Păreri Snow Falling on Cedars

(1999)

Parfum de cedru

Ordonează după
kenya pe 19 Martie 2011 13:48
Titlul in romaneste al filmului este foarte sugestiv,parfumul cedrului este unul imbietor,discret,curat,racoros....magic.Este o amintire pe care o uitasesi si care se repede spre tine odata ce ai adulmecat un anumit parfum,o aroma indepartata.Actiunea filmului se invarte in jurul mortii unui pescar japonez,o ancheta urmeaza,dialoguri interesante,interactiunea dintre oameni,diferentele si conflictele interrasiale.Dar esenta filmului este povestea de dragoste dintre tanara Hatsue si Ishmael,atat de diferiti,dar cu toate astea legati prin iubirea din copilarie.Cuplul lor este magic,iubirea lor este extraordinar de sensibila.Actorii au fost excelent alesi-exista intre ei o chimie deosebita.
9 2
cezarika21 pe 28 Iulie 2012 07:23
Tensiuni vechi ce ies la suprafaţă
În anul 1950 are loc o crimă pe insula San Piedro din apropierea coastei statului Washington, fiind învinuit localnicul de origine japoneză Kazuo Miyamoto. Procesul său are loc pe fundalul profundelor sentimente anti-japoneze de după cel de-al Doilea Război Mondial. Un tânăr ziarist, Ismael Chambers (Ethan Hawke), veteran de război mondial şi fost iubit al soţiei lui Kazuo, se îndoieşte de vinovăţia asiaticului şi găseşte dovezi care să-l scape de acuzaţia de crimă.

Inspirat dintr-un roman, "Snow Falling on Cedars" are o acţiune interesantă şi momente romantice. Din păcate, filmul nu se leagă. Montarea cadrelor a fost făcută neinspirat (filmul e plin de flash-back-uri, uneori chiar flash-back în flash-back, ceea ce îngreunează în mod considerabil înţelegerea acţiunii) şi de aceea acţiunea e confuză şi pe alocuri chiar plictisitoare.… citeşte

8 2
elmedico pe 30 Iulie 2011 12:45
O atmosfera foarte dramatica data de o muzica foarte buna, imaginea superba!
4 2
someone_who_dares pe 23 Iulie 2010 22:59
Tocmai am vazut filmul si m-a impresionat in mod placut. Merita vazut!!!
3 6
pisicuta1 pe 27 Iulie 2012 21:35
e
un film frumos romantic .merita vazut!,sensibil.........
2 4
mladitza pe 27 Mai 2016 08:47
Regal de imagini poetice si interpretari actoricesti minunate
Filmul acesta e ca un poem in imagini. Mi-a placut foarte mult: padurea de cedri si golful, ceata psihedelica, zapada tronand pe inaltimile muntilor, frigul din sufletele personajelor, romantismul acestui film combinat si cu un pic de actiune, lectia de istorie, punerea in evidenta a dorintei de a deveni proprietar de pamant (cred ca se poate face un paralelism cu Ion al lui Liviu Rebreanu), procesul in care tensiunea creste din ce in ce mai mult, duelul verbal al avocatilor, excelentul monolog din pledoaria avocatului apararii. Magnific Max von Sydow intr-un rol secundar! Recomand filmul din toata inima!
1 0
ginulet pe 12 Ianuarie 2013 21:53
film de dragoste de nota 10
film de dragoste de nota 10, despre o dragoste adevarata care trece de granitele conventionalului si ale raselor, o dragoste care nu trece odata cu anii, o dragoste care te face sa ajuti persoana iubita chiar daca ea nu te-a ales pe tine...
1 4
lili22 pe 29 Ianuarie 2016 08:45
slab
Vazut la multi ani de la premiera filmul apare ca unul foarte slab, obostoare seria lunga de flashbackuri.
0 3

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells