Păreri Supraviețuitorul

(2008)

Supraviețuitorul

Ordonează după
margott pe 09 Martie 2012 15:26
Sa va spun ce am retinut eu din filmul asta : niste personaje a caror engleza execrabila mi-a zgariat timpanul; Sergiu Nicolaescu care alerga sprinten ca o gazela pe acoperis intr-o ploaie de gloante (intre noi fie vorba se vedea clar ca-i un figurant, cu palaria trasa pe ochi pentru a ne pacali pe noi ca acela e Nicolaescu); o repriza excesiv de lunga de dans si de cantat a Loredanei Groaza (buna reclama ii mai face consortul Boncea, producator al filmului); acting de toata jena a catorva pseudo-actori, dar, deh, astea sunt compromisurile pe care trebuie sa le faci cand Media Pro iti produce filmul, si anume sa le distribui pseudo-vedetutele in filmele tale; acelasi Nicolaescu vanat de niste pistolari intr-un cimitir in care suiera gloantele mai ceva ca-n vestul salbatic. Despre scenariu nu prea are rost sa vorbim, e incoerent, multe scene fara sens, un film in care toata lumea incearca… citeşte
13 1
Cinefilul din umbra pe 24 Iulie 2008 23:22
L A M E N T A B I L!!! Previzibil, prestatia tinerilor "actori" pe masura amatorismului, jumatate de dialog vorbit intr-o engleza de mai mare rusinea. Scenariu incredibil de slab. E limpede ca Sergiu Nicolaescu este obsedat de trecut, il bantuie anii tineretii, simte ca nu poate da timpul inapoi decat prin aceste artificii din filme. Isi retraieste tineretea si anii de mare glorie prin productii de duzina. La fel s-a prezentat si Orient Express. Cine a participat la filmari stie cate cadre deosebite, cate secvente interesante filmate in trenul de epoca (inchiriat cu 300 de milioane de lei pe zi!) au fost ignorate complet si, prin urmare, neintroduse in film. In seria filmelor din anii 70 Comisarul devenise pamant de flori. L-o fi adus la viata tehnologia moderna... Unii nu au simtul masurii, al ridicolului si tot spera sa poata concura cu productii grele (nu neaparat si foarte bune, e… citeşte
12 6
Pitbull pe 11 Aprilie 2008 17:17
Comisarul meu
Comisarul meu - Supravieţuitorul

MOTTO: "Supravieţuitorul este capodopera filmului poliţist românesc!" - Grid Modorcea

Ce mult l-am iubit! Aveam paisprezece ani, şi toate caietele mele de şcoală erau pline de desene cu Miclovani ciuruiţi printre lăzi şi Moldovani durigându-se pe deal la Văcăreşti. Recitam Un comisar acuză replică cu replică, de la cap la coadă, ca pe Căţeluş cu păru' creţ. Camera-mi era tapetată cu afişe de la Nemuritorii şi coperte de reviste Cinema, iar Relicvariul conţinea Sfintele Moaşte: scrisorica dactilografiată care spunea:
Ai perfectă dreptare Miclovan
Trăeşte dar se numeşte acum Moldovan
Sergiu Nicolaescu
(Îi iertasem "dreptare" şi "Trăeşte" şi nu ştiam că fusese scrisă de Nuţu Cărmăzan, care-i făcea secretariatul.)

Evident, în recreaţii la şcoală şi… citeşte

11 7
cezarika21 pe 6 septembrie 2023 22:44
„Din când în când, băgam câte-o imagine cu Dunărea la Praga”. Asta-i tare. :)) Nu vă supărați pe mine, domnu regizor Columbeanu, dar eu în locul dvs. aș fi băgat mai bine o imagine cu Vltava la Bratislava.
andreimstanescu pe 20 Ianuarie 2009 16:13
slab........ar trebui sa se lase, parerea mea
10 12
ALIN_CODRUT pe 23 Martie 2012 18:51
Despre acest film, ca si despre "Poker " de altfel, am avut si am o parere buna, ca s-o pot numi asa. Nota pe care m-am gandit sa i-o acord ar fi cam intre 8 si 9. Aici am tinut cont si de anumite criterii, din care va expun cateva: maestrul Sergiu Nicolaescu ( asa ii spun multi, chiar si cei care il critica), are aproape 82 de ani ! ( este nascut in 1930) si cel putin din punct de vedere teoretic, mai are putin si...ne "paraseste". De-a lungul timpului, foarte multi oameni avizati din tara si din strainatate, l-au apreciat in nenumarate cazuri si l-au si situat pe locuri fruntase in diverse topuri, chiar daca mai erau si alti regizori mai buni ca el. Haideti sa ne mai gandim la un lucru : noi traim in Romania si sa nu uitam ca in multe cazuri a fost apreciat cate un om...dupa moartea lui si mai putin in timpul vietii, si tare imi este teama ca si acum se va proceda la fel .
9 6
Cristi Weed pe 08 Mai 2008 19:53
vad ca il tot criticati pe sergiu nicolaescu , eu zic sa inchideti pliscul ! Pe vremea cand era tanar , filmele lui faceau furori ! Acum va plac Vin Diesel si Jean Claude Vai Doamne ! (patetici)
9 7
Crynick pe 22 decembrie 2011 15:33
defapt noua ne plac filmele romanesti bune. Cele ale lui Nicolaescu nu intra in aceasta categorie.
Crynick pe 4 iulie 2013 18:49
xzibit,du-te si citeste un manual de limba romana de clasa a 2-a.
lory pe 23 Octombrie 2008 16:05
Nu trebuie sa fii mare fan al filmelor lui Nicolaescu ca sa te bucuri de Supravietuitorul; e o productie relativ interesanta, care te tine in priza, prezenta Ilenei Lazariuc nu poate fi decat un plus, dar lipseste totusi aspectul contemporan; filmul se axeaza prea mult pe valorile trecutului. In rest, e un timp petrecut foarte frumos, deci e un film care merita vazut.
8 5
ipu pe 03 August 2008 17:56
regizor lipsit de talent, nicolescu a fost intotdeuna salvat de scenaristi. ori de cate ori scenaristul principal a fost regizorul insusi, rezultatul a fost dezamagitor. pelicula asta, pe care unii ar putea-o numi chiar film, demonstreaza ca maestrul si-a pierdut orice busola si orice simt al penibilului. pacat, pentru ca ultimele doua filme fusesera realizari decente si pentru ca si-a batut joc de seria comisarului.
7 9
liniuta pe 29 August 2009 15:39
modest
Un film destul de anost in care monstrul sacru al cinematografiei noastre se vede ca incepe sa paleasca , filmele profunde nu prea mai prind la public , cel putin nua cest gen...
5 4
Medicate pe 3 august 2010 18:17
Sunt total de acord cu nota pe care ai administrat-o filmului, dar nu sunt de aceeasi parere in cadrul afirmatiei : Filmele profunde nu prea mai prind la public ... Well in cazul meu si a altor amici ... filmele profunde raman baza !
balint petrica pe 16 Ianuarie 2009 13:25
filmil nemuritorul a fost peste asteptarea romanilor e un film foarte reusit si sa o tineti tot asa sa le aratam americanilor ca si noi romanii putem sa facem filme bune ca si iei
4 2
Popa Razvan pe 25 Aprilie 2008 12:37
Un film de toata jena. A furat din cam toate filmele straine de gen si nu numai. Chestia cu ruleta ruseasca e scoasa direct din "The Deer Hunter". Tehnic filmul este o catastrofa si mai contine si o promovare nerusinata a unei pseudo-artiste (Loredana Groza). De cand Viziru si Lazariuc sunt actori ? Iar mult-trambitata scena nud este penibila, cu atat mai mult cu cat i s-a facut atata reclama la ProTV, doar-doar s-o duce lumea s-o vada pe pupaza aia despuiata. Numai prezenta ei pe un afis de film e semn ca respectiva productie trebuie ocolita. Nicolaescu ar trebui sa-si vada de batranetea lui, nu sa continue sa aspire cantitati enorme de bani de la CNC ca sa faca astfel de jafuri care nici macar in anii '70 nu ar fi avut vreo valoare.
4 2
Grigorescu Mihail pe 31 Iulie 2008 08:36
Memorabile mi s-au parut secventele cu:ruleta ruseasca in viziunea lui Nicolaescu;show-ul lui miss Lorri (Loredana Groza);povestea Zaradei (a song-lui Zaraza ).Flashback-urile sunt foarte bine realizate si perfect conjugate cu actiunea prezentului.Atmosfera de epoca ( din tineretea eroilor )a fost fidel reconstituita.Scenografia si costumatia - nota bene.Toti actorii "au intrat" la modul ideal in pielea personajelor.Din nefericire,nu vom lua OSCAR nici de data asta !...
4 3
Ureche Mare pe 29 Aprilie 2008 00:08
Declar cu mana pe inima: Sergiu Nicolaescu este cel mai mare HOT din Romania. Este adevarat ca domnia sa nu fura decat...idei...
Asa cum s-a amintit mai sus domnul "regizor" s-a inspirat din toate filmele de gen straine.
Ba chiar mai mult. Ideea ruletei a furat-o din cartea domnului Mircea Cartarescu intitulata "Nostalgia". Este acolo o povestire care se numeste chiar "Ruletistul".
Dar asta nu e tot. Pentru povestea Zaradei domnul S.N. apeleaza inca o data la scriitorul Mircea Cartarescu.
Desi nu trebuie sa ma mir. Am vazut si alte filme in care domnul S.N. a mai imprumutat idei...Si mentionez aici cartile lui Sven Hassel.
Poate suntem noi tineri dar ne place sa mai si citim. Si personal eu fac urticarie cand vad idei furate.
Am dat 15 RON pe bilet si-mi pare rau dupa bani. Nu am vazut decat un film jalnic.
Oare daca esti senator poti fura ca in codru din munca altora?

4 3
gaga pe 28 Decembrie 2008 19:58
filmul chiar e misto.
3 2
Manolache Teo pe 20 Iulie 2008 14:50
Da,intradevar este un film reusit dar sa recunoastem nu se compara cu celelalte filme facute cu comisar
3 3
cami pe 19 Mai 2008 14:43
ma bucur mult ca joaca si Ileana L. si ptr. ea am vazut filmul.mi-a placut , mi-a facut placere sa vad filmul ! multa bafta si numai bine !
3 3
Ion Gheorghe pe 11 Mai 2008 17:45
Seria Moldovan nu a fost altceva decat o copie ieftina dupa Filiera Franceza a lui William Friedkin. Acum "maestrul" recidiveaza cu o alta copie palida a cinematografului american. Rusine domnului Nicolaescu pentru cheltuirea aiurea a banilor CNC.
3 3
Manolache Teo pe 10 Mai 2008 22:10
Abia astept sa-l vad oare la urma va zice "Un fleac m-au ciuruit"?
3 3
Grigore Zsolt Krisztian pe 07 Iunie 2008 15:02
felicitari domnului Sergiu Nicolaescu Inca nu am vazut filmul dar cred ca e superr
3 4
Bogdan pe 15 Februarie 2009 11:56
foarte plictisitor aces film.
3 7
Ulupu pe 11 Aprilie 2008 18:08
Chiar acum am venit de la vizionarea acestei "capodopere". Am fost la avanpremiera acestui filme deoarece chiar mi-au placut din anumite puncte de vedere filmele cu Comisarul. Mare mi-a fost surpriza cand am numarat persoanele din sala si nu erau mai mult de 20.
cat despre film...ce sa spun...PROST. Scenariul este ridicol si lipsit de logica, dialogul pare improvizat de actori in timp ce erau filmati. Tot filmul este dublat in studiou, iar dublarea vocii actorului care joaca rolul comisarului in inchisoare, cu vocea lui Nicolaescu este de-a dreptul ridicola. Despre actorii care au jucat, nu pot sa spun decat ca acest film nu le face cinste. Despre partea buna a Supravietuitorului nu ma pot referi decat la muzica si imagine. Una peste alta, nu regret ca am vazut acest film (sunt sigur ca m-ar fi ros curiozitatea mult timp daca nu l-as fi vazut), regret doar faptul ca Sergiu… citeşte

2 0
andrei preda pe 27 Decembrie 2008 23:22
Am vazut filmul la proTV (27.12.2008).
Nu stiu cat de bun poate fi actorul ceh , comisarul tanar, pentru ca, un actor a carui voce e dublata, nu poate fi apreciat decat la jumatate din valoarea performantei sale actoricesti.Exceptie faceau filmele mute.
Dublarea vocii unui actor din rolul principal e o fixatie tampita care inca dainuie peste "veacuri" din anii '70 , cand vocile lui Amza Pelea (in Mihai Viteazul) sau Florin Piersic erau dublate, NU INTELEG DE CE, de catre Emanoil Petrut sau Stefan Sileanu(ale caror voci suna cam sinistru).

In Supravietuitorul,se vedea si de pe luna,ca Petr Folc vorbeste altceva decat ce se aude. In anumite momente, in film,el tace, nu isi misca buzele, dar vocea lui Sergiu Nicolaescu ,are il dubleza, se aude in gol.
AEMENEA SINCRONIZARE PROASTA LA DUBLAJ NU AM MAI VAZUT DECT IN FILMELE BULGARESTI DI ANII '80 (si ratatii… citeşte

2 1
ipu pe 03 August 2008 17:56
regizor lipsit de talent, nicolescu a fost intotdeuna salvat de scenaristi. ori de cate ori scenaristul principal a fost regizorul insusi, rezultatul a fost dezamagitor. pelicula asta, pe care unii ar putea-o numi chiar film, demonstreaza ca maestrul si-a pierdut orice busola si orice simt al penibilului. pacat, pentru ca ultimele doua filme fusesera realizari decente si pentru ca si-a batut joc de seria comisarului.
2 1
Ureche Mare pe 29 Aprilie 2008 00:08
Declar cu mana pe inima: Sergiu Nicolaescu este cel mai mare HOT din Romania. Este adevarat ca domnia sa nu fura decat...idei...
Asa cum s-a amintit mai sus domnul "regizor" s-a inspirat din toate filmele de gen straine.
Ba chiar mai mult. Ideea ruletei a furat-o din cartea domnului Mircea Cartarescu intitulata "Nostalgia". Este acolo o povestire care se numeste chiar "Ruletistul".
Dar asta nu e tot. Pentru povestea Zaradei domnul S.N. apeleaza inca o data la scriitorul Mircea Cartarescu.
Desi nu trebuie sa ma mir. Am vazut si alte filme in care domnul S.N. a mai imprumutat idei...Si mentionez aici cartile lui Sven Hassel.
Poate suntem noi tineri dar ne place sa mai si citim. Si personal eu fac urticarie cand vad idei furate.
Am dat 15 RON pe bilet si-mi pare rau dupa bani. Nu am vazut decat un film jalnic.
Oare daca esti senator poti fura ca in codru din munca altora?

2 1
ionut pe 04 Octombrie 2008 16:54
nu stiu daca a mai remarcat cineva..da la gara cand el cheama un taxi sunt masini de epoca...iar prin spate trece un opel si alte masini noi...cam penibil...
2 2
Tenebrous pe 14 Iulie 2008 16:23
O ultima incercare a lui Sergiu Nicolaescu de a readuce un subiect tras de par care nu mai pasioneaza pe nimeni, sa fim realisti. Totusi, nu inteleg ce cauta acea urata si fara de talent aratare, pe numele ei Loredana Groza. Chiar nu se poate face nimic la Buftea fara sa apara mizeria asta? Si de cand era moda pubisului ras in anii 40? Atunci se purta o adevarata chica in zona pubiana iar Lazariuc o are ca de nou nascut. Bleah!!!
2 2
tavizzzz pe 05 Mai 2008 10:13
bineinteles ca actorii si regizorii din vechea garda,nu au priza la tinerii pt care film inseamna doar femei dezbracate si limbaj obscen.pacat.dar cel mai mare pacat este ca d-l Nicolaescu are virsta pe care o are si va disparea,din pacate...dar eu sper ca asta se va intimpla cit mai tirziu....
2 2
Razvan pe 22 August 2008 09:23
un fleac....I-AM CIURUIT :)))))
2 6
Iulidesprefilme pe 05 Ianuarie 2013 10:52
Cadrele care reprezintă planul trecutului mi se par foarte bine realizate, încărcate de parfumul epocii, în rest...dezamăgitor.
1 0
ana maria pe 03 Mai 2008 11:18
mi se pare un film slabut, poate ar fi facut furori in trecut.
1 0
mugur pe 11 Aprilie 2008 18:30
Asteptam cu interes acest film, l-am vazut azi la 13.45 la cinema pro. Nu vreau sa critic, personal mi s-a parut slab... mi-a parut rau, nu dupa bani, ci pt ca n-a iesit mai bine. Promitea... Tot respectul pt domnul Nicolaescu si toata munca dumnealui.
1 0
Dani™ pe 03 Octombrie 2006 22:40
Am si io o intrebare, acest film este genul de film cu gangsteri ai bucurestiului...gen ultimul cartus????
Oricum cred ca va fi unul din filmele cu care ne-a obisnuit Nicolaescu.....kam slabute :(
Oricum m-am uitat si eu la lista de filme care vor urma sa apara si nu prea am gasit nimik mai interesant...

1 0
artist pe 05 Ianuarie 2006 15:37
eu nu sunt curios. eu stiu ce o sa iasa... o sa iasa ca de obicei! ce draq?! credeti ca dupa atatea filme te mai poti schimba?
mai e pana sa se gaseasca producatoru ala sa impuna regizorului ce si cum!in fine, sunt doar banii lui nu?!

1 0
negoita radu pe 03 Ianuarie 2006 15:08
...Sa inteleg ca asta e Comisarul Moldovan varianta Reloaded; astept cu nerabdare Comisarul Moldovan si Robin, Comisarul Moldovan se Intoarce, Comisarul Moldovan vs Alien & Predator, si, nu in ultimul rand, Comisarul Moldovan Revolutions. Am dat o stea pentru ca aveau doar stele, daca ar fi avut prune as fi dat o pruna.
1 0
gyges77 pe 28 Decembrie 2008 18:38
Cam tot ce poarta semnatura MediaPro Pictures e de calitate slaba. Nici prezentul nu face exceptie.
1 1
Dana S pe 17 Aprilie 2008 23:02
Sunt foarte dezamagita. Cred ca mai bine se retragea la Orient Express..acum a dat cu bata-n balta...si ca sa-l citez...a iesit cacat cu perje...regrete...
1 1
dumitrascu marieta pe 28 Noiembrie 2006 13:40
Buna ziua!
Mie nu-mi place deloc Sergiu Nicolaescu.Cred deasemea ca este un om mort si ca ar trebui sa se retraga din viata publica deoarece e mos si mie nu-mi plac mosii.
Va multumesc pentru timpul acordat.La revedere!

1 2
edyra2 pe 30 Decembrie 2009 22:08
sincer mie mi s-a parut un film...bun. intradevar nu se compara cu altele, dar oricum...7*/10
1 3
Scythe pe 08 Aprilie 2024 12:30
Nu se poate numi film.
este monument de prostie. scenariul e scris de cretini pentru cretini.
mi-e rusine ca am fost la cinematograf si am platit sa vad mizeria asta.

0 0
TitoJacksana pe 04 Iunie 2022 18:41
Cel mai slab din serie, mai bine nu se mai facea si se oprea la "duelul", 6/10
0 0
kakamo pe 10 Februarie 2022 00:35
Bah, trist
Trist fata de ce-a fost, trist fata de ce putea sa fie. Trist fata de noi, care ne-am uitat la acest spectacol, trist fata de cei ce isi inchipuiau ca puteau vedea ceva. Trist ca sunt actori mai slabi decat cei din anii 70, trist ca e o poveste fara de rost... Trist ca am imbatranit toti ... trist! De fapt asta e ''morala'' cpt. Moldovan, am imbatranit toti, grijania mamilor voastre ...!!!!
0 0
kakamo pe 10 februarie 2022 00:55
Am schimbat pe 4 spre final... :( Nu trebuie sa uitam istoria, dar nici sa permitem de unde a fost luata ''Lazariuca & Viziru''. Slab jocul actoricesc, la nivelul kindergarden! Din nou pacat, puteam face un Rocky 7!
kakamo pe 10 februarie 2022 01:21
S-a terminat! La Fagaras, la Sighet, la Pitesti... prea putin, d-le Miclovan, in 40 de ani! Pe de alta parte nu mai avem nimic ca dumneata, deci vars o lacrima! grijania mamii lor, pe peretii casei bunicilor rulau filme de actiune cu mata acu' 50 de ani
Sorin87 pe 21 Ianuarie 2020 22:03
Un film romanesc de exceptie care nu trebuie ratat.
0 0
user-5a7cd6c892027 pe 11 Februarie 2018 02:26
Lucian Viziru si Sergiu Nicolaescu joaca cel mai bine
0 0
andystarx pe 12 Ianuarie 2018 12:38
Nota 4/10
Un film foarte slab ca majoritatea lui Sergiu Nicolaescu ,obsedat de arme si comisari ! Totul este o harababura totala,film in care apar si cateva din pitipoancele tarii !
0 0
balta67verde pe 21 Octombrie 2016 21:00
Tot respectul pentru filmele lui mai vechi, erau foarte bune sau excelente. Dar Supravietuitorul e unul slab. Prefer filmele vechi cu Moldovan / Miclovan. Mai bine nu incerca sa-l readuca la viata.
0 0
Kanghu pe 09 Martie 2014 12:57
Asta e un film care a incercat sa transmita ceva, dar oricat s-a strabatut, degeaba. E film artistic, sa ofere un final plauzibil si sa reuneasca pentru ultima data actorii din '70 in seria aceasta - Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Ion Dichiseanu (desi daca l-ar fi pastrat Horia Sima si ar fi facut un film putin deviat istoric ar fi iesit ceva mai bun). Si totusi e pacat, cu bugetul si putine schimbari la poveste, se putea facea ceva frumos. Dar asta e, un film de arta, nu de actiune, nu de aventura.
0 0
into_the_labyrinth pe 28 Ianuarie 2014 00:51
Nu sunt un fan al filmelor de gen şi nu vreau să mă refer aici nici la episoade anterioare ale seriei şi nici la engleza vorbită de personaje. Dar chiar mi-a plăcut scenariul cu întoarcerile în trecut, povestea fiind mai complicată decât o simplă peliculă de acţiune poliţistă, story-ul are un farmec al său, pe alocuri chiar cu o nuanţă de romantism, iar duritatea jocului extrem numit ruleta rusească, ca şi diabolicitatea lui Goldberg asigură pe deplin tensiunea acestui film. Desigur, nu e o capodoperă, dar un film bun, da - asta e părerea mea şi mi-o exprim, chiar dacă alţii se declară dezamăgiţi. (L-am văzut chiar de două ori).
0 0
AlreadyStorm pe 08 Aprilie 2013 09:40
Filmul romanesc
Probabil, din dragoste pentru filmul romanesc, slabiciunea mea pentru acea perioada romantica si pasiunea pentru istorie, ma determina sa dau o nota mai mare decit ceilalti. Nu pot spune ca dl. Sergiu Nicolaescu nu imi place ( Dumnezeu sa il odihneasca-n pace! ). Intotdeauna am savurat filmele lui, fie ca a fost Mihai Viteazul, Ultimul cartus, Carol I sau Mircea, pe fiecare film, semnatura si dragostea lui pentru istorie este evidenta. Important, cred eu, este sa iubim filmul romanesc, ne defineste pe noi si ne ajuta sa ne aducem aminte cine sintem, chiar daca nu am fost intotdeauna asa cum se "cere".

P.S.
Un amanunt, neimportant pentru multi, povestea Zarazei a dat exact acel pafum pe care orice femeie cocheta il foloseste pentru a-ti lasa o amintire placuta, dl. Sergiu Nicolaescu a stiut intotdeauna unde si cind sa foloseasca aceste mici tertipuri pentru a da savoare peliculei.

0 0
Anca pe 31 Iulie 2007 11:46
Am un coleg iranian care, adolescent fiind, era fan comisarul Moldovan (pentru motive pe care nu le inteleg.. si cine si-ar fi imaginat pe unde a ajuns filmu' asta?). De unde as putea cumpara filmul vechi cu Moldovan? exista varianta dvd? multumesc.
0 0
oldle pe 02 Iunie 2007 18:08
Mai baieti orice initiativa in filmul romanesc trebuie salutata si ajutata pt. ca doar asa cinematografia noastra poate avea un viitor mai ales ca intalnesti subiecte la tot pasul, altfel vom mai rupe o fila din /almanahele/ culturii noastre, fila care oricum abia se tine.
Doresc foarte multe filme de actiune romanesti ca cele ale domnului NIcolaiescu si-i sugerez acestuia sa faca cascadele cu politicienii nostrii fara asigurare astfel poate mai ne slabesc cu prezenta lor.
Cat despre Comisar ASTEPT SA MA SURPRINDA, sa nu fie politai.

0 0
Go1 2

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells