te frapează. Scott Thomas privește ca cineva a cărui călătorie a ajuns la sfârșit. În aceste câteva momente de liniște, înțelegem de pe chipul actriței britanice mai mult decât dacă am asculta vreun monolog.
Juliette a fost eliberată din închisoare. E întâmpinată cald de sora mai mică, dar se pare că Juliette se simte mai bine cu tratamentul distant, rece al soțului lui Lea (Elsa Zylberstein), Luc (Serge Hazanavicius).
Rămâne un mister - mare parte din film - motivul pentru care Juliette a fost încarcerată. Lea evită subiectul, preocupată să dovedească mai mult că nu și-a uitat sora în acest răstimp, și să echilibreze faptul că părinții au repudiat-o pe Juliette.
Kristin Scott Thomas reușește să nu-și facă obositor personajul,… citeşte

13 2
florentina_birleaza pe 17 februarie 2020 09:47
unde pot vedea filmul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
hazmatzuki pe 24 Mai 2009 22:31
Cinematografia franceza demonstreaza din nou ca este una matura si rafinata. Il y a longtemps que je t`aime este un film intens, pe care dupa ce il vezi pleci incarcat de o senzatie apasatoare. la iesirea din cinema am avut senzatia ca zomotele din jur sunt prea stridente, culorile prea tari si vorbele celor din jur fara sens. Rolul filmului in general e sa transmita emotie, iar acest film o transmite din plin. Kristin Scott Thomas face un rol extraordinar in acest film si demonstreaza o inteligenta si o simtire cu adevarat autentice. un film ce merita vazut
12 0
Pauline Kael pe 19 Iunie 2009 22:24
A la claire...Fontaine
Film bine gandit,de actualitate,adoptia copiilor de alta rasa pare desprinsa din alt...film.Intr-adevar,ce stia Dostoievski despre crima? Cateva faze bune,chiar extraordinare(scena in care mama Juliettei...vorbeste in engleza,etc,sunt mai multe pe care sa le descoperiti).Terifiant final si ramane intrebarea"de ce?",a fost mai bine asa?
Kristin Scott Thomas merita un premiu(actritele engleze si franceze ar trebui sa le dea meditatii celor americane).

6 0
daddyxtc pe 15 Noiembrie 2009 21:41
f bun
Un film care ma impinge tot mai mult spre filmele europene si ma indeparteaza de stupizenile hollywoodiene sau mai bine zis bollywoodiene.
Un film bine reprezentat la toate capitolele: regie, actorie, scenariu, dramatism, etc. Cu un plus totusi pt Kristin Scott Thomas, in rol principal.

5 0
masha pe 07 Septembrie 2009 22:06
din punctul meu de vedere,hazmatzuki are dreptate,iti dai seama cat de bun a fost filmul abia la iesirea din cinema,cand totul ti se pare schimbat.si,asa si era.culorile erau apasatoare,zgomotele prea stridente,si dintr-o data totul devenea mai simplu,toate problemele zilnice dispareau dintr-o data,lansand loc gandurilor de genul "daca eu eram in rolul acela,aveam puterea sa trec peste toate problemele alea?"filmul e foarte bine regizat si scoate in evidenta exact lucrurile pe care oamenii le vad tot mai rar.superficialitatea si apoi indiferenta celor din jur.
5 0
Marginal pe 28 August 2011 15:51
Categoric merita vazut!
Un film care m-a impresionat foarte mult. O tema de meditatie ref. vinovatie, iertare, sacrificiu, renastere, trauma, iubire. Finalul filmului imi ingaduie sa sper intr-un final fericit (dar nu extatic ci calm, discret, de rani ce incep putin cate putin sa se vindece sau macar sa nu mai doara atat de mult). Am fost socat de simbolistica fluviului Orinoco pentru unul din personajele filmului...recunosc ca nu m-am asteptat la asa ceva desi simteam ca exista un motiv pentru comportamentul empatic al capitanului. Ma intrebam cum de este capabila Kristin Scott Thomas sa transmita atat de bine emotii in filmele la care participa...de obicei radacina sta undeva in suferintele trecutului...talentul trebuie sa se hraneasca din emotii personale profunde...ea nu face exceptie de la aceasta regula (daca cititi un pic despre viata ei veti intelege). A avut puterea sa sublimeze suferinta personala… citeşte
3 0
zoe pe 02 Iunie 2009 10:22
afis
Din modestele mele cunostinte de limba romana, traducerea corecta a titlului filmului ar fi "Te iubesc demult". Fie mie imi scapa ceva, fie "Te iubesc de mult", titlul care apare pe afisul in limba romana, este gresit. Daca la nivelul asta se fac greseli, ce pretentii sa mai am in general?
3 0
junkie13 pe 2 iunie 2009 14:29
Iti scapa tie ceva.
mladitza pe 15 aprilie 2021 10:13
Gramatica limbii române este destul de complicată. Zoe face o confuzie și critica ei este incorectă, dar este iritantă și intoleranța celorlalți. Dacă demult se poate descompune în "de mult timp", se scrie in două cuvinte. Așa cum explică și BiancaA.
fanfirth pe 31 Octombrie 2011 13:59
Mi-a placut filmul.Desi are in spate o povara greu de suportat pentru orice om, personajul lui Kristin Scott Thomas incearca sa reintre in viata de familie si in viata sociala.E un film despre oameni, familie si durere fara sa fie tragic sau patetic.Un plus pentru poveste si un plus pentru puterea de transformare a actritei Kristin Scott Thomas
2 0
milutza07 pe 12 Aprilie 2011 13:09
un film francez , un film care spune o poveste tacuta , sensibila si profunda - drama unei femei proaspat eliberate din inchisoare dupa ispasirea unei pedepse de 15 ani primite pentru uciderea propriului fiu.
De remarcat ultimile 9 minute ale peliculei care sunt si cele mai intense din tot filmul , minute care ne aduc argumente in legatura cu fapta comisa de personajul Juliette Fontaine si care ne lasa noua celor care privim o tema de gandire...

2 0
Alaska pe 02 Septembrie 2010 19:00
Suspans, profunzime, sensibilitate... Bravo! Merita vazut!
2 0
into_the_labyrinth pe 25 Februarie 2014 01:31
O dramă tulburătoare, foarte bine regizată şi interpretată, amintind pe undeva de realizările cineaştilor nordici (prin subiectul său, nu neapărat prin realizare). Il y a longtemps que je t' aime spune în primul rând o poveste a vinovăţiei extreme, a inadaptării şi a remuşcărilor, prezentând inedita poveste a lui Juliette, o femeie care îşi ucisese băieţelul şi fusese condamnată la închisoare pentru asta. Acum eliberată, se află într-un fragil echilibru cu exteriorul, iar viaţa sa nu va fi scutită de noi traume. Philippe Claudel dozează foarte bine tensiunea, iar Kristin Scott Thomas face un rol monumental. Adevărul deplin asupra cazului Juliettei nu va fi însă cunoscut decât în final, deşi e posibil să fie un pic intuit şi pe parcurs. Un film de văzut neapărat.
2 1
CristiN pe 03 Februarie 2011 01:45
Ce pot sa zic , mie mi-a placut filmul . Fiecare cu genurile lui . Gusturile nu se discuta .
2 5
xLouana pe 21 Mai 2012 14:52
cam aiurea filmul, desi aborda un subiect interesant mi s-a parut plictisitor per total :)
2 6
almar pe 05 Iunie 2010 23:35
m-a amuzat comentariul despre rohmer, pt ca mie mi se pare ca atmosfera din film aminteste de filmele acestuia. cu toate ca deznodamantul era previzibil, cu toate ca povestea e usor cusuta cu ata alba (este improbabil ca nimeni sa nu-i fi banuit motivele), cu toate astea ramane un film bun atat datorita prestatiei exceptionale ale lui Scott cat si povestii despre sacrificiu, renastere si iubire.
1 0
lili22 pe 02 Februarie 2013 08:32
Actrita din rolul principal e superba
In rest, scenariul are greseli mari.Nu poti sa crezi ca cineva care a stat 15 ani in penitenciar se poarta ca si cum ar fi stat in Caraibe, detentia modifica chiar si un caracter puternic.
Filmul e facut sa ne arate ce toleranti sunt francezii.Nevasta irakiana, copii cambodgieni, tot tacimul.
Deci justitia franceza greseste, trimitind 15 ani la mititica persoane cu intentii nobile.Mai, sa fie....

1 4
burg_carmen_mariana pe 13 Februarie 2023 13:59
Un film intens, trist și apăsător, dar frumos! Mie mi-a plăcut mult. Nota 8!
0 0

Spune-ţi părerea despre Il y a longtemps que je t'aime

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Il y a longtemps que je t'aime
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells