Star Wars: The Rise of Skywalker

(2019)

Star Wars: Skywalker - Ascensiunea

Poster Star Wars: The Rise of Skywalker Postere Star Wars: The Rise of Skywalker

Sinopsis Star Wars: The Rise of Skywalker

Mai mult
Star Wars: The Rise of Skywalker DUB

În timp ce Primul Ordin continuă să facă ravagii în Galaxie, Rey îşi încheie pregătirea ca Jedi. Totuşi, pericolul revine pe măsură ce maleficul împărat Palpatine se întoarce din morţi. În timp ce lucrează cu Finn şi Poe Dameron să îndeplinească o nouă misiune, Rey nu doar că îl va înfrunta din nou pe Kylo Ren, dar va descoperi şi adevărul despre părinţii ei, împreună cu un secret mortal care îi va influenţa viitorul şi soarta, ca şi confruntarea finală ce urmează să aibă loc. Acum,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.4
Vezi pe Hbo MaxVezi pe Disney+
3 nominalizări Oscar, 3 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Adam Driver Adam Driver Kylo Ren Daisy Ridley Daisy Ridley Rey Domhnall Gleeson Domhnall Gleeson generalul Hux
Keri Russell Keri Russell Zorii Bliss Mark Hamill Mark Hamill Luke Skywalker Oscar Isaac Oscar Isaac Poe Dameron
Samuel L. Jackson Samuel L. Jackson Mace Windu (voce) Harrison Ford Harrison Ford Han Solo Ewan McGregor Ewan McGregor Obi-Wan Kenobi (voce)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Star Wars: Episode IX
  • Star Wars: Black Diamond
  • Star Wars: The Rise of Skywalker

Produs de

Lucasfilm, Walt Disney Studios Motion Pictures

Tip Ecran

3D, IMAX

Distribuitorul international

Walt Disney Studios Motion Pictures

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA

Box office Star Wars: The Rise of Skywalker

Weekend premieră (16.12.2019)
  • Loc 1
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 2.940.578,00
Total
  • Spectatori 8
  • Încasări (RON) 8.228.799,00
  • Încasări (USD) 1.916.191,90

Părerea criticului

StefanDo pe 19 Decembrie 2019 18:59
Nu demult lăudam într-o cronică The Mandalorian, primul serial live action din universul Star Wars, pentru ritmul şi minimalismul său care îl fac să fie foarte diferit de filmele francizei realizate pentru marele ecran. În comparaţie, aşteptatul Star Wars: The Rise of Skywalker, promovat şi răs-promovat drept "finalul sagăi Skywalker" vine cu obişnuitele excese, părând că mai degrabă vrea să-şi epuizeze publicul şi nu neapărat să-l captiveze. Asta nu înseamnă că filmul nu are meritele sale.

În primul rând, trebuie spus că avalanşa de cronici negative (în acest moment Episodul IX este al doilea cel mai prost primit episod al francizei, după peste 220 de cronici compilate de RottenTomatoes) a fost probabil provocată nu doar de neajunsurile filmului, ci de fronda din ce în ce mai vehementă a criticilor de film împotriva modelului de business… citeşte

3 7
maya21 pe 15 februarie 2020 19:26
Vă recomand un loc în care să vizionați cele mai recente filme cu cea mai bună calitate Full HD: FMOVIES21.ORG

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
brando pe 20 Decembrie 2019 17:35
Foarte Bun ! De 10000000000000 de ori mai bun ca si Avengers Endgame si The Last Jedi !
Sincer nu m-a dezamagit deloc desi am auzit de la toata lumea doar reactii negative ...! Filmul se vede ca este regizat de maestrul JJ Abrams si nu de neghiobul care a regizat Last Jedi ! Filmul are actiune pura si aventura non stop sincer nu am putut sa ma plictisesc nici o secunda ..mia placut aventura,actiunea, scenariul ,efectele absolut tot rar sa zic asa cv despre un film Star Wars ! Pe langa actiune si adrenalina pura filmul are si emotie intre personaje dar nu ca si cele regizate de Lucas 1999-2005 sa nu exageram... dar sfarsitul face spectatorul sa i se faca pielea de gaina..! Abrams a stiut ce face si nu a dato in bara ! Recomand acest ultim episod tuturor fanilor mai ales acum de Craciun a fost un cadou frumos sa primesc acest cadou vizual !
14 13
RaresSava300 pe 8 februarie 2020 00:20
t
morfil pe 14 Decembrie 2019 09:18
Abrams a încheiat cu succes povestea Star Wars. Am văzut filmul la IMAX cu mai mulți prieteni și notele la final au fost de la 8 la 10 (eu oferind 10). Povestea nu este ceva scos din Inception, e liniară și ușor de urmărit. În rest, totul la superlativ. Multe scene memorabile, tăcute, fără dialog inutil - lupta cu lasere și din priviri dintre Rey și Kylo (binele și răul), coborîrea în bîrlogul Sith (similară celei din Alice în țara minunilor), meditația lui Rey, invocarea a lui Rey a tuturor spiritelor Jedi, momentul disperat al rezistenței cînd nu vine nimeni în ajutor, ridicarea flotei de distrugătoare a Sith și altele care ar fi încadrate la spoilere.

Primele episoade au fost dezamăgitoare, recunosc, dar acesta de final salvează totul. Totul se ordonează în Univers.

Rey și Kylo au jucat mult mai bine, după 2 episoade cred… citeşte

13 15
drona0001 pe 27 Decembrie 2019 12:46
Resemnat
Filmul este plin de actiune, dar inutila si fara logica. Prea mult digital si efecte speciale dar care se vad ca sunt superficial realizate. Personajele mor, dar de fapt nu mor, ca apar iarasi! Nu ca holograme ci in carne si oase! Iata un exemplu de retard: Imparatul Palpatine o roaga pe Rey sa il omoare, ca sa devina mai puternic intrand in corpul ei. In felul asta el va invinge.Daca va amintiti ca Imparatul a fost aruncat peste pasarela de Darth Vader in ep. 6, ei bine scenaristii au uitat. Rey refuza sa ii faca pe plac si aproape e omorata de Palpantine. Se infurie si il omoara....dar de data asta nu se i se intampla nimic rau! Daca mortii tot apar, de ce nu apare si Vader?! La cat de aiurit e filmul nu ar fi fost deloc deplasat. Concluzie: nici urma din farmecul romantic al primelor filme, totul s-a degradat in banal.
10 4
mihaelas3012 pe 29 Decembrie 2019 06:37
M-a dezamagit mult acest film. Noroc ca l-au lansat in perioada asta cand lumea are mai mult timp liber. O actiune puerila plina de clisee, si m-a enervat la maxim. Pana si dialogurile te uimesc prin stupiditatea lor. O bataie de joc pentru fanii acestei serii.
9 1
cezarika57 pe 27 Decembrie 2019 16:19
Am vazut filmul aseara.
M-am enervat la maxim. O bataie de joc ! poate ca daca era un film individual il mai inghiteam, dar asa ??? Finalul unei serii intinsa pe o perioada de peste 40 de ani, care ar fi trebuit sa aduca lamuriri despre Ordinul Intai, Snoke,si altii. Nu, esti prosti pe fata: Rey este fiica imparatului care nu a murit desi a foat aruncat intr-o... ceva de unde trebuia sa moara. Si Snoke tot nu am priceput de unde a aparut. Si cavalerii Jedi ce s-a intamplat cu ei dupa ce imparatul a fost omorat de Darth Vader ? Si de unde nepoata imparatului ? De ce a fost alungata ? Si cu ce tupeu spune in final ca o cheama Rey Skywalker ? Ce, daca spunea Popescu sau Caragiulea , nu era acelasi lucru ? Fara sa mai vorbesc de faptul ca Rey are proprietati de vindecator absolut, in timp ce imparatul care stapaneste multi lorzi Sith decedati nu are putere nici cat o curca in fata… citeşte

9 3
anya_anderson pe 19 Mai 2019 11:58
eu cred ca va fi prost
in primul rand j j abrams a demonstrat ca e bun numai la daramat, nu la construit.
daca reylo nu se intampla ma pis pe film, la fel ca 99,99% din fani.
Concluzia: rian johnson a facut o treaba buna cu the last jedi. j j abrams e varza cu cocaina, adica prost de bubuie. Multe personaje in plus aiurea inutile si tragedie in final din ceea ce am auzit. Ameno star wars......mai bine mor si rey si kylo ren impreuna.

9 14
mihnea_aspru95 pe 18 iulie 2019 00:11
:)))))) acum să vedem ce va fi, sunt și eu de acord cu tine în privința că The Last Jedi chiar a fost mai bun decât The Force Awakens. Ce-a făcut J.J. cu acel film din 2015 care trebuia să fie o revigorare, a ieșit fix pe dos(părerea mea). Și acum el termină totul, toată S A G A asta a lui Skywalker(are de furcă), de văzut rezultatul, dacă va fi slab sau excelent. Până acum, așa la mijloc de vară spun că o să fie o concluzie so-so, ceva între. Dar poate o să surprindă cu Darth Sidious ăla, cumva.
wrm pe 18 decembrie 2019 13:09
Din punctul meu de vedere TLJ a fost cel mai prost film din serie. A stricat intreaga logica a lui George Lucas. Nu spun de glumele rasuflate, sau de cum a fost tratat Luke, dar chiar aparitia imparatului de acum, este pentru ca a murit Snoke prea devreme si nu aveau personaj negativ pentru final. Anyway, varza filmele din era Disney. Au primit nota 1 de la mine.
Daro pe 23 Decembrie 2019 18:33
Din pacate eu am iesit plin de nervi din sala de cinematograf.
Nu poti sa inchei o saga despre Skywalker fara un Skywalker pur sange.
Prima jumatate de film m-a plictisit la maxim, dialoguri gen filmele Marvel care ma scot din sarite, toti repeta acelasi lucru, in mai multe randuri. Glume de rahat, actiune varza si faze imposibile (precum calaritul Soimului cand asta are viteza - scena cu distrugatorul de la final). Au bagat in film cavalerii Ren fara a le prezenta originea, fara nicio prezentare de fapt. Pur si simplu, ii punem acolo, o sa dea bine. Intai apare o duduie si o sperie pe Rey, apoi apar niste handralai in straie de pe vremea lui Mircea cel batran... Pai bine, cica erau puternici. Dar cum? I-a batut Ben de unul singur... Fie...
Ca Darth Sidious a trait, e trist si pus pe fapte mari, mi-a placut. Dar daca murea nu trebuia ca toti sith-ii sa se reverse in… citeşte

6 5
mena_daniel pe 21 Decembrie 2019 21:43
E a doua oara cand ies din sala la Star Wars... Pacat ca le a cumpărat Disney... Nu stiu de ce n au ramas tot la filmele cu Mickey Mouse...
5 6
user-5aa5318a189ea pe 14 Aprilie 2019 14:21
Abia aștept acest film... Va fi de succes, deoarece încheie povestea celor 3 trilogi, numite Skywalker Saga....
5 11
jhoanna_ledger pe 20 Decembrie 2019 00:21
Nu stiu de voi, dar mie mi.a placit foarte mult...în schimb cred ca parerile sunt foarte diferite, dar totusi mi s.a parut un final genial.Recomand.
4 9
yoyo_jarre pe 04 Noiembrie 2019 02:38
Finalul lui Revenge of the Sith ramane cel mai bun
JJ. Abrams s-a chinuit sa ofere o gramada de fan service cu acest film, cel putin asta s-a vazut pe ecranul cinema-ului. O gramada de actiune in prima parte a filmului cu scene aruncate una peste alta ca sa te faca sa intelegi de fapt conceptia ce a avut.o el pt aceasta trilogie. Exemplu clar: cat de puternica a devenit Rey in comparatie cu mizeria aia de The Last Jedi, ultimul gunoi de film din saga. Efectele arata genial in schimb, tot ele il fac pe Palpatine sa arate super-ok. Toate scenele cu Palpatine mi se par bine facute. Finalul este fara substanta, abia daca se compara cu Revenge of the Sith acel film care a completat cum trebuie saga si unde simteai ca intr-adevar s-a terminat! Finalul acestei trilogii s-a incheiat fara acel sentiment. Disney, ar face bine sa nu mai mulga vaca acum, gata, no more. Pana si JJ a ingropat sabiile laser in pamant!
3 7
user-5bcfab9965006 pe 23 Decembrie 2019 18:51
The ryse of skywalker dar...nu e niciun skywalker. Vrei sa inchei o saga skywalker dar ii pui titlul ryse of skywalker. Mi s a parut un film slab, dezamagitor. Star Wars nu mai este la fel de frumos si bun de cand disney a cumparat drepturile. Este un haos total.
2 5
RaresSava300 pe 28 August 2019 18:50
Abia astept!
Star Wars a devenit mai controversat in ultimul timp. Dar nu am vazut asta ca pe ceva rau. Oricum, este clar ca filmul merge pe o directie interesanta. De Rey nu putem fi siguri ca este buna, de Ben nu putem spune ca este rau, iar aparitia lui Darth Sidious este intriganta. Sper ca filmul sa aiba momente memorabile si actiune grozava, dar sa ne si faca sa fim si mai interesati de personaje.
2 6
Phantom_sub pe 26 August 2019 17:11
Mda
Pentru mine, TLJ a fost cea mai mare plictiseală posibilă. Bine că l-au adus înapoi pe JJ.
2 9
carmen_angelus_romila pe 04 Ianuarie 2020 17:45
Iata si cei de-al IX-lea episod, pe langa alte variatiuni, si ultimul dintr-o initiala serie care, desi nu-i lipseste uzura celor mai bine de patru decenii de existenta, iar modificarile evidente de interpretare nu ii aduc plus valoarea scontata, ramane o realizare deosebita,gata oricand, si pe viitor, sa ne entuziasmeze cu noi provocari...
1 0

Spune-ţi părerea despre Star Wars: The Rise of Skywalker

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Star Wars: The Rise of Skywalker
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells